Subscribe: Nieuws van Visual Steps
http://www.visualsteps.nl/feeds/nieuw.xml
Added By: Feedage Forager Feedage Grade B rated
Language: Dutch
Tags:
boek vindt  boek  dit boek  dit  foto  informatie dit  maken  meer informatie  meer  met  stap  werken met  werken 
Rate this Feed
Rate this feedRate this feedRate this feedRate this feedRate this feed
Rate this feed 1 starRate this feed 2 starRate this feed 3 starRate this feed 4 starRate this feed 5 star

Comments (0)

Feed Details and Statistics Feed Statistics
Preview: Nieuws van Visual Steps

Nieuws van Visual StepsActuele informatie over de nieuwe Visual Steps-boeken, kortingsacties en prijsvragen.Published: Fri, 17 Nov 2017 07:00:00 +0100

Last Build Date: Fri, 17 Nov 2017 07:00:00 +0100

 Blijf op de hoogte van alle nieuwe en vernieuwde opties in Windows 10

Fri, 17 Nov 2017 07:00:00 +0100

(image) Vanaf de eerste versie van Windows 10 in 2015 is er gemiddeld twee keer per jaar een grote update uitgekomen voor het besturingssysteem. Iedere update bracht nieuwe mogelijkheden, functies en apps. Daardoor werd het werken met Windows 10 beter, makkelijker en leuker.
Bent u op de hoogte van alle belangrijke vernieuwingen? Zo niet, dan bent u na het doorwerken van deze titel weer helemaal op de hoogte!
U leest onder andere over de verbeterde indeling en mogelijkheden van het menu Start en handige instellingen in het Instellingen-venster. U maakt ook kennis met allerlei slimme opties in de internetbrowser Edge, waarmee het surfen een stuk makkelijker wordt. Daarnaast kunt u met de app Foto's in een handomdraai een video maken van uw foto's en video's, compleet met effecten en muziek. En in de nieuwe tekenapp Paint 3D maakt u heel makkelijk uw eigen 3D-tekeningen. Als extra leest u in dit boek hoe u werkt met de cloudservice OneDrive, zodat u voortaan uw bestanden ook veilig op internet kunt bewaren. Tot slot krijgt u uitgebreid hulp bij het controleren van de beveiligings- en privacy-instellingen. Zo weet u zeker dat u veilig kunt computeren en surfen en krijgt uw computer direct een grote beurt!

Meer informatie over dit boek vindt u op www.visualsteps.nl/windows10update
iPad voor senioren met iOS 11 is verschenen! Inclusief hoofdstuk voor de iPhone!

Wed, 25 Oct 2017 10:00:00 +0100

(image) Heeft u een iPad en wilt u er graag mee leren werken, dan is deze titel uitermate geschikt voor u! In uw eigen tempo doet u veel kennis op over dit populaire apparaat. Voor u het weet heeft u een e-mail verzonden en naar informatie gezocht op het internet.
Aan het begin van het boek leert u de iPad instellen en verbinding te maken met Wi-Fi of het mobiele datanetwerk. Vervolgens gaat u internetten, e-mailen en leert u apps (programma's) gebruiken voor allerlei toepassingen. Bijvoorbeeld voor het beheren van een agenda en het plannen van een route.
In de App Store zijn duizenden (gratis) apps verkrijgbaar voor uw iPad en in dit boek leert u hoe u een app op uw iPad installeert. Ook gaat u aan de slag met het maken van foto's en video en maakt u diverse instellingen om het werken op de iPad te vereenvoudigen. En heeft u ook een iPhone, dan leest u in een extra hoofdstuk hoe u deze mobiele telefoon gebruikt. Kortom: dit is de ideale titel om te leren werken met de iPad!

Meer informatie over dit boek vindt u op www.visualsteps.nl/ipad11
Nieuw! Tips, trucs en sneltoetscombinaties in Windows 10

Mon, 02 Oct 2017 10:00:00 +0100

(image) In deze praktische titel staan allerlei tips en trucs waardoor je sneller en gemakkelijker kunt werken met je pc of laptop. Windows 10 bevat allerlei handige functies en trucs die het werken met de computer vergemakkelijken.

Weet jij bijvoorbeeld dat je het startmenu, de taakbalk en het bureaublad geheel naar wens kunt instellen? In dit boek leer je hoe je hiervoor diverse instellingen maakt. Ook ga je aan de slag met diverse handige apps en maak je daar instellingen voor.
Windows versnellen en onderhouden is ook een onderwerp dat in dit boek wordt besproken. Verder komen de onderwerpen mappen, bestanden, internet en e-mail aan de orde, zodat je er gemakkelijker mee kunt werken. In het laatste hoofdstuk staat een reeks aan sneltoetscombinaties die het werken met de computer nog eenvoudiger maken. Kortom, een onmisbare titel voor iedere Windows 10-gebruiker!

Meer informatie over dit boek vindt u op www.visualsteps.nl/tips10
Nu verkrijgbaar! Professioneel fotograferen met een Samsung telefoon

Thu, 28 Sep 2017 10:00:00 +0100

(image) Ga aan de slag met de tips en trucs uit deze gids en maak in plaats van kiekjes de meest professionele foto's die je ooit met een Samsung telefoon hebt gemaakt. De Samsung telefoon staat bekend om zijn haarscherpe camera en levert foto's van zeer hoge kwaliteit. Deze smartphone wordt daarom ook zeer veel gebruikt om foto's te maken, zelfs door professionele fotografen van over de hele wereld.
Bewerk je foto's met de bewerkingsopties van de app Galerij of andere professionele bewerkingsapps zoals Adobe Lightroom. Daarnaast bevat de Samsung telefoon ook diverse tools om foto's te ordenen, tonen en delen met anderen. Ook deze opties worden uitgebreid besproken in dit gebruiksvriendelijke boek.

Meer informatie over dit boek vindt u op www.visualsteps.nl/fotograferensamsung
Leer werken met de geavanceerde functies van Excel

Thu, 31 Aug 2017 09:00:00 +0100

(image) Als u wilt werken met de meer geavanceerde functies van Excel, ga dan aan de slag met deze uitgave! Hierin leert u stap voor stap en aan de hand van oefenbestanden werken met diverse uiteenlopende opties van Excel.
Denk daarbij aan het werken met aangepaste dataopmaak en voorwaardelijke opmaak, toevoegen van formulierbesturingselementen, gebruik van wat-als-analyse en scenario’s beheren. Ook heeft Excel functies waarmee u externe data in uw werkmap verwerkt, wijzigingen van anderen bijhoudt en de werkmap deelt. Uiteraard wordt ook ingegaan op het maken van geavanceerde grafieken, draaitabellen en draaigrafieken en het gebruik van de vele functies in dit uitgebreide programma.

Neem het boek bij de hand, volg de aanwijzingen en ontdek nog meer mogelijkheden van Excel!

Meer informatie over dit boek vindt u op www.basisboeken.nl/excel2016gevorderden
Nieuw! Professioneel fotograferen met de iPhone

Thu, 31 Aug 2017 07:00:00 +0100

(image) Ga met deze gids aan de slag en maak de meest professionele foto's die je ooit met een iPhone hebt gemaakt. Door de constante innovaties van de iPhone en de geïntegreerde camera levert deze smartphone foto's van zeer hoge kwaliteit. De iPhone wordt daarom ook zeer veel gebruikt om foto's te maken, zelfs door professionele fotografen van over de hele wereld.
Bewerk je foto's met de bewerkingsopties van de app Foto's of andere professionele bewerkingsapps zoals Adobe Lightroom. Daarnaast bevat de iPhone ook diverse tools om foto's te ordenen, tonen en delen met anderen. Ook deze opties worden uitgebreid besproken in dit gebruiksvriendelijke boek.

Meer informatie over dit boek vindt u op www.visualsteps.nl/fotografereniphone
Uw belangrijke gegevens overzichtelijk bij elkaar dankzij dit onmisbare boek!

Fri, 18 Aug 2017 10:00:00 +0100

(image) Dit boek geeft u een duidelijk overzicht van en inzicht in uw gegevens en zo heeft u alle informatie overzichtelijk bij elkaar. Deze vindt u door de structuur van het boek eenvoudig terug. Tezamen met andere belangrijke papieren kunt u het opbergen in een ordner en zo heeft u uw eigen persoonlijk archief gemaakt.

Meer informatie over dit boek vindt u op www.visualsteps.nl/gegevens
Cursusboek MOS Excel 2016 en 2013 Expert nu verkrijgbaar!

Fri, 11 Aug 2017 09:00:00 +0100

(image) Heeft u de basishandelingen van Excel onder de knie en wilt u aan de slag met de meer geavanceerde functies en opties van Excel, dan is dit cursusboek geschikt voor u. Aan de hand van stap-voor-stapinstructies en oefenbestanden leert u werken met de uitgebreide onderdelen van het in het bedrijfsleven onmisbare spreadsheetprogramma.
Na het doorwerken van het boek heeft u de mogelijkheid het examen voor Microsoft Office Specialist® (MOS) Expert te doen. Bij een goede afronding van het examen ontvangt u een officieel certificaat. Dit is een document dat zeer belangrijk is op de werkvloer en een pluspunt op een CV.

Meer informatie over dit boek vindt u op www.visualstepsmosboeken.nl/excel2016expert.php
Programmeer je eigen iPhone en iPad apps

Mon, 31 Jul 2017 09:00:00 +0100

(image) Hierbij maak je gebruik van Apple’s krachtige, beginnersvriendelijke programmeertaal Swift. Je werkt in de playground van het gratis programma Xcode, een interactieve omgeving waar je met code kan spelen en daarbij direct het resultaat ziet! Aan de hand van duidelijke instructies leer je tegelijkertijd ook de basisbeginselen van het programmeren, zoals hoe je informatie opslaat, beslissingen maakt en functies uiteenzet voor het organiseren van code. Je maakt bijvoorbeeld een raadspel en een applicatie om uitnodigingen te versturen.
Als je de basis van het programmeren in Swift kent, bouw je de BirthdayTracker-app, waarmee je verjaardagen opslaat en een herinnering ontvangt als iemand jarig is.
Daarna ga je aan de slag met het maken van je eigen spel met een toffe skateboarder die objecten moet ontwijken en punten scoort door al springend gems uit de lucht te halen.
Maak kennis met de programmeertaal Swift en stap binnen in de wereld van het programmeren!

Meer informatie over dit boek vindt u op www.visualsteps.nl/programmeerapps
Ontdek een aantal programma's van Google

Mon, 31 Jul 2017 07:00:00 +0100

(image) In deze stap-voor-stapuitgave gaat u aan de slag met veelgebruikte programma's van Google: Google Chrome, Gmail, Google Foto's en Google Drive. Deze programma's zijn zowel op uw computer als tablet of smartphone gratis te gebruiken.
Eerst leert u de mogelijkheden van de gebruiksvriendelijke internetbrowser Chrome kennen. Daarna komt Gmail aan de orde. U leert e-mail versturen, ontvangen, verzenden en ordenen. Google Foto's is een programma waarmee u uw foto's kunt uploaden, bewerken en delen met anderen. Tenslotte werkt u met Google Drive. Hiermee slaat u bestanden in de cloud op. Het voordeel hiervan is dat u het op elk gewenst apparaat kunt openen en direct uw bestanden als reservekopie heeft opgeslagen.
Maak gebruik van de gebruiksvriendelijke diensten van Google en ontdek het gemak!

Meer informatie over dit boek vindt u op www.visualsteps.nl/ontdekgoogle
Leer videobewerking met Premiere Elements

Mon, 29 May 2017 09:00:00 +0100

(image) Sinds de opkomst van betaalbare digitale camera's en smartphones worden steeds meer bijzondere momenten in goede kwaliteit op video vastgelegd. Heeft u ook video's waar u eigenlijk wel meer mee wilt doen, bijvoorbeeld van een bruiloft, vakantie, of ander materiaal voor bijvoorbeeld een studie? In dit gebruiksvriendelijke boek over het videobewerkingsprogramma Adobe Premiere Elements leert u films maken van uw video's en foto's. Als uw video klaar is, kunt u het eventueel delen met anderen via bijvoorbeeld YouTube, sociale media of branden op dvd.
Met het videobewerkingsprogramma Adobe Premiere Elements monteert u in een handomdraai een film die bestaat uit de mooiste en leukste momenten van verschillende clips. Het programma bevat krachtige gereedschappen om problemen met belichting, kleur, geluid of beweging op te lossen. Wanneer u daarna effecten, overgangen, muziek en titels toevoegt, verandert u een verzameling losse clips in een leuke, professioneel uitziende film.
In deze gebruiksvriendelijke uitgave wordt dit allemaal besproken. Aan de hand van een oefenfilm leert u het programma kennen zodat u daarna aan de slag kunt met uw eigen video's. Ontdek de vele mogelijkheden van videobewerking en creëer de mooiste eindresultaten.

Meer informatie over dit boek vindt u op www.visualsteps.nl/premiere
Nieuw! Het stap-voor-stapcursusboek over Photoshop CC

Fri, 12 May 2017 09:00:00 +0100

(image) Dit boek is een uitkomst voor iedereen die in korte tijd optimaal met Photoshop wil leren werken. Het is geschreven door een grafisch vormgever met ervaring uit de dagelijkse praktijk. Naast alle basiskennis die nodig is om een vaardige Photoshop-gebruiker te worden, leert u ook de fijne kneepjes van het programma.
Photoshop is onmisbaar voor professionele beeldbewerkers, vormgevers en fotografen, maar tegenwoordig beschikken ook steeds meer bedrijven, thuisgebruikers en studenten over dit geavanceerde programma. Echter, lang niet iedereen kan er mee uit de voeten.

Met de heldere lesmethode en de stap-voor-stapinstructies in dit boek leert u Photoshop snel, efficiënt en op de juiste manier gebruiken. Uiteindelijk vergroot het uw werkplezier en kunt u er veel tijd mee besparen.
U legt dit boek naast uw toetsenbord en voert de oefeningen direct uit op uw computer. De handelingen worden stap voor stap uitgelegd aan de hand van duidelijke instructies, schermafbeeldingen en oefeningen. U begint met eenvoudige opdrachten en naarmate u vorderingen maakt, past u tijdens het oefenen in Photoshop meer functies tegelijk toe. Ga nu aan de slag met dit praktische boek en maak de mooiste creaties!

Meer informatie over dit boek vindt u op www.visualsteps.nl/photoshopcc
Nieuw boek over het schrijven van uw levensverhaal

Thu, 11 May 2017 09:00:00 +0100

(image) Speelt u met het idee om de herinneringen en persoonlijke ervaringen uit uw leven vast te leggen in een mooi boek met foto's en uw verhalen? Dan is dit het ideale boek om dit op een gestructureerde wijze aan te pakken.

Uw levensverhaal in woord en beeld inspireert u bij het kiezen van onderwerpen en geeft daarbij diverse praktische schrijf- en opmaaktips. Daarbij kunnen foto's natuurlijk niet ontbreken. U krijgt stap voor stap uitleg over hoe u foto's van een digitale camera, USB-stick of SD-kaart naar uw pc overzet en hoe u afbeeldingen van internet op uw pc opslaat. Oude foto's scant u desgewenst. Zo kunt u alle waardevolle herinneringen, ervaringen en belevenissen verzamelen en bewaren voor later. Een leuke manier om uw levensverhaal te vertellen aan uw (klein)kinderen!

Een greep uit de onderwerpen:

 • Uitleg over het schrijven van een levensverhaal
 • albumsoftware gebruiken
 • foto's overzetten naar de pc
 • foto's verzamelen en ordenen
 • foto's scannen
 • schrijf- en opmaaktips
 • ideeën voor onderwerpen om te beschrijven in uw boek

Meer informatie over dit boek vindt u op www.visualsteps.nl/levensverhaal
Stap voor stap leren programmeren volgens de Visual Steps-methode

Mon, 27 Mar 2017 09:00:00 +0100

(image) Als je programmeert ben je creatief bezig, leer je logisch nadenken en hoe je problemen oplost. Met het gratis programma Scratch leer je programmeren door allerlei leuke en interessante spellen, animaties, programma's en andere projecten te maken. Leer nu programmeren volgens de Visual Steps stap-voor-stapmethode!

Door allerlei blokken achter elkaar te zetten maak je iets uit het niets! Laat bijvoorbeeld een figuur over het scherm lopen en maak je eigen animatie. Of maak een spel waarbij je getallen moet raden. En wat dacht je van een pingpong spel of een spel waarbij een kat achter een muis moet rennen? Het is allemaal mogelijk met Scratch. En het mooie is, je leert ook hoe je programmeert. Iets wat voor de rest van je leven handig is!

Leer hoe je:

 • werkt met de blokken in Scratch
 • figuren (sprites) laat bewegen
 • werkt met variabelen
 • een programma vragen kan laten stellen
 • beslissingen neemt (als/dan-, als/dan/anders- en en/of/niet-beslissingen)
 • herhaling gebruikt
 • werkt met lijsten
 • spellen, animaties, programma's en andere projecten maakt

Meer informatie over dit boek vindt u op www.visualsteps.nl/stapscratch
Werken met een Samsung telefoon met Android 6 of 7

Mon, 27 Mar 2017 06:00:00 +0100

(image) De telefoons van Samsung zijn zeer complete multimediatelefoons die erg geliefd zijn bij een groot publiek. Er zijn verschillende typen telefoons verkrijgbaar met een bepaalde versie van het besturingssysteem Android. Dit boek helpt om vertrouwd te raken met een telefoon met Android versie 6, ook wel Marshmallow genoemd. Het is ook geschikt voor Android versie 7.

