Subscribe: Softcatalà
http://www.softcatala.org/noticies/noticies.rss
Preview: Softcatalà

Notícies – SoftcatalàInformàtica i programari en catalàLast Build Date: Mon, 19 Mar 2018 12:24:35 +0000

 Canvis en el formats de dates a la biblioteca glibc i com afecten les traduccions en català

Mon, 19 Mar 2018 06:03:45 +0000

Introducció La glibc és una biblioteca utilitzada per molts programes arreu del món, que proporciona i defineix les crides al sistema i altres funcions bàsiques. Una de les funcionalitats que ofereix aquesta biblioteca és el formatat de dates, és a dir, permetre la representació de dates en diferents llengües a través d’uns codis que s’anomenen […]

L'entrada Canvis en el formats de dates a la biblioteca glibc i com afecten les traduccions en català ha aparegut primer a Softcatalà.
Softcatalà presenta la traducció al català del reproductor multimèdia VLC 3.0.0

Sun, 11 Feb 2018 19:56:19 +0000

El VLC és un reproductor multimèdia lliure, multiplataforma, gratuït i de codi font obert. Reprodueix la majoria de fitxers multimèdia (als com MPEG-1, MPEG-2, MPEG-4, DivX, mp3, ogg) així com DVD, àudio CD o VCD. És un programa senzill, ràpid i lleuger, que reprodueix fitxers, però també discs, dispositius i fluxos de dades, per tant […]

L'entrada Softcatalà presenta la traducció al català del reproductor multimèdia VLC 3.0.0 ha aparegut primer a Softcatalà.
Softcatalà presenta la traducció al català del LibreOffice 6

Sun, 04 Feb 2018 08:45:15 +0000

El LibreOffice és el paquet ofimàtic lliure i gratuït més complet que existeix actualment. Permet crear documents dinàmics, analitzar dades, dissenyar presentacions atractives i realitzar dibuixos espectaculars. Està desenvolupat per la comunitat LibreOffice. El LibreOffice està disponible per a sistemes Windows, Mac i GNU/Linux. El paquet ofimàtic inclou un processador de textos (Writer), un gestor […]

L'entrada Softcatalà presenta la traducció al català del LibreOffice 6 ha aparegut primer a Softcatalà.
Softcatalà tanca el 2017 amb 34 milions de pàgines vistes i 5 milions d’usuaris anuals

Thu, 25 Jan 2018 05:59:58 +0000

Un cop acabat el 2017, Softcatalà fa balanç. Totes les dades que apareixen a continuació s’han obtingut a partir de les dades que proporciona el servei d’audiències Google Analytics i informes interns dels servidors de Softcatalà.

L'entrada Softcatalà tanca el 2017 amb 34 milions de pàgines vistes i 5 milions d’usuaris anuals ha aparegut primer a Softcatalà.
Es presenta la versió 2.8 del Catalanitzador de Softcatalà per al Windows i macOS

Mon, 13 Nov 2017 05:42:29 +0000

El Catalanitzador de Softcatalà és un programa que posa a l’abast de qualsevol usuari de forma senzilla tenir en català els ordinadors amb el Microsoft Windows o macOS. En executar-lo, el Catalanitzador analitza automàticament els canvis que cal fer i, en un procés guiat, els realitza sense que l’usuari s’hagi de preocupar de res més.

L'entrada Es presenta la versió 2.8 del Catalanitzador de Softcatalà per al Windows i macOS ha aparegut primer a Softcatalà.
Llengües minoritzades i tecnologies de la informació i comunicació

Wed, 08 Nov 2017 04:21:44 +0000

Les llengües minoritzades, tot i haver superat molts obstacles al món digital i de les TIC, s’enfronten contínuament a nous reptes que dificulten el seu establiment i normalització. Per sort, els actors socials i institucionals podem actuar i lluitar per a superar els embats, mantenint i ampliant la seva presència a l’àmbit digital.

L'entrada Llengües minoritzades i tecnologies de la informació i comunicació ha aparegut primer a Softcatalà.
Publiquem la Guia d’Autodefensa Digital per a saber protegir-vos i evitar la censura en el món digital

Tue, 26 Sep 2017 12:37:43 +0000

Publiquem la Guia d’Autodefensa Digital, un document que recull les eines i procediments necessaris per a poder protegir-vos i evitar la censura en el món digital. Pot aplicar-se tant en ordinadors de sobretaula com en dispositius mòbils. La guia aprofundeix en quatre grans àrees: Connexió anònima i sense censura mitjançant la xarxa Tor. Opcions existents […]

L'entrada Publiquem la Guia d’Autodefensa Digital per a saber protegir-vos i evitar la censura en el món digital ha aparegut primer a Softcatalà.Un 12,5% de les aplicacions mòbils més populars es troben en català i disponibles a Softcatalà

Mon, 04 Sep 2017 07:46:37 +0000

Un 12,5% de les aplicacions mòbils més populars es troben en català i disponibles al directori de programes de Softcatalà.

Amb un mercat de més de 5,5 milions d'aplicacions, les aplicacions mòbils s'han convertit en una peça clau de la nostra vida digital.

L'entrada Un 12,5% de les aplicacions mòbils més populars es troben en català i disponibles a Softcatalà ha aparegut primer a Softcatalà.
Es presenta la traducció del Firefox Send que permet compartir fitxers segurs

Mon, 07 Aug 2017 07:53:17 +0000

Ja es troba disponible la versió en català del servei Firefox Send desenvolupat per la comunitat Mozilla.org. Aquest servei permet compartir fitxers fins a 1 GB d’espai de forma totalment segura a través d’un enllaç.  L’enllaç al fitxer caduca quan es baixi una vegada o després de 24 hores. Aquesta és una nova eina que es […]

L'entrada Es presenta la traducció del Firefox Send que permet compartir fitxers segurs ha aparegut primer a Softcatalà.