Subscribe: Chinta Miraie
http://chintacool.blogspot.com/feeds/posts/default
Added By: Feedage Forager Feedage Grade B rated
Language: Malay
Tags:
ade  aje  aku  ape  blk  dia  doc  hehehe  jek  kucing  lam  mak aku  mak  mcm  neh  nye  pehtu  plak  pon  trus 
Rate this Feed
Rate this feedRate this feedRate this feedRate this feedRate this feed
Rate this feed 1 starRate this feed 2 starRate this feed 3 starRate this feed 4 starRate this feed 5 star

Comments (0)

Feed Details and Statistics Feed Statistics
Preview: Chinta Miraie

Chinta Miraie





Updated: 2016-09-08T12:34:24.052+08:00

 



RindU yG TerAmat sgT..

2009-12-10T11:35:59.959+08:00

huwaaaaaaaaaaaaa..rindu nye kt blog ni..kecian kt blog aku ni..tbior cenggitu jep..seb bek stil igt lgik pword..huhuhuhu..rindu jgk dgn blog2 kengkawan yg len..pasti da mcm2 berubah kn kn..mesti sume da santek2..blog aku jek cmni lgik..hehehehe

agk lm jgk aku xjenguk ini blog..ntah cane la tetibe arini nk upd8 blog..td dok cr2 lirik lagu ketika cinta bertasbih..tbukak blog org len..tu yg rindu kt blog ni..huhuhuhu..xpe2,,pehni kembali 8tiv..rindu gk kt dak2 cbox..sgt2..ngeeee.. :p adios~~~~~

p/s : klu rajin,,amik la pic teddy tu..pehtu tempek kt blog korg yep..hehehehe..



beRsAraNg..

2009-11-04T08:27:23.452+08:00

huuish..lm nye xjenguk blog aku neh..da mcm nk bsarang jek..bkn sbb ketandas..tp sibuk kelain..hahahaha..tiap2 mlm asik bcucuk tanam pehtu dok msk2..kt mne lg,,facebook la..da tjebak skali,,perghhh..syg nk tinggal cenggitu..kpd teman2 di blog n di cetroom,,wah udah lm nggak ngobrol..hehehhehe..ade gk yg anta msg,,kemane ilang,,da kawen ke..hahahaha..kawen la sgt..ade je,,tcongok kt fb la,,mne lg..kuikuikui..rs2 dekat sebulan gk aku xmemuncul dri kt blog atau kt cetroom,,adekah yg rindu pd dri ini..ahaks!!pasan pulak..ngeeee..

sesaje jek pg2 ni terasa nk type something kt cni..ok la,,xde idea gk neh..huhuhuhuhu..adios~~~~~

p/s: kawen xlagi..tp da tunang..dengan fb..hakhakhak



mEnaTap maTa mU..

2009-10-06T20:42:00.365+08:00

Sungguh indahnya hari berlalu
Menunggu kasih tambatan hati
Ingin rasanya selalu berbagi
Bersamanya kala suatu nanti

Andaikan kau jadi milikku
Selaluku nyanyikan lagu rindu
Andaikan kau dan aku bersatu
Dunia ini berseri selalu

Ku ingin dirimu dekat dihatiku
Berdua kita kan raih bahagia
Ku ingin dirimu turut merasa
Rasa rindu untuk menatap matamu
Menatap matamu

Bagaikan bintang nun jauh di sana
Terangi malam yang semakin gelap
Jika kau sudi menemaniku
Takkanku lepas walau sedetik pun



si cOmeL Ai ai..

2009-10-04T23:12:48.523+08:00


(image)

haa..ni la kucing yg ade kt umah aku skrg ni..kucing ni kitorg bg nm "ai ai"..akceli kucing ni adik ak yg amik n jg..pehtu ntah cmne,,syg plak fmly aku kt kucing ni..

asl usul kucing ni pon xdketahui pon..tetibe je kucing ni dtg umah aku..ms tu,,dia pth kaki..smpai nmpk isi lor..pehtu aku dgn adik aku,,ltk myk gamat kt tpt patah tu..tjengkot2 dia jln,,da mcm si capik..xlm lps tu,,kaki kucing ni pon elok..siap bole lari2,,pnjt2..pehtu trus lekat kucing ni kt umah aku..xmo g mne2 da..

baik kucing ni..diam jek..ble lapa jek dia meow2..klu knyg,,dia bt hal dia,,pehtu tdo..kucing ni da byk kali kne sepak n pijak..hahaha..bkn slh kitorg..slh kucing tu la..sbb dia suke ikut kitorg jln,,nk g dpr pon nk ikut..pehtu jln kt tgh2 kaki plak tu..cmne la xtsepak..wakakakaka..yg kes tpijak tu plak,,kdg2 kucing ni tdo kt kapet mak aku kt hall ni..kapet tu dah la kale itam2 ckit,,cekelat2,,kelabu2..da mcm kale kucing tu..xpasan,,tu yg tpijak tu..tau2 jek dgr kucing tu mjerit..hahahaha..nasib la ko ek kucing..

aritu mak,,ayh n adik aku blk kmpg..aku xikut..so,,kucing ni la jd teman aku..ckp2 dgn dia wpon dia xbole ckp blk..bkn gile,,atleast ade teman..hahahaha..nmpk mcm gile kn..tp bkn la.. :p pehtu td,,tetibe kucing tu ilang..last aku nmpk dia kuar ikut pintu blkg..pehtu panggil2 xnyahut..adik aku da cuak da..takut kucing tu xtau jln blk..cb gk tgk kt blkg,,kot2 ade..tp xde..aku pon ckp kt adik aku,,da rezeki ko nk jg kucing takat arini je,,redha aje la..air muka adik aku da mcm lain,,nk nangis pon ade..hahahaha..tp lam ati aku pon rs mcm sedih jgk klu kucing tu ilang..pehtu xlm pastu,,kucing tu lalu kt depan kitorg..aikk,,mne dtg la kucing ni..tetibe jek muncul..trus hepi jek adik aku..hehehehe