In dit stap-voor-stapboek leert de gebruiker omgaan met verschillende functies, waaronder bellen, sms'en, berichten sturen met WhatsApp, e-mailen, internetten, foto's en video's maken, beluisteren van muziek, het bijhouden van een agenda en het maken van een routebeschrijving.
Als er eenmaal met de standaard apps op de telefoon kan worden gewerkt, zijn er in de Play Store nog veel meer gratis en betaalde programma's (apps) beschikbaar. Bijvoorbeeld voor weerberichten of spelletjes. Ontdek snel de mogelijkheden van uw Samsung telefoon met dit onmisbare boek!

Een greep uit de onderwerpen:

 • bellen en sms'en
 • internetten en e-mailen
 • apps voor allerlei toepassingen gebruiken
 • apps downloaden en installeren
 • werken met foto's, video en muziek

Meer informatie over dit boek vindt u op www.visualsteps.nl/samsung6
MOS Outlook toegevoegd aan de MOS-boekenserie

Wed, 22 Feb 2017 06:00:00 +0100

(image) Nieuw toegevoegd aan de Visual Steps MOS-boekenserie is het Cursusboek MOS Outlook 2016 en 2013 en Oefeningenbundel MOS Outlook 2016 en 2013. Outlook is een veelgebruikt e-mailprogramma in het bedrijfsleven. Niet verwonderlijk, want het bevat veel mogelijkheden voor e-mail. Outlook is echter meer dan alleen een programma om e-mail te versturen en te ontvangen. Het wordt ook wel een Personal Information Manager genoemd, omdat je er ook je contactpersonen, agenda, takenlijst en notities in bij kunt houden.

De stap-voor-stapinstructies en oefenvoorbeelden in dit boek leren u werken met het programma. Met de extra oefeningen in de oefeningenbundel traint u zichzelf om nog beter te worden met Outlook. Na het doorwerken van het boek heeft u de mogelijkheid het examen voor Microsoft Office Specialist® (MOS) te doen. Bij een goede afronding van het examen ontvangt u een officieel certificaat. Dit is een document dat zeer belangrijk is in het bedrijfsleven en een pluspunt op een CV. Met dit boek heeft u de optimale voorbereiding voor het examen in handen. Ook als u het examen niet gaat doen, is dit de ideale titel om te leren werken met Outlook.

Een greep uit de onderwerpen:

 • contactpersonen toevoegen en groepen maken
 • adresboek importeren en exporteren
 • e-mails maken en versturen
 • e-mails organiseren en beheren
 • werken met agenda, takenlijst, notities en logoboek

Meer informatie over dit boek vindt u op www.visualstepsmosboeken.nl/outlook2016.php
Leer programmeren met Minecraft!

Fri, 17 Feb 2017 09:00:00 +0100

(image) Python is een eenvoudige, krachtige programmeertaal waar miljoenen mensen al mee hebben leren werken. Het populaire spel Minecraft heeft al meer dan honderd miljoen spelers. Met dit boek leer je programmeren in Python zodat je jouw eigen Minecraft wereld vorm kan geven.

Zo leer je onderdelen van Minecraft ontgrendelen die alleen toegankelijk zijn door te programmeren. Je begint met een paar korte lessen in Python en daarna gebruik je het geleerde om Minecraft aan te passen. Je leert hoe je Minecraft gebruikt om mini-spellen te bouwen, complete gebouwen te kopiëren en saaie blokken in goud te veranderen.
Je schrijft ook programma's die je op reis meenemen door jouw Minecraft wereld of programma's om enorme monumenten, piramides, bossen en nog veel meer te bouwen. Ook maak je geheime doorgangen die opengaan als je een verborgen schakelaar activeert en bouw je een enge spookstad die steeds verdwijnt en ergens anders weer tevoorschijn komt. Handig is dat je ook leert waar je zeldzame blokken vindt, hoe je toverspreuken uitspreekt en valstrikken zet om te overleven in de Minecraft wereld. Zo word je nog beter in het spel!
Of je nu een megafan van Minecraft bent of het spel pas net leert kennen, je bekijkt Minecraft heel anders en leert ondertussen programmeren. Natuurlijk kun je in Minecraft de hele dag bezig zijn met het bouwen van een villa, maar met de macht van Python is die tijd voorbij en zie je dat je nog veel meer kunt doen met Minecraft!

Een greep uit de onderwerpen:

 • introductie in Python en in de basisprincipes van programmeren
 • Minecraft ontgrendelen via programmeercode
 • Minecraft naar eigen wens aanpassen

Meer informatie over dit boek vindt u op www.visualsteps.nl/minecraft
Nieuw! De Visual Steps MOS-boekenserie

Mon, 02 Jan 2017 09:00:00 +0100

Visual Steps heeft een nieuwe serie computerboeken uitgebracht gericht op de exameneisen voor het officiële Microsoft Office Specialist® (MOS) examen. Deze examens over Word, Excel, PowerPoint en Outlook kunt u maken na het doorwerken van deze duidelijke stap-voor-stapcursusboeken.

De stap-voor-stapinstructies en oefenvoorbeelden in deze boeken, voorzien van schermafbeeldingen, zorgen ervoor dat u leert werken met de programma's. Na het doorwerken van een cursusboek en de bijbehorende oefeningenbundel is er de mogelijkheid het examen voor Microsoft Office Specialist® (MOS) te doen. Bij een goede afronding van het examen ontvangt u een officieel certificaat. Dit document is zeer belangrijk op de werkvloer en een pluspunt op het CV.
Voor een optimale voorbereiding op het examen zijn bij deze boeken ook diverse aanvullende materialen beschikbaar, zoals oefenbestanden, startdocumenten en instructievideo's. Onze boeken zijn daardoor de optimale voorbereiding voor het examen! Ook als het examen niet gedaan wordt, zijn dit de ideale titels om te leren werken met Excel, Word of PowerPoint.

Kijk voor meer informatie op www.visualstepsmosboeken.nl

(image) (image) (image)Uw digitale foto's bewerken in het gratis fotoprogramma Pixlr en beheren in Windows

Mon, 12 Dec 2016 09:00:00 +0100

(image) Foto's worden tegenwoordig meer dan ooit gemaakt met smartphones, tablets en digitale camera's. Een mooi moment wordt zo bewaard als herinnering. Veel foto's worden echter nooit overgezet naar de computer en zelfs wanneer dat wel gebeurt, wordt er nooit meer naar om gekeken. Zonde!
Bewerk nu uw favoriete foto's tot het best mogelijke eindresultaat met het gebruiksvriendelijke, gratis online fotoprogramma Pixlr en ontdek de vele mogelijkheden van deze professionele toepassing. Foto's verkleinen, vergroten en uitsnijden, verbeteren en retoucheren, werken met selecties en lagen, effecten en filters gebruiken, collages en kaarten maken en nog veel meer. Het wordt allemaal besproken in deze gebruiksvriendelijke uitgave met stap voor stap-instructies volgens de bekende Visual Steps-methode. Aan de hand van oefenvoorbeelden leert u alle vaardigheden om later succesvol aan de slag te gaan met uw eigen foto's.
En uiteraard ontbreekt ook het overzetten van de foto's van een smartphone, tablet of digitale camera naar de pc niet, evenals het plaatsen van foto's in mappen en albums om de vele foto's overzichtelijk in te delen op uw computer.

Een greep uit de onderwerpen:

 • foto’s overzetten van smartphone, tablet of digitale camera
 • scannen
 • verkleinen, vergroten en uitsnijden
 • recht zetten, roteren en perspectief aanpassen
 • verbeteren en retoucheren
 • werken met selecties en lagen
 • effecten en filters gebruiken
 • collages en kaarten maken
 • foto's beheren in mappen en albums

Meer informatie over dit boek vindt u op www.visualsteps.nl/fotobewerkingcomputer
25 praktische projecten om de beginnende gebruiker op weg te helpen

Mon, 12 Dec 2016 07:00:00 +0100

(image) Het Arduino Project Handboek is een boek voor beginnende gebruikers van Arduino (ook wel Genuino genoemd). Arduino is een opensource-computerplatform dat bedoeld is voor het ontwerpen van slimme en creatieve objecten. Het boek is volledig in kleur en laat je 25 leuke en interactieve projecten bouwen. Er wordt gewerkt met ledjes, sensoren, motoren, LCD schermen, antiblokkeersystemen en zelfs zekeringen om daarmee projecten te bouwen zoals een bewegingsmelder, een draadloos scansysteem voor identiteitskaarten, een ultrasone robot, een weerstation, videospellen voor LCD schermen en een raketwerper.
Elk project bevat gedetailleerde instructies, een gemakkelijk te volgen schakelschema en de volledige code. Tegen het einde van het boek zal je je comfortabel genoeg voelen met Arduino om je eigen apparaten te ontwerpen en aan te passen.

Een greep uit de onderwerpen:

 • een lichtdimmer maken
 • een plant vochtigheidssensor maken
 • een geheugenspel maken
 • een weerstation maken
 • een reactietijd spelletje maken
 • een bewegingssensor maken
 • en nog veel meer...

Meer informatie over dit boek vindt u op www.visualsteps.nl/arduinohandboek
Leer werken met de Mac met het besturingssysteem MacOS Sierra

Fri, 18 Nov 2016 07:00:00 +0100

(image) De laptops en desktopcomputers van Apple zijn al jarenlang erg populair. Heeft u de weg naar deze gebruiksvriendelijke computer van Apple gevonden, maar de basishandelingen nog niet geheel onder de knie? Dan is dit boek uitstekend geschikt voor u!
In dit boek leert u stap voor stap werken met MacOS Sierra. Handelingen voor het werken met de Mac, internetten, e-mailen en werken met bestanden en mappen zijn belangrijke onderwerpen in dit boek.
Verder zijn op de Mac ook veel handige programma's voor het werken met foto's, video en muziek beschikbaar. Uiteraard wordt hier ook aandacht aan besteed. Evenals het maken van instellingen die het werken met de Mac nog gemakkelijker voor u maken.
Dit is een zeer praktisch boek, geschreven volgens de bekende stap voor stap-methode van Visual Steps. U heeft alles wat u nodig heeft om te leren werken met de Mac bij de hand.

Een greep uit de onderwerpen:

 • basishandelingen op de Mac
 • internetten en e-mailen
 • werken met mappen en bestanden in Finder
 • werken met foto's, video's en muziek
 • handige instellingen maken
 • apps downloaden en gebruiken

Meer informatie over dit boek vindt u op www.visualsteps.nl/macossierra
Leer de mooiste schilderijen te maken op uw tablet

Fri, 18 Nov 2016 06:00:00 +0100

(image) Dit boek is de perfectie introductie in digitaal schilderen op een tablet. Maak schilderijen zonder water, verf en rommel. De duidelijke en eenvoudige aanpak in dit boek zorgt ervoor dat de mooiste landschappen op een tablet worden geschilderd.
Schilderen op een tabletscherm werkt verrassend genoeg op dezelfde wijze als schilderen op een doek en het is nog verslavend ook. Matthew Palmer demonstreert schilderen op een tablet op een dusdanige wijze dat zonder voorkennis de fraaiste landschappen op een iPad of Android-tablet worden gemaakt. Ideaal voor beginnende en gevorderde schilders die de eerste stappen willen maken met schilderen op een tablet.
De diverse unieke technieken beschreven voor schilderen op een tablet zijn gebaseerd op het traditioneel schilderen. Met dit boek bent u binnen korte tijd compleet voorzien van uw eigen prachtige kunstwerk.

Een greep uit de onderwerpen:

 • de beste apps voor schilderen worden besproken
 • de belangrijke technieken voor schilderen op een tablet
 • landschappen schilderen en werken met lagen
 • uw tablet en camera gebruiken om inspiratie op te doen voor nieuwe projecten

Meer informatie over dit boek vindt u op www.visualsteps.nl/schilderentablet
Nu verkrijgbaar! iPad voor senioren met iOS 10 en hoger

Wed, 02 Nov 2016 07:00:00 +0100

(image) De iPad is een zeer populair en gebruiksvriendelijk draagbaar multimedia apparaat met talloze mogelijkheden. Het is ideaal voor bijvoorbeeld surfen op internet, e-mailen, notities maken of een agenda bijhouden. Maar dit is lang niet alles wat dit praktische apparaat te bieden heeft.
Er is een aantal standaard apps (programma's) beschikbaar voor het werken met foto's, video en muziek. Maar ook boeken en tijdschriften lezen op de iPad is mogelijk, evenals het bijhouden van een Facebook- of Twitter-account.
Daarnaast kunt u via de App Store vele gratis en betaalde apps en spellen downloaden. Wat dacht u van recepten, horoscopen, fitnessoefeningen en voorleesverhalen? U kunt het zo gek niet bedenken of er is wel een handige app verkrijgbaar. In dit boek maakt u stap voor stap en in uw eigen tempo kennis met de belangrijkste functies en opties van de iPad. Er gaat een wereld voor u open!

Een greep uit de onderwerpen:

 • bediening van de iPad
 • verbinding maken met Wi-Fi en mobiele datanetwerk
 • surfen en e-mailen
 • apps voor allerlei toepassingen gebruiken
 • apps downloaden in de App Store
 • foto, video en muziek
 • Facebook, Twitter en Skype gebruiken

Meer informatie over dit boek vindt u op www.visualsteps.nl/ipad10
Snel kennismaken met de belangrijkste en nieuwe opties van de iPad of iPhone

Wed, 02 Nov 2016 06:00:00 +0100

(image) De iPad is een zeer populair en gebruiksvriendelijk draagbaar multimedia apparaat met talloze mogelijkheden. Het is ideaal voor bijvoorbeeld surfen op internet, e-mailen, notities maken of een agenda bijhouden. Maar dit is lang niet alles wat dit praktische apparaat te bieden heeft.

Er is een aantal standaard apps (programma's) beschikbaar voor het werken met foto's, video en muziek. Maar ook boeken en tijdschriften lezen op de iPad is mogelijk, evenals het bijhouden van een Facebook- of Twitter-account.
Daarnaast kunt u via de App Store vele gratis en betaalde apps en spellen downloaden. Wat dacht u van recepten, horoscopen, fitnessoefeningen en voorleesverhalen? U kunt het zo gek niet bedenken of er is wel een handige app verkrijgbaar.
In dit boek maakt u stap voor stap en in uw eigen tempo kennis met de belangrijkste functies en opties van de iPad. Er gaat een wereld voor u open!

Een greep uit de onderwerpen:

 • bediening van de iPad
 • verbinding maken met Wi-Fi en mobiele datanetwerk
 • surfen en e-mailen
 • apps voor allerlei toepassingen gebruiken
 • apps downloaden in de App Store
 • foto, video en muziek
 • Facebook, Twitter en Skype gebruiken

Meer informatie over dit boek vindt u op www.visualsteps.nl/snelios10
Beginnen met programmeren: leuk voor kinderen!

Wed, 28 Sep 2016 07:00:00 +0100

(image) Wil jij je eigen computerspellen maken? Wil je weten hoe je de computer instructies kunt geven om robots te verslaan? Begin dan met programmeren! Het boek staat vol fantastische projecten en stap-voor-stapinstructies. Dit is leukste introductie in programmeren.

Leer hoe je:

 • een spel maakt om een ruimteschip te besturen dat vliegende robots moet proberen te ontwijken
 • een dansspel maakt met jezelf als danser
 • het spel Rock, paper, scissors maakt

Meer informatie over dit boek vindt u op www.visualsteps.nl/beginnenprogrammeren
Nieuw boek over het verborgen pareltje van Microsoft: OneNote

Wed, 28 Sep 2016 08:00:00 +0100

(image) Hoe verzamelt u informatie, creatieve ideeën, notulen, korte notities en andere documenten overzichtelijk bij elkaar? Het zeer gebruiksvriendelijke en uiterst handige Office-programma OneNote is de oplossing!

Typ of teken notities en verzamel alle belangrijke gegevens, zoals bestanden, afbeeldingen en hyperlinks bij elkaar in één document. Orden de informatie tot een overzichtelijk geheel en deel het met anderen. Zo is alle informatie bij elkaar zoeken uit verschillende locaties op de pc, tablet en losse memopapiertjes verleden tijd. Gebruik OneNote op de pc, tablet of smartphone en op alle apparaten kunt u de notities bekijken en bewerken.
Door de veelzijdige toepassingen is het programma optimaal voor gebruik op het werk of op school en ideaal voor gebruik tijdens vergaderingen, brainstormsessies en bij diverse projecten. Dit stap voor stap-boek, voorzien van talloze schermafbeeldingen, leert u alle fijne kneepjes van dit onmisbare programma op de pc en is geschikt voor zowel volwassenen, leerlingen en studenten. Daarnaast bevat het tips die leerkrachten tools geven voor het gebruik van OneNote in de klas.

