Subscribe: MAJALAH PC-XTRA
http://mpcx.wordpress.com/feed
Added By: mpc Feedage Grade B rated
Language: Indonesian
Tags:
atau  baru  boleh  dengan  edisi  ini  juga  kini pasaran  kini  lebih  majalah  pasaran edisi  pasaran  seperti  teknologi  yang 
Rate this Feed
Rate this feedRate this feedRate this feedRate this feedRate this feed
Rate this feed 1 starRate this feed 2 starRate this feed 3 starRate this feed 4 starRate this feed 5 star

Comments (0)

Feed Details and Statistics Feed Statistics
Preview: MAJALAH PC-XTRA

MAJALAH PC-XTRA



MEMBANTU ANDA MENGUASAI TEKNOLOGI



Last Build Date: Sat, 13 Jan 2018 01:57:17 +0000

 



Hadiah Hebat Dalam EDISI JULAI 2008mpc

Wed, 02 Jul 2008 12:07:59 +0000

Dapatkan edisi Julai 2008 yang sudah beredar di pasaran seluruh negara ketika ini. Selain Majalah PC anda boleh melanggan banyak maklumat tambahan ICT secara PERCUMA di sini. Jangan lupa, sertai PERADUAN dengan hadiah-hadiah menarik seperti Norton Internet Security 2008 dan Synology DS 108j. Jangan lepaskan peluang MENARIK ini..:) P.S: KLIK DI SINI dan lihat MPC […]


Media Files:
http://mpcx.files.wordpress.com/2008/07/julai081.png




Pesta Menimba Ilmu Di Pesta Buku 2008mpcEdisi April 2008 Kini Di Pasaran!Edisi April 2008 Kini Di Pasaran!Edisi April 2008 Kini Di Pasaran!

Fri, 04 Apr 2008 09:26:50 +0000

Acara tahunan yang ditunggu-tunggu kembali lagi! Mulai 4hb – 13hb April 2008 ini, para peminat bahan bacaan (seperti buku dan majalah) dijemput ‘turun’ ke Kuala Lumpur. Sementara lokasinya masih sama, di Pusat Dagangan Dunia Putra (PWTC). Inilah medan tradisinya sejak bertahun lamanya pesta ini diadakan. Jika semua berjalan lancar dan tiada aral melintang (termasuk hujan […]


Media Files:
http://mpcx.files.wordpress.com/2008/04/apr08c.jpg




Produk Cantuman Memberikan Kebebasan?mpcEdisi Mac 2008 Kini Di Pasaran!Edisi Mac 2008 Kini Di Pasaran!Edisi Mac 2008 Kini Di Pasaran!

Tue, 04 Mar 2008 12:18:23 +0000

Siapa sangka, kemajuan teknologi ICT memberikan lebih kebebasan kepada kita semua. Mereka yang tidak menyertai mungkin terasa rugi akhirnya. Ini cukup relevan kepada generasi baru yang lebih mesra dan celik teknologi. Sementara generasi terawal masih berpeluang mencuba, kerana teknologi makin dipermudahkan. Lihat di sekeliling, alat canggih seperti telefon bimbit dan kamera digital bukan untuk orang […]


Media Files:
http://mpcx.files.wordpress.com/2008/03/mac08b.jpg




Dari Lensa CCTV Ke Tapak Web YouTube?mpcEdisi Februari 2008 Kini Di Pasaran!Edisi Februaru 2008 Kini Di Pasaran!

