Subscribe: News for gossip actress hollywood
http://gossipactresshollywood.blogspot.com/feeds/posts/default?alt=rss
Added By: to2r021 Feedage Grade A rated
Language:
Tags:
Rate this Feed
Rate this feedRate this feedRate this feedRate this feedRate this feed
Rate this feed 1 starRate this feed 2 starRate this feed 3 starRate this feed 4 starRate this feed 5 star

Comments (0)

Feed Details and Statistics Feed Statistics
Preview: News for gossip actress hollywood

News for gossip actress hollywoodSylvia Kristel, arguably the first adult film star, has died at the age of 60. Cancer claimed the actress' life after a long battlLast Build Date: Sat, 21 Oct 2017 23:56:12 +0000

 Πήραν επιδοτήσεις 150.000 €... μετά θάνατον!

Sat, 20 Oct 2012 13:36:00 +0000

Κοινοτικές επιδοτήσεις συνολικού ύψους 150.000 ευρώ από τον... άλλο κόσμο εισέπραξαν 78 δήθεν καπνοπαραγωγοί...

Πιο συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Αθανάσιο Τσαυτάρη, παραπέμπονται στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών 78 υποθέσεις δικαιούχων του «Μέτρου 144» (για τους καπνοπαραγωγούς).
Η υπόθεση αποκαλύφθηκε όταν ο ΟΠΕΚΕΠΕ σε συνεργασία με το υπουργείο Οικονομικών προχώρησαν σε συστηματικούς ελέγχους και διασταυρώσεις. Ετσι διαπιστώθηκαν περιπτώσεις κατά τις οποίες φαίνονταν δικαιούχοι να έχουν υποβάλει αιτήσεις για τις επιδοτήσεις κι ενώ αυτοί είχαν αποβιώσει...
Από τα αποτελέσματα της διασταύρωσης προέκυψε ότι από τις αιτήσεις που έγιναν δεκτές, 70 ενταγμένοι είχαν αποβιώσει πριν από τη βεβαίωση του γνησίου της υπογραφής τους στην Υπεύθυνη Δήλωση του ν.1599/1986, η οποία υποβαλλόταν μαζί με την έντυπη αίτηση ενίσχυσης κάθε
ενδιαφερόμενου. Δηλαδή, οι 70 είχαν πεθάνει και κάποιοι, πιθανόν κληρονόμοι τους, εμφανίζοντας πλαστή βεβαίωση για το γνήσιο της υπογραφής τους ζητούσαν τις ενισχύσεις.
Με έγγραφη λοιπόν αναφορά του αρμόδιου ειδικού γραμματέα Κοινοτικών Πόρων Αθανασίου Θεοχαρόπουλου, ταυτόχρονα με τις 70 υποθέσεις διαπιστώθηκε ότι ακόμη οκτώ δικαιούχοι οι οποίοι εντάχθηκαν στο «Μέτρο», έλαβαν νόμιμα την πρώτη δόση και στη συνέχεια απεβίωσαν. Παρ' όλα αυτά, φέρονται να έχουν υποβάλει (με βεβαίωση γνησίου υπογραφής) αίτημα καταβολής και της δεύτερης δόσης μετά τον θάνατό τους.
Παράλληλα με την αποστολή των υποθέσεων στην Εισαγγελία, η αρμόδια υπηρεσία προωθεί τις διαδικασίες για την επιστροφή των ποσών ως αχρεωστήτως καταβληθέντα από τους κληρονόμους των αποβιωσάντων.Σοκ: Ελληνίδες εκπορνεύονται στην Ιταλία...που φτάσαμε.

Fri, 19 Oct 2012 17:11:00 +0000

«Από την Πάτρα, την Αθήνα, την Ηγουμενίτσα, την Ηπειρο, δύο βήματα από το αλβανικά σύνορα... Η Ελλάδα των αυστηρών μέτρων που έχει επιβάλλει η Ευρώπη, αρχίζει να κάνει την εμφάνισή της στα πεζοδρόμια, τα οποία εδώ και χρόνια όριζαν συμμορίες που εκμεταλλεύονταν πόρνες από τη Ρουμανία, τη Μολδαβία, την Ουκρανία και τη Νιγηρία», κάπως έτσι ξεκινά το σοκαριστικό ρεπορτάζ της πρώτης σε κυκλοφορία εφημερίδας στη Ρώμη «Il Messaggero» που υποστηρίζει ότι ολοένα περισσότερες Ελληνίδες χτυπημένες από την οικονομική κρίση ταξιδεύουν ως την Ιταλία για να γίνουν πόρνες. «Ρουφηγμένες από τη δίνη της μιζέριας, πολλές νέες Ελληνίδες έκαναν την εμφάνισή
τους τις τελευταίες εβδομάδες στους δρόμους της περιφέρειας και στοιχηματίζουμε ότι αν το κλίμα στην Αθήνα παραμείνει το ίδιο, αυτό το φαινόμενο δεν πρόκειται να δείξει σημάδια πτώσης», συνεχίζει το κείμενο.Σύμφωνα με τον Λούκα Λίπερα που υπογράφει το ρεπορτάζ, πριν λίγες ημέρες άνδρες της ιταλικής αστυνομίας εντόπισαν νεαρές Ελληνίδες από την Πάτρα, την Ηγουμενίτσα να κάνουν πεζοδρόμιο μαζί με δύο γυναίκες από τη Βουλγαρία, κοντά στο κέντρο της Ρώμης. Παρότι προς το παρόν οι αριθμοί δεν είναι σοκαριστικοί, καθώς λίγες είναι η Ελληνίδες που έχουν πάρει απόφαση να κερδίσουν τα προς το ζην με αυτό τον τρόπο, η ιταλική αστυνομία ανησυχεί μήπως το κύμα αφίξεων από την Ελλάδα στην χώρα τους αυξηθεί. Την ίδια στιγμή δεν είναι ακόμα γνωστό, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, αν οι γυναίκες αυτές δρουν αυτόνομα χωρίς να έχουν διασυνδέσεις με τον υπόκοσμο, ή αν έχουν πέσει θύματα εκμετάλλευσης από εγκληματικές οργανώσεις της Ελλάδας ή ακόμα και της Ρουμανίας που κινούν τα νήματα της πορνείας στην Ιταλία. Όπως ισχυρίζεται μάλιστα αξιωματούχος της ρουμάνικης αστυνομίας «αν κρίνω από αυτά που διαβάζω στις εφημερίδες, δε βλέπω πολλές διαφορές ανάμεσα σε φτωχές περιοχές της Ρουμανίας με κάποιες από αυτές στην Ελλάδα», θέλοντας με αυτό τον τρόπο να εξηγήσει την απόφαση των γυναικών να γίνουν ιερόδουλες. Την ίδια ώρα οι αρχές έχουν εντοπίσει Ελληνίδες στην Απουλία, όπου φτάνουν με πλοία μέσω Κέρκυρας και από εκεί διοχετεύονται σε άλλες ιταλικές πόλεις. Όπως παρατηρεί ένας Ιταλός αστυνομικός πάντως, «η φτώχεια σε οδηγεί σε πράξεις που ποτέ δεν είχες σκεφτεί κι η πείνα μπορεί να μεταμορφώσει τους ανθρώπους».Αυξάνεται το ενδιαφέρον Ρώσων επενδυτών στον τομέα αγοράς ακινήτων

