Subscribe: malaysianrockers
http://malaysianrockers.blogspot.com/feeds/comments/default
Added By: Feedage Forager Feedage Grade B rated
Language: Malay
Tags:
ada  artis  boleh  bro  dapat job  dia  gitar  job sebagai  kalau  kat  lagu  mana  nak  opie  saya  sekarang opie  tak  yang 
Rate this Feed
Rate this feedRate this feedRate this feedRate this feedRate this feed
Rate this feed 1 starRate this feed 2 starRate this feed 3 starRate this feed 4 starRate this feed 5 star

Comments (0)

Feed Details and Statistics Feed Statistics
Preview: malaysianrockers

malaysianrockers





Updated: 2012-08-01T20:41:15.750-07:00

 



Sekarang ni opie banyak dapat job sebagai sessioni...

2012-08-01T20:41:15.750-07:00

Sekarang ni opie banyak dapat job sebagai sessionist di Bandung dan juga artis-artis di Malaysia. Antara artis-artis yang mendapat khidmat opie ialah Ruhil, Haleeda dan Jeslina Hamid. Opie jugak ada buat arrangement untuk lagu "Pokok Klapak" Marsha, tapi tak pasti lagu tu keluar atau tidak.

Saya sebenarnya tak tahu pun ramai yang "kagum" dengan dia sebab saya tidak meminati gitar sehinggalah pada suatu hari kawan saya yang meminati gitar found out yang saya ni anak buah opie. Dia lah yang bagitahu saya, betapa hebatnya opie ni-- oh ye ke?

Opie ni dia memang suka low profile walaupun ramai yang kagum dengan dia.Di rumah pun dia sangat pendiam. Kalau orang tak tanya dia takkan cerita apa-apa. Pada saya dia berkebolehan dalam bidang muzik. Dia boleh main drum dan keyboard, boleh baca note dan pernah jugak mencipta lagu. Semuanya learn by hard and tak pernah masuk mana-mana sekolah muzik.

Hobi masa lapang - main flight simulator kat PC, rasanya dah lebih 20 tahun main benda tu. Rasanya kalau dlm kapal terbang, kalau pilot tiba-tiba sakit, dia boleh take over...heheheeh... dia still bujang..Dalam hidup dia ada dua perkara yang penting GITAR & PC.



Sekarang ni opie banyak dapat job sebagai sessioni...

2012-08-01T20:40:37.498-07:00

Sekarang ni opie banyak dapat job sebagai sessionist di Bandung dan juga artis-artis di Malaysia. Antara artis-artis yang mendapat khidmat opie ialah Ruhil, Haleeda dan Jeslina Hamid. Opie jugak ada buat arrangement untuk lagu "Pokok Klapak" Marsha, tapi tak pasti lagu tu keluar atau tidak.

Saya sebenarnya tak tahu pun ramai yang "kagum" dengan dia sebab saya tidak meminati gitar sehinggalah pada suatu hari kawan saya yang meminati gitar found out yang saya ni anak buah opie. Dia lah yang bagitahu saya, betapa hebatnya opie ni-- oh ye ke?

Opie ni dia memang suka low profile walaupun ramai yang kagum dengan dia.Di rumah pun dia sangat pendiam. Kalau orang tak tanya dia takkan cerita apa-apa. Pada saya dia berkebolehan dalam bidang muzik. Dia boleh main drum dan keyboard, boleh baca note dan pernah jugak mencipta lagu. Semuanya learn by hard and tak pernah masuk mana-mana sekolah muzik.

Hobi masa lapang - main flight simulator kat PC, rasanya dah lebih 20 tahun main benda tu. Rasanya kalau dlm kapal terbang, kalau pilot tiba-tiba sakit, dia boleh take over...heheheeh... dia still bujang..Dalam hidup dia ada dua perkara yang penting GITAR & PC.



d'riyadh..org kg ako...gunung mesah gopeng heh...

2011-10-22T03:29:35.459-07:00

d'riyadh..org kg ako...gunung mesah gopeng hehe



bro, mane nk cari kasut ni lagi skang? aku da muak...

