Subscribe: Marketingfacts
http://www.marketingfacts.nl/index.xml
Added By: Feedage Forager Feedage Grade B rated
Language: Dutch
Tags:
als  die  doe  instagram  kunnen  marketing  marketingfacts jaarboek  marketingfacts  meer  met  naar  onderzoek  uit  week  worden 
Rate this Feed
Rate this feedRate this feedRate this feedRate this feedRate this feed
Rate this feed 1 starRate this feed 2 starRate this feed 3 starRate this feed 4 starRate this feed 5 star

Comments (0)

Feed Details and Statistics Feed Statistics
Preview: Marketingfacts

Marketingfacts

Published: 2017-08-22T13:00:00+00:00

 Verkoop geen onzinverhalen

2017-08-22T13:00:00+00:00

Marketing maakt graag gebruik van storytelling. Terecht. Maar naar mijn overtuiging is er de laatste jaren een gevaarlijke, onkritische houding ontstaan als het gaat over verhalen van merken en organisaties. Teveel bedrijven vertellen vandaag de dag een ‘brand story’ of ‘corporate story’ die losstaat van de realiteit. Ze leggen hierbij de focus op het vinden van de allesomvattende, zaligmakende story. Maar authentieke (klant)verhalen zijn veel belangrijker dan het schrijven van één afgerond, spannend merkverhaal. 
Geloof, beïnvloeding en verantwoordelijkheid: iedereen kan een goeroe zijn

2017-08-22T09:00:00+00:00

We worden allemaal beïnvloed. Afhankelijk van de dag, het gemoed, je financiële positie, een gesprek met de buurvrouw, de liefde, het weer en of je toevallig ergens voor open staat of niet. Al die onvoorspelbare omstandigheden spelen een rol. Nu zijn er datavorsers die geloven dat we al die factoren kunnen voorspellen en zo kunnen bepalen op welk moment je het beste beïnvloed kan worden voor het kopen van een zak chips. Wanneer Kim Kardashian roept dat het mooie dag is om iets te kopen, dan rennen we naar de winkel. Zo simpel kan het ook zijn, op zichzelf vrij onschuldig. Natuurlijk wordt Kim betaald om zoiets te roepen. Er zijn mensen die dat doorhebben en mensen die het geen bal kan schelen. En zelfs als je het wel doorhebt, verandert er toch iets. 
Bepaal de agenda van NIMA: doe mee aan hét grote marketingonderzoek! #adv

2017-08-22T08:30:00+00:00

Ook dit jaar slaan NIMA, Berenschot, Marketingfacts en MarketingTribune de handen ineen om de ‘stand van de marketingstaat’ in beeld te brengen via Marketing 18., hét grote marketingonderzoek. Er telt vooral één ding: we willen professionals in marketing, communicatie en sales met zoveel mogelijk relevante informatie, opleidingen en netwerkmogelijkheden terzijde staan. Met de informatie die we uit dit onderzoek halen, wordt voor een belangrijk deel de richting bepaald en worden de paaltjes geslagen om je in staat te stellen het beste uit je professionele loopbaan én het leven daarnaast te halen.

Om die reden vragen we je eenmalig deel te nemen aan dit onderzoek. Het kost je ongeveer 20 minuten, maar het levert ons als vereniging een schat aan informatie die we gebruiken om het NIMA-programma op af te stemmen. Een deel van de vragen heeft expliciet betrekking op beloning en salariëring. Om die reden benadrukken we graag dat anonimiteit van deelnemers aan het onderzoek is gewaarborgd.

Doe mee aan het onderzoek!
101 gratis schrijftips uit een blogtraining

2017-08-22T05:00:00+00:00

De vraag komt de laatste tijd opvallend vaak langs: of we een schrijftraining kunnen verzorgen. Maar natuurlijk. Lastig blijft het wel altijd een beetje; omdat schrijven meer een creatieve vaardigheid is dan exacte wetenschap, kun je nauwelijks garanties geven over het resultaat.

Wat we wel kunnen doen, is algemene tips, handigheidjes en aandachtspunten delen die je kunnen helpen bij het schrijven van een verhaal. 
Stijn Postema (onderzoeksjournalist): “Drones worden steeds goedkoper, beter en veiliger”

2017-08-21T13:00:00+00:00

De dagen dat een journalist alleen op pad ging met een opschrijfboekje zijn voorbij. Met een mobiele telefoon heeft een journalist een geavanceerd opnameapparaat en videorecorder op zak. En ook drones bieden kansen. Journalist Stijn Postema onderzocht voor nieuwejournalistiek.nl de mogelijkheden en onmogelijkheden van drones in de journalistiek . 
Instapods: hoe influencers het algoritme van Instagram om de tuin leiden

2017-08-21T09:00:00+00:00

Misschien heb je nog nooit gehoord van Instapods, maar het is een nieuwe manier waarop influencers samenwerken met elkaar op Instagram. Influencers zien ook in dat ze moeten blijven groeien om hun prachtig mooie fulltimebaan als Instagrammer ook fulltime te houden. En om interessant te blijven voor adverteerders. Daarom gaan ze (nieuwe) samenwerkingsverbanden aan. Dat werkt als volgt. 
Ook toe aan een boek met inhoud?

2017-08-21T08:30:00+00:00

We kunnen ons zo voorstellen dat je na een hele zomer lezen wel genoeg hebt van die slappe romans. Dan hebben we iets voor je: het Marketingfacts Jaarboek 2017-2018. Terwijl jij lekker met je tenen in het zand zit, lees je jezelf met het Marketingfacts Jaarboek helemaal up to date over de stand van marketing anno nu, alle relevante statistieken en cijfers, inspirerende voorbeelden en best practices. Dus doe jezelf en je collega's een plezier en neem dat Jaarboek mee de tuin in, naar het strand en stop het in je koffer voor je vakantie. 

Doe mij een Marketingfacts Jaarboek
Hoe zonnig is de toekomst van programmatic marketing?

2017-08-21T06:00:00+00:00

Programmatic marketing heeft een glorieuze toekomst voor de boeg, als we de groeicijfers van de analisten mogen geloven. Maar dan heeft het wel een reputatieprobleem te tackelen, zo maken de recente bezuinigingen van Procter & Gamble bijvoorbeeld duidelijk.
De week op social: nieuw design Facebook & Instagram en Snapchats geheime wapen

2017-08-19T07:00:00+00:00

Welkom bij een nieuwe editie van deze wekelijkse rubriek waarin ik je op de hoogte houd van de laatste ontwikkelingen in social media met het nieuws dat de afgelopen week opviel.

Met deze week: Facebook en Instagram krijgen nieuw design, Snapchat is met nieuwe functie Crowd Surf Instagram weer één stap voor, Facebook biedt marketeers meer controle over branded content, rolt hun markplaats uit naar 17 Europese landen, biedt adverteerders meer controle over plaatsing video-advertenties en maakt korte metten met video-clickbaiting en LinkedIn introduceert actieve status in Messenger.
Viral Friday week 33/2017: het verhaal van Lucy, het theater van dromen en een meer van bloed

2017-08-18T13:00:00+00:00

Viral Friday is de wekelijkse rubriek op Marketingfacts in samenwerking met Mindshare waarin de beste virals van de afgelopen week worden belicht. Met deze week: het verhaal van Lucy, het theater van dromen en een meer van bloed