Fri, 19 Oct 2012 04:09:00 +0000

Συνεχής άνοδος του ενδιαφέροντος Ρώσων να επενδύσουν στη χώρα μας στον τομέα της αγοράς ακινήτων, παρατηρείται σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία και συγκλίνουσες εκτιμήσεις. Στο πλαίσιο αυτό αναμένεται με ενδιαφέρον η πρωτοβουλία του Ελληνορωσικού Εμπορικού Επιμελητήριου για τη διοργάνωση του δεύτερου Ελληνορωσικού Φόρουμ Ακινήτων στην Αθήνα στις 23-24 Οκτωβρίου 2012.Στο Φόρουμ θα συμμετέχουν, τουλάχιστον, 15-20 εκπρόσωποι ρωσικών κτηματομεσιτικών γραφείων τα οποία ειδικεύονται στην πώληση ακινήτων εξωτερικού στη ρωσική αγορά και στην προώθηση επενδυτικών κτηματικών προτάσεων στους δυνητικούς Ρώσους πελάτες. Η ρωσική αποστολή θα επισκεφθεί επίσης τα Χανιά της Κρήτης στα πλαίσια της θεσμικής συνεργασίας του Ελληνορωσικού Εμπορικού Επιμελητηρίου και του Επιμελητηρίου Χανιών.Το Φόρουμ διοργανώνεται, για δεύτερη συνεχή χρονιά, σε συνέχεια του αυξημένου ενδιαφέροντος των Ελλήνων επιχειρηματιών του τομέα των ακινήτων για συμφωνίες στρατηγικού χαρακτήρα με ειδικευμένα ρωσικά κτηματομεσιτικά γραφεία και δυνητικούς εκπροσώπους Ρώσων επενδυτών.Το Φόρουμ, που θα έχει μορφή θεσμικών συνεδριάσεων καθώς και συναντήσεων ανάμεσα σε ρωσικά γραφεία και ελληνικούς ενδιαφερόμενους φορείς, έχει τεθεί υπό την αιγίδα της Πρεσβείας της Ρωσίας και διοργανώνεται σε συνεργασία με τη Ρωσική Ομοσπονδία Μεσιτικών Γραφείων, της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ακινήτων (ΠΟΜΙΔΑ) και FIABCI.Αυξημένο το ενδιαφέρον από ρωσικής πλευράςΜε βάση στατιστικά στοιχεία που παρουσιάστηκαν στο προηγούμενο Ελληνορωσικό Φόρουμ ακινήτων το 7% των τουριστών από τη Ρωσία που επισκέπτονται τη χώρα µας ενδιαφέρεται για την απόκτηση παραθεριστικής κατοικίας, με ανοδικές τάσεις. Ο αριθµός αυτός παραπέµπει σε 31.000 αγοραπωλησίες παραθεριστικών κατοικιών µε αγοραστές από τη Ρωσία. Το κύριο ενδιαφέρων Ρώσων επενδυτών επικεντρώνεται κυρίως στα νησιά- Κρήτη, Ρόδος, Κέρκυρα καθώς και στις τουριστικά ανεπτυγμένες παραλιακές περιοχές της Χαλκιδικής και της Πελοποννήσου.Σύμφωνα με τα συμπεράσματα του προηγούμενου Φόρουμ, η Ελλάδα βρίσκεται ακόμα στη 14η θέση της λίστας µε τις πιο ελκυστικές για επενδύσεις στα ακίνητα χώρες, µε τη Βουλγαρία να είναι µεταξύ των κορυφαίων επιλογών των Ρώσων. Όμως με τις τρέχο[...]Καρφιά Ολάντ κατά Μέρκελ: Όχι άλλους όρους στην Ελλάδα!

Thu, 18 Oct 2012 03:31:00 +0000

Λίγο η κρισιμότητα των καταστάσεων, λίγο η κριτική που δέχεται και οι δημοφιλία του που πέφτει και ο Φρανσουά Ολάντ αποφάσισε να... υψώσει ανάστημα στην Άνγκελα Μέρκελ!

Και επέλεξε να το κάνει δίνοντας συνεντεύξεις σε ευρωπαϊκές εφημερίδες (Guardian, Le Monde, El Pais, La Stampa, Süddeutsche Zeitung, Gazeta Wyborcza). Ο Γάλλος πρόεδρος ζήτησε από τη Γερμανίδα καγκελάριο να υποχωρήσει από την εμμονή της στη λιτότητα αλλά και από την επιμονή για μεγαλύτερο έλεγχο των δημοσιονομικών των κρατών μελών και άρα παραχώρηση της εθνικής τους κυριαρχίας.

Η Μέρκελ επηρεάζεται από την εσωτερική πολιτική, εκτίμησε ο Φρανσουά Ολάντ και προειδοποίησε ότι ίσως η σχέση Γαλλίας-Γερμανίας να αποτελέσει εμπόδιο στη λύση της ευρωπαϊκής κρίσης.


«Η ευρωζώνη είναι πολύ κοντά στην έξοδο από την κρίση», είπε ο Γάλλος πρόεδρος, που δεν ξέχασε να κριτικάρει το Βερολίνο για το γεγονός πως δε συνηγορεί στις πρόσφατες αποφάσεις της

Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, για την αγορά ομολόγων των υπερχρεωμένων κρατών και δεν άρει τις αντιρρήσεις του επί των αποφάσεων που πάρθηκαν στη Σύνοδο Κορυφής του περασμένου Ιουνίου.

Ο Ολάντ απλώνει, για άλλη μια φορά, χείρα βοηθείας στις χώρες του Νότου. Ζητά να υπάρχουν διαβεβαιώσεις για την παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη, αφού η Αθήνα έχει κάνει μεγάλη προσπάθεια και να μην τεθούν νέοι όροι.

«Θα κάνω τα πάντα για να παραμείνει η Ελλάδα στην ευρωζώνη και για να έχει τους πόρους που χρειάζεται έως το τέλος του χρόνου, χωρίς να είναι απαραίτητοι νέοι όροι, εκτός από αυτούς που έχει ήδη δεχθεί η κυβέρνηση Σαμαρά», είπε.

Ζητά επίσης να μειωθεί το κόστος δανεισμού για Ιταλία και Ισπανία και να συναντώνται κάθε μήνα οι ευρωπαίοι ηγέτες.


Για να βγουν οι χώρες από την κρίση, η απάντηση δεν είναι η λιτότητα. Αντίθετα, ο Ολάντ εκτίμησε πως πρέπει να αυξηθούν οι μισθοί και να μειωθούν οι φόροι ώστε να μπορέσει να «κινηθεί» η αγορά. «Αν δε δώσουμε ζωή στην ευρωπαϊκή οικονομία, τα μέτρα δημοσιονομικής πειθαρχίας δεν θα δουλέψουν», τόνισε.


Τα χειρότερα έχουν περάσει και τα καλύτερα δεν έχουν έρθει ακόμα κατά τον Γάλλο πρόεδρο.Έρχονται τα γεράκια του Ισραήλ για την τελική (;) πρόβα επίθεσης στο Ιράν - 10 F-16 στην 110 ΠΜ.

Wed, 17 Oct 2012 03:36:00 +0000

Στο αποκορύφωμα της κρίσης στην Μέση Ανατολή και ενώ οι περισσότεροι αναλυτές θεωρούν ότι έχει ξεκινήσει η αντίστροφη μέτρηση για την επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν, η ισραηλινή Αεροπορία έρχεται για την (τελική;) πρόβα πολέμου στην Ελλάδα σε μία άσκηση με τον πιο δύσκολο αντίπαλο που έχει αντιμετωπίση μέχρι σήμερα στα πεδία των ασκήσεων, όπως οι ίδιοι οι Ισραηλινοί ομολογούν: Την ελληνική Πολεμική Αεροπορία.
Όπως αναφέρουν ασφαλείς πηγές της ΠΑ, την ερχόμενη εβδομάδα 10 μαχητικά αεροσκάφη F-16I, μαζί με αεροσκάφη υποστήριξης C-130 και ιπτάμενα τάνκερ θα πετάξουν από το Ισραήλ μέχρι την 110 ΠΜ στην Λάρισα, όπου θα ξεκινήσουν ένα εξαντλητικό πρόγραμμα συνεκπαίδευσης με την ΠΑ.