Een greep uit de onderwerpen:

 • notitieblokken met secties en pagina’s samenstellen en opmaken
 • opslaan op OneDrive en de harde schijf
 • afbeeldingen, documenten en hyperlinks invoegen
 • tekenen en schrijven in OneNote
 • werken met andere OneNote-apps en via de browser
 • exporteren, afdrukken en beveiligen
 • invoegtoepassingen gebruiken
 • tips voor educatieve toepassingen

Geschikt voor:
Microsoft OneNote 2016 of 2013
Windows 10, 8.1 of 7

Meer informatie over dit boek vindt u op www.visualsteps.nl/onenote2016
Nu verkrijgbaar! Samsung Galaxy tablet met Android 6

Fri, 16 Sep 2016 07:00:00 +0100

(image) De Samsung Galaxy tablets zijn zeer populair. In deze titel, die geschikt is voor alle typen tablets van Samsung met Android 6, komen alle belangrijke functies en opties aan bod en leert u stap voor stap werken met uw tablet.
E-mailen, internetten, notities maken, een route uitstippen, werken met foto's, video en muziek, het wordt allemaal besproken. Daarnaast kan in de Play Store worden gezocht naar vele gratis en betaalde apps. Zoals puzzels, spelletjes, recepten, reisplanners en fotobewerkingsapps. Het aanbod is enorm.
Met dit gebruiksvriendelijke boek weet u stap voor stap de weg te vinden op uw Samsung-tablet.

Een greep uit de onderwerpen:

 • bediening van de tablet
 • verbinding maken met Wi-Fi en mobiele datanetwerk
 • internetten en e-mailen
 • apps voor allerlei toepassingen gebruiken
 • apps downloaden en installeren
 • foto's, video en muziek

Geschikt voor: Alle Samsung Galaxy Tabs met Android 6.

Meer informatie over dit boek vindt u op www.visualsteps.nl/android6tablet
Maak uw website met WordPress

Tue, 30 Aug 2016 07:00:00 +0100

(image) Bent u op zoek naar een makkelijke en doeltreffende manier om een website voor een eigen bedrijf of hobby te maken en onderhouden? Met dit handige stap-voor-stapboek en de gratis webbouwdienst WordPress maakt u snel en doeltreffend een professionele website. Compleet met afbeeldingen, logo’s, tekst en hyperlinks. Er zijn geen dure webdesigners nodig.
Aan de hand van een kant-en-klaar sjabloon vult u de website naar eigen wens. Of het nu om een website voor zakelijke doeleinden, een hobby of een blog gaat, het wordt allemaal behandeld op een dusdanige manier dat het zelfs zonder veel computerkennis mogelijk is om een website te maken.
Uiteraard is er ook aandacht voor het kiezen van een provider en het plaatsen van de website op internet. Dit boek en WordPress bevatten alles wat nodig is om een eigen website te maken.

Een greep uit de onderwerpen:

 • WordPress installeren en instellen
 • thema en opmaak kiezen
 • tekst, hyperlinks, afbeeldingen en video invoegen
 • productpagina's, menu's en contactpagina maken
 • werken met plugins en widgets
 • weblog- en nieuwspagina maken
 • website afronden en openbaar maken

Geschikt voor: Windows 10, 8.1, 7 en Mac.

Meer informatie over dit boek vindt u op www.visualsteps.nl/wordpresswebsite
Benut de mogelijkheden voor foto's, video en muziek in Windows 10 optimaal

Tue, 30 Aug 2016 06:00:00 +0100

(image) Veel mensen hebben een grote verzameling digitale foto’s op hun computer staan. Daarnaast zijn de mogelijkheden om video’s te maken door de opkomst van de mobiele telefoons sterk vergroot in de afgelopen jaren.
Deze titel helpt u uw foto's en video's te bewerken tot het gewenste resultaat. Foto's bijsnijden, contrast en helderheid aanpassen en retoucheren, het wordt allemaal besproken. Ook video's kunnen bewerkt worden. Zo kunnen bijvoorbeeld delen worden weggeknipt of kan een complete videopresentatie voorzien van muziek en geluid worden gemaakt.
Verder mag het onderwerp muziek niet ontbreken in deze gebruiksvriendelijke titel. Via het meegeleverde Windows Media Player en de app Groove Muziek zijn de opties om een muziekcollectie te beheren en afspeellijsten te maken zeer uitgebreid.
Kortom, ontdek alles wat deze titel én Windows 10 te bieden heeft!

Een greep uit de onderwerpen:

 • foto's en video bekijken
 • foto's en video bewerken
 • foto's en video delen met anderen
 • foto's en video importeren vanaf digitale camera, mobiele telefoon of tablet
 • muziek ordenen en beheren
 • afspeellijsten maken

Geschikt voor: Windows 10 op een desktop-pc of laptop.

Meer informatie over dit boek vindt u op www.visualsteps.nl/foto10
Vanaf nu verkijgbaar

Tue, 02 Aug 2016 07:00:00 +0100

(image) Wilt u uw LinkedIn-profiel optimaal inzetten in uw huidige functie, voor de zoektocht naar een nieuwe baan of voor uw bedrijf? Dan biedt deze uitgave u alle tools die u nodig heeft.
Auteur Brenda Bernstein bespreekt 18 veel voorkomende fouten en geeft schrijftips die ervoor zorgen dat uw profiel de aandacht trekt en goed gevonden wordt. Of het nu gaat om het inzetten van uw profiel om contacten op te doen en opdrachten te krijgen, een nieuwe functie te vinden of een bedrijfspagina commercieel te gebruiken, maakt niet uit. U zult zeker veel inspiratie halen uit de tips en een drukbezocht en effectief profiel creëren!
Neem dit boek bij de hand, bekijk de aanwijzingen die zij geeft, maak aanpassingen in uw LinkedIn-profiel en u kunt voor de rest van uw carrière optimaal gebruikmaken van LinkedIn.

Een greep uit de onderwerpen:

 • indruk maken op de bezoekers van uw profiel door de opmaak en structuur te verbeteren
 • aandacht vestigen op uw kwaliteiten met een effectieve en unieke samenvatting
 • optimaal beschrijven van ervaringen en vaardigheden
 • overtuigende aanbevelingen geven en ontvangen
 • updates van activiteiten delen
 • uw netwerk uitbreiden
 • de banenfunctie leren gebruiken
 • hoger in de zoekresultaten verschijnen

Geschikt voor: Windows-computers, de Mac, iPad, iPhone en Android-tablets en -smartphones.

Meer informatie over dit boek vindt u op www.visualsteps.nl/linkedin
Office 2016, 2013 en Office 365

Thu, 30 Jun 2016 08:00:00 +0100

(image) Met deze titel leert u stap voor stap en efficiënt werken met de programma's Word (tekstverwerken), Excel (rekenen), PowerPoint (presentaties maken) en Outlook (e-mailen). Daarnaast staan als extra op de website bij dit boek diverse aanvullende bestanden met direct toepasbare voorbeelden voor zakelijke toepassingen. Het boek is geschikt voor iedereen die in vlot tempo kennis wil maken met Office 2016, 2013 of Office 365, thuis, op kantoor of op school.

Let op: U moet zelf beschikken over Office 2016 of 2013 om met dit boek te kunnen werken. Het maakt daarbij niet uit of het om het programmapakket Office 2016 of 2013 of de online Office 365 variant gaat.

Een greep uit de onderwerpen:

 • teksten bewerken en stijlen toepassen in Word
 • documenten afdrukken
 • afbeeldingen en vormen toevoegen
 • inhoudsopgave en index maken
 • werken met tabellen, mailings en macro's
 • rekenen met Excel en grafieken maken
 • Excel als database gebruiken
 • subtotalen, draaitabellen en macro's maken
 • presentaties maken met PowerPoint
 • presenteren met PowerPoint
 • e-mailen met Outlook
 • contactpersonen, agenda en taken beheren

Geschikt voor: Microsoft Office 2016, 2013 en Office 365.
Windows 10, 8.1 en 7.

Benodigde voorkennis: basiskennis computervaardigheid.

Meer informatie over dit boek vindt u op www.visualsteps.nl/office2016
Werken met mappen en bestanden en back-uppen in Windows 10

Thu, 30 Jun 2016 08:00:00 +0100

(image) De mappen op een computer zijn een soort archiefkast. Deze bevatten bestanden, mappen en bibliotheken. Er kunnen oneindig veel mappen gemaakt worden, met daarin ieder gewenst aantal submappen en bestanden. In Verkenner zijn de mappen en bestanden te bekijken. Bestanden kopiëren, verwijderen en verplaatsen is allemaal mogelijk. Of bestanden op een USB-stick, externe harde schijf, cd-, dvd- of blu-ray schijf plaatsen.
Het maken van een back-up is uiterst belangrijk. Met deze reservekopie raakt u bij een computercrash geen waardevolle bestanden kwijt. Ook dit wordt in dit boek behandeld.
Als laatste komt het werken met mappen en bestanden in de cloud aan bod en worden verschillende van dit soort diensten besproken.
Kortom, deze praktische titel maakt u wegwijs in Verkenner en helpt een handje bij het ordenen van bestanden en mappen en het maken van back-ups.

Een greep uit de onderwerpen:

 • mappen en bestanden ordenen
 • navigeren in het mapvenster
 • bestanden en mappen kopiëren, verwijderen en verplaatsen
 • werken met bibliotheken
 • bestanden en mappen kopiëren naar USB-stick of externe harde schijf
 • bestanden op cd of dvd branden
 • back-ups maken
 • werken met mappen en bestanden in de cloud

Geschikt voor: Windows 10 op een desktop-pc of laptop.

Meer informatie over dit boek vindt u op www.visualsteps.nl/mappen10
Leer programmeren met Python!

Mon, 02 May 2016 09:00:00 +0100

(image) Python is een gebruiksvriendelijke gratis programmeertaal die gemakkelijk te leren is en leuk om te gebruiken. Dit boek laat u kennismaken met de wereld van het programmeren. Het brengt u de basisbeginselen bij door te experimenteren met diverse voorbeeldprogramma's. Nieuwe termen worden u stap voor stap en in duidelijke taal uitgelegd en programmeercode wordt ontleed. De hoofdstukken worden afgesloten met programmeerpuzzels die bedoeld zijn om de geleerde stof te herhalen en uw kennis te vergroten.
Na het doorwerken van het boek zijn er twee complete spellen geprogrammeerd: een kloon van het beroemde Pong en een platformspel met animaties, sprongen en veel meer. Ontdek snel de vele mogelijkheden in de wereld van het programmeren!

Een greep uit de onderwerpen:

 • gebruik van lijsten, tupels en mappen
 • organiseren van codes en functies en modules hergebruiken
 • gebruik van herhaling (loops) en conditionele uitdrukkingen
 • tekenen van vormen en patronen
 • spellen en animaties maken

Geschikt voor: Windows op een desktop-pc of laptop of een Mac.

Meer informatie over dit boek vindt u op www.visualsteps.nl/programmerenpython
Nu verkrijgbaar! Basisboek PowerPoint 2016 en 2013

Mon, 11 Apr 2016 10:00:00 +0100

(image) Het programma Microsoft PowerPoint is een zeer populair en gebruiksvriendelijk programma voor het maken van professionele presentaties. In dit boek leert u zowel de basisbeginselen van het programma, als enkele geavanceerde functies. Door de stap voor stap-instructies leert u in uw eigen tempo werken met PowerPoint. Dit praktische boek is zeer geschikt voor thuis of in cursusverband. Kortom: een onmisbaar boek voor op kantoor, op school en thuis!

Let op: U moet beschikken over het programma PowerPoint 2016 of 2013 om met dit boek te kunnen werken. Het maakt daarbij niet uit of het om het losse programma PowerPoint, het programmapakket Office 2016 of 2013 of het programma uit de online Office 365 variant gaat.

Een greep uit de onderwerpen:

 • presentaties maken met tekst en afbeeldingen
 • video, geluid en grafieken toevoegen
 • diaovergangen en animaties instellen
 • presentatie opslaan en afdrukken
 • presentatie delen

Geschikt voor: Microsoft PowerPoint 2016 en 2013
Windows 10, 8.1 en 7

Meer informatie over dit boek vindt u op www.basisboeken.nl/powerpoint2016
Is uw Windows 10-pc goed beveiligd?

Tue, 29 Mar 2016 10:00:00 +0100

(image) Is uw computer veilig voor internetbankieren en online winkelen? U moet er toch niet aan denken dat uw persoonlijke gegevens op straat liggen of dat uw bankrekening wordt geplunderd! Beveiliging van de computer en privacy bewaren bij het surfen op internet is erg belangrijk. Maar welke maatregelen moeten er genomen worden om veilig gebruik te maken van internet zonder virussen op uw computer te krijgen? Wat kan er worden gedaan om te voorkomen dat cybercriminelen er met persoonlijke gegevens vandoor gaan? In dit gebruiksvriendelijke boek wordt stap voor stap besproken hoe u de pc beveiligt tegen virussen en spyware. Aan de orde komt welke maatregelen er genomen moeten worden in internetbrowsers, een e-mailprogramma en voor de gehele pc.
Daarnaast is het maken van een back-up uiterst belangrijk. Met deze reservekopie raakt u bij een computercrash geen waardevolle, persoonlijke bestanden en foto's kwijt. Onderhoud is het laatste onderwerp in deze stap voor stap-titel. De computer wordt opgeschoond door programma's en onnodige bestanden te verwijderen. Ook wordt de harde schijf gecontroleerd om de pc efficiënter te laten werken.
Kortom, een zeer complete titel die onmisbaar is als u gesteld bent op goede beveiliging, privacy en een goed werkende computer!

Een greep uit de onderwerpen:

 • beveiliging tegen virussen
 • spam voorkomen
 • privacyinstellingen maken
 • veilig internetbankieren en online winkelen
 • Facebook en Twitter veilig gebruiken
 • back-ups maken
 • harde schijf opruimen en optimaliseren

Geschikt voor: Windows 10 op een desktop-pc of laptop.

Meer informatie over dit boek vindt u op www.visualsteps.nl/beveiligen10
Nieuw! Programmeren met Scratch

Tue, 29 Mar 2016 09:00:00 +0100

(image) Voor iedereen van 9 tot 99! Dit boek is de perfecte start om te leren programmeren.

Scratch is een leuke, gratis en gebruiksvriendelijke programmeeromgeving die heel geschikt is voor beginnende programmeurs. In plaats van eindeloze regels programmeercode te typen, maakt u gebruik van kleurrijke opdrachtblokken en stripfiguren in de online omgeving. Dit boek bevat diverse praktische projecten waarmee u wordt uitgedaagd om uw eigen spellen, animaties, tests en andere programmeerprojecten te maken! Elk hoofdstuk zit bomvol gedetailleerde uitleg, stap voor stap-beschrijvingen met schermafbeeldingen en vele voorbeelden.

Een greep uit de onderwerpen:

 • de onderdelen (sprites en achtergronden) van applicaties maken
 • werken met commando- en signaalblokken
 • gebruikmaken van true/false operatoren, getallen en strings
 • besluiten nemen via als dan/anders uitdrukkingen en logische operatoren
 • herhaling en recursie gebruiken
 • gegevens opslaan in variabelen en lijsten
 • lezen, opslaan en manipuleren van de invoer van gebruikers
 • diverse spellen, animaties, tests en andere programmeerprojecten maken

Geschikt voor: Windows op een desktop-pc of laptop of een Mac.

Meer informatie over dit boek vindt u op www.visualsteps.nl/programmerenscratch
Visuele stappengids Windows 10

Thu, 03 Mar 2016 09:00:00 +0100

(image) Bij vragen als: hoe maak ik een back-up, hoe wijzig ik mijn wachtwoord, hoe download ik een app, hoe maak ik een snelkoppeling of hoe importeer ik foto’s van een digitale camera naar mijn pc, is deze titel zeer geschikt. Het geeft antwoord op deze en vele andere veelvoorkomende vragen.
Per item wordt een afgeronde, efficiënte serie stappen aangeboden. Door de visuele weergave van de stappen kunnen de handelingen gemakkelijk uitgevoerd worden. Een onmisbaar naslagwerk voor iedere Windows 10-gebruiker die een handig geheugensteuntje wil gebruiken!

Een greep uit de onderwerpen:

 • werken met het menu Start, bureaublad en de taakbalk
 • instellingen maken voor het beeldscherm, vensters, programma’s, energiebeheer, muis, toetsenbord, touchscreen en geluid
 • werken met bestanden, mappen en bibliotheken
 • interessante opties in Edge
 • e-mailen en contactpersonen toevoegen aan de app Personen
 • handige opties voor tekstverwerking in WordPad
 • beveiliging, onderhoud, en back-ups
 • gebruikersaccounts maken en beheren
 • branden, werken met een USB-stick, externe harde schijf en digitale camera
 • werken met foto, video en muziek
 • thuisgroep instellen

Geschikt voor: Windows 10 op een desktop-pc of laptop.

Meer informatie over dit boek vindt u op www.visualsteps.nl/stappengidswindows10
Leer stap voor stap uw iPhone kennen

Thu, 03 Mar 2016 08:00:00 +0100

(image) Surfen op internet, e-mailen, foto's en video's maken en muziek beluisteren. De gebruiksvriendelijke iPhone heeft naast bellen en sms'en nog veel meer mogelijkheden. Deze praktische en doeltreffende titel leert u stap voor stap, aan de hand van duidelijke schermafbeeldingen en in een vlot tempo werken met deze uitgebreide telefoon van Apple. Enige ervaring met een ander type smartphone of een tablet is gewenst, maar verder worden de meest gebruikte apps zoals Mail, Safari, Telefoon, Camera en Muziek uitgebreid besproken.
Daarnaast is er ook aandacht voor het maken van instellingen, een back-up (reservekopie) van uw iPhone en werken met iCloud.

