Subscribe: Stamboom Forum
http://www.stamboomforum.nl/rss.php
Preview: Stamboom Forum

Stamboom ForumHet sociale netwerk voor genealogen: (sub)fora, profielen met familienamen en diensten, weblogs en genealogische evenementen en zoekplaatjes gebundeld!Published: Sat, 27 May 2017 21:35:45 +0200

 Stamboom Hartman [Onderzoek in Duitsland]

Sat, 27 May 2017 21:30:28 +0200

Hij kwam dus wel uit het huidige Niedersachsen (Kreis Diepholz), maar dat heette toen Münsterland,
onder het wereldlijk gezag van de Bisschop van Münster.

https://de.wikipedia.org/wiki/Twistringen
Wat is de beste en goed betaalbare DNA test, mannelijke lijn, om mijn roots te achterhalen? [Genetische genealogie (DNA)]

Sat, 27 May 2017 21:20:27 +0200

Dat zou inderdaad interresant zijn. Het lastige is om andere Huninks zover te krijgen om ook een test te doen. Ik zou ook graag mijn STRs vergelijken met andere van Doorns uit de omgeving Maurik/Eck en Wiel.

Overigens is het meest waarschijnlijke dat Hunink als achternaam komt van een lokatie. Die lokatie kan dan weer ergens anders vandaan komen.

Ik zou zelf niet snel mijn Y-DNA test laten doen bij een bedrijf dat alleen Nederlands is. Je moet je voorstellen dat je waarschijnlijk een gezamelijke voorvader hebt met mensen die zowel in Nederland als in het buitenland wonen. Een voorvader uit b.v. de 13e eeuw had waarschijnlijk nog geen achternaam en dus heb je waarschijnlijk familie met verschillende achternamen. Ook kan het zijn dat ze in het buitenland wonen. Mijn closest match woont in Australie. Zijn verste voorouder kwam uit Woudenberg/Renswoude omgeving.

De grootste bedrijven hebben een bias richting Amerikanen/Britten. Maar dat is volgens mij alleen een probleem voor autosomal tests.

Als je echt full-on Y-DNA wilt gaan dan is Y-Elite een optie. Alleen weet ik niet of die ook tools hebben om te matchen met anderen. FTDNA heeft dat wel.
Automatische Reply op Contact Gezocht-Mail krijg ik niet verzonden [Servicedesk]

Sat, 27 May 2017 20:49:15 +0200

Dit bericht staat bijna 2 weken onder servicedesk, maar van die kant tot nu toe geen enkele reactie.Geert Tannen XX Swenne Lübben [Gezochte en onderzochte familienamen in Nederland]

Sat, 27 May 2017 19:34:35 +0200

Uit de huwelijksbijlagen (images 547 t/m 550 - 10.12.1818 Ootmarsum) blijkt dat:
​a) Jan Harm Lubben, zoon van Jan Lubben en Fenna Knuver, op 16.3.1798 in "Noordhoorn" (Geref.) gedoopt is;
​b) Stiene Walles, dochter van Jan Berend Walles en Schwenne Kerckhoff, op 4.9.1793 gedoopt is;
c) Jan Berend Walles op 24.12.1815 in Bentheim is overleden.
Op zoek naar ene Toos Beunen-Brand, nu ca. 80 jaar [Gezochte en onderzochte familienamen in Nederland]

Sat, 27 May 2017 18:38:25 +0200

Ik heb je een persoonlijk antwoord gezonden.

mvg-Ben
Doopinschrijving Maassluis. Leeshulp gevraagd. [Leeshulp/transcriptie gevraagd]

Sat, 27 May 2017 18:13:23 +0200

Bedankt voor deze snelle reactie. Hier kan ik verder mee. Groeten, Ellen
Bigami Jacob Mol en Maria Bak en Maria Wilhelmina Lucas. [Gezochte en onderzochte familienamen in Nederland]

Sat, 27 May 2017 17:48:05 +0200

Ook rekening houden met een broer die een verkeerd uittreksel uit het geboorteregister heeft gekregen bij huwelijk?!


