Subscribe: a LoNg JourNey...
http://sweetstoberi.blogspot.com/feeds/posts/default
Added By: Feedage Forager Feedage Grade B rated
Language: Malay
Tags:
ada  aku  beli  boleh  dah  dengan  fareeda  korang  macam  nak  saya  sebab  tak  tudung fareeda  tudung  untuk  yang 
Rate this Feed
Rate this feedRate this feedRate this feedRate this feedRate this feed
Rate this feed 1 starRate this feed 2 starRate this feed 3 starRate this feed 4 starRate this feed 5 star

Comments (0)

Feed Details and Statistics Feed Statistics
Preview: a LoNg JourNey...

a LoNg JourNey...





Updated: 2017-05-17T12:52:58.875+08:00

 



Aku

2014-10-26T01:10:44.990+08:00

Last update March 2013.
Now Oct 2014.
How time flies!

Sekelip mata dah ada anak DUA.
Syukur atas kurniaanMu Ya Rabb
Muhammad Iqbal Harraz
Muhammad Ibad Hamka

Tak sempat nak bercerita suka duka dalam kehidupan di sini.
Rindunya dengan dunia blogging!





STATUS BARU

2013-03-10T17:03:02.430+08:00

Assalamualaikum..

Rindunya nak kembali menulis macam dulu. Aku sekarang sedang berpantang hari yang ke-32, tiba-tiba rasa nak menulis kembali. Aku takkan tinggalkan blog ni macam tu je kerana di sinilah bermulanya erti kehidupan.. diari hidup, luahan, perkongsian dan impian. Oh ya, sebut pasal berpantang, untuk pengetahuan korang aku kini dah bergelar seorang ibu.. Alhamdulillah.. 7 Februari 2013 aku telah melahirkan seorang khalifah yang comel, Muhammad Iqbal Harraz.. Aku akan gunakan masa cuti yang ada untuk mengabadikan kenangan di sini. Siapa tahu, umur aku tak panjang.. nanti bila anak aku dah besar, dia boleh baca kisah hidup aku. Banyak yang aku nak coretkan, tapi tak pasti nak mulakan dari mana. Ada cadangan?



Mommy to be?

2012-06-20T01:02:01.256+08:00

1230am
20 June 2012


The result is YES. So that, I think im pregnant. 


Ok bye! 



Kain Cotton Corak Paisley

2012-06-11T23:29:40.804+08:00

Hi. Calling all Paisley Lover out there. I brought to you high quality cotton Gred A from Vietnam. Tak perlu susah-susah lagi ke Vietnam untuk dapatkan Paisley design. First come first serve. SMS for order 0194194194


  


RM80 sehelai. Ada bidang 60 / 3.5 meter dan ada yang bidang 45 / 4 meter. Happy shopping with Lemonade! 


Cream: SOLD




Amalan Pemakanan Tambahan Lemonade

2012-06-11T08:50:52.133+08:00


Ini adalah amalan pemakanan tambahan saya setiap pagi bagi mengekalkan kesihatan dan kecantikan diri.. Satu gelas Jus Minute Maid diminum bersama Catalyst Collagen. 3 capsules Vco Catalyst dan 1 sachet Collagene Plus.

Banyak khasiatnya untuk kita semua. Kenapa saya ambil sampai 2 sachet collagen per day? Sebabnya sekarang umur saya dah 26. Korang tahu tak penyusutan collagen berlaku dengan hebat bermula pada umur 25 tahun? Semakin usia meningkat penyusutan jumlah collagen akan menurun. Saya takut kulit cepat kedut dan nampak tua sebelum waktunya! Thats why la i amik 2 sachet per day. Hihihi

Kepada yang berminat untuk menjadi Ahli Catalyst, yang nak dapatkan Side Income dengan Catalyst atau nak tanya apa-apa tentang Catalyst, boleh SMS saya seperti biasa 0194194194 atau email sweetstoberi@gmail.com






Punah

2012-06-10T01:21:27.413+08:00

Dah pernah cakap. Dah seminggu. Bukan saja-saja nak ajak ke situ. Ada sebab. Dah cakap juga apa sebabnya. Masih tak boleh nak faham. Walau hakikatnya telinga tu mendengar. Oh, hidup saya bukan untuk difaham orang itu agaknya. 

