Subscribe: Drept & Internet - noutati si opinii - Latest comments
http://legi-internet.ro/blogs/xmlsrv/rss.comments.php?blog=2
Added By: Feedage Forager Feedage Grade B rated
Language: Romanian
Tags:
care  cat  cine opreste  daca esti  daca  din  este  esti bun  esti  iti  mai  pentru care  pentru  platit  privind  response  sau  sunt 
Rate this Feed
Rate this feedRate this feedRate this feedRate this feedRate this feed
Rate this feed 1 starRate this feed 2 starRate this feed 3 starRate this feed 4 starRate this feed 5 star

Comments (0)

Feed Details and Statistics Feed Statistics
Preview: Drept & Internet - noutati si opinii - Latest comments

Drept & Internet - noutati si opinii - Latest Comments

 In response to: Muzica pe Internet - ce se discuta de fapt

Buna seara ,numele meu este Adrian Tudor ,am citit articolul dumneavoastra referitor la legile internetului referitor la strimingul de muzica ,togmai vroiam sa fac o televiziune online cu muzica de petrecere iar chestia asta cu drpturile de autor ma pus pe jar .Acum in 2018 tot asa este ca inteleg ca articolul e mai vechi de 3sau4 ani.Va multumesc mult si astept un raspuns pe email,va rog!
In response to: FAQ - returnarea produselor în comerțul electronic

Buna ziua,

Pot cere magazinului online sa imi refaca factura de pe persoana juridica pe persoana fizica in termen de 3-4 zile de la intrarea in posesie a produsului?

Multumesc anticipat,
In response to: Supravegherea angajatilor - CEDO pune punctul pe i

Buna ziua,

Chiar nu pot sa inteleg de unde atat tupeu pe banii altora.

Toata treaba asta e o chestie banala de bun simt…atat timp cat esti platit sa muncesti…si muncesti folosind dispozitivele (laptopul, telefonul, calculatorul, etc.) firmei ce te plateste sa muncesti….si daca aceste dispozitive sunt monitorizate…si tu esti instiintat ca aceste dispozitive sunt monitorizate….unde naiba e abuzul? in ce lume traim ?

In ziua de azi toata lumea are smartphonuri, tablete, telefoane personale….pentru uz personal …sa le foloseasca pe acestea….te opreste cineva?

Si daca esti supravegheat video la locul de munca…si esti instiintat de acest lucru…si ti se arata si unde este dispoztivul de supraveghere…si daca angajatorul observa ca in loc sa muncesti…tu stai pe telefonul sau tableta personala 4 ore din 8…de ce ai tupeul sa vrei sa te plateasca pt 8?

Hai sa facem o analogie cu un obicei sensibil…fumatul :)

Daca esti fumator si sa zicem ca la fiecare ora te duci 2-3 minute sa fumezi…eu zic ca nu iti zice nimeni nimic….iar daca esti bun pe treaba ta si esti productiv poti sa te duci si din 15 in 15 minute sa fumezi si nu o sa se ia nimeni de tine….si chiar daca se trezeste vreun obtuz sa iti zica ceva….poti sa ii demonstrezi in ziua urmatoare…..zi in care nu fumezi…ca nu esti asa de productiv precum erai in zilele in care fumai….la fel si cu telefonul personal….sunt cazuri in care pot sa muncesc pt angajator folosind laptopul firmei si in acelasi timp sa stau sa vorbesc pe telefonul personal 8 ore din 8…daca sunt productiv si imi fac treaba pentru care sunt platit…nu o sa vina nimeni sa se ia de mine …ca de ce folosesc telefonul personal?.

In concluzie…daca NU esti bun pe traba pt care te-ai angajat de buna voie si nesilit de nimeni sa o faci ….. mai mult ca sigur o sa fi abuzat.

Mentionez ca vorbesc ca si angajat.

Din pacate mentalitatea angajatului roman a ramas “ziua trece, leafa merge".

Atata timp cat singur iti negociezi contractul de munca si salariu….de unde atat tupeu sa spui “la cat ma plateste … atat muncesc"…de ce nu iti asumi ca singur ai acceptat cu cat o sa fi platit….si in consecinta pune mana si fa treaba pentru care esti platit.

Am intalnit foarte des situatia: “intai sa ma plateasca cu nu stiu cat…si atunci o sa fac eu marea cu sarea"….dar nu e mai de bun simt intai sa te intrebi “pai de un naiba sa stie angajatorul meu ca sunt in stare sa fac din rahat brici….ca sa ma plateasca cu cai verzi pe pereti?"….cat tupeu sa ai sa fentezi munca si de vina sa fie tot angajatorul?.

