Subscribe: ::n' tHe sTorY gOes::
http://mrsfiza212.blogspot.com/feeds/posts/default
Added By: Feedage Forager Feedage Grade A rated
Language: Malay
Tags:
ada  akan  boleh  dalam  dari  dengan  ephyra  ini  kita  lagi  macam  muslim niaga  nak  peperiksaan  tak  untuk  yang 
Rate this Feed
Rating: 3 starRating: 3 starRating: 3 starRate this feedRate this feed
Rate this feed 1 starRate this feed 2 starRate this feed 3 starRate this feed 4 starRate this feed 5 star

Comments (0)

Feed Details and Statistics Feed Statistics
Preview: ::n' tHe sTorY gOes::

☻Mrs Fiza☻



Blog Mrs Fiza - Kisah keluarga, peribadi, keibubapaan, kecantik, perniagaan dan fesyen oleh seorang mama.



Updated: 2018-01-18T16:08:16.327+08:00

 



Panduan Lulus Cemerlang Exam MUET 2015

2015-09-09T12:53:42.321+08:00

Kalendar MUET 2015MPM telah mengeluarkan kalendar peperiksaan MUET bagi tahun 2015. Boleh rujuk gambar di bawah ini, sumber dari blog RahsiaMuet.Syarat baru Penilaian MUET ke IPTASeperti yang dibentangkan dalam Bajet 2015, syarat kelayakan Malaysian University English Test (MUET) bagi calon yang ingin melanjutkan pelajaran ke Institusi Pengajian Tinggi Awam (IPTA) terutama dalam bidang Ijazah Sarjana Muda akan dinaiktaraf yang mengkehendaki pelajar mencapai Band 2 hingga Band 5 dalam MUET dan bergantung kepada bidang pengajian yang dipilih. Syarat baru penilaian MUET ini akan berkuatkuasa bermula 1 Januari 2015. Bermula tahun hadapan iaitu 1 Januari 2015, syarat kelayakan ke IPTA akan dinaik taraf mengikut bidang pengajian masing-masing. Sebelum ini, syarat kelayakan minimum adalah Band 1, namun pada tahun hadapan, syarat kelayakan minimum adalah Band 2 dan ke atas mengikut kursus atau bidang pengajian masing-masing.1. Pengajian Sastera / Sains Sosial – Band 22. Pengajian Sains, Teknologi, Kejuruteraan dan Matematik atau STEM – Band 33) Pengajian Undang-undang dan Perubatan – Band 4Sebagai syarat bergraduan pula, pelajar wajib1) Pengajian Sastera dan Sains Sosial – Band 32) Pengajian STEM – Band 43) Pengajian Undang-Undang & Perubatan – Band 5Tips dan Panduan Lulus Cemerlang MUETDengan syarat yang baru ni, mesti ramai calon calon MUET tahun ini mula serius untuk mencari panduan lulus cemerlang MUET, mencari formula bagaimana untuk mendapat band yang tinggi dalam MUET. Mungkin sesetengah calon tu tidaklah berasa gusar terutama yang sangat fasih berbahasa Inggeris.Tapi bagi yang sangat lemah dalam bahasa Inggeris mahupun yang sederhana mesti merasa gementar menghadapi peperiksaan MUET nanti. Lagi lagi mereka yang tak tahu nak memeulakan persediaan macam mana.Ada macam macam caranya untuk lulus cemerlang MUET, salah satunya mencari sumber sumber di internet seperi blog Rahsia Muet yang banyak memuatkan rahsia lulus cemerlang MUET. Tiada Masa Untuk Berguru Dengan Internet?Kerap kali itulah alasan yang diberi apabila disuruh buat rujukan di internet. Kalau macam tu, paling senang dapatkan sahaja panduan khas hasil pendedahan Eksklusif Oleh Penanda Kertas Pemeriksaan MUET!Panduan Lulus Cemerlang MUETPanduan MUET ini ditulis atas kesedaran membantu golongan yang ingin maju ke hadapan untuk bersaing di era globalisasi ini. Panduan ini memberi garis panduan tentang bagaimana peperiksaan MUET dijalankan dan juga teknik-teknik menjawab soalan-soalan komponen Listening, Speaking, Reading dan Writing.Di dalam ebook ini, ada banyak panduan dan info yang dapat membantu anda. Antaranya:Gambaran bagaimana peperiksaan Speaking dijalankanKelemahan calon semasa peperiksaan SpeakingContoh soalan-soalan serta teknik dan panduan menjawab komponen Listening, Speaking, Reading dan WritingPanduan mahir dalam kemahiran mendengarFormat terkini peperiksaan MUET dan pelbagai lagi info yang anda perlukan berkaitan MUETKalau anda nak cemerlang dalam peperiksaan MUET tu nanti, boleh terus buat dapatkan panduan tersebut di bawah :atau adik adik boleh dapatkan tips muet percuma dengan daftar emel masing masing melalui borang di bawah :Full nameE-mail address[...]



Kenapa Perlu Ambil Vitamin Tambahan?

2015-07-03T01:21:33.498+08:00

KENAPA KITA PERLUKAN SUPLEMEN TAMBAHAN??


"Orang dulu-dulu tak makan vitamin, sihat je. Orang asli tak makan vitamin, sihat je".

Saya akui juga kebenaran kata-kata itu. Namun, semua tu tak boleh nak dibanding dengan kita hari ini. Zaman dulu tak ada pencemaran. Orang asli dalam hutan tak ada pencemaran. Orang zaman dulu, orang asli tak makan makanan proses, fast food, dan sebagainya. Orang dulu2, orang asli tak guna bahan2 kimia, tak pakai make-up yang ada bahan kimia, etc..

Makin Maju Makin Banyak Pencemaran


Kita sekarang terdedah kepada pencemaran, terutama pencemaran udara. Dalam makanan, sebaik2 sayur adalah sayur mentah/ulam, kerana proses memasak menghilangkan khasiat dan vitamin sayur - berapa kerat yang makan ulam? Kita memerlukan 500mg vitamin C sehari yang terkandung dalam 7 biji oren. Siapa larat makan 7 biji oren setiap hari? Kalau dalam rumah ada 6 orang, 6x7=42 biji oren perlu disediakan setiap hari!!!

Menyebut tentang pencemaran, setiap pencemaran meninggalkan kesan dalam tubuh kita, menghasilkan radikal bebas yang menyebabkan sel badan kita berubah bentuk, dari bulat cantik kepada bentuk2 lain, bujur ke, bersegi ke... apa2 lah. Radikal bebas ni boleh dihapuskan dengan pengambilan anti oksidan, iaitu rangkaian vitamin2 seperti vitamin C dan Vitamin E. Jadi setiap hari kita kena makan 7 biji oren, serta sumber vitamin E seperti minyak sayuran, minyak zaitun, minyak bunga matahari, makan sayuran berdaun hijau gelap (makan mentah ya), kekacang dan bijirin, dalam kuantiti yang mencukupi untuk mendapatkan sumber vitamin E...

