Subscribe: Magnus orerar
http://magnusorerar.blogspot.com/rss.xml
Added By: Feedage Forager Feedage Grade B rated
Language: Swedish
Tags:
allowfullscreen frameborder  allowfullscreen  att  ett  från  för  inte  invandring  med  och    till  youtube embed  är 
Rate this Feed
Rate this feedRate this feedRate this feedRate this feedRate this feed
Rate this feed 1 starRate this feed 2 starRate this feed 3 starRate this feed 4 starRate this feed 5 star

Comments (0)

Feed Details and Statistics Feed Statistics
Preview: Magnus orerar

Magnus orerarSamhälle & politikLast Build Date: Tue, 06 Mar 2018 19:46:26 +0000

 "...they might realize that when it's too late" -- Enza Ferreri om kristet väst

Wed, 30 Oct 2013 02:01:00 +0000

Anförande av Enza Ferreri, filosofiutbildad journalist och representant för Liberty GB.

allowfullscreen="" frameborder="0" height="375" src="//www.youtube.com/embed/YLB306dyfG8" width="500">


Jean Sibelius första symfoni

Fri, 11 Oct 2013 18:29:00 +0000

Grymt youtube-klipp...

allowfullscreen="" frameborder="0" height="281" src="//www.youtube.com/embed/RqcRKU-1oMA" width="500">
Migros redaktör på företag som lobbat för invandring

Thu, 03 Oct 2013 04:25:00 +0000


I The Diversity Illusion nämner Ed West att ett mycket stort antal amerikanska företag 2006-2008 lobbade för lagförslag som ökade invandringen. Philip Morris anges som ett av de företag som satsade mest, 23 miljoner dollar av totalt 345 miljoner dollar. Källa: Immigration Lobbying: A Window Into the World of Special Interests, av Eric Raurk.

Rola Brentlin dök sommaren 2012 upp som redaktör på nystartade Migro, en tankesmedja för fri invandring där hon sen varit aktiv som debattör. Men redan i januari 2011 anställdes hon som chef av Philips Morris. Så slump att hon är framträdande i Migro?

Företags syfte med invandringslobbyism är knappast humanism, men sänkta löner för arbetare. Den press invandringen sätter på dessa har såväl amerikanska regeringen som National Academy of Sciences visat bidrar till halva den löneminskning som skett, nämligen (enligt professor Christian Dustmann på UCL) att lönerna i första decentilen -- de med 10 procent lägsta löner -- fått lön sänkt med 0,5 procent för varje procent invandrade i arbetsför ålder. För medel- och höginkomsttagare har samtidigt lönerna ökat ungefär lika mycket. Invandringen har även ökat arbetslösheten i lågbetalda sektorn.

Fakta och impuls till denna bloggpost från The Diversity Illusion, boken av  Ed West.Stoff ur Ed Wests 'The Diversity illusion'

Fri, 16 Aug 2013 15:12:00 +0000

Börjat läsa Ed Wests The Diversity Illusion. Lite stoff så här långt...

-- Storbritanniens historia skildras allt mer sällan som en där individens rättigheter och demokrati avgjordes. Robert Winder beskriver brittisk historia som "a constant tussle between kind and cruel impulses, an exhausting two-steps-forward-one-step-back dance towards the Utopian idea of a pluralist, happy, cosmopolitan country".

-- Ed West påpekar att nämnda synsätt varit konsensus när hans generation (född på 70-talet) växte upp, men att historiskt landet i väldigt liten utsträckning haft storskalig invandring och att jämte små kortsiktiga ekonomiska vinster "diversity leads to illiberalism and reaction, atomisation, inequality and crime". (Vill minnas att de vinster som diskuteras är från högutbildade tekniker och lågavlönad arbetskraftsinvandring inom EU; det mesta av utomeuropeisk invandring ger inte såna vinster.)

-- West citerar Kevin Myers i Irish Independent: "London has 'undergone a demographic transplantation unlike that experienced by any European capital since the Fall of Constantinopel' in 1453."

-- Enligt en undersökning av BBC känner inte 77% vuxna britter att de kan kritisera invandringspolitiken utan att kallas rasister. Daily Mail. (Vill minnas att ungefär så stor andel britter anser invandringen varit för stor.)

