Subscribe: NYCity
http://nycity.blog.hu/rss2
Added By: Feedage Forager Feedage Grade B rated
Language: Hungarian
Tags:
azt  csak  egy  hogy  itt    lehet  lesz  meg  mert  mint  már  még  nem  new york  new  volt  york  és  így 
Rate this Feed
Rate this feedRate this feedRate this feedRate this feedRate this feed
Rate this feed 1 starRate this feed 2 starRate this feed 3 starRate this feed 4 starRate this feed 5 star

Comments (0)

Feed Details and Statistics Feed Statistics
Preview: NYCity

NYCity

Copyright: ©2018 blog.hu
 Girl Walk // All Day

Wed, 11 Jan 2012 13:54:00 +0100

Nem, nem kezdem újra a blogírást, de ez annyira tetszik, hogy muszáj kitennem:

Girl Walk // All Day

Tulajdonképpen semmi extra, egy lány és két pasi táncol keresztül New Yorkon, igen jó zenékre (nagyrészt mash-upok). Végtelenül vidám és szórakoztató az egész, a helyszínektől pedig az egésznek jó kis New York-i hangulata lesz. Ahogy egyik kritikában írják: "It's a love letter to NYC and will you get dancing."

A weboldalon részenként van fent, egyben kb. egy óra. Trailer itt.

(image) (image) (image) (image)
The End

Fri, 12 Sep 2008 16:28:00 +0200

Kedves Olvasók!

Mint azt látjátok egy ideje már nem írok posztokat. Mondhatnám, hogy időhiány az oka, de ez nem lenne korrekt, mert ha lelkes lennék, akkor időt is kerítenék rá. Az igazság tehát inkább az, hogy nincs belső hajtóerő. Külső van, ezúton is nagyon köszönöm a kommenteket, jól esett, hogy többeknek is hiányoztak az írások.

Arra sem látok esélyt, hogy most majd nekiállok újra írni. Az elmúlt egy évben néha elkezdtem, de pár bejegyzésnél nem jutottam tovább, ráadásul nekikezdtem egy másik, egészen más témájú blognak, így szinte kizárt, hogy újrakezdem. Viszont nem szeretem a függőben hagyott dolgokat, ezért inkább hivatalosan, ünnepélyesen stb. bezárom a blogot.

De hogy ne hagyjalak titeket csak így New York nélkül, a végére jöjjön egy kis blogajánló:

Emellett persze még rengeteg van, itt összegyűjtöttek több, mint 6000-et: http://www.nycbloggers.com Sok nem működik, de azért lehet böngészgetni.

Well, that's all folks. Sziasztok!

(image)

ps: Az elmúlt két évben az összes Adsense bevételem $16.46 volt. Kösz! :-)

(image) (image) (image) (image)
Triborough híd új neve Robert F. Kennedy híd

Fri, 06 Jun 2008 14:09:00 +0200

1968. június 5-én, 40 éve lőtték le Robert F. Kennedy szenátort. Emlékére a Triborough híd, ami összeköti Queenst Bronxszal és Manhattannel (térkép) hamarosan az ő nevét fogja viselni. A javaslatot még áprilisban jóváhagyta az állam, most a város is elfogadta és Paterson kormányzó is jelezte, hogy aláírja a rendeletet.

Kerry Kennedy, RFK fia szerint: "Naming the span across three boroughs is a tremendous tribute to Robert Kennedy's commitment to bridging divides between black and white, rich and poor, young and old, and to his commitment to creating a more just and peaceful world," (bocs, lusta vagyok lefordítani).

(image) (image) (image) (image)
Megint itt a titokzatos juharszirup szag

Fri, 30 May 2008 16:37:00 +0200

Először 2005 októberében történt, azóta évente egyszer-kétszer előfordul, hogy egész New Yorkban kellemes juharszirup szag terjeng. Az illat újra itt van, egyes területeken erősebben érezhető, másutt kevésbé, de az egész városban előfordul.