Mon, 04 Feb 2008 12:29:37 +0000

Namanya kembali disebut-sebut orang apabila satu demi satu kejadian tidak diingini berlaku. Sekali sekala ia mencetuskan kontroversi, tetapi selalunya banyak membantu. Terpulang kepada bagaimana ia digunakan dan ditempatkan. Jika ia menjadi pemantau untuk kebaikan, maka kebaikan juga yang akan terhasil. Jika ia menjadi teropong dengan niat serong, maka boleh huru hara jadinya. Sudah pasti mangsa […]


Media Files:
http://mpcx.files.wordpress.com/2008/02/mpc08b.jpg




Edisi 2008 Lebih Ceria, Mantap & PANAZ!mpcterkini.jpg

Wed, 26 Dec 2007 10:44:16 +0000

Tinggalkan kenangan ‘pahit-manis’ 2007, dan sambutlah 2008 dengan lebih CERIA bersama Majalah PC! Dapatkan edisi Januari 2008 yang sudah mula beredar di pasaran seluruh negara. Jika ada sebarang saranan membina, hantarkan kepada pihak penerbit, di majalahpc AT (ganti dengan simbol @ dan rapatkan) karangkraf.com.my..:) Selain Majalah PC, anda boleh melanggan pelbagai maklumat tambahan ICT secara […]


Media Files:
http://mpcx.files.wordpress.com/2007/12/terkini.jpg




Fuyoo, banyaknya telefon bimbit di Malaysia!mpcmedia.jpg

Fri, 07 Dec 2007 12:56:12 +0000

Apabila seorang pakar ICT mendedahkan bertapa banyaknya jualan telefon bimbit di Malaysia pada tahun 2006, hadirin yang hadir tidak terkejut. Sebaliknya, ramai tersenyum tidak kurang juga yang ketawa. Boleh jadi mereka setuju atau faham dengan cita rasa orang di Malaysia – gemarkan gajet-gajet baru dan canggih! “Saya hairan kenapa begitu banyak jualannya”. Katanya lagi, yang […]


Media Files:
http://mpcx.files.wordpress.com/2007/12/media.jpg




Tunggu gegaran gelombang KETIGA internet?mpcwave.jpg

Thu, 06 Dec 2007 13:19:59 +0000

Penghuni dunia terus menjadi saksi bagaimana teknologi internet mampu mengubah gaya hidup mereka. Ia melibatkan cara mereka bekerja, berhibur, bermain, berkomunikasi dan bersosial. Suatu ketika teknologi ini berada di puncak lalu menyaksikan banyak syarikat tersungkur dan segelintir sahaja yang mampu bertahan. Mungkin betul, hanya “pemenang saja yang terselamat”. Buktinya, nama gah berkaitan teknologi ini seperti […]


Media Files:
http://mpcx.files.wordpress.com/2007/12/wave.jpg




Pastikan laptop kesayangan anda selamat!mpcMPC edisi Oktober 2007 kini di pasaran!

Fri, 05 Oct 2007 09:29:18 +0000

Nampaknya, trend menggunakan notebook semakin ketara. Rata-rata pengguna hari ini memang berminat menggunakannya (notebook), kerana ia bukan lagi barangan mewah. Ia bukan sahaja untuk golongan bekerja malah penuntut di IPTA/IPTS pun sudah mampu memilikinya, untuk memenuhi keperluan masing-masing. Notebook atau laptop ini kian diminati kerana beberapa faktor. Antaranya reka bentuk fizikalnya jauh lebih kecil, ringan, […]


Media Files:
http://mpcx.files.wordpress.com/2007/10/fender.jpg




Kemusykilan anda akan terjawab di sini!mpcEdisi Oktober 2007 kini di pasaran!

Thu, 04 Oct 2007 09:38:40 +0000

Lebih sedekad lalu, ramai yang melihat teknologi maklumat (IT) hanya untuk kelompok tertentu sahaja. Ini termasuklah golongan yang mahir mengendalikan komputer seperti jurutera atau pengaturcara. Pada ketika itu, orang biasa sekadar memerhati atau mendengar kehebatannya yang mampu mengubah ekonomi dunia. Itu cerita lama. Tetapi situasi hari ini sudah berubah. Teknologi yang pernah dianggap eksklusif itu […]


Media Files:
http://mpcx.files.wordpress.com/2007/10/covero.jpg




Nyesal juga, PC ni tak boleh main games!mpcMPC September 2007 kini di pasaran!