-- Ed West skriver om hur Gordon Brown i valrörelsen 2010 glömde slå av sin mobil när han i Rochdale fått frågor om invandringspolitik av 66-åriga mormodern Gillian Dyffy. Brown hördes i nyhetssändningar muttra över hur han fått tala med "just a bigoted woman".

-- Evenings Standards kolumnist Andrew Neather skrev att Labours uppmjukande av gränskontrollen var medveten politik för massinvandring, men att ministrar inte vågade diskutera det offentligt eftersom det riskerade att skrämma bort partiets "core working class vote". Man valde istället att argumentera för invandring  med ekonomi-argument.

**Labour om att minska arbetskaftsinvandringen

Wed, 14 Aug 2013 01:24:00 +0000

En post om invandring, då Avpixlat tystats...

Om en Daily Mail-artikel om Labours s k skugg-migrationsminister Chris Bryant, som visst medgett att öppnandet av gränserna för arbetskraftsinvandring från EU var ett misstag. Han menar att Tony Blair och Gordon Brown dröjde för länge med att införa poängsystem för att få ner invandring av lågkvalificerade.

Tory menar dock att Labour inte talar om att minska invandringstalen. Själva har de onekligen misslyckats med det. Storbritannien tycks (till skillnad från Sverige) ha debatt om att minska invandringen. Men trots löften tycks inget hända. (I Sverige tillåts inte debatten och invandringstalen ökar.)

Daily Mail: Labour 'made mistakes' by opening borders to influx of EU workers, Chris Bryant admits...

(I artikeln nämns att Storbritannien 1997 hade 71 000 asylsökande. Sverige, med ca 1/6 av Storbitanniens befolkning då, har ca 54 000 asylsökande.)

I detta Sky News-klipp, från ca 2:30 intervju med Chris Bryant. Han menar vid ca 6:00 att Torys minskning av invandringen med 1/3 mycket beror på högre utvandring av infödda britter och färre utbytesstudenter.

allowfullscreen="" frameborder="0" height="281" src="//www.youtube.com/embed/lMAOoQtkfe0" width="500">Moderat: Migrationsfrågor behandlas inte seriöst

Tue, 06 Aug 2013 02:16:00 +0000

"Klockan fem över tolv" borde man kanske inte syssla med småttigheter/politiska ankdammen, men att migration diskuteras sakligt och seriöst är nog förutsättning för att -- oavsett allianspolitiker med målet fri invandring -- få lite kontroll på en utveckling där politiker som borde ha kontroll tycks ha förlorat den.

Jan Ericson reflekterar på sin blogg över responsen på ett M-förslag om försörjningsplikt för anhöriginvandrare. Förslaget infört skulle nog minska migration något och brittiska Tory tror jag lagt ett liknande. KD avvisade visst förslaget med argumentet att barn drabbas, men...:

Jag häpnar mest över kommentaren från KD:s gruppledare Emma Henriksson [...]. Hon säger att "det vore helt orimligt att ensamma minderåriga barn inte ska få återförenas med sina föräldrar under flera års tid på grund av försörjningskrav. Det skulle inte förbättra möjligheterna för föräldrarna att få ett arbete eller integreras i samhället. Snarare tvärtom".

Hennes uttalande är ännu ett bevis på att man ofta inte ens vill lyssna, inte vill ta till sig sakargument i debatten kring migration och integration, och inte ens bryr sig om att läsa de förslag som presenteras. För det var ju inte alls en skärpning av försörjningskraven vid återföreningen mellan barn och deras föräldrar artikeln handlade om. Tvärtom påpekades uttryckligen att det inte var det som åsyftades. Ändå använder Emma Henriksson denna argumentation. Jag tycker det är ett politiskt slag under bältet. I debattartikeln från Gunnar Axén och Mikael Cederbratt står nämligen bland annat följande:

"Samtidigt är det viktigt att familjers möjlighet till återföreningar efter separationer orsakade av krig och förföljelse inte bromsas i onödan. Särskilt viktigt är detta för barn. Därför undantas ju också barnfamiljer i dagens system. En stor del av anhöriginvandringen till Sverige består dock inte av barn och föräldrar som återförenas i Sverige. Under 2012 bestod den till två tredjedelar av nyetablerade relationer, 19 000 av totalt 30 000 personer. I år har andelen hittills minskat till ungefär hälften. Dessa ärenden rör alltså inte familjer som separerats av konflikt, utan människor som vill pröva en ny kärleksrelation i Sverige."