A legérdekesebb az egészben, hogy senki sem tudja pontosan honnan jön a szag. A hivatalos szervek is kutatták a forrást, de mivel a szag intenzitása a város különböző részein folyamatos változik, ezért lehetetlen megállapítani honnan jön. Feltehetően New Jerseyből, mert az első észlelések onnan származnak. Ezt a gyanút erősíti, hogy New Jerseyben sok gyár van, köztük élelmiszer-feldolgozó üzemek is, könnyen lehet, hogy onnan származik, ráadásul már máskor is jött szag New Jersey felől. Részletesebben a NYTimesban.

Ilyenkor folyamatosan mérik a levegő minőségét, de semmi károsat nem észleltek. Pánik nincs, még az első alkalommal sem volt, feltételezem azért (is) mert kellemes a szag. Mindenesetre sokkal kellemesebb, mint tavaly januárban a gázszag, amiről szintén nem tudták honnan jön.

Most itt érezték a szagot:
(image)

Ugyanez élőben itt.

Cikk olvasható az első esetről a NYTimesban és a mostaniról a Gothamisten. Bő fél éve a 30 Rock TV-sorozatban is foglalkoztak a szaggal (leírás).

(image) (image) (image) (image)
SNL már megint

Thu, 17 Apr 2008 02:08:00 +0200

Kicsit offtopic, de nagyon jó. :-) A Saturday Night Live imho mostanában elég lapos, de egy részen mindig visítva röhögök, ez pedig "Nicholas Fehn hírkommentárja" (Fred Armisen alakítja). A legjobb szerintem a mostani adásban volt, de arról sajna nem találtam online videót, de itt van egy régebbi. Enjoy!

(embed)

(image) (image) (image) (image)
Meggyalázták az új Yankees stadiont!

Sun, 13 Apr 2008 16:33:00 +0200

Mint azt talán tudjátok a Yankees (és a Mets is) új stadiont épít, a 2009-es szezonban már ott fognak játszani. Pár napja kapott szárnyra a hír, hogy a stadion egyik Boston Red Sox szurkoló építőmunkása állítólag egy Red Sox pólót rejtett a stadion betonjába. A két csapat rivalizálása már egy évszázada tart, ez tehát kb. olyan, mintha az új Fradi stadionba beépítenének egy Újpest pólót. Teljes megszentségtelenítés. Amikor hallottam erről, azt gondoltam marhaság, csak egy Red Sox szurkoló indított el egy jó kis pletykát, amivel a szurkolókat és a játékosokat lehet kicsit idegesíteni. Mára Tegnap azonban kiderült, hogy a történet igaz. A New York Post cikke szerint az áruló munkás neve (vagy álneve) Gino, Bronxban él, ott is nőtt fel és azért utálja a Yankeest mert a csapat szerinte túl anyagias (ezzel egyébként gyakran vádolják őket). A David Ortiz pólót előre megszervezett akcióban, augusztusban rejtette a betonba, elmondása szerint ezzel 30 évre megátkozta a Yankeest. Azért csak 30 évre, mert addigra ő már meghal és után nem érdekli mi történik a csapatokkal. Az esetnek két szemtanúja is akadt, de a legfőbb bizonyíték, hogy Gino fotókat is készített (ld. lent). Sokan szeretnék ha feltörnék a betont és kiásnák a pólót, míg mások inkább egy szép jelképet látnak ebben, szerintük ahogy eltemették a pólót, ugyanúgy fogja eltemetni a Yankees a Red Sox-ot. Nagyjából ez a csapat hivatalos álláspontja is, Alice McGillion szóvivő azt nyilatkozta, hogy örülnek, hogy a NYPost-ban megjelent képek alapján beazonosíthatják a póló pontos helyét, mert még egy réteg betont fognak oda önteni, hogy az a ruhadarab örökre el legyen temetve. Klikk a képre, nagyobb lesz.Update: Ez gyors volt, megtört az átok, már meg is van a póló. :-) Két munkás emlékezett Ginóra, aki csak egy napot dolgozott az építkezésen, így könnyű volt beazonosítani, hogy pontosan hol ügyködött. A melósok nekiestek a betonnak, és öt órás furkálás után meglett a mez. Teljesen szétázott, szétmállott, de a "Red" felirat egyértemlűen kivehető. Az átoknak annyi, a Yankees hálás a NYPost-nak, mindenki heppi. :-) Itt az eredeti cikk. [...]A nap képe - Köd

Thu, 10 Apr 2008 16:45:00 +0200

(image)
Ködbe burkolózott Brooklyn-híd.