Wed, 12 Sep 2007 14:07:50 +0000

Ketika asyik membeli belah di gedung/kedai menjual PC dan akseseorinya, selalu juga terdengar pengguna mengeluh. Antaranya, “PC yang saya baru beli tu tak sesuai main games. Kira menyesal juga, tapi nak buat macam mana, sudah terbeli…”. Begitulah kurang lebih keluhan sesetengah pengguna PC yang kurang teliti. Sebenarnya kesilapan kecil seperti ini perkara biasa. Malah, boleh […]


Media Files:
http://mpcx.files.wordpress.com/2007/09/game.jpg




Selamat berpuasa, MPC terbit seperti biasa!mpcIsikan masa lapang dengan membaca!

Tue, 11 Sep 2007 13:53:43 +0000

Ramadan datang lagi dan majalah bulanan ICT ini tetap terbit seperti biasa. Selamat berpuasa!, daripada krew Majalah PC..:)


Media Files:
http://mpcx.files.wordpress.com/2007/09/clock.jpg




GAMES hari ini bukan sekadar hiburanmpcEdisi September 2007 kini di pasaran!Sinar Harian edisi KL & Selangor!

Mon, 27 Aug 2007 13:07:30 +0000

Sebut sahaja “games”, pasti ramai yang terbayang ‘keseronokan’ bermain permainan alaf baru ini, samada menggunakan PC di rumah atau di kafe-kafe siber. Genre dan kategorinya juga pelbagai dari yang semudah Solitaire hingga yang sehebat Doom 3 dan Tomb Raider, yang juga menjadi filem-filem bercorak fiksyen. Bermain games mudah seperti yang ada dalam Windows mungkin sesuai […]


Media Files:
http://mpcx.files.wordpress.com/2007/09/sinar.jpg




Apple iMac baru, lebih elegan dan hebat?mpciMac terbaru berkuasa Intel Core 2 DuoInternational Hacking Competition 2007

Thu, 16 Aug 2007 13:25:21 +0000

Makin canggih malah ramah pengguna. Mungkin inilah kesimpulan yang boleh dibuat setelah “bersemuka” dengan versi terkini komputer iMac, yang dilancar baru-baru ini. Nampaknya, komputer keluaran Apple ini tampil dengan reka bentuk lebih bergaya, elegan dan masih mengekalkan cirinya yang mudah dikendalikan. Selain dilengkapi hanya sebutir skru, penciptanya memilih aluminium dan kaca sebagai material atau bahan […]


Media Files:
http://mpcx.files.wordpress.com/2007/08/baner.jpg




Mencari publisiti MURAH di YouTube?mpcEdisi Ogos 2007 kini di pasaran!International Hacking Competition 2007

Mon, 13 Aug 2007 12:18:04 +0000

Sejak akhir-akhir ini, namanya sering disebut-sebut. Ia disebut-sebut bukan kerana mahu meraih populariti, tetapi menambahkan lagi popuritinya, yang sedia ada. Mahu tidak mahu, terpaksa juga menyebut namanya, YouTube (sekali sekala). Inilah tapak web perkongsian video yang disifatkan paling popular, buat masa ini. Khidmat percuma dari Google ini bukan baru bagi pengguna internet terbanyak. Tetapi, mungkin […]


Media Files:
http://mpcx.files.wordpress.com/2007/08/baner.jpg




Memilih PC sebagai STUDIO muzik digitalmpcEdisi Ogos 2007 kini di pasaran!

Thu, 09 Aug 2007 13:43:10 +0000

Ramai orang tanpa mengira usia meminati muzik. Tetapi mungkin tidak ramai mampu menghasilkan muzik sendiri. Mungkin tidak ramai yang berminat, tiada bakat atau tiada kemudahan untuk melakukannya. Orang yang berminat dan dianugerahi bakat pasti berusaha atau mencari jalan melaksanakannya, hingga berjaya. Siapakah mereka..? Golongan ini terdiri daripada mereka yang sudah mencipta nama di arena muzik […]


Media Files:
http://mpcx.files.wordpress.com/2007/08/ogos07.jpg