Punah lagi. 

Good night people.





Paisley Lover

2012-06-08T21:21:51.835+08:00

Hi all. Moga masih mengenali saya sebagai Lemonade. Semangat menulis kini kembali. Dah lama tak berkongsi kisah hidup, suka duka di sini. Dulu, di sinilah tempat meluah segala rasa. Hihi Semua gara-gara kesibukan dengan beban tugas di sekolah dan business. Alhamdulillah semua berjalan lancar dan betul-betul dapat menambahkan pendapatan disamping dapat mengekalkan kesihatan dan kecantikan diri. Cewah! 

Rasa macam banyaknya benda nak cerita. Jadi tak keruan bila jari mula memetik keyboard. Hihi Okaylah, kita cerita pasal minat terbaru saya sekarang. Im paisley lover. Saya dah ada beberapa helai square scarf paisley design yang dibeli secara online n paisley shirt. Secara tiba-tiba sukakan paisley design ni. Nampak macam HOT je. Sebab tu sekarang koleksi semakin bertambah. Agaknya la. :)


Jika dibandingkan muka pakai square scarf dengan tudung awning, nampak lagi muda bila pakai square scarf. ehehe Ni yang nak let go semua tudung awning ni. ahahaha! Anyone paisley lover macam saya kat sini? 


Im paisley lover,
Lemonade 9:20pm
8 June 2012




Bibir Tersenyum Hati Menangis

2012-06-07T23:20:14.013+08:00

Lebih kurang 3 minggu. Kesakitan itu kembali lagi. Ya Allah, beri aku kekuatan untuk menghadapi kesakitan ini. Mengingatkan kembali kejadian yang sama beberapa tahun dulu. Tiada yang dapat memahami rasa kesakitan ini.


Tahu, sesungguhnya penyakit adalah penghapus dosa. Ampuni aku Ya Allah. 



Lelaki Berkacamata.

2012-04-18T23:57:08.852+08:00

Assalamualaikum.Dah lama sangat aku tinggalkan blog ni. Tapi aku tak pernah lupa untuk menjengah ke sini. Seperti biasa alasan aku ialah kekangan masa yang maha dasyat. Tapi FB memanjang boleh pulak kan? FB tu lain, simple. Tak macam blog, umpama diary. Bahan penulisan yang agak rumit supaya orang lain boleh faham apa yang kita nak sampaikan.Aku nak tanya. Pernah tak korang mimpikan lelaki atau perempuan yang korang tak pernah kenal or jumpa di alam nyata tetapi muncul secara real dalam mimpi korang? Persoalannya, kenapa lelaki berkacamata tu muncul dalam mimpi aku malam tadi? Serious shit macam real uols. Kisahnya aku ni baru masuk U sebab nak sambung belajar (master la kot). Lelaki ni kira macam senior la. Aku dapat task untuk buat profile apa ntah then tetiba lelaki ni la yang pelawa aku hasil kerja dia. So, aku pun setuju je la nak amik hasil kerja dia tu. Lepas tu pada waktu yang dijanjikan aku pun tunggu la dia habis class sambil aku intai-intai dia di celah-celah pintu. kihkih.Beberapa minit kemudian, dia pun keluar daripada classss..Lelaki berkacamata: "Dah lama ke awak tunggu..?" Aku: "Err takdelah, baru je" Lelaki berkacamata: "Sori lambat, saya edit sikit tadi" sambil dia tunjukkan gambar profile tu. (gambar apa pun aku dah tak ingat)Aku: "Ooo takpe, thanks. Saya lapar la, nak pergi kantin jap, jom la pergi makan" (tetibe rasa macam kat sekolah la pulak kan)Lelaki berkacamata: "Okay"Aku: "Awak kenapa?" (aku tanya sebab dalam mimpi tu tetiba lelaki berkacamata tu macam merajuk) kihkihLepas tu aku terus terjaga. Dengan harapan malam ni ada sambungan kisah dengan lelaki berkacamata tu lagi. Agaknya la kan, lelaki berkacamata dalam mimpi aku tu memang wujud ke tak ek? Hmm..Good night. [...]