kucing ni suke men nyuruk2 lor..ble kte cari,,xjmpa pon mne dia dok..ble panggil2,,alih2 ade kt tepi..mne dtg la kucing ni..pelik tol..hahaha..lagi 1 peel kucing ni,,klu tdo..perghhh,,xigt dunia..usik2 pon xsedar..korg tgk aje la cmne kucing tu tdo..mcm2 gaya..yg mcm tenggiling pon ade..comel kn..hehehe..adios~~~~~

p/s: mak aku kate,,klu bela kucing..kucing tu akn doa kn kte murah rezeki..n mak aku suh kucing tu doa spesel ckit utk aku..doa kn jodoh cpt smpi..ape da....... :d



yE2..dpT aDiah

2009-10-04T22:12:42.780+08:00

(image)

uiyooo..dpt aku dpt adiah..yeye
ni sume gara2 aku jadik pengikut yg ke 70 kt blog
http://www.akukahmilikmu.blogspot.com/
thanx my blogger frenz..
muahhhhh..

p/s: sape lg mau bagi..huahuahua



KeTanDas..

2009-09-30T16:52:43.965+08:00

b4 ape2,,aku nk gelak jap..dr td dok thn3 ni..wakakakaka..ermm,,ckup2..3harkat jek..huhuhu..penat tol bt kje dr ptg..so ptg ni kt opis,,rilek2 jap..smbil tu,,msuk cbox kt kepek..ape da topik ke tandas plak..ini sume gara2 aku..huahuahua..ntah mne dtg tetibe jek aku dpt idea alasan tidak mengupdate blog..ketandusan idea + kemalasan melanda = KETANDAS..wakakaka..ok x??agk2,,klu ade sape2 tego nape xupdate blog,,muleh x aa nk jwb ketandas tu..hahahaha

abeh aku tsengih2 depan pc dok tahan gelak..merapu2 la bdk2 ni..ade jek ayt nk dtambah2..sape lg klu bukan si put3..kemain mcurah2 idea dia nk mengembangkan cite sekembang mangkuk jamban..wakakakaka..ditambah pulak dgn si aceh,,bagai di pam2 bg melancarkan pengaliran penceritaan..hahahahaha..bior nmpk bcahaya (ibarat br lepas ltk harpic kt mangkuk) kt cte ni ha,,sape lg klu bukan si burung kuning..wah,,lm xnmpk twet..mne la dia p ek..arini br muncul dia..rindu bangat sih..hehehehehe

erkkk..nk pkol 5 da ni..nk kemas2 nk blk..sompek laie update blog..biasa la..br lepas ketandas kn..wakakakaka..adios~~~~~

p/s: agk2 klu daftar kt dewan bahasa n pustaka,,lepas x ek word KETANDAS ni..hakhakhak



aKu puNye..

2009-09-19T02:12:45.798+08:00

akhirnye dpt jgk aku bg korg kad raye..walaupon lmbt..huhuhu..mayb akn ade yg xsempat nk amik..xpe2 aku phm..yg penting korg amik eh..raye kn sebulan..hukhukhuk..

p/s: jauh dtg nye kad ni,,designer kelantan mari..hehehe..



MingGu TeraKhiR pUaSa..

2009-09-18T00:47:27.349+08:00

kejap je ek rs nye bulan pose ni..tup2,,nk raye da..bole bilang dgn jari jek kn..sok bdk skola cuti..syok la diorg..dpt cuti..jgn kate bdk2 skola,,cikgu2 tmasuk la kerani2..sume dpt cuti jgk..alamat nye jem le aku nk g kje sok pg ni..huhuhu..tp ok jgk sok cuti..xde la sume nk blk kmpg ari sabtu..ye x..

minggu ni,,sakan aku buka..3ari murah rezeki..ade jek org nk banjer buka..hehehe..mkn kt tpt buffet lak tu..mknn thidang byk gle dpn mata..sume nk drasa..adoi,,senak perut..hohohohoho..mtk2 la xde efek ape2..btmbah nilai berat bdn ke kn..haru..hahahaha..

cte psl bajet raya aku thn ni lak..ermmm,,rs mcm da over la plak..hekhekhek..bj raya jek 3lai..byk nye..hahahaha..blom tdg raya lg..beratus gk abeh tu..hermmm,,tp xpela..utk dri sndri jgk kn..once a year..hihihihi..

pehni seminggu aa cuti..blk kmpg kt johor..ade sape2 nk itot??hehehe..lepas sahur,,subuh sabtu gerak la..hopefully xjem..sampai la sabtu dpn nye aku akn ade kt kmpg..so,,dikesempatan ini..nk la aku susun sume jari yg ade..mtk ampun mtk maaf kt korg2,,jika aku ade slh tutur kata atau kelakuan yg mnyinggung ati,,naluri n perasaan korg..wish u all hepi raye ni..adios~~~~~

p/s: xreti nk bt kad raya..nnt pk mende len nk bg ape kt korg ek..huhuhuhu



mUziuM kAd RayA..

2009-09-29T23:42:49.666+08:00

ini la kad2 raya yg sempat aku amik..ade sape2 nk bg kad raye ke atau ade yg aku xamik..tharu ni..huhuhu..manyakkk..pecah perut makan kerang..pecah tabung beli kerepek..aku da amik kad raya korang..sume da selamat ditempek..(hahaha,,pantun mongok)p/s: mekasih ye sume..[...]



kAd RayE...

2009-09-12T22:58:56.470+08:00

(image)

kad raye dr cik puyu..
slalu award jek tempek lam ni..
bt pertama kali nye,,kad raya plak..
yeyyyy..

p/s: pantas n jimat..



AnTara cInTa & kAwaN..

