Subscribe: New Media, Creativity and Storytelling in Business
http://digiredo.blogspot.com/feeds/posts/default
Added By: Feedage Forager Feedage Grade B rated
Language: Dutch
Tags:
bedrijf  blog  deze  die  digitale  eacute  innovatie  internet  klanten  meer  met  miljoen  nog  podcasting  ten opzichte  wereld 
Rate this Feed
Rate this feedRate this feedRate this feedRate this feedRate this feed
Rate this feed 1 starRate this feed 2 starRate this feed 3 starRate this feed 4 starRate this feed 5 star

Comments (0)

Feed Details and Statistics Feed Statistics
Preview: New Media, Creativity and Storytelling in Business

New Media, Creativity and Storytelling in Business

Updated: 2018-03-05T13:45:30.985-08:00

 De 4 C's van blogging

2007-07-29T12:43:34.970-07:00

Doet het altijd leuk in marketing: afkortingen en een n aantal letters. De 5 P’s van de marketingmix, de 7 S’sen van McKinsey en nu ook de 4 C’s van Armano.

David Armano schrijft in zijn blog waar een succesvolle blog aan moet voldoen (en nee, ik heb niet de moeite genomen om ze te vertalen en woorden te zoeken die ook in het Nederlands met dezelfde letters beginnen):

Community


Ben je actief bezig in een community of passief content aan het lezen?

Content


Schrijf je content voor jezelf of voor anderen?

Clarity


Heb je een duidelijke visie met je blog? Wat maakt het anders en speciaal?

Consistency


Is je ‘blog persoonlijkheid’ consistent met wie jij bent? Bied je een consistentie blogervaring aan?

Bron: http://darmano.typepad.com/logic_emotion/2006/06/the_four_cs_of_.html

DigiRedo take:
Interessant. Ik vraag me altijd af wat eerder was: de gedachte om met een aantal dezelfde letters te werken of de criteria zelf…
Virtuele marketing is gimmick

2007-07-29T12:43:32.990-07:00

Philips en ABN Amro hebben zich onlangs gestort in de virtuele wereld die Second Life heet. In deze digitale fantasiewereld bouwen gebruikers een tweede leven op. Met 2.1 miljoen bewoners en een geschatte dagelijkse omzet van 1 miljoen US Dollars is Second Life een gewilde target voor bedrijven om te adverteren.

Voor ABN Amro is de voornaamste reden nog meer persoonlijk contact aan te bieden. De actie zal gebruikt worden om potentiële klanten te informeren maar ook om nieuwe medewerkers te werven. Voor Philips zou co-creation and beoordeling van innovatie belangrijke motieven zijn.

Volgens deskundigen is de stap van de bedrijven naar deze virtuele wereld vooral bedoelt voor pr, niets meer en niets minder. Het medium is nog te jong om z’n marketingwaarde in te kunnen schatten.

Bron: Marketing Tribune, nummer 25, 2006

www.secondlife.com

DigiRedo take:
OK, ik heb me dan ook maar eens begeven in de virtuele wereld van Second Life. Best verslavend, kan me voorstellen dat (jonge) mensen hier helemaal in op kunnen gaan. Persoonlijk denk ik ook dat dit voornamelijk een pr stunt is. Maar wel een pr stunt met visie. O ja, als je me zoekt in mijn Tweede Leven, mijn naam is Werty Wexler, en dit zijn mijn vriendinnen…

(image)

Is podcasting iets voor jouw bedrijf?

2007-07-29T12:43:31.272-07:00

Podcasting groeit gestaag, niet alleen in de hobbysferen, ook bedrijven lijken er meer en meer in te geloven. Maar, is podcasting voor elk bedrijf mogelijk? Of zijn er bepaalde voorwaarden waaraan je als bedrijf moet voldoen om podcasting succesvol te implementeren?

In een
op Creative Commons probeert Brian Massay antwoorden te geven op de vraag: Am I Podworthy? In zijn artikel concludeert hij dat er drie factoren zijn die bepalen of het bedrijf ‘Podworthy’ is:

Hoe net-centrisch is het bedrijf?