Pengedar Vitamin E Softgel Collagen (NOREFAL)

2012-04-20T09:57:44.070+08:00

Assalamualaikum.Since now saya dah jadi pengedar bagi Produk Vitamin E keluaran Norefal, so saya memerlukan agent atau pengedar untuk membantu saya menguruskan jualan. Anda pun boleh jadikan ini sebagai side income. Saya memerlukan pengedar di setiap negeri dan daerah. Ada beberapa orang yang sudah mendaftar sebagai agent saya. Alhamdulillah. Anda hanya perlu membeli sebotol Vitamin E untuk melayakkan anda menjadi agent saya. RM135 / bottle = 100 capsulesVitamin E Softgel made from Swiss Switzerland. Produk ni juga mendapat kelulusan dari Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM) dan dijamin HALAL dan bahannya selamat untuk dipakai sebab bahan-bahan yang digunakan adalah dari bioteknologi research. Produk ini juga tidak memberi kesan-kesan negatif ke atas kulit. Sesuai untuk semua jenis kulit.Jika korang rasa nak test dulu pun boleh. Belian minimum 20 capsule RM44 sahaja. Boleh COD or by pos. COD means  CASH ON DELIVERY. Maksudnya korang amik by hand daripada saya. Tak perlu bayar postage cos. Ramai yang bertanya pada saya sebab kurang faham maksud COD. Is it clear..?? Saya berada di Kuala Lumpur. So, kalau nak COD boleh la ya tapi di tempat-tempat tertentu sahaja. Anda boleh COD di sekitar Sg. Besi, Bandar Sri Permaisuri, Bangsar, Desa Petaling, Bangi, Putrajaya, Serdang, Kajang dan kawasan-kawasan yang berhampiran.Pembelian borong dialu-alukan. Beli sikit untuk test pun boleh. Agent are required. Text me 0194194194 :)[...]



Home Deco. Luv it.

2012-02-10T12:16:54.596+08:00

Assalamualaikum.Kali ni nak share pasal hobi baru aku. Korang baca title pun dah boleh agak kot. Hobi baru aku ialah men'deco' rumah awan nano. Kenapa awan nano..? Sebab aku duduk atas awan. Bangun pagi siap boleh pegang-pegang awan ikut tingkap. hahaha =) tipu je! Walaupun sekadar rumah sewa, tapi aku nak deco jugak rumah ni sebab aku suka something yang sedap mata memandang. Dah 6 bulan aku duduk kat rumah ni tapi baru tahun ni aku rasa nak mendeco mengikut citarasa sendiri. Tema rumah aku berkonsepkan moden + english style. Aku and husband suka kaler putih. So that, mostly banyak harta benda dalam umah ni adalah bewarna putih. Pink pun ada coz itu juga my fav color. Aku tak beli semua barang sekaligus. Beli siki-sikit n survey dulu apa yang menarik. Satu lagi harga pun kena amik kira. Kadang-kadang kau akan dapat harga yang jauh lebih murah daripada kau beli barang kat tempat-tempat exclusive sedangkan kualitinya adalah sama. Aku banyak beli barang-barang rumah di IKEA tapi ada juga yang aku beli di tempat-tempat lain. Ok stop dulu.Jom kita tengok apa yang aku dah deco setakat ni. Ada jam dinding RM8 je aku beli di Rose Garden. Frame RM50. Finally aku jumpa frame ni dengan harga yang murah. Dari tahun lepas aku survey frame macam ni. At last, jumpa jugak. Suka!! Next, ada tempat letak kunci RM15. Yang ni tak patut ada kat sudut makan tapi suka hati aku la kan? haha Meja makan beli di IKEA RM300. Alas meja makan RM70. Ada sulam-sulam timbul yang sangat cantik jahitannya dan kemas. Sebenarnya aku tiru macam yang mak aku beli alas meja ni untuk umah kat kampung. Hihi Tapi aku tak tahu mak aku beli kat mana dan alas meja dia lagi besar untuk 8 orang satu meja. Simple je kan rumah awan nano aku? =) Next time aku share pasal deco area lain pulak ok. Babai. p/s: Dalam perancangan nak beli rumah sendiri. Pasti akan deco lebih dasyat. ahahaha[...]