2009-09-05T23:55:34.580+08:00


satu hari cinta & kawan berjalan-jalan dalam sebuah kampung..
tiba-tiba cinta tjatuh dalam telaga..kenapa?
kerana cinta itu buta..lalu kawan pun ikut terjun dalam telaga..kenapa?
kerana kawan akan buat apa sahaja demi cinta!!
didalam telaga cinta hilang..kenapa?
kerana cinta itu halus,,mudah hilang kalau xdijaga..
sukar dicari apatah lagi dalam telaga yang gelap..
sedangkan kawan masih lagi tercari-cari dimana cinta & terus menunggu..kenapa??
kerana kawan itu sejati & akan kekal sebagai kawan yang setia..kn??
so,,hargai lah kawan kita selagi terasa ia beerti..
walau kita punya couple,,teman still paling setia..
walau kita punya harta banyak,,teman still paling berharga..



kUbaH SuJud?!!

2009-09-05T23:58:06.438+08:00

"Lepas basuh pinggan, ikut Abah pergi masjid" kata Abah separuh
memerintah.

Aku memandang kepada Emak. Emak angguk sahaja. Maksudnya emak mahu aku
ikut Abah solat subuh ke masjid. Jangan melawan.

Nampaknya, aku kena batalkan niat untuk sambung tarik gebar selepas
kenyang bersahur.

Aku bonceng di belakang. Kami tidak pakai helmet. Kopiah sahaja.

Ganjil. Dalam cahaya suram menjelang subuh, aku lihat kubah masjid
berada di tanah. Bukan di bumbung masjid. Ajaib.

Abah macam tidak nampak keganjilan itu. Aku cuit bahu dia dan tunjukkan
ke arah kubah yang berada di tanah. Mungkin kubah itu tengah sujud fikir
aku.

"Kenapa?" tanya Abah.

"Lailatuqadar" kata aku dengan jari masih menunjuk kepada kubah.

"Kepala otak engkau. Berapa lama engkau tak ke masjid?"

Tidak pasal-pasal aku kena marah. Rosak pengalaman suci aku ini.

"Diorang tengah renovate masjid la. Bumbung masjid bocor.. pasal tu
kubah tu dorg angkat letak kat tanah.. Bodoh," sambung Abah memaki lagi.

#$%&@#$%^

p/s: kasihan..hakhakhak



RaHsia..

2009-09-05T23:03:11.693+08:00

Inilah dia rahsia as-Solat, sebagai peringatan kepada yang sudahmengetahuinya dan sebagai panduan kepada yang belum mengetahuinya:-1. Niat solat - memelihara taubat kita dari dunia dan akhirat.2. Berdiri dengan betul - ketika mati dapat meluaskan tempat kita didalam kubur.3. Takbirratul ihram - sebagai pelita yang menerangi kita di dalamkubur.4. Fatihah - sebagai pakaian yang indah-indah di dalam kubur.5. Ruqu' - sebagai tikar kita di dalam kubur.6. I'tidal - disediakan minuman air dari telaga al-kautsar ketika didalam kubur.7. Sujud - memagar kita ketika menyeberangi titian Siratul-mustaqim.8. Duduk antara 2 sujud - menaung panji-panji Nabi kita di dalam kubur.9. Duduk antara 2 sujud (akhir) - menjadi kenderaan ketika kita dipadang Mahsyar.10.Tahhiyat akhir - sebagai penjawab soalan yang dikemukakan Munkar &Nankir di dalam kubur.11.Selawat keatas Nabi - sebagai pendinding api neraka di dalam kubur.12. Salam - memelihara kita di dalam kubur.13.Tertib - akan pertemuan kita dengan Allah S.W.T.Nota: Perkara di atas adalah salah satu sebab mengapa orang Yahudi danNasrani tidak sukakan angka 13 dan juga hari Jumaat. Maka direka-ciptaanggapan dan cerita yang begitu seram sekali seperti "Friday the 13th","Black Friday" dsbnya - Adakah anda sedar akan perkara ini!! Begitulahhalusnya dakyah mereka menidakkan kebenaran dan kesucian Islam...p/s: sekadar menambah ilmu pngetahuan..[...]



KuNgFu di DapuR..

2009-09-02T22:30:22.922+08:00

(image)

arini da pose ke 12 ek..jap jek..lg 3ari nk setegah bulan pose..pehtu mula la bkumandang lagu2 raya kt redio..yihaa..sonok3..huhuhu..td kt opis,,aku kne sound dgn cc sbb xpunch card..suke2 aku jek xpunch card..hahaha..mmg byk kosong..jgn kate pg,,ptg pon aku xpunch..hehehe..mne xngamuk cc aku tu..seb bek dia sound lam tepon,,klu dia bdepan dgn aku,,dpt jgk dia tgk gaya aku sengeh yg menawan..rugi3..hakhakhak..igtkn nk simpan kad tu,,konon2 nk punch bulan ni,,tp xsempat nk simpan da tkantoi..aku pon lupa bulan da btukar..hahaha..padan muka..

pehtu ptg td smpai umah lmbt ckit,,sbb anta akak opis aku blk umah dia dlu..tp xdela lwt sgt,,dlm 5suku da smpai..aku tgk mak aku rilek jek tgh tgk tv..aku pon tego mak aku,,"arini xmsk ke"..pehtu mak aku bt muka..(ermm,,sah x msk ni) pehtu aku g dapur,,tgk mmg btl mak aku xmsk..pelik jgk,,apesal mak aku xmsk..mls nk tnye..smlm2,,klu aku blk umah mak aku da kt dapur tgh msk..aku dtg tlg da separuh siap..tp arini xmsk lak..

aku pon bukak tdg pehtu lepak dpn tv..tgk senario..pehtu abh aku blk..igtkn abh aku ade beli lauk,,tp xde lak..beli kuih aje..(aik,,nk buka ape arini,,apepon xmsk) aku rilek lg..pehtu lyn plak cte wadi unung (gle best cte ni) tetibe aku rs mcm nk msk plak..sbb pk blk,,nk buka ape..tgk jam da pkol 620 ptg..cpt2 aku g dapur,,msk nasi..nmpk plak sadin kt rak..aku pon terpikir la nk msk sadin..dipendekkan cte,,ptg td aku sempat msk sambal sadin+ikan masin+sup kentang..sedap gk msk cincai2 ni..asik mkn mknn yg bsantan aje kn..arini,,buka dgn mknn yg simple aje..huhuhu..seb bek sume sempat siap b4 buka..gle kentang btl la,,kelam kabut aku msk..da mcm bkungfu plak..hahahaha..adios~~~~~

p/s: tghari tgk ketuk2 ramadhan..ajr bt samosa..rs2 mcm nk terai aje..hohoho



aKu Juga..

