Subscribe: Lisbeths bibblog
http://lisbeth-bib-blog.blogspot.com/feeds/posts/default
Added By: Feedage Forager Feedage Grade B rated
Language: Danish
Tags:
flickr  google  helt  ind  lidt  lige  man  med  mere  mig    også    selv  skal  smart    ting  var  ved  været 
Rate this Feed
Rate this feedRate this feedRate this feedRate this feedRate this feed
Rate this feed 1 starRate this feed 2 starRate this feed 3 starRate this feed 4 starRate this feed 5 star

Comments (0)

Feed Details and Statistics Feed Statistics
Preview: Lisbeths bibblog

Lisbeths bibblog

Updated: 2018-03-06T01:44:48.549-08:00

 Ved vejs ende - eller først begyndt?

2007-08-29T02:23:24.486-07:00

23 ting har virkelig været en sjov og lærerig oplevelse! Jeg havde hørt om de fleste ting i forvejen, men kun været i dybden med de færreste.

Det gode:
Jeg har især stor gavn af Del.icio.us - både egne bogmærker (som heldigvis kan kategoriseres :)) og andres. Jeg har fundet rigtig mange spændende sider, som jeg aldrig selv var støt på!

RSS og speciel Igoogle er også blandt de gode bekendtskaber - jeg har lavet en personlig startside, men jeg må nok indrømme, at jeg ikke får kigget så meget på den - for oftest når jeg at skrive hotmail.com i adressefeltet, inden den personlige startside får en chance for at poppe op :)

Det mindre gode:
Second Life og last.fm hører derimod til de mere lunkne bekendskaber - for at være helt ærlig - så tror jeg aldrig, at jeg kommer til at bruge så megen tid herpå.

Konceptet:
Set udfra et lærings- og socialt perspektiv synes jeg, at konceptet har været helt i top! Man har selv kunnet sidde og løse de forskellige opgaver, spørge naboen om hjælp vice versa og på kryds og tværs af huset har samtaleemnet tit været - hvor lang er du i 23 ting - har du også oprettet en avatar - hvordan gjorde du etc. etc.

På stående fod kan jeg ikke lige komme i tanke om andre ting/emner, konceptet egner sig til, men der er helt klart muligheder heri - dog skal man huske på, at det ikke egner sig til alle emner/målgrupper.

Desuden stor ros til Monica for tilrettelæggelsen - og nogle sjove, inspirerende og forklarende beskrivelser!

Hvad kunne have været anderledes?
Hmm tidensperspektivet er nok det, der tydeligst springer i øjnene. Hvis jeg engang imellem havde haft mere tid (ja det kan man vel egentlig altid ønske sig :)) - ja så ville jeg nok i større grad have kunnet givet de lidt mere lunkne bekendtskaber en chance mere mv. :)Last.fm

2007-08-29T00:20:35.841-07:00

Efter utallige søgninger fandt jeg endelig noget af den musik, jeg kan lide på last.fm.

Hør med på min widget i højre side. Det skulle "ligne" Dido - bedøm selv.

Umiddelbart er last.fm ikke et sted, jeg vil komme til at bruge fremover - så foretrækker jeg at høre "alm." radio eller musik fra selvvalgt cd.Second Life

2007-07-26T23:10:32.190-07:00

Ja jeg får kludret lidt rundt i rækkefølgen på de 23 ting - det er nok ubevidst for at udskyde "Lav din egen podcast" - jeg har nemlig hørt, at der er lidt bøvl med ODEO-programmet :)

Men så er Lisbeth Boucher opstået i Second Life! Egentlig er det et stykke tid siden, jeg oprettede min avatar, men jeg kunne ikke downloade programmet derhjemme, så jeg har lige set Second Life verdenen for første gang med "egne" øjne.! Det var dog ikke den store begivenhed - måske fordi jeg var lidt utålmodig - ihvertfald fik jeg hverken iklædt mig pænt tøj, besøgt info island eller talt med nogle.

Så også dette, må blive en anden gang ...

Podcast

2007-07-26T01:55:15.761-07:00

Podcast er rigtig smart! - som så meget andet.

- men jeg har endnu ikke rigtig benyttet mig at tilbuddet. Måske et rss-feed på min iGoogle vil hjælpe mig? Det må komme an på en prøve.

Jeg har ihvertfald lagt et link ind til DR Radios Bigband - blev lidt inspireret af sidste uges jazzfestival...Laos

2007-07-25T06:50:02.492-07:00

Luang Prabang

Så står ferien snart for døren. Jeg skal blandt andet til Luang Prabang i Laos. Se med her:


(embed)Google Docs mv.

2007-07-11T06:31:48.610-07:00

Jeg har tidligere hørt, at man kan dele fil/dokumenter via Messenger - og selvom at jeg var vildt imporneret, har jeg endnu aldrig prøvet det.

Der er dog flere situationer, hvor jeg kan se fordelen ved servicen. F.eks. at brainstorme sammen omkring et emne. Derfor har jeg faktisk lavet et dokument i Google Docs. Det var lige til at gå til. Nu er det jo ikke alt, man vil have offentliggjort, men det lader til, at man kan "nøjes" med at dele dokumentet med de indviede. Så alt i alt ret smart ...Wiki - del 2

2007-06-29T05:16:52.201-07:00

Kig på http://da.wikipedia.org/wiki/Fr%C3%B8ken_%C3%85rhus om Frk. Århus. Da listen kun var opdateret til og med 2001 - har jeg tilføjet 2002 vinderen!

