Subscribe: Softcatalà
http://www.softcatala.org/noticies/noticies.rss
Preview: Softcatalà

Notícies – SoftcatalàInformàtica i programari en catalàLast Build Date: Wed, 17 Jan 2018 21:27:17 +0000

 Es presenta la versió 2.8 del Catalanitzador de Softcatalà per al Windows i macOS

Mon, 13 Nov 2017 05:42:29 +0000

El Catalanitzador de Softcatalà és un programa que posa a l’abast de qualsevol usuari de forma senzilla tenir en català els ordinadors amb el Microsoft Windows o macOS. En executar-lo, el Catalanitzador analitza automàticament els canvis que cal fer i, en un procés guiat, els realitza sense que l’usuari s’hagi de preocupar de res més.

L'entrada Es presenta la versió 2.8 del Catalanitzador de Softcatalà per al Windows i macOS ha aparegut primer a Softcatalà.
Llengües minoritzades i tecnologies de la informació i comunicació

Wed, 08 Nov 2017 04:21:44 +0000

Les llengües minoritzades, tot i haver superat molts obstacles al món digital i de les TIC, s’enfronten contínuament a nous reptes que dificulten el seu establiment i normalització. Per sort, els actors socials i institucionals podem actuar i lluitar per a superar els embats, mantenint i ampliant la seva presència a l’àmbit digital.

L'entrada Llengües minoritzades i tecnologies de la informació i comunicació ha aparegut primer a Softcatalà.
Publiquem la Guia d’Autodefensa Digital per a saber protegir-vos i evitar la censura en el món digital

Tue, 26 Sep 2017 12:37:43 +0000

Publiquem la Guia d’Autodefensa Digital, un document que recull les eines i procediments necessaris per a poder protegir-vos i evitar la censura en el món digital. Pot aplicar-se tant en ordinadors de sobretaula com en dispositius mòbils. La guia aprofundeix en quatre grans àrees: Connexió anònima i sense censura mitjançant la xarxa Tor. Opcions existents […]

L'entrada Publiquem la Guia d’Autodefensa Digital per a saber protegir-vos i evitar la censura en el món digital ha aparegut primer a Softcatalà.Un 12,5% de les aplicacions mòbils més populars es troben en català i disponibles a Softcatalà

Mon, 04 Sep 2017 07:46:37 +0000

Un 12,5% de les aplicacions mòbils més populars es troben en català i disponibles al directori de programes de Softcatalà.

Amb un mercat de més de 5,5 milions d'aplicacions, les aplicacions mòbils s'han convertit en una peça clau de la nostra vida digital.

L'entrada Un 12,5% de les aplicacions mòbils més populars es troben en català i disponibles a Softcatalà ha aparegut primer a Softcatalà.
Es presenta la traducció del Firefox Send que permet compartir fitxers segurs

Mon, 07 Aug 2017 07:53:17 +0000

Ja es troba disponible la versió en català del servei Firefox Send desenvolupat per la comunitat Mozilla.org. Aquest servei permet compartir fitxers fins a 1 GB d’espai de forma totalment segura a través d’un enllaç.  L’enllaç al fitxer caduca quan es baixi una vegada o després de 24 hores. Aquesta és una nova eina que es […]

L'entrada Es presenta la traducció del Firefox Send que permet compartir fitxers segurs ha aparegut primer a Softcatalà.
Softcatalà presenta la traducció al català de la distribució de GNU/Linux Fedora 26

Thu, 13 Jul 2017 18:57:36 +0000

Ja hi ha disponible la versió en català de la distribució de GNU/Linux Fedora 26, un sistema operatiu complet de propòsit general i basat exclusivament en codi obert.

L'entrada Softcatalà presenta la traducció al català de la distribució de GNU/Linux Fedora 26 ha aparegut primer a Softcatalà.
Es presenta la traducció al català del navegador Firefox Focus

Mon, 26 Jun 2017 17:57:46 +0000

Firefox Focus, el navegador de Mozilla per a dispositius mòbils enfocat en la privadesa dels usuaris i la velocitat de navegació, disposa de versió en català de la mà de la comunitat catalana de Mozilla. Us presentem les seves característiques principals.

L'entrada Es presenta la traducció al català del navegador Firefox Focus ha aparegut primer a Softcatalà.
Èxit del «Taller de traducció del WordPress en català»

Mon, 19 Jun 2017 08:00:23 +0000

Dissabte 10 de juny, Softcatalà i WordPress Barcelona vam organitzar conjuntament un taller de traducció de Wordpress al català, amb la intenció de fer créixer la comunitat catalana de WordPress. Unes dotze persones van assistir al taller, i van aprendre com havien de contribuir a la traducció de WordPress.

L'entrada Èxit del «Taller de traducció del WordPress en català» ha aparegut primer a Softcatalà.
Softcatalà presenta una nova versió del traductor francès – català

Tue, 23 May 2017 07:30:20 +0000

Softcatalà presenta la nova versió del traductor francès - català basat en Apertium, amb gairebé 9.000 noves paraules i més de 100 regles noves. Ha estat desenvolupat col·laborativament entre els viquipedistes Joan Lleonart i Ester Bonet, el sociolingüista i col·laborador d'Apertium Hèctor Alòs i membres de Softcatalà.

L'entrada Softcatalà presenta una nova versió del traductor francès – català ha aparegut primer a Softcatalà.