In hoeverre zijn je (potentiële) klanten of medewerkers on-line? Hoeveel tijd besteden ze achter de computer? Hoe meer internet-savvy een bedrijf is, hoe groter de kans dat podcasting aanslaat.

Inhoud van de podcast

Heb je nagedacht over de inhoud? Heb je daadwerkelijk iets te melden?

Sales cyclus van je busines

Hoe lang is je sales cysclus van je bedrijf? Indien dit lang is geeft dit de ruimte om klanten gedurende deze tijd te vermaken met podcasting.

Daarnaast geeft de auteur 3 factoren die podcasting nog succesvoller kunnen maken:

- Je klanten zitten in een situatie waarbij ze regelmatig support nodig hebben

- Je klanten zijn geïnteresseerd om meer te weten over je product/dienst

- Je kunt je klanten vermaken met audio content
Breedband blijft groeien

2008-12-10T13:20:05.152-08:00

Uit een recentelijk onderzoek van het Centraal Bureau voor de Statistiek blijkt dat het percentage huishoudens met breedbandverbinding naar de 70% gaat. Vier jaar geleden was dat nog 15%. Totaal zijn er in Nederland zo’n 11 miljoen mensen on-line, een groei van ongeveer 200,000 ten opzichte van het jaar daarvoor. De penetratie van de computer in het huishouden lijkt al een paar jaar op een plateau te zitten van rond de 80%.

(image)


Andere trends in het onderzoek zijn:

  • 90% van de internetters gebruiken e-mail
  • 40% gebruikt internet om te chatten
  • 12% gebruikte internet om te bellen, een verdubbeling ten opzichte van het jaar daarvoor
  • 6.6 miljoen mensen kochten goederen via het internet (0.7 miljoen meer)

Grootste stijgers ten opzichte van 2005 waren het downloaden en lezen van nieuwsbladen, het kijken van radio en televisie via internet en het internetbankieren.

(image)Al deze ontwikkelingen hebben invloed op de manier waarop wij met media omgaan. Nederland loopt duidelijk voorop in het internetgebruik, en dat is maar goed ook. Onze economie zal meer en meer afhankelijk worden van kenniswerkers, en een goede infrastructuur is daarbij onontbeerlijk.Een frisse start

2007-07-29T12:43:26.056-07:00

Welkom op onze blog over digitale creativiteit. In deze blog verzamelen wij de laatste inzichten in de ontwikkelingen van digitale media, creativiteit en communicatie.

Enen en nullen

De wereld digitaliseert in een rap tempo. Reeds 84% van de Nederlanders is aangesloten op het internet, één van de hoogste percentages in de wereld. Een gemiddelde Nederlander heeft 12 digitale apparaten in huis. Al deze digitale ontwikkelingen hebben een grote invloed op ons hele bestaan.

Het belang van creatief denken

Creativiteit is een kunst, de kunst om iets nieuws te scheppen, groot of klein. Het is de kunst die iedereen in zich heeft, maar die in de huidige maatschappij niet bij iedereen tot uitdrukking komt. En het is juist de creativiteit die ervoor zorgt dat mensen, en dus bedrijven, excelleren middels innovatie.

Door de toenemende uitstroom van werkzaamheden naar lageloonlanden is innovatie één van de weinige competenties die onze huidige kenniseconomie nog succesvol kan exploiteren. En laten we eerlijk zijn, Nederland heeft op het gebied van innovatie nog wel het één en ander in te halen.

DigiRedo gelooft in de stroming die beweert dat creativiteit, en de daaraan verbonden innovatie een steeds belangrijkere rol gaat spelen in de zakenwereld.

Communicatie

Communicatie is met de komst van het internet drastisch veranderd. In de eerste instantie werd het internet voornamelijk gebruikt om te surfen en e-mail te versturen. Tegenwoordig is het internet een platform om ‘User Generated Content (UCG)’ te verspreiden.

Deze vorm van communicatie, voor en door consumenten, vormt een krachtige verschuiving in de machtsverhouding die traditionele media jarenlang heeft genoten. Podcasting, blogging, wiki’s en andere nieuwe vormen van communicatie bezorgen tradionele marketers kopzorgen. De controle is weg. Power To The People…