Promo Vco Catalyst, Collagen dan Mary Kay

2012-02-03T12:42:38.109+08:00

Assalamualaikum.

Saya mengadakan promo lagi untuk kali ke berapa ntah, tak ingat pulak. hihi Promo price untuk Catalyst product sempena anniversary saya bermula pada 2 Februari sehingga 12 Februari 2012. Free postage untuk 4 item (kecuali agent). 

Boleh ambil secara by hand (Lembah Pantai, Putrajaya, Desa Petaling, Sg. Besi, Bangi dan kawasan berhampiran) atau secara by pos. Do contact me 0194194194. Jangan lepaskan peluang untuk mendapatkan Vco dan Collagen dengan harga yang murah.

Vco Catalyst RM38
Collagen Catalyst RM58
Femme Vita RM42
Hair Treatment RM38
Hair Revitalizer RM38

Kepada semua agent Lemonade Bizz, sempena anniversary saya, bermula daripada 2 Februari 2012, pembelian anda akan direkodkan. Agent yang membuat order tertinggi sepanjang bulan ini akan menerima hadiah misteri daripada saya yang bernilai $$$. Kepada anda yang ingin menambah pendapatan untuk menjadi agent Catalyst bolehla menghubungi saya seperti nombor yang tertera. =)

Mana-mana customer Mary Kay yang membuat order sepanjang bulan Februari juga akan menerima free gift Mary Kay product daripada saya.

Cepat order sebelum tamat tempoh promo. Text me 0194194194 @ sweetstoberi@gmail.com





Pengedar Vitamin E Softgel Collagen

2012-02-16T11:17:58.640+08:00

Assalamualaikum & Hi.Alhamdulillah, dah dua minggu kita berada di tahun 2012. Saya semakin dibebani dengan tugas sebagai pendidik. Tapi saya tak kisah sebab itu adalah amanah dan tanggungjawab. Hadapi dengan senyuman supaya semuanya baik-baik saja. Selain tugas rasmi, saya masih lagi dengan tugas sampingan sebagai online seller. Catalyst, Mary Kay, Hanger Klip Tudung, dan yang terbaru saya kini merupakan pengedar Vitamin E Softgel Collagen. Saya mengambil keputusan  menjadi dealer untuk produk baru Vitamin E Soft Gel Collagen setelah membaca pelbagai positive feedback yang diterima daripada pengguna. Vitamin E-Softgel Collagen 20 capsules RM44Pic credit to: zatul naniJom baca apa fungsi Vitamin E Softgel Collagen:Glows your skin & Immediately smoothes skin, to keep your skin smooth supple, regains skin firmness, regenerates dermal tissues, reduce fine, wrinkles & scars recovery. Dengan erti kata lain produk ni akan repair skin yang sudah rosak, sesuai untuk liang roma terbuka lebih kepada menegangkan dan melicinkan kulit.Vitamin E Softgel made from Swiss Switzerland. Produk ni juga mendapat kelulusan dari Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM) dan dijamin HALAL dan bahannya selamat untuk dipakai sebab bahan-bahan yang digunakan adalah dari bioteknologi research. Produk ini juga tidak memberi kesan-kesan negatif ke atas kulit. Sesuai untuk semua jenis kulit.For those yang berminat untuk mencuba Vitamin E Softgel Collagen, boleh hubungi saya 0194194194. Boleh ambil secara by hand atau by pos. Belian secara borong digalakkan. Anda yang berminat untuk menjadi agent sila hubungi saya ya. Saya mencari agent vitamin e di seluruh negeri dan daerah.[...]



Promo Vco Catalyst CNY 2012

2012-01-10T07:57:36.336+08:00

Assalamualaikum & Hi.