"Neecob" deed in 1860 ook als Jacob Mol van beroep Bottelier bij de Marine oud zevenenveertig jaren zelf aangifte van de geboorte van zijn zoon.
Bij de Marine ingeschreven als J. Mol, Geboortedatum 23-08-1812.
Etc.
Een verkeerd uittreksel bij huwelijk, maar m.i. dan toch wel met opzet. Idem bij inschrijving Marine, etc.
geuploade Gedcom aanpassing in Genealogieonline [Servicedesk]

Sat, 27 May 2017 16:07:37 +0200

Beste Reginald,

Ik denk dat de verwerking iets op zich liet wachten, want als ik nu naar de publicatie ga kan ik alle personen zien!

mvg,
Bob Coret
Legacy probleem met feiten [Genealogische software]

Sat, 27 May 2017 15:53:03 +0200

Beste Maria,

Het probleem zal waarschijnlijk niet te maken hebben met uw type abonnement maar met de vraag, welke databasevelden uit het stamboomprogramma bij het publiceren wel of niet worden ondersteund. Het proces van publiceren bestaat uit twee stappen, 1) het exporteren van de gegevens uit het stamboomprogramma naar het gedcom-bestand en 2) het uploaden van dat gedcom-bestand naar uw stamboom op Genealogie Online. In beide stappen kunnen gegevens verloren gaan als de betreffende velden in het doel niet bestaan. Het kan zijn, dat het stamboomprogramma, in uw geval dus Legacy, "eigen" velden bevat die in de gedcom-standaard niet gedefinieerd zijn. Dan gaat informatie die u in zo'n eigen veld hebt gezet als bij de eerste stap verloren. Minder waarschijnlijk maar ook niet onmogelijk is, dat een enkel wel in de standaard gedefineerd veld (nog) niet in de model-database van Genealogie Online is opgenomen, dan zou het in de tweede stap misgaan. Waarschijnlijk zal in de Help-bestanden van Legacy wel een overzicht van de gedcom-standaard te vinden zijn met aanwijzingen, welke velden wel en niet door Legacy geëxporteeerd worden, maar dat vraagt wel wat vaardigheid in het omgaan met databases. Ook is het mogelijk om gewoon in het gedcom-bestand te kijken, of de betreffende verhalen er wel of niet in worden opgenomen en zo vast te stellen in welke stap ze verloren gaan (1). Maar de eenvoudigste oplossing is om de verhalen in een veld te zetten waarvan u al weet dat het op de website overkomt. Zo bleken er in ook in Aldfaer, het programma dat ik gebruik, enkele typen feiten voor te komen die niet op de website kwamen. Nadat ik de gegevens had verplaatst naar het veld "Notities" in het tabblad "Persoon" werden ze wel gewoon gepubliceerd op de persoonspagina van de betreffende persoon. Het is ook mogelijk om in één keer een test uit te voeren voor alle velden waarvan u nog niet weet of ze overkomen op de website: voer bij een bepaalde persoon in elk van die velden een uniek woord of stukje tekst in - bijvoorbeeld in de vorm "test in " - en kijk na verwerking van een nieuwe upload op de persoonspagina van die persoon welke testteksten wel en niet overgenomen zijn. Zo kunt u dan de velden die niet overgenomen worden afstrepen als onbruikbaar voor de publicatie op GO.

