Subscribe: .: ... ::. P A G I N I . C O M . :: .. : .
http://www.pagini.com/rss/atom.xml
Added By: Feedage Forager Feedage Grade B rated
Language: Romanian
Tags:
arhive  care  din  director  dunarea  era  fost  iashte  lumii ziarele  mai  ratate  sau  semi ratate  skirea  sunt  unul dintre  voiculescu 
Rate this Feed
Rate this feedRate this feedRate this feedRate this feedRate this feed
Rate this feed 1 starRate this feed 2 starRate this feed 3 starRate this feed 4 starRate this feed 5 star

Comments (0)

Feed Details and Statistics Feed Statistics
Preview: .: ... ::. P A G I N I . C O M . :: .. : .

.: ... ::. P A G I N I . C O M . :: .. : .Societate, Media, Cultura. Un blog pe cale de a deveni revista. Stai tuned! Matei.org Pagini.com a fost mentionat ca unul dintre topurile de virf in sondajul RoBloggers si ca "Blogul Lunii Septembrie" de JurnalismOnline.roModified: 2006-08-21T14:00:59Z

 J101--Skirea iashte...J101--Skirea iashte...

2006-09-29T02:54:23Z

-"Ce iashte skirea, mai proshtovane?"

-"Pai iaste aia de se-ntimpla amu si nime' nu s-o ginghit la ia, domnule!" astept sa aud din bancile de cristal lichid ale Internetului, in timp ce citesc ziarele din .ro, ca sa exclam la rindu-mi:

-"Emininche! Stai jos, loaza!"

Din pacate, raspunsul asteptat nu vine niciodata. Privirile interlocutorilor mei virtuali ramin pierdute in propriul buric si istetimea mea ardeleneasca sufera, lipsita de admiratori.

In Romania, stirea e aia care arata ca reporterul se afla in treaba. (Mai ales la ziare, ca la TV, Sirbu si colegii au adus niste Rostogani din America, sa ii mai dez-narozeasca pe narcisistii din presa romaneasca).

Examplu in cauza. Adevarul publica un material despre arhivele intreprinderii Dunarea. Buun. Care e stirea? Pai, conform paragrafului 1, care ar trebuie sa o rezume, e ca ziarul Adevarul a avut acces la sus-zisa arhiva. Si ca, in subsidiar, Voiculescu era directorul firmei sus numite. Si ca Stolojan era director la Ministerul Finantelor. Si ca Dunarea facea comert exterior. A, si ca unul dintre tartorii de la Dunarea a fost si sef la SIE pina mai an. (Asta parca merita sa fie pusa in paragraf, dar, dupa o examinare mai atenta, tot la cos ar fi trebuit sa se duca. Parca nu stie o tara intreaga cine lucreaza la SRI/SIE & eiusdem farinae.)

La o analiza si mai atenta, articolul contine unele detalii (cum ar fi ca Securitatea vamuia prin Dunarea tot comertul extern romanesc), dar toate sunt de "backgrounder", nimic sa crape pamintul. Nimic ce merita sa apara intr-un articol de pagina 1.

Frustrarea mea a fost adusa la paroxism de faptul ca autorii care ne anunta triumfator ca au avut access la arhive au uitat, de la mina, pina la gura, care era treaba. Nu sa ne spuna ca au fost la arhive. Ci daca au raspunsul pe care o tara intreaga vrea sa il afle: a fost Dan Voiculescu ofiter acoperit sau, daca nu, emisar cu drepturi si privilegii speciale al lui Ceausescu, Securitatii, Partidului, clicii conducatoare sau a tuturor la un loc, sau nu? In absenta unei grenade care sa faca "bum", orice articol publicat pe tema Dunarea, cu sau fara acces la arhive, va fi doar o petarda. Fumigena.

4.000 de dosare, conţinând fiecare aproximativ 200 de file: facturi, corespondenţe, contracte, note de convorbiri, reglementări fiscale, sugestii politice şi strategii de piaţă. În dreptul semnăturilor apar nume sonore: Dan Voiculescu, fost director Crescent, Theodor Stolojan, pe vremea aceea şeful Direcţiei Valutare din Ministerul Finanţelor, englezul Barry George, devenit vedetă cu ocazia scandalului "şpaga Fregatelor", Constantin Rotaru - mai puţin cunoscut marelui public, fost director adjunct al Serviciului de Informaţii Externe. Acestea sunt documentele consultate de Adevărul în arhiva desecretizată ICE Dunărea.


Cititi restul aici, ca blogului pagini.com ii este prea jena sa redea compunerea in intregime.