Subscribe: Monicas 23 ting
http://monica23ting.blogspot.com/feeds/posts/default
Added By: Feedage Forager Feedage Grade B rated
Language: Danish
Tags:
bare  blog  google  icio  lige  man  mange  med  meget  mig  når  også    synes  så meget    ting  være   
Rate this Feed
Rate this feedRate this feedRate this feedRate this feedRate this feed
Rate this feed 1 starRate this feed 2 starRate this feed 3 starRate this feed 4 starRate this feed 5 star

Comments (0)

Feed Details and Statistics Feed Statistics
Preview: Monicas 23 ting

Monicas 23 ting

Updated: 2018-03-06T13:35:29.802+02:00

 Ved vejs ende...

2007-08-02T13:22:50.656+02:00

Så er mine 23 ting nået til vejs ende… Det vil sige, jeg mangler jo egentlig den 23’ende ting med at ytre mig lidt om, hvad jeg synes om de 23 ting, men det tror jeg, at jeg vil lade HB’s øvrige medarbejdere om. Men jeg kan da sige så meget, at jeg synes, det har været rigtig sjovt at lave opgaverne til de 23 ting, og jeg er glad for, at der er mange, der deltager i projektet.

I morgen er det blevet min tur til at holde ferie, og det glæder jeg mig til. Så må jeg se, om jeg ikke skulle være så heldig med lidt godt vejr, så jeg kan nyde solen på terrassen sammen med min hund, som sætter stor pris på at hænge ud i en havestol og nyde solen - som det kan ses på billedet :o)


(image)
En tur i Second Life

2007-07-26T16:04:43.024+02:00

Har været på besøg i Second Life et par gange, men jeg må nu sige, at jeg ikke er videre begejstret – det går simpelthen for langsomt, og så sker der for lidt. Eller lidt sker der selvfølgelig – i dag faldt jeg i vandet, men jeg druknede heldigvis ikke, og kunne bare fortsætte med at gå under vandet... hmm…

Der skulle være flere millioner indbyggere i Second Life, men jeg må nok sige, at det ikke er meget, man ser til dem. Jeg har i hvert fald ikke mødt så mange på min vej hverken på under vand, på Info Island eller hos TV2. Måske var jeg for tidligt på den i dag? Som man kan se på billedet, som jeg har taget af min avatar (som hedder Acinom Merlin), så var solen først ved at stå op over Second Life.


(image)
Last FM

2007-08-01T13:51:31.225+02:00

(image) Last.fm – det er jo bare total Web 2.0 :o) Jeg er bestemt ikke den store musikkender, og lytter egentlig heller ikke til så meget musik, men jeg synes alligevel, Last.fm har et stort potentiale! Og egentlig er den jo netop god til sådan nogle som mig, der ikke kender så meget musik, for hvis Last.fm bliver noget jeg får brugt, så er det jo en alle tiders nem måde at få inspiration til ny musik, fordi jeg så kan se, hvad dem der lytter til det samme som mig også lytter til.

Jeg er også meget begejstret for nogle af de andre musik tjenester som Liveplasma og Musicovery, for det er endnu en måde at få inspiration til ny musik på.
Podcast

2007-07-24T13:27:21.768+02:00

(image) Øv det med podcast dur ikke – der er desværre et sikkerhedsproblem, som der ikke sådan lige er noget at gøre ved. Men måske er der nogen, der slet ikke er kede af, at de ikke kan komme til at lave deres egen podcast :o)

Selv har jeg lavet en – den der ligger på hovedbloggen for 23 ting, så jeg vil ikke kaste mig ud i at lave endnu en, for så meget har jeg ikke lige på hjertet. For en god ordens skyld skulle jeg måske lige sige, at jeg har lavet podcasten hjemme, hvor der ikke var nogen problemer. I den forbindelse kan jeg også lige fortælle, at Odeo Studio er et utroligt nemt program at arbejde med, og en meget hurtig måde at lave sine egne podcasts på.

I det store hele ser jeg et potentiale i, at vi kunne prøve at eksperimentere med at lave nogle podcasts på HB. F.eks. kunne vi have en ”det sker på Hovedbiblioteket i denne uge” podcast…
YouTube

2007-07-24T10:59:00.371+02:00

Det er ikke nemt at finde noget, der er værd at se på YouTube, men ind imellem er der nogle sjove ting. Jeg har fundet en lille film med "Supermarket 2.0", som jeg selv synes er ret sjov. De forskellige produkter i supermarkedet er blevet tagget med brugernes egne tag, det er muligt at udveksle indkøbslister, anbefale ting til hinanden, del.icio.us, RSS-feed osv.
(object) (embed)Podcast

2007-07-24T09:20:34.410+02:00

Der er mange muligheder med podcast, og jeg synes umiddelbart, det er smart at få nogle nyheder, man kan lytte til, for der er i forvejen så meget, der skal læses. Jeg har valgt at abonnere på ”det ugentlige podcast om it” fra Computerworld, og har hørt et par af de gamle udsendelser for at få en fornemmelse af, hvad det er for noget. F.eks. handlede et af emnerne for uge 26 om, hvordan vi er ved at drukne i passwords og efterspørgslen efter biometriske login-løsninger vokser.