Η άσκηση έχει  ποικιλία σεναρίων, μεταξύ των οποίων και αποστολές κρούσης εδάφους στο Πεδίο Βολής Κρανέας. Ενδιαφέρον θα έχει αν η άσκηση περιλαμβάνει και απ'ευθείας πτήση και ρποσβολής στόχων εδάφους από το Ισραήλ στην Κρανέα. Αν συμβεί αυτό, τότε θα μπορούμε να μιλήσουμε για μια πραγματική "πρόβα επίθεσης" στο Ιράν.
Η νέα άσκηση αποτελεί ουσιαστικά την  συνέχεια  της περυσινής μεταστάθμευσης ελληνικών μαχητικών F-16 της 337 Μοίρας «Φάντασμα» της Λάρισας, σε βάση στην έρημο  Νεγκέβ, όπου και έγιναν κοινές ασκήσεις και τακτικής.
Στις αρχές Σεπτεμβρίου στη νοτιονατολική Κρήτη πραγματοποιήθηκε άλλη μια κοινή ελληνοισραϊλινή άσκηση  με ελικόπτερα του στρατού και της αεροπορίας. Ενα από τα σενάρια που εκτελέστηκαν ήταν Ερευνα και Διάσωση Προσωπικού σε Συνθήκες Μάχης (CSAR) με συμμετοχή και κομάντος της 31 Μοίρας Ειδικών Επιχειρήσεων της Πολεμικής Αεροπορίας με ελικόπτερο  Super Puma.
Το σκέλος με τα επιθετικά ελικόπτερα ήταν το κυριότερο  και σε αυτό συμμετείχαν από ελληνικής πλευράς Αpache και από ισραηλινής  Black Hawk και Αpache, ενώ αναπάντητο μένει το ερώτημα αν συμμετείχαν και οι συστοιχίες S-300PMU1 και Tor-M1.
Οι αποστολές που έκαναν ήταν κρούσης σε στόχους εδάφους. Επίσης να σημειωθεί ότι  τον περασμένο Ιούλιο δυο κορβέτες του ισραηλινού Ναυτικού πραγματοποίησαν ασκήσεις βολών στο Πεδίο Βολών «Καράβια» στο Μυρτώο Πέλαγος, ενώ κατέπλευσαν  και τον Ναύσταθμο Σαλαμίνας όπου τα επισκέφθηκε ο υπουργός Άμυνας Π.Παναγιωτόπουλος συνοδευόμενος  από τον Γενικό Γραμματέα της Κυβέρνησης Τ. Μπαλτάκο και τον Αρχηγό ΓΕΝ .  

defencenetΔικαστές και εισαγγελείς ζητούν περισσότερα μέτρα ασφαλείας στην Ευελπίδων.

Wed, 17 Oct 2012 03:31:00 +0000

Δύο δικαστικές Ενώσεις, η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος και η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, με αφορμή τη χθεσινή δολοφονία και τον τραυματισμό δύο ανθρώπων στο Πρωτοδικείο Αθηνών, ζητούν από την Πολιτεία να λάβει στα δικαστήρια όλα εκείνα τα αναγκαία μέτρα που απαιτούνται για την προστασία των δικαστών, των δικηγόρων κ.λπ.

Ειδικότερα, η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος, (Ε.Ε.Ε) καλεί «την Πολιτεία να αναλάβει το μείζον μέρος της ευθύνης που της αναλογεί και να λάβει άμεσα τα επιβεβλημένα μέσα προστασίας των δικαστικών λειτουργών, των εργαζομένων στο χώρο των δικαστηρίων, των δικηγόρων, των διαδίκων κ.λπ., των εγκαταστάσεων και των σχετικών υποδομών, ώστε να εμπεδωθεί το αίσθημα ασφάλειας και οι συνθήκες ηρεμίας, υπό τις οποίες και μόνον είναι δυνατή η απονομή της Δικαιοσύνης,
σύμφωνα με τα οριζόμενα στο Σύνταγμα και με όσα προσήκουν σε χώρα τής Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Ακόμη, οι εισαγγελείς υπογραμμίζουν ότι ανάλογα περιστατικά «ανεξάρτητα από τον εξαιρετικό χαρακτήρα τους, αναδεικνύουν την εγκατάλειψη από την Πολιτεία των δικαστικών λειτουργών, των υποδομών απονομής της Δικαιοσύνης, αλλά και των συμμετεχόντων με διάφορες ιδιότητες στο έργο τούτο (νομικών παραστατών, δικαστικών γραμματέων κ.λπ.), καθώς και των διαδίκων-πολιτών, στο έλεος του κοινού εγκλήματος, χωρίς οιαδήποτε αξιόλογη μέριμνα να λαμβάνεται για τη στοιχειώδη ασφάλεια και την προστασία τους, όπως δυστυχώς προκύπτει εκ του αποτελέσματος και δημιουργούν την εντύπωση ότι η εγκληματική δράση, η αυθαιρεσία και η αυτοδικία είναι πρακτική ανεκτή και υλοποιήσιμη ακόμη και μέσα στο χώρο των δικαστηρίων».


Ακόμη, η Ε.Ε.Ε. επισημαίνει ότι «η αβελτηρία της Πολιτείας προβληματίζει ιδιαίτερα σε μια περίοδο που, παράλληλα, προωθούνται με ακατανόητη σπουδή οικονομικά και άλλα μέτρα εις βάρος των λειτουργών της Δικαιοσύνης, τα οποία αναμένεται να τους περιαγάγουν σε καθεστώς πόρρω απέχον της θεσμικής κατοχύρωσής τους από το Σύνταγμα».


Από την πλευρά της, η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων (ΕΔΕ), «εκφράζει την ιδιαίτερη ανησυχία της για τα μέτρα ασφαλείας που τηρούνται στα δικαστήρια της χώρας».


Τέλος, η ΕΔΕ ζητεί από την Πολιτεία «να δώσει την απαιτούμενη προσοχή στην επίλυση αυτού του προβλήματος, που και στο πρόσφατο παρελθόν έχει απασχολήσει με σοβαρά περιστατικά», αλλά και παράλληλα τονίζει ότι «πρέπει να εκπονηθούν άμεσα ρεαλιστικά σχέδια δράσης, τα οποία να μπορούν να υποστηριχθούν και να εφαρμοσθούν από όλους τούς εμπλεκόμενους φορείς».


newsit Καταγγέλλουν σχέδιο εγκατάλειψης του αυτοκινητοδρόμου Ε65.

Tue, 16 Oct 2012 04:18:00 +0000

Πιέσεις να κρατηθεί στην ζωή ο «Άξονας Κεντρικής Ελλάδας» (Ε65) ασκεί η κοινοπραξία που κατασκευάζει το έργο, αποκαλύπτοντας ανοιχτά τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης να καταργήσει την επιδοτούμενη σύμβαση παραχώρησης (οι συμβάσεις του 2007 προέβλεπαν επιδότηση του διοδίου λόγω χαμηλής κυκλοφορίας).

