Subscribe: HidupSeorangPetani
http://hidupseorangpetani.blogspot.com/feeds/comments/default
Added By: Feedage Forager Feedage Grade B rated
Language: Malay
Tags:
ada  baja  benih  kasih  menanam serai  nak  pak tani  pak  salam pak  salam  saya  serai  tani  terima kasih  utk  yang 
Rate this Feed
Rate this feedRate this feedRate this feedRate this feedRate this feed
Rate this feed 1 starRate this feed 2 starRate this feed 3 starRate this feed 4 starRate this feed 5 star

Comments (0)

Feed Details and Statistics Feed Statistics
Preview: HidupSeorangPetani

HidupSeorangPetani





Updated: 2017-02-23T14:52:21.588+08:00

 



Semoga Allah memberkati segala usaha dan perkongsi...

2017-02-23T14:52:21.588+08:00

Semoga Allah memberkati segala usaha dan perkongsian tuan diatas...amin



Semoga Allah memberkati segala usaha dan perkongsi...

2017-02-23T13:29:42.079+08:00

Semoga Allah memberkati segala usaha dan perkongsian tuan diatas...amin



Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin ...

2016-07-17T16:57:24.177+08:00

Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
Jika ya, silahkan kunjungi website kami www.kumpulbagi.com atau www.facebook.com/kumpulbagi/ untuk info selengkapnya.

Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)



my website... http://tadika.tk terima kasih...

2016-02-25T18:32:27.049+08:00

my website...

http://tadika.tk

terima kasih...



Salam pak tani.. Sya ada minat nak brkecimpung d...

2016-02-18T11:19:21.790+08:00

Salam pak tani..


Sya ada minat nak brkecimpung dlm pnanman serai..tpi tdk ada modal..tanah ada..cma modal nak mula kn x ada...


Ble bgi tips?



Serai utk dijual... ladang dekat alor gajah.. mr b...

2016-01-10T21:02:02.579+08:00

Serai utk dijual... ladang dekat alor gajah.. mr bong 0179052951



Serai utk dijual... ladang dekat alor gajah.. mr b...

2016-01-10T21:01:52.299+08:00

Serai utk dijual... ladang dekat alor gajah.. mr bong 0179052951



Assalamu'alaikum. salam petani indonesia

2015-07-03T08:40:53.236+08:00

Assalamu'alaikum. salam petani indonesia



Assalam Pak Tani, Terima kasih diatas perkongsian ...

2014-05-21T22:48:28.328+08:00

Assalam Pak Tani,
Terima kasih diatas perkongsian ilmu.
Soalan saya, bolehkah baja tahi ayam yang dibeli terus dari pengusaha ayam ditabur terus kepada pokok serai?

Berapa dalam perlu ditanam batang serai?.

Terima kasih.




Terima kasih sgt membantu..... sy pun dlam proses ...

2013-11-17T05:52:20.012+08:00

Terima kasih sgt membantu..... sy pun dlam proses untuk buat tanaman serai ni..



nak benih serai sila hubungi sy di no 0132897527 -...

2013-09-09T20:44:16.888+08:00

nak benih serai sila hubungi sy di no 0132897527 - mohd



Salam saya berhajat utk menanam serai di melaka so...

2013-07-16T11:35:46.789+08:00

Salam saya berhajat utk menanam serai di melaka so boleh tak membekalkan saya anak benih utk permulaan ni tanah 1 ekar.. email saya. rafieq@2point8studio.com



Salam saya berhajat utk menanam serai di melaka so...

2013-07-16T11:34:34.353+08:00

Salam saya berhajat utk menanam serai di melaka so boleh tak membekalkan saya anak benih utk permulaan ni tanah 1 ekar.. email saya. rafieq@2point8studio.com



wah.. padat dan bernas . tapi .. terpaksa copy da...

2013-06-04T22:57:57.373+08:00

wah.. padat dan bernas .
tapi .. terpaksa copy dan baca di word ..sebab color font dan background striking lah .. hitam putih.. sakit mata .



Very extensive explanation and what can say here t...