Een greep uit de onderwerpen:

 • bellen en sms'en
 • surfen op internet
 • e-mailen
 • apps downloaden en beheren
 • apps gebruiken
 • foto's en video's maken
 • muziek beluisteren
 • diverse instellingen maken
 • werken met iCloud
 • reservekopie maken en terugzetten

Geschikt voor: Alle iPhones met iOS 9 en hoger.

Meer informatie over dit boek vindt u op www.visualsteps.nl/sneliphone9
Vanaf nu verkrijgbaar! Windows 10 voor senioren deel 2

Mon, 29 Feb 2016 08:00:00 +0100

(image) Als u meer wilt leren over Windows 10 en dieper in het besturingssysteem wilt duiken, is dit de ideale titel. In dit boek leert u onder andere bestanden sorteren en bibliotheken maken en gebruiken. Ook het maken en beheren van gebruikersaccounts komt aan bod. Diverse gebruikersaccounts zijn handig als meerdere personen gebruikmaken van uw computer.
Bent u geïnteresseerd in fotobewerking en het beheren van muziek? Met de app Foto's en het programma Photo Gallery bewerkt u op eenvoudige wijze uw foto's en met Windows Media Player beheert u uw muziek. Nadat u uw muziek op de computer heeft gezet, maakt u een afspeellijst van uw favoriete nummers en speelt u de muziek af op de pc.
In dit boek wordt ook aandacht besteed aan het naar wens instellen van uw bureaublad en het menu Start. Ook leert u hoe u de harde schijf van uw computer opruimt en optimaliseert waardoor de computer efficiënter werkt. Tot slot leert u ook een back-up en herstelpunten maken. Dit boek is een aanrader voor iedereen die meer uit de Windows 10-computer wil halen!

Een greep uit de onderwerpen:

 • uw werkomgeving aanpassen
 • werken met bestanden en mappen
 • gebruikersaccountbeheer
 • werken met foto's
 • muziek afspelen beheren
 • apps downloaden
 • systeemherstel, back-ups maken en de pc opruimen

Geschikt voor: Windows 10 op een desktopcomputer of laptop.

Meer informatie over dit boek vindt u op www.visualsteps.nl/windows10deel2
Vers van de pers! U en uw iPad met iOS 9

Tue, 26 Jan 2016 08:00:00 +0100

(image) Als u al kunt werken op de iPad bent u mogelijk nieuwsgierig naar wat u allemaal nog meer kunt doen met het apparaat en welke interessante andere opties en apps beschikbaar zijn voor u.
In dit boek komt u meer te weten over uw iPad en leert u bijvoorbeeld diverse instellingen maken voor de beveiliging. Ook komt de clouddienst iCloud uitgebreid aan de orde in deze stap voor stap-titel. En wilt u werken met foto's, video, muziek of andere documenten zoals Word, Excel en PowerPoint-documenten, dan heeft u ook het juiste boek in handen.
En dit is nog niet alles. U krijgt tips voor het zoeken naar apps in de App Store en informatie over handige apps zoals voor sociale media, (video)bellen, het lezen van eBooks, kijken van tv-programma's en series, fotobewerking, gezond blijven en nog veel meer!

Een greep uit de onderwerpen:

 • internet en e-mail
 • foto's, video en muziek
 • werken met iTunes
 • eBooks lezen op de iPad
 • Office-apps gebruiken
 • werken met Facebook en Twitter
 • (video)bellen met Skype
 • werken met iCloud
 • instellingen maken
 • fotobewerking op de iPad

Geschikt voor: iPad 2, iPad 3, iPad 4, iPad Air, iPad Air 2, iPad mini, iPad mini 2, iPad mini 3, iPad mini 4 en iPad Pro met iOS 9 en hoger.

Meer informatie over dit boek vindt u op www.visualsteps.nl/uwipad
Vers van de pers! Basisboek Word 2016 en 2013

Tue, 12 Jan 2016 08:00:00 +0100

(image) Stap voor stap leren werken met Microsoft Word
Het tekstverwerkingsprogramma Microsoft Word is een zeer populair en gebruiksvriendelijk programma voor het werken met allerlei teksten. In Basisboek Word 2016 en 2013 leert u zowel de basisbeginselen van het programma, als enkele geavanceerde functies. Door de stap voor stap-instructies leert u in uw eigen tempo werken met Word. Kortom: een onmisbaar boek voor op kantoor, school en thuis!

Een greep uit de onderwerpen:

 • tekst typen, bewerken en opmaken
 • afbeeldingen invoegen en tabellen maken
 • opmaakstijlen en thema's
 • kolommen, secties en regelafstand
 • kop- en voetteksten, bijschriften, inhoudsopgave en index
 • brieven, enveloppen, adresetiketten en samenvoegdocumenten
 • sjablonen en formulieren
 • tekstverwerking automatiseren en redigeren
 • samenwerken met Excel

Geschikt voor: Microsoft Word 2016 en 2013
Windows 10, 8.1 en 7

Meer informatie over dit boek vindt u op www.basisboeken.nl/word2016
Nu verkrijgbaar! Basisboek Excel 2016 en 2013

Tue, 12 Jan 2016 08:00:00 +0100

(image) Stap voor stap leren werken met Microsoft Excel
Het rekenprogramma Microsoft Excel is een gebruiksvriendelijk programma dat talloze mogelijkheden biedt voor allerlei toepassingen. In Basisboek Excel 2016 en 2013 leert u zowel de basisbeginselen van het programma, als enkele geavanceerde functies. Door de stap voor stap-instructies zijn alle handelingen eenvoudig uit te voeren. Kortom: een onmisbaar boek voor op kantoor, school en thuis!

Een greep uit de onderwerpen:

 • invoeren van getallen en formules
 • cellen opmaken, grafieken tekenen
 • begrotingen en budgetten opzetten
 • adreslijsten maken, sorteren en filteren
 • een kasboek maken
 • rekenen met datums en tijden
 • draaitabellen en mailings

Geschikt voor: Microsoft Excel 2016 en 2013
Windows 10, 8.1 en 7

Meer informatie over dit boek vindt u op www.basisboeken.nl/excel2016
Vers van de pers! Basisboek Outlook 2016 en 2013

Tue, 12 Jan 2016 08:00:00 +0100

(image) Stap voor stap leren werken met Microsoft Outlook
Het programma Microsoft Outlook wordt hoofdzakelijk gebruikt voor het versturen van e-mailberichten. Daarnaast bevat het diverse mogelijkheden om uw e-mails te beheren en sorteren.
Naast uitgebreide mogelijkheden voor e-mail bevat het programma ook mogelijkheden voor het bijhouden van een agenda, takenlijst en contactpersonen. Dit maakt het programma zeer geschikt voor het bedrijfsleven, maar ook voor thuis. In dit gebruiksvriendelijke boek leert u stap voor stap en in uw eigen tempo werken met de diverse opties van Microsoft Outlook.

Een greep uit de onderwerpen:

 • opstellen, verzenden en ontvangen van e-mail
 • mappen maken, zoeken en sorteren
 • contactpersonen invoeren en beheren
 • agenda en taken invoeren en beheren

Geschikt voor: Microsoft Outlook 2016 en 2013
Windows 10, 8.1 en 7

Meer informatie over dit boek vindt u op www.basisboeken.nl/outlook2016
Nieuw! Mac OS X El Capitan

Tue, 01 Dec 2015 08:00:00 +0100

(image) De laptops en desktopcomputers van Apple zijn al jarenlang erg populair. Heeft u de weg naar deze gebruiksvriendelijke computer van Apple gevonden, maar de basishandelingen nog niet geheel onder de knie? Dan is dit boek uitstekend geschikt voor u!
In dit boek leert u stap voor stap werken met Mac OS X El Capitan. Handelingen voor het werken met de Mac, internetten, e-mailen en werken met bestanden en mappen zijn belangrijke onderwerpen in dit boek.
Verder zijn op de Mac ook veel handige programma's voor het werken met foto's, video en muziek beschikbaar. Uiteraard wordt hier ook aandacht aan besteed. Evenals het maken van instellingen die het werken met de Mac nog gemakkelijker voor u maken. Dit is een zeer praktisch boek, geschreven volgens de bekende stap voor stap-methode van Visual Steps. U heeft alles wat u nodig heeft om te leren werken met de Mac bij de hand.

Een greep uit de onderwerpen:

 • basishandelingen op de Mac
 • internetten en e-mailen
 • werken met mappen en bestanden in Finder
 • werken met foto's, video's en muziek
 • handige instellingen maken
 • apps downloaden en gebruiken

Geschikt voor: alle typen Macs met het besturingssysteem OS X El Capitan.

Meer informatie over dit boek vindt u op www.visualsteps.nl/macelcapitan
Vers van de pers! U en uw Windows 10-computer

Tue, 17 Nov 2015 08:00:00 +0100

(image) Benut u alle handige opties van de computer?
Pas als u echt weet wat er allemaal met een computer en op internet gedaan kan worden, merkt u hoeveel plezier en gemak u hiervan kunt hebben. Dit uitgebreide boek bespreekt vele onderwerpen, zoals het beheren van bestanden, handige instellingen maken, veilig e-mailen, Skype en sociale media zoals Facebook en Twitter gebruiken, maar ook foto- en videobewerking, veilig gebruikmaken van internet en winkelen op internet. Maar dit is niet alles, er zijn nog meer handigheidjes waarmee u kennismaakt in dit gebruiksvriendelijke stap voor stap-boek. Start snel met dit boek en ontdek wat er allemaal mogelijk is.

Een greep uit de onderwerpen:

 • basiskennis over internet, e-mail en Windows Verkenner
 • mappen en bestanden
 • handige instellingen maken
 • handig gebruikmaken van internet
 • veilig e-mailen en bestellen op internet
 • werken met Facebook en Twitter
 • videobellen met Skype
 • foto- en videobewerking
 • de computer onderhouden en beveiligen

Geschikt voor: alle desktopcomputers en laptops met Windows 10.

Meer informatie over dit boek vindt u op www.visualsteps.nl/uwwindows10
Nu verkrijgbaar! iPad voor senioren met iOS 9 en hoger

Wed, 28 Oct 2015 08:00:00 +0100

(image) Wilt u aan de slag met een iPad met iOS 9? Lees dan snel verder!

De iPad is een zeer populair en gebruiksvriendelijk draagbaar multimedia apparaat met talloze mogelijkheden. Het is ideaal voor bijvoorbeeld surfen op internet, e-mailen, notities maken of een agenda bijhouden. Maar dit is lang niet alles wat dit praktische apparaat te bieden heeft. Er is een aantal standaard apps (programma's) beschikbaar voor het werken met foto's, video en muziek. Maar ook boeken en tijdschriften lezen op de iPad is mogelijk, evenals het bijhouden van een Facebook- of Twitter-account.
Daarnaast kunt u via de App Store vele gratis en betaalde apps en spellen downloaden. Wat dacht u van recepten, horoscopen, fitnessoefeningen en voorleesverhalen? U kunt het zo gek niet bedenken of er is wel een handige app verkrijgbaar.
In dit boek maakt u stap voor stap en in uw eigen tempo kennis met de belangrijkste functies en opties van de iPad. Er gaat een wereld voor u open!

Een greep uit de onderwerpen:

 • bediening van de iPad
 • verbinding maken met Wi-Fi en mobiele datanetwerk
 • surfen en e-mailen
 • apps voor allerlei toepassingen gebruiken
 • apps downloaden in de App Store
 • foto, video en muziek
 • Facebook, Twitter en Skype gebruiken

Geschikt voor: alle iPads met iOS 9 vanaf iPad 2.

Meer informatie over dit boek vindt u op www.visualsteps.nl/pad9
Windows 10

Thu, 08 Oct 2015 08:00:00 +0100

(image) Stapt u over van een andere versie van Windows naar Windows 10? Dan is dit het ideale boek om kennis te maken met de nieuwe en vernieuwde opties van Windows 10! Dit boek doorloopt stap voor stap de nieuwe en vernieuwde programma's en ook belangrijke opties voor het instellen van bijvoorbeeld de beveiliging van de pc, gebruikersaccounts en het delen van bestanden met meerdere gebruikers. Ook het werken met internet, e-mail, muziek, foto's en video op de Windows 10-computer kan uiteraard niet ontbreken in deze titel. Gebruik dit praktische boek naast de pc, doorloop de stappen en maak in een mum van tijd kennis met de fijne kneepjes van Windows 10!

Een greep uit de onderwerpen:

 • werken met het bureaublad, menu Start, de taakbalk en apps
 • kennismaken met nieuwe en vernieuwde programma's
 • werken met mappen, bestanden en bibliotheken
 • internet en e-mail
 • muziek, foto en video
 • instellingen en gebruikersaccounts maken
 • beveiliging, apparaatbeheer en thuisgroepen maken

Geschikt voor: Windows 10 op een desktop of laptop computer.

Meer informatie over dit boek vindt u op www.visualsteps.nl/windows10
Snel kennismaken met iOS 9 op de iPad

Thu, 08 Oct 2015 08:00:00 +0100

(image) Heeft u al enige tijd een iPad en wilt u de nieuwe en vernieuwde opties leren kennen van het besturingssysteem iOS 9? Dan is dit het ideale boek voor u!
Zo leert u over de nieuwe, handige functies Slide Over en Split View om meerdere apps tegelijkertijd op uw scherm te tonen. Daarnaast zijn ook diverse apps uitgebreid. De app Notities bijvoorbeeld biedt mogelijkheden om notities te ordenen, checklists te maken, tekst op te maken, foto’s toe te voegen en voor tekenen op een notitie. De cursor verplaatsen is nu nog gemakkelijker, in iOS 9 doet u dit via het toetsenbord. Ook biedt een aantal apps nu opties voor het maken van PDF-bestanden, bijvoorbeeld van een website.
Verder komt ook iCloud aan bod, evenals iCloud Drive, waarmee u bestanden overal beschikbaar maakt. En niet te vergeten Apple Music, de muziekdienst die het mogelijk maakt muziek te streamen. Kortom, met deze gids bent u helemaal op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen voor de iPad!

Een greep uit de onderwerpen:

 • nieuwe opties voor instellingen
 • Berichtencentrum en berichtgeving beheren
 • Slide Over, Split View en Beeld-in-beeld gebruiken
 • de nieuwe mogelijkheden van diverse apps leren kennen
 • PDF-bestanden maken en gebruiken
 • de nieuwe opties van Spotlight en Siri
 • iCloud en iCloud Drive
 • Apple Music gebruiken

Geschikt voor: Alle iPads met iOS 9

Benodigde voorkennis: U kunt al werken met een eerdere versie van iOS op de iPad.

Meer informatie over dit boek vindt u op www.visualsteps.nl/snelios9ipad
Basisboek Windows 10 is verkrijgbaar!

Fri, 11 Sep 2015 08:00:00 +0100

(image) Heeft u geen of weinig ervaring met werken op een computer of laptop en wilt u graag aan de slag op een Windows 10-computer, dan is dit boek een aanrader. Deze titel is zeer geschikt om thuis zelfstandig door te werken, maar ook heel populair voor gebruik in cursusverband.
Beginnershandelingen worden stap voor stap aangeleerd, zoals het aanzetten van de computer en het gebruik van de muis of het touchpad. Ook kunt u na doorwerken van dit boek programma's starten en sluiten en werken met het toetsenbord. Verder gaat u aan de hand van oefenvoorbeelden aan de slag met bestanden en mappen op uw pc en uiteraard maakt u ook in uw eigen tempo kennis met internet en e-mail. Ook krijgt u in dit praktische boek een korte introductie in de mogelijkheden van de pc op het gebied van foto's, video en muziek.

Een greep uit de onderwerpen:

 • in uw eigen tempo kennismaken met de computer
 • leren werken met de muis, toetsenbord, touchpad en touchscreen
 • e-mail versturen en surfen op internet
 • werken met mappen en bestanden
 • introductie in werken met foto's, video en muziek

Geschikt voor: Windows 10 op een desktop-pc of laptop.

Meer informatie over dit boek vindt u op www.basisboeken.nl/windows10
Windows 10 voor senioren deel 1

Mon, 24 Aug 2015 08:00:00 +0100

(image) Windows 10 voor senioren deel 1 is hét ideale boek voor senioren die al kunnen werken met een eerdere versie van Windows en op hun pc of laptop aan de slag willen met Windows 10. Alle belangrijke onderwerpen komen aan de orde. Bijvoorbeeld veilig internetten, e-mails versturen en werken met mappen en bestanden, maar ook foto’s en video bekijken en muziek beluisteren.
Stap voor stap en in uw eigen tempo maakt u kennis met de nieuwe en vernieuwde programma’s van Windows 10. Ook leert u werken met het nieuwe menu Start en maakt u instellingen die het gebruik van uw computer en Windows 10 gemakkelijker maken. Het boek bevat extra oefeningen om het geleerde te herhalen en begeleidende instructievideo’s op de website bij het boek om te bekijken hoe bepaalde handelingen uitgevoerd dienen te worden. Zo raakt u in een korte tijd vertrouwd met Windows 10!

