Subscribe: RSS - Revisjonshistorikk
http://no.wikipedia.org/w/index.php?title=RSS&action=history&feed=rss
Added By: Feedage Forager Feedage Grade B rated
Language: Norwegian
Tags:
atom  eldre revisjon  finnes  linje linje  linje  opera    resource framework  simple syndication  ← eldre  − −   
Rate this Feed
Rate this feedRate this feedRate this feedRate this feedRate this feed
Rate this feed 1 starRate this feed 2 starRate this feed 3 starRate this feed 4 starRate this feed 5 star

Comments (0)

Feed Details and Statistics Feed Statistics
Preview: RSS - Revisjonshistorikk

RSS - RevisjonshistorikkRevisjonshistorikk for denne sidenLast Build Date: Sun, 18 Feb 2018 21:07:58 GMT

 InternetArchiveBot: Redder 0 kilde(r) og merker 1 som død(e). #IABot (v1.5.1)

Tue, 05 Sep 2017 17:00:55 GMT

Redder 0 kilde(r) og merker 1 som død(e). #IABot (v1.5.1) ← Eldre revisjon Revisjonen fra 5. sep. 2017 kl. 17:00 Linje 18: Linje 18:   Fart i sakene ble det først da Dave Winer og det amerikanske firmaet UserLand grep fatt i standarden og knyttet RSS til sin blogg-programvare. Winer omdøpte RSS til '''Really Simple Syndication'''. W3C kom inn i bildet og RSS ble omsider til '''RDF Site Summary'''. «RDF» står for Resource Description Framework.   Fart i sakene ble det først da Dave Winer og det amerikanske firmaet UserLand grep fatt i standarden og knyttet RSS til sin blogg-programvare. Winer omdøpte RSS til '''Really Simple Syndication'''. W3C kom inn i bildet og RSS ble omsider til '''RDF Site Summary'''. «RDF» står for Resource Description Framework.     − RSS har med andre ord en broket fortid og de lærde strides om hvordan utviklingen av formatet faktisk har foregått. Dave Winer har [https://web.archive.org/web/20061110001520/http://backend.userland.com/rss091 sin versjon], Dan Libby som jobbet for Netscape har [http://www.egroups.com/message/rss-dev/239 en annen]. Dan Brickley, som jobber med den semantiske weben i regi av W3C har [http://groups.yahoo.com/group/rss-dev/message/1136 en tredje versjon]. + RSS har med andre ord en broket fortid og de lærde strides om hvordan utviklingen av formatet faktisk har foregått. Dave Winer har [https://web.archive.org/web/20061110001520/http://backend.userland.com/rss091 sin versjon], Dan Libby som jobbet for Netscape har [http://www.egroups.com/message/rss-dev/239 en annen]{{død lenke|dato=september 2017 |bot=InternetArchiveBot }}. Dan Brickley, som jobber med den semantiske weben i regi av W3C har [http://groups.yahoo.com/group/rss-dev/message/1136 en tredje versjon].       Grunnet alle de forskjellige versjonene av RSS, og inkompatibiliteten dette skaper, jobber [[IETF]] med en ny standard kalt [[Atom (filformat)|Atom]], som er tenkt som en erstatter for RSS.   Grunnet alle de forskjellige versjonene av RSS, og inkompatibiliteten dette skaper, jobber [[IETF]] med en ny standard kalt [[Atom (filformat)|Atom]], som er tenkt som en erstatter for RSS. [...]InternetArchiveBot: Redder 1 kilde(r) og merker 0 som død(e). #IABot (v1.4.2)

