Subscribe: Just Me And My Creations
http://robertam.blogspot.com/feeds/posts/default
Added By: Feedage Forager Feedage Grade B rated
Language: Slovenian
Tags:
bilo  bom  jih  kaj  kar nekaj  kar  ker  malo  med  nekaj  prav  sem  seveda  tako  tudi  časa  če  čisto  še  že 
Rate this Feed
Rate this feedRate this feedRate this feedRate this feedRate this feed
Rate this feed 1 starRate this feed 2 starRate this feed 3 starRate this feed 4 starRate this feed 5 star

Comments (0)

Feed Details and Statistics Feed Statistics
Preview: Just Me And My Creations

Just Me And My CreationsShoot for the moon. Even if you miss, you'll land among the stars.Updated: 2017-07-23T10:16:27.204+02:00

 Inspired by Donna Kato

2016-10-18T11:39:03.169+02:00

(Že tako dolgo nisem nič napisala, da sem morala kar malo razmislit, kako se že naredi nova objava!)  :)Zadnjič sem bila v Mariboru na Artovih ustvarjalnih dnevih. Končno se mi je uresničila želja spoznati Donno Kato! Jeee! :) In ne samo, da sem bila na njeni delavnici, še kavo smo spili skupaj in malo poklepetali... Vsakič se začudim, kako so umetniki, ki so pri meni zapisani nekako med zvezde, legende, tako zelo preprosti in čisto nič zvezdniški :). Donna je super, delavnica pa je bila, seveda, imenitna! Navdušena! Že na delavnici mi je uspelo dokončati broško (črno bela), doma pa sem polna vtisov uspela dokončati še par kosov. Par elementov je iz Donnine delavnice, nekaj pa je mojih - ideje vedno pridejo same od sebe, ko se človek loti dela.Če imate kdaj priliko obiskati kakšno njeno delavnico, nikar ne odlašajte - toplo priporočam! [...]Vesele praznike!

2016-10-18T11:40:09.664+02:00

Želim vam lepe praznične dni, v prihodnjem letu pa veliko vsega lepega, pozitivnega in dobrega!

(P.S. Seveda je na mojem spisku novletnih obljub za prihajajoče leto tudi bolj pogosto obljavljanje na tem blogu!) :)

Super lepo se imejte!
 
(image)Barvna monotonija... ali ne?

2014-03-24T20:16:06.567+01:00

Bi morala uporabiti več različnih barv za posamezno ogrlico, kjer je vsak kos vsaj malo, če ne precej, drugačen od drugega?

 (image) (image) (image)


(image)Pupike

2013-05-23T20:47:55.686+02:00

Tele pupike so nastajale že med mojim pisanjem diplomske, med tipkanjem, za relaksacijo. Ene po naročilu, druge kar tako, za hec, da se malo obnovi družinica. Mamica pupika je lahko obesek, male pupike pa uhančki. Prav fletno bingljajo na ušesih! :) (image)Več časa

2013-05-13T18:06:32.982+02:00

Še malo črtic, iz prejšnje ustvarjalne "seanse". Za nekaj časa so me kar obsedle tele črte, ni še čisto minilo, gotovo bodo nastali še kakšni novi izdelki.  Vmes sem bila v Avstriji, kamor nas je povabila Eva Ehmeier in kjer nas je Melanie Muir naučila izdelati čudovite zapestnice. Super vikend je bil, čisto zares. In seveda od takrat v glavnem ustvarjam tovrstne izdelke, nastalo je nekaj zapestnic, obeskov in uhanov. Tudi ena od tehnik, ki te kar zasvoji z vsemi možnostmi, ki jih ponuja. Nisem še uspela poslikat vsega, kar sem naredila, bom v naslednjih dneh in potem kaj pokažem.

Zdaj bom imela malo več časa za ustvarjanje, zadnje 3 leta sem namreč poleg ostalega namenila študiju. No ja, dve leti, pa potem še mečkanje z diplomo. Prejšnji teden sem končno uspešno diplomirala. Zdaj bo več časa za vse ostale projekte, ki jih imam namen uresničiti. En od njih je ustanovitev Poligilde, društva ustvarjalcev (Poligilda na Facebooku), ki je trenutno sicer še dojenček, v povojih, ampak se zaenkrat vse odvija po načrtih. Tudi o tem več prihodnjič.

Lepo preživete tele sončne dni!(image)Sejmi...

