Subscribe: Wardati Za'im
http://katahatidarty.blogspot.com/feeds/posts/default
Added By: Feedage Forager Feedage Grade B rated
Language: Malay
Tags:
aku  balik  bila  cinta  dah  dengan  dia  duit  itu  kau  kawan  lelaki  macam  nak  saya  sebab  sendiri  tahun  tak  yang 
Rate this Feed
Rate this feedRate this feedRate this feedRate this feedRate this feed
Rate this feed 1 starRate this feed 2 starRate this feed 3 starRate this feed 4 starRate this feed 5 star

Comments (0)

Feed Details and Statistics Feed Statistics
Preview: Wardati Za'im

Wardati Za'im



"blog nie direka tuk menulis semua kata-kata dari hati cik darty"



Updated: 2017-11-06T04:04:52.300+08:00

 



9 months

2016-09-14T09:05:20.027+08:00

Hello earthlings.
Sekarang dah bulan September.

I wonder what have I done for the past 9 months(?)





Terima kasih

2016-01-07T12:30:17.723+08:00


Bismillahirrahmanirrahim. 
Assalamualaikum dan salam sejahtera. 
Syukur kpd Allah SWT, selesai sudah majlis pernikahan dan resepsi sy dan suami, Mohd Hazeq Al Hakim bin Adil. Terima kasih yg tak terhingga kpd tulang belakang yg menjayakan majlis, ibu bapa saya, Captain Haji Za'im bin Khalid dan Puan Hajjah Asma binti Muda, adik beradik saya, Mohammad Hanif bin Za'im, Nabeehah binti Za'im, Ibrahim Mukhlis bin Za'im dan Ahmad Hilmi bin Za'im, juga ahli keluarga yang datang dari Terengganu dan Kedah. Jutaan terima kasih juge kpd sahabat handai, ahli keluarga kedua2 belah, yg dtg dari jauh dan dekat ke majlis kami. Terima kasih juge atas doa dan ucapan kalian. Mohon ampun dan maaf andai ada kekurangan, kesilapan sepanjang majlis kami. Yg baik itu dtgnya dr Allah SWT, dan yg buruk itu dtg dr kelemahan diri kami. Doakan rumahtangga yg kami bina ini mendapat keberkatan dan berkekalan ke syurga. In sya Allah.😊

Bukit Jelutong 
27 December 2015



Perempuan itu

2015-10-28T11:52:17.832+08:00

Perempuan yang kau sakiti itu--
Dibahagiakan bermati-matian oleh ayahnya.

Lalu dengan mudah kau memohon maaf dan berlagak seperti tiada apa-apa?



Roti Majerin

2015-09-30T02:12:37.197+08:00

Minum petang dengan roti majerin adalah satu kenikmatan.
Tapi tak sampai seminggu habis roti majerin yang dibeli.
Siap dapat order pula.
Sabar je lah. 




Eternity

2015-08-28T02:26:59.478+08:00


Come home for this. My traveling day falls on my daddy's birthday. And I was in Johor on mummy's birthday, and their anniversary. I hope this will summarize everything eh? Happy 50th birthday to both my parents. Happy 31st anniversary. Thank you for everything my two lovebirds. I love you both to eternity. #5Aug #23Aug #27Aug #Augustsfamilyaffairs #happybirthday #happyanniversary



Trapped

2015-08-23T22:34:14.437+08:00

Someone's emailed me about one of my blog post. He's been so upset that my post about mentaliti keanak-anakan. 

I didn't mention any names. 

He said stuff. But, I know who I am. That was my past and I don't live there anymore. 

You're the one who trapped in your own game. Why am I the one to be blame? 





Parit Raja

2015-08-23T22:22:38.561+08:00

Benda paling seronok outstation ialah dapat makan sedap-sedap. 😋

Mee racun

Bakso

Lempeng

Asam pedas

11 August 2015
Batu Pahat 




Avex

2015-08-06T10:11:40.740+08:00


Avex. 
Pergi mana?
Akak rindu. 
Balik lah. 
Dah 3 minggu ni.



