Subscribe: Drept & Internet - noutati si opinii - Latest comments
http://legi-internet.ro/blogs/xmlsrv/rss.comments.php?blog=2
Added By: Feedage Forager Feedage Grade B rated
Language: Romanian
Tags:
alte chestii  care  colaterale ale    dacă  din  iar  mai  online  pentru  response  sau  sunt    în online  în  şi  și 
Rate this Feed
Rate this feedRate this feedRate this feedRate this feedRate this feed
Rate this feed 1 starRate this feed 2 starRate this feed 3 starRate this feed 4 starRate this feed 5 star

Comments (0)

Feed Details and Statistics Feed Statistics
Preview: Drept & Internet - noutati si opinii - Latest comments

Drept & Internet - noutati si opinii - Latest Comments

 In response to: Tarile europene promit colaborarea in stoparea spam-ului

din pacate in Romania nu exista o autoritate de blocare a spamm-urilor in schimb se vrea directionarea de fonduri europene catre domeniile IT de software si hardware precum https://www.itdepot.ro/aparate-de-etichetat-preturi-267
In response to: Al cincilea proiect de lege înregistrare a utilizatorilor pre-pay. Incompetență, tupeu nemărginit sau rea-intenție?

domeniului online (reglemenentari etc) ii va mai trebui cativa ani sa fie la egalitatea celui din Occident. recent am citit ca guvernantii din Romania vor sa deblocheze unele fonduri europene pentru software si hardware precum https://www.itdepot.ro/aparate-de-etichetat-preturi-267
In response to: Spargi un cont de email si intri la zdup

unde se poate face reclamatie pt spargerea e mail ului si redirectionarea lui in care se optine si un transfer bancar ,la politie sau’?
In response to: Supravegherea angajatilor - CEDO pune punctul pe i

… iar în contextul mai larg al dorinţei unora de a proteja viaţa privată versus dorinţele altora, singura concluzie valabilă este: scapă cine poate!!! Ia hai să privim un pic care sunt combatanţii:

http://crackedlabs.org/en/corporate-surveillance
In response to: Supravegherea angajatilor - CEDO pune punctul pe i

Hai că mă bag şi eu în seamă, dacă tot nu am comentat de multă vreme pe aici! Lucrul cu şurubelniţele mele pare mai simplu decât munca în online.
Nu pot fi bănuit de vreo simpatie exagerată pentru vreuna din părţi, mai ales că toată viaţa am fost angajatul altora. Dar problema asta merită şi o discuţie… un pic laterală. Mă rezum la fapte:

1. Am întrebat, la angajarea mea la o anumită firmă, care este politica lor privind accesarea altor materiale online decât cele necesare activităţii. Am fost privit ca un marţian. Nu exisita nimic de acest gen, absolut nimic! Iar acolo se lucra cu computerul peste 80% din timp.
Paranteză: sunt absolut de acord cu faptul că te duci la muncă pentru muncă, nu pentru messenger personal şi diverse reţele sociale. Opt (sau mai multe!) ore nu moare nimeni fără “conectare”.
Aflaţi (dacă nu ştiaţi) că există locuri de muncă în care până şi mobilele se închid, se lasă la vestiar iar pentru urgenţe se poate contacta omul pe un număr de fix, cu centrală şi interior!!!

2. Peste ceva vreme firma s-a trezit cu IP-ul blocat. GENERAL blocat! Întregul server, cu multe aplicaţii. Ori asta însemna aproape faliment dacă ar fi ţinut mai mult de o zi. De ce? Fiindcă se lucra mult cu computerul iar un angajat a făcut prostioare online, tratate drept SPAM de către provider.

3. Am repetat patronului ceea ce îi mai spusesem, adică să interzică total şi necondiţionat accesul pe la alte chestii, cu precizare în contractul de muncă, plus pedepsele. “Supravegherea” ar fi fost banală: te-am prins cu mess sau alte chestii pe PC-ul de la firmă, ai dat de naiba!

4. Suplimentar şi limitat, abordarea BYOD. Bring your own device, pentru alte chestii.

5. Nu ştiu dacă a înţeles până să plec eu de acolo, dar deja introdusese o nouă fibră optică de la un al doilea provider şi un router Wi-Fi cu acces doar pentru alte chestii. NU avea acces nimeni de acolo la serverul intern.

Ştiu că acum am vorbit mai mult ca un tehnician dar, la costurile de azi, recomand gratuit şi benevol această soluţie. PE PLAN TEHNIC, am spus deja.

Vă rog pe voi să comentaţi dacă, din punct de vedere legal, am sau nu am dreptate. Mulţumesc. Spor!
In response to: Libertatea de exprimare și umorul, victime colaterale ale știrilor false în online. Cui îi pasă?

”Se pare că” ? Pe baza asta să ne lansăm în commentarii? așa începe o știre bună nu ”fake” ?
Opinez: ce face FB cu algoritmii lui e treaba lui. Eu am telecomanda și dacă nu-mi convine (și nu mi-a convenit niciodată FB) mai sunt situri care respectă principiile libertății. Ce-ați vrea de la MZ , un ins care își cîștigă banii facînd mass-surveillance?
In response to: Libertatea de exprimare și umorul, victime colaterale ale știrilor false în online. Cui îi pasă?

Cand business-ul ala este dominant pe o piata este o cu totul alta discutie. De aceea trebuie sa discutam daca Google sau Facebook au dreptul de a decide ce informatie primim si sa excluda o parte din ele. Motivatiile excluderii sunt diverse, iar stirile false nu sunt decat unul din cele mai noi motive.
In response to: Libertatea de exprimare și umorul, victime colaterale ale știrilor false în online. Cui îi pasă?

Trebuie mentionat ca nu e deloc evident ca materialele Times New Roman sunt “umoristice, nereale". Cu ocazia cutremurului din Haiti din 2010, o “stire” TNR privind o presupusa confuzie facuta de armata romana intre Haiti si Tahiti a nimerit pe fluxurile internationale de stiri.