Det förslag moderaterna för fram i artikeln handlar med andra ord inte om att försvåra återförening av barn och deras föräldrar. Det handlar i stället om den stora majoriteten - två tredjedelar - som utgörs av andra relationer.

Hur ska vi kunna föra en vuxen och seriös debatt om migration och integration när debattörer inte ens vill försöka läsa vad som skrivs utan i stället medvetet väljer att missförstå? Det gör mig ärligt talat mycket bekymrad för det enda denna typ av "ickedebatt" leder till är en fortsatt ström av missnöjda väljare till Sverigedemokraterna.

(Debattartikeln av Axén och Cederbratt: Försörjningskravet satt på undantag.)"A New World is dawning" -- Ett väckelsemöte med Legrain i Almedalen

Fri, 12 Jul 2013 11:20:00 +0000

Fores-seminarium i Almedalen, med Philippe Legrain, Tobias Billström och Maria Ferm. Moderator Tove Lifvendahl.OBS: Strök text nedan, då jag trodde detta videoklipp var från årets Almedalen, men det är från förra årets Fores-seminarium med Legrain. Reflektioner under klippet dock relevanta oberoende av detta.Har efter Fores seminarium med Philippe Legrain sett positiva kommentarer från de som var där men annars inte brukar vara positiva till storleken på vår invandring (exempelvis folkpartisten Erik Svansbo).Legrain är uttalat för fri invandring, så befarar att seminarierna skadat motståndet mot Sveriges mycket stora invandring. Fores kopplade till centerpartiet där väl både moderparti och ungdomsförbund uttalat sig för fri invandring.Jag förstår om kritiker mot stor invandring i liberala vänners närvaro kan s a s falla för den sorts väckelsemöte ett seminarium i Almedalen är. Hoppas dock att eventuell omvändelse är tillfällig. ;) Perspektivet som en samstämmig panel och moderator hade saknar inte värde i debatten, men här fanns bara det och tvivelaktiga argument förekom.Legrain tycks, likt Johan Norberg och Fredrik Segerfeldt, anse att invandring från outvecklade fattiga länder till väst leder till ekonomisk vinst.(Bloggpostrubrikens radikala citat, "A New World is dawning", sägs av Legrain 11:02 in i videoklippet.) allowfullscreen="" frameborder="0" height="281" src="//www.youtube.com/embed/dUSWjsdN_bA" width="500"> Några citat från och reflektioner på seminariet:2:30Philippe Legrain:"We're in a very dangerous moment in the debate about immigration in Europe."Skulle snarare säga att vi kan vara i ett farligt läge beträffande högerextremism och att den radikalitet och brist på tvåvägskommunikation fri invandrings-förespråkare ofta har, liksom risker för europeisk ekonomi, utgör problem.Legrain räknar sen upp partier han menar är farliga, där gemensam nämnare tycks vara att önska lägre invandring. Han blandar högerextrema partier med i det närmaste liberal-konservativa partier."...populist parties are sucessful [...] Marine Le Pen [...] Geert Wilders [...] UK Independent Party [...] True Finns [...] Golden Dawn [...] Jobbik [...] and of course the Sweden Democrats here."Noterar att det nickas i publiken och att ingen där vare sig nu eller senare ifrågasätter denna mix av demoniserade partier."And opposition to immigration, should I say a hatred at immigrants, is one of their defining features. What's even worse..."...fortsätter Legrain, och något han menar är än värre är att mainstream-politiker tycks ta intryck av kritiken mot stor invandring, men även fria debattörer, som Thilo Sarrazin, får utrymme i debatten. Vill inte Legrain ha åsiktsfrihet?"...a few years ago you saw the British Prime Minister Gordon Brown, calling for British jobs for British workers, which was a slogan for the National Front in the 1970s."Att koppla Gordon Brown till högerextremism på grund av en mening högerextrema hade som slogan för 30-40 år sedan förefaller rätt magstarkt. (Är väl en retorik som Legrains frände Johan Norberg skulle ha kunnat använt.)05:00"...the important lesson here, for Sweden and for other countries, [...] is that mainstream politicians who seek the support of anti-immigrant populists, either through their action, or through agreements, are selling their souls to the Devil. And this Faust impact has a terrible price, because it legitimizes extreme anti-immigrant views. And it emboldens populist politicians to demand even tighter control."Legrain anser alltså att det är oacceptabelt om politiker är för något ett parti för lägre invandring är för.Vidare:"...the problem that this populism reflects, is that imimgration debate is also [...] dominated by emotions instead of rational arguments. Study after study shows..."Hänvisningen till "studi[...]Fakta-post. 100 000 somalier om 3 år? 200 000 år 2023?