2009-08-31T22:17:02.417+08:00

wah,,da bape ari xpegang lappy ni..rs nk geget2 aje skrin ni..huhuhu..aku blk kmpg kt johor..pasai tula xpegang ini lappy..so,,arini dpt gk aku pegang..tetibe plak kerajinan melanda nk update blog..hehehe..ini gara2 lepas aku tinjau2 blog si raden ariani a.k.a aty_jb..nk tau sbb ape yg mbuatkn aku tetibe rajin nk update,,korg p la tinjau blog dia (wah,,pomot ni..) klu xmo tinjau pon xpe,,tiada paksaan..huhuhu..

ape yg mbuatkn aku tetibe rajin,,aku bace entry dlm blog tu la..syok nye tgk pic yg ade lam tu..pic pelamin n baju2 kawen..wah3,,teruja plak..ttibe bdebor2 jek rs..ntah nape laa,,mcm aku plak nk kawen dlm ms tdekat ni..xde makne nye..hakhakhak..bukan ape,,yela dlm usia aku sebegini mmg patot da bole kawen..kwn2 aku da bape ramai yg da kawen..tp dlm usia aku ni jgk,,rs2 mcm stil awl lg la plak..ntah la..klu da smpai seru,,ade la kn..klu ikut kn,,da lm aku kawen..ngehngehngeh..tp da xde jodoh..kte hnya mampu merancang,,tp tuhan yg menentukn segala nya kn..kn..kn..dia bukan dijadikan utk aku,,tp sekadar psinggahn dlm idup,, mematangkan dan belajar mngenal erti phubungan yg sejati.. cewahhh.. ayt xbole blah.. wakakakaka..

br jek td,,pas berbuka..mak aku da tnye.."xde pngganti ehem2 ke,,xkn da tua br nk kawen..mak dlu baya ko ni,,ank da sorg.."aku diam ajela,,nk jawab ape..bt2 xdgr..hehehe..tp lam ati,,hnya tuhan aje yg tau..sape xnk ade pasangan idup,,yg bole bkongsi ape sj..mendengar isi hati dan menerima dri ini seadanya..tp bukan sng nk cr cmtu,,sbb xde manusia yg sesempurna tu..tmasuk jugak la aku,,byk kekurangannya..yg aku harapkn hnya la seseorg yg bole mbimbing aku..e2 yg plg penting..yg kedua nya,,menyayangi dan mjaga aku..bukan la aku nk kate si ehem2 tu xde sume tu,,ade..tp dlm pkongsian idup,,aku rs btolak ansur dan saling memahami begitu juga dgn kepercayaan adalah sgt penting..kalau sekadar kasih syg yg dicurahkan,,tp kebebasan dri sndri xde,,bahgia ke akhirnya??mungkin ya mungkin x..apepun,,yg da blalu tetap akn blalu..just fikirkn ape yg ade didepan..

semua perempuan mmg inginkn sebuah perkahwinan yg indah..yg xkn bole lupa walau bila2 dgn izin Nya..aku juga cmtu..best tau ble pk psl baju kawen,, pelamin,, hantaran.. bla.. bla.. bla.. wakakaka.. btl,,aku xtipu..cuba la korg pk jap..ape yg korg ingin kn ble kawen nnt..klu lelaki,,aku xtau la cmne kn..ntah diorg bole rs ke x..hehehe..tp pokok nya,,klu ade duit,,sume angan2 korg akn tcapai..btl,,yg ni pon aku xtipu..hehehe..tp klu bajet ciput,,usah la korg impikan yg tinggi mgunung..tp klu nk berangan,,bole je..xde sape larang pon..hahahaha..adios~~~~~

p/s: xmo pk lebih2..kang xtcapai plak angan2 tu..



HaRi bErganTi haRi..

2009-08-26T22:14:32.433+08:00

sedar xsedar ataupon separuh sedar,,arini da pose yg ke 5..jap jek rs nye da 5 ari bpose..hermmm,,agk2 da bape kilo trun ek..hahaha..angan2..kwn2 opis da sibuk2 tnye 'nk beli kuih raya x'..hehehe..mne yg agk kiut2 jek kuih raya tu,,aku tempah jgk la..ckit2 jek..sbb aku pon jual kuih raya jgk..hakhakhak..tp taon ni,,xbape ade mood sgt aku nk mjual kuih raya,,sbb sibuk dgn kje2 kt opis..jd xde ms aku pomot lelebih,,mne yg sempat aje la..

agk2,,da tibe ke belum ek ms utk pk kn persiapan raya??hohoho..awl lg kot..tp awl2 pon,,rs2 nye utk aku sume da ready..ni pon secara sedar xsedar langsung..wakakaka..bj krg ade 2psg yg aku beli siap,,br jek anta kt akak opis mtk dia jahit kn manik..hihihi..kain psg yg aku beli kt indon ritu,,xsempat pki raya rs nye..sbb dok perap kt lemari..xanto p jahit,,cmne nk pki..wakakaka..xkesah la,,jnji ade bj baru..huhuhu..ermmm,,kasut plak..ritu rs2 nye aku de beli heel,,br jek skali pki ms nk pegi intebiu..bole la kot bt kasut raya kn..hakhakhak..haa,,kn da setel psiapn raya utk aku..eh,,blom lg..tudung xde lg..tp xpela,,esk2 bole pegi jln TAR jap..bkn jauh pon..cuma jem aje la..

tu psl aku,,psl umah plak..mak aku da mtk sponsor langsir..errr,,bape ek nk sponsor..yg ni blom pk lg sbb aku dlm keadaan sedar..len la klu dlm keadaan sedar xsedar mcm td tu..wakakaka..bkn langsir aje mak aku mtk sponsor,,kasut raya pon dia nk..sbb dia tengok aku asik beli kasut aje..huhuhu..tp klu da bg kt mak aku,,kt abah aku pon kne la bg jgk kn..kate ank mak abah..hahaha..ape slh nye,,thn ni aku plak beli kn psiapan ry utk mak abah aku,,dgn duit gaji skrg ni..mudah2an,,btambah2 la rezeki aku kn..nmpk nye,,xckup la jari tgn n kaki aku nk mgira bajet raya thn ni..hehehe..adios~~~~~

p/s: jln cte mcm xmenarik aje..nk bakar ke x..ermm,,xpyh bakar la..bek aku tdo..hahahaha..merapu



AwaRd aGain..