Tiada masalah jika kita mampu menyediakan semua itu.Itu belum lagi mencukupkan keperluan vitamin lain, seperti vitamin A, B (vitamin B ada banyak dan dari sumber berbeza), vitamin D, vitamin K, dan mineral2 lain seperti kalsium, magnesium, fosforus, zink dan sebagainya.

Jangan komplen kalau badan sentiasa penat (walaupun dah cukup rehat), selalu stress, selalu selsema (tanpa masalah sinus), hormon tak stabil bila kita tak mampu nak berikan tubuh kita keperluan vitamin dan mineral hariannya... Tepuk dada, tanya pada diri sendiri "Cukupkah vitamin dan mineral yang diperlukan olehku dan keluargaku?" Hanya anda yang tahu jawapannya...

sumber

Jadi kita amat bersyukur dengan kemajuan teknologi makanan, manusia diberikan ilmu oleh Allah untuk mencipta beberapa produk makanan tambahan seperti Vitamin Shaklee ataupun yang tengah hangat sekarang adalah Ephyra. Produk produk ini semua dengan izin Allah dapat membantu mengoptimumkan kesiahatan kita.

Terpulang pada kitalah sama ada rasa perlu atau tidak mengambil supplemen ini, tiada siapa yang boleh memaksa kan?



Contoh Soalan Peperiksaan Online Pegawai Tadbir dan Diplomatik (PTD) Gred M41

2015-07-03T02:22:07.712+08:00

Semak Kelayakan Peperiksaan PTD 2014SPA telah mengumumumkan di Portal rasmi mereka berkenaan Peperiksaan Online Pegawai Tadbir Dan Diplomatik Gred M41 bagi sesi 2014 yang akan berlangsung pada 1 Nov 2014 Untuk menyemak samaada anda antara calon Peperiksaan Online Pegawai Tadbir Dan Diplomatik Gred M41 bagi seisi 2014 ini, boleh semak melalui pautan di bawah :Sila masukkan no IC anda di ---> http://e-semakan.spa.gov.my/online/Format Peperiksaan Online PTD 2014Peperiksaan Pegawai Tadbir Diplomatik M41 masih lagi mengikut format peperiksaan terdahulu dengan tambahan seksyen baru iaitu Ujian Penaksiran Personaliti calon. Peperiksaan M41 Pegawai Tadbir Diplomatik masih mengekalkan Seksyen A mengenai Pengetahuan AM Tentang Malaysia dan Dunia dan Seksyen B iaitu Daya Menyelesaikan Masalah. Hanya satu Seksyen baru iaitu Seksyen mengenai Ujian Personaliti Calon diadakan bagi mengantikan Seksyen Esei. Jadi kini calon tidak perlu lagi menjawab bahagian Esei peperiksaan Pegawai Tadbir Diplomatik M41.Secara umumnya berikut merupakan format peperiksaan terbaru Pegawai Tadbir Diplomatik M41 yang perlu anda ketahui sebagai seorang calon.1. Bahagian A (Pengetahuan AM Tentang Malaysia dan Dunia)2. Bahagian B (Daya Menyelesaikan Masalah)3. Bahagian C (Ujian Psikometrik @ Penaksiran Personaliti Calon)Calon perlu menjawab kesemua soalan dengan betul dan tepat. Terdapat soalan yang memerlukan calon menggunakan logik dan kemahiran dan data.CONTOH SOALAN PENGETAHUAN AM PEGAWAI TADBIR DIPLOMATIK M41Tujuan seksyen ini adalah untuk menguji pengetahuan calon terhadap perkara-perkara yang berlaku di dunia amnya dan Malaysia khususnya berkaitan dengan isu-isu semasa, hal ehwal politik, dasar-dasar awam pengurusan sumber ekonomi, pengurusan sumber kewangan, pengurusan teknologi maklumat dan komunikasi, serta keselamatan negara.Berikut merupakan snapshot² contoh soalan Seksyen A Pengetahuan AM Pegawai Tadbir Diplomatik Gred M41 mungkin ditanya nanti dalam peperiksaan online tersebut. Harus diingat, ianya BUKAN SOALAN RAMALAN, mahupun SOALAN BOCOR peperiksaan online PTD 2014. Anda boleh jadikan ia sebagai gambaran awal.Panduan Lengkap Peperiksaan Online PTD 2014Pihak Tim Infokerjaya, satu syarikat yang banyak mengeluarkan ebook panduan peperiksaan terutamanya yang melibatkan peperiksaan kerjaya sektor kerajaan akan mengeluarkan panduan Peperiksaan Online Pegawai Tadbir dan Diplomatik (PTD) M41. Buat pengetahuan anda, ebook-ebook yang dikeluarkan oleh Tim Infokerjaya telah membantu lebih kurang 63000 graduan yang mengambil peperiksaan kerja kerajaan sejak tahun 2009. Antara testimoni dari mereka yang berjaya :Klik gambar untuk besarkanKlik gambar untuk besarkanAntara produk² terbaik dari Tim Infokerjaya yang banyak membantu graduan menghadapi peperiksaan dan temudugaBilangan Calon PTD 2014Saya mendapat perkhabaran yang sungguh mengejutkan, bilangan calon PTD yang akan menduduki peperiksaan online kali ini melebihi 70 000 orang. Wow!!! Sungguh ramai bukan?Jadi macam mana nak bersaing?Salah satunya adalah membuat persediaan dengan memiliki panduan peperiksaan peperiksaan online PTD yang sudah mula dibuka jualan pada 25/10/2014. Untuk maklumat lebih lanjut berkenaan dengan panduan tersebut sila klik banner di bawah :[...]