Μολονότι η κυβέρνηση ακροβατεί σε τεντωμένο σχοινί, συνεχίζοντας τις διαπραγματεύσεις με τους εργολάβους, την Δευτέρα ο κ. Γιώργος Περιστέρης, της ΓΕΚ-Τέρνα μίλησε έξω από τα δόντια, σκιαγραφώντας κοντολογίς το «ναυάγιο» του αυτοκινητοδρόμου.

Μιλώντας στο συνέδριο της International Herald Tribune ο κ. Περιστέρης δήλωσε ότι το υπουργείο σκέφτεται να αποζημιώσει τον ανάδοχο με 1 δις. ευρώ και το έργο να μην γίνει. Όπως είπε το

υπουργείο Ανάπτυξης κινείται χωρίς οικονομική και αναπτυξιακή λογική, καθώς με τα ίδια χρήματα το έργο θα μπορούσε να ολοκληρωθεί.

Ιδιαίτερα επικριτικός υπήρξε και με τους χειρισμούς της προηγούμενης κυβέρνησης που όπως είπε κορόιδευε την κοινή γνώμη διατυμπανίζοντας ότι τα διόδια θα μειωθούν με ένα μαγικό τρόπο και τα έργα θα γίνουν. Το αποτέλεσμα ήταν δυόμιση χρόνια να μην έχει γίνει καμία πρόοδος.

«Ακόμα περιμένουμε ένα περίγραμμα λύσης υπό σαφώς πιο δύσκολες συνθήκες και κινδυνεύουμε να χάσουμε ένα πρόγραμμα συνολικού ύψους 8 δις. ευρώ, το οποίο είχε προ διετίας απολύτως εξασφαλισμένα ιδιωτικά κεφάλαια για την χρηματοδότησή του».

Ο επικεφαλής της ΓΕΚ-Τέρνα δεν φάνηκε ιδιαίτερα αισιόδοξος ούτε με τους νεότερους χειρισμούς του υπουργείου Ανάπτυξης που όπως είπε «αντί να πιάσουμε το νήμα της λύσης από εκεί που είχε μείνει πριν την διπλή εκλογική αναμέτρηση και να χρησιμοποιήσουμε το εργαλείο του ΕΣΠΑ για την ταχύτερη υλοποίηση των έργων, ακολουθείται δυστυχώς μία πολιτική μέσω της οποίας το ελληνικό Δημόσιο είναι πιθανότερο να αναγκαστεί να καταβάλει υπέρογκες αποζημιώσεις, να επιστρέψει κονδύλιο στην Ε.Ε. και τα έργα να μην γίνουν ποτέ».

Οι δηλώσεις του κ. Περιστέρη αντανακλούν τις πιέσεις, τα συμφέροντα αλλά και τις μεγάλες δυσκολίες που υφίστανται στο παρασκήνιο των συμβάσεων παραχώρησης. Αποτελούν συγχρόνως την δημόσια απάντηση της εταιρείας στο σχέδιο της κυβέρνησης να εγκαταλείψει οριστικά τον Ε65 καθώς θεωρείται ένα έργο μη βιώσιμο που καθίσταται εξαιρετικά δύσκολο υπό τις παρούσες συνθήκες να χρηματοδοτηθεί από τις τράπεζες.

Λάθος χειρισμούς φαίνεται να χρεώνει ο τεχνικός όμιλος και στο θέμα της διαχείρισης του ΕΣΠΑ. «Αντί να προτάσσονται επενδύσεις που θα χρειαστούν τουλάχιστον 1-2 χρόνια για να εγκριθούν και να παρκάρονται χρήματα ως προκαταβολές χωρίς καμία πρακτική χρησιμότητα, θα πρέπει να εξοφληθούν άμεσα τα οφειλόμενα σε ήδη υλοποιημένες επιδοτούμενες επενδύσεις. Έτσι θα πέσει  ζεστό χρήμα στην αγορά που στενάζει από τα φέσια και θα αποφευχθεί η άμεση απώλεια θέσεων εργασίας από υγιείς επιχειρήσεις που καταστρέφονται από την μη πληρωμή των οφειλομένων».Φοβούνται νέα δεκεμβριανά στην κυβέρνηση...

Mon, 15 Oct 2012 08:10:00 +0000

Όπου σταθούν κι όπου βρεθούν μοιράζονται την αγωνία τους για επικείμενα παρατεταμενα επεισόδια σε όλες τις γωνίες της χώρας.
Κι όπως σημειώνουν... Όχι και αδικαιολόγητα!
Φράσεις όπως «θα μας πάρουν με τις πέτρες», «δε θα τολμήσουμε να ξαναπατήσουμε στην περιφέρεια μας», «ποιος ήρωας θα παρευρεθεί στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου» δίνουν και παίρνουν στο καφενείο της βουλής!

Δεν γνωρίζουμε αν τελικά θα εξελιχθεί έτσι η κατάσταση. Το μόνο σίγουρο είναι ότι αν τα πράγματα έρθουν έτσι τότε η χώρα θα πτωχεύσει πραγματικά και βέβαια και η τρόικα δε θα πάρει ούτε 1 ευρώ!Αυτός είναι νόμος: Χωρίς απόδειξη δεν θα πληρώνουμε πουθενά!

Mon, 15 Oct 2012 08:08:00 +0000

Φανταστείτε τη σκηνή. Μόλις έχετε ολοκληρώσει ένα πλούσιο γεύμα σε ένα ακριβό εστιατόριο. Ο λογαριασμός έρχεται αλλά δεν συνοδεύεται με απόδειξη. Εσείς δεν έχετε να κάνετε τίποτα άλλο παρά να ευχαριστήσετε τον ιδιοκτήτη για το γεύμα και να φύγετε χωρίς να πληρώσετε ούτε ευρώ!
Μπορεί να φαντάζει σενάριο επιστημονικής φαντασίας αλλά στην Ελλάδα του 2012 μπορεί να συμβεί. Κι αυτό γιατί το υπουργείο Ανάπτυξης ετοιμάζει διάταξη με την οποία ο καταναλωτής δεν θα είναι υποχρεωμένος να πληρώνει ένα προϊόν εάν ο καταστηματάρχης δεν του κόβει απόδειξη.

Το μέτρο θα ξεκινήσει από τα εστιατόρια και θα επεκταθεί σε γιατρούς, ταξιτζήδες και άλλους κλάδους ελεύθερων επαγγελματιών, αναφέρει το iefimerida.gr.Το πόρισμα της Τράπεζας της Ελλάδας για τους ομογενείς-"σωτήρες" με τα 600 δις.