2009-08-26T21:40:08.095+08:00

(image)

award yg mgambil masa bape lm ek utk aku tempek lam ni,,xigt aa..huhuhu
bese la,,kemalasan utk mengapdet melanda..hohoho
akhir nye arini,,seb bek rajin ckit..
so,,dpt jgk la award dr cik sempoi ni bersemadi kt cni..errr..

p/s : nk bunga api aa..muleh men mlm2..hehehe..bunga api kale2 byk asap.. :D



AwaRd DipaGi hAri..

2009-08-11T08:46:02.842+08:00

(image)
dgn segala hormatnya..aku dgn ini mengishtiharkan..

~big Award from LeNgAnGkAnGkUnG~

telah selamat ditempek dlm ini blog..hakhakhak

p/s: tenkiu frenzzz.. :D



G.I JoE..

2009-08-09T01:28:05.006+08:00


yeyy..td p tgk cte neh..perghh,,best gile..kompom,,mmg best..penuh dgn aksi..byk mgunakan teknik komputer..hebat..sape2 yg minat dgn genre cte2 cmni,,mmg patot korg g tgk..kisah merebut warhead,,yg bole mhancurkan ssbuah negara..iskk,,rs mcm nk tgk lg neh..hero nye ensem..hakhakhak..ermmm,,tgk cte neh tetibe plak teringat kekasih xjd aku..lalalalala..

sampai umah aje,,trus on9 ym..scroll pnye scroll window ym tu..tetibe....

if u love someone so deeply,,let it go..
if it comes back to u,it's yours..4ever to hold..
if it doesn't,then u should know that it was never meant to be yours at all.....

tbace plak ayt tu kt status seseorg..owner bg aku pinjam,,tp aku xmo..aku nk rembat n tempek lam ni..wakakakaka..dia xmrh nye..kn..kn..tacing plak aku bc ayt tu..ade btl ayt tu..tp nk let it go tu yg,,adoiii..xmampu rs nye weh..lg2 nk tggu it comes back..rs2,,bole meroyan..hakhakhak..

usaha da,,ape pon da..just redha n bdoa ajela kn..agr dia btl2 mjadi milik aku..hahaha..alangkah indah nye idup jika dia benar milik aku..tp,,aku pasrah jika dia bkn tercipta untukku..erkkk,,ape tetibe tacing btl2 lak ni..adoiyaii..melalut tol..wakakakaka..dah2,,ngantuk sebenar nye neh..tu yg merepek2..hahaha..adios~~~~~

p/s: hero cte ni nm DUKE..alahai,,mcm Hway br kt kL ni je..hehehe



mCm ikLan..

2009-08-08T13:56:51.615+08:00

ble mula kje,,demam pon dtg la ek..hahaha,,korg penah tgk n dgr x iklan ni..tp ayt nye "ble mula sekola,,demam pon dtg la ye syg"..agk2 korg iklan ape neh..hehehe..nie la iklan meggie 1 ketika dlu..wakakakaka..eh,,tp ape kne mngena meggie dgn blog ni..dah2,,STOP..meggie xde pon bg ape2 sponsor utk aku sebut2 lam ni..hahaha..ape aaa melalut.. :p sebenar nye nk cte psl smlm aaa..ari pertama aku kje dlm mggu ni ha..selepas bcuti sakit a.k.a mc selama 3 ari..huhuhu..best3..syok dok umah..demam pon baik..hahahaha..tp ble mula kje,,alahaiiii...demam pon dtg blk..kahkahkah..kebetulan aku pose lak smlm..mayb sbb tu bdn aku pns blk,,tiada cecair msuk lam bdn utk myejukkn bdn..kepala pon pening2 aje..ditambah plak dgn kje yg mninggi cm kLcc jek ats meja..hahahaso,,smlm aku just bt kje takat tghari jek..pastu trus aku bt kje xpekdah..wakakaka..dok mne game la,,bc npaper la,,tgk tv aje la..smbil nk tggu kol 5..kepala mmg xbole nk lyn kje2 da..hehehe..tba kol5,,ape lg..cha alip bot laa..wakakakka..tgh2 drive,,tepon,,tepon berbunyi..hakhakhak..mcm wonderpets plak..huhuhu..mak aku tepon plak.. mak : hello..da blk kje lom..chinta : otw la ni..nape..mak : da sampai mne..chinta : jln genting klang..mak : laa,,igtkn nk suh lencong ke carre4..chinta : ade ape..mak : mak nk mkn kfc la..chinta : org pose la..(igtkn mak aku ajk p mkn sne..hehehe)mak : pose??kt umah xde mknn ni..p la beli jap..chinta : ha yela.. maka dgn itu,,lencong la aku kt carre4..p beli kfc..kepala tgh mamai2 ni..rs mcm nk baring aje..seb bek org xrmi..xsmpi 10minit aku lam kfc tu..trus drive blk umah..smpi2 aje umah,,trus bukak tdg n landing kt katil..golek2 jap..nk tdo xbole..ade org tu ckp xelok..hahaha,,mmg xelok pon..huhuhu..smbil golek2 tu msg 'dia' (xpyh la nk paste dialog kt cni,,pjg na..hehehe)..tba waktu bbuka..mkn2,,pehtu trus telan ubt..ckit lg rs nk meroyan kepala ni..hakhakhak..pehtu tdo jap,,smbil selubung..igt nk tdo jap..skali bgn,,alamak..kol9 da..hanyut maghrib..bpeluh2 aku..pehtu trus sihat..hehehe..seb bek arini segar jek g kje..bole la cover kje smlm..td mlm plak,,sempat laie p men boling..hekhekhek..men mcm hape ntah..slh tgn ke slh bola..ke slh meggie..wakakaka,,tetibe plak meggie..tp rs baling da lurus,,tp ble nk dkt smpai pin,,bole kona plak aih..ish3..xpatot3..so,,kesimpulannye di sini adalah,,mata jatuhan pin setiap frame,,2 drpd 3 frame xsampai pon 100..hampeh kn..hahahaha..adios~~~~~ p/s : huargghhh..ngantuk3..aiyark..nk kol 3 pg da..zzzzzZzzzzZZzz[...]



dEmam Lagi..