iPhone 5s gajet impian setiap blogger

2014-09-03T01:21:19.074+08:00

iPhone menjadi impian ramaiIphone 5s gajet impian setiap blogger? Bukan blogger sahaja, iPhone memang satu gajet yang menjadi kegemaran dan impian ramai. Setiap keluaran iphone mesti ditunggu tunggu oleh peminat-peminatnya. Iphone 5s yang terbaru (walaupun sudah ada khabar akan keluar iphone 6) juga menjadi gajet impian bagi mereka yang menjadi seorang blogger tak kira lah blogger sepenuh masa ataupun separuh masa. Kenapa ia menjadi gajet impian setiap blogger?Contest iPhone 5s gajet impianDengan kualiti yang dimiliki oleh setiap keluaran iPhone, tak hairanlah ramai blogger yang menjadikan iPhone 5S ini gajet impian untuk dimiliki. Peluang kepada blogger memiliki Iphone 5s gajet impian merekaYa. Blogger blogger sekalian, ini ada berita baik. Ada tiga iPhone 5s yang menjadi impian semua menunggu tuannya dari kalangan blogger. Ini kerana sekarang sedang berlansung contest iPhone 5s yang dianjurkan oleh Denaihati yang memang peminat setiasa iPhone.Ada tugasan pertama sebelum cabaran lainPeserta perlu membuat entri pendahuluan dahulu sebelum meneruskan cabaran-cabaran berikutnya. Antara maklumat berkenaan contest ini :Menulis satu entri sebagai tiket untuk ikut serta contest dengan tajuk “iPhone 5s gajet impian setiap blogger”Pengisian entri adalah bebas tetapi mesti kreatif dan mengikut cara penulisan blog yang betul dengan memasukan :Satu backlinks kepada blog Denaihati.Entri mesti tidak kurang daripada 300 perkataan.Senaraikan semua blog penaja dengan backlinks. Dapatkan senarai penaja di SINI.Tarikh terakhir menulis entri cabaran iPhone 5s adalah pada 11.59 pm, 24/8/2014.Peserta diwajibkan meletakan satu banner Denaihati di mana-mana posisi di blog anda. Pilihan banner Denaihati boleh didapati di SINI.Semua peserta akan diberi masa dan peluang yang mencukupi untuk bersaing bagi memiliki gajet impian iPhone 5s. Semua penaja juga layak untuk menjadi peserta cabaran iPhone 5s. Berikut adalah penaja-penaja yang bermurah hati memberi tajaan:1. http://ejamothman.com2. http://www.eridy.com3. http://www.hilalazmi.com4. http://eizil.com/5. http://asamboi.my6. http://www.diarymama.com7. http://pendekarberkuda.org8. http://www.saji.my9. http://abangensem.com10. http://www.enveeus.com11. http://www.pakarniaga.com12. http://anarm.net13. http://www.daddydee.net14. http://www.sunshinekelly.com15. http://sweetkurma.com16. http://awn.my17. http://mawarmerah2008.com18. http://www.blogieta.com19. http://www.broframestone.com20. http://www.akmaomar.com21. http://khairilmazri.comArwah Syuhada Baharudin (http://www.syuhada1981.com @ http://syuhadabaharudin.com) juga salah seorang penaja. Kita sama-sama sedekahkan Al Fatihah untuk arwah semuga tajaan ini menjadi sedekah yang terima oleh ALLAH.Semoga berjaya blogger-blogger mencapai gajet impianDengan senarai penyertaan blogger sudah melebihi seratus orang, sudah semestinya contest iPhone 5s gajet impian ini akan menjadi satu contest yang hangat sekali. Semoga berjaya kepada semua blogger yang menyertai peraduan ini. [...]



Malaysia di sini lahirnya sebuah cinta

2015-07-03T08:02:18.195+08:00

Tema Kemerdekaan kali ke-57 Huraian Kepada Logo Kemerdekaan kali ke 57RASIONAL LOGOJalur Gemilang yang sedang berkibar megah menjadi inspirasi kepada logo ini. Ia merupakan satu perlambangan kepada negara Malaysia yang merdeka dan berdaulat.Angka 57 membawa maksud ulangtahun ke-57 kemerdekaan Malaysia. Sekaligus menjadi lambang kematangan negara dibawah kepimpinan yang mantap, berinovasi serta berwawasan yang boleh disaksikan menerusi pembangunan, kecermerlangan dan kemakmuran yang dikecapi secara berterusan.Angka 57 yang diberikan sentuhan retro, menjadi refleksi kepada tarikh keramat kemerdekaan negara pada tahun 1957, mencerminkan impian dan harapan serta semangat cintakan negara yang tidak berbelah bagi rakyat terdahulu, semoga menjadi pedoman dan panduan kepada generasi Malaysia hari ini terutama golongan muda.Kibaran Jalur Gemilang menyelimuti angka 57 turut mencerminkan kemakmuran dan keamanan negara yang telah wujud sejak mencapai kemerdekaan pada tahun 1957, berupaya dikekalkan sehingga ke saat ini dengan sokongan dan dukungan kuat oleh rakyat berbilang etnik dan kepercayaan yang bergabung menjadi satu masyarakat Malaysia yang unik dan bertoleransi.Bulan sabit dan bintang berbucu 14 melambangkan kedaulatan negara, menjadi kewajipan setiap pemimpin dan rakyat untuk terus memelihara dan mengekalkannya.Tema 'Malaysia.... Di Sini Lahirnya Sebuah Cinta' diletakkan pada sudut bersesuaian dengan rekabentuk logo bagi menyokong kekuatannya dari segi imbangan, maksud dan nilai estetika.MAKSUD WARNA LOGOWarna Merah-Lambang keberanian dan kesetiaan pada negara yang tercinta.Warna Biru-Lambang penyatuan dan keharmonian antara kaum.Warna kuning- Lambang kedaulatan negara dibawah naungan Raja Berpelembagaan dan diterajui kepimpinan yang prihatin dengan pencapaian negara serta keperluan rakyat.Warna putih-Menjadi perlambangan kepada kejujuran, ketelusan dan komitmen serta kerjasama yang erat di antara pemimpin dan rakyat.Zahirkan Kecintaan Kita Terhadap MalaysiaJagalah PerpaduanKalau kita melihat pada huraian logo tersebut, jelaslah bahawa tanggungjawab kita sebagai warga pasca merdeka wajib mengekalkan keharmonian negara. Tiada siapa yang mahukan negara mereka dalam keadaan huru hara kan? Malaysia terdiri daripada pelbagai kaum. Sekiranya ada yang menghidupkan api perkauman, keharmonian yang selama ini dinikmati kita akan tergugat. Jadi waspada lah apabila berbicara lebih lebih lagi dengan kepesatan teknlogi dalam media sosial seperti facebook, twitter dan sebagainya. Jagalah sensitiviti agama dan perkauman kalau inginkan Malaysia yang aman.Jagalah Keindahan MalaysiaKalau kita lihat, kesedaran sivik rakyat Malaysia belum lagi sampai ke tahap tinggi. Ianya boleh dilihat melalui sampah sampah yang bersepah setiap kali adanya acara acara keramaian seperti Sambutan Kemerdekaan, Sambutan Tahun Baru dan sebagainya. Kalaulah pelancong pelancong luar lihat keadaan itu, sudah pasti mereka akan memberikan tanggapan negatif terhadap rakyat Malaysia. Juga, jagalah kesihatan alam sekitar kita. Elakkan amalan pembakaran terbuka termasuklah asap rokok ;p. Ingatkah lagi kita semasa negara dilanda jerebu yang teruk? Haa..itulah akibat perbuatan tak bertanggungjawab kita. 'What U give, U get back'.Sokonglah Produk TempatanYa. Malaysia juga adalah negara pengeluar produk yang pelbagai. Dari kecil kecilan hinggalah ke industri yang besar seperti automotif, Malaysia mempunyai produknya sendiri. Siapa lagi yang nak menyokongnya kalau bukan kita rakyat Malaysia ini. Kalau tak semua, sokonglah sebahagian daripadanya mengikut keperluan masing masing.Cintailah negara kita kerana ianya anugerah Allah untuk kita jaga bersama. Jom sahut cabaran Denaihati dengan menulis entri Di sini lahirnya sebuah cinta. [...]