Berkira

2015-06-29T13:19:17.813+08:00

"Kau patut guna je akaun RHB aku. Kad bagi aku pegang. Aku paling boleh dipercayai kalau bab pegang duit orang"
"Tak nak lah. Tak nak akaun kau. Kenapa pula boleh dipercayai?"
"Sebab aku kira setiap keping duit yang aku ada termasuk setiap keping duit untung."
"Kau bukan kira duit. Kau berkira"
"Eh kenapa pula?"
"Sebab kau nak makan pun kau tanya berapa ringgit"

Adik perempuan buat summarization tentang perangai saya dan duit. Berkira katanya. 

Ah. 

Berjimat kan. Nanti nak guna duit waktu susah, mana nak cari duit?



Kalau Ini Yang Terakhir?

2015-06-21T07:12:42.870+08:00

Macam mana ramadhan kawan-kawan? Kalau ini ramadhan terakhir kamu semua sebagai single, how do you feel?
Mesti rindu mak kejut sahur, mak tolong masakkan sahur. Hahahahahahahaha. Jom manja dengan mak kita. Takut jodoh atau mati datang tiba-tiba tak sempat nak enjoy manja dengan mak.

Salam Ramadhan!




Muntah hijau

2015-06-18T01:31:17.029+08:00



Saya bukan lah orang yang boleh handle stress. Something's big is coming around and tiba-tiba soalan adik saya macam peluru M16. Laju dan bertubi-tubi. I couldn't handle it. Terus rasa nak muntah hijau. 



Ramadhan

2015-06-16T01:04:44.170+08:00

Dah nak puasa. 
Dah habis ganti puasa ke tak ni? 

Selamat menyambut Ramadhan kawan-kawan



Mentaliti Yang Keanak-anakan

2015-06-04T11:02:16.811+08:00

Situasi 1: seorang gadis remaja berusia 17 tahun ditinggalkan teman lelakinya.

Plot: Kerana kecewa dengan teman lelaki yang berselingkuh dibelakangnya, dia cuba untuk move-on. Gadis itu  pergi ke rumah teman lelakinya dan memulangkan semua hadiah yang diberikan oleh teman lelakinya itu.

Situasi 2: seorang lelaki berusia 27 tahun ditinggalkan teman wanitanya.

Plot: Oleh kerana kecewa dengan cinta yang dah ditinggalkan atas silap sendiri, sang lelaki ke rumah bekas teman wanita yang telah meninggalkannya itu dan memulangkan semua hadiah yang diberikan oleh gadis itu.

Plot cerita yang sama, situasi berbeza, usia juga berbeza. 

Mentaliti serupa--

What you did now is what I've done 10 years ago. You're 27, furthermore you're a man and God's gave you brain. 

I thank God that I left you. For I might regret of my decision later if I choose you.




Grief

2015-05-20T18:05:59.533+08:00

Ada orang cakap, bila kita bahagia, cerita kita biasa. Bila kita sedih, itulah yang menarik. 

Sebab--
Everybody grief differently 



5kg Nuh-tell-la

2015-05-06T19:49:24.840+08:00

Can you imagine how many brownies and cheese tarts that we can made out of this baby.

Thank you for this, babe.



90 Hari Mencari Cinta

2015-05-03T20:28:33.170+08:00

Baba cakap sebelum August kalau tak ada yang masuk meminang, dia akan buat decision.

Wow, sekarang misi mencari cinta ke macam mana ni?

August dah tak lama dah ni



Dilemma

2015-04-25T19:59:32.578+08:00

Aku dalam dilemma.

Semalam officemate telefon, dia tanya buat apa. Bila aku jawab duduk rumah, dia tanya nak tak masuk project lama, tapi contract 4 bulan macam biasa.

Dilemma sebab aku masih menunggu jawapan untuk contract 3 tahun yang belum tahu lagi bila akan mula.

Should I or shouldn't I take it?

Aaaaaaaaa--



7 hours

2015-04-24T11:22:14.909+08:00

This different times zones I'm dealing with is so challenging even though it's just 7 hours. Ni aku bangun kawan baik aku tidur, aku tidur, dia pula bangun. Nak bercerita pun susah aih. Setiap hari ada sejam sahaja untuk borak which is sebelum dia keluar berjalan.