Thu, 13 Jun 2013 09:54:00 +0000

Det brukar sägas att Sverige har 40 000 somaliska invandrare. Wikipedia anger SCB-uppgiften 40 200 år 2011: http://sv.wikipedia.org/wiki/Somalier_i_Sverige

Uppgiften stämmer säkert, men idag bör det i Sverige finnas ca 65 000 somaliskfödda eller med två somaliskfödda föräldrar, som jag härmed väljer att kalla somalier. (De borde kanske kallas somalisvenskar och jag är medveten om att vissa, om än en minoritet, är väl integrerade.)


"Mini-utredning":

Enligt SCB-data för 31 december 2010 hade Sverige 48 907 födda i Somalia eller vars båda föräldrar var födda i Somalia. (Data i excel-fil på SCB.)

Vidare nettoinvandrade 2011 och 2012 enligt SCB 2 724 resp. 4 094 somalier. Dessa två år bör somaliers födsloöverskott vara ca 1 200-1 300 per år. Det ger 2011 och 2012 en ökning på över 9 000 somalier.

Vid årsskiftet 2012/2013 fanns alltså i Sverige ca 58 000 somalier. Migrationsverkets Verksamhets- och kostnadsprognos 25 april i år, anger 8 400 asylsökande från Somalia/Afrikas horn och 8 600 anhöriginvandrare från Somalia under 2013. Utifrån dessa tal är nettoinvandringen 12 000 somalier möjlig. Med den skulle vi vid halvårsskiftet ha ca 65 000 somalier.

Skulle nettoinvandring av somalier vara 12 000 för även 2014 och 2015, når antal somalier upp till 100 000 under 2016. Vid fortsatt nettoinvandring på 12 000 per år nås 200 000 somalier i Sverige omkring år 2023.

-
(Beräkning görs med en algoritm här, och utifrån fertilitet 3,7 barn per kvinna. Enligt SCB var år 2007 somaliers fertilitet 3,9 barn per kvinna.)


Postade detta då jag anser korrekt faktaunderlag är viktigt, inte främst för att hävda att det leder till det ena eller det andra. Men vi vet exempelvis att arbetslöshet bland invandrade somalier är hög, både i Sverige, Storbritannien, Kanada samt i USA. Ekonomen Tino Sanandaji visar här att OECD anger sysselsättningsgrad bland somaliska invandrare mellan 16 och 65 år i dessa fyra västländer till endast 24, 15, 36 resp. 52 procent, vilket innebär att ökningen av somalier inte är gratis.

Norges statistikmyndighet SSB räknade nyligen fram att varje ickevästlig invandrare i kostar i snitt 4,1 miljoner norska kronor. Se Hegnar Online, med referenslänkar till Finansavisen. Har googlat på norska nyheten om kostnad för invandring svensk media, men... I SvD och DN nämns den inte, med undantag för en mening i SvD:s replikreferat från budgetdebatten, där SD:s Sven-Olof Sällström refereras.

Andra aspekter, jämte ekonomi (kanske en drivkraft bakom migration), finns såklart.Martin Willett: The Hidden Agenda Behind Gay Marriage

Wed, 24 Apr 2013 03:48:00 +0000

Martin Willett, ateist och konservativ med kanske utmanande tankar. Eller?

allowfullscreen="" frameborder="1" height="281" src="http://www.youtube.com/embed/MZg4NXM1xIU" width="500">

(Willetts texter rör ofta religion vs. ateism samt invandring. Har tidigare postat Diversity: who needs it? och Wakey Wakey. Förstår ej vad texter om "ras" tjänar till, men avser ärlighet. I de om invandring understryks att endast kultur är relevant.)


Media: SR DN DN SvDIntervju med Amina

Sun, 07 Apr 2013 03:48:00 +0000

Amina, den 19-årig kvinnan i Tunisien som protesterade mot salafister. Snaphanen skrev om fallet här. Efter protesten ska hon ha drogats och hennes föräldrar fått henne inspärrad på ett mentalsjukhus. Ett upprop: Petitioning Tunisian Government : Amina must be safe.