Contoh Soalan Peperiksaan Penguasa Kastam W41 6 September

2014-08-29T16:22:13.847+08:00

Peperiksaan Online Penguasa Kastam pada 6 September 2014.Spa telah mengumumkan di Portal Rasmi mereka peperiksaan atas talian bagi Penguatkuasa Kastam W41 akan diadakan pada 6 September 2014. Tapi itu hanya untuk yang mendapat panggilan peperiksaan daripada SPA sahaja. Untuk mengetahui samaada anda layak atau tidak sila masukkan No. Kad Pengenalan anda di pautan bawah ini :Semakan Peperiksaan Penguasa Kastam W41Kebanyakan Calon Penguasa Kastam W41 Gelisah!Ya. Kebanyakan calon calon yang mendapat tawaran peperiksaan gelisah dan runsing kerana mereka tidak tahu format peperiksaan sebenar, tips tips peperiksaan dan tidak tahu contoh soalan peperiksaan.Jangan Risau!!!Pihak Tim Infokerjaya, satu syarikat yang banyak mengeluarkan ebook panduan peperiksaan terutamanya yang melibatkan peperiksaan kerjaya sektor kerajaan akan mengeluarkan panduan peperiksaan penguasa kastam W41 dalam masa terdekat. Buat pengetahuan anda, ebook-ebook yang dikeluarkan oleh Tim Infokerjaya telah membantu lebih kurang 63000 graduan yang mengambil peperiksaan kerja kerajaan sejak tahun 2009. Antara testimoni dari mereka yang berjaya :Klik gambar untuk besarkanKlik gambar untuk besarkanReview Copy Panduan diberi Percuma!Ya!! Berita baik!Akan keluar nanti versi penuh!Kami akan emelkan kepada anda review copy panduan tersebut secara percuma. Caranya hanyalah dengan mengisi borang di bawah.Powered byEMF Contact FormPenafian : Panduan tersebut bukannya contoh soalan sebenar, ramalan mahupun soalan bocor. Sebaliknya ia hanyalah panduan yang dibuat oleh Tim Infokerjaya berpandukan format yang dikeluarkan oleh SPA. [...]



Buffet Ramadhan Casa Ombak

2014-07-24T00:11:14.478+08:00

Buffet Ramadhan Casa Ombak Contest SEOAlhamdulillah, sudah separuh kita semua telah menjalani ibadah puasa di bulan ramadhan yang mulia ini. Moga-moga amalan kita di bulan penuh barakah ini diterima oleh Allah S.W.T.Bulan Ramadhan ni selain bulan meningkatkan amalan, ia juga amat sinonim dengan pilihan berbuka puasa samaada berbuka di rumah, membeli di bazar Ramadhan atau bagi yang mempunyai bajet lebih, akan mencari kelainan dengan menjadikan buffet yang disediakan oleh pelbagai syarikat contohnya Buffet Ramadhan yang ditawarkan oleh Casa Ombak.Suasana Santai Berbuka di Casa OmbakHidangan Buffet Ramadhan Ala Kampung Casa OmbakSudah tentu ramai yang menginginkan betapa enaknya berbuka dengan juadah-juadah ala kampung di tengah-tengah bandar. Antara hidangan citarasa kampung yang ada seperti kuih muih, nasi kerabu dan mee mahupun meehon sup. Dari citarasa Timur hinggalah citarasa Utama, juadah-juadah yang dihidangkan secara buffet ini pasti memikat selera anda.Nak tengok gambar-gambar lain boleh baca entri Buffet Ramadhan Casa Ombak ini.Siapakah Ombak Creative?Ombak Creative adalah sebuah syarikat event dibawah pengurusan Casa Ombak Sdn Bhd.Telah menjalankan pengurusan event lebih dari sepuluh (10) tahun. Team Ombak Creative berpengalaman menguruskan catering, majlis perkahwinan, majlis koperat dan persendirian.Lokasi event kami terletak di Casa Ombak Banglo, No. 22 Jalan Damai off Jalan Ampang. Merupakan lokasi event yang berkonsepkan ala garden.Sempena bulan Ramadan yang mulia ini, Ombak Creative menyediakan promosi Buffet Ramadan. Ia terbuka untuk sesiapa yang ingin membuat tempahan.Harga Buffet Ramadhan yang ditawarkan Casa OmbakDewasa : RM 55.00nettKanak-kanak : RM 27.00nett ( 5-12 tahun )Tak kiralah untuk individu , kumpulan , keluarga atau syarikat, tempahan buffet Ramadhan boleh boleh dihubungi ditalian:Call/Whatsapp : Akma Omar 013 2680001Tel : 03 21818750Call/Whatsapp : 013 624 1417Call/Whatsapp : 012 662 1062Facebook page : Ombak CreativeWebsite: www.OmbakCreatives.comContest Duit Raya Casa Ombak ini dianjurkan oleh AkmaOmar.com, ditaja oleh Pengurus Perkahwinan Ombak Creative, Lelaki Kacak, Roti Boom Asli, Custom Tshirt, Denaihati.com, Inspired Magazine, Profhariz.com, KitePunye.com, Zoncinta.com, Jawatan Kosong Kerajaan, Exam PTD[...]



EPHYRA PILIHANKU PHASE 2 - Cabaran 30 hari bersama Ephyra

2014-04-27T20:40:44.780+08:00


Baru² ni saya ada menceritakan tentang Ephyra di mana kami suami isteri telah mendapat satu pek Ephyra yang mengandungi 30 paket minuman kesihatan dari Ephyra.




Jadi kali ni saya nak kongsi sedikit testimonial sendiri setelah habis menggunakan 30 paket Ephyra tersebut.

Antara testimonial positif setelah menggunakan ephyra adalah :


Melancarkan Susu Ibu
Sepanjang pengambilan minuman Ephyra, didapati ia dapat melancarkan susu ibu. Kesannya dapat dirasa semasa menyusukan Danish dan semasa pam susu untuk stok Danish.

Membantu menurunkan berat badan
Berat saya sebelum menggunakan Ephyra adalah 53kg. Setelah sebulan menggunakan Ephyra berat telah menurun kepada 50kg.

Perubahan Kulit Muka
Saya dapat rasakan kulit muka bertambah lembut dan licin. Jadi betullah apa yang diceritakan oleh pengguna-pengguna Ephyra bahawa Ephyra memberikan kesan yang baik kepada kulit muka pengguna. Boleh baca banyak testimonial mengenai perubahan kulit muka di website Ephyra sendiri iaitu di oceanlife2u.com/testimonial .