Berita baik kepada semua customer, pengguna dan anda yang ingin mencuba produk Catalyst especially Vco untuk mendapatkan dengan harga yang murah. Promo akan bermula pada 10 Januari sehingga 25 Januari 2012. 


Promo Catalyst Lemonade Catalyst:

1. EMERALD: 2 box Vco Softgel rm39.90 each + 1 collagen RM59.90 only RM140 including postage.

2. DIAMOND: 3 box Vco Softgel RM39.90 each only RM 120 including postage.

3. RUBY: 1 Hair Treatment + 1 Hair Revitalizer + 1 vco softgel only RM120 including postage.

4. SAPPHIRE: 2 Femme Vita + 1 vco softgel only RM130 including postage.

Do contact me: 0194194194





Hanger Klip Tudung Murah

2012-01-08T18:57:02.806+08:00


Hi all.

Hanger klip tudung 3rd batch now ready in stock. RM13 for 10 pcs. Promo price dilanjutkan sehingga CNY memandangkan permintaan yang menggalakkan daripada beloved cutomers. First come first serve. Cash on delivery (COD) boleh, by pos pun boleh. 

Contact me: 0194194194 / sweetstoberi@gmail.com




Shopping di Johor Premium Outlets

2012-01-03T08:45:00.411+08:00

Happy Tuesday peeps. Last week aku pergi Johor Premium Outlets atau ringkasnya JPO. JPO terletak di Indahpura, Kulaijaya. Kebetulan hubster ajak ke JB. Dalam kepala ada JPO, JPO, JPO je time tu. Awal-awal lagi dah memujuk hubster ajak ke JPO. Dia mesti bagi green light punya kalau ajak ke tempat shopping. Sebab tu i syg u lebih. wakaka! First impression aku nak cakap yang JPO sangat-sangat best sebab banyak branded outlets yang menawarkan item dengan harga yang murah gila. U know why? Sebab JPO punya konsep memang jual off season branded items untuk stock clearance. Tapi aku tak kisah, yang penting cantik, branded n original. Tapi ada jugak certain outlet yang jual latest items dengan harga yang sedikit murah dari boutique. So, jadilah pengguna yang bijak. Belilah di JPO yang menawarkan harga yang memang berbaloi-baloi untuk penuhi kehendak korang. Masa mula-mula sampai tu kan aku dah over excited sebab tengok ramai gila orang especially Singaporean kat situ. Car park memang padat dan sesak. Orang kata konsep dan reka bentuk bangunan JPO sama je dengan premium outlets di US n Japan. Aku tak sure sebab aku sendiri tak pernah ke sana. So far, masih banyak outlet yang belum dibuka. Baru ada lebih kurang 80 outlets yang fully operational. Tahun 2012 akan ada lebih banyak outlet untuk menjamu mata korang.  Hasil tangkapan aku ketika di JPO hanyalah Fossil wallet yang harganya hanya RM100 daripada harga asal RM169. Menggigil ok nak pilih wallet sebab tengok harga menjunam macam tu. HAHAHA! front sideback sideCantik tak wallet i? kihkih jangan jealousssss. RM100 je ok. Kalau nak yang lagi cun daripada ni silalah beli yang latest design dengan harga yang mahal di Pavi or KLCC. Akibat terlalu sesak dengan orang ramai, aku decide untuk pulang ke KL dengan kadar segera sebab kepala dah pening. Aku ni darah rendah, cepat pening kalau tengok orang ramai-ramai macam tu. Mulalah tekak loya, nak pitam la apa la. So, tak sempat nak tawaf ke semua outlets. Suku je kot. Dapat fossil wallet pun dah kira ok daripada tak beli apa-apa. Kira ada la jugak kenangan membeli-belah di JPO. Lagipun aku memang aim dah lama nak beli fossil wallet. Apa lagi dah jumpa yang murah, grab jela dulu as a gift untuk diri sendiri. I'll be there once again. Nak tawaf semua outlet one day. Kalau pergi dengan BFF lagi best ni. I miss my hosmets meklin, ayu, makcik n moksyok damn much!Happy shopping at JPO. Bye![...]



Tahun Kedukaan 2011

2012-01-02T09:34:11.613+08:00

Assalamualaikum.