(Någon som kan översätta/sammanfatta; min franska värdelös.)

(object) (embed) Veuillez installer Flash Player pour lire la vidéo


Caroline Fourest tycks ha farhågor. Twittrade: "Un bon reportage de Canal+ et une interview d'Amina sous contrôle. Qui confirme mes craintes et les réserves".

Uppdatering: Några sekunder av intervjun i franskt TV-reportage översatt:

allowfullscreen="" frameborder="0" height="281" src="http://www.youtube.com/embed/nEJzG3Qv9UU" width="500">Ungersk TV om invandringsrelaterade problem i Paris

Thu, 14 Mar 2013 19:04:00 +0000

Har inte kollat så noga på detta klipp, men verkade ganska bra och framför allt ärligt. Kriminalitet i Paris och dess förorter tas visst upp. Mot slutet säger en forskare att han om kriminalitet i förorten inte kan säga som det är, då det leder till anklagelser om rasism.

allowfullscreen="" frameborder="0" height="283" src="http://www.mrctv.org/embed/120322" title="MRC TV video player" width="500">

Via Snaphanen.Mångkultur i brittisk media och lite invandringsstatistik

Sun, 24 Feb 2013 09:50:00 +0000

Gårdagens ledare i Sydsvenskan, Sammanhållning på upphällning, fick mig att tänka på ett par artiklar i brittisk media nyligen, som berör mångkultur.Dels Daily Mail-artikeln Welcome to Britain's most diverse street! Road where half of residents speak English as a second language is home to migrants from across the globe, som anger att 48 procent av befolkningen i distriktet Cheetham Hill, i norra Manchester, inte har engelska som förstaspråk. Artikeln nämner några rätt nöjda boende och att människor lärt sig leva med varandra. Inte mycket om problem och utmaningar alltså.I Telegraph skrev dock redaktören Jane Kelly, i artikeln I feel like a stranger where I live, om varför hon vantrivs i det mångkulturella London.Nåväl. Vill med tanke på häpnadsväckande exempel på desinformation och undertryckande av fakta jag sett posta några diagram visande olika EU-länders invandring.Givna asyl som andel av befolkning 2010. Givna asyl som andel av befolkning 2010 och 2011:Invandring från "less developed countries" (t ex Somalia) samt "medium developed countries" (t ex länder i Latinamerika eller östra Europa) som andel av befolkning 2010.Invandring från "less developed countries" som andel av befolkning 2010 (motsvarar blåa delen av staplarna i föregående diagram):Invandringsdata från Eurostat. Asyldata via denna sida och övrig migrationsdata via denna sida.Moderaten Björn Schaerströms debattartikel i Vallentuna Fria, Migrationsdebatten full av lögner och onödigt polariserad, förtjänar förresten att nämnas. Tror att årskostnad 1 miljon kronor per mottagen invandrare är för hög. I normalfallet är den knappast högre än 0,5 miljon kronor. Men även det är förstås en kostnad.[...]Sveriges invandring i Europatoppen, och tips om twitterlänkar

Wed, 20 Feb 2013 17:04:00 +0000

(image) Osäker på om den här informationen är nödvändig, men i boxen med twitterlänkar i menyn har rekade artikellänkar ofta obegripliga namn. Exempelvis är det inringade i bilden här intill det intressanta länkade. Ca hälften av tweets och retweets är bara kommentarer utan länkar.


Nåväl. Här en smula invandringsstatistik för Europa, som jag tidigare har twittrat och utlovar i rubriken till denna bloggpost:

Korrigering: Raderade tabelle, då data för beviljade uppehållstillstånd för asylsökande var inkorrekta. Lägger istället upp diagram på hur många asylsökande som får stanna resp. invandring från "less developed countries" i förhållande till befolkningsstorlek.

Datakälla: http://epp.eurostat.ec.europa.eu/statistics_explained/index.php/Asylum_statistics
(image)
Datakälla: http://epp.eurostat.ec.europa.eu/statistics_explained/index.php/Migration_and_migrant_population_statistics
(image)Wilders intervjuad i australisk TV

Fri, 15 Feb 2013 00:05:00 +0000

Geert Wilders intervjuades häromdan i ABC Lateline. (HT: Snaphanen)

allowfullscreen="" frameborder="0" height="281" src="http://www.youtube.com/embed/gzl6cl_P4eg" width="500">

Intervju-transcript.
On-topic raderas av moderatorer SvD använder

Mon, 11 Feb 2013 17:36:00 +0000

Kommenterade under Sanna Raymans ledare Ska vi coola ner den där känslan av otrygghet?.