Photo by Stelmaria on Flickr.

(image) (image) (image) (image)
A dugódíj terve halott

Tue, 08 Apr 2008 14:43:00 +0200

Most már biztos: nem lesz behajtási díj New Yorkban. Mint arról korábban írtam (itt és itt) Bloomberg polgármester a 8$-os behajtási díjat szeretett volna szedni a 86. utcától délre menő gépjárművektől. Az így keletkezett bevételt a tömegközlekedés fejlesztésére fordították volna, így egyszerre lett volna kevesebb autó és jobb tömegközlekedés.

A tervet a botrány miatt lemondott Spitzer kormányzó utódja, Paterson is támogatta, de - mint tegnap a demokrata frakciómegbeszélésen világossá vált - a demokraták többsége is ellenezi a javaslatot. Sheldon Silver szóvivő bejelentette, hogy mivel ennyire nincs támogatása, felesleges a javaslatot beterjeszteni.

Így hát maradnak a dugók és a rossz levegő, maradnak az MTA (helyi BKV) finanszírozási problémái és jöhetnek az újabb metrójegy áremelések. Köszönjük Mr. Silver-nek és a demokrata képviselőcsoportnak! :(

NYTimes cikk itt, blog reakciók itt és itt.

(image)(image) (image) (image) (image)
Lézerkardok az utcán

Thu, 27 Mar 2008 17:39:00 +0100

Jövő héten a Spike TV leadja a teljes Star Wars sagát (TV premier?) és ezt most város-szerte rengeteg vicces plakáttal hirdeti. A legjobbak a lézerkard-tárolóvá alakított buszmegállók.
A felirat: "Csak Sith esetén használandó". :)

(image)

Photo by by Rolando Pujol - amNY

(image) (image) (image) (image)
Születésnap

Sun, 24 Feb 2008 01:28:00 +0100

1 éves lett a blog február 20-án, ez a 161. post. Nincs pofám nagy ünneplést csinálni, mert leszoktam a rendszeres írásról és így nem ér a dolog. Inkább megpróbálok kicsit sűrűbben írni.

Lenne miről... :-) Pl. a hóesésről, ami természetesen rögtön fennakadásokat okozott a metróban, cserébe forró csokit osztogattak a parkokban vagy arról, hogy nemsokára megnyitják a JFK-n a 60-as években épült, Jetsons-féle 5-ös terminált és persze ne feledjük a szuperkeddi szavazás körüli balhékat, ami még mindig borzolja a kedélyeket.

(image) (image) (image) (image)
Giants parádé

Tue, 05 Feb 2008 17:02:00 +0100

Bréking:
Ha minden jól megy ezen a kamerán fog látszani a Giants felvonulása. Enjoy!

(image)

Update:
Itt vannak a képek, ha valaki lemaradt:
1, 3, 4, 5, 7, 9, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 18, 19
21, 22, 23, 24, 25, 26, 27  (tudom, pár szám kimaradt.)

A játékosok azt hiszem, a fenti képen láthatóhoz hasonló (ld. még 13, 15, 22) izéken voltak, ezekből egy csomó (legalább 10) ment el.

Update2: Itt van ugyanez jobb képeken. Gondolom lesznek majd profi képek is.

Update3: Már takarítanak... 28.

(image) (image) (image) (image)
A Giants a bajnok!!

Mon, 04 Feb 2008 04:43:00 +0100


Nyertüüüüüüünk!!!

Yipeeeeee!! :-)


(image)

Update:
Kedden délelőtt lesz ticker-tape parade (amikor a sok papírfecnit szórják és alatta vonulnak a Hősök) a Bowling Greentől a városházáig.