Entry pertama di tahun baru 2012. Selamat tinggal tahun kedukaan, tercatat di diari, tersemat di hati sampai mati. Itu adalah status penutup tirai 2011 di FB aku. 12 bulan yang berlalu lebih banyak meninggalkan duka dalam hidup aku. Permulaan hidup sebagai isteri, permulaan merencana hidup sendiri, permulaan dalam berbisnes, permulaan mengenali Tudung Fareeda. hah! Banyak permulaan yang berlaku di tahun 2011. Tapi itu tahun malang aku. 

Ni aku curi kat google.

Selamat Hari Lahir untuk diri aku sendiri. Semalam hari lahir aku, 1 Januari. Tak ada apa yang istimewa pun untuk pembukaan hidup aku di tahun 2012 ni. Tak ada hadiah, tak ada kek, tak ada cupcake. Tak ada apa-apa pun macam yang korang selalu dapat bila korang meraikan hari-hari penting dalam hidup korang. Yang ada cuma doa dari aku untuk diri aku sendiri. Sebab tu aku selalu reward untuk diri sendiri untuk mengembirakan hati. Banyak yang aku harapkan di tahun 2012 ni. Semoga Allah memberi kelapangan untuk setiap apa yang aku lakukan. 

Selamat Tahun Baru readers! 





HANGER KLIP TUDUNG AWNING FOR SALE

2011-12-17T23:29:40.889+08:00

Assalamualaikum.

Saya ada menjual HANGER KLIP TUDUNG kaler pink. Especially untuk Tudung Fareeda or tudung awning ya. Promo price RM13 for 10 pcs. Contact saya untuk tempahan 0194194194. Kalau nak ambil secara by hand boleh, by pos pun boleh. By hand hanya di sekitar Klang Valley, Bangi dan Putrajaya. 


Dan ini contoh bagaimana tudung-tudung awning especially Tudung Fareeda yang hot itu akan terjaga dengan baik dengan penggunaan hanger klip. 


Kemas, rapi dan selamat bukan? Hubungi segera untuk tempahan. Boleh request nak hanger kaler pink, putih, hitam atau hijau ya.

Contact me: 0194194194 @ sweetstoberi@gmail.com





Vitamin E Softgel Collagen

2012-02-16T11:15:03.760+08:00


Assalamualaikum.

Korang pernah tahu tak or pernah dengar tak pasal supplement Vitamin E Softgel Collagen? Aku baru first time tahu pasal supplement yang satu ni melalui Kak Lynna, pengedar utama. Aku rasa macam nak try jugak bila tengok banyak consumer dapat positive feedback setelah menggunakan supplement ni. Kalau bab-bab kecantikan dan kesihatan ni aku memang suka sangat-sangatlah kan. Ada di antara readers blog i ni yang dah try guna Vitamin E Softgel ni tak? Cite la sikit apa perubahan yang korang alami. Aku nak jugak tahu sebelum aku sendiri yang try supplement ni pulak. hihi Babai. 

Latest: Now, i dah jadi dealer Vitamin E Softgel Collagen. Hubungi saya untuk sebarang tempahan dan sekiranya anda berminat menjadi agent. Belian secara borong digalakkan. By pos boleh, by hand pun boleh. 0194194194




Hanger Klip Tudung Fareeda

2011-11-18T11:51:07.194+08:00

Hi all. Hari ni last day kerja sebab esok dah start school holiday. Yipppiiiiii. Next week nak ke Indonesia. Holiday!! Holiday!! Yevaaa yevaaaaa. haha!

Ok, update before holiday pasal hanger klip tudung awning or Tudung Fareeda. Yes, aku rasa perlu ada hanger ni sebab bagi menjamin kualiti semua koleksi tudung Fareeda aku supaya sentiasa berada dalam keadaan yang baik dan selamat. Skema ok ayat! 




Aku beli hanger ni thru online dekat FB. Beli dua set ada 20 hanger RM30. So, terjaga la tudung-tudung kesayangan aku ni kan. 



Ni antara koleksi Tudung Fareeda yang aku paling suka. :))

Jumpa lagi, babai.