(1) (beschreven voor Windows, in MAC en Linux kan het iets anders gaan) Ga naar de map waarin  het gedcom-bestand wordt opgeslagen, selecteer het en kies via de rechter muisknop de optie "Openen met ...". Kies dan de optie "Kladblok" (klik eerst op "+ meer opties" indien Kladblok niet direct in de lijst met opties verschijnt), haal het vinkje voor de optie "Bestanden van dit type altijd met deze toepassing openen" weg - anders wordt de extensie .ged gewijzigd in .txt en herkennen de stamboomprogramma's het daarna niet meer - en klik op OK. Zoek dan in Kladblok (menu Bewerken/Zoeken of Ctrl+F) naar een woord dat uniek is in een van de verhalen, dan ziet u direct of dat verhaal in de gedcom is opgenomen. Als dat niet het geval is wordt het betreffende veld kennelijk niet ondersteund in de standaard, als het er wel in staat wordt het kennelijk niet ondersteund in GO. Als het om een echt belangrijk veld gaat waarvoor geen goed alternatie bestaat (zoals bovengenoemd algemeen notitie-veld) zou dat een reden kunnen zijn om Bob Coret om uitsluitsel te vragen of het al dan niet per ongeluk in zijn model-database ontbreekt.

Met vriendelijke groeten,
Henk Beindorff.

 
Ouders gevraagd van Christiaan Alberts Hartman ,geboren te Hoogeveen rond 1620. [Gezochte en onderzochte familienamen in Nederland]

Sat, 27 May 2017 15:39:44 +0200

Christiaan Alberts komt waarschijnlijk ook niet uit Duitsland.

Want:
-Daar werd geen patroniem gebruikt, zoals in Drenthe. 
In Duitsland zie je vaak twee voornamen, te weten: een Kalendernaam of Heiligennaam en een "Mittelname".
De Kalendernaam voor jongens is vaak "Johannes" en voor meisjes "Anna" of "Maria".
-In Duitsland schrijft men de naam Christiaan ook anders, namelijk "Christian".

Op sites zoals "myheritage" staan ook fouten.
Datzelfde geldt trouwens ook voor andere genealogie-sites zoals familysearch en genealogieonline.
Degene die iets plaatst is zelf verantwoordelijk voor de juistheid ervan.
Het is onmogelijk voor de webmaster en zijn helpers om alles te controleren.

mvrgr, 
Jan Kool, geboren Amsterdam 19.09.1761 [Gezochte en onderzochte familienamen in Nederland]

Sat, 27 May 2017 14:46:19 +0200

Volgens informatie uit het archief van de marine is Jan Kool Jacobsz overleden op 14/10/1799 in Lutterworth, Leicestershire. HIj was als schrijver op het fregat Alliantie in augustus 1795 in Britse krijgsgevangenschap geraakt. Ik heb twee brieven van Jacomina Rebecca . Zij was anderhalf jaar eerder van hem gescheiden en vroeg na het bericht van zijn dood alsnog uitbetaling van een deel van zijn tegoed. Als woonplaats wordt vermeld Monnikkendam. op 03/06/1800 meldt zijn broer Jacob de ontvangst van een deel van de particuliere correspondentie van zijn broer uit Engeland. voorzover ik weet, is die niet bewaard.  

Het merkwaardige en verwarrende is dat er in die tijd een andere Jan Kool bij de marine diende, ook als schrijver. Hij was getrouwd met Maria ? en had vier kinderen. In 1798 vraagt (en krijgt hij) verlof ivm de geboorte van zijn vierde kind. Hoogstwaarschijnlijk woonde hij in Amsterdam. Hij stierf in januari 1805 als schrijver 1 van het fregat Vrede in de Oost. in 1806 vrgt zijn weduwe Maria een weduwenpensioen tbv het onderhoud van het gezin.
Johan Hendrik Geis , waar hing je uit tussen 1787 en 1813 [Militairen periode voor 1795 en na 1815]

Sat, 27 May 2017 14:44:24 +0200

Lex,

Als het mij te doen stond, zou ik een digitaal plakboek aanleggen, waarin je links en
gegevens vastlegt van de periode 1787 tot mei 1814.
Deze gegevens kunnen bestaan uit data, plaatsen, kaarten, afbeeldingen en gebeurtenissen,
m.b.t. de militaire eenheden waarin Johan Hendrik Geis diende.
Er is weinig persoonlijke geschiedschrijving over de individuele soldaat,
maar je kunt het wel zo goed mogelijk benaderen. 
Als je de ruimte bepaalt waarbinnen hij deel nam aan militaire activiteiten,
kom je soms heel dichtbij de persoon in kwestie.