2013-05-13T18:05:35.441+02:00

Nekaj utrinkov iz dveh sejmov, na katerih sem sodelovala prejšnji vikend: Ustvarjalni Ray v Kopru in FairArt v Ljubljani. Drobcen prikaz tega, kar se je dogajalo in kar ste zamudili, če niste bili tam... FairArt se nadaljuje, naslednji bo 14.4. in seveda sem že prijavljena :)Lep vikend, pa previdno na cesti v začetku tedna, menda bo spet zima!

(image)Uffff....

2013-05-13T18:06:01.754+02:00

... prva letošnja objava? Saj ne morem verjet, kam je zginil začetek leta?!! Zaposlena v službi, zaposlena doma s pisanjem diplomske (končno dokončana, juhuhu!), samo še na zagovor se pripravim... zaposlena v presotanku prostega časa z raznoraznimi malenkostmi in občasnim lenarjenjem ter občasnim ustvarjanjem... občasno zaposlena z Izdelovalnico... Nekaj novih stvari je nastalo, čeprav ne dosti, nekaterih nisem supela niti poslikat, tako hitro sem jih oddala... Vseeno se je nabralo dovolj starih in novih stvari za udeležbo na dveh sejmih - prvi bo jutri, v Planet Tušu v Kopru, pod pokroviteljstvom Rayherja, drugi pa FairArt v nedeljo v Konservatoriju za balet in glasbo nasproti Botaničnega vrta v Ljubljani.

Če še ne veste, kje bi preživeli nedeljo, je to odlična priložnost, da pridete malo naokrog, pogledat in poklepetat. Jaz bom tudi tam z Izdelovalnico. Pa še cel kup drugih oblikovalcev; Marjana nam je dala možnost, da se združimo in pokažemo, kaj delamo. Prepričana sem, da bo FairArt zaživel in postal stalnica, kjer bomo ustvarjalci imeli priliko pokazati svoje stvaritve, obiskovalci pa možnost nakupa unikatnih izdelkov ali pa le sprehoda in ogleda stojnic. Vabljeni na ogled!

Zadnje čase sem delala črtaste izdelke... še treniram, nekaj jih je pa izpadlo kar fajn. Recimo tale kompletek, ki sem ga poslala Neni v Srbijo za Osmomarčevski swap na Izdelovalnici.


Ali pa tale vijolična, malce manj izrazito črtasta...


Pa ta:Ostalo pa kdaj drugič. Lep vikend!

(image)I. Božični Art Market

2013-05-13T18:06:15.157+02:00

V četrtek, petek in soboto bo v centru mesta v avli glavne pošte na Čopovi odprl svoja vrata 1. božični art market. Izdelovalnica malih umetnin bo tam, kar pomeni, da bom tam tudi jaz s svojim izdelki, in še 60 drugih ustvarjalcev. Pridite pogledat in mogoče izbrat kakšno darilce zase ali za svoje drage, slovenski ustvarjalci delamo lepe stvari!


 (image)Delavnica izdelovanja novoletnih daril in dekoracij...

2012-11-19T16:05:09.819+01:00

... na Izdelovalnici. Vljudno vabljeni, luštno bo!


(image)Nova podoba

2012-10-28T11:48:47.221+01:00

Že dolgo mi je šla tista zgornja slika tule na blogu precej na živce. Danes sem si vzela malce časa in jo na hitro popravila. Dosti boljše, a ne, čeprav je fotka malo nejasna? Ko bom imela pa še kakšno uro časa in volje, bom naredila novo, tako zares lepo naslovno slikco. Dodala sem še dva zavihka zgoraj, in sicer stran s slikami izdelkov, ki jih imam trenutno naprodaj (na tem še delam, bom še kaj dodala) in povezavo na enako stran na FBju. 

Snežit je nehalo, sliko sem popravila, tako da sem zaenkrat kar zadovoljna :) Lepo nedeljo vsem skupaj!