Sun, 14 Oct 2012 10:19:00 +0000

Οριστικό τέλος βάζει με πόρισμά της η Τράπεζα της Ελλάδος στην πολύκροτη υπόθεση των 600 δισ. που υποτίθεται ότι κατέθεσε η οργάνωση End National Debt (END) των κ.κ. Σώρρα και Λαμπράκη για να «σώσει» την Ελλάδα από το δημόσιο χρέος.Σύμφωνα με το πόρισμα που αποκαλύπτει η εφημερίδα «Έθνος της Κυριακής», η έρευνα που έγινε από την Τράπεζα της Ελλάδος έδειξε ότι δεν υπήρξε ποτέ τέτοια κατάθεση σε καμία τράπεζα του Καναδά. Παράλληλα, οι περίφημες μπίζνες του κυρίου Σώρρα είναι… αέρας κοπανιστός καθώς δεν υπάρχουν οι εταιρείες που υποτίθεται ότι έχει ή εμπλέκονται στην υπόθεση ενώ… ανύπαρκτη είναι και η περίφημη οργάνωση END.Ειδικότερα, στο πόρισμα αναφέρεται επί λέξη πως η έρευνα για τα 600 δισ. του κ. Σώρρα έδειξε πως «πρόκειται περί απάτης». Κι αυτό γιατί:Οι εταιρείες που αναφέρουν οι «εκπρόσωποι» της END στις δηλώσεις και στα «έγγραφα» που έχουν εμφανίσει (Federal Stock Transfer, Woodridge Ontario, Federal Funding και Diamond & Diamond) δεν υπάρχουν και δεν είναι καταχωρημένες σε καμία τραπεζική επετηρίδα.Η οργάνωση END είναι επίσης ανύπαρκτη. Μοναδική αναφορά της γίνεται σε πληρωμένη διαφήμιση στο δίκτυο CNW Canada Newswire ως ΜΚΟ με ιδρυτικό μέλος τον Αρτέμιο Σώρρα, πρόεδρο τον Μανώλη Λαμπράκη και τον Antony Diamont ως «διευθυντή» του γραφείου Καναδά!Οι αναφορές που υπάρχουν στο διαδίκτυο για την Diamond & Diamond Merchant Banking Group δείχνουν ότι πρόκειται για εταιρεία-απάτη ενώ εκκρεμεί εις βάρος της προσωρινή εντολή της αρμόδιας αρχής Ontario Securities Commission.Τέλος, στην αναφερόμενη διεύθυνση της Federal Stock Transfer & Custody Agents που υποτίθεται ότι εγγυάται την καταβολή των 600 δισ. δολαρίων υπάρχει απλώς ένα συγκρότημα με εστιατόρια και καφετέριες.Με δήλωσή του, ο υπεύθυνος Τύπου της Τράπεζας του Μόντρεαλ, Ραλφ Μαράνκα, διαψεύδει ότι έχει γίνει κατάθεση 600 δισ. δολαρίων σε CDRS (κηδεμονευόμενες καταθετικές αποδείξεις) με αντίκρυσμα αμερικάνικα ομόλογα ίδιου ύψους όπως υποστήριξε ο άφαντος πλέον Μανώλης Λαμπράκης: «Τα δημοσιεύματα περί κατάθεσης 600 δισ. δολαρίων στην BMΟ (Bank of Montreal) δεν είναι αξιόπιστα», σημειώνει ο κ. Μαράνκα.Πλέον, μετά το επίσημο πόρισμα της Τράπεζας της Ελλάδος και τη διάψευση της Τράπεζας του Μόντρεαλ καταρρίπτονται όλοι οι ισχυρισμ[...]Τα 300 αρχ....

Sun, 14 Oct 2012 09:31:00 +0000
"Μέγα το της Θαλάσσης κράτος" στο Αιγαίο, αλλά αυτό δεν θα είναι η Ελλάδα σε 10 χρόνια...

Sat, 13 Oct 2012 10:31:00 +0000

Ολική ανατροπή της ισορροπίας στο Αιγαίο σε ότι αφορά την ναυτική ισχύ (το μοναδικό τομέα στον οποίο τουλάχιστον στα χαρτιά η Ελλάδα διατηρούσε μέχρι σήμερα την ισορροπία και ίσως μία ελαφρά υπεροχή). Σύμφωνα με την ιστοσελίδα http://turkishnavy.net/  τα άμεσα σχέδια της τουρκικής πολιτικής ηγεσίας περιλαμβάνουν την ναυπήγηση 26 πολεμικών πλοίων, 12 αποβατικών, τριών βοηθητικών και απροσδιόριστο αριθμό νέων πολεμικων στα τέλη της τρέχουσας δεκαετίας. Η συνολική δαπάνη για την χρηματοδότηση προγραμμάτων που αφορούν το Ναυτικό της Τουρκίας θα φτάσει τα 8 δισ δολαρίων εκ των οποίων τα 6,8 δισ δολάρια αφορούν νέες ναυπηγήσεις οι οποίες φυσικά θα πραγματοποιηθούν στα τουρκικά ναυπηγεία. Ως μέτρο σύγκρισης της σημασίας που δίνει η κυβέρνηση Erdogan στο τουρκικό Ναυτικό είναι ότι το τελευταίο θα απορροφήσει δαπάνες 8 δισ δολαρίων επι συνόλου 27 δισ δολαρίων που θα δαπανηθούν για εξοπλισμούς από την Τουρκία τα επόμενα χρόνια δηλαδή το 29,7% των συνολικών εξοπλιστικών δαπανών.Πιο αναλυτικά στο άμεσο μέλλον το τουρκικό Ναυτικό και η Ακτοφυλακή θα παραλάβει τις τρείς από τις τέσσερις κορβέτες κλάσης Dost που ναυπηγούνται στα ναυπηγεία RMK του επιχειρηματία Koc για την τουρκική Ακτοφυλακή, έχει ήδη παραλάβει μία φρεγάτα τύπου Milgem κλάσης Ada, 7 (από τα 16 υπο ναυπήγηση) περιπολικά ανοικτής θαλάσσης YTKB, έχουν εκσυγχρονιστεί και παραδοθεί 4 περιπολικά τύπου SAR-35 επίσης της Ακτοφυλακής και 8 ταχέα αποβατικά πλοία. Παράλληλα υπογράφηκαν τα συμβόλαια για την σχεδίαση του μεγάλου πλοίου ανεφοδιασμού Στόλου, για την ναυπήγηση του πλοίου διάσωσης πληρωμάτων υποβρυχίων, των δύο μεγάλων πλοίων έρευνας και διάσωσης, την ναυπήγηση του πλοίου σεισμικών ερευνών που θα αντικαταστήσει το γνωστό Seismic και τον εκσυγχρονισμό των περιπολικών της Ακτοφυλακής τύπου SAR-33. Στο προσεχές μέλλον το τουρκικό Ναυτικό θα υπογράψει το συμβόλαιο για την ναυπήγηση της φρεγάτας Milgem S βελτιωμένης έκδοσης των υπαρχόντων δύο φρεγατών Milgem (η πρώτη η Heybeliada (F-511) παραδόθηκε στις 27 Σεπτεμβρίου 2011 και η δεύτερη η Büyükada (F-512) πραγματοποιεί την περίοδο αυτή θαλάσσιες δοκιμές). Το αμέσως επόμενο συ[...]Τι φοβάται η HSBC; ο ασφαλίτης....

Sat, 13 Oct 2012 10:25:00 +0000

Στα βόρεια προάστια ένα απο τα τρωκτικά μας εντόπισε έναν τύπο αργά την νύχτα,να φυλάει την HSBC (δεν λέμε το υποκαταστημα ωστε να μην κανουμε ρόμπα τον ασφαλίτη), ένας λοιπόν ασφαλίτης κρύβεται σε συμβατικό αυτοκινητο και έχει και εναν ασύρματο που δίνει "εικόνα" απο την τραπεζα, εαν ειναι ολα ΟΚ, τι φυλάτε ρε; τις τζαμαρίες;

Φεύγει η Coca Cola από το ελληνικό χρηματιστήριο.