Om te beginnen start je bijvoorbeeld met zoeken op Google naar "Regiment van Bylandt".
Je krijgt dan diverse informatieve sites, die het lezen waard zijn.
-feit: de Graaf Alexander van Bylandt had een Regiment Dragonders (1768-1795).
-feit: een Dragonder was een Infanterist die zich verplaatste te paard en het gevecht voerde te voet.
        dus een mobiele eenheid Infanterie, oftewel lichte Cavalerie.

Op een van deze sites staan de garnizoensplaatsen vermeld van dit Regiment.
Bijvoorbeeld over de periode waarin Johan Hendrik Geis diende:
-1787 Alphen, Oudshoorn
-1789 Breda
-1794 Nijmegen

Nu gaan we kijken wat er in 1794 te Nijmegen gebeurde:
Na even zoeken op Google vinden we:
"1794 Het beleg van Nijmegen".
We bekijken de sites en vinden een soort dagboek van het beleg.
Deze gegevens zijn kennelijk al eens opgezocht en gebruikt door een genealoog.

Hier kun je tot in detail lezen wat de soldaten daar meemaakten.
http://www.noviomagus.nl/Gastredactie/Kam/Hulst/Hulst.htm

feit: generaal Pichegru veroverde Nijmegen op het Staatse leger.

De volgende stap is:
De oprichting van de 5e halve Brigade.
Je zoekt uit welke eenheden hierin werden geplaatst, wie de Commandant werd
en waar en wanneer ze ergens naar toe gingen en welke acties ze ondernamen, etc......

Als je op deze manier systematisch werkt, krijg je uiteindelijk een gedetailleerd verhaal van
de wereld waarin Johan Hendrik Geis zijn militaire dienst vervulde.
Als je na een jaartje of zo klaar bent met je onderzoek, heb je een leuk boekwerk bij elkaar gesprokkeld.

En vergeet niet, dat de periode Veenhuizen ook meetelt.
De militaire kolonisten daar waren "gedetacheerd", maar ze bleven formeel militair.
Sommigen waren oppasser, anderen waren veldwachter in de Kolonie.
Die konden heel goed overweg met de sabel, wanneer de orde moest worden hersteld.
Uiteindelijk werd het Garnizoen waaronder deze veteranen vielen opgeheven.

Mvrgr,
Gezocht: de ouders van Frederik Abrahams en van Jannetje van Groeningen, huwelijk Amersfoort 1764. [Gezochte en onderzochte familienamen in Nederland]

Sat, 27 May 2017 14:34:40 +0200

Hallo Renee2, hij schrijft de H toch wel behoorlijk anders.  Bijv onderaan dezelfde pagina bij de doop van Roelofje Heek. Maar, ik neem het mee. 
Gerardus Haars-geb 1922-overl 1923 [Gezochte en onderzochte familienamen in Nederland]

Sat, 27 May 2017 14:21:30 +0200

Op de website van het Noord-Hollands archief vind ik in de adresboeken van Bloemendaal dat op het adres Hoplaan 1 woonde: J.W.H. van Staa. Hij was aannemer en vanaf ongeveer 1924 wordt hij vermeld als makelaar.
Akkerman Bak en Anna Maria Hendriks (Kronkel uit Elburg) [Gezochte en onderzochte familienamen in Nederland]

Sat, 27 May 2017 13:04:33 +0200

Jan Akkermansz Bak is gedoopt 30-09-1764 te Landsmeer
Stamboom Verdouw_Voordouw [Gezochte en onderzochte familienamen in Nederland]

Sat, 27 May 2017 12:59:29 +0200

Als in uw laatste bericht genoemde zoektocht een serieuze item voor het forum is  kunt u die beter als nieuwe vraag inbrengen bij de Duitsland forum. Dan blijft alles overzichtelijk.