Mina kommentarer, nedan markerade med rött kryss, raderades dock. Detta trots att de var on-topic och, då ledarartikel handlade om Malmö, så relevanta de kunde vara. Youssarian bad om ett bättre svar och hade knappast kunnat få ett mer exakt.


Detta raderas, så försöker igen. (Länk till Affe f ö denna.)


Även detta raderas.

Säger detta något om snäv yttrandefrihet för sakligt korrekta men "fel" fakta?

Ser förresten komisk apologetik från Brå, där de söker få ökad kriminalitet till något annat. För skadegörelse har enkäter till unga visat att färre svarar att de begått brottet, trots att anmälningar fördubblats. Ökad anmälan sägs delvis bero på en kampanj mot brottet, vilket minsann kan minska trots ökat antal anmälningar...IQ2-debatt om Israel och bosättningar

Thu, 24 Jan 2013 19:30:00 +0000

Lite blogg-info: Har lagt twitterflödet högst upp i höger meny, med länkar jag finner intressanta.


Caroline Glick deltog härom dan i en Intelligence Squared-debatt om Israels bosättningspolitik, och sammanfattade intrycken i artikeln Bye-Bye London: The future disappears for Jews in England.

Hennes dystopiska observation kan bedömas i klippet på debatten nedan, som trots sina svackor kan vara lärorik. Glick menar, tydligtvis korrekt, att man förutsätter att områden där palestinier styr etniskt rensas från judar. Ett svar Glick ger en åhörare som jämför Israel med nazisterna kraftfullt och sevärt.


allowfullscreen="" frameborder="0" height="281" src="http://www.youtube.com/embed/6Rk60vNUJ9Y" width="500">Arbetslöshetsgap mellan euroländer och andra ökar

Tue, 08 Jan 2013 21:50:00 +0000

Beräknade med data på Guardian-blogg genomsnitt av arbetslöshet i de europeiska länder som är respektive inte är euroländer. Observera att jag räknar in europeiska länder utanför EU. Medelvärden är inte viktade efter länders population, så att Malta viktas högre och Tyskland lägre än brukligt. Men länder som Spanien, Italien och Frankrike är stora och detta borde ändå säga något.

Tyskland arbetslöshet minskade med 0,2 procentenheter, men bland övriga euroländer var det bara Estlands och Irlands arbetslöshet som sjönk. Italiens ökade med hela 4,5 procentenheter! I europeiska länder utan euro ökade arbetslösheten i endast 4 av 13 länder. I Sverige ökade den från 7,4 till 8,1 procent.

Guardian redovisar även USA och Japan, där arbetslöshet under perioden sjönk med 1,0 resp. 0,4 procentenheter.

Gjorde detta då jag inte fann arbetslöshet uppdelat på euroländer och icke-euroländer (Guardian jämför euroländer med EU inkl. euroländer). Skillnad i arbetslöshetens medelvärde mellan euroländer och av Guardian redovisade andra europeiska länder ökade på ett år med 1,4 procentenheter, från 1,2 till 2,6 procentenheter.


Arbetslöshet, medelvärde länder.
November 2011November 2012
17 euroländer10,3% 11,5%
13 andra europeiska länder9,1%8,9%
Skillnad1,22,6

Excelark


Tror det ligger mycket i Henrik Alexanderssons kommentar, Detta kan aldrig sluta väl.....
Orättvist anonym sångerska...

Wed, 26 Dec 2012 17:29:00 +0000

Ett senkommet God jul! Avbryter min bloggpaus med ...en observation på nätet.

Fann, via en säker Lycke Li-cover, bl a första klipp nedan, en cover på Someone Like You med Lizzy Land, som på 1,5 år samlat drygt 20 000 views. Adeles originalversion har 236 000 000 views, över 10 000 gånger fler. Säger bara hm...