(image) Apropos biometriske login-løsninger, så læste jeg en artikel i Komputer for alle nr. 11 2007 , om hvordan irisgenkendelse og fingeraftryk kan gøre passwords overflødige. Teknologien bruges allerede i flere lufthavne til at identificere rejsende. For cirka 200 kroner kan du få adgang til samme teknologi på dit skrivebord.
Dokumentdeling

2007-07-18T11:27:49.497+02:00

(image) Jeg har kastet mig over Google docs and spredsheets, hvilket jo er nemt og ligetil, når man allerede har en Google-konto. For mig er der helt klart potentiale i at kunne have sine dokumenter til at ligge på nettet – både dokumenter jeg bare selv skal bruge, og dem jeg vil dele med andre.

Af personlige dokumenter kunne man jo f.eks. have et dokument med den efterhånden pænt store samling af brugernavne og passwords, man har oprettet med 23 ting for at få adgang til Flickr, Del.icio.us, LibraryThing, Wikipedia osv. I forhold til dokumenter man kan dele med andre, kan det være praktisk i forhold til eksterne samarbejdspartnere. I første omgang dele jeg dog bare et dokument til brainstorm til et møde om efterårets it-introduktioner på HB.
Wiki wiki

2007-07-18T11:02:27.434+02:00

Så er det vist på tide jeg også lige får blogget lidt om de der wikis. Wiki wiki betyder "hurtig" på hawaiiansk, og det passer jo meget godt med, at wikis generelt er et hurtigt værktøj at arbejde med. Selv har jeg lavet et par ændringer hist og pist på Wikipedia. Men jeg har også oprettet en enkelt artikel helt fra bunden om hunderacen breton, som er sådan en hund jeg selv har. Artiklen kan ses her – og til billedet, som jeg har lagt på, har jeg haft gavn af at bruge en Creative Commons licens.
(image)
(image) Derudover har jeg været ved at lægge nogle artikler fra Århus Leksikon på Wikipedia, som et forsøg vi prøver i Fag1 for at synliggøre de gode ressourcer, der findes om Århus. I øjeblikket ligger der en artikel om Immervad og Smilets by. Snart kommer der flere på. Endvidere vil vi prøve at lave vores egen Århuswiki, den kan du se her.Flickr

2007-07-24T11:00:23.306+02:00

Når det kommer til at dele – kommer der altid så vældig mange holdninger på bordet… Hvor meget vil man dele, og hvem vil man overhovedet dele med? Ja, sådan er det også med en billeddelingstjeneste som Flickr.

(image) Jeg vil gerne dele nogle af mine billeder - i hvert fald dem med udsigter, ting og dyr :o) Det viser billedet her vel egentlig meget godt – min kære hund nyder nemlig tilsyneladende vores udsigt lige så meget, som vi selv gør. Du kan se min Flickr-konto her.

Jeg synes, Flickr virker godt og med muligheden for at tagge billeder og søge efter billeder med samme tags, kan man hurtigt finde lidt af hvert. Og med Creative Commons er der gode muligheder for at bruge andres billeder, og det har vi jo så tit brug for f.eks. til Infogalleri.
Library Thing – hot eller not?

2007-10-09T16:58:21.747+02:00

(image) Library Thing er helt sikkert en ting, man kan diskutere, hvorvidt det er hot eller not. Enten synes man, det er sjovt, eller også synes man sikkert, det er spild af tid. Jeg vil nu bekende kulør og afsløre, at jeg synes Library Thing er hot :o)

Jeg kan godt se, det måske ikke har noget super seriøst formål, men jeg synes, det er rigtig sjovt! Nu har jeg i mange år noteret, hvilke bøger jeg har læst i en lille lommebog – og her er Library Thing en virkelig god afløser, for der er så mange flere muligheder! Man hvad er der sjovt ved det? Jo, det er da sjovt at huske, hvad man har læst gennem årene! Jeg synes også, det er sjovt at se, hvor mange der har de samme bøger som mig på Library Thing. Hvis jeg finder en, der har flere af de samme som mig, så kan det jo nemt tænkes, at jeg kan finde inspiration til videre læsning.Del.icio.us

2007-07-13T09:22:18.823+02:00

(image) Så har det været del.icio.us uge på HB. For mit eget vedkommende har det været ”del.icio.us år”, da jeg efterhånden har brugt del.icio.us et års tid, eller hvad det nu bliver til. Jeg har hørt nogen spørge: ”Hvad er det nu lige, der er særligt smart ved del.icio.us? Vi har jo lige lagt de gode sider, vi vil følge med i på Google Reader og Google Homepage”.