Fri, 12 Oct 2012 04:58:00 +0000

Η κατάσταση πολιορκίας, στην οποία βρίσκεται η ελληνική οικονομία οδηγεί τις μεγάλες ελληνικές επιχειρήσεις σε κύμα φυγής από τη χώρα.Μετά τη ΦΑΓΕ  που μετέφερε την έδρα της στο Λουξεμβούργο, τώρα και η Coca Cola  φεύγει από το ελληνικό Χρηματιστήριο. Συγκεκριμένα πριν το άνοιγμα του ΧΑ σήμερα το πρωί ανακοινώθηκε ότι η Coca Cola HBC  ΑG κατέθεσε προαιρετική δημόσια πρόταση ανταλλαγής για την απόκτηση του συνόλου των κοινών ονομαστικών μετοχών της Coca Cola Ελληνική Εταιρία Εμφιάλωσης ΑΕ με αντάλλαγμα μετοχές της Coca Cola HBC.Ο λόγος για τον οποίο οι βασικοί μέτοχοι της Coca Cola, δηλαδή η οικογένεια Δαυίδ, προχώρησε σε αυτή την κίνηση είναι για να συγκεντρώσει και να διαγράψει τις μετοχές απο το ΧΑ προκειμένου να εισαγάγει την Coca Cola Ελληνική Εταιρία Εμφιαλώσεως στην premium αγορά του Χρηματιστηρίου του Λονδίνου.Το πλήγμα για το ελληνικό χρηματιστήριο είναι καίριο καθώς η Coca Cola ήταν η εισηγμένη εταιρία με τη μεγαλύτερη κεφαλαιοποίηση. Μετά την κατάρρευση των τραπεζικών μετοχών, ο βιομηχανικός κολοσσός της Coca Cola-3 Ε -μαζί με τον ΟΤΕ και τον υπό πώληση ΟΠΑΠ αποτελούν τη βιτρίνα του ΧΑ. Πηγές από την εταιρία, έκαναν λόγο για επαναδιαπραγμάτευση  της μετοχής της Coca Cola 3 E στο  XA , δηλαδή για παράλληλη διαπραγμάτευση, μετά την εισαγωγή στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου. Ταυτόχρονα διαβεβαίωναν κατηγορηματικά ότι η συγκεκριμένη εξέλιξη  δεν σημαίνει αποχώρηση από την Ελλάδα. Ωστόσο, προφανώς για φορολογικούς λόγους, η εταιρεία μεταφέρει την έδρα της στην Ελβετία.Κανείς δεν μπορεί να προδικάσει τη  σημασία της εξόδου από το ΧΑ στο μέλλον καθώς η διοίκηση της εταιρίας εδώ και δύο χρόνια προειδοποιεί ανοικτά την ελληνική κυβέρνηση για φυγή από τη χώρα λόγω της υπερβολικής φορολόγησης, της αύξησης του ειδικού φόρου σε αναψυκτικά και νερά. Σημειώνεται ότι η 3Ε  πριν περίπου 1,5 χρόνο  μετέφερε από την Ελλάδα στη Βουλγαρία το κέντρο διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού.  Η μετοχή της Coca Cola διαπραγματευόταν στο ΧΑ και παράλληλα στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης. Τώρα το κέντρο διαπραγμάτευσης θα είναι στο Λονδίνο και παράλλ[...]Άνεργος ένας στους τέσσερις Έλληνες,Πάνω από 1.000 άτομα χάνουν τη δουλειά τους κάθε ημέρα!

Fri, 12 Oct 2012 04:53:00 +0000

Έσπασε και το «φράγμα» του 25% η ανεργία στη χώρα και διαμορφώθηκε στο 25,1% τον Ιούλιο εφέτος, καθώς πλέον περισσότερα από 1.000 άτομα χάνουν τη δουλειά τους κάθε ημέρα.

Ο αριθμός των ανέργων ανήλθε σε 1.261.604 άτομα και προκαλείται σοκ από το γεγονός ότι οι άνεργοι αυξήθηκαν κατά 377.991 άτομα (αύξηση 42,8%) σε σχέση με τον Ιούλιο 2011 (ποσοστό ανεργίας 17,8%) και κατά 23.255 άτομα (αύξηση 1,9%) σε σχέση με τον Ιούνιο εφέτος (ποσοστό ανεργίας 24,8%). Η κατάσταση επιδεινώνεται διαρκώς στους νέους έως 24 ετών, στους οποίους η ανεργία εκτινάχθηκε στο 54,2%. Ενώ, η Αττική- όπου διαμένουν τα περίπου 2/3 του πληθυσμού της χώρας- πέρασε στη 2η θέση μεταξύ των περιφερειών, με ποσοστό ανεργίας 25,2%. Το μεγαλύτερο ποσοστό ανεργίας (27,1%) σημειώνεται στην Περιφέρεια Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας.Σύμφωνα, επίσης, με την έρευνα εργατικού δυναμικού της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ), το σύνολο των απασχολουμένων τον Ιούλιο 2012 εκτιμάται ότι ανήλθε σε 3.763.142 άτομα. Οι απασχολούμενοι μειώθηκαν κατά 329.086 άτομα σε σχέση με τον Ιούλιο πέρυσι (μείωση 8%) και αυξήθηκαν κατά 5.364 άτομα σε σχέση με τον Ιούνιο εφέτος (αύξηση 0,1%).

Οι οικονομικά μη ενεργοί (τα άτομα που δεν εργάζονται ούτε αναζητούν εργασία) ανήλθαν σε 3.356.276 άτομα και μειώθηκαν κατά 2.236 άτομα σε σχέση με τον Ιούλιο 2011 (μείωση 0,1%) και κατά 3.406 άτομα σε σχέση με τον Ιούνιο 2012 (μείωση 0,1%).


Η ανεργία παραμένει «γένους θηλυκού», καθώς στις γυναίκες αυξήθηκε στο 29% (από 21,4% τον Ιούλιο πέρυσι), ενώ στους άνδρες στο 22,3% (από 15,1% έναν χρόνο πριν).


Ηλικιακά, οι νέοι 15- 24 ετών πλήττονται με ποσοστό ανεργίας 54,2% (από 42,6% τον Ιούλιο 2011), ενώ ακολουθεί η πλέον παραγωγική ηλικία των 25- 34 ετών (31,4% από 24,4%). Έπονται οι ηλικίες 35- 44 ετών (21,3% από 14,5%), 45- 54 ετών (18,2% από 12,3%), 55- 64 ετών (14,2% από 8,7%) και 65- 74 ετών (5% από 2,8%).


Σε επίπεδο αποκεντρωμένων διοικήσεων της χώρας, τις τρεις πρώτες θέσεις του «μαύρου καταλόγου» καταλαμβάνουν, η Ήπειρος- Δυτική Μακεδονία (27,1% τον Ιούλιο 2012 από 19% τον Ιούλιο 2011), η Αττική (25,2% από 17,5%) και η Μακεδονία- Θράκη (24,9% από 19,7%). Ακολουθούν, η Θεσσαλία- Στερεά Ελλάδα (24,2% από 18,3%), η Πελοπόννησος- Δυτική Ελλάδα- Ιόνιοι Νήσοι (22,9% από 16%), η Κρήτη (22,8% από 14,6%) και το Αιγαίο (22,4% από 13,5%).


proto thema Καταιγίδα στα ακίνητα – Φόρος σε σπίτια, οικόπεδα, χωράφια...νόμιμοι κρατικοί κλέφτες.

Thu, 11 Oct 2012 09:35:00 +0000

ΟΛΟΙ όσοι έχουν στο όνομά τους έστω και ένα χωράφι θα κληθούν να πληρώσουν πλέον φόρο. Σπίτια, γραφεία, οικόπεδα εντός και εκτός σχεδίου, αγροτεμάχια.
Κάθε δομημένη και μη επιφάνεια θα φορολογηθεί με στόχο να κερδίσει από αυτούς τους νέους φόρους το κράτος περίπου 3 δισ. και μάλιστα άμεσα μέσα στο 2013, οπότε και θα ξεκινήσει η εφαρμογή του νέου φόρου.