Een greep uit de onderwerpen:

 • stap voor stap kennismaken met Windows 10
 • werken met het menu Start, bureaublad en de taakbalk
 • werken met mappen en bestanden
 • e-mail versturen en surfen op internet
 • aan de slag met foto's, video en muziek
 • handige instellingen maken op de pc of laptop
 • beveiliging van uw computer

Geschikt voor: Windows 10 op een desktop-pc of laptop.

Meer informatie over dit boek vindt u op www.visualsteps.nl/windows10deel1
Windows 10 voor senioren deel 1

Mon, 24 Aug 2015 07:00:00 +0100

(image) Windows 10 voor de beginnende senior computergebruiker is hét ultieme beginnersboek voor senioren. Speciaal geschreven voor starters die nauwelijks (of nooit) eerder hebben gewerkt op een computer of laptop. Beginnershandelingen zoals het aanzetten van de computer en het gebruik van de muis of het touchpad, worden stap voor stap aangeleerd. Ook aan het gebruik van het toetsenbord wordt ruim aandacht besteed. Verder komt het starten en sluiten van programma's en het openen en opslaan van bestanden aan de orde.

U maakt uiteraard ook in uw eigen tempo kennis met internet en e-mail. Daarnaast worden in dit gebruiksvriendelijke boek Windows-instellingen behandeld die voor senioren van extra belang kunnen zijn, zoals lettergrootte en kliksnelheid.
Het boek bevat extra oefeningen om het geleerde te herhalen en begeleidende instructievideo's op de website bij het boek om te bekijken hoe bepaalde handelingen uitgevoerd dienen te worden. Kortom, een compleet pakket om de beginnende senior computergebruiker op weg te helpen!

Een greep uit de onderwerpen:

 • stap voor stap kennismaken met de computer
 • leren werken met de muis, toetsenbord, touchpad of touchscreen
 • e-mail versturen en surfen op internet
 • werken met mappen en bestanden
 • introductie in werken met foto's, video en muziek
 • handige instellingen maken op de pc of laptop

Geschikt voor: Windows 10 op een desktop-pc of laptop.

Meer informatie over dit boek vindt u op www.visualsteps.nl/windows10senior
Het eerste boek over Windows 10 is verschenen!

Thu, 30 Jul 2015 08:00:00 +0100

(image) Dit zeer gebruiksvriendelijke boek leidt u stap voor stap langs belangrijke nieuwe en vernieuwde opties en laat u het nieuwste besturingssysteem Windows 10 ontdekken.

Zo is het vertrouwde menu Start weer terug in Windows 10. In een nieuwe vorm voorzien van tegels van diverse nieuwe of vernieuwde programma’s (ook wel apps genoemd).
De meest uit het oog springende vernieuwing is een nieuw programma voor het bekijken van webpagina’s. Edge is de naam van deze internetbrowser die het surfen sneller en gemakkelijker moet maken. Ook zijn veel opties uit het Configuratiescherm verplaatst naar een ander programma, genaamd Instellingen.
Als u al met een eerdere versie van Windows werkte, zult u merken dat er bepaalde programma’s hetzelfde zijn gebleven in Windows 10 en andere .flink gewijzigd. Werken met Windows 10 zal waarschijnlijk even wennen zijn, maar deze gids helpt u een heel eind op weg!

Een greep uit de onderwerpen:

 • werken met het menu Start, bureaublad en de taakbalk
 • kennismaken met nieuwe en vernieuwde programma’s
 • werken met foto, video en muziek
 • diverse instellingen bekijken en wijzigen
 • beveiliging van de pc

Geschikt voor: Windows 10 op een desktop-pc of laptop.

Meer informatie over dit boek vindt u op www.visualsteps.nl/snelwindows10
Gebruik Outlook effectief en bespaar tijd!

Thu, 30 Jul 2015 07:00:00 +0100

(image)
Dit boek is speciaal geschreven voor kleine bedrijven, Zelfstandigen Zonder Personeel en freelancers die Microsoft Outlook efficiënter willen gebruiken voor hun dagelijkse werkzaamheden. Bent u op zoek naar informatie over de handige en doeltreffende opties in Outlook? Dan is dit boek een aanrader!

U leert e-mails ordenen en beheren. Verder bevat Outlook diverse mogelijkheden om taken en agenda-items te maken en laten opvolgen, gegevens van contactpersonen bij te houden en mailings te versturen. Met de beschikbare app Outlook houdt u altijd en overal via een tablet uw e-mail bij. De verschillende aspecten van het programma en de app komen stap voor stap en aan de hand van toepasbare voorbeelden aan bod. U zult zien hoe makkelijk het is om uw e-mail te ordenen en diverse taken op een effectieve wijze uit te voeren!

Een greep uit de onderwerpen:

 • beheren en ordenen van uw mailbox
 • zoeken en sorteren van e-mail
 • agenda, taken en planningen maken en beheren
 • contactpersonen beheren
 • mailings maken
 • met tips om gestructureerd te werken

Geschikt voor: Microsoft Outlook 2010, 2013, 2016 of Outlook bij een Office 365-abonnement op een Windows-pc en tablet. Het maakt hierbij niet uit of het om het losse programma Outlook, programmapakket Office of Office 365 gaat.

Meer informatie over dit boek vindt u op www.visualsteps.nl/snelwindows10
Ontdek het plezier van Facebook!

Thu, 23 Apr 2015 08:00:00 +0100

(image)
Facebook is erg populair met meer dan een miljard actieve gebruikers wereldwijd. Ook steeds meer senioren vinden hun weg naar dit sociale netwerk. Contact houden met familie, vrienden of oude bekenden is met Facebook erg makkelijk.

In dit stap voor stap-boek komen alle handelingen voor het aanmaken en vullen van een Facebook-pagina met persoonlijke informatie, foto's, video's en andere berichten aan bod. Ook de mogelijkheden op het gebied van communicatie met vrienden, zoals chatten, worden uitgebreid besproken. Zowel op uw computer als op uw tablet. En door precies aan te geven wie wat kan zien, blijft uw privacy ook goed gewaarborgd. Ontdek het plezier van Facebook!

Een greep uit de onderwerpen:

 • profiel aanmaken en bewerken
 • account- en privacyinstellingen aanpassen
 • contact maken met vrienden
 • foto's en video's delen
 • de app Facebook op een tablet

Geschikt voor: Windows 10, 8.1, 7, Vista, Mac en tablets.

Meer informatie over dit boek vindt u op www.visualsteps.nl/seniorenfacebook
Belt u al via Skype op een tablet?

Thu, 09 Apr 2015 08:00:00 +0100

(image)
Heeft u familie of vrienden in het buitenland? Of wonen uw (klein)kinderen ver weg? Met de app (programma) Skype en uw tablet kunt u heel eenvoudig met ze in contact komen. Ook zorginstellingen en helpdesks bieden steeds vaker de mogelijkheid om via Skype contact op te nemen. Met Skype kunt u gratis videobellen, dit betekent dat u belt via uw tablet en elkaar direct kunt zien! Zo lijkt het net of uw familieleden en vrienden ineens heel dichtbij zijn!

In dit boek wordt stap voor stap uitgelegd hoe u Skype op uw tablet zet, contactpersonen toevoegt en een gesprek voert. Naast het videobellen is er nog meer mogelijk met Skype. Zo kunt u elkaar ook tekstberichten, foto's en videoberichten sturen. Dit wordt allemaal op een makkelijke manier uitgelegd in dit handige en onmisbare boek!

Een greep uit de onderwerpen:

 • Skype downloaden op uw tablet
 • een account maken bij Skype
 • contactpersonen toevoegen
 • videogesprek voeren
 • tekstbericht, foto en videoboodschap versturen
 • instellingen aanpassen

Geschikt voor:
iPad en tablets met Android, zoals de Samsung Galaxy Tab of Google Nexus.

Meer informatie over dit boek vindt u op www.visualsteps.nl/goedendagskype
Leer werken met iCloud, de online opslagdienst van Apple

Wed, 08 Apr 2015 07:00:00 +0100

(image)
iCloud is de online opslagdienst van Apple voor onder andere foto's, video's, contacten, afspraken, bladwijzers, boeken en muziek. Met iCloud kunt u bestanden online opslaan en synchroniseren (gelijkmaken) met uw iPhone, iPad en Mac. iCloud zorgt er bijvoorbeeld voor dat alle muzieknummers en apps die u op uw iPhone heeft gekocht ook op uw andere apparaten beschikbaar zijn. Hetzelfde geldt voor onder andere foto's en video's. Met behulp van het programma iCloud voor Windows worden uw bestanden ook gesynchroniseerd met uw Windows-computer.

Verder bevat iCloud diverse andere handige functies, zoals Zoek mijn iPad. Met deze optie kan het apparaat worden gevonden en desgewenst vergrendeld of gewist, zodat anderen het apparaat niet kunnen gebruiken. Ook kunt u een reservekopie van uw iPad of iPhone maken via iCloud.
Dit boek behandelt stap voor stap alle mogelijkheden van iCloud. Zo heeft u altijd en overal al uw gegevens bij de hand!<

Een greep uit de onderwerpen:

 • iCloud instellen op de iPad, iPhone en Mac
 • iCloud voor Windows gebruiken
 • foto's, muziek, bestanden en e-mail in iCloud gebruiken
 • de functie Zoek mijn iPad gebruiken
 • aankopen uit iTunes en App Store delen met gezinsleden
 • reservekopie maken en iCloud-sleutelhanger gebruiken

Geschikt voor:
Een iPad, iPhone of iPod touch met iOS 5 of hoger. U kunt ook een Mac met OS X Lion 10.7.5 of hoger, of een Windows 8.1- of 7-computer met Outlook 2007 of hoger gebruiken. Voor sommige functies zoals iCloud Drive en de iCloud-fotobibliotheek zijn iOS 8 en/of Mac OS X Yosemite vereist.

Meer informatie over dit boek vindt u op www.visualsteps.nl/icloud
Boek Internet en e-mail met Windows 8.1 nu verkrijgbaar

Tue, 17 Feb 2015 07:00:00 +0100

(image)
Met dit boek maakt u stap voor stap kennis met internet en e-mail. Het boek is uiterst praktisch van opzet. U neemt het bij de computer door en voert direct alle instructies uit op uw eigen pc. Webpagina’s bekijken op internet, interessante websites opslaan, informatie zoeken, downloaden, e-mailen en voorkomen van virussen, het komt allemaal aan de orde. Veiligheid is daarbij ook een belangrijk speerpunt en daarop wordt uitgebreid ingegaan in dit boek. Het boek bevat extra oefeningen om het geleerde te herhalen.

Een greep uit de onderwerpen:

 • veilig surfen op internet
 • favoriete websites opslaan
 • gericht zoeken naar informatie
 • e-mailberichten versturen en ontvangen
 • downloaden en afdrukken
 • bestrijden en voorkomen van virussen
 • beveiliging en onderhoud van de pc

Geschikt voor:
Windows 8.1 op een desktopcomputer of laptop.

Meer informatie over dit boek vindt u op www.visualsteps.nl/ipadzakelijk
Efficiënt en optimaal gebruiken van uw iPad in het bedrijfsleven

Wed, 11 Feb 2015 07:00:00 +0100

(image)
Meer en meer mensen gebruiken een iPad voor hun werk, bijvoorbeeld om snel een afspraak in de agenda te zetten, een herinnering in te stellen of online te vergaderen. Daarnaast is het zeer gemakkelijk om met aanvullende apps Office-tekstbestanden, -presentaties en -spreadsheets te maken.
In dit handige stap voor stap boek leert u zakelijke apps downloaden en hiermee werken. Ook komt het synchroniseren en delen van uw bestanden aan de orde. Hiervoor zijn diverse apps en programma’s beschikbaar zodat u op uw iPad en op uw pc kunt werken aan eenzelfde document. Ook het plannen van projecten en bijhouden van gewerkte uren houdt u eenvoudig bij via een app.
Wist u dat u ook direct vanaf uw iPad op uw pc kunt inloggen en werken? Dit is handig om bijvoorbeeld even iets op uw pc op te zoeken. Verder leert u hoe u accounts op sociale media zoals Twitter, Facebook en LinkedIn bijhoudt zodat u ook via uw iPad contact kunt onderhouden met uw klanten.

Een greep uit de onderwerpen:

 • agenda en contactpersonen beheren
 • zakelijke apps downloaden
 • werkzaamheden en projecten plannen
 • creëren en openen van Office-bestanden
 • bestanden synchroniseren en delen
 • verbinding maken met de pc
 • contacten onderhouden via sociale media
 • videobellen met Skype
 • presentaties vertonen via een beamer

Geschikt voor:
Alle iPads met iOS 8 en hoger

Meer informatie over dit boek vindt u op www.visualsteps.nl/ipadzakelijk
Antivirusapp downloaden op Android-tablet

Wed, 21 Jan 2015 07:00:00 +0100

(image)
In dit gratis cahier bekijkt u de Play Store en downloadt u een gratis antvirusapp.
Het boekje telt 20 pagina's en heeft het bestandsformaat PDF. U kunt dit bestand openen met Adobe Reader. Meer informatie over Adobe Reader leest u hier.

Naar het boekje »
Vers van de pers! Basisgids Mac OS X Yosemite

Wed, 17 Dec 2014 07:00:00 +0100

(image)
De laptops en desktopcomputers van Apple zijn al jarenlang erg populair. Heeft u de weg naar deze gebruiksvriendelijke computer gevonden, maar de basishandelingen nog niet geheel onder de knie? Dan heeft u het juiste boek gevonden! In dit boek leert u stap voor stap werken met Mac OS X Yosemite. Handelingen voor het werken met de Mac, internetten, e-mailen en werken met bestanden en mappen zijn belangrijke onderwerpen in dit boek. Dit is een zeer praktische titel, geschreven volgens de bekende stap voor stap-methode van Visual Steps.

Een greep uit de onderwerpen:

 • basishandelingen op de Mac
 • internetten en e-mailen
 • werken met mappen en bestanden in Finder
 • werken met foto’s, video’s en muziek
 • handige instellingen maken
 • programma's downloaden en gebruiken

Geschikt voor: Mac OS X Yosemite.

Meer informatie over dit boek vindt u op www.visualsteps.nl/macyosemite
Het allerleukste cadeau voor de feestdagen: Fotobewerking op de iPad voor senioren!

Fri, 12 Dec 2014 07:00:00 +0100

(image)

Er is ontzettend veel mogelijk op een iPad. Maar een van de leukste toepassingen is toch wel het werken met foto’s! Met de beschikbare apps maakt u van uw foto’s nog mooiere plaatjes, die u kunt bewaren als herinnering of delen met anderen. En wat dacht u van het maken van een collage, diavoorstelling of fotoalbum? Met dit gebruiksvriendelijke boek maakt u in een handomdraai ook dit type creatieve projecten.

U gebruikt hiervoor een aantal apps die eenvoudig gratis te downloaden zijn. Deze gratis apps bieden zeer veel mogelijkheden voor het bewerken van uw foto’s. En wilt u meer, dan kunt u voor een klein bedrag een app aanschaffen met nog meer leuke mogelijkheden. U leert met de apps werken aan de hand van duidelijke stap voor stap-instructies en gaat aan de slag met oefenfoto’s.
Met de kennis en ervaring die u daarmee opdoet, kunt u daarna uw eigen foto’s bewerken. Het zal u verbazen wat er allemaal mogelijk is met foto’s op de iPad!

Een greep uit de onderwerpen:

 • foto's bijsnijden, draaien en rechtzetten
 • belichting en contrast aanpassen
 • effecten, tekst en objecten toevoegen
 • collage en diavoorstelling maken
 • foto's delen

Geschikt voor: iPad 2, iPad derde generatie, iPad vierde generatie, iPad Air, iPad Air 2, iPad mini, iPad mini 2 en iPad mini 3.

Meer informatie over dit boek vindt u op www.visualsteps.nl/fotobewerkingipad
Visuele stappengids iPad: Onmisbaar voor iedere iPad-gebruiker!

Mon, 24 Nov 2014 08:00:00 +0100

(image)

Heeft u tijdens het gebruik van de iPad met iOS 8 en hoger ook regelmatig vragen over het werken met dit handige apparaat of een bepaalde app? Bent u op de hoogte van de meeste opties en instellingen?
Hoe past u ook alweer het beginscherm aan, zet u foto's over van de iPad naar de computer, stelt u een e-mailaccount in en wisselt u tussen recent gebruikte apps? In deze Visuele stappengids krijgt u antwoord op deze en andere veelvoorkomende vragen. In dit handige en praktische naslagwerk zoekt u veelgebruikte opties en functies op de iPad snel op. Per item wordt een afgeronde, efficiënte serie stappen aangeboden. Door de visuele weergave van de stappen kunt u de handelingen gemakkelijk uitvoeren. Een onmisbaar naslagwerk voor iedere iPad-gebruiker die een handig geheugensteuntje kan gebruiken.