2011-02-01T19:54:01.114-08:00

bro, mane nk cari kasut ni lagi skang? aku da muak pakai reebok classic ni...hehe



pwrd: metalwarsmusic.blogspot.com

2010-01-20T19:48:34.462-08:00

pwrd: metalwarsmusic.blogspot.com



Bro mmg rock...ada lirik pepayung kasih x?..

2010-01-11T19:33:30.054-08:00

Bro mmg rock...ada lirik pepayung kasih x?..



password protected pulak file ni bro

2009-11-29T23:45:10.511-08:00

password protected pulak file ni bro



lagu die mmg best ar....search yg tbek

2009-10-28T05:57:40.661-07:00

lagu die mmg best ar....search yg tbek



sbb....amuk yg d'pggl nasha 2 dlu kononnye mra...

2009-10-06T00:43:08.638-07:00

sbb....amuk yg d'pggl nasha 2 dlu kononnye mrajok dgn media...pas 2 brenti nyanyi...da xde duit...nak cri mkn...nyanyi blek pki topeng..pdi ar nak kalis....
sudu...



Kalau ada jual ori kan lagi bagus!!! best la bnad ...

2009-09-17T17:51:54.712-07:00

Kalau ada jual ori kan lagi bagus!!! best la bnad ni... susah nak cari material ni bro... pa bule buat...



sape nak beli tiket konsert search kat k.l blh cal...

2009-07-27T02:56:06.339-07:00

sape nak beli tiket konsert search kat k.l blh call aku...fid- 012 3668027.






adik sjankan telur dah bebulu ke belum?...kalau b...

2009-07-13T01:53:55.962-07:00

adik sjankan telur dah bebulu ke belum?...kalau belum jgn masuk sini ye dik...pegi nenen mak dulu...



hello... hapi blogging... have a nice day! just vi...

2009-06-16T13:00:07.625-07:00

hello... hapi blogging... have a nice day! just visiting here....



search d tawau?...yahoo....!!!!!!!!

2009-06-06T04:32:48.490-07:00

search d tawau?...yahoo....!!!!!!!!



bro mcm mana nak follow ? radio online http://ra...

2009-05-02T11:34:00.000-07:00

bro mcm mana nak follow ?

radio online

http://radiozones.blogspot.com



Salam,MP3 lagu Kolej tak dak ka ?..boh la kat sini...

2009-04-07T04:15:00.000-07:00

Salam,

MP3 lagu Kolej tak dak ka ?..boh la kat sini rindu lah nak dengaq...teringat dewan tu..

- www.blouseku.com -



salam bro rockers..yang part II punye takde ke..??...

2009-03-13T15:23:00.000-07:00

salam bro rockers..
yang part II punye takde ke..??
Part I nih dh selamat wa seduted..

Anyway Thanks Bro Rockers



salam bro..apa password nak extract utk album ni b...

2009-03-13T07:27:00.000-07:00

salam bro..
apa password nak extract utk album ni bro..??



Macam mana Dunia Rock dapat diselamatkan kalau lag...

2009-03-11T04:24:00.000-07:00

Macam mana Dunia Rock dapat diselamatkan kalau lagu2 dibenarkan utk di download. Cicak bayar royalti ke? mmmmm laman ini akan kuburkan industri rock tanah air. Jangan terkejut tak lama lagi artis mengemis sbb kau!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!



cicakkampung...bg rockers2 kite dengar lagu "dala...

2009-02-21T19:21:00.000-08:00

cicakkampung...bg rockers2 kite dengar lagu "dalam Kembara"- may..
lagu 2 memng power la..bg aku semangat untuk teruskan perjuangan idup ni..huhu~~~~~



Lagu kumpulan sofea yang gua paling suke skali ial...

2009-02-21T19:18:00.000-08:00

Lagu kumpulan sofea yang gua paling suke skali ialah "Anak Liar"



apesal tak cukupkan sepuluh lagu diorang???heuheuh...

2008-11-27T15:28:00.000-08:00

apesal tak cukupkan sepuluh lagu diorang???heuheuheuheu



opie tak popular sebab dia tak nak........ merenda...

2008-10-28T03:16:00.000-07:00

opie tak popular sebab dia tak nak........ merendah diri



Tak boleh ni donlod ni bro ... link dia takda

2008-09-29T20:20:00.000-07:00

Tak boleh ni donlod ni bro ... link dia takda