Σύμφωνα με τα όσα εξέτασε χθες η διακομματική των τριών κομμάτων που μετέχουν στην κυβέρνηση θα μειωθεί το αφορολόγητο για τον ΦΠΑ από τις 200.000 στις 100.000 για το σύνολο της ατομικής περιουσίας.


Το εναλλακτικό σενάριο προβλέπει σύμφωνα με την “Ημερησία” να εφαρμοστεί αφορολόγητο όριο μόνο για μια κατοικία κάθε φορολογούμενου μέχρι ένα όριο αξίας (π.χ. 100.000 ή 150.000 ευρώ) και μέχρι ένα όριο επιφάνειας (π.χ. 80 ή 100 τ.μ.). Από κει και πέρα όλη η υπόλοιπη αξία της ακίνητης περιουσίας θα πρέπει να υπόκειται σε φόρο.

Ο νέος φόρος θα είναι με κλίμακα. Θα έχει πολλά κλιμάκια ενώ στις σκέψεις του υπουργείου Οικονομικών είναι οι συντελεστές να ξεκινούν από 0,1% και να φθάνουν ακόμη μέχρι και 3% ή 4% για τις πολύ μεγάλες περιουσίες.


Τα αγροτεμάχια μάλλον θα φορολογηθούν ξεχωριστά, ακόμη δεν έχει ολοκληρωθεί το περιουσιολόγιο, οπότε μάλλον πάμε σε διαφορετικό φόρο. Εδώ θα υπάρχουν κριτήρια για τη φορολόγηση όπως το είδος της έκτασης, αν είναι δηλαδή αγρός, αγροτεμάχιο, βοσκότοπος κ.λπ., η απόστασή της από τη θάλασσα, το εάν η έκταση είναι αρδευόμενη ή όχι, το εάν έχει πρόσοψη ή προσόψεις σε εθνικό, επαρχιακό ή αγροτικό δρόμο και εάν έχει εντός της επιφανείας της και ανεγερθέντα κτίσματα.


Αγρότες: το σενάριο προβλέπει ότι δεν θα εξαιρεθούν όλοι οι κατά κύριο επάγγελμα αγρότες αλλά θα ισχύσουν και εδώ κριτήρια, όπως ο αριθμός των στραμμάτων. Τα πολλά στρέμματα κάνουν κάποιον... μεγαλοαγρότη και έτσι θα υπάρξει και σε αυτή την περίπτωση φορολόγηση.


Όλα θα έχουν πλήρως καθοριστεί ώς τέλη Νοεμβρίου οπότε και το σχετικό νομοσχέδιο θα κατατεθεί στη Βουλή.Τα «ειδικά» ενδιαφέροντα της Α.Μέρκελ δύο εβδομάδες πριν την έναρξη των ερευνών…

Wed, 10 Oct 2012 08:47:00 +0000

«Για ποιο λόγο πήγε η Α.Μέρκελ στην Ελλάδα», διερωτώνται οι αναλυτές σε ολόκληρη την Ευρώπη αφού η απόφαση ελήφθη την περασμένη εβδομάδα ξαφνικά και ανακοινώθηκε μόλις την περασμένη Παρασκευή δηλαδή πέντε ημέρες πριν από την άφιξη της στην Ελλάδα. Το βέβαιο είναι ότι ορισμένα πράγματα δεν λέγονται από τηλεφώνου, ούτε μέσω τηλεδιάσκεψης. Λέγονται από κοντά στα επτασφράγιστα διαμερίσματα.
Το να έρθει η Α.Μέρκελ για να «δει από κοντά» την κατάσταση («να την εποπτεύσει» είπε χαρακτηριστικά) νομίζουμε ότι δεν υφίσταται ως λόγος έλευσης, αφού είναι βέβαιο ότι γνωρίζει πολύ καλά την κατάσταση στην Ελλάδα.
Η απάντηση είναι άλλη και έρχεται από την Κύπρο. Πριν από 22 μήνες η γερμανίδα Καγκελάριος είχε επισκεφτεί επίσης αιφνιδιαστικά και για μόνο 8 ώρες την Λευκωσία.

Όλοι τότε είχαν απορήσει με αυτή την επίσκεψη διότι ουδέποτε η Γερμανία είχε ασχοληθεί ενεργά με το κυπριακό ζήτημα. Επομένως ποιος ήταν ο λόγος για τον οποίο η Α. Μέρκελ επισκέφτηκε την Κύπρο ξαφνικά. Ο λόγος και σε εκείνη αλλά και στην σημερινή επίσκεψη είναι ο ίδιος και δεν είναι άλλος από τα
ενεργειακά κοιτάσματα που βρίσκονται στις ΑΟΖ Ελλάδας και Κύπρου.

Ένας πλήρης φάκελος έχει παραδοθεί πριν από μερικές ημέρες στο πρωθυπουργικό γραφείο από την γερμανική πρεσβεία και αφορούσε ακριβώς αυτό: Την αξιοποίηση των κοιτασμάτων «προς όφελος της Ευρώπης» (διάβαζε «προς όφελος της Γερμανίας»)…
Η Γερμανία μπορεί να είναι η πρώτη εξαγωγός χώρα της Ευρώπης και η τρίτη εξαγωγική δύναμη του κ΄σομου, αλλά το μόνιμο στρατηγικό πρόβλημά της είναι η ανυπαρξίας πηγών ενέργειας. Κάτι που το πλήρωσε ακριβά και ο Α.Χίτλερ τον Β’Π.Π., όταν «ξέμεινε» από βενζίνη και πετρέλαιο, ειδικά μετά την απώλεια της Ρουμανίας.
Η Ελλάδα και η Κύπρος είναι οι μοναδικές χώρες στην ΕΕ που είτε έχουν εντοπίσει είτε έχουν μεγάλες πιθανότητες να εντοπίσουν κοιτάσματα υδρογονανθράκων. Η «στενή» (μέχρι ασφυξίας…) σχέση τους μρ την Γερμανία, εξασφαλίζει στο Βερολίνο, αυτό πυο ποτέ δεν είχε: Ενέργεια.
Όταν ο Α,Μέρκελ επισκέφθηκε τον πρόεδρο Χριστόφια έναντι της Τουρκίας όταν τον επισκέφτηκε στο προεδρικό Μέγαρο τον Ιανουάριο του 2011 ούτε είναι τυχαία η σημερινή επίσκεψη στο Μαξίμου για μία χώρα με περιορισμένους ενεργειακούς πόρους όπως η Γερμανία (με παραγωγή 147.200 βαρέλια πετρέλαιο την ημέρα και ημερήσια κατανάλωση 2,5 εκατ. βαρέλια, και 12,65 δισ. κυβικά μέτρα φυσικού αερίου παραγωγή με ανάγκες για 99,5 δισ κυβικά μέτρα την ημέρα) και με μία οικονομία που πραγματοποιεί εξαγωγές αξίας 1 τρισ. ευρώ.
Είναι άραγε τυχαίο ότι η Μέρκελ έρχεται στην Ελλάδα δύο εβδομάδες πριν αρχίσουν οι σεισμικές έρευνες στην ελληνική ΑΟΖ οι οποίες θα αποκαλύψουν τον ερχόμενο Μάιο το μέγεθος του ενεργειασκού πλούτου της χώρας;

defencenet«Φεύγει» η ΦΑΓΕ από την Ελλάδα...