Blackberry Torch 9810, Canon EOS 600D Kit II

2011-11-16T08:53:18.097+08:00

Yeaaahhhhhhh!! Lagi tiga hari je nak kerja, hadap beban tugas, hadap perangai murid-murid lepas ni boleh rilex tenang-tenangkan fikiran di kampung halaman. Dalam masa yang sama, masih ada banyak benda yang aku fikirkan. Kita tak boleh lari dari berfikir. Tak tahulah korang macam mana kan. Tapi bagi aku, setiap hari aku akan berfikir, berfikir dan terus berfikir. Macam-macam yang aku fikirkan. Soal hidup, soal masa depan, soal kehendak. Kali ni aku nak cerita tentang kehendak aku yang tengah membuak-buak sekarang ni.Inilah dia kehendak yang pertama. Blackberry Torch 9810. Aku teringin nak ada smartphone macam orang lain. Boleh online tiap masa. Tak perlu la nak bawak broadband dengan netbook yang gedabak ni ke hulu-hilir kan. Handphone aku yang paling mahal setakat ni bernilai RM500 lebih. Tu pun beli sebab mak bagi duit separuh. Kalau tak jangan harap aku nak beli. Masa tu kat maktab, tahun 2006 tak silap. Bagi aku, cukup la ada handphone yang boleh call in, call out, sms. Itu dah kira cukup complete bagi aku. Tapi itu dulu, sekarang ni bila rasa semuanya di hujung jari, aku rasa perlu ada handphone yang canggih sikit. Bukan apa, untuk memudahkan urusan seharian je. Bukan sebab nak menunjuk yang kau ada banyak duit dan boleh pakai handphone mahal-mahal. Sekarang ni aku pakai cokia dengan motoghola je. Dua-dua ni  handphone free. kihkihp/s: Sebenarnya aku confius nak beli Blackberry Torch ni ataupun Galaxy Tab.Kehendak kedua yang dah berzaman ni adalah DSLR. Dekat wishlist tepi sidebar tu belum tulis DONE means belum memiliki lah. Dulu gilakan Nikon D90, lepas tu Canon EOS 60D, sekarang gilakan Canon EOS 600D Kit II pulak. Dapat Canon EOS 600D Kit II pun dah kira ok even tak dapat Canon EOS 60D kan. For new DSLR users eloklah amik EOS 600D ni dulu. Canon EOS 60D tu untuk semi-professional DSLR users. Aku bukan nak jadi pro macam photog yang ada sekarang ni. Tapi mungkin satu hari nanti, akan jadi. Who knows? p/s: Kadang-kadang kita berusaha mencari salah sendiri, di mana silapnya kita. Tapi terus-terusan dipersalahkan bukan atas kesalahan sendiri. Fikirlah, di mana silapnya anda.  [...]



Let go Tudung Mawar Fareeda

2011-11-14T08:59:42.721+08:00


Assalamualaikum.

Mungkin ramai dah tahu yang aku sekarang fanatic dengan Tudung Fareeda. Tak tau nak cakap macam mana, tapi memang kalau korang pakai je tudung ni keyakinan diri korang akan bertambah dan rasa macam tak selekeh. Kihkih Senang cakap Tudung Fareeda memang selesa dipakai lah. 

Koleksi Tudung Fareeda aku makin hari makin bertambah. Sampai husband aku pun dah pening tengok tudung banyak sangat. Dah la kena teman aku kat butik berjam-jam sebab nak pilih tudung kan. hikhik Nasib la kannn..

Ok, berbalik kepada tajuk, aku sebenarnya nak let go sehelai Tudung Mawar Fareeda yang macam Kak Azalia, Model Fareeda ni pakai. Warna dan design yang sama. Aku pernah pakai SEKALI je ok tudung ni. 

Sebab apa nak let go..?? Sebab aku rasa warna dia tak berapa sesuai dengan jiwa aku. Jiwa aku jiwa Pink, Purple, Hitam. Bukan jiwa Hijau. hehe Kenapa beli..?? Aku terbeli sebab kalau boleh aku nak ada semua warna koleksi Tudung Fareeda. Tetiba aku rasa macam 'kalau tak nak guna, buat apa simpan'. Sooooo, sebab tu la aku nak let go. 