Cine te opreste sa alegi viceversa…pune mana si fa treaba pentru care te ai angajat sa o faci si pentru care esti platit cu cat ai acceptat sa fi platit…fa-o bine…fa marea cu sarea…fa din rahat brici….si daca vezi ca agajatorul nu se simte….cine te opreste sa ceri?…si daca nu primesti?…te duci si ceri in alta parte….daca esti bun… sigur se gaseste cine sa iti dea….si in multe cazuri daca lumea afla ca esti bun vin sa iti dau fara sa ceri. Nu sti cine te opreste?…. uite cine e opreste…lenea….neputinta…lipsa de valoare…abuzurile.

P.S….scuze am fost intr-o mare eroare…acum au descoperit cercetatorii…adevarata cauza este, citez: “In ADN-ul romanesc este intiparit “MUNCA DAUNEAZA GRAV SANATATII”
In response to: CNP-ul nu trebuie cerut de magazinele online

Articolul a fost valabil pentru alte vremuri. Din 2017 Statul Roman si-a propus sa controleze toate comenzile online facute pe internet de persoane fizice. Inregistrarea facturilor de catre contabili s-a facut pana la un moment dat pe baza adresei de domiciliu sau a CNP, acum se face doar pe baza CNP. Iata documentul oficial Ordinului nr. 1105/2016 al Ministerului de Finante privind declararea livrarilor, prestarilor si achizitiilor efectuate pe teritoriul national de persoanele inregistrate in scopuri de TVA. Incepand cu data de 1 ianuarie 2017 sunt obligatorii datele privind numele, prenumele, codul numeric personal sau codul unic de inregistrare, adresa completa de domiciliu sau sediu social, pentru toate facturile emise catre persoane fizice sau juridice. Consultand legea, comerciantul are obligatia sa ceara CNP. Daca nu doresti sa-l furnizezi, atunci il informezi ca nu doresti sa ii dai CNP, dar ii dai adresa completa de domiciliu. Atentie, protectia datelor nu mai acopera CNP, deci orice comerciant daca este obligat prin lege sa completeze acte o poate face fara sa se inregistreze ca persoana care prelucreaza date cu caracter personal. Mai nou, garantia se ofera in baza actelor completate corespunzator. Au fost cazuri in care s-a respins garantia pe motiv ca produsul nu era cumparat de persoana respectiva. Ar fi bine cand completati formulare online sa va treceti toate datele pentru a fi identificati ca proprietari ai bunurilor atunci cand mergeti la service sau garantie.
In response to: eRomania - 8 milioane de euro pierdute

Am ajuns să mă întreb dacă din cauza participării mele la discuțiile de aici am recepționat azi 14 Dec.2017 un mesaj dela RTLD privind care începe așa:

Primiți acest mesaj deoarece adresa dumneavoastră de e-mail figurează în baza de date a Registrului Român de domenii .ro - RoTLD ca adresă de contact pentru deținătorul unuia sau a mai multor domenii .ro.
Sau o fi vorba de demersurile pe care le-am tot făcut acum 14-15 ani când tot încercam să ameliorez accesul la Internet în INCDTIM (la Cluj, institut de unde m-am pensionat de mai bine de 10 ani
In response to: Motivarea deciziei CCR privind interceptările SRI – ce ar trebui să reținem

Dezinformarea in masa nu este internetu ! InterNet-ul este Progres si Democratie, participare unor societati evoluate la Globalizarea Democratica, in orice caz, mondializarea este absurda si aberanta. Nu mass-media este cu democratia dar internetu… Si mai stim ca Afacerea Topaz i-a pacalit pe multi inclusiv pe americani, ca in 2001, insa ce interesea ai, in care tabara esti si ce poti sa faci: Geo-Strategie. Stim ce-i Internetu, ceea ce mondialistii vor sa-i lipseasca pe cetatenii unor democratii…
In response to: Noua legislatie privind semnatura electronica intra in vigoare azi, 1 iulie 2016

SOLVIT iti trimite cererea la mae.ro unde daca probleme tale se datoreaza binomului mafia magistratilor si securistii SRI ca in cazul meu, considera cererea ingropata. Toti functionarii publici romani in pozitii importante sunt colaboratori cu mafia asta