2009-08-04T14:16:49.241+08:00

aku kt umah neh..dpt mc 3ari..huhuhu tetibe plak bdn pns ari ahad ritu..smlm g klinik..risau gk la kn..mne la tau kot2 kne H1N1 ke kn..so,,mdecidekn dri utk diperiksa adalah jln yg tbaik..hohoho.. situasi 1 btempat di klinik kesihatan kerajaan (isnin 3/8/09)sesampai aje dlm kol 8lbih..mak aih,,ramei nye org..amik no utk register..tggu pnye tggu,,no pon naik..pehtu tggu lg no utk msuk jmpa doc..seb bek tggu doc xlm sgt,,yg lm tggu utk register tu jek..doc : sakit ape?chinta : demam la doc..doc : bape ari da..chinta : stat smlm..doc : ooo,,2ari da..ade batuk,,selsema?chinta : ade..lgpon sy br blk dr jakarta..doc : ooo..meh nk cek suhu..chinta : .........doc : ok,,pns..chinta : b4 sy g jakarta da demam da..ade cek doc,,tp dia kate dmm biasadoc : abeh tu,,nape xkne kuarantin kt airport..chinta : ???? (mne la aku tau)doc : ade sesak nafas?chinta : ade ckit..mayb sbb kahak kot..doc : pusing blkg,,tarik nafas n lepas..chinta : (bertindak mngikut arahan)doc : ade asma??semput??chinta : xde..[trus doc tu bgn n bg kt aku mask n suh pki..pehtu dia kuar dr blik..lm gk..lam 10minit ade..pehtu dia msuk blk..]doc : nk g hospital x..chinta : hospital??doc : u rs cmne keadaan u skrg?chinta : rs mcm ok jek..mula nk bgn tdo tu jek rs mcm xlarat..pehtu ok..[pehtu doc tu kuar blk..lam 5minit cmtu..pehtu dia msuk..]doc : cmni la eh..kt cni xbole nk cek drh utk cnfirm kn awk ni kne H1N1..tp simptom tu da ade..sy bg ubat n awk rest kt umah..klu dlm ms 3ari makin teruk,,awk trus g GH k..ni slip ubt n mc..chinta : tq doc..aku pon kuar dr blik doc tu n tgk slip mc..erkk,,3ari dia bg..huhuhu..pehtu g kaunter ubt..dpt ubt paracetamol n ubt batuk jek..pelik..apesal xbg antibiotik eh..pastu trus blk umah,,mkn n telan ubt..pehtu tdo jap..dlm kol 3lbih aku bgn blk..siap2,,nk g tgk akak opis aku msuk sepital kt pusrawi..demam2 pon sempat mrayap lg..wakakaka..mula nk msuk pusrawi tu,,ade saringan..aku da cuak ckit,,takut xlepas..tp seb bek lps..makne nye,,aku ni msih dtahap selamat..hohoho..lepak2 jap kt wad akak tu,,smbil bc npaper..bc psl kematian mningkat sbb H1N1..aku bc 1 kes tu,,lgsg xde batuk atau selsema pon..tau2 aje mninggal..ble post moterm,,sah dia ngidap H1N1..alamak,,siyes neh..trus aku tpikir utk pegi gk hkL utk cek..situasi 2 bertempat di HKL (selasa 4/8/09)sesampai aje da kol 11lbih..mak aih..btl2 ramei..seb bek aku bwk mask..klu x,,mau sesak napas aku kt c2..huhuhu..reg pastu amik no..tggu pnye tggu,,no aku pon naik..doc : sakit ape (normal question)chinta : dmm la doc..doc : bape ari..chinta : stat ahad,,3ari..doc : xbape pns bdn u.. (b4 jmpa doc,,nurse da sumbat termometer lam mulut aku)chinta : ......doc : ade batuk,,selsema,,sesak napas??chinta : ade..sesak napas pon ade,,mayb sbb kahak kot..doc : ermm,,pusing blkg..tarik nafas n lepas..chinta : (bertindak mngikut arahan)doc : ok..sy bg u rehat la..mcm biasa,,pki mask n cuci tgn bersih2..nnt kalau makin teruk,,cth u sesak nafas,,bjalan ckit da sesak..pastu klu batuk bdarah,,u dtg blk k..chinta : ?????aku pon kuar trus pegi kaunter ubat..smbil tu tgk mc..ala,,sehari jek..hermm,,xpela..pki mc smlm pnye aje la..hahahaha..tp yg ni,,ubt byk gk dia bg..paracetamol,,ubt batuk,,selesema n 1 ubt tu mende ntah..hohohoho..skrg neh aku rs mcm ok ckit..yela,,bole lg update blog ni..ok la tu kn..klu xok,,kompom da tbaring aje..wakakakaka..tp yg aku rs mcm xpuas ati tu,,nape la ek kt klinik2 kerajaan xdsediakn trus saringan H1N1 tu..xke nyusahkan psakit utk pegi hkL tu..pehtu,,ble pegi hkL plak,,cmtu plak doc nye checkup pesakit..adoii..xkn tggu da teruk br dtg[...]



LaNgkaH kU di JakArTa..