Siapa nak text me k 0194194194. Jangan risau. Aku bagi harga murah je daripada harga asal yang aku beli masa promo raya hari tu. 





KEPUTUSAN PHOTOSHOOT SESI PERTAMA PERTANDINGAN MODEL FAREEDA 2012

2011-11-05T20:53:19.060+08:00

Alhamdulillah. Hari ni ada satu berita gembira buat semua calon-calon Model Fareeda 2012 sesi pertama yang dah join photoshoot di Bangi. Semua calon melepasi tahap pertama dan layak ke peringkat yang seterusnya iaitu melalui undian Facebook dan sebahagiannya dipilih sendiri oleh pihak Fareeda. Aku siap online dalam kereta sepanjang perjalanan balik kampung hari ni semata-mata nak tengok info dari Fareeda. Hadiah sempena Aidiladha tahun ni kot. Tak sia-sia promote tudung kat FB, keluarga, kawan-kawan dan pada orang yang dikenali. Thanx pada team Fareeda.  Disebabkan ni jugak aku dapat ramai kawan-kawan baru yang mempunyai minat yang sama terhadap tudung Fareeda. Dorang pun mostly adalah calon-calon Model Fareeda 2012 same like me. :)) Even tak pernah bersua muka tapi rasa macam dah lama kenal je. 

Do support me guys untuk melayakkan diri ke semi final..! ehehee


p/s: Selama 3 hari i ada kat Endau-Rompin, Pahang sampai Isnin 7 November. Anyone yang nak COD Vco Catalyst boleh contact i ok 0194194194.  




Test Shoot Pencarian Model Fareeda N Sale Aidiladha

2011-10-24T12:18:18.591+08:00

Assalamualaikum. 

Baru berkesempatan nak update sbb hari ni sekolah i cuti. Yahooooooo.com! :'D
Semalam i pergi test shoot Pra Kelayakan Pencarian Model Fareeda 2012 di Butik Fareeda Bandar Baru Bangi. Biasanya pergi butik beli tudung je, kali ni pergi dengan siap ber'makeup' bagai n test shoot. 

Bukan la excited sangat sebenarnya tapi saja suka-suka. Nama pun fanatic dengan Tudung Fareeda kan. I tahu ramai sangat yang join test shoot ni. Cun-cun nyata jelita pulak tu kan. Gud luck pada calon-calon yang berjaya melepasi test shoot ni ok. Kalau i tak dapat pun it's ok la. Bukan rezeki lah tu kan.


Bermula pada 1 November hingga 5 November 2011 Fareeda akan mengadakan sale sempena Aidiladha. 7 hari je lagi. Jom serbuuuuu weh!! I jamin sekali pakai tudung ni korang confirm nak pakai sentiasa n tambahkan koleksi korang. I dah aim tudung Fareeda untuk dipakai masa Raya Haji nanti. Jeng jeng jenggggg... 





Photoshoot Pra-Kelayakan Pencarian Model FAREEDA 2012

2011-10-11T15:50:46.809+08:00

Hye korang!Pernah dengar dengar tudung Fareeda tak? Aku ada berita baik untuk disampaikan kepada peminat-peminat Tudung Fareeda. Fareeda akan mengadakan satu sesi photoshoot pra-kelayakan pencarian model Fareeda 2012. Ha! Of course la ramai yang teruja kalau nak jadi model muslimah ni kan especially yang minat sangat dengan tudung fareeda ni. So, kalau korang rasa berminat nak join boleh cepat-cepat call Butik Fareeda ok. Sila Hubungi Ibu Pejabat 03-89257164 untuk membuat pendaftaran segera. Esok dah last day untuk siapa-siapa yang nak register untuk photoshoot ni.Siapa tahu kot korang bakal jadi Model Fareeda 2012 selepas Kak Azalia Firdina(2010) n Kak Suhaili Mohamad (2011) kan.p/s: I dah register. Saje suka-suka. hihi[...]