Mon, 24 Jul 2017 12:38:08 GMT

Redder 1 kilde(r) og merker 0 som død(e). #IABot (v1.4.2) ← Eldre revisjon Revisjonen fra 24. jul. 2017 kl. 12:38 Linje 18: Linje 18:   Fart i sakene ble det først da Dave Winer og det amerikanske firmaet UserLand grep fatt i standarden og knyttet RSS til sin blogg-programvare. Winer omdøpte RSS til '''Really Simple Syndication'''. W3C kom inn i bildet og RSS ble omsider til '''RDF Site Summary'''. «RDF» står for Resource Description Framework.   Fart i sakene ble det først da Dave Winer og det amerikanske firmaet UserLand grep fatt i standarden og knyttet RSS til sin blogg-programvare. Winer omdøpte RSS til '''Really Simple Syndication'''. W3C kom inn i bildet og RSS ble omsider til '''RDF Site Summary'''. «RDF» står for Resource Description Framework.     − RSS har med andre ord en broket fortid og de lærde strides om hvordan utviklingen av formatet faktisk har foregått. Dave Winer har [http://backend.userland.com/rss091 sin versjon], Dan Libby som jobbet for Netscape har [http://www.egroups.com/message/rss-dev/239 en annen]. Dan Brickley, som jobber med den semantiske weben i regi av W3C har [http://groups.yahoo.com/group/rss-dev/message/1136 en tredje versjon]. + RSS har med andre ord en broket fortid og de lærde strides om hvordan utviklingen av formatet faktisk har foregått. Dave Winer har [https://web.archive.org/web/20061110001520/http://backend.userland.com/rss091 sin versjon], Dan Libby som jobbet for Netscape har [http://www.egroups.com/message/rss-dev/239 en annen]. Dan Brickley, som jobber med den semantiske weben i regi av W3C har [http://groups.yahoo.com/group/rss-dev/message/1136 en tredje versjon].       Grunnet alle de forskjellige versjonene av RSS, og inkompatibiliteten dette skaper, jobber [[IETF]] med en ny standard kalt [[Atom (filformat)|Atom]], som er tenkt som en erstatter for RSS.   Grunnet alle de forskjellige versjonene av RSS, og inkompatibiliteten dette skaper, jobber [[IETF]] med en ny standard kalt [[Atom (filformat)|Atom]], som er tenkt som en erstatter for RSS. [...]InternetArchiveBot: Redder 1 kilde(r) og merker 0 som død(e). #IABot (v1.4.1)

Sat, 15 Jul 2017 07:54:05 GMT

Redder 1 kilde(r) og merker 0 som død(e). #IABot (v1.4.1) ← Eldre revisjon Revisjonen fra 15. jul. 2017 kl. 07:54 Linje 7: Linje 7:   En RSS-leser, eller aggregator, kan sjekke brukerens abonnementsliste og vise de kildene som har nye eller oppdaterte artikler. Det er i dag vanlig å finne RSS-støtte både på små og store nettsteder. Noen nettsteder lar deg velge mellom RSS og [[Atom (filformat)|Atom]]-formatet, andre tilbyr bare ett format.   En RSS-leser, eller aggregator, kan sjekke brukerens abonnementsliste og vise de kildene som har nye eller oppdaterte artikler. Det er i dag vanlig å finne RSS-støtte både på små og store nettsteder. Noen nettsteder lar deg velge mellom RSS og [[Atom (filformat)|Atom]]-formatet, andre tilbyr bare ett format.     − Det finnes RSS-lesere for de fleste plattformer, og i tillegg finnes det nettbaserte RSS-lesere, som [http://www.bloglines.com/ Bloglines]. Flere moderne nettlesere som [[Internet Explorer 7]] fra Microsoft, [[Opera (nettleser)|Opera]] fra Opera Software og [[Firefox]] fra Mozilla Foundation har innebygget støtte for RSS. I tillegg finnes det diverse programmer som oversetter RSS til [[e-post]] eller [[NNTP]] (news-format). + Det finnes RSS-lesere for de fleste plattformer, og i tillegg finnes det nettbaserte RSS-lesere, som [https://web.archive.org/web/20070329170405/http://www.bloglines.com/ Bloglines]. Flere moderne nettlesere som [[Internet Explorer 7]] fra Microsoft, [[Opera (nettleser)|Opera]] fra Opera Software og [[Firefox]] fra Mozilla Foundation har innebygget støtte for RSS. I tillegg finnes det diverse programmer som oversetter RSS til [[e-post]] eller [[NNTP]] (news-format).       Det finnes også flere søkemotorer som indekserer RSS. Man kan også abonnere på søk.   Det finnes også flere søkemotorer som indekserer RSS. Man kan også abonnere på søk. [...]193.212.164.18: Google pages er blitt tatt ned, fjernet dermed dette fra artikkelen.