mvg-Ben

 
Tip: Archief Amsterdam online doorzoeken [Genealogie algemeen]

Sat, 27 May 2017 12:55:28 +0200

Tref zelfs 2 familievermeldingen uit januari 1707 aan: Hendrick Janse Jon(c)khoen (Gouda 19/11/1681- Gouda 22/12/1721) jaren varentsman uit Ter Gouw aan, d.w.z. 5 jaren nadat de familienaam in de plaats Gouda voor het eerst werd gebruikt. Hij is bij mij bekend vanuit een Goudse notariële akte voor zijn weduwe uit 1733 als VOC-handelaar. Eén van de ondertekenaars bij het vonnis heeft als familienaam Poulle.
Coenraet Stoop ( Staub ) Grave - Woerden [Militairen periode voor 1795 en na 1815]

Sat, 27 May 2017 12:16:38 +0200

Volgens het CBG was in 1792 Coenraet Staub afkomstig van Grave als lidmaat van de Hervormde Gemeente in Woerden ingeschreven.


Correspondeert Grave (ook) met 11 kompagnie onder Hauptman Heinrich Liechtli / Regiment Zwitsers Lochman Nr 1 ?
In de trouwinschrijving (gaarder, zie hier) is niet vermeld dat Coenraet soldaat was. Vergelijk bijv. de trouwinschrijving van Christoffel Boetser een paar maanden eerder in Woerden, hier en hier. Is Coenraet in het lidmatenregister van Woerden wel als soldaat vermeld ?
Maria Theresia Vilain, Fleuru [Gezochte en onderzochte familienamen in Nederland]

Sat, 27 May 2017 12:11:09 +0200

Hallo Tijs, is je bekend, dat er nog een familie Nicolaas van Dalsum/Dalsem ~18.7.1737 Breda en Maria Villain + 19.10.1793 in Breda was? Er werden 4 Kinder in Breda geboren,1. Mauritius Josephus ~3o.7.1787 2. Maria Agnes  ~  27.4.1789 3. Wendelina Theresia ~6.3.1791 4.Adrianus Josephus ~14.10.1793 het huwelijk was op 8.10.1785 in Antwerpen.

Groetjes, Regine
Waar is een Politierapport 1903 n.a.v. zelfmoord te vinden?(Afgesloten!!) [Genealogie algemeen]

Sat, 27 May 2017 10:28:42 +0200

Er woont wel familie in die buurt die het ook graag wil weten. Eerst maar eens mailen voor ik ze naar het verkeerde archief stuur........

 

Edit: Mails zijn verstuurd. And now we wait.
De 7 kinderen van het echtpaar Kauderer - Frasch (tr. 1702) [Onderzoek in Duitsland]

Sat, 27 May 2017 10:03:07 +0200

Hoi Frank,

Nogmaals bedankt voor je reactie en bijdrage.

De gegevens hebben mij zeker geholpen.

Vr. gr.

EverardusInformatie gezocht over mijn voorouders (familie) Kroon [Gezochte en onderzochte familienamen in Nederland]

Sat, 27 May 2017 08:10:44 +0200

Dag Erna,

Las je bericht op het stamboomforum en heb de juiste informatie voor je : Je opa en oma zijn getrouwd op 4-4-1950 in de Ned.Hervormde Kerk Breukelen

Je opa  ; Dirk Kroon  27-5-1926 geb.Loenersloot oudste zoon van Hendrik Kroon en Antje Ruig overleden op 25-9-1977  Kerkstraat 23a H.I.Ambacht

Je oma ; Agatha Kroon 15-03-1928 geb.Abcoude (proostdij) dochter van Jan van Ekris en Jannetje Groenhuijzen overleden op 29-10-2003 van Kijfhoekstraat

Je oom ; Hendrik Kroon 9-4-1951 (Hennie tot z'n 10e daarna Henk) geb.de Kwakel (Gem.Uithoorn)