Have fun la best friend. Jangan lupa nutella besar saya, or I'll kill you when you gets home. Hahahahahahahaha 


Photo courtesy from Facebook Nizam MY

Oh how I miss Switzerland 




Kaca dan permata

2015-04-15T14:40:47.979+08:00

Baru sedar rupanya selama ni aku buta tak nampak kasih sayang orang lain depan mata. Semua kerana menangkan kaca yang takkan sama dengan permata.

Eh. Bila aku buat keputusan untuk blah dari hidup kau, aku ingat aku sendiri. Rupanya, Tuhan hantar lagi ramai yang sayang aku dan manjakan aku dengan kasih sayang yang melimpah ruah.



Of Bet and Me

2015-04-06T11:34:37.084+08:00

Kawan-kawan kerap mencabar saya dengan benda yang tak pasti. Contoh macam, budak laki tu confirm akan mesej saya selepas 2-3 hari.

Time frame cabaran selalunya seminggu. Saya macam orang gila juga la cuak takut dia betul-betul mesej. Dan selalunya saya akan menang. Sebab kawan-kawan (walaupun mereka lelaki), mereka juga tidak memahami lelaki.

Dosa tak main bet?



Changes in People

2015-04-04T03:49:29.454+08:00

Kadang-kadang kalau difikirkan balik, betul ke people change?

Atau sebenarnya kita lebih kenal mereka?
Atau sebenarnya itu adalah mereka yang sebenar?

Sometimes things have to change and maybe sometimes they're for the better - Nani (Lilo and Stitch)




People change

2015-04-02T18:21:51.238+08:00

Tadi lepak dengan kawan yang dah 4 tahun tak jumpa. 4 tahun masa yang agak lama la sebab kami dulu sekelas, lepas beberapa tahun habis SPM baru jumpa balik. Lepas tu lost contact balik. Lepas tu jumpa balik. Haaaa. Berapa kali nak jumpa balik entah la.

Soalan normal cliché pertama, "how's life dude?"
Banyak sangat benda jadi sampai dia tak tahu nak mulakan dari mana. Jadi soalan kedua saya tanya. "Bini ko camne? Sehat?"
Jawapan dia "bini aku minta cerai dah setahun dah. End up aku suruh je dia pergi pejabat agama sendiri. Tapi dia tak pergi lagi"

Tiba-tiba saya kaget. I didn't expect that answer came out from him. Jadi saya tanya tentang kawan baik dia (baca sebagai, sepupu bini dia).

Jawapan dia; "dia pun dah lama blah dari hidup aku lepas dia gelapkan duit workshop"

"Tapi macam mana kau tahu dia?"

"Aku tahu lah. Sebab itu kan usaha bersama. Kitorang sama-sama partner nak buka workshop dulu"

Lama saya diam, tapi dia sambung lagi--
"Aku tak sangka sebab duit sejemput aku hilang kawan 15 tahun"

Masa tu saya pandang dia saya jawab; "people change, bro"

Berderai dia ketawa,"apasal kau tak cakap je life is sucks?"

"People change, sebab tu kau rasa life kau sucks"





Korban Cinta Remaja

2015-04-01T11:07:41.416+08:00


Ini bukan cerita cinta fantasi lelaki korporat dengan gadis desa yang dibenci oleh ibu bapa mertua.
Tapi realiti cerita cinta yang tak semua bahagia.

"Kau percaya cinta pandang pertama?" 
- partner in crime; korban cinta remaja



Sejemput hello

2015-03-31T10:44:02.934+08:00



I found this on instagram. Now that's explain everything.
Hanya 1 hello, rosak move on bertahun- tahun.



Akal

2015-03-30T19:32:03.984+08:00

"U kena control u follow tak? Or just F it?"
"I told you, I'm stupid. So you rasa I ikut tak?"
"Tak tahu. Ikut lah tu kot"
"Haaa laaaaaa"
"You memang cinta mati la ni? Memang isteri solehah ke? Memang aim syurga bawah tapak kaki lelaki? Nampak gaya macam tu kot"
"Sendiri tanya sendiri jawab. You tak paham perempuan"

Bila kena perli macam ni baru nampak bodoh sendiri lepas tu salahkan spesis lain yang tak paham spesis kita.
Kadang-kadang bila bercinta buat aku lupa yang Tuhan bagi akal.