Tue, 24 May 2016 08:43:21 GMT

Google pages er blitt tatt ned, fjernet dermed dette fra artikkelen. ← Eldre revisjon Revisjonen fra 24. mai 2016 kl. 08:43 Linje 7: Linje 7:   En RSS-leser, eller aggregator, kan sjekke brukerens abonnementsliste og vise de kildene som har nye eller oppdaterte artikler. Det er i dag vanlig å finne RSS-støtte både på små og store nettsteder. Noen nettsteder lar deg velge mellom RSS og [[Atom (filformat)|Atom]]-formatet, andre tilbyr bare ett format.   En RSS-leser, eller aggregator, kan sjekke brukerens abonnementsliste og vise de kildene som har nye eller oppdaterte artikler. Det er i dag vanlig å finne RSS-støtte både på små og store nettsteder. Noen nettsteder lar deg velge mellom RSS og [[Atom (filformat)|Atom]]-formatet, andre tilbyr bare ett format.     − Det finnes RSS-lesere for de fleste plattformer, og i tillegg finnes det flere nettbaserte RSS-lesere, som [http://www.bloglines.com/ Bloglines] eller [http://reader.google.com/ Google Reader]. Flere moderne nettlesere som [[Internet Explorer 7]] fra Microsoft, [[Opera (nettleser)|Opera]] fra Opera Software og [[Firefox]] fra Mozilla Foundation har innebygget støtte for RSS. I tillegg finnes det diverse programmer som oversetter RSS til [[e-post]] eller [[NNTP]] (news-format). + Det finnes RSS-lesere for de fleste plattformer, og i tillegg finnes det nettbaserte RSS-lesere, som [http://www.bloglines.com/ Bloglines]. Flere moderne nettlesere som [[Internet Explorer 7]] fra Microsoft, [[Opera (nettleser)|Opera]] fra Opera Software og [[Firefox]] fra Mozilla Foundation har innebygget støtte for RSS. I tillegg finnes det diverse programmer som oversetter RSS til [[e-post]] eller [[NNTP]] (news-format).       Det finnes også flere søkemotorer som indekserer RSS. Man kan også abonnere på søk.   Det finnes også flere søkemotorer som indekserer RSS. Man kan også abonnere på søk. [...]StigBot: Standardisere eksterne lenker 1-1-2 - Kjøring 4

Sun, 13 Mar 2016 20:14:11 GMT

Standardisere eksterne lenker 1-1-2 - Kjøring 4

← Eldre revisjon Revisjonen fra 13. mar. 2016 kl. 20:14
Linje 23: Linje 23:
   
 
== Eksterne lenker ==
 
== Eksterne lenker ==
*[http://www.rssboard.org/rss-specification Spesifikasjonen av RSS 2.0]
+
* [http://www.rssboard.org/rss-specification Spesifikasjonen av RSS 2.0]
   
 
==Alternative bruksområder==
 
==Alternative bruksområder==Jeblad (bot): Legger til 'Autoritetsdata' nederst på siden

Sun, 27 Dec 2015 00:58:13 GMT

Legger til 'Autoritetsdata' nederst på siden

← Eldre revisjon Revisjonen fra 27. des. 2015 kl. 00:58
Linje 27: Linje 27:
 
==Alternative bruksområder==
 
==Alternative bruksområder==
 
RSS ble opprinnelig mest brukt for å syndikere tekst-innhold, men har etter hvert også blitt tatt i bruk for å distribuere andre medietyper. Eksempler på dette er [[podkasting]] (audio-filer) og [[broadcatching]] ([[BitTorrent]]-filer).
 