Sistem Pembuangan Makin Lawas
Sebelum ni memang agak susah nak membuang.Kalau dulu sehari pun susah nak buang air besar hu.Sekarang swswsetiap pagi akan ke toilet. Memang bagus betul lah untuk sistem penghadaman.

(image)
Ephyra pilihan kami

Bagi sesiapa yang berminat nak tahu dengan lebih lanjut mengenai produk hebat ini bolehlah layari ke :




Keropok lekor guna teknologi pembungkusan vakum

2014-04-15T08:29:02.249+08:00

Kemain lagi kan keropok lekor pon berteknologi.. Hiks..

Petang semalam cikgunaman bawak balik keropok lekor buah tangan dari ahli koperasi yang pergi rombongan ke Terengganu.

Cikgunaman kata pembungkusan keropok lekor ni guna teknologi vakum. Tu pasal rupa plastiknya begitu. Udara disedut keluar untuk mengelakkan pembiakan kulat berlaku.. Keropok pon tahan lama.. Lebih kurang macam tu lah kata cikgu sains/kimia/addmath kat rumah tu.. Haha


Nampak tak kepadatan plastik tu dengan keropok? Langsung takde gelembung2 pengudaran.. Haha apa ku merepek ni

Bagus sebenarnya utk peniaga yang guna kaedah pembungkusan vakum.Jualan keropok lekor bertambah laris sebab pelanggan kan suka nak membeli makanan yang tahan lama untuk dibawa travel.

Bila plastik dibuka keropok lekor mentah elok kering je tak lembab ataupon berair..Patutlah kata orang keropok lekor yang guna teknologi pembungkusan vakum boleh tahan sampai 2 bulan.. wowwww!

Hasil goreng petang semalam..saja potong nipis2 taksuka makan keropok lekor yang tebal2.. Sedapnya lahaiiiii keropok lekor terengganu ni.kuah sedap keropok pon sedappp sebab tak rasa macam guna tepung banyak sangat macam sesetengah keropok lekor tu..yang ni confirm rasa ikan lagi banyak.. Berebut kami anak beranak makan.. Haha



Balik Kampung | shopping hasil laut | Menu Nasi Kerabu | Eksiden

2014-04-01T11:07:10.514+08:00

Assalamualaikum..Tudia tajuk all in 1 dah gayanya..hehe..Ni cerita balik kampung cikgunaman cuti sekolah yang lepas.Hari kedua di kampung, kami ke Semerak, pasir puteh shopping keropok kering..Wajib beli setiap kali balik kampung..Menu minum petang feveret kami satu family katanya..heeeeon the way nak sampai kedai tu boleh pulak terpandang satu kedai Nasi Arab ni..perghhh kedai kampung pon ada jual nasi arab..hehe kalo kat bandar kedai nasi arab mewah² je restoran dia.Kedai Hasil Laut, Semerak.. kedai pilihan sebab banyak sangat segala mak nenek jenis keropok kering..nak nipis, tebal, besar, kecik, semua ada..bestttantara keropok kering yang ada..tu belakang segala mak nenek budu pon adaaaaa...heeeeoppss.. ni bukan tokey kedainya..haha boleh pulak budak kedai tu suruh cikgunaman buh sendiri..dia kemana ntah..kemain lagi punya jujur kami timbang keropok ngam² je tak lebih tak kurang..sekali bila budak kedai tu datang bungkus pulak yang lain, dia letak lebihhhhh.. nak 5kg dia lebih kan sikit..haha rugi betoiii :Pni pulak menu nasi kerabu yang MIL masak pagi sebelum bertolak balik putrajaya.. makan kenyang² sampai putrajaya baru makan nasi pulak..banyak sangat makan kot sampai kenyang kemain lama..heheeksiden di kuala Krai antara lamborghini, lori trailer dan teksi..snap masa otw balik kelantan..sedih dan tragis tengok..lori trailer dan lamborghini atas jalan tapi teksi dah tercampak dalam paya..kuat mana lah berlanggar tu.. :(keropok ni besar betuiii! tak nampak terus muka anak mama..heheitu je kisah kami balik kampung cikgunaman..hehe..balik 3 malam je tak sempat nak berkelah tepi pantai..[...]



Hadiah 'Yoyo Car' buat Wan Afeef Danish

2015-07-07T12:07:39.563+08:00

Baru ni terjumpa sorang seller jual Yoyo car di facebook.Kebetulan pulak seller ni menetap di Putrajaya.Tanpa fikir panjang terus order.Sebab senang boleh COD je tanpa perlu pos.

tak sangka dia jual murah sangatttt! seketul RM80..jauh lebih murah kalo compare dengan harga yang di jual di Toy'R Us..

Muka tarak senyum..Hadiah untuk birthday dia bulan 6..heeee esok² ada yang best lagi mama beli lagi k.

ni harga di Toy'R Us!! Mahal kannnnn???? Untung dapat beli kat seller ni sebab banyak penjimatan.. :P

allowfullscreen="" frameborder="0" height="315" src="//www.youtube.com/embed/h-lqE83HcOY" width="560">
Kalo di oversea sana diorang panggil Plasma Car..korang play lah video ni kalo nak tengok cara main..Best Yoyo Car ni boleh menampung sehingga 100KG.. mama dan papa pon boleh naik jugak kan ke berbaloi tu..haha



Hati TERKESAN

2014-03-14T08:18:32.737+08:00

Sangat terkesan dengan kata² ustaz zaharuddin dalam status ni..Bertaubatlah  kita kerna taubat tak boleh ditangguhkan.. Ya Allah moga Allah swt terima taubatku..Seperti kata² dia pada status yang sebelum ni..banyak Ujian yang Allah bagi pada kita..Negara kita Malaysia, pemimpin dan rakyatnya SEDANG DIUJI oleh Allah swt dengan jelas dan terang. Kita sedang hadapi antaranya :a. Kemarau, b. Jerebu, c. Kehilangan MH370, d. Denggi meningkat tinggie. Kepanasan cuaca lebih dari biasaf. Gerakan penolak hadith yang dibiarkang. Pilihanraya Kajang yang 'mabuk politik',h. Isu kalimah Allah yang masih belum selesai,i. Ahli politik & penyokong semakin sengketa khususnya selepas keputusan mahkamah baru-baru ini,j. Bomoh menjejaskan nama baik Islam & negara hingga peringkat antarabangsaJusteru, keyakinan dan kerbergantungan kita kepada Allah swt sedang diuji, melihat siapa yang benar-benar ada iman di dalam hatinya. Doa kita diuji kemaqbulannya. Sama-sama dengarkan sedikit perkongsian saya berkenaan persoalan doa maqbul dan tertolak punca, sebab dan cara. Moga bermanfaatNak share satu mimpi yang betul² buat hati menangis sampai sekarang..sangat terkesan..Terlalu banyak peluang yang Allah dah bagi untuk kita sedar akan dosa² kita yang lalu..Dosa bukan kira dosa besar je tau..dosa kecil pon dosa jugak..termasuklah menutup aurat.. ya allah dulu aku terlalu leka..Satu malam termimpi tengah suka² bermain air dengan kawan².Tiba² lemas beramai² dan mati..Saat itu sempat menangis teresak² memikirkan amalan apa yang nak dibawa, aku dah mati.Peluang untuk menambal amalan dah tertutup..Ya Allah hilangnya dunia yang Allah pinjamkan untuk kita menambah amalan..Berharap sangat ni cuma mimpi bukan betul² mati..Sangat² terkesan sampai tersedar dari tido..rasa nak menangis sekuat hati..taubatlah kita dengan taubat nasuha..taubat yang bersungguh² menyesali kesalahan kita yang lalu..moga tidak lagi mengulanginya..saja nak share pasal mimpi yang dialami..mungkin ada kaitan dengan ujian² yang Allah SWT bagi pada kita sekarang..peringatan untuk segera bertaubat dan menambah amal..[...]