 (image)Punčkice

2012-10-28T11:48:16.057+01:00

Tele pupike so mi res všeč. Take ravno dobolj majhne so, da so res pici mici in posledično še bolj luškane. Seveda je vse te drobne detaljčke precej zamudno narediti, tako da kompletna izdelava ene punčkice časovno kar nanese, čeprav je končni izdelek majhen. Sem objavila slike na FB in prejela kar nekaj sporočil  z vprašanji o ceni in  možnosti naročanja. In sem seveda povedala ceno, zakaj pa ne, 15€ je ena punčkica, z vključenim davkom, poštnino in stroški pošiljanja in vrvico v barvi po izbiri; ravno prav visoka cena, če ne celo prenizka, ker je v vsaki punčkici kar nekaj dela, če že materiala ni dosti, ne pozabimo na davek, ki ga bom morala plačat iz tega naslova naslednje leto, pa nekaj za ovojnico, škatlico in poštnino, pa vrvica... In potem... vse tiho je bilo... nič... kar je pa meni tudi prav. Na mojo polico prav super pašejo! :)

Nekje je treba postavit mejo in nekako ocenit svoje delo, čeprav je to strašansko težko. Meni osebno pravzaprav najtežji del vsega skupaj - najt eno številko, s katero naj bi se pokrilo vloženo delo, stroški materiala in pripomočkov ter seveda znanje, ki pa mora bit še vedno dovolj nizka, da jo je kdo pripravljen plačat. Prava umetnost, vam rečem. Kakorkoli računam, nikakor ne pokrijem vseh treh postavk, največkrat celo samo eno (stroški materiala) pa del druge (vloženo delo). Do tistega, da jaz to znam, ti pa ne, in da zato lahko vkalkuliram v ceno tudi svoje znanje, navadno niti ne pridem. So Kitajci, Indijci in ostali s svojim modernim kičem in plastičnimi vlitki prevelika konkurenca. Kar mi pa seveda ne bo vzelo volje, vsaj ne dokler se še vedno najdejo punce, gospe in dame (pa sem in tja kakšen gospod), ki z veseljem nosijo/imajo moje izdelke.

(image)


(image)Poletje - ekstruder 3

2012-10-05T13:00:17.022+02:00

Še dve precej navadni, ki sta mi končani všečno izpadli. Ena dolga, druga krajša.

Še dobro, da sem imela še kar produktivno poletje, da sem se lahko udeležila parih sejmov. Čakam še na prijavo na Artish, tudi tja bi rada enkrat šla. Držite pesti, da me sprejmejo, ko se bom prijavila :).

(image)Poletje - ekstruder 2

2012-10-03T09:30:06.759+02:00

Tale ni nastala iz odpadne mase, čeprav čisto tako zgleda. Prav namenoma sem skombinirala črno in rumeno, z dodatkom veliko suhe mase. Učinek mi je všeč, pade v oči.


(image)Poletje - millefiori

2012-10-02T07:57:31.577+02:00

Tri različne ogrlice, izdelane iz dveh različnih millefiori klobasic, ena bolj enostavna, druga bolj kompleksna. Tokrat v zeleni.


(Začetni millefiori je tudi prvi tečaj na Izdelovalnici, kjer se lahko ta petek naučite te tehnike: http://izdelovalnica.blogspot.com/2012/09/prva-jesenska-delavnica.html)

(image)Poletje - ekstruder 1

2012-10-01T20:34:58.946+02:00

Še par objav s poletnimi izdelki bo sledilo, glede na to, da nove stvari bolj počasi nastajajo. Tolažim se s tem, da se bliža dolga bridka zima, ko bo prav prijetno preživeti popoldne ali večer ob mečkanju polija, brušenju in poliranju ter sestavljanju :). Tale je navadna, narejene iz kačic iz eksturderja iz odpadne fimo mase. Barve so mi fuuuul všeč!!

(image)Naucum beads - nadaljevanje

2012-09-23T14:09:55.061+02:00

Še nekaj "Evinih" naucum beadsov, dokončanih in sestavljenih. Zelene in temno modre perle so se mi, kot se mi je najprej zdelo, malo ponesrečile (dodatne bunkice na površini), kar jih pa konec koncev naredi čisto zanimive :).


(image)Naucum beads

2012-09-14T11:18:54.870+02:00

En od izdelkov, dokončanih med poletnim dopustom - Naucum beadsi, ki nas jih je spomladi na tečju v Izdelovalnici malih umetnin naučila delati Eva Ehmeier. Srebrni deli so izdelani ročno, s pomočjo Coiling gizmo napravice, iz dveh debelin žice. Moje perle seveda niso tako popolne kot Evine, sem pa zadovoljna s celoto.
(image)Sobotno poročilo - sejem v parku Tabor

