Subscribe: Sci-Fi Nytt
http://www.scifinytt.se/index.php?tempskin=_rss
Added By: Feedage Forager Feedage Grade B rated
Language: Swedish
Tags:
att  blogged evolution  blogged  ett  evolution  för  inte  jag  kommer  med  och  original blogged    säsong    är  år 
Rate this Feed
Rate this feedRate this feedRate this feedRate this feedRate this feed
Rate this feed 1 starRate this feed 2 starRate this feed 3 starRate this feed 4 starRate this feed 5 star

Comments (0)

Feed Details and Statistics Feed Statistics
Preview: Sci-Fi Nytt

Sci-Fi NyttA Swedish Science Fiction & Fantasy Site. The Expanse, MST3K, Doctor Who och Wheel of Time

Det ser ut som om det är Sony som kommer att göra ett försök att göra en TV-serie as "Wheel of Time" ("Sagan om Drakens Återkomst" på svenska). Låt oss innerligt hoppas att det blir mer av "Game of Thrones"-kvalité och inte elände som "Shannara" eller "The Seeker".

Jag är säker på att det kan göras en bra TV-serie av detta, om bara viljan och kvalitén hos skaparna finns.

För er som är intresserade av ljudböcker, och har lite smådimmiga minnen av serien (eller av någon anledning aldrig läst dem) så ges serien för tillfället ut som ljudböcker. Har själv börjat lyssna på dem nu. Antagligen stoppar de dock där den svenska utgivningen övergavs (efter bok 11, vilket innebär bok 22 i Sverige) men man kan ju hoppas att utgivningen blir en sådan succé att även de tre sista böckerna äntligen kommer ut på svenska (speciellt som dessa tre är fruktansvärt bra).

The Expanse säsong 2 är nu tyvärr slut, som tidigare meddelat så kommer det dock en säsong tre nästa år. Lyckligtvis så har nu Doctor Who äntligen startat upp igen efter det långa uppehållet, så nu har man en ny säsong att se fram emot,

Kan också påpekas att nystarten av Mystery Science Theater 3000 nu finns på Netflix. Inte lika bra som Red Letter Media, men ändock en klassiker som återuppstått.

 

 

 

 

 
The Expanse får en tredje säsong

Livet är bra för en SF-fan just nu. Inte nog med att Star Trek: Discovery snart kommer, The Expanse (min nya favoritserie inom genren) är just nu mitt i säsong 2, men har redan fått löfte om att säsong 3 blir av.

Även denna säsong kommer att bestå av 13 avsnitt (till skillnad från säsong 1, som bara hade 10).

The Expanse bygger på bokserien av James S. A. Corey, och den första boken i serien blev nominerad för en Hugo 2012.
Recension - The Coming of the Terraphiles av Michael Moorcock (Doctor Who)

"The Society of Terraphiles held a Grand Tourney, currently the most exclusive game in the universe, every two and a half centuries, playing for the Silver Arrow of Artemis (the Big Arrer), whose origins were lost in the mists of time"

Det här är en udda bok. Måste sägas att jag är både en stor fan av Michael Moorcook och Doctor Who. Alla som känner till Michael Moorcocks verk måste ha höjt på både ett och annat ögonbryn när de fick reda på att denna bok skulle komma.

För er som inte vet, Michael Moorcock är mest känd för sitt Multiversum med tillhörande Eternal Champion (där så gott som alla hans böcker är sammankopplade på ett eller annat sätt genom att samma personer/hjältar lever ett parallelt och sammanlänkat liv genom flera dimensioner.

Intresserade kan läsa mer om konceptet här.

Full story »Star Wars VIII har fått ett namn...

... och det namnet är "The Last Jedi".

Filmen regisseras av Rian Johnson och har premiär i december.

(image)
Recension - Shadowmarch-serien av Tad Williams

Observera. Denna recension har tidigare postats på forumets recensiondel för rätt länge sedan, men eftersom jag gärna vill att den skall synas lite mer så kommer den här också.

Jag har ärligt talat läst väldigt lite av Tad Williams. Jag läste hans "Memory, Sorrow and Thorn" och "Otherland"-böcker på svenska för länge sedan, men avslutade aldrig serierna. Otherland kom väl aldrig ut komplett, tror jag. Vet inte om "Memory..." gjorde detta.

Nå, för några år sedan när jag gick med i Audible så slängde de ibland upp specialerbjudanden, och en av de få intressanta böckerna som kom upp var just den här serien. Sedan låg de i mitt bibliotek, medan jag hade annat att lyssna på.