Een greep uit de onderwerpen:

 • surfen
 • e-mailen
 • Agenda
 • Notities
 • Spotlight
 • contactpersonen
 • Wi-Fi en mobiele datanetwerk
 • Kaarten en route plannen
 • apps downloaden en gebruiken
 • werken met foto's, video en muziek

Geschikt voor: iPad 2, de derde generatie iPad, vierde generatie iPad, iPad Air, iPad Air 2, iPad mini, iPad mini 2 en iPad mini 3 met iOS 8 en hoger.

Meer informatie over dit boek vindt u op www.visualsteps.nl/stappengidsipad8
Is uw tablet goed beveiligd?

Mon, 24 Nov 2014 07:00:00 +0100

De computer goed beveiligen is voor veel mensen gemeengoed. Ze controleren het apparaat regelmatig op updates en voeren antivirusscans uit. Op tablets worden deze maatregelen vaak nog niet getroffen. Toch is dat zeer belangrijk, want tablets worden steeds vaker het doelwit van aanvallen van cybercriminelen.Deze computergids gaat na of een tablet goed beveiligd is. Door middel van stap voor stap-instructies controleert u diverse zaken. Niet alleen of de laatste updates zijn geïnstalleerd en of een antivirusapp is ingesteld, maar ook op welke wijze het tablet moet omgaan met cookies, pop-ups en locatie-instellingen. Ook krijgt u tips om verstandig om te gaan met internet, e-mail, internetbankieren en online winkelen op uw tablet. U moet er toch niet aan denken dat persoonlijke gegevens op straat liggen of uw bankrekening wordt geplunderd!Daarnaast is het maken van een back-up uiterst belangrijk. Met deze reservekopie raakt u bij een crash niet uw waardevolle, persoonlijke bestanden en foto’s kwijt. Het laatste onderwerp in het beheren en verwijderen van apps en bestanden zodat er geen onnodige ruimte op uw tablet in beslag wordt genomen.Kortom, een zeer complete titel die onmisbaar is als u gesteld bent op goede beveiliging en privacy! Een greep uit de onderwerpen: beveiliging tegen virussen omgaan met spam en phishing privacyinstellingen maken sterke wachtwoorden maken veilig internetbankieren en online winkelen veilig op Facebook, Twitter en andere sociale media back-ups maken tablet opruimen Geschikt voor: Tablets met Android versie 4, zoals de Samsung Galaxy Tab.De iPad. Meer informatie over dit boek vindt u op www.visualsteps.nl/tabletbeveiligen [...]Basisgids Werken met de iPad met iOS 8 en hoger

Thu, 06 Nov 2014 08:00:00 +0100

(image)

Internetten, e-mailen, routes bekijken, foto’s en video’s maken en bewerken, muziek downloaden en beluisteren. Dit zijn slechts enkele mogelijkheden van de zeer gebruiksvriendelijke iPad. In deze praktische en efficiënte Basisgids leert u stap voor stap, aan de hand van duidelijke schermafbeeldingen in vlot tempo werken met dit populaire multimedia-apparaat.
Naast het werken met de standaard apps en het downloaden en installeren van apps uit de App Store komen uiteraard ook de handelingen voor het bedienen van het apparaat, verbinding maken met Wi-Fi of een mobiel datanetwerk (3G of 4G) en het synchroniseren met de pc aan bod. Aan de hand van de duidelijke instructies in dit boek doet u alle benodigde kennis op en haalt u het optimale uit uw iPad!

Een greep uit de onderwerpen:

 • bediening van de iPad
 • verbinding maken met Wi-Fi en het mobiele datanetwerk
 • surfen en e-mailen
 • apps voor allerlei toepassingen gebruiken
 • apps downloaden in de App Store
 • foto, video en muziek
 • Facebook, Twitter en Skype gebruiken

Geschikt voor: iPad 2, iPad derde generatie, iPad vierde generatie, iPad Air, iPad Air 2, iPad mini, iPad mini 2 en iPad mini 3 met iOS 8 of hoger.

Meer informatie over dit boek vindt u op www.visualsteps.nl/werkenipad8
Handige tips en trucs voor de iPad met iOS 8!

Thu, 06 Nov 2014 07:00:00 +0100

(image)

De iPad biedt talloze mogelijkheden. Als u de basishandelingen voor het werken met dit handige apparaat onder de knie heeft, ligt er nog een wereld voor u open. Zo zijn er diverse praktische instellingen te maken voor de iPad en de apps om het gebruik te vergemakkelijken. Instellingen voor bijvoorbeeld de aanraakbediening, geluid, berichtgeving en privacy. Zeer handig om te weten en in te stellen op de iPad!
Verder bieden de diverse apps ook instellingen voor het gebruik ervan. Bijvoorbeeld of cookies worden geaccepteerd in Safari, of agendagegevens bij een e-mailaccount gesynchroniseerd mogen worden en welke meldingen getoond mogen worden in een app.
Naast de tips in dit boek voor de standaard apps op uw iPad wordt ook een aantal tips gegeven voor apps die u gratis of tegen betaling kunt downloaden in de App Store. Hoewel dit slechts een kleine selectie is, zijn enkele van deze apps wellicht een aanrader voor u.
Duik snel in dit boek en ontdek wat de iPad allemaal nog meer te bieden heeft!

Een greep uit de onderwerpen:

 • diverse instellingen maken voor beeld, geluid, toetsenbord, meldingen en privacy
 • allerlei tips voor e-mail, internet, agenda en contacten
 • tips over de samenwerking tussen diverse apps en de mogelijke instellingen
 • foto, video, muziek, e-books en ander entertainment
 • communiceren via Facebook, Twitter en Berichten
 • reservekopieën maken

Geschikt voor: iPad 2, iPad derde generatie, iPad vierde generatie, iPad Air, iPad Air 2, iPad mini, iPad mini 2 en iPad mini 3 met iOS 8 of hoger.

Meer informatie over dit boek vindt u op www.visualsteps.nl/tipsipad8
Zojuist verschenen! Werken met de iPhone met iOS 8!

Wed, 17 Sep 2014 08:00:00 +0100

(image)

Surfen, e-mailen, een agenda bijhouden, foto's en video's maken, muziek downloaden en beluisteren. De gebruiksvriendelijke iPhone heeft, naast bellen en sms'en, nog veel meer mogelijkheden. In deze praktische en efficiënte Basisgids leert u stap voor stap, aan de hand van duidelijke schermafbeeldingen, in een vlot tempo werken met deze multimediatelefoon.
Zo leert u alles over het bedienen van uw iPhone, verbinding maken met Wi-Fi of een mobiel datanetwerk, het downloaden en beheren van apps (programma's) en het synchroniseren met uw computer. Ook handige opties, zoals het Berichtencentrum, komen aan bod. Hierin kunt u alle binnengekomen berichten op uw iPhone bij elkaar bekijken.
Als u eenmaal met de standaard apps en opties kunt werken, neem dan een kijkje in de App Store waarin nog veel meer gratis en betaalde apps beschikbaar zijn. Ontdek de mogelijkheden en haal het optimale uit uw iPhone met dit onmisbare boek.

Een greep uit de onderwerpen:

 • bediening van de iPhone
 • bellen en sms'en
 • verbinding maken met Wi-Fi en mobiele datanetwerk
 • surfen en e-mailen
 • standaard apps gebruiken
 • apps downloaden in de App Store
 • foto's en video's maken
 • foto's bewerken
 • muziek downloaden, overzetten van de pc en beluisteren

Geschikt voor: iPhone 6, 5S, 5C, 5 en 4S met iOS 8.

Meer informatie over dit boek vindt u op www.visualsteps.nl/iphone8
iPad voor senioren met iOS 8 is nu verkrijgbaar!

Wed, 17 Sep 2014 07:00:00 +0100

(image)

De iPad is een zeer gebruiksvriendelijk draagbaar multimedia apparaat met talloze mogelijkheden. Dit apparaat is ideaal voor bijvoorbeeld surfen op internet, e-mailen, notities maken of een agenda bijhouden.
Maar dit is lang niet alles wat dit praktische apparaat te bieden heeft. Er is een aantal standaard apps (programma’s) beschikbaar voor het werken met foto’s, video en muziek. Maar ook boeken en tijdschriften lezen op de iPad is mogelijk, evenals het bijhouden van een Facebook- of Twitter-account.
Daarnaast kunt u via de App Store vele gratis en betaalde apps en spellen downloaden. Wat dacht u van recepten, horoscopen, fitnessoefeningen en voorleesverhalen? U kunt het zo gek niet bedenken of er is wel een handige app verkrijgbaar.
In dit boek maakt u stap voor stap en in uw eigen tempo kennis met de belangrijkste functies en opties van de iPad. Er gaat een wereld voor u open!

Een greep uit de onderwerpen:

 • bediening van de iPad
 • verbinding maken met Wi-Fi en het mobiele datanetwerk
 • surfen en e-mailen
 • apps voor allerlei toepassingen gebruiken
 • apps downloaden in de App Store
 • foto, video en muziek
 • Facebook, Twitter en Skype gebruiken

Geschikt voor: iPad 2, de derde generatie iPad, vierde generatie iPad, iPad Air, iPad mini en iPad mini 2 met iOS 8.

Meer informatie over dit boek vindt u op www.visualsteps.nl/ipad8
Aan de slag met uw Samsung telefoon met Android 4.2

Fri, 05 Sep 2014 07:00:00 +0100

(image)

De telefoons van Samsung zijn zeer complete multimediatelefoons die erg geliefd zijn bij een groot publiek. Er zijn verschillende typen telefoons verkrijgbaar met een bepaalde versie van het besturingssysteem Android. Dit gebruiksvriendelijke boek boordevol tips helpt u bij het vertrouwd raken met een telefoon met Android versie 4.2.

Stap voor stap leert dit boek u omgaan met diverse functies, waaronder bellen, e-mailen, internetten, foto’s en video maken, beluisteren van favoriete muziek, bijhouden van een agenda en het maken van een routebeschrijving. Als u eenmaal met de standaard apps (programma’s) en opties kunt werken, zijn er in de Play Store nog veel meer gratis en betaalde apps beschikbaar. Ontdek snel de mogelijkheden van uw handige Samsung Galaxy telefoon met Android 4.2 door middel van dit onmisbare boek!

Een greep uit de onderwerpen:

 • bellen en sms’en
 • internetten en e-mailen
 • apps voor allerlei toepassingen gebruiken
 • apps downloaden en installeren
 • werken met foto's, video en muziek

Geschikt voor: Alle Samsung Galaxy telefoons met Android versie 4.2.

Meer informatie over dit boek vindt u op www.visualsteps.nl/samsung42
Bewerk uw foto's op uw tablet en maak de mooiste projecten

Thu, 04 Sep 2014 07:00:00 +0100

(image)

Waren tablets voorheen alleen geschikt om mee te surfen, e-mail te bekijken of eenvoudige apps te gebruiken, inmiddels kunt u een tablet voor steeds meer toepassingen gebruiken, bijvoorbeeld voor het werken met foto's. Niet alleen kunt u uw foto’s bekijken op een tablet, maar met uw vingers of een stylus verbetert u uw foto’s ook gemakkelijk.

U gaat foto’s bewerken, effecten toevoegen en collages van uw foto’s maken. Daarnaast maakt u in een handomdraai een fotoalbum dat u op uw tablet aan anderen kunt tonen of u laat het album afdrukken.
Dat leert u dat stap voor stap met de oefenfoto’s die u kunt downloaden van de website bij dit boek. De handelingen voert u uit met apps die u gratis kunt downloaden. En met deze kennis en ervaring kunt u later op zoek gaan naar nog veel meer leuke en nuttige apps voor fotobewerking. Zo maakt u van uw foto’s de mooiste creatieve projecten en verrast u anderen met het fraaie resultaat!

Een greep uit de onderwerpen:

 • foto’s bijsnijden, draaien en rechtzetten
 • belichting en contrast aanpassen
 • effecten, tekst en objecten toevoegen
 • collages maken
 • fotoalbum maken
 • foto’s delen via Instagram

Geschikt voor: Tablets met Android versie 4 of hoger.

Meer informatie over dit boek vindt u op www.visualsteps.nl/fototablet
Leer hoe u kunt videobellen met Skype!

Thu, 28 Aug 2014 07:00:00 +0100

(image)

Even naar uw opgroeiende (klein)kinderen kijken, familie op de hoogte brengen van de vakantiebelevenissen, de (klein)kinderen helpen met hun huiswerk of gewoon even bijpraten met familie of vrienden in het buitenland. Tegenwoordig is het heel gemakkelijk om te (video)bellen met behulp van een webcam en het gratis programma Skype. Zo kunt u elkaar niet alleen horen, maar ook zien!

Of het nu op een pc, laptop, tablet of smartphone is, voor alle apparaten wordt in deze gebruiksvriendelijke computergids uitgelegd hoe dit werkt. Daarnaast is er aandacht voor het maken van de juiste instellingen voor beeld en geluid. Evenals het maken van instellingen die uw privacy beschermen.

Een greep uit de onderwerpen:

 • Skype downloaden op een pc, tablet of smartphone
 • een account maken bij Skype
 • contactpersonen toevoegen
 • videogesprek voeren
 • chatten en bestanden versturen
 • instellingen aanpassen

Geschikt voor: Windows 8.1, 7 en Vista, iPad, iPhone, Android-tablet en -smartphone.

Meer informatie over dit boek vindt u op www.visualsteps.nl/skype
Leer werken met een tablet met Android 4.2

Thu, 28 Aug 2014 06:00:00 +0100

(image)

In dit gebruiksvriendelijke boek wordt de basis voor het werken op een tablet met Android 4.2 stap voor stap besproken. Surfen op internet, e-mailen, een route uitstippelen of een agenda bijhouden, het komt allemaal aan de orde.

Er zijn zeer veel tablets beschikbaar van verschillende merken. Op de meeste van deze tablets is een versie van het besturingssysteem Android geïnstalleerd. Ieder tablet met een versie van Android, zoals versie 4.2, is in de basis hetzelfde. Soms past een fabrikant de vormgeving van het startscherm iets aan en ook de standaard apps (programma’s) kunnen per tablet variëren. De basishandelingen en de werking van de apps zijn echter vaak hetzelfde.

Op de tablets staan doorgaans ook standaard apps voor bijvoorbeeld het werken met foto’s, video en muziek. Daarnaast kunt u in de Play Store zoeken naar vele gratis en betaalde apps, zoals spelletjes, puzzels, kranten en fotobewerkingsapps.
Met dit boek leert u werken met de belangrijkste opties en functies van een tablet met Android 4.2.

Een greep uit de onderwerpen:

 • bediening van de tablet
 • verbinding maken met Wi-Fi en het mobiele datanetwerk
 • surfen en e-mailen
 • apps voor allerlei toepassingen gebruiken
 • apps downloaden en installeren
 • werken met foto’s, video en muziek

Geschikt voor:
Alle tablets met Android versie 4.2, zoals tablets van de merken Asus, Sony, Yarvik, HTC, Archos, Polaroid en vele anderen.

Meer informatie over deze titel vindt u op de website bij het boek www.visualsteps.nl/tablet42
Nu verkrijgbaar! Uw persoonlijke internetadressen en wachtwoorden logboek

Wed, 20 Aug 2014 06:00:00 +0100

(image)

Bent u op zoek naar een handig boekje waarin u uw gebruikersnamen en wachtwoorden op één handige en verantwoorde manier kunt verzamelen, dan is dit boekje geschikt voor u. Inclusief tips om veilige wachtwoorden te maken!

Inclusief tips om veilige wachtwoorden te maken.

Website bij het boek: www.visualsteps.nl/logboek
Nu verkrijgbaar: Basisgids Werken met de Samsung Galaxy Tab 4

Thu, 17 Jul 2014 11:00:00 +0100

(image) De Samsung Galaxy Tab 4 is een handig multimedia apparaat met talloze mogelijkheden. Beschikt u over een Samsung Galaxy Tab 4, maar kent u nog niet alle fijne kneepjes van deze tablet? Dan is dit boek een aanrader.
In dit boek komen de belangrijkste opties en functies van dit veelzijdige tablet aan bod. U leert bijvoorbeeld e-mailen, surfen op internet, notities maken, een route uitstippelen of een agenda bijhouden. Daarnaast wordt een aantal standaard apps (programma's) die op de tablet staan besproken. Zo kunt u aan de slag met foto’s, video en muziek. Naast deze standaard apps kunt u uw tablet aan uw persoonlijke voorkeur aanpassen door zelf apps toe te voegen. U kunt in de Play Store zoeken naar vele gratis en betaalde apps, zoals fotobewerkingsapps, tijdschriften, spelletjes en puzzels. Dit wordt allemaal uitgelegd in dit boek. U zult zien, u raakt snel vertrouwd met uw tablet!

