Subscribe: Marketingfacts
http://www.marketingfacts.nl/index.xml
Added By: Feedage Forager Feedage Grade B rated
Language: Dutch
Tags:
als  data  deze  die  dit jaar  dit  door  hoe  jaar  maken  marketingfacts  met  naar  nog  onderwijs  online  tot  weer  zonder 
Rate this Feed
Rate this feedRate this feedRate this feedRate this feedRate this feed
Rate this feed 1 starRate this feed 2 starRate this feed 3 starRate this feed 4 starRate this feed 5 star

Comments (0)

Feed Details and Statistics Feed Statistics
Preview: Marketingfacts

Marketingfacts

Published: 2017-11-23T14:00:00+00:00

 De 6 meest legendarische livestreams van het afgelopen jaar

2017-11-23T14:00:00+00:00

Online kan het verkeren; het internet giveth and taketh away. Wat nu helemaal een hip dingetje is, kan even later weer helemaal weg zijn. Je knippert even met je ogen en de hype is alweer overgewaaid.

Natuurlijk is dat een beetje gechargeerd, maar we kunnen gerust stellen dat ‘online’ vaak inherent is aan ‘vluchtigheid’. Blijvertjes zijn er gelukkig ook en we mogen best concluderen dat livestreams tot die categorie behoren. Zelfs in de jaren negentig werd er al geëxperimenteerd met het live uitzenden van zo’n beetje alles (kijk bijvoorbeeld maar eens naar de documentaire We Live In Public).
Diepteanalyse: de marketingstrategie van Sinterklaas

2017-11-23T12:00:00+00:00

Je hebt het vast al vernomen, Sinterklaas is weer in het land. Al meer dan 100 jaar weet de Goedheiligman impact te maken. En dat nog wel in de drukste periode van het jaar en met de kerstman als grote concurrent. Daar moet wel een uitgekiende marketingstrategie achter zitten. Tijd dus voor een diepteanalyse.
Waarom Oxxio inzet op een app first-strategie

2017-11-23T10:00:00+00:00

Apps zijn dood, lang leven de bots. Dat was de strekking toen techgiganten als Microsoft en Facebook hun plannen voor chatbots vorig jaar ontvouwden. Dat apps dood zijn, merken ze bij Oxxio niets van. “Onze app wordt juist steeds meer gebruikt door onze klanten en is zo uitgegroeid van leuk extraatje tot het belangrijkste communicatiekanaal”, aldus Isabel Thijssen, productowner bij Oxxio. De energieleverancier hanteert daarom een app first-strategie. Tijd voor een kijkje achter de schermen. 
Wat er voor marketingbureaus en andere dienstverleners verandert onder de GDPR

2017-11-23T07:00:00+00:00

Vrijwel alle grote adverteerders werken samen met een scala aan dienstverleners: van Adwords-specialisten tot e-mailserviceproviders en van hostingbedrijven tot webshopsystemen. Deze dienstverleners handelen in opdracht van adverteerders en verwerken data van hun klanten. De Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) stelt nieuwe eisen aan deze samenwerking en introduceert wettelijke verplichtingen voor verwerkers van persoonsgegevens. In deel 5 van deze blogserie lees je wat er verandert en aan welke verplichtingen voortaan boetes zijn verbonden.
ReclameReview: toegift.nl

2017-11-22T14:00:00+00:00

Maar liefst 89 goede doelen werken samen aan de lancering van toegift.nl, een site waarop wordt uitgelegd hoe je in je nalatenschap een bedrag kunt nalaten aan een goed doel.
Online Tuesday: nieuwe sponsoren gezocht voor 2018

2017-11-22T12:00:00+00:00

Acht jaar geleden startte Online Tuesday, een initiatief van en nog steeds bestierd door DQ&A, Traffic4U, Newpeople en Marketingfacts. We zijn inmiddels bijna 75 edities en acht legendarische Nieuwjaarsborrels verder, maar vitaler dan ooit. Dus ook in 2018 gaan we door met het delen van kennis en inzichten op het gebied van (online) marketing. En wij zoeken sponsoren die ons daar graag in bijstaan.
Hoe overbruggen we de kloof tussen onderwijs en de marketingpraktijk?

2017-11-22T10:00:00+00:00

Het onderwijs en het bedrijfsleven: het blijft een haat-liefdeverhouding. Het bedrijfsleven wijst telkens weer met de vinger naar het onderwijs en beweert dat het onderwijs achterloopt. Afgestudeerden zijn volgens bedrijven binnen de digitael marketing niet startproof en de gap tussen het onderwijs en de praktijk neemt toe. En dat terwijl er in onderwijsland alles aan gedaan wordt om nu juist die aansluiting met de praktijk te maken. Jouw hulp als marketingprofessional kan daar ook aan bijdragen.
Download de nieuwe Marketingfacts Special: van data naar inzicht

2017-11-22T09:30:00+00:00

Of het nu gaat om het toekennen van budget aan verschillende marketingmiddelen, het verbeteren van een online-advertisingcampagne of het optimaliseren voor het zoekgedrag van je doelgroep, in al deze situaties wil jij als marketeer de optimale beslissing maken. Daarvoor moet je goed geïnformeerd zijn en dus de beschikking hebben over zoveel mogelijk relevante data. Toch?

In deze Special gaan we op zoek naar de inzichten die je uit de vele data kunt opdoen en waarom dit zo eenvoudig nog niet is. Anders gezegd: hoe je door de databomen het bos weer ziet.

Download nu de Special Van data naar inzicht!
FonQ maakt zich op voor volgende groeifase

2017-11-22T07:00:00+00:00

FonQ blijft maar groeien, dit jaar met zo’n 25 procent binnen Nederland. Daarmee komt de omzet tegen de 90 miljoen euro uit. "Het gaat om organische groei, zonder enorme assortimentsuitbreidingen, zonder marktplaats en zonder acquisities", benadrukt Joost Wels niet zonder trots. De medeoprichter is sinds begin dit jaar ceo van het webwarenhuis dat klanten aanmoedigt hun ‘mooi’ te vinden. Heeft fonQ zijn positie in wonen, koken en lifestyle dit jaar in relatieve stilte verstevigd, voor 2018 staan er grotere dingen op stapel.
Chris Hall (Bynder): “Underdog blijven spelen en door blijven beuken, over de grens ook.”

2017-11-21T14:00:00+00:00

Als je je bedrijf presenteert als ‘de volgende Nederlandse unicorn’ en je droomt van een beursgang in New York dan is er niks mis met je ambitie. Hij vergelijkt zaken doen met topsport: "Als je gaat hardlopen of je bent een zwemmer dan droom je ook van olympisch goud denk ik, als je het echt goed wilt doen". Chris Hall, ceo en oprichter van onlinebeeldbank Bynder, weet nog hoe hij onder de indruk was van een ton, maar ondertussen zijn grote geldbedragen veranderd in getallen en percentages.