2009-08-04T01:52:51.307+08:00

xsangka plak dpt mjejakkan kaki kt negara org..wpon negara tu xla jauh mne kn,,tp 2jam pjalann jgk la..huhuhu..dlm kol6 lbih ptg da tpacak kt LCCT kLia..flight kol 8lbih..smpi2 aje trus cr kaunter tiket,,pehtu trus scan beg n bwk msuk kargo (pekerja sne la msukkan,,xkn aku plak yg msukkan..hehehe)pehtu lepak2 smpi la boarding time..mula2 nek kapal terbang tu,,alamak..rmi la plak..mcm nek bas pon ade (no wonder la murah,,hekhekhek)rebut2 nk cr seat..seb bek abg aku da book seat awl2..xde la dok bsepah2..huhuhumula2 dok lam flight (indon pnye neh,,sbb pramugari nya ngomong indon sih..huhuhu)ecececeh,,steady jek..pehtu,,alamak..mcm roler coaster aku nek kt genting ritu jek time kapal tu nk terbang..tp jap jek rs cmtu,,ble da kt ats..keadaan kembali normal..hehehe..xlm pastu,,pramugari lam tu ade jual2 mknn plak..aku beli milo pns..ms nk bayo tu,,dia kate Rp12000 (alamak,,bape hengget tu..time neh msih bengap lg nk convert duit mesia..wakakaka..tkebil2 aku pndg mak aku)agknye ble pramugari tu tgk aku tkebil2,,pehtu trus dia ckp,,rm4..aiyarkk,,bole byr duit mesia rupe nye..apsl xckp awl2..wakakakaka..bengap sekejapan..ermm,,sdp gak milo ni..rs len dr milo mesia..ngehngehngeh..tibe nye aku kt lapangan terbang antarabangsa suekarno-hatta dlm jam 10lbih waktu mesia..waktu indon lam kol 9lbih..smpi2 aje trus supir dtg amik..sbb abg aku da tempah siap2 kete innova sebijik siap pemandu skali..sng nk bjalan2..trus supir tu bwk kitorg p mkn jap pehtu anta ke apartment embasador kuningan..sompek laie bgambo jap sementara tggu membe abg aku trun..pehtu nek lif tingkat 15..uuuu,,tinggi nye..hahahaha ni la pemandangan yg bole nmpk dr balkoni apartment tu..pic belah kiri,,bangunan itam tu ha..tu la JW Marriot yg kecoh kne bom kt indon tu..dekat aje dr tpt aku nginap tu..hohoho..pic belah kanan plak,,kepadatan kwsn perumahan kedutaan kt jakarta.. ari jumaat pg2 lg da bgn..hadoii..sbb nk gerak p bandung plak..jauh gk bandung dgn jakarta..pjalann lbih krg 3jam..mcm kL ke melaka cmtu la..siap bole mbuta lg lam kete..wakakaka..jauh3..pic kt ats ni,,kwsn kawah gunung berapi kt Taman Wisata Alam - Gunung Tangkuban Parahu - Jawa Barat..pergh,,sejuk gle kt ats neh..rmi jgk kt ats tu..tp rs2 aku,,lg rmi org dok jual2 brg dr org yg dtg melawat..hehehe..pjual2 tu asik mgekor aje suh kte beli..nk posing2 pon xsng..tp nk wat cmne,,nk mrh pon xbole..kesian..huhuhu abes jek melawat kawah tu,,kitorg sume bgerak ke kwsn shopping2 kt bandung..pic ats ni antara tpt2 kitorg jenguk..kt heritage tu,,dpt jgkla sauk 1,,2 psg baju RL..murah,,bbanding hrga kt mesia..haa,,pic sebelah tu plak,,amende tu pon aku xtau..tp rs nye,,enak bangat sih..beli kt kartikasari..tpt ni khas utk jual2 mknn cmtu la..ari sabtu plak,,jenjalan kt tenabang..time neh xsompek nk snap pic..hehehe..kwsn nye,,mak aih..ramei org la..dr tgkt 1 smpi la tgkt 6,,mcm2 ade..ckp jek ape nk..tp tula,,da byk sgt xtau nk beli ape..xsempat nk tawaf 1 per 1..jd nye,,secara rambang aje la..sauk mne yg dpt..pastu pegi plak muzium bahari..muzium ape ntah,,bugis ke belanda..aku pon xtau..wakakaka..xde pe pon lam tu..seb bek msuk Rp1000 aje,,duit mesia dlm 3posen cmtu la..igt nk pegi muzium yg len,,tp xdpt sbb jakarta ujan lebat la plak..so,,kitorg dcide utk pegi mngisi perut aje..lapo plak..g mkn kt makanan padang garuda..sedap2..e2 je pon mknn yg bole sumbat n bole lalu ank tekak..yg len,,alamak xbape lalu aa..heheheari ahad,,mak abh aku dcide utk dok umah aje..penat nk jln2 da..so,,aku pon lepak aje la kt umah..tp lam tghar[...]



Fly aWay..

2009-07-23T12:10:28.250+08:00

tggl beberape jam,,minit,,saat lg aku akn terbang ke jakarta,indonesia..hoyeyyy..tp erkk,,1st time nek belon neh..kahkahkah..cmne la ek kt lam tu..sm kot cm lam bas..wakakakaka..gerak dr umah umah mayb lam kol 4 lbih..sbb flight kol 2050..djangka smpi sne kol 2145..cmne la ek keadaan kt sne..bape byk cmne la ek..tggu aje la smpi sne,,br tau..kahkahkah..

ape ek nk beli kt sne..huhuhu..duit mesia da xde neh..sume da kasi tuko rupiah..hahahaha..usha baju raya pon best gk kn..mne la tau kt sne cntik2..kahkahkah..best3..akak opis siap pesan suh bwk blk rado..wakakakaka..sorg lg suh bwk org gaji..xpe,,nnt sumbat lam beg..hehehehe..

hermmm,,seb bek demam aku ok ckit arini..mayb arini turn sihat kot..sok plak demam blk..wakakakaka..pelik tol aa demam ni..bole lak demam selang ari..arini demam sok baik,,cmtu aa pesen demam aku skrg..ntah pape aa..huhuhu..ade yg kate demam rindu neh..erkk,,rindu ke cmtu..tp rindu sape ek..hermmm,,pk pk pk..muahahahahaha..

xkisah la demam cmne pon,,janji aku bebas dr H1N1..kehkehkeh..ok la,,sampai ketemu lg ya..nk kemas brg2 neh..huhuhu..adios~~~~~

p/s: jln2 cr pakwe indon yg ensem2 pon ok gk kn..kn..kahkahkah..sape nk jgk,,angkt kaki..aku bungkus 8 nnt..ngeeee =,=



mErinDukan Mu..