(image) (image) (image) (image)
Régi képek New Yorkról - update

Thu, 17 Jan 2008 18:13:00 +0100

Most tudtam meg, hogy a Library of Congress fotóinak egy része fent van a Flickr-ön. Ez azért jó, mert elméletileg a Tag-ek között könnyebb keresni, bár a gyakorlatban ez nem látszik annyira. Itt a link, de érdemes egyéb cimkéket is megnézni, pl. nyc.

Persze a Library of Congress képanyaga közvetlenül is kereshető, a találati ablakban érdemes a lila Preview Images gombra kattintani, így thumbnailes előnézetben látszanak, nem szöveges listában (így). Kicsit még így is kusza, a Flickr jobban kezelhető.

(image) (image) (image) (image)
No Pants 2k8

Mon, 14 Jan 2008 16:09:00 +0100

Az Improv Everywhere nevű flash mob csoport idén is megrendezte a No Pants subway ride-ot, vagyis a nadrág nélküli metrózást. Nincs mit mondani róla, a fotók magukért beszélnek. :-)

Leírás itt, fotók itt.

(image) (image) (image) (image)
Régi képek New Yorkról

Wed, 09 Jan 2008 15:33:00 +0100

E-mailben érkezett kérdés régi, New York-i képekről, a választ inkább ide írom, hátha másokat is érdekel és legalább lesz egy post is. :-) A legnagyobb "kincseket" a NY Public Library és a National Archives anyagai közt találtam. Rengeteg régi fotó fent van a website-jukon, kereshető, megnézhető. Sok dokumentum bescannelt formában is megnézhető, pl. Peter Stuyvesant néhány levele, párszáz éves térképek, stb. Baromi jó, én órákig el tudom böngészegetni. :-))New York Public Library Digital Archives http://digitalgallery.nypl.org/nypldigital/index.cfm Nagyon jó. Fotók, rajzok, rézkarcok az 1500-as évektől kezdve. Használható keresője van, pl. arra keresve, hogy New York Hungarian olyanokat találni, mint az itt jobbra látható angol nyelvtanfolyam hirdetés 1920-ból  ("East 10. ik utza" :-))) Klikk és nagyobb lesz.) National Archives http://arcweb.archives.gov/arc/basic_search.jsp Teljesen gáz a keresője, de hatalmas az adatbázis és itt is van 1-2 érdekes kép. Általános kifejezésekre nem ad jó találatokat, konkrétabb dolgokra kell keresni, pl: Buildings in New York helyett keress arra, hogy Broadway vagy Harlem stb. Érdemes az alsó boxban a Types of materialsnál kicsit szűrni, mert különben áttekinthetetlen. Fotóknál a találati listában a Digital Copy Available feliratot kell keresni, azok nézhetők meg, a többinek csak a kartonja. Biztos lehet valahogy értelmesebb böngészni, mert az anyagok collectionökbe vannak szervezve, de én még nem jöttem rá. Meg lehet próbálni az Archives főoldaláról indulva is keresgélni: http://www.archives.gov/New York University Digital Libraryhttp://dlib.nyu.edu/maass/archives/ Itt nem fotók, hanem nagyon régi kéziratok, szerződések, újságok vannak. A keyword keresés használhatatlan, a browse search megy. Nem nagy adatbázis, de egy kicsit el lehet böngészgetni.Digital Collectionshttp://www.academicinfo.net/digital.html Ez egy linkgyűjtemény, témák szerint vannak összegyűjtve a digitális könyvtárak. Nem ismerem igazán, de az volt a benyomásom, hogy elég változó a minősége.Wikimedia Commonshttp://commons.wikimedia.org/wiki/Category:Historical_images_of_New_York_City Végül, ne feledkezzünk meg a jó öreg Wikipédiáról se, ill. annak a képgyűjteményéről a Commonsról, ahol szintén nagyon sok régi kép van. Ezek egy része persze a fenti helyeken ugyanúgy megvan, de nem mind és nem így összeválogatva.Nyilván van még rengeteg ilyen hely a neten, én ezeket ismertem, ha tudtok még jókat mehet kommentbe. [...]