2012-09-10T20:23:44.577+02:00

No, pa je za mano prvi sejemski dan. Upam, da ni zadnji, pravzaprav zagotovo ni, ker mi je bilo strašno všeč, čeprav je bilo obiskovalcev bore malo. Kljub temu sva s Kitty preživeli imeniten dan v dobri družbi drugih ustvarjalcev in obiskovalcev. Hvala vsem, ki ste naju prišli pozdravit in tudi vsem, ki ste kaj kupili :). Se vidimo na naslednjem sejmu :).Nekaj foto utrinkov:  Takole je zgledal moj razstavni kotičekIn najina skupna miza... seveda sva si jo delili. Moje tri najljubše obiskovalke (mami, Nina in stara mama) Mirjana, moja nadomestna prodajalka (poleg Kitty in Nine) Tudi Kate je prišla pogledat, kako nama gre :) Pa še pogled na park - kot je videti tudi na sliki, pretirane gneče (žal) ni bilo... pa kdaj drugič :). [...]Umetniški sejem v parku Tabor - 9.9.2012

2012-09-06T21:20:42.360+02:00


V nedeljo, 9.9.2012, bo na Taboru v ljubljani Umetniški sejem. Najprej se je opogumila in prijavila Kitty in s tem pritegnila ter opogumila še mene. Tudi jaz bom tam s svojimi izdelki!!! Pridite pogledat in malo poklepetat, če imate čas, vas bom zelo vesela - če se že poznamo, vam bom že od daleč mahala :), če se pa še ne, me pa le potrepljajte po rami, ko boste šli mimo moje stojnice. Seveda boste lahko tudi marsikaj lepega kupili!

 (image)Po dolgem času...

2012-09-03T19:36:22.968+02:00

... sem se spet lotila mečkanja polija. Prej je bilo ali prevroče ali pa ni bilo taprave volje - začetek leta, predvsem študij, mi je pobral kar nekaj energije. Saj sem med poletjem sestavila en kup nakita, polija pa poleti, razen ene parkrat, nisem kaj dosti mečkala. Bil je že čas in premamila me je čudovita možnost kombiniranja barv po navodilih Bettine Welker, in sicer njen Pixelated retro blend cane. Ko sem v živo videla še Renatin obesek, mi je bilo jasno, da moram tudi jaz poskusit. Najprej mi sicer res ni bilo čisto jasno, kako je to izvedla, ampak so navodila dovolj jasna, da gre. Še dobro, da imam namešanih kar nekaj barv v različnih odtenkih, drugače se morda tega niti ne bi lotila. Seveda se mi je zdelo, da je 2mm luknjica čisto premajhna, saj sem vendar tudi jaz že kdaj prerezala kakšen šop takih drobnih kačic, pa ni bilo nobenega pametnega rezultata! Pametna postavitev belih in črnih pa naredi ravno pravi učinek, da se drobni vzorci pridejo dovolj do izraza. Te zasvoji, imam v planu še nekaj barvnih kombinacij. Kaj bo iz njih nastalo, pa še ne vem točno, ampak gotovo kaj lepega :). Thanks a million, Bettina!

Upam, da ste lepo preživeli poletje, kjerkoli in kakorkoli že, in nabrali dovolj energije za nove zmage ustvarjalne dosežke!(image)Swap prstanov na Izdelovalnici...

2012-05-16T19:39:39.250+02:00

... je potekal že prejšnji mesec. Zdaj zdaj se bo na Izdelovalnici iztekel rok za prijave na nov swap, in sicer izdelava koščkov za mozaik. Še imate čas, da se prijavite, če vas slučajno zanima. Ker zaradi polne zasedenosti dnevov in posledično pomanjkanja časa od tega zadnjega swapa do zdaj nisem naredila skorajda nič novega, kar še nisem pokazala, in ker je čas, da kaj objavim, pa nimam nič drugega, je najbrž še čas, da jih pokažem prstane zdaj še na svojem blogu. Saj slikc ni nikoli preveč, čeprav se pojavijo na več koncih :). Dobila sem čudovit hiško prstan, ki ga je izdelala ta simpatična Sandra:


Imenitna ideja, dobra izvedba in vse skupaj nadvse kjut! Ima že častno mesto v razstavni vitrinici z mini izdelki. :)

Moj prstan je šel k Jasmini, pravzaprav sem naredila in poslala dva. Prvega za poskus, drugega zares, pa tudi oba skupaj sta čisto dobra kombinacija. Prsti me že srbijo in komaj čakam, da bom imela malo več časa, da v miru sedem za delovno mizo in kaj novega naredim...
 (image)Workshop with Eva Ehmeier, naucum beads