Det var faktisk ret let - efter at have oprettet mig som bruger, kunne jeg udføre min tilføjelse - som var at se lige med det samme! Smart, men jeg tror nu ikke, det bliver den helt store dille for mit vedkommendeWiki

2007-06-22T07:17:21.085-07:00

Jeg må sande, at jeg ikke har fået løst ugens opgave vedr. wiki helt. Jeg har været inde og surfe lidt rundt på den danske og engelske udgave - og ja det er utroligt, hvomange emner der er skrevet noget om. Indtil videre har jeg ikke opdaget deciderede fejl i artiklerne.

Jeg er dog mere betænkelig ved den del af opgaven, der drejer sig om at skrive/supplere indlæg. Jeg kan ikke lige komme i tanke om et emne, hvori jeg er ekspert. Så for ikke at ødelægge fine allerede eksisterende indlæg, venter jeg lidt med min debut som Wiki-skribent.Flickr 2

2007-06-20T02:19:48.724-07:00

Så har jeg fundet et billede på Flickr, som ligger frit tilgængeligt. Det er der egentligt utrolig mange, der gør. Jeg kan ikke lige huske, hvor jeg fandt billedet, så jeg kan desværre ikke kreditere ophavet.

Jeg har også oprettet en privat gruppe, hvor vi kan dele billeder - det er smart :) F.eks. kan jeg lægge feriebilleder mv. ind - og når jeg så skal vise alle interesserede billederne :) - så behøver jeg ikke brænde en cd el.lign.Flickr

2007-06-18T23:21:17.052-07:00

Har oprettet en flickr konto, men har ikke lige fået lagt nogle billeder ind. Jeg er efterhånden ved at have et utal af konti, hvoraf det ved selvsyn fremgår, at jeg lige mangler dit og dat. Men jeg er sikker på, at jeg når det på et eller andet tidspunkt ...LibraryThing

2007-06-04T02:41:02.002-07:00

En forholdsvis let uge for mig, idet jeg allerede har en konto hos LibraryThing (som dog sagtens kan udvides!).

Derfor prøvede jeg at peppe min blog lidt op. Forsider kom der ingen af, men nu er det muligt at se 5 tilfældige titler fra mit "bibliotek". Jeg tror, grunden er, at jeg har valgt bøger i LibraryThing, der ikke forefindes med forsider. Så ved lejlighed må jeg selv igang med scanneren :) Vi får se ...Del.icio.us

2007-06-04T02:09:35.742-07:00

Hvem har ikke hevet sig i håret over, at ens personlige booksmarks ikke automatisk følger den computer, man nu lige sidder ved?

Så jo del.icio.us er en rigtig god ting. Jeg har faktisk allerede udvekslet bogmærker med nogle gamle studiekammerater - eller det vil sige, det er vist mest forgået på den måde, at jeg har været med på en kigger hos dem.

Men nu har jeg også selv fået lagt nogle bogmærker ind - og flere vil strømme til i nær fremtid. Hvis I har lyst til at være med på en kigger - så er mit brugernavn "lisb".Ny stil

2007-06-04T00:46:45.098-07:00

Fra idag mandag den 4. juni har jeg besluttet mig for, at være lidt mere meddelsom på min blog.

Så jeg vil starte med at samle lidt op fra forgangen tid:

Weblog:
Jeg har prøvet at peppe bloggen lidt op med billedmateriale. Pt. har jeg ikke et vellignende billede af mig selv :), så jeg har fundet et midlertidig egnet på flickr.

I forbindelse med billeder skal man jo være meget opmærksom på såvel ophavsretsloven og persondataloven - gab gab - meen fortvivl ikke. Flickr har nemlig en funktion "Creative Commons" i avanceret søgning, der gør, at man kan søge i billeder uden ophavsret! Se evt. mere under FAQ på aakbs 23ting blog.

RSS:
Jeg har mange gange tænkt - det kunne nu også være smart med en RSS-reader, jeg har bare aldrig gjort noget ved det før nu.
Efter at have haft en google-reader i efterhånden et par uger, må jeg sige, at det er en smart opfindelse - omend jeg ofte glemmer at gå ind og kigge på den.
Men det er da smart at have ét sted, hvor man hurtigt kan få et overblik over "nyheder" på ens udvalgte sider.

I-Google:
Endnu et smart tiltag fra Google, omend det dog konflikter lidt med min reader. For man kan jo også lægge rss-feeds ind på sin personlige google. Så hvor skal jeg nu have dit og dat, så jeg ikke har to sider, jeg skal holde øje med?
Indtil videre benytter jeg primært I-google, men igen det kræver lidt adfærdsændring, da jeg ofte benytter google menubaren til mine søgninger - så jeg kommer slet ikke ind på googles-startside. Men det må jeg huske i fremtiden.
En helt anden ting er at jeg har oplevet at mine tilføjelser (dem google tilbyder) forsvinder fra gang til gang ... Er der andre, der har haft samme oplevelse?RSS

2007-05-15T06:58:31.362-07:00

Så fik jeg også oprettet en RSS-reader og tilmeldt mig abonnement på forskellige sider :)Igang med 23 ting

2007-05-10T04:35:17.617-07:00

Så har jeg fået løst første opgave - at oprette en blog.

Venter i spænding på den næste udfordring :)