Subscribe: Comments for Blog Perniagaan Internet
http://blog.smartusaha.com/comments/feed/
Preview: Comments for Blog Perniagaan Internet

Comments for Blog Perniagaan Internet & Keusahawanan



SmartUsaha.com



Last Build Date: Fri, 06 Oct 2017 18:28:53 +0000

 



Comment on Perniagaan Internet Vs Daftar Perniagaan by syed

Fri, 06 Oct 2017 18:28:53 +0000

salam tuan zul.. nak tanya, sy dah daftar dgn ssm. kalau sy jalankan perniagaan pengiklanan bercetak, perlu ke sy nemohon lesen dpd mana2 pihak berkaitan spt kpdnkk utk melayakkan sy buat bisnes jenis pengiklanan ini? cth bisnes tu mcm ni.. saya ingin buat flyers. dimana flyers tersebut mengandungi senarai nama dan no telefon usahawan2 ditempat saya. seterusnya flyers tersbut akan diedarkan ke rumah rumah kwsn saya.. mohon pandangan tuan..erumah rumah kwsn saya.. mohon pandangan tuan..



Comment on Perniagaan Internet Vs Daftar Perniagaan by syed

Fri, 06 Oct 2017 18:23:16 +0000

kena apply lesen penjaja tak silap sy..



Comment on “Aku dan Pos Ekspress…” by aisyah

Fri, 12 May 2017 14:28:19 +0000

assalamualaikum, seller tu dah pos barang pada 10 may 2017 menggunakan pos express. tetapi smpai skrg sya cek kat tracking masih tiada rekod dinyatakan..



Comment on Cara Buka Akaun Semasa Perniagaan – Maybank by Mohd Zulfadli

Thu, 04 May 2017 16:47:15 +0000

Secara asasnya, susah sikit. Tapi... 1. Bergantung kepada jenis CTOS. Kalau CTOS yang kes kecil/remeh, ada pegawai tak kisah. 2. Ada pegawai bagi syarat, contohnya suruh ambil apa-apa pakej produk kewangan mereka, baru boleh buka akaun. Dipendekkan cerita, semuanya atas budi bicara pegawai bertugas ataupun tahap mana seriusnya rekod CTOS tu.



Comment on Cara Buka Akaun Semasa Perniagaan – Maybank by Mohd Zulfadli

Thu, 04 May 2017 08:24:57 +0000

Salam.. Tak boleh tuan. Perlu buka akaun yang lain.



Comment on Cara Buka Akaun Semasa Perniagaan – Maybank by Mohd Adha Mohd Zain

Sun, 16 Apr 2017 16:35:43 +0000

Salam. Tahniah tuan di atas perkongsian yang bermanfaat. Jika perlukan bantuan sebagai introducer Current Account Maybank atau CIMB Bank boleh whatsapp saya 013-9790000. Saya boleh jadi introducer untuk mana-mana cawangan.



Comment on Cara Buka Akaun Semasa Perniagaan – Maybank by Taufeeq

Sun, 09 Apr 2017 14:03:48 +0000

Salam zul , Nak tanya boleh tak akaun simpanan tukar kepada akaun semasa ( saving convert to curent )



Comment on Cara Buka Akaun Semasa Perniagaan – Maybank by Vencent

Wed, 05 Apr 2017 08:19:32 +0000

Bang Kalau nama ctos boleh ke?