Een greep uit de onderwerpen:

 • bediening van de Samsung Galaxy Tab 4
 • verbinding maken met Wi-Fi en mobiele datanetwerk
 • surfen en e-mailen
 • apps voor allerlei toepassingen gebruiken
 • apps downloaden en installeren
 • werken met foto's, video en muziek

Website bij het boek: www.visualsteps.nl/samsungtab4

Geschikt voor: Samsung Galaxy Tab 4, Samsung Galaxy TabPro, Samsung Galaxy NotePro en andere tablets van Samsung met Android 4.4.
Gratis cahier Adobe Reader XI

Thu, 05 Jun 2014 12:00:00 +0100

(image) In dit cahier maakt u kennis met een aantal mogelijkheden van het gratis programma Adobe Reader XI. Met dit gratis programma kunt u PDF-bestanden openen, bekijken, opslaan en afdrukken. Ook wordt stap voor stap beschreven hoe u dit programma kunt downloaden en installeren op uw pc.
Adobe Reader XI is geschikt voor Windows 8 en Windows 7. Heeft u Windows Vista op uw computer, dan kunt u dit cahier ook gebruiken, maar wordt tijdens de installatie Adobe Reader X geïnstalleerd.
Maak stap voor stap een veiligheidskopie van uw dierbare foto's

Thu, 05 Jun 2014 11:00:00 +0100

(image) Het maken van een back-up (veiligheidskopie) van bestanden wordt steeds belangrijker voor computergebruikers. U bewaart waarschijnlijk ook onmisbare informatie op de computer. Belangrijke documenten, foto's van dierbare momenten uit uw leven, e-mails van familie en vrienden, de adressen van uw favoriete websites en adressen van contactpersonen. Stelt u zich eens voor wat een computercrash voor u zou betekenen of diefstal van uw computer?
Het is daarom verstandig om regelmatig een back-up te maken. Zo'n veiligheidskopie slaat u op een schijf buiten uw computer op en deze bewaart u op een veilige plaats. Met dit boek leert u hoe u stap voor stap een back-up maakt in Windows 8.1 of 7!

Website bij het boek: www.visualsteps.nl/backupsmaken
Maak een website voor uw bedrijf met WordPress

Wed, 04 Jun 2014 11:00:00 +0100

(image) Dit boek is speciaal geschreven voor kleine bedrijven, Zelfstandigen Zonder Personeel en freelancers die op zoek zijn naar een makkelijke en doeltreffende manier om een website voor hun eigen bedrijf te maken en te onderhouden. U heeft geen dure webdesigners meer nodig. Met dit handige stap voor stap-boek en de gratis webbouwdienst WordPress maakt u snel en doeltreffend een professionele website. Compleet met afbeeldingen, logo's, tekst en hyperlinks. 

Aan de hand van een kant-en-klaar sjabloon kunt u de website naar eigen wens invullen. Inclusief een uitklapbaar menu met links naar andere pagina's of een online formulier. Deze onderdelen voegt u met enkele muisklikken toe.

Uiteraard is er ook aandacht voor het kiezen van een provider en het plaatsen van de website op internet. Met dit boek en WordPress heeft u alles in huis om een eigen website te maken!

Een greep uit de onderwerpen:

 • thema en opmaak kiezen
 • tekst, hyperlinks, afbeeldingen en video invoegen
 • instellingen maken
 • productpagina en menu's maken
 • werken met widgets en plugins
 • website afronden en openbaar maken

Website bij het boek: www.visualsteps.nl/websitebedrijf

Geschikt voor: Windows 8.1, 7, Vista en Mac.
Leer werken met de Samsung Galaxy Tab 4

Wed, 04 Jun 2014 09:00:00 +0100

(image) De Samsung Galaxy Tab 4 is geschikt voor allerlei doeleinden. Bijvoorbeeld e-mailen, surfen op internet, notities maken, een route uitstippelen of een agenda bijhouden. Op de Samsung Galaxy Tab 4 staan standaard apps (programma's) voor bijvoorbeeld het werken met foto's, video en muziek. Ook kunt u uw foto's direct delen met anderen.
Daarnaast kunt u in de Play Store zoeken naar vele gratis en betaalde apps. Wat dacht u van spelletjes, puzzels, kranten, tijdschriften, fitnessoefeningen en fotobewerkingsapps? U kunt het zo gek niet bedenken of er is wel een app verkrijgbaar.
In dit boek leert u werken met de belangrijkste opties en functies van de Samsung Galaxy Tab 4.

Een greep uit de onderwerpen:

 • bediening van de Samsung Galaxy Tab 4
 • verbinding maken met Wi-Fi en mobiele datanetwerk
 • surfen en e-mailen
 • apps voor allerlei toepassingen gebruiken
 • apps downloaden en installeren
 • foto’s, video en muziek

Website bij het boek: www.visualsteps.nl/tab4senioren

Geschikt voor: Samsung Galaxy Tab 4, Samsung Galaxy Tab Pro en Samsung Galaxy Note Pro. Ook geschikt voor andere tablets van Samsung met Android 4.4.
Leer alles over beveiling, back-uppen en schoonmaken van uw pc

Mon, 02 Jun 2014 09:00:00 +0100

Is uw computer veilig voor internetbankieren en online winkelen? U moet er toch niet aan denken dat uw persoonlijke gegevens op straat liggen of uw bankrekening wordt geplunderd! Beveiliging van uw computer en uw privacy bewaren bij het surfen op internet is erg belangrijk. Maar welke maatregelen moet u nemen om veilig gebruik te maken van internet zonder virussen op uw pc te krijgen? Wat kunt u doen om te voorkomen dat cybercriminelen er met uw persoonlijke gegevens vandoor gaan?In dit gebruiksvriendelijke boek wordt stap voor stap besproken hoe u uw computer beveiligt tegen virussen en spyware. Aan de orde komt welke maatregelen u moet nemen in uw internetbrowsers, e-mailprogramma en voor de gehele pc.  Daarnaast is het maken van een back-up uiterst belangrijk. Met deze reservekopie raakt u bij een computercrash niet uw waardevolle, persoonlijke bestanden en foto’s kwijt. Onderhoud is het laatste onderwerp in deze stap voor stap-titel. U leert uw computer opschonen door programma’s en onnodige bestanden te verwijderen en uw harde schijf te controleren om uw pc efficiënter te laten werken. Kortom, een zeer complete titel die onmisbaar is voor iedere computergebruiker die gesteld is op goede beveilig, privacy en een goed werkende computer! Een greep uit de onderwerpen: beveiliging tegen virussen spam voorkomen privacyinstellingen maken veilig internetbankieren en online winkelen Facebook en Twitter veilig gebruiken back-ups maken harde schijf opruimen en optimaliseren Website bij het boek: www.visualsteps.nl/pcbeveiligen Geschikt voor: Windows 8.1 of Windows 7 op een desktop computer of laptop. [...]Nu verkrijgbaar: Visuele stappengids iPad voor iPads met iOS 7!

Mon, 02 Jun 2014 07:00:00 +0100

Heeft u tijdens het gebruik van de iPad met iOS 7 ook regelmatig vragen over het werken met dit handige apparaat of met een bepaalde app? Bent u op de hoogte van de meeste opties en instellingen? Hoe past u ook alweer het beginscherm aan, zet u foto’s over van de iPad naar de computer, stelt u een e-mailaccount in en wisselt u tussen recent gebruikte apps? In de Visuele stappengids iPad krijgt u antwoord op deze en andere veelvoorkomende vragen. In dit handige en praktische naslagwerk zoekt u veelgebruikte opties en functies op de iPad snel op. Per item wordt een afgeronde, efficiënte serie stappen aangeboden. Door de visuele weergave van de stappen kunt u de handelingen gemakkelijk uitvoeren. Een onmisbaar naslagwerk voor iedere iPadgebruiker die een handig geheugensteuntje kan gebruiken. Een greep uit de onderwerpen: surfen e-mailen Agenda Notities Spotlight Contactpersonen Wi-Fi en mobiel netwerk Kaarten en route plannen apps downloaden en gebruiken werken met foto's, video en muziek Website bij het boek: www.visualsteps.nl/samsungzakelijk Geschikt voor: iPad 2, de nieuwe iPad (derde en vierde generatie), iPad Air, iPad mini en iPad mini 2 met iOS 7. Heeft u een nieuwer type iPad, dan is dit boek waarschijnlijk ook geschikt. [...]Vers van de pers! Samsung Galaxy Tab voor zakelijk gebruik

Tue, 06 May 2014 07:00:00 +0100

De Samsung Galaxy Tab is zeer geschikt voor zakelijke toepassingen. Tekstbestanden, presentaties en spreadsheets kunt u eenvoudig maken op uw Tab. Ook het beheren van een agenda of de gegevens van uw contactpersonen is mogelijk. Evenals het plannen van projecten en online vergaderen via bijvoorbeeld Skype. Daarnaast is zakelijke apps downloaden en hiermee werken een belangrijk onderwerp in dit boek. Ook komt het synchroniseren en delen van bestanden aan de orde. Hiervoor zijn diverse apps en programma’s beschikbaar zodat u op uw Tab en de pc kan werken aan hetzelfde document. Verder leert u hoe u uw accounts op sociale media, zoals Twitter en Facebook, bijhoudt, zodat u het contact met uw klanten onderhoudt. Neem dit boek door en maak gebruik van de Tab voor diverse werkzaamheden! Een greep uit de onderwerpen: agenda en contacten beheren zakelijke apps downloaden werkzaamheden en projecten plannen creëren en bewerken van Office-bestanden bestanden synchroniseren en delen contacten onderhouden via sociale media Website bij het boek: www.visualsteps.nl/samsungzakelijk Geschikt voor: Samsung Galaxy Tab Pro, Tab 3 en Note 2014 Edition. Andere typen Tabs verschillen meestal niet zoveel van de in dit boek beschreven tablets. U kunt uw Tab vergelijken met de afbeeldingen in dit boek. [...]Bewerk uw foto's met Adobe Photoshop Elements 11 of 12!

Tue, 15 Apr 2014 07:00:00 +0100

Fotograferen met behulp van digitale camera’s is niet meer weg te denken. De kwaliteit van de camera’s neemt steeds verder toe en veel tablets en telefoons beschikken tegenwoordig ook over een krachtige camera. Digitale foto’s kunt u op de computer verbeteren met het fotobewerkingsprogramma Adobe Photoshop Elements. Dit programma biedt veel mogelijkheden voor het bewerken van digitale foto’s. Zo kunt u het formaat aanpassen en foto’s vager of juist scherper maken. De kleurbalans van de foto kan worden aangepast en het is mogelijk om delen van de foto weg te werken. Met behulp van diverse filters verandert u eenvoudige foto’s in artistieke meesterwerkjes.Naast het bewerken van foto’s leert u ook werken met selecties en maakt u van meerdere foto’s één foto. Van uw bewerkte foto’s maakt u in een handomdraai een fotoalbum, diavoorstelling en wenskaart. Met dit boek leert u hoe u uw foto’s bewerkt zoals een professionele fotograaf! Een greep uit de onderwerpen: foto’s beheren zoomen, rechttrekken en bijsnijden foto’s verbeteren, retoucheren en opslaan werken met selecties en lagen bijzondere effecten toepassen fotoalbum, wenskaart en voorstelling maken importeren vanaf een camera, tablet, telefoon en geheugenkaart Website bij het boek: www.visualsteps.nl/adobephotoshop Geschikt voor: Windows 8, 7 en Vista Adobe Photoshop Elements 11 en 12 [...]Fraaie en indrukwekkende werkstukken maken in Word

Tue, 15 Apr 2014 06:00:00 +0100

(image) Een werkstuk maken is een opdracht die je school vaak geeft. Wil je een indrukwekkend werkstuk inleveren? Gebruik dan dit boek! Een werkstuk hoeft niet saai te zijn. In Word kun je je werkstuk op een fraaie en duidelijke manier maken door tekst, afbeeldingen en tabellen te gebruiken.
Hoe je dit doet, leer je allemaal stap voor stap in dit handige boek. Ook leer je de tekst opmaken en kopjes maken. Verder leer je hoe je paginanummers toevoegt en een inhoudsopgave en bronvermelding maakt. Met dit boek wordt het maken van mooie en indrukwekkende werkstukken een stuk makkelijker en leuker!

Dit boek is geschikt voor de basisschool (groep 7/8), voortgezet onderwijs en MBO.

Een greep uit de onderwerpen:

 • tekst invoeren en opmaken
 • afbeeldingen en tabellen invoegen
 • paginanummering toevoegen
 • inhoudsopgave maken
 • werkstuk afdrukken

Website bij het boek: www.visualsteps.nl/wordwerkstuk

Geschikt voor: Windows 8, 7 en Vista
Word 2013 en 2010
Zojuist verschenen! Basisgids Werken met de iPhone

Wed, 26 Mar 2014 07:00:00 +0100

Surfen, e-mailen, een agenda bijhouden, foto's en video's maken, muziek downloaden en beluisteren. De gebruiksvriendelijke iPhone heeft, naast bellen en sms'en, nog veel meer mogelijkheden. In deze praktische en efficiënte Basisgids leert u stap voor stap, aan de hand van duidelijke schermafbeeldingen, in een vlot tempo werken met deze multimediatelefoon. Zo leert u alles over het bedienen van uw iPhone, verbinding maken met Wi-Fi of een mobiel datanetwerk, het downloaden en beheren van apps en het synchroniseren met uw computer. Ook handige opties, zoals het Berichtencentrum, komen aan bod. Hierin kunt u alle binnengekomen berichten op uw iPhone bij elkaar bekijken. Als u eenmaal met de standaard apps en opties kunt werken, neem dan een kijkje in de App Store waarin nog veel meer gratis en betaalde apps beschikbaar zijn. Ontdek de mogelijkheden en haal het optimale uit uw iPhone met dit onmisbare boek! Een greep uit de onderwerpen: bediening van de iPhone bellen en sms'en verbinding maken met Wi-Fi of mobiel datanetwerk surfen en e-mailen standaard apps gebruiken apps downloaden in de App Store foto's en video's maken en foto's bewerken muziek downloaden, overzetten vanaf de pc en beluisteren Website bij het boek: www.visualsteps.nl/werkeniphone Geschikt voor: 5S, 5C, 5, 4S en 4 met iOS 7. [...]Zojuist verschenen! Basisgids Mac OS X Mavericks

Tue, 25 Mar 2014 07:00:00 +0100

De Mac-laptops en desktopcomputers zijn al jarenlang zeer populair onder een steeds groter wordende groep gebruikers. Heeft u ook de weg naar de gebruiksvriendelijke computer van Apple gevonden, maar heeft u de basishandelingen nog niet geheel onder de knie? Dan is Basisgids Mac OS X Mavericks iets voor u! In dit boek leert u stap voor stap werken met Mac Mavericks. Belangrijke handelingen voor het werken met Mac Mavericks, internetten, e-mailen en werken met bestanden en mappen zijn speerpunt in dit efficiënte boek. Verder kunt u op de Mac ook vele handige programma’s en apps voor het werken met foto’s, video en muziek gebruiken. Uiteraard wordt hier ook aandacht aan besteed. Evenals aan het maken van instellingen die het werken met de Mac nog gemakkelijker maken. Dit is een zeer praktisch boek, geschreven volgens de bekende stap voor stap-methode van Visual Steps. Alles wat u nodig heeft om te leren werken met de Mac! Een greep uit de onderwerpen: basishandelingen op de Mac internetten en e-mailen werken met mappen en bestanden in Finder werken met foto’s, video’s en muziek handige instellingen maken apps downloaden en gebruiken Website bij het boek: www.visualsteps.nl/macmavericks Geschikt voor: Mac OS X Mavericks [...]Nieuw gratis cahier: Standaard apps op de iPad

Mon, 24 Mar 2014 08:00:00 +0100

(image)
Een gratis cahier waarin u stap voor stap en in uw eigen tempo kennis maakt met een aantal standaard apps op de iPad. Het boekje telt 28 pagina's en heeft het bestandsformaat PDF. U kunt dit bestand openen met Adobe Reader. Meer informatie over Adobe Reader leest u hier.

Naar het boekje »
Vers van de pers! Word, Excel en PowerPoint 2013 en 2010 voor senioren

Fri, 14 Mar 2014 07:00:00 +0100

Dit is een praktisch boek voor dagelijks gebruik voor de beginnende en gevorderde computergebruiker. U leert hoe u de programma's Word, Excel en PowerPoint kunt inzetten voor dagelijkse toepassingen. Bijvoorbeeld voor het schrijven en opmaken van brieven in Word. U leert onder andere hoe u met dit veelzijdige tekstverwerkingsprogramma afbeeldingen toevoegt aan een brief. Met behulp van diverse opties en functies kunt u snel en gemakkelijk wenskaarten en een boekje op A5-formaat maken en afdrukken.In Excel leert u uw eigen financiën bijhouden in de vorm van een huishoudboekje. U kunt hierbij gebruikmaken van formules waarmee de totalen automatisch worden berekend. Zo houdt u een goed overzicht op uw financiële situatie! Ook kunt u in Excel gegevens over bijvoorbeeld uw boekenverzameling vastleggen.Met PowerPoint maakt u een fraaie diavoorstelling van uw allermooiste vakantiefoto's, inclusief geluidseffecten, illustraties en gesproken tekst. Het eindresultaat kunt u per e-mail verzenden of op een cd of USB-stick zetten. Leuk om uw ervaringen met vrienden en familie te delen. Een greep uit de onderwerpen: tekstverwerken met Word wenskaarten en boekjes maken huishoudboekje bijhouden met Excel etiketten afdrukken fotoalbums maken met PowerPoint Website bij het boek: www.visualsteps.nl/officesenioren Geschikt voor: Word, Excel en PowerPoint versie 2013 en 2010 Windows 8.1, 7 en Vista [...]De apps Contacten en S Planner op de Samsung Galaxy Tab 3

Thu, 13 Mar 2014 08:00:00 +0100

(image)
In dit cahier leert u de apps (programma's) Contacten en S Planner op de Samsung Galaxy Tab 3 kennen. Het boekje telt 22 pagina's en heeft het bestandsformaat PDF. U kunt dit bestand openen met Adobe Reader. Meer informatie over Adobe Reader leest u hier.