For mig er del.icio.us et helt andet redskab. Jeg bruger Google Reader og Google Homepage til at følge med på de dynamiske sider, som jeg synes er interessante - altså dem der ofte bliver opdateret. Del.icio.us bruger jeg til at holde styr på mere statiske sider, som ikke er interessant at have på Google Reader eller Google Homepage, fordi de ikke bliver opdateret særlig tit, men som alligevel rummer mange gode ressourcer. Når jeg lige finder en spændende siden på nettet, jeg gerne vil udforske, men ikke har lige har tid her og nu, så gemmer jeg den på del.icio.us i håbet om, at jeg en dag får tid til at udforske den i ro og mag :o)

Jeg synes, funktionen med at netværke via del.icio.us er en inspirerende måde at finde gode websider på. Så kan jeg jo lige tjekke, hvad dem i mit netværk, som har samme interesser som mig gemmer på.
Rimer dovenskab på Messenger?

2007-07-18T11:05:57.978+02:00

(image) Så er der efterhånden en hel del på HB, der er kommet på Messenger, og vi kan nu chatte med hinanden. Personligt synes jeg, at Messenger er med til at gøre kommunikationen nemmere i visse situationer. F.eks. synes jeg, det er en hurtig måde lige at give en besked til nogen af dem, man ikke lige deler kontor med. For mig kan Messenger erstatte nogle gåture rundt i huset, når jeg lige skal have fat i folk. Man kunne selvfølgelig også bare tage telefonen, men ja, det er nok bare en vanesag… Og det med telefonen er jo heller ikke særlig smart, når vi ikke har et personligt telefonnummer. Så er det hurtigt med Messenger, så kan man for det første se, om den man skal snakke med overhovedet er der, og for det andet kan man sende en hurtig besked.Det er ikke her det sner

2007-05-16T17:40:48.977+02:00

(image) RSS – det er da bare Rigtig Super Smart :o) Personligt bruger jeg det rigtig meget. Jeg bruger både Google Reader og den personlige startside på Google. Jeg synes, de er gode til hver deres formål. Google Reader tjekker jeg en gang i mellem, når jeg lige synes, at jeg har tid. Det er en god måde hurtigt at blive orienteret i en lang række nyheder.

Googles personlige startside bruger jeg til gengæld hver dag. Jeg har den altid til at køre, når jeg bruger Google, og kan på den måde med det samme se, når der sker noget nyt på de sider, jeg følger med på. Man kan dog hurtigt komme til at plastre den personlige Google startside ind i alt muligt, hvilket jeg også gjorde i starten, men nu har jeg fået lidt mere pli (i hvert fald lige på det område) og begrænset mig, så jeg ikke drukner i nyheder.


Min Google startside rummer en kalender, Esben Fjords e-klumme, nyhedsartikler med mere. Tidligere havde jeg også en vejrudsigt for Århus, men jeg blev så skuffet over den i december fordi den gang på gang lovede sne… Og der gik jeg så dag ud og dag ind og glædet mig til alt julesneen, men der kom aldrig noget… Sådan kan man blive så slemt skuffet en gang imellem :o)
Midt om natten...

2007-05-14T13:23:20.376+02:00

Ledelsen på HB burde være imponeret over alle de flittige og energiske medarbejdere, der er på HB. At vurdere ud fra de klokkeslæt folk ifølge deres blog skriver indlæg på, så er der ingen grænser for, hvor fleksible folk er for at være med i de 23 ting :o) Der bliver skrevet indlæg langt ud på aftenen, midt om natten og i de tidligste morgentimer… Imponerende ;o)

Til dem der ikke sidder og skriver indlæg til deres blog midt om natten, men bare har lidt problemer med at sætte tiden rigtigt, kan jeg fortælle, at man skal ind under fanen "Settings" og derefter "Formatting".


(image)
Så er vi i gang

2007-05-15T09:19:44.458+02:00

Så fik vi skudt ”23 ting” i gang i dag. Fem personer havde allerede oprettet en blog før det officielle ”startskud” lød i formiddag, og i løbet af dagen er der 12 personer, der har fået oprettet en blog. Det, synes jeg, tegner rigtig godt!

Gad vide, hvor mange der er, når vi når weekenden? Håber folk er friske på at kaste sig ud i de 23 ting… Og til dem der allerede har oprettet deres blog og fået den registreret på Åkbs blog er der jo bare at sige, at nu er der kun 20 ting igen :o)Overhalet indenom :o)

2007-05-15T09:19:22.388+02:00

Så må jeg også hellere få oprettet en personlig blog til mine 23 ting. Det er også ved at være på tide, for vi går jo i luften med 23 ting på Hovedbiblioteket på onsdag. Sagen er jeg har haft travlt med at lave selve bloggen for de 23 ting, men jeg havde nu alligevel troet, at jeg skulle være forbillede og være den første til at få lavet en første personlige blog til de 23 ting, men nej sådan skulle det ikke gå... Jeg er blevet overhalet indenom af Nina fra Børn, der allerede har oprettet en personlig blog til 23 ting, og det er vel nok rigtig glædeligt!! Håber interessen for at være med i projektet smitter :o) Det ser i hvert fald ud til, at der er stor tilslutning til det projekt om 23 ting, som de kører på bibliotekerne i Herning, Randers og København.