Full story »Recension - Worldwar-serien av Harry Turtledove

"War seethed across the planet. Machines soared through the air, churned through the seas, crawled across the surface, pushing ever forward, carrying death. Earth was engaged in titanic struggle. Germany, Russia, France, China, Japan: the maps were changing day by day. The hostilities spread in ever-widening ripples of destruction: Britain, Italy, Africa...The fate of the world hung in the balance. Then the real enemy came. Out of the dark of night, out of the soft glow of dawn, out of the clear blue sky came an invasion force the likes of which Earth had never known - and worldwar was truly joined. The invaders were inhuman and they were unstoppable. Their technology was far beyond our reach, and their goal was simple. Fleetlord Atvar had arrived to claim Earth for the Empire. Never before had Earth's people been more divided. Never had the need for unity been greater. And grudgingly, inexpertly, humanity took up the challenge. In this epic novel of alternate history, Harry Turtledove takes us around the globe. We roll with German panzers; watch the coast of Britain with the RAF; and welcome alien-liberators to the Warsaw ghetto. In tiny planes we skim the vast Russian steppe, and we push the envelope of technology in secret labs at the University of Chicago. Turtledove's saga covers all the Earth, and beyond, as mankind - in all its folly and glory - faces the ultimate threat; and a turning point in history shows us a past that never was and a future that could yet come to be..."

För att vara helt ärlig är detta den första Harry Turtledove-serien som jag läst. Jag har naturligtvis hört talas om honom och hans förkärlek för alternativ historia, men jag har som sagt aldrig (vad jag vet) varken läst eller lyssnat på någon av hans böcker.

Full story »Gott nytt år!

Scifinytt firar i år 16 år på Internet, vilket jag faktiskt tycker är en prestation.

Det må vara att den lever på extrem sparlåga (delvis mitt fel, eftersom tiden varit lite knapp på senare år), men den lever i alla fall (hipp hipp...) trots Facebook, Reddit och andra stora aktörer.

Min tanke med Scifinytt när det startade var att vara en svensk nyhetssite för science fiction och fantasy. Detta var hösten år 2000, och jag gick på högskolan och hade högtflygande planer. Mestadels för att det just inte fanns någon generell site för SF-fans på den tiden.

Ärligt talat har det gått si och så med dessa planer, forumet har ärligt talat varit den del av siten som gått bäst, mestadels på grund av alla dessa underbara postare som funnits under årens lopp. Tyvärr har många av dem försvunnit in i dimmorna, men jag är oerhört tacksam över deras medverkan under de år de kunde avvara av sitens existens, och jag önskar dem lycka till i framtiden.

Eftersom siten har varit på sparlåga ett tag på grund av att er kära webmaster (dvs mig) jobbat för fullt (jag är programmerare för er som undrar) så har jag satt som nyårslöfte att 2017 kommer att bli ett riktigt bra år för Sci-Fi Nytt. Jag planerar en allmän uppfräshning, men det kommer nog senare under året.

Det jag främst kommer att satsa på är min två käpphästar: Nyheter inom SF/F relevanta för den svenska marknaden och bok-recensioner.

Så, nyheter kommer att dyka upp när som helst under veckan (beroende på när dessa kommer), medan jag planerar en recension i veckan under nästa år. Dessa recensioner kommer då att dyka upp på lördagar (om jag inte får förhinder, i sådana fall blir det söndag eller måndag). Med start den 7:e januari.

Ha det bra i vinterkylan, och känner ni er hågade att snacka med likasinnade i ett litet mindre format än Reddit/Facebook så är ni hjärtligt välkomna in på forumet.
Star Wars, Carrie Fisher och Worldcon

Hoppas alla har sett den nya Star Wars-filmen. I mitt tycke ett värdigt tillägg till rymdsagan. Vet att den inte är allas kopp té, men så är det med allt här i världen. Jag är bara glad över att något bra händer även på filmsidan efter prequel-fiaskot.

Lite tråkigare nyheter är att Carrie Fisher nu tyvärr har lämnat oss, endast 60 år gammal.

Kanske inte helt förvånande med tanke på hjärtattacken hon drabbades av nyligen, men det lät på rapporterna som om hon höll på att återhämta sig.

Ett addendum: Det har varit lite dött här på siten den senaste tiden, risken man för när man veckopendlar till jobb är att tiden till annat minskar dramatiskt.

Jag har dock bestämt mig för att det skall bli ändring på detta under 2017, så håll i hatten.

Angående 2017 så hoppas jag innerligt att den blir bättre än 2016. Om inte annat så blir det världskongress i Helsingfors till hösten. Hoppas alla SF och Fantasy-intresserade åtminstone ger en övervägande tanke om att delta.

Adressen till Worldcon 2017 för eventuellt intresserade