RSS ble opprinnelig mest brukt for å syndikere tekst-innhold, men har etter hvert også blitt tatt i bruk for å distribuere andre medietyper. Eksempler på dette er [[podkasting]] (audio-filer) og [[broadcatching]] ([[BitTorrent]]-filer).
  +
{{Autoritetsdata}}
   
 
[[Kategori:Internettstandarder]]
 
[[Kategori:Internettstandarder]]Noorse: Tilbakestilte endring av 2.150.18.221 (bidrag) til siste versjon av Addbot

Wed, 15 Jan 2014 15:03:55 GMT

Tilbakestilte endring av 2.150.18.221 (bidrag) til siste versjon av Addbot ← Eldre revisjon Revisjonen fra 15. jan. 2014 kl. 15:03 Linje 1: Linje 1: − '''RSS''' (vanligvis skrevet ut som '''Really Simple Syndication'''), også kalt '''«levende bokmerker»''' eller '''«nyhetsmating»''', er en ordning der en [[nettleser]] på en datamaskin henter nyheter eller annet materiale fra [[Internett]] fortløpende og automatisk. RSS er en [[XML]]-dialekt basert på [[Resource Description Framework|RDF]] (''Resource Description Framework'') som brukes for å videreformidle utdrag av innhold fra en [[nettside]] som oppdateres jevnlig (ofte en [[weblogg]]).   −     [[Fil:Feed-icon.svg |thumb|Dette er en åpen, det vil si rettighetsfri, [[logo]] som har blitt lansert for å representere ''RSS feeds'' på [[nettside]]r. Den er blant annet i bruk i nettleserne [[Firefox]], [[Internet Explorer]] og [[Opera (nettleser)|Opera]], og på en mengde nettsider]]   [[Fil:Feed-icon.svg |thumb|Dette er en åpen, det vil si rettighetsfri, [[logo]] som har blitt lansert for å representere ''RSS feeds'' på [[nettside]]r. Den er blant annet i bruk i nettleserne [[Firefox]], [[Internet Explorer]] og [[Opera (nettleser)|Opera]], og på en mengde nettsider]]   + '''RSS''' (vanligvis skrevet ut som '''Really Simple Syndication'''), også kalt '''«levende bokmerker»''' eller '''«nyhetsmating»''', er en ordning der en [[nettleser]] på en datamaskin henter nyheter eller annet materiale fra [[Internett]] fortløpende og automatisk. RSS er en [[XML]]-dialekt basert på [[Resource Description Framework|RDF]] (''Resource Description Framework'') som brukes for å videreformidle utdrag av innhold fra en [[nettside]] som oppdateres jevnlig (ofte en [[weblogg]]).       ==Vanlig bruk==   ==Vanlig bruk== [...]2.150.18.221 på 15. jan. 2014 kl. 15:03

Wed, 15 Jan 2014 15:03:08 GMT

← Eldre revisjon Revisjonen fra 15. jan. 2014 kl. 15:03 Linje 1: Linje 1: − [[Fil:Feed-icon.svg |thumb|Dette er en åpen, det vil si rettighetsfri, [[logo]] som har blitt lansert for å representere ''RSS feeds'' på [[nettside]]r. Den er blant annet i bruk i nettleserne [[Firefox]], [[Internet Explorer]] og [[Opera (nettleser)|Opera]], og på en mengde nettsider]]     '''RSS''' (vanligvis skrevet ut som '''Really Simple Syndication'''), også kalt '''«levende bokmerker»''' eller '''«nyhetsmating»''', er en ordning der en [[nettleser]] på en datamaskin henter nyheter eller annet materiale fra [[Internett]] fortløpende og automatisk. RSS er en [[XML]]-dialekt basert på [[Resource Description Framework|RDF]] (''Resource Description Framework'') som brukes for å videreformidle utdrag av innhold fra en [[nettside]] som oppdateres jevnlig (ofte en [[weblogg]]).   '''RSS''' (vanligvis skrevet ut som '''Really Simple Syndication'''), også kalt '''«levende bokmerker»''' eller '''«nyhetsmating»''', er en ordning der en [[nettleser]] på en datamaskin henter nyheter eller annet materiale fra [[Internett]] fortløpende og automatisk. RSS er en [[XML]]-dialekt basert på [[Resource Description Framework|RDF]] (''Resource Description Framework'') som brukes for å videreformidle utdrag av innhold fra en [[nettside]] som oppdateres jevnlig (ofte en [[weblogg]]).   +   + [[Fil:Feed-icon.svg |thumb|Dette er en åpen, det vil si rettighetsfri, [[logo]] som har blitt lansert for å representere ''RSS feeds'' på [[nettside]]r. Den er blant annet i bruk i nettleserne [[Firefox]], [[Internet Explorer]] og [[Opera (nettleser)|Opera]], og på en mengde nettsider]]       ==Vanlig bruk==   ==Vanlig bruk== [...]Addbot: bot: Fjerner 66 interwikilenker som nå hentes fra d:q45432 på Wikidata