WW : Bekal cinta sayang

2014-03-12T08:06:39.551+08:00





Dua kotak ephyra percuma

2014-04-27T23:24:58.222+08:00

Alhamdulillah semua peserta yang join contest ephyra haitu diberikan sekotak ephyra percuma utk penggunaan sebulan.. 

Oleh sebab kami suami isteri join contest ephyra dapatlah bawak balik 2 kotak ephyra..boleh sesama cantik.. Macam norman dan memey.. Heeee

Gift dari ephyra ni kami tebus masa join event sepetang bersama blogger dan yeos 2014 di Saloma Bistro.Seramai 300 orang blogger yang daftar untuk hadir. 
Baru minum 1sachet.. Ada yang cakap sedap ephyra ni.. Komen iols pulak terasa masam2 buah limau sikit.. Eww harap boleh lah minum sampai sebulan. nak cantik kena sanggup lah kan? Hehe

* selain kita taip status sana sini hashtag #prayforMH370 ada baiknya selepas solat fardhu kita tambah lagi solat hajat memohon Doa kpd ALLAH swt supaya diberikan petunjuk.. 



WW : Siapa sini dah lama TAHU??

2014-03-05T15:09:46.019+08:00

LOL 




WW : Workout !!!

2014-03-05T08:48:09.605+08:00





Tong AIR naik harga report KPDNKK

2014-03-03T11:36:09.034+08:00

Sejak berlaku krisis air, ramai yang ambil langkah untuk simpan air banyak².Walaupon Putrajaya tidak terlibat dengan catuan air,kami tetap simpan air dalam tong tau.Mana tahu tiba² tak de air kan takde lah nak menggelabah.

Kesian sangat dengan mangsa² catuan air dengar citer ramai peniaga naikkan harga tong.Kejam betul tau peniaga ni tak cukup kaya lagi ke kalo dah ramai yang beli.Ni nak naikkan harga pulak.

Eh korang yang tahu mana peniaga yang naikkan harga tong cepat² report kat KPDNKK..

di share khas dari page KPDNKK

kitorang beli satu tong besar kat kampung baru ni ni RM29.90..Tapi dengar citer kakak baru beli kat area sini kena cekik sampai RM80.. perghhhh! jadi betullah depa naikkan harga sampai 300%!!! memang nak kena report ni!




Muslim Niaga Platform Dropship Produk Islamik

2014-03-01T19:09:12.915+08:00

Muslim niaga. Pasti sesiapa yang mendengar pasti tertanya-tanya. Jom kita tonton dulu CEO Muslim Niaga ditemuramah oleh Astro Awani dalam segmen Bisnes Alternatif. allowfullscreen="" frameborder="0" height="387" src="//www.youtube.com/embed/-VywwA1kni4" width="580">Tagline Muslim Niaga adalah Platform Dropship Produk Islamik No 1 Malaysia. Jadi di situ kita dapat tahu muslim niaga menjalankan bisnes secara dropship produk-produk Islamik dan mereka bertekad untuk menjadikan Muslim Niaga adalah no 1 di MalaysiaMuslim Niaga Banyak Testimonial PositifAntara testimonial positif daripada mereka yang berniaga di bawah Muslim Niaga adalah :"Assalamualaikum w.r.t. Saya bersyukur kerana telah bernaung di bawah Muslim Niaga yang merupakan satu platform terbaik buat para peniaga Islam untuk menjana pendapatan dan menjalin ukhuwah secara amnya dan mengembangkan ekonomi ummah secara khasnya. Jika bukan kita yang memahami keperluan umat Islam, siapa lagi? Jika bukan kita yang memulakan, siapa lagi? Jika bukan sekarang, bila lagi? Jika hanya tunggu dan lihat, kita pasti akan rugi Percayalah, pembelian online merupakan wadah terbaik di zaman millennium yang serba pantas ini. Semuanya di hujung jari, semudah ABC. Mulakan perancangan anda pada hari ini, jika tiada perancangan bermakna anda telahpun merancang untuk gagal. Ayuh! Buka mata, lapangkan minda, Bersama berusaha, Insya' Allah kita pasti berjaya! Ikhlas, Pn. Rosnizah Binti Mahmood"Rosnizah Mahmoodummufarhan.com Boleh baca testimonial-testimonial yang lain di ruangan testimonial Muslim Niaga.Macam-macam bentuk perniagaan sekarang ni ye. Perniagaan secara dropship nampaknya mendapat semakin menjadi perhatian. Ini kerana bisnes secara dropship tidak memerlukan modal dan stor untuk menyimpan bahan² jualan. Semuanya diuruskan oleh platform dropship itu sendiri sebagai contoh Muslim Niaga. Mereka menyediakan:1. Website Kedai2. Sistem Invoice & Tempahan3. Data Pengguna & Rekod Tempahan4. Penyimpanan Stok5. Domain & Hosting6. Bantuan dan SokonganBest kan berniaga bawah Muslim Niaga? Kita hanya fokus kepada promosi-promosi produk² Islamik yang ada di Muslim Niaga melalui lot kedai online yang disediakan Muslim Niaga. Untuk hubungi Muslim Niaga, di bawah ini adalah butir-butir yang perlu diberi perhatian :Website Muslim NiagaNo.tel 011-14260161Fanpage Muslim NiagaTwitter :@mndropshipService Muslim Niaga : Kedai Online,Design,Training Online,Pembekal,Seminar Mentor Dropship,Train usahawan,TradingContest SEO Muslim Niaga ini dianjurkan oleh Farid Laham dan ditaja oleh Muslim Niaga, Sumai Hotel Apartment – OFFICIAL, Sumai Hotel Apartment, Projek Iqra, Farisya Anastasyia, Akma Omar, Nannie Isa, Azhafizah Md Nor, Nadia Shaira Shaf’ii, Nabila Biela, Sunshine Kelly dan iLuvTour.[...]