Je tante; Johanna Kroon (Joke) 15-09-1953 geb.de Kwakel (Gem.Uithoorn)

Je oom ; Jan Kroon 10-02-1956 geb. Katwijk aan Zee (gem.Katwijk)

Je tante; Antje Kroon (Anneke) 30-12-1957 te Katwijk aan Zee (gem.Katwijk)

Je vader; Lambertus Kroon (Bert) geb.9-11-1964 te Dordrecht (oude Diaconessenziekenhuis Prinsenstraat 10 bij Grote Kerk) Perkstraat 146 Zwijndrecht

Je oom  ; Gerrit Kroon (Gert) geb.22-09-1966 te Dordrecht (oude Diaconessenziekenhuis ) Tesselschadestraat vooraf gezien linkse oude flat linksonderin

Je tante ; Agatha Kroon geb.21-06-1969 te Dordrecht (oude Diaconessenziekenhuis) Kerkstraat 23a H.I.Ambacht

 

Hopelijk heb ik je voldoende informatie gegeven wil je meer weten dan stuur je me maar een e-mailtje 

kroon.jan@outlook.com en/of kroonjan6@gmail.com

Vriendelijke groeten Jan Kroon
Bastiaan Haars-(geb 1912-overl??) [Gezochte en onderzochte familienamen in Nederland]

Fri, 26 May 2017 23:26:11 +0200

Bedankt Peter. Die grafsteen had ik ook al gevonden. 

Ik zal zeker je tip v.w.b de krantenviewer gaan bekijken.

 

Zuster Griet Haars zou mogelijk nog in leven kunnen zijn.

 

Maar als ik Bastiaan zijn overlijdens datum kan vinden is voor mij voldoende.

 

Groet Paul
Kuipers > wat is de reden van deze familienaam? [Gezochte en onderzochte familienamen in Nederland]

Fri, 26 May 2017 22:30:54 +0200

@Rick, De hierboven aangereikte informatie suggereert dat een bezoek aan Groningen nodig kan zijn om verder te komen. Wat mij betreft is de enige link met een kuiper voor 1801 de bovengenoemde vermelding van Pieter Allerts, wellicht de broer van Grietje Allerts (en dus oom van de latere Kuipers). Het feit dat diens eigen kinderen of verdere familie die naam later zelf niet gebruikten zegt me niets, gezien in Groningen verschillende namen wel vaker werden gebruikt ook door kinderen uit hetzelfde gezin. De andere suggestie dat de naam van een voogd kwam was zeer origineel maar helaas lijkt bij de gevonden voogd er geen verband met een kuiper te zijn.
Dus om verder te komen hoop ik dat je zelf dat huwelijkscontract van 1801 kan inzien of kan aanvragen, daar dat toch de eerste zekere bekende vermelding van de naam is, alsmede de hierbovengenoemde boedelinventaris van Pieter Allarts, kuiper, in 1781, en die van Pïeter Ates en Grietje Allerts in 1782.
Overigens heb ik indertijd alleen maar een stukje gebladerd in dat online voogdijregister, staat daar verder geen andere vermelding in dan hierboven genoemd?
 

[tekst wat gewijzigd]
Overlijden in de trein tussen Eger en Emmerich [Onderzoek in Duitsland]

Fri, 26 May 2017 22:06:31 +0200

Dat er dan geen overlijdensakte is in Velp moge dan duidelijk zijn.

Voor mij is dat niet zonder meer duidelijk. Ik ben diverse overlijdensaktes tegengekomen waarbij het overlijden van een persoon werd geregistreerd in de plaats van overlijden en met een verklaring ook in de woonplaats van de betrokkene.