Wed, 06 Mar 2013 22:57:27 GMT

bot: Fjerner 66 interwikilenker som nå hentes fra d:q45432 på Wikidata ← Eldre revisjon Revisjonen fra 6. mar. 2013 kl. 22:57 Linje 30: Linje 30:   [[Kategori:Internettstandarder]]   [[Kategori:Internettstandarder]]   [[Kategori:XML]]   [[Kategori:XML]] −   − [[ar:آر إس إس]]   − [[ast:RSS]]   − [[bn:আর এস এস]]   − [[zh-min-nan:RSS]]   − [[be:RSS]]   − [[be-x-old:RSS]]   − [[bg:RSS]]   − [[ca:RSS]]   − [[cs:RSS]]   − [[da:RSS]]   − [[de:RSS]]   − [[et:RSS]]   − [[el:RSS]]   − [[en:RSS]]   − [[es:RSS]]   − [[eo:RSS]]   − [[eu:RSS]]   − [[fa:آراس‌اس]]   − [[fr:RSS]]   − [[gl:RSS]]   − [[ko:RSS]]   − [[hy:RSS]]   − [[hi:आर एस एस फीड]]   − [[hr:RSS]]   − [[id:RSS]]   − [[it:RSS]]   − [[he:RSS]]   − [[ka:RSS]]   − [[kk:RSS]]   − [[ku:RSS]]   − [[ky:RSS]]   − [[lv:RSS protokols]]   − [[lt:RSS]]   − [[mk:RSS]]   − [[mg:RSS]]   − [[ml:ആർ.എസ്.എസ്. ഫീഡ്]]   − [[mzn:آر اس اس]]   − [[ms:RSS]]   − [[mn:RSS]]   − [[nl:Really Simple Syndication]]   − [[ja:RSS]]   − [[nn:RSS]]   − [[uz:RSS]]   − [[pl:Really Simple Syndication]]   − [[pt:RSS]]   − [[ro:RSS]]   − [[ru:RSS]]   − [[sq:RSS]]   − [[simple:Really Simple Syndication]]   − [[sk:RSS (formát súboru)]]   − [[sl:RSS (protokol)]]   − [[so:RSS]]   − [[sr:RSS]]   − [[sh:RSS]]   − [[fi:RSS]]   − [[sv:RSS]]   − [[ta:ஆர்எஸ்எஸ் (கோப்பு வடிவம்)]]   − [[tt:RSS]]   − [[th:อาร์เอสเอส]]   − [[tr:RSS]]   − [[uk:RSS]]   − [[ur:انتہائی سادہ سندیکت]]   − [[vi:RSS (định dạng tập tin)]]   − [[yi:RSS]]   − [[zh-yue:RSS]]   − [[zh:RSS]]   [...]TjBot: r2.7.2) (robot Legger til: ky:RSS

Tue, 25 Dec 2012 18:17:53 GMT

r2.7.2) (robot Legger til: ky:RSS

← Eldre revisjon Revisjonen fra 25. des. 2012 kl. 18:17
Linje 61: Linje 61:
 
[[kk:RSS]]
 
[[kk:RSS]]
 
[[ku:RSS]]
 
[[ku:RSS]]
  +
[[ky:RSS]]
 
[[lv:RSS protokols]]
 
[[lv:RSS protokols]]
 
[[lt:RSS]]
 
[[lt:RSS]]