Ephyra Akan Jadi Pilihanku

2014-02-28T00:13:51.461+08:00


Sekarang ni antara produk kesihatan yang laris di pasaran adalah Ephyra. Lagi-lagi siap lantik duta suami isteri iaitu Norman Hakim dan Memey.




Jom mengenali Ephyra

Mesti ada yang dah sedia maklum akan kewujudan produk ini di pasaran. Dah laris macam goreng pisang panas musim hujan dah. Bagi yang tak tahu,Ephyra ialah sejenis minuman antioksida berasaskan kolagen yang dibungkus dalam bentuk sachet. Ia dihasilkan daripada gabungan rumusan alam semula jadi di seluruh dunia, (L-Glutathione, Astaxanthin, Acai Berri, Acerolla Ceri, Marigold Flower Extract, Acacia Gum, Superberi & Serbuk Tomato)yang merawat, memperbaharui dan seterusnya menyerlahkan lagi keserian dan kesihatan dalaman dan luaran.


Idamkan Ephyra untuk kesihatan kulit



Melalui pembacaan testimoni² di ruangan testimoni, ramai yang memperkatakan Ephyra berkesan untuk menjaga kulit muka bahkan menjadikan kulit gebu dan sihat. Sebagai perempuan, mestilah saya juga inginkan kulit muka yang sihat dan cantik. Bahkan lelaki pun mesti ramai yang nak kulit muka yang cantik kan?



Sesuai untuk ibu menyusu

Apa yang saya baca di internet, Ephyra tidak mengganggu penyusuan ibu. Tetapi tidak digalakkan untuk ibu mengandung. Jadi sesuai lah dengan saya yang masih menyusukan Danish secara ekslusif.

Moga-moga saya dapatlah mencuba produk hebat ini. ;)

Jom kita dengar apa kata Duta Ephyra iaitu Norman dan Memey.

allowfullscreen="" frameborder="0" height="387" src="//www.youtube.com/embed/6EQWM1vCoSQ" width="580">

Instagram EPHYRA : @ephyra2u
Facebook EPHYRA : https://www.facebook.com/oceanlife2u
Website : http://www.oceanlife2u.com
Telefon : 0341417889 atau sms 019 3999 238
Email : info@oceanlife2u.com



Jangan bunuh lipas sampai terkeluar isi perut!!

2014-02-24T10:17:55.420+08:00


Ewww! sape suka buat macam ni? bersungguh memukul lipas sampai terpenyet! geli haihh bila tengok isi perut lipas terburai terkena lantai..

Selalunya memang berjaga² kalo nak pukul lipas.Pukul² manja je janji mati. Sebabnya malas nak mencuci  kalo isi perut lipas tu dah terpenyet kat lantai. geliiiii!!!!

Tapi tak tahu pulak isi perut lipas membahayakan!!.. cuba korang baca ni..sumber dari internet..



BAHAYA MEMBUNUH LIPAS

Bila anda melihat binatang lipas di rumah, jangan anda memukulnya sampai mati kera isi perut lipas sangat bahaya.

Dalam perut Lipas terdapat cacing halus/lembut yg akan hidup meskipun diluar dari tubuh lipas. Bila cacing ini sudah berada di luar dari tubuh lipas (perut) dia akan bergerak untuk mencari tempat baru.

Cacing ini bentuknya sangat pendek, halus dan lembut akan terlihat pada mata kasar bila jarak pandang sekitar 10-20cm.

Cara nak tengok lipas ni, letak isi perut lipas di atas kertas hitam atau cermin.. Nanti cacing perut lipas akan bergerak2.

Sangat berbahaya apabila cacing ini sampai menyentuh kulit tubuh kita (terutama kaki) karena dapat masuk melalui pori-pori kulit atau bila ada luka terbuka pada kulit luar.


Kat rumah dah semakin membiak lipas..Selain racun penyembur lipas ada tak petua yang boleh digunakan untuk halang lipas dari terus membiak?? Geram betul lah tengok lipas² tu.. arghhhhh!!




Macam² Cara untuk Halang NYAMUK !!

2015-07-07T12:09:26.667+08:00

Risau dengan Kes demam denggi yang semakin  meningkat.Putrajaya antara negeri yang tinggi kes nya..Dengar² sana sini orang kena demam denggi. BPH (Bahagian pengurusan hartanah) pon ada hantarkan mesej pada penghuni kuarters putrajaya.tinggi giler peratus kenaikan kes denggi!!Kat kawasan rumah pon ada kes denggi.Risau pulak kat anak² ni ha..Cuba lah cari sana sini cara nak elak kena gigitan nyamuk. Kalo dulu kitorang guna spray macam ni.murah tapi cepat sangat habis!! lagi satu macam tak tahan lama bau dia tu..gelang untuk halang nyamuk pon macam² brand ada sekarang! tapi sangatlah tak praktikal untuk danish dan darwisy.Mana lah diorang nak pakai² macam tu.yang ni banyak kot jual kat farmasi² macam watson..kitorang belum cuba lagi..mozzie patch pelekat untuk halang nyamuk pon ada..lekat je kat bahagian² baju anak².Tapi kitorang taknak sebab macam tak bertahan lama je kalo main lekat² ni..lainlah tido malam anak tak melasak macam main..hehe eh kalo anak tido buai nak lekat kat kain buai pon boleh rasanya..ha ni pulak kaedah tradisional!!! limau nipis yang dicucuk dengan bunga cengkih..terjumpa di FB.. baguih jugak no! kalo kawasan perumahan yang banyak giler nyamuk boleh cuba kaedah macam ni dalam rumah..selamat dan tidak bahaya..dalam banyak² cara nak halang digigit nyamuk, kami pilih lotion untuk sapu pada anak²..rasanya lagi bertahan lama dan nyamuk pon tak sudi terus nak gigit..hehehemozzie clear lotion jenama BUDS.. bagus jugak lah sepanjang guna lotion ni.Bau dia macam menyengat sikit.mungkin tu sebab utama nak elak nyamuk dekat dengan mangsa..heee.. guna lotion lagi tahan lama kot dari spray..kitorang pilih lotion sebab senang nak guna di rumah bbsitter..pagi² lepas tukarkan lampin danish, terus sapu lotion..senang tak leceh macam pakai gelang atau mozzie patch tu..dah tentu² tak de masalah tertanggal..hehekorang pulak guna apa??[...]



Tolong butangkan seluar ~

2014-02-19T08:46:53.433+08:00



Abang tak dapat nak butangkan seluar dia suruh adik yang setahun jagung tu..Hahahaha aduiii lucu pulak mama nengoknya..beria adik nak tolong..