Als leek vond ik de toelichting van de hr D. Vlas heel duidelijk en ik dacht dat hij ook suggestie deed hoe verder te gaan met het onderzoek.

mvg-Ben
Jacomina/mina Oorbeek * ca. 1904/6, overl. 1989. [Gezochte en onderzochte familienamen in Nederland]

Fri, 26 May 2017 21:15:45 +0200

Dit komt vaker voor dan je denkt hoor. Er bestaat zelfs een naam voor: Syndroom van Mayer-Rokitansky-Küster https://nl.m.wikipedia.org/wiki/Syndroom_van_Mayer-Rokitansky-Küster

 
Cornelis van Beek en Teuntje Groenenwoud ,alle gegevens gevraagt zn geb. te Lexmond in 1800 [Gezochte en onderzochte familienamen in Nederland]

Fri, 26 May 2017 18:51:21 +0200

Cornelis van Beek, zn. van Gosewijn van Beek (tuinknecht op Velzerbeek) en Maaijke de Raad, ged. te Vianen op 2 nov 1775, schoenmakersknecht, ovl. (ongeveer 73 jaar oud) te Groote Lindt op 18 jun 1849.
tr. (resp. ongeveer 21 en ongeveer 19 jaar oud) te 's-Gravendeel op 28 jul 1797
met Teuntje Groenewoud, dr. van Gijsbertus Groenewoud en Jannigje Jorrisse van der Willigen, ged. te 's-Gravendeel op 30 jan 1778, ovl. (ongeveer 71 jaar oud) 
te Barendrecht op 18 sep 1849.
Gezocht voorouders Willem Willemsz van Alcmaer gezegd van der meer ( ongeveer 1494-1543) [Gezochte en onderzochte familienamen in Nederland]

Fri, 26 May 2017 17:39:16 +0200

Pas op dat je niet binnen de kortste keren verzuipt in de informatie van naamgenoten. Gestructureerd zoeken met de focus op bekende bezittingen levert meestal meer op dan in het wilde weg rondzoeken op naamgenoten. Ook de archieven van het Hof van Holland kunnen wellicht interessant zijn, maar dan heb je wel een bovengemiddelde kennis van oud schrift nodig.

Inderdaad ontlenen veel families Van der Meer hun naam aan het een bezitting  of wonen vlakbij een meer. Ik ken er ook zo een in Zouteveen, die woonden naast het Meer aldaar.

 

 

 
Voorouders/gegevens gevr. van Dirk de Wit&Neeltje Gesseling,huw.zoon1830 te Zevenhoven/D.Groenendijk [Gezochte en onderzochte familienamen in Nederland]

Fri, 26 May 2017 17:24:22 +0200

Bedankt voor de antwoorden. Ik ga verder met het uitzoeken van deze familielijn. Alle hulp hierbij is welkom.
Scans DTB's Bisdom Münster online [Onderzoek in Duitsland]

Fri, 26 May 2017 12:12:25 +0200

Bedankt
wie weet waar dit echtpaar is gebleven? Klaas Harms Prins X Marrigje Michiels Hulsinga (na 1846) [Gezochte en onderzochte familienamen in Nederland]

Fri, 26 May 2017 11:17:34 +0200

Een late aanvulling/correctie, dat gezin van Beek dat meereisde in 1847 heeft zich voor 1850 gevestigd te Yorkshire, Cattaraugus, NY, niet "ver" van Buffalo en Holland. Ik heb mijn eerdere bericht wat verder aangepast. De meesten zaten dus in Buffalo of op het platteland daar ten Z/ZO van.
Van den Bosxh [Gezochte en onderzochte familienamen in Nederland]

Fri, 26 May 2017 10:50:45 +0200

... meer info over Maria Roelanda van den Bosch (en haar huwelijk met Peter Jozef Vullinghs): http://www.deurnewiki.nl/wiki/index.php?title=Peter_Jozef_Vullinghs_(1895-1954)

Dit brengt ons dan naar Linden:

Kind Maria Roelanda van den Bosch

Geboortedatum 14-05-1856

Geslacht Vrouw

Vader Roelof Lambertus van den Bosch

Moeder Maria Magdalena Bardoel

Gebeurtenis Geboorte

Datum 14-05-1856

Gebeurtenisplaats Linden

MVG
1944 Welkom Weerdjessstraat Arnhem: 27 jongens (Regeringstoezicht); sept 1944 Krimhoeve Otterloo [Gezochte en onderzochte familienamen in Nederland]

Fri, 26 May 2017 10:29:35 +0200

Uit de gisteren van Dick Kruijd ontvangen blz. 110 t/m 114 van het boek "Een Eeuw Hoederloo":

Blz. 110 spreekt over 43 jongens (16 uit andere hoofde geplaatst?) eerst in Welkom en later de Krimhoeve te Otterloo. Mogelijk na de Airbornedagen (evacuatie 17/09 - 19/09 resp. 25/09/1944?)  te Arnhem, die worden genoemd op blz. 112.

Blz. 114 spreekt over een in mei 1947 opgerichte vereniging van oud-verpleegden: Hoenderloo’s Vriendenkring. Deze kwam jaarlijks op Hemelvaartsdag in hun Oude Tehuis samen en hielden er hun jaarvergadering. Zij beschikten over een eigen gedrukt orgaan.
Maria Elisabeth Schild, wrs. Amsterdam, e.v. Jacobus van Ham? [Gezochte en onderzochte familienamen in Nederland]

Fri, 26 May 2017 10:06:20 +0200

Klasse, hartelijk dank voor deze informatie.

Groet, Kees
Nieuwe akte voor levenloos geboren kind [Actualiteit]

Fri, 26 May 2017 09:07:08 +0200

Akte van geboorte (levenloos). Dat wordt per 1 juli 2017 het opschrift van de akte van een levenloos geboren kind. 

Wens
De nieuwe akte vervangt de huidige akte, met de aanduiding ‘levenloos geboren’. De nieuwe omschrijving komt tegemoet aan een sterk gevoelde wens van ouders van een levenloos geboren kind. Gebleken is dat zij grote moeite hebben met de huidige akte, omdat de aanduiding ‘levenloos geboren’ miskent dat hun kind feitelijk heeft bestaan, althans dat het tijdens de zwangerschap heeft geleefd.

Apart traject
Het besluit loopt niet vooruit op eventuele opname in de basisregistratie personen. Dat maakt deel uit van een apart traject.

http://www.binnenlandsbestuur.nl/bestuur-en-organisatie/nieuws/nieuwe-akte-voor-levenloos-geboren-kind.9564743.lynkx
Hulp gevraagd bij zoeken naar overlijden Mathias Coolen (Colen) geb 11-02-1708 Weert [Gezochte en onderzochte familienamen in Nederland]

Fri, 26 May 2017 07:46:10 +0200

Mathias Coolen overleed als echtgenoot van Johaan Dries op 20 mei 1776 in Weert. Dit volgens Gendalim-6. Een inschrijving in Weert kan ik echter niet vinden

Ik zie dat Willem Hak het al gevonden heeft. Ik zocht tevergeefs op https://familysearch.org/ark:/61903/3:1:3QS7-89C4-8HLS?i=101&cc=2037001 scan 102, blijkbaar van een tweede rk kerk
Gratis toegang ancestry.de 24-28.5.2017 [Onderzoek in Duitsland]

Thu, 25 May 2017 23:46:22 +0200

Anläßlich des ev. Kirchentages gibt es einen kostenlosen, befristeten Zugang zu Ancestry.de: Kostenloser Zugriff auf alle deutschen Dokumente vom 24. bis 28. Mai 2017 um 23:59 CET. Eine Registrierung mittels E-Mail-Adresse ist erforderlich.
http://www.ancestry.de/cs/kostenloserzugang
Wie was Christina Jonas? [Gezochte en onderzochte familienamen in Nederland]

Thu, 25 May 2017 21:55:56 +0200

Dirk Joenas en Sophia Dorothea Christiaans lieten in Amsterdam ook nog hun dochter Helena Elisabeth dopen (25.12.1747).