Lizzy Land:

width="500" height="281" src="http://www.youtube.com/embed/EEIjTip_OFA" frameborder="0" allowfullscreen>

Adele:

allowfullscreen="allowfullscreen" frameborder="0" height="281" src="http://www.youtube.com/embed/hLQl3WQQoQ0" width="500">Islam och antisemitism i Europa

Sat, 17 Nov 2012 04:08:00 +0000

Fjärde och sista avsnittet i en serie av Zvi Yehezkeli och David Deryi om hur islam förändrar Europa, handlar om ökande antisemitism.

(Länkar till tidigare avsnitt: del 1, del 2, del 3.)

allowfullscreen="allowfullscreen" frameborder="0" height="282" src="http://www.mrctv.org/embed/118388" title="MRC TV video player" width="500">


Om någon tvivlar på utbredd antisemitism bland muslimer finns mycket data. Ser nu att sociologiprofessor Mark Elchardus vid Fria Universitet i Bryssel, till tidningen De Morgan sa följande:

"What is alarming is that you can describe half of the Muslim students as anti-Semitic, which is very high. What is worse is that those anti-Jewish feelings have nothing to do with a low educational level or social disadvantage, which is the case with racist Belgians. The anti-Semitism is theologically inspired and there is a direct link between being Muslim and having anti-Semitic feelings." (Gatestone Institute 9 nov 2012)Four more days ackompanjerade starkt Romney-tal

Sun, 04 Nov 2012 00:39:00 +0000

Finns väl viktigare saker att skriva om än detta, inte minst om vad som händer här i Europa. Men vem som blir USA:s president tror jag är viktigare än många anar. Valet påverkar bl a USA:s mellanösternpolitik och en ekonomi som påverkar världsekonomin.

Det här blir väl även lite av en partipolitisk reklam jag gärna undviker. Tror i alla fall att Romney tar hem presidentvalet. Entusiasmen har varit högre hos Romneys anhängare än hos Obamas. (2008 hade Obama mer entusiastiska anhängare än John McCain.)

Tal av Romneys i Ohio. I ett starkt parti i klippets 17:e minut talar han om en affärsdrivande kvinna och cirka 22:30 om att han tror på enskilde amerikanens förmåga att göra USA starkt igen och att "with the right leadership America will come roaring back".

allowfullscreen="allowfullscreen" frameborder="0" height="281" src="http://www.youtube.com/embed/OHTjzzsGwbk" width="500">


Uppdatering ca kl. 02 resp. 23: Ser i kväll att elektorsfördelning utifrån opinionsundersökningar är 290-248 till Obama. Jag missade ett par stater i det strukna nedan. Skillnad 42 elektorer kräver att majoritet skiftar till Romneys favör i stater med 22 elektorer. I Ohio samt någon mer stat.

Ser i RealClearPolitics att Obama leder med 201-191 i säkra stater. I stater där det är jämnare har Obama ledningen (RCP-snitt) i stater med 24 elektorer fler än i de där Romney leder. För Romney-vinst måste det således svänga över i stater med 18 elektorer. ((10 + 24) / 2 = 17.)

I radions Godmorgon världen menade en expert att Obama vinner, då han leder "knappt men klart". Ett märkligt uttalande, då det i jämna stater räcker med att det väger över för Romney i Ohio.


Opinionsläget i jämna stater enligt RCP-snitt:


Sevärt avsnitt av Europe’s Takeover by Islam

Tue, 23 Oct 2012 17:29:00 +0000

Såg just andra avsnitt av fyra i serien Europe’s Takeover by Islam, av några israeler. Såg inte mycket av det första avsnittet, med arkivbilder på våldsamheter som om de skulle ha hänt när reportaget gjordes, men detta avsnitt bra.

En tes man har är att kulturen hotas, vilket liknar resonemang jag haft på denna (enligt Expo islamofobiska) blogg. Något i detta avsnitt kanske bekräftar tesen. En förtvivlad ung kvinna säger att värderingar om heder ändras här, dit hon flytt för att slippa det som nu växt fram. Landet är Sverige och i inslaget deltar Sara Mohammad.

I övrigt en hel del om yttrandefrihet.