2009-07-20T22:52:10.139+08:00

saat aku tertawa di atas semua
saat aku menangisi kesedihanku
aku ingin engkau selalu ada
aku ingin engkau aku kenang

selama aku masih bernafas
masih sanggup berjalan
ku kan slalu memujamu

meski ku tak tahu lagi
engkau ada di mana
dengarkan aku ku merindukanmu

saat aku mencoba merubah segalanya
saat aku meratapi kekalahanku
aku ingin engkau selalu ada
aku ingin engkau aku kenang

p/s: lm da dgr lagu neh..tp br jek mhayati bait2 lirik nye.."meski ku tak tahu lagi,,engkau ada dimana" antara baris lirik yg menarik perhatian..hehehehe



HujuNg mInGgu..

2009-07-20T18:13:43.925+08:00

arini aku xg kje..hehehe..bgn lmbt..pehtu bdn pon rs mcm xbape syok aje..so,,aku decide amik EL ajela..bole la merehatkan diri satu arini..smlm n kelmarin kemain sakan aku berjalan2..kwn2 ms study dlu trun kL..so kne la bwk diorg jenjalan..:Jumaat :blk dr intvw dlm kol 12 da smpi opis..g mkn dlu..lapo thp suria baja itam..dr pg xmkn ape2..nebes pnye psl la..seb bek soklan nye senang2..kahkahkah..membe yg da pon smpi kt kL dok msg2 tnye ble nk dtg..adoii..sabo aa..abeh mkn aje,,bt kje cket..lam kol 1lbih grk blk..smpi umah trus siap2..membe da otw nk amik aku kt umah..ptg tu kitorg g sogo,,pehtu jln2 kt jln TAR..usha2 bj raya..sakan membe aku mbeli..tp aku xbeli pape pon,,tggu nk raya nnt la br beli..hehehe..mlm dlm kol 10lbih,,aku bwk membe2 aku neh g downtown kt danau..b4 g danau,,singgah mkn jap kt papparich area sri rampai..minum sodalaici (best gle ini air) mkn bubur aym (mcm xbape sdp kt ank tekak aa) da sudah mkn trus gerak g danau..dlm 1lbih blk..mlm tu aku tdo umah sewa membe aku..bkampung reramai..br syiokk..hehehehe:Sabtu:bgn2 je da kol 8lbih..mandi2 n siap2..trus gerak g genting..tp singgah jap kt melati utama..mkn nasi lemak antarabangsa yg kt tepi hway tu..bole thn mknn n harga nye..kenyang smpi ptg..hahahaha..abeh mkn trus mnuju ke genting..mula2 igt nk nek kete kabel..tp tutup plak aih..nk xnk,,membe aku tpaksa la drive smpi ke puncak..smpi2 dok pusing2 cr parking kt hotel 1st world..last2 tpaksa parking kt tpt yg x digezetkn langsung..lantak la,,bkn kne saman pon..jnji muleh parking..perghh,,kt sne kemain sejuk..siap bkabus lg..patot la kete kabel tutup..trus menuju ke kaunter outdoor game..suh membe aku beratur beli tiket..sementara tu aku dgn membe yg len dok usha2 gerai kt tepi2 kaunter tu..pehtu jmpa baju sejuk,beli..rm25..hehehe..br la ok ckit ble pki,,xsejuk sgt..msuk aje lam outdoor game tu,,jln2 dlu kt dlm tu..dok tgkp2 gmbr..posing sakan..hehehehe..kt dlm tu aku men 2game aje..dua2 rolercoaster..game yg len aku da penah men..so,,just men 2game ni aje la..corkscrew dgn cycolone..perghh..best gle..mula2 nek cycolone tu,,nek skali 4 org..aku dok depan..mak aih,,rs ilang nyawa nek mende neh..seriauuu seh..xlarat nk mjerit pon ade,,tp selebih nye nk tgelak..wakakkakaka..pehtu neh corkscrew plak..yg ni trek nye lg gle mcabar..siap bpusing2..yg ni aku dok tgh2..xberani da dok depan..huhuhuhu..sape2 penah nek,,diorg tau la perasaan aku cmne..gelabah mula2,,mcm2 perasaan la..smpi pucat la tgn aku neh..hahahahaha..tp ble da nek..perghh,,best gle aa..rs mcm mo nek lg..tp ramei la,,nk beratur je dkt sejam..grk blk dr genting kol 630..smpi kt kL kol 7lbih..trus g kt care4 wmaju..lapo seh,,tghari xmkn..mlm tu,,dok lepak umah membe..da kepenatan seharian kt genting..dok borak2 tdo kol 2 lbih..:Ahad:bgn kol 9lbih..siap2 nk g midvalley plak..smpi sne g mkn domino dlu..perghh,,knyg tol mkn..oder xigt memasing..da sudah mkn,,g men boling 2frame..menang!! yeyyy..sbb membe2 aku xbape reti men..wakakakakaka..tp btl la,,mmg licin lane kt c2..patot la rora n rudz xmo men kt c2..tp bagi aku,,men kt c2 la aku sng nk strike..ntah nape ek..rezeki masing2 kot..hahahahaha..ptg tu,,igt nk lepak kt secret recipe..tp pnye la lembab..nk amik oder pon nk dkt stgh jam kt c2..last2 kitorg blah aje..trus g mekdi..mkn pnye mkn,,jam da kol 7..membe aku neh nk nek bas kol 830 kt pudu..kitorg trus gerak g pudu anta diorg neh..lps anta tu,,aku dgn membe aku sorg lg,,trus grk blk ke rumah masing[...]