Az a nyomorult webkettő

Sat, 03 Nov 2007 20:18:00 +0100

Brahma unszolására írok egy jó kis offtopikot magyarázkodásképp. :-)

Miért nincsenek posztok? A szemét webkettő miatt.
A Web 2.0 nekem kb. azt jelenti, hogy önzetlenül adok tartalmat a webre, mások hasznára és a magam örömére. Ilyen például amikor filmfeliratokat fordítok, ilyen amikor wikipédiát szerkesztek, ilyen amikor a blogban írok mindenféléről és most ide sorolom a fórumozást is. Ezekkel pedig egyenként is van annyi tennivaló, hogy kitöltik az ember szabadidejét, egyszerre mindet képtelenség csinálni.

Ezek szemét, addiktív dolgok. Előbb nézed meg reggel a wikis figyelőlistádat meg az ótvar fórumokat, mint az e-mailedet, este filmnézés helyett még írsz 1-2 hozzászólást, amiből persze 12 lesz, mert a túloldalon is ugyanilyen hülye Web 2.0 addiktok ülnek és válaszolnak. Rosszul vagy ha látod a mocskot a wikiben és megszállottan javítod, mert nem tudsz elmenni mellette, nem tudod otthagyni a szemetet, a hülyeséget. A Twittert már meg sem mertem nézni...

Tudom, be kéne osztani, egyik nap ezt, másik nap azt, de ezek túl addiktívak és azért sem megy, mert az egészet szórakozásból csinálom. Ahhoz nyúlok amihez kedvem van, hiszen ez a szórakozás lényege. Ha kényszeríteni kell magam rá, akkor az már nem szórakozás és inkább hagyom a francba.

A vége (legalábbis nálam) az, hogy túlpörgök és tele lesz a hócipőm az egésszel. Ilyenkor abbahagyom, máshoz nyúlok. Így kezdtem anno blogolni, ezzel a koreográfiával hagytam abba és persze pont emiatt fogom majd folytatni is. Aztán ha újrakezdem, akkor megint sorban fognak jönni a posztok egy fél évig. :-)

Odáig még (szerencsére) nem jutottam el, hogy az IRL életemből is elvegyek időt, a barátok, sörözések nagyobb vonzerőt jelentenek az internetnél, olyankor tőlem összeszakadhat ez egész kóceráj. Ennek ellenére sokszor azt gondolom, hogy: "Tamás vagyok, webkettő addikt..."

(image) (image) (image) (image)
Kikap-e ma este a Yankees?