2012-07-28T18:02:39.794+08:00

Very extensive explanation and what can say here that your QnA post is walla..tqvm



Salam pak tani,saya baru memulakan projek serai,ke...

2012-02-04T15:11:56.665+08:00

Salam pak tani,saya baru memulakan projek serai,keluasan 2 ekar,tp sy agak risau tentang pasaran..ada jg cuba survey di pasar2,tp agak mgecewakan.harap pak tani dpt membantu..



bagusnya....saya mmg bermint dgn tanaman serai nie...

2011-10-26T11:06:47.027+08:00

bagusnya....saya mmg bermint dgn tanaman serai nie..t nak tanam byak2 kt kebun sawit..hoho..trimas atas perkogsian yg bermanfaat ini...



Tips yang berguna dan sangat menarik. Patutlah bun...

2011-07-25T13:39:50.134+08:00

Tips yang berguna dan sangat menarik. Patutlah bunga kertas yang sy tanam malas berbunga sebab sy rajin sangat menyiramnya air. Setakat ini nasihat dari kawan-kawan kata rajin-rajin buangkan daun-daun yang hijau dari pokoknya.



Salam, Kalau u nak baja yg baik untuk sayur2an at...

2011-06-18T18:52:39.714+08:00

Salam,

Kalau u nak baja yg baik untuk sayur2an atau sebarang pokok cuba baja yg saya ada. 99% kejayaan!
Harga:
1. Baja GBZ 2kg RM10.00
2. Baja GBM1 2kg RM15.00

Tak salah mencuba. Yg dah mencuba, mereka buat repeat order.

Terima kasih.

Mokhtar Hassan
email: dihatiabadi@yahoo.com
Tel: 012-3468349

P/s: Baja-baja di atas adalah baja import



terima kasih kerana sudi berkongsi pengalaman mena...

2011-03-14T11:50:17.349+08:00

terima kasih kerana sudi berkongsi pengalaman menanam serai, sedikit sebanyak ianya dapat menambahkan pengetahuan mengenai serai. Saya juga ada menanam serai di tanah terbiar seluas 1 ekar lebih. Di segi pasaran apa yang dicakap oleh pak tani adalah betul. Saya juga akan membekal benih serai selepas 6 bln.



sedapnya buah pelam telur ni... ada lagi tak? nk ...

2010-10-06T15:44:41.473+08:00

sedapnya buah pelam telur ni... ada lagi tak?

nk pinjam gmbr masuk blog saya, boleh ya...



salam pak tani...adakah pak tani membekalkan benih...

2010-09-22T00:08:30.843+08:00

salam pak tani...adakah pak tani membekalkan benih serai paha kepada mereka yang berminat..berapa kosnya?



salam saya skrg ni ada kira2 4 ekar serai hijau y...

2010-01-27T13:01:25.312+08:00

salam

saya skrg ni ada kira2 4 ekar serai hijau yg sdg menanti utk di tuai, sekarang sedang mencari pasaran utk di jual.. minta tolong sesiapa yg boleh bantu..

wassalam

haniasia_aghani@yahoo.co.uk



salam pak tani...saya dan rakan-rakan pn ada menan...

2009-12-20T20:45:53.317+08:00

salam pak tani...saya dan rakan-rakan pn ada menanam serai peha ayam di Kedah..kawasan bukit selambau..seluas 2ekar..kami ada contract farming dgn satu syarikat yang membekalkan benih tapi sekarang masalahnya syarikat macam nak xnak beli kembali serai kami..agak tension dan sakit hati sbb dh banyak modal dkeluarkan tuk projek ni..saya harap bleh dpt bantuan pak tani dan rakan2 kalo2 ada individu atau syarikat yang boleh membeli serai kami..tima kasih..insyaALLAH mungkin akan ada usaha untuk penanam2 serai utk atasi masalah lambakan serai..sama2 la kita berdoa..-zul sp- 0195436713



Who knows where to download XRumer 5.0 Palladium? ...

2009-11-18T02:55:02.213+08:00

Who knows where to download XRumer 5.0 Palladium?
Help, please. All recommend this program to effectively advertise on the Internet, this is the best program!