Link naar het boekje »
Maak adresetiketten voor uw kerstkaarten

Fri, 29 Nov 2013 07:00:00 +0100

Aan de hand van meerdere (gratis) programma's: kies zelf het gewenste programma! Dit boek is de oplossing voor een vervelende klus: adresetiketten schrijven. In deze praktische titel leert u hoe u in enkele stappen een adreslijst en etiketten maakt. Kerstkaarten en uitnodigingen versturen ging nog nooit zo snel!De werkwijze is eenvoudig: u kiest de programma's naar keuze uit het Microsoft Office 2013- of 2010-pakket of het gratis OpenOffice-pakket, stelt een adreslijst samen en print de etiketten op etikettenvellen. Ook afdrukken op brieven is mogelijk. Deze computergids is zeer geschikt voor thuis en op het werk! Een greep uit de onderwerpen: een adreslijst maken in Microsoft Office Word, Microsoft Office Excel of OpenOffice Calc adresvelden vullen met de adreslijst adressen printen op etikettenvellen en brieven Website bij het boek: www.visualsteps.nl/adressenbestand Geschikt voor: Windows 8, 7, Vista en XP Microsoft Office 2013, Microsoft Office 2010 (zelf aanschaffen) Of: OpenOffice (gratis te downloaden via internet) [...]Leer werken met een iPad met iOS 7

Tue, 05 Nov 2013 07:00:00 +0100

Het programma Microsoft PowerPoint is een zeer populair en gebruiksvriendelijk programma voor het maken van professionele presentaties. In Basisboek PowerPoint 2013 en 2010 leert u zowel de basisbeginselen van het programma, als enkele geavanceerde functies. Door de stap voor stap-instructies leert u in uw eigen tempo werken met PowerPoint. Dit praktische boek is zeer geschikt voor thuis of in cursusverband. Kortom: een onmisbaar boek voor op kantoor, op school en thuis! Let op: U moet zelf beschikken over het programma PowerPoint 2013 en 2010 om met dit boek te kunnen werken. Het maakt daarbij niet uit of het om een dvd met PowerPoint of het programma uit de Office 365 variant gaat. Een greep uit de onderwerpen: presentaties maken met tekst en afbeeldingen video, geluid en grafieken toevoegen diaovergangen en animaties instellen presentatie opslaan presentatie delen Website bij het boek: www.basisboeken.nl/powerpoint2013 Geschikt voor: Microsoft PowerPoint 2013 en PowerPoint 2010. Windows 8, 7, Vista en XP. [...]Leer werken met een Samsung Galaxy Tab 3

Mon, 30 Sep 2013 07:00:00 +0100

(image) De Samsung Galaxy Tab 3 is geschikt voor allerlei doeleinden. Bijvoorbeeld e-mailen, surfen op internet, notities maken, een route uitstippelen of een agenda bijhouden. Op de Samsung Galaxy Tab staan standaard apps (programma's) voor bijvoorbeeld het werken met foto's, video en muziek. Ook kunt u uw foto's direct delen met anderen.

Daarnaast kunt u in de Play Store zoeken naar vele gratis en betaalde apps. Wat dacht u van spelletjes, puzzels, kranten, tijdschriften, fitnessoefeningen en fotobewerkingsapps? U kunt het zo gek niet bedenken of er is wel een app verkrijgbaar.

In dit boek leert u werken met de belangrijkste opties en functies van de Samsung Galaxy Tab 3.

Een greep uit de onderwerpen:

 • bediening van de Samsung Galaxy Tab 3
 • verbinding maken met Wi-Fi en mobiele datanetwerk
 • surfen en e-mailen
 • apps voor allerlei toepassingen gebruiken
 • apps downloaden en installeren
 • foto’s, video en muziek

Website bij het boek: www.visualsteps.nl/tab3senioren
Leer werken met Picasa

Fri, 20 Sep 2013 07:00:00 +0100

Het populaire fotobewerkingsprogramma Picasa is een uitstekende keuze als u uw digitale foto’s wilt beheren en bewerken. Zo kunt u uw foto’s gemakkelijk sorteren en ordenen in albums. In dit boek maakt u ook stap voor stap kennis met de mogelijkheden van digitale fotobewerking. U leert uw foto’s automatisch en handmatig bewerken. Zo kunt u het contrast, de kleur en belichting corrigeren, maar ook een foto rechtzetten en rode ogen verwijderen. Daarnaast voegt u effecten en tekst toe. Zo maakt u van uw eigen foto een leuke ansichtkaart die u kunt versturen of afdrukken. Picasa biedt ook opties om foto’s af te drukken en een collage, diavoorstelling en film te maken. Hiermee kunt u uw foto’s delen met vrienden en familie! In dit boek werkt u met oefenfoto’s. Als u het werken met Picasa beheerst, kunt u met uw eigen foto’s aan de slag. Het overzetten van uw foto’s naar de pc of laptop wordt aan het eind van het boek uitgelegd. Een greep uit de onderwerpen: foto’s sorteren en ordenen in albums foto’s verbeteren en retoucheren collages en cadeau-cd maken film en diavoorstelling maken foto's afdrukken en delen via internet foto’s overzetten naar de pc of laptop Website bij het boek: www.visualsteps.nl/picasasenioren [...]Leer werken met Outlook 2013 of 2010

Mon, 26 Aug 2013 07:00:00 +0100

Het programma Microsoft Outlook wordt hoofdzakelijk gebruikt voor het versturen van e-mailberichten. Daarnaast bevat het diverse mogelijkheden om uw e-mails te beheren en sorteren. Naast uitgebreide mogelijkheden voor e-mail bevat het programma ook mogelijkheden voor het bijhouden van een agenda, takenlijst en contactpersonen. Dit maakt het programma zeer geschikt voor het bedrijfsleven, maar ook voor thuis. In dit gebruiksvriendelijke boek leert u stap voor stap en in uw eigen tempo werken met de diverse opties van Microsoft Outlook 2013 of 2010. Let op: U moet zelf beschikken over het programma Outlook 2013 en 2010 om met dit boek te kunnen werken. Het maakt daarbij niet uit of het om een dvd met Outlook of het programma uit de Office 365 variant gaat. Een greep uit de onderwerpen: opstellen, verzenden en ontvangen van e-mail mappen maken, zoeken en sorteren contactpersonen invoeren en beheren agenda en taken invoeren en beheren Website bij het boek: www.basisboeken.nl/outlook2013 [...]Leer werken met Word 2013 of 2010 met deze gebruiksvriendelijke titel

Thu, 22 Aug 2013 07:00:00 +0100

Het tekstverwerkingsprogramma Microsoft Word is een zeer populair en gebruiksvriendelijk programma voor het werken met allerlei teksten. In Basisboek Word 2013 en 2010 leert u zowel de basisbeginselen van het programma, als enkele geavanceerde functies. Door de stap voor stap-instructies leert u in uw eigen tempo werken met Word. Kortom: een onmisbaar boek voor op kantoor, op school en thuis. Let op: U moet zelf beschikken over het programma Word 2013 of 2010 om met dit boek te kunnen werken. Het maakt daarbij niet uit of het om een dvd met Word of het online Office 365 gaat. Een greep uit de onderwerpen: tekst typen, bewerken en opmaken afbeeldingen invoegen en tabellen maken opmaakstijlen en thema’s kolommen, secties en regelafstand kop- en voetteksten, bijschriften, inhoudsopgave en index brieven, enveloppen, adresetiketten en samenvoegdocumenten sjablonen en formulieren tekstverwerking automatiseren en redigeren samenwerken met Excel Website bij het boek: www.basisboeken.nl/word2013 [...]Aan de slag met het rekenprogramma Excel

Thu, 22 Aug 2013 07:00:00 +0100

Het rekenprogramma Microsoft Excel is een gebruiksvriendelijk programma dat talloze mogelijkheden biedt voor allerlei toepassingen. In Basisboek Excel 2013 en 2010 leert u zowel de basisbeginselen van het programma, als enkele geavanceerde functies. Door de stap voor stap-instructies zijn alle handelingen eenvoudig uit te voeren. Kortom: een onmisbaar boek voor op kantoor, op school en thuis! Let op: U moet zelf beschikken over het programma Excel 2013 of 2010 om met dit boek te kunnen werken. Het maakt daarbij niet uit of het om een dvd met Excel of het online Office 365 gaat. Een greep uit de onderwerpen: invoeren van getallen en formules cellen opmaken, grafieken tekenen begrotingen en budgetten opzetten adreslijsten maken, sorteren en filteren een kasboek maken rekenen met datums en tijden draaitabellen en mailings Website bij het boek: www.basisboeken.nl/excel2013 [...]Nu ook een uitgave over de Samsung Galaxy S telefoons verkrijgbaar

Mon, 29 Jul 2013 09:00:00 +0100

Na een aantal titels over de Samsung Galaxy Tabs met groot succes is verschenen, is op veler verzoek nu ook een titel over de Samsung Galaxy S telefoons. De telefoons uit de Samsung Galaxy S-serie zijn zeer complete multimedia telefoons die erg geliefd zijn bij een groot publiek. Dit gebruiksvriendelijke boek helpt u bij het vertrouwd raken met deze telefoon. De schermafbeeldingen en stap voor stap-instructies begeleiden u bij het werken met de belangrijkste functies en de vele mogelijkheden van uw Samsung Galaxy SII, SIII of S4. Deze telefoon is niet alleen geschikt voor bellen, maar ook voor e-mailen en internetten. Daarnaast is een aantal standaard apps (programma's) beschikbaar voor het maken van foto's en video's, beluisteren van muziek, bijhouden van een agenda en het maken van een routebeschrijving. Als u eenmaal met de standaard apps kunt werken, zijn er in de Play Store nog veel meer gratis en betaalde apps beschikbaar. Bijvoorbeeld recepten, horoscopen, kaartspellen, fotobewerkingsprogramma's, enzovoorts. Ontdek snel de mogelijkheden van deze handige telefoon met dit onmisbare boek! Een greep uit de onderwerpen: bellen en sms'en internetten en e-mailen apps voor allerlei toepassingen gebruiken apps downloaden en installeren werken foto's, video en muziek Website bij het boek: www.visualsteps.nl/seniorengalaxys [...]Leer werken met Office Word, Excel en PowerPoint

Mon, 29 Jul 2013 07:00:00 +0100

De programma's uit het Office 2013- of 2010-pakket worden veel gebruikt in het bedrijfsleven, op scholen, maar ook thuis. Mogelijk heeft u ook kennis van deze programma's nodig voor uw werk op kantoor of voor het maken van bijvoorbeeld brieven of informatiebladen voor een vereniging. In Basisboek Office 2013 en 2010 leert u snel en efficiënt werken met de programma's Word (tekstverwerken), Excel (rekenen) en PowerPoint (presentaties maken) uit het Office 2013- of Office 2010-pakket. Geschikt voor computergebruikers die in vlot tempo kennis willen maken met Office 2013 of 2010 en beschikken over basiskennis computervaardigheden. Let op: U moet zelf beschikken over het programmapakket Office 2013 of 2010 om met dit boek te kunnen werken. Het maakt daarbij niet uit of het om een dvd met Office of het online Office 365 gaat. Een greep uit de onderwerpen: teksten aanpassen en bewerken met Word stijlen aanpassen documenten afdrukken afbeeldingen en vormen toevoegen inhoudsopgave en index maken werken met tabellen, maillings en macro's rekenen met Excel grafieken maken Excel als database gebruikenli> subtotalen, draaitabellen en macro's maken presentaties maken met PowerPoint presenteren met PowerPoint Website bij het boek: www.basisboeken.nl/office2013 [...]Aan de slag met de Google Nexus tablet

Mon, 1 Jul 2013 11:00:00 +0100

Heeft u een Google Nexus tablet, maar kent u nog niet alle fijne kneepjes van dit tablet? Dan is dit boek iets voor u! De Google Nexus tablet is een zeer gebruiksvriendelijk draagbaar multimedia apparaat met talloze mogelijkheden en is geschikt voor allerlei doeleinden. Bijvoorbeeld e-mailen, surfen op internet, een route uitstippelen of een agenda bijhouden. Op de Google Nexus staan ook allerlei standaard apps (programma’s) voor bijvoorbeeld het werken met foto’s, video’s en muziek. Ook kunt u uw foto’s direct delen met anderen. Daarnaast kunt u in de Play Store zoeken naar vele gratis en betaalde apps. Wat dacht u van spelletjes, puzzels, kranten, tijdschriften, fitnessoefeningen en radio- en televisie-apps? U kunt het zo gek niet bedenken of er is wel een app verkrijgbaar. In dit boek leert u werken met de belangrijkste opties en functies van dit veelzijdige tablet. Een greep uit de onderwerpen: bediening van de Google Nexus tablet verbinding maken met Wi-Fi surfen en e-mailen apps voor allerlei toepassingen gebruiken apps downloaden en installeren werken met foto’s, video en muziek Website bij het boek: www.visualsteps.nl/nexustablet [...]Leer werken met Windows Live Mail

Mon, 1 Jul 2013 09:00:00 +0100

E-mailen is één van de meest gebruikte opties op de computer. Helaas levert Microsoft niet bij alle Windows-versies standaard een uitgebreid e-mailprogramma mee. Wel biedt zij het gratis te downloaden e-mailprogramma Windows Live Mail. Dit programma bevat alle mogelijkheden die nodig zijn om e-mail te gebruiken. U kunt meerdere e-mailaccount instellen. Bijvoorbeeld e-mailaccounts van uw internetaanbieder, werk, Hotmail en Gmail. Naast het verzenden, ontvangen en beantwoorden van e-mails, biedt het programma ook voldoende mogelijkheden om de vele e-mails die u mogelijk na enige tijd heeft ontvangen, te sorteren en ordenen in mappen. Verder bevat Windows Live Mail ook opties om contactpersonen en een agenda te beheren. Het is erg handig om deze gegevens allemaal bij elkaar in een programma te hebben. Een greep uit de onderwerpen: e-mail verzenden, ontvangen en beantwoorden werken met bijlages opmaken van e-mail e-mailberichten sorteren en ordenen in mappen contactpersonen en agenda beheren tips over veilig e-mailen Website bij het boek: www.visualsteps.nl/windowslivemail [...]Nu verkrijgbaar: Windows 8 voor beginners in ringband uitgave

Tue, 04 Jun 2013 09:00:00 +0100

Cursusboek Windows 8 voor beginners is een handig cursusboek, speciaal geschreven voor beginners die nooit eerder hebben gewerkt op een computer of laptop. Beginnershandelingen zoals het aanzetten van de pc of laptop en het gebruik van de muis of het touchpad worden u stap voor stap aangeleerd. U leert hoe u programma’s start en afsluit en bestanden opent en opslaat. Ook maakt u kennis met internet en e-mail. U neemt het boek bij de computer door en voert direct alle instructies uit op uw eigen pc. De schermafbeelding bij iedere stap laat zien welke handeling u moet uitvoeren. Zo doet u in uw eigen tempo alle benodigde basiskennis en vaardigheden op voor het werken met Windows 8. Het boek is geschreven volgens de bekende Visual Steps-methode. Een greep uit de onderwerpen: starten en afsluiten van de computer werken met de muis, toetsenbord, touchpad tekst typen, inclusief vreemde tekens brief schrijven, bewerken, opslaan en afdrukken werken met bestanden en mappen surfen over internet e-mail (met bijlage) versturen en ontvangen Website bij het boek: www.visualsteps.nl/beginners8 [...]Visuele stappengids Windows 8

Wed, 01 May 2013 08:30:00 +0100

Heeft u tijdens het werken op de Windows 8-pc ook regelmatig vragen als: hoe maak ik een back up, hoe wijzig ik mijn wachtwoord, hoe download ik een app, hoe maak ik een snelkoppeling of hoe importeer ik foto’s van een digitale camera naar mijn pc? In de Visuele stappengids Windows 8 krijgt u antwoord op deze en vele andere veelvoorkomende vragen. In dit handige naslagwerk zoekt u veelgebruikte opties en functies in Windows 8 snel op. Per item wordt een afgeronde, efficiënte serie stappen aangeboden. Door de visuele weergave van de stappen kunt u de handelingen gemakkelijk uitvoeren. Een greep uit de onderwerpen: werken met het startscherm, bureaublad en de taakbalk instellingen maken voor het beeldscherm, vensters, programma’s, energiebeheer, muis, toetsenbord, touchscreen en geluid werken met bestanden, mappen en bibliotheken interessante opties in Internet Explorer e-mailen en contactpersonen toevoegen aan de app Personen handige opties voor tekstverwerking in WordPad beveiliging, onderhoud, en back-ups gebruikersaccounts maken en beheren branden werken met een usb-stick, externe harde schijf en digitale camera werken met foto, video en muziek thuisgroep instellen werken met diverse apps, zoals Agenda, Weer, Kaarten en Lezer Website bij het boek: www.visualstep[...]