Fri, 05 Oct 2007 03:50:00 +0200

Azt írja az mlb.com (már nem találom a cikket, de tutti ott írták), hogy a Yankees hatszor játszott Division Seriest és mindig az a csapat nyert végül, aki az első meccsen vesztett. Kíváncsi leszek, mert tegnap este ugyancsak el lettek verve (az Indians által. ...meg a nyomorul szenvedő szerkezet :-)).By the way, Magyarországról is lehet nézni baseballt. Peer-to-peer jellegű a cucc, vagyis nem csak egy központi helyről jön az adás, hanem a userek egymás közt is adják tovább az adatot (kb. mint a torrent). Emiatt valamennyi késés lehet a dologban, de nem sok.Ez köll csinálni: 1. Feltelepíted a sopcast nevű csodaprogramot. www.sopcast.org2. El kell menni erre az oldalra... és az most tök máshogy néz ki, mint legutóbb :-/ úgyhogy innentől tippmix, de szerintem a meccs melletti kis TV ikonra katt és reménykedhetsz, hogy majd tényleg lesz itt link.3. Ha lesz link, arra kattintva bejön a sopcaston az adás.3b. Ha nincs ott link, akkor keresgélj: a TBS-en adják, magyar idő szerint 11-kor kezdődik (EST 5:00 PM).3c. Állítólag az mlb.com-on is lehet nézni ingyen az előző napi meccseket. Nincs link, keresgélj.Aztán nehogy a Yankeeknek szurkoljatok! :-) :-PUpdate: Most nézem visszacsinálták a weboldalt, ez a nyerő cím: myp2p.eu/MLB.htm.Update2: Remélem néztétek, megérte, egész jó meccs volt. Pontok alig voltak, a 3.-ban Melky Cabrera (NYY) ütött egy solo home runt, az Indians pedig csak a 8.-ban tudott kiegyenlíteni. Közben viszont az Indiansnak volt egy csomó futása, a harmadikon 3-4-szer is volt futó.A nyolcadik innnig elején aztán megjelentek a bogarak. :-) Csak valami muslica-szerű, de eszetlen mennyiségben, gomolyogtak a levegőben. Minden játékos és a bírók is fujkálták magukat Off-fal, de a Yankee pitcher (Chamberlain) nyakán még így is volt vagy 10-20 (!) bogár. Mindez csak azért érdekes, mert tényleg megzavarhatta: dobott zsinórban 4 ballt, egyszer eltalálta az ütőjátékost, dobott két wild pitch-t, amiből az egyiknél futó volt a harmadikon, meg is lett az egyenlítő pont.A kilencedik szintén a bogarak hajkurászásával telt, a hosszabításra kezdték megszokni, de a játék dögunalom lett. Az egyetlen érdekesség a tizedikben az Indiansnak egy bases full, 2 out helyzete, de nem lett belőle semmi.A 11.-ben a Yankeesnek szokás szerint semmi, a Cleveland kapott egy 4 ball-os sétát, aztán egy pöcinek (bunt) induló, de linedriveként befejezett ütés jött, majd egy pöci (futók így a 2., 3.-on, 1 out). Ezután egy intentional walk (ezt nem értettem miért), majd egy infield magas fly ball jött. Ekkor következő volt a szitu: bases full, 2 out, majd 3 ball, 2 strike-nál Travis Hafner végre kiütötte a lasztit jó messze az outfieldre, így az Indians nyert 2-1-re.Összeségében az Indians sokkal jobb volt, különösen a pitcher, Carmona volt formában (A-Rod-ot háromszor ejtette ki 0 ball, 3 strike-kal), második base-re azt hiszem csak lopással jutott New York-i játékos. Helyzetei is volt az indiánoknak, csak nem tudták pontra váltani. Ha a Yankees nem talál ki valamit sürgősen, akkor bizony nem jutnak tovább.Megérdemelt győzelem, jó meccs, a folytatás Bronxban.ui.: bocs a sok angol kifejezésért, de ezeknek nem nagyon van magyar megfelelője, meg ha nem érted, akkor úgysem értenéd magyarul se. :-) [...]Nem haltam meg

Tue, 02 Oct 2007 16:46:22 +0200

Nem haltam meg, csak kicsit sűrű lett az élet. Beteg is voltam és francnak van kedve taknyosan a számítógép előtt ülni. Egy ideig továbbra nem lesznek posztok, hacsak valami világrengető nem történik amire mindenképp reagálnom kell.

Most épp az, hogy hétvégén eldőlt: a Mets nem megy tovább a postseasonba. Nekik drukkolok ugyan, de ezt a blamázst, hogy a Nationalstől meg a Floridától is kikapnak, ráadásul ennyivel... Hát bazze, meg is érdemlik. Fakezűek. Most ki a fenének szurkoljak a postseasonben? A mázlista Yankees wildcard helyen továbbjutott, de őket nem szeretem, úgyhogy lehet, hogy a Red Soxnak fogok drukkolni. :-D (magyarázat) Esetleg elkezdek focit nézni, akkor viszon hajrá Jets, mert hasonlít a Mets-re :-).

Ezt leszámítva az ég világon semmi fontos nem történt New Yorkban. Bloomberg Európában turnézik és folyamatosan olyanokat nyilatkozik, ami arra utal, hogy mégis indulni fog az elnökválasztáson. Möglátjuk.

(image) (image) (image) (image)
Offtopic - Mennyit érsz, mint szervdonor?

Fri, 14 Sep 2007 15:06:00 +0200


MedIQ-nál találtam, jópofa. :-))

Én ennyit érek:
$4175.00The Cadaver Calculator - Find out how much your body is worth. From Mingle2 - Free Dating Site
A tesztet itt tudod megcsinálni.
(Szótár: appendix - vakbél, hernia - sérv, a többi szerintem nem nehéz)

(image) (image) (image) (image)