Risiko Diet Tinggi PROTEIN

2014-02-17T09:39:08.691+08:00


Diet tinggi protein berisiko katanya..Pernah jugak baca sebelum ni di laman web kesihatan berkenaan dengan kesan pada pengambilan protein yang tinggi.Bertambah lagi kesannya jika diamalkan dalam tempoh jangka masa yang lama.

Sumber berita Kosmo

Dari artikel ni, banyak jugak kesan² mengambil diet protein yang tinggi.Ada jugak penyakit yang boleh membawa maut.Jom lah kita lebihkan senaman dah susah sangat nak berdiet² ni kan? ibu menyusu macam daku lagi lah susah nak berdiet²..asyik lapar aje!

nak mintak tolong uols♥

Tekan FBshare/like
allowtransparency="true" frameborder="0" scrolling="no" src="//www.facebook.com/plugins/like.php?href=http%3A%2F%2Fwww.cikgunaman.com%2F2014%2F02%2Fgaya-hidup-sihat-ditemani-yeos.html&width&layout=standard&action=like&show_faces=true&share=true&height=80" style="border: none; height: 80px; overflow: hidden;">
Tekan G+1

2 butang di atas dapat membantu cikgunaman mengumpulkan 30% markah untuk contest Sepetang Bersama Blogger dan Yeos ..hehe



Yeos ku Pilih Untuk Keluarga

2014-02-13T16:00:58.623+08:00

Yeos pilihan ku dari kecilYEOS, kenangan di sekolah dulu terimbau kembali. Air kotak minuman berjenama Yeos seringkali menjadi pilihan saya dan kawan-kawan semasa rehat di kantin sekolah mahupun selepas aktiviti sukan.Kini bila sudah berkeluarga, Yeos tetap menjadi pilihan, apatah lagi produk-produknya sudah bertambah termasuklan makanan-makanan. Jadi Yeos bukan sekadar pengeluar minuman sahaja. Dengan ada produk-produk makanan, memasak lebih mudah dan pantas dan yang paling penting berkhasiat. Di dalam peti ais, produk-produk Yeo's akan memenuhi bahagian minuman dan juga tempat makanan dalam tin.Pastikan minuman kegemaran YEOS sentiasa ada stokSarapan dengan minuman YeosPagi² dimulakan dengan mengambil sarapan di cafeteria. Yang paling penting, minuman Yeo's mesti ada sebagai pelengkap kepada permulaan hari yang cemerlang. Barulah boleh bekerja dengan efisien. ;)Memasak lebih cepat dengan YEOSOleh kerana saya juga bekerja, saya hanya boleh mula memasak apabila pulang dari kerja, jadi masa masa memasak tu singkat kerana kami biasakan diri makan malam sebelum pukul 8. Jadi dengan adanya produk- produk Yeo's, ia banyak membantu saya di dapur untuk menyediakan masakan yang enak dan berkhasiat dengan pantas.Yeo's merupakan yang pertama mengeluarkan Kari Ayam dalam tin di Malaysia ini. Dalam masa 2 minit, anda sudah dapat menikmati hidangan kari ayam yang sedap dan berkhasiat. Antara produk-produk daging dalam tin keluaran Yeo's adalah Kari Ayam, Rendang Ayam, Ayam Vindaloo, Ayam Kurma dan Kari Daging.Makan malam simple tapi enak dan berkhasiatSelain makanan dalam tin, Yeo's juga mengeluarkan produk mi segera yang diberi nama mee cintan. Mi segera cintan adalah mee segera yang pertama diperkenalkan di Malaysia pada tahun 1969. Mee cintan membekalkan sumber protein yang besar dan mi ini dibuat daripada tepung yang berkualiti terbaik. Mi yang berkualiti tinggi dan kenyal ini didatangkan dalam Perisa Tantalising seperti Kari, Asli, Cendawan Ayam, Assam Laksa, Tom Yam, Soto Ayam, Vegetarian, Vegetarian Curry, Goreng Pedas dan Goreng Ala IndonesiaSedaplah mee cintan ni mama!!Yeo's mengeratkan hubungan keluargaKalau berpiknik di pantai-pantai mahupun taman-taman, minuman Yeo's menjadi satu keperluan. Senang di bawa, tak perlu susah payah bancuh air dari rumah dan bawa bekas besar-besar. Kotak minuman Yeo's yang sudah kosong bolehlah dihantar ke pusat kitar semula untuk menjaga alan semula jadi.Sungguh indah bersantai bersama keluarga tersayang ditemani Yeo's,Darwisy dan Danish menikmati minuman Yeos di tamanYeos mengeratkan hubungan antara 2 beradikYeo's Penaja Utama Sepetang Bersama Blogger 2014.Mari bersama-sama memeriahkan majlis gilang-gemilang Sepetang Bersama Blogger dan Yeo’s 2014, sila klik gambar di bawah untuk mendaftar sekarang.Jom follow sosial media Yeo’s Malaysia yang menjadi penaja utama Sepetang Bersama Blogger 2014.Facebook : https://www.facebook.com/YeosMalaysiaTwitter : https://twitter.com/YeosMalaysiaInstagram : http://instagram.com/yeosmalaysiaGoogle+ : https://plus.google.com/105235723685382687885/postsYouTube : http://www.youtube.com/yeosmsia[...]



Bila anak memilih makanan

2014-02-06T08:03:12.610+08:00

Salam semua.. lama betui rasa tak sembang kosong atau share gambar² makan atau jalan². Malas nya macam orang mabuk mengandung gitewww.HAHAHAHA

Dia punya malas rasa sampai nak tutup blog ni..haihh.. kang tak dapat lah cikgunaman nak publish entri contest guna blog isteri dia ni..ekekeke

Ok² haini nak share sikit menu² yang gigih mama masak untuk anak bujang yang sulong tu..memilih sangat makannya..takkena dengan citarasa mau 3,4 mulut je nasi yang masuk ke mulut..

menu petang semalam.. daging masak halia.. sedap pulak resepi ni eh..sebelum ni tak pernah terfikir nak cuba masak.. kemain selera abang darwisy makan semalam..sedap katanya..

ni pulak menu 2hari lepas.. sotong masak paprik..pon sama laju dia makan dengan seleranya..

udang goreng berempah yang sedapppp! pon sama feberet dia lah ni kalo udang..

Bila dah rajin mencuba macam² menu *walaupon tak beria menunya) baru lah mama perasan citarasa abang darwisy.Kalo masak kuah air contoh sup, tomyam ke memang kurang sikit selera makan dia..tapi kalo masak² berlemak atau bersos macam daging masak merah, daging halia, paprik ke memang selera dia makan.

Dah 2tahun kot tak masak kari kat rumah..gara² si darwisy tak suka makan kari.Bila ada anak, selera mak pon kena ikut selera anak..hahahaha.. nanti nak try masak balik..mana tahu dah boleh makan kari..ekeke

ikan pekasam homemade dari wan di kedah! sedap betui pekena pekasam dengan nasi panas²sss