Är det rätt att begränsa invandring för att undvika att en stor alternativ kultur etableras och för att hinna hantera kulturella utmaningar? Kommentera gärna!

title="MRC TV video player" width="500" height="282" src="http://www.mrctv.org/embed/117748" frameborder="0" allowfullscreen>
Via GoVNigel Farage: EU is about the destruction of nation state democracy

Sat, 13 Oct 2012 14:44:00 +0000

Rubrikens citat vid 1:30. allowfullscreen="allowfullscreen" frameborder="0" height="375" src="http://www.youtube.com/embed/hfvK2wqaf7E" width="500">Nigel Farage är ofta lite yvig, men här rätt okej.Från ca 2 minuter in i klippet nämns Bildt. Programledaren nämner (retoriskt nedsättande mot Farage) att vår utrikesminister apropå bl a Spaniens problem sagt att pengar har med fred att göra. Bildt har såklart rätt i att pengar måste skyfflas, men det räcker ej. En politisk integration, där enhetsvalutan gör att EU måste centralisera beslutsfattande, krävs och krisländer har redan gjorts till lydstater. Att eurons överlevnad hänger på att nationalstater upplöses i en europeisk stat är ju Barossos nya linje. Vissa moderater talar ännu om euron som fredsprojekt och ignorerar kritiken mot att EU måste omvandlas till federalstat. En kritik som fanns redan när euron infördes och även då förnekades argumentets relevans. Då Barosso nu sagt att euron innebär att en europeisk nationalstat skyndsamt bör inrättas går inte argumentet att förneka; Bildt och Hökmark gör det? Om politikens förutsättningar och problem inte tas upp och diskuteras, bara floskler, vad innebär det? Har de som beter sig så ansvar om en kaotisk utveckling gör att européers förtroende för politiker och demokrati skadas?Frågan är om inte Barosso -- eller folkpartisten Jasenko Selimovic, som nu förordar en EU-stat och rättframt talar om att skrota nationalstaten -- är vettigare än faktanegligerande moderater? Barosso och Selimovic gör att Farage råkar få rätt om vad EU handlar om (bloggpostens rubrik), även om hans argument tidigare var en konspirationsteori...Jasenko Selimovic vädjar till oss att bejaka EU som stat och överge nationalstaten, där alternativ är fascism och krig. Har han rätt är det ödesdigert att avvisa honom. Farage menar tvärtom att euron inte borde införts och bör avslutas, och att det är så man undviker fascism i Europa. Diametralt olika budskap, även om båda är alarmistiska. De framstår ändå utifrån utvecklingen som relevanta.Noterar förresten att euro- och EU-motståndare Farage jämför EU med Jugoslavien (3:20), och det gjorde faktiskt även Jasenko Selimovic i sin GP-debattartikel (se länk ovan).Tror att en EU-federalstat har demokratiska brister. En halv miljard människor som är språkligt, kulturellt och identitetsmässigt splittrade innebär demokratiska problem. Att kol- och stålunionen avgjorde Europas fred efter 1945 känns minst sagt som en efterhandskonstruktion.Mitt synsätt är nog konservativt. Upplösningen av nationer torde vara så radikal och så mycket utmana människors föreställningar om sin roll som medborgare i demokratiska länder (nämnda demokratiproblem även viktiga) att det ger en reaktion, så det Farage varnar för blir verklighet. Idealism mot realism...-(Parentetiskt: Delar inte Farage syn på guldmyntfot som lösning. Tror att marknader mår bäst utan sådant, även om problem euron och annat gett tycks blockeras när valutor kopplas till en vara. Men Bretton Wood föll. Valutamarknader måste få fungera. Enhetsvalutor som delas mellan autonoma stater fungerar inte.)Artiklar i media (som länkar tillbaka hit): Johan Norberg i SvD, SD i SvD, [...]PK-Debatt: Tintin, Lilla Hjärtat och Rondelhunden

Fri, 12 Oct 2012 03:44:00 +0000

Debatt på Publicistklubben.

Ska inte recensera, men något vettigt som sägs är Vilks ord om att man lätt i någon slags hetsjakt kan utmålas som rasist (eller islamofob...). Per Wirténs kategoriska omdömen huruvida personer eller företeelser är rasistiska känns lika tidsenliga som hemska. Håll tillgodo!

allowfullscreen="allowfullscreen" frameborder="0" height="281" src="http://www.youtube.com/embed/g1m-4eSs12I" width="500">Musik: Ray Wylie Hubbard

Mon, 08 Oct 2012 23:00:00 +0000

Bra musik på Youtube-kanalen Music Fog, här "Red Badge Of Courage" med Ray Wylie Hubbard.

allowfullscreen="allowfullscreen" frameborder="0" height="281" src="http://www.youtube.com/embed/62bMLOgTg20" width="500">