2012-05-01T15:27:41.241+02:00

Prejšnjo soboto sem preživela v maksimalno prijetni družbi - v Izdelovanici smo gostile Evo Ehmeier, ki nas je naučila izdelati naucum perle. Zahtevna izdelava, priznam, in prav vesela sem, da sem se udeležila njene  delavnice. Naučila sem se kar nekaj novega, vzdušje je bilo prijetno, Eva je super učiteljica, zabavna in ves čas nasmejana, spoznala sem nekaj novih ustvarjalk in k nekaterim blogovskim zapisom dodala obraze, take  tazaresne, pecivo je bilo odlično, skratka super luštno smo se imele.Tole je nastalo na tečaju:Zadnjih nekaj dni sem se "matrala" z izdelovanjem in na koncu je nastal kar lep kupček. Vsekakor bom skušala najti še kakšen način uporabe novo pridobljenega znanja, nekaj idej se mi že mota po glavi. Poleg spodaj prikazanih imam dokončanih še nekaj stvari, pa je bila zdaj svetloba že čisto preslaba za vsaj kolikor toliko spodobne fotke, zato vsekakor slikce naucum perl še sledijo. Na zadnjih dveh slikcah so pa iste perle, samo malo drugače razporejene - toliko jih pa tudi nisem naredila! :)Lepe praznike vsem, upam, da imate veliko prostih dni in da jih prijetno preživljate! [...]Industrija :)

2012-04-24T06:19:54.751+02:00

Ponavadi ne izdelujem ogrlic in podobnega v velikih količinah. Pravzaprav nikoli. Sploh pa ne enakih, večinoma niti podobnih ne. Trudim se, da so moji izdelki unikatni in vsak nekaj posebnega. Pa sem dobila priložnost, da pripravim kupček izdelkov za trgovino, in ker imam po raznih škatlah polno nedokončanih obeskov in koščkov, ki naj bi obeski šele postali, in ker so mi Kitajci zadnjič poslali cel kup že izdelanih vrvic, sem oboje združila in preseneteljivo hitro uspela sestaviti okrog 50 ogrlic oziroma obeskov na štrikcih. Različne barve, vzorci, tehnike, oblike - nekaj izdelanih že zdavnaj, nekaj bolj svežih... glavno da je izbira :). Fino jih je pogledat, ko kot velik grozd visijo skupaj in mi je že kar malo žal, da jih bom oddala - in zanimivo, da sem jih nekaj oddala še preden bodo uspeli priti do trgovine in še preden sem jih uspela poslikat. Zanimivo zato, ker je vsak, ki sem mu pokazala tale šopek, izbral kakšnega. Mogoče bi vedno morala imeti take šope ogrlic na zalogi? :)


(image)52 pairs of earrings a year / 11-13

2012-04-24T06:20:17.451+02:00

Kakšni naporni dnevi se mi dogajajo zadnje čase. Morda ne tako zelo naporni, bolj zasedeni in polni raznoraznih aktivnosti. Kljub temu mi je uspelo dokončati kar nekaj stvari, med drugim tudi 3 nove pare uhanov za projekt "52 pairs of earrings a year" na Flickru. Še vedno sem za dva para v zaostanku... huh, kako je to naporno! :) Začela sem pisat diplomsko nalogo in v premorih med pisanjem mi prav paše mečkat fimo, tako da bom v prihodnjih tednih morda celo prišla na tekoče s številko tednov in številom izdelanih uhanov...

(image)52 pairs of earrings a year / 1-10

2012-04-05T19:16:07.057+02:00

Anke Humpert si je zadala cilj, da bo v letošnjem letu naredila 52 parov uhanov. Na Flickru je ustanovila skupilo in pridružilo se ji je že kar precej članov. Vključno z mano. Sicer sem začela z izdelavo šele konec marca, pa moram zato malo pohiteti, da ujamem številko 13. Trenutno jih imam izdelanih 10 in upam, da bom do konca tedna med barvanjem jajc uspela narediti še manjkajoče 3, da bom na tekočem. Dober izziv, ker mi nekako vedno zmanjka volje za izdelavo uhanov. Zdaj bom to popravila in do konca leta jih bo vsaj 52 parov! Tole je mojih prvih 10.

Pa še opomnik: v Slovenijo prihaja Eva Ehmeier, avstrijska poli mojstrica, ki nas bo v sklopu delavnice na Izdelovalnici naučila, kako izdelati imenitne naucum perle. Več o delavnici si lahko preberete tukaj.Vljudno vabljeni, da se nam pridružite in se naučite veliko novega, kar boste zagotovo lahko s pridom uporabili pri svojem delu.(image)