Wed, 10 Oct 2012 08:44:00 +0000

Η διοίκηση του ομίλου αποφάσισε να μεταφέρει την έδρα της ΦΑΓΕ στο Λουξεμβούργο.
Τη μεταφορά της έδρας της ΦΑΓΕ στο Λουξεμβούργο, αποφάσισε η διοίκηση του ομίλου. Ειδικότερα, όπως ανακοινώθηκε στο επενδυτικό κοινό, ολοκληρώθηκε την 1η Οκτωβρίου η εσωτερική αναδιάρθρωση του ομίλου ΦΑΓΕ με στόχο την ενίσχυση της αποτελεσματικότητας της εταιρικής του δομής προκειμένου αυτή να αντικατοπτρίζει καλύτερα τον ολοένα και πιο παγκόσμιο χαρακτήρα των δραστηριοτήτων του, όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση προς τους επενδυτές.
Ως αποτέλεσμα της αναδιάρθρωσης αυτής, η FAGE International SA, νεοσυσταθείσα εταιρεία με έδρα το Λουξεμβούργο, που ελέγχεται από τους Ιωάννη και Κυριάκο Φιλίππου, είναι η μητρική εταιρεία για το σύνολο των δραστηριοτήτων του ομίλου.
Σε ό,τι αφορά στις δραστηριότητες της ΦΑΓΕ στην Ελλάδα, πραγματοποιούνται μέσω της ελληνικής θυγατρικής της ΦΑΓΕ Dairy Industry (πρώην μητρική του ομίλου) ενώ οι δραστηριότητες της ΦΑΓΕ στο εξωτερικό θα γίνονται μέσω της νεοσυσταθείσας θυγατρικής στο Λουξεμβούργο, της FAGE Luxembourg S.a.r.l.
Σε σχετικές δηλώσεις του ο Αθανάσιος Φιλίππου, διευθύνων σύμβουλος της ΦΑΓΕ ανέφερε χαρακτηριστικά: «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε την ολοκλήρωση της αναδιάρθρωσης η οποία βασίζεται στην ελληνική μας κληρονομιά ενώ μας βοηθά να ανταγωνιστούμε ακόμα πιο αποτελεσματικά στην παγκόσμια αγορά. Η παγκόσμια ζήτηση για τα προϊόντα μας συνεχίζει να αυξάνεται και είμαστε έτοιμοι να επωφεληθούμε από τις εξελίξεις στην αγορά στην Ευρώπη, στη Βόρεια Αμερική και όπου αλλού μπορεί να προκύψει».Επίθεση των Anonymous στα μέτρα για τη Μέρκελ.

Tue, 09 Oct 2012 09:32:00 +0000

Πολλές ελληνικές κυβερνητικές ιστοσελίδες δέχτηκαν επίθεση τη Δευτέρα από τους "Ανώνυμους", την οργάνωση των πειρατών του κυβερνοχώρου, μόλις μία ημέρα πριν την επίσκεψη της γερμανίδας καγκελαρίου, Άνγκελα Μέρκελ στη χώρας μας.

Πολλές ήταν οι ιστοσελίδες που για ένα σύντομο χρονικό διάστημα, το βράδυ της Δευτέρας, δεν ήταν δυνατό να ανοίξουν, συμπεριλαμβανομένων του υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, της αστυνομίας και του υπουργείου Δικαιοσύνης. Το μήνυμα που αναγραφόταν στις ιστοσελίδες ήταν "η σελίδα δεν μπορεί να εμφανιστεί".
Οι Ανώνυμοι ανάρτησαν στην ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης, Twitter, μηνύματα μέσω των οποίων αναλάμβαναν την ευθύνη για τις κυβερνοεπιθέσεις.

Σε βίντεο, το οποίο ανάρτησαν στο YouTube, η οργάνωση ασκεί κριτική στην τεράστια επιχείρηση ασφαλείας και τα δρακόντεια μέτρα που έχουν προγραμματιστεί προκειμένου να περιοριστούν οι διαδηλώσεις κατά της Μέρκελ. 


newsit To απόρρητο σχέδιο ασφάλειας της Α.Μέρκελ: Το ίδιο εφαρμόστηκε και στο ... Αφγανιστάν!

Mon, 08 Oct 2012 09:54:00 +0000

Ένα ατσάλινο δίκτυο ασφάλειας έχει ήδη πλεχθεί γύρω από την καγκελάριο Α.Μέρκελ, η οποία αύριο επισκέπτεται την Αθήνα. Περί τις 12.00 περιμένουμε η καγκελάριος της Γερμανίας θα αφιχθεί στο κέντρο της Αθήνας σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, καθώς το πρόγραμμα της είναι άκρως απόρρητο και γενικά τα μέτρα ασφαλείας που λαμβάνονται είναι ανάλογα με αυτά που έλαβε η Γερμανίδα καγκελάριος κατά την επίσκεψή της στο Αφγανιστάν. Ελεύθεροι σκοπευτές θα είναι ακροβολισμένοι σε όλο το μήκος της διαδρομής της από το αεροδρόμιο μέχρι το προεδρικό μέγαρο, οχήματα με ειδικά συστήματα νέκρωσης ηλεκτρονικών εκπομπών θα προηγούνται του θωρακισμένου πρωθυπουργικού αυτοκινήτου (για να αποφευχθούν ενεργοποιήσεις οχημάτων βομβών ή γενικότερα εκρηκτικών μηχανισμών με κινητό τηλέφωνο ή με τηλεκτροντρόλ), ενώ ήδη ερευνώνται όλα τα σημεία της διαδρομής, έστω και αν είναι απόρρητη, για την ύπαρξη περίεργων δεμάτων, αντικειμένων κλπ. Δεν θα υπάρχουν καθόλου κάδοι σκουπιδιών σε όλο το μήκος της διαδρομής της από το αεροδρόμιο μέχρι του Μαξίμου, καθώς εκεί κρύβονται εύκολα εκρηκτικοί μηχανισμοί. Ασθενοφόρο θα παρακολουθεί την πομπή σε όλη την διαδρομή και όλα τα σημεία όπου θα παρατεθούν επίσημα γεύματα όπως το Μουσείο της Ακρόπολης, έχουν αποκλειστεί και ερευνώνται. Ερευνώνται όλες οι ανισόπεδες διαβάσεις και οι υπόνομοι των σημείων που θα περάσει προκειμένου να αποφευχθεί η τοποθέτηση εκρηκτικών μηχανισμών ή να εντοπιστούν αν έχουν προ-τοποθετηθεί. Θα υπάρξουν ειδικοί δοκιμαστές για το φαγητό της για να αποκλειστεί η περίπτωση δηλητηρίασής της (!) και υπάρχουν ειδικά σχέδια και οχήματα τα οποία να μπορούν να αναταποκριθούν ακόμα και σε εκτόξευση ρουκετών κατά του αυτοκινήτου της, αν και κάτι τέτοιο θα προϋπόθετε την διάρρηξη του ιστού ασφαλείας, ο οποίος μπορεί να χαρακτηριστεί "ατσάλινος".  Χαρακτηριστικό είναι ότι θα υπάρχουν και ειδικές ομάδες ελέγχου των περιοχών γύρω από το αεροδρόμιο για να αποφευχθεί εκτόξευση βλημ[...]Ξεκινά πάλι το έργο της τάφρου στον Έβρο κόντρα στην άρνηση της τρόϊκας

Sun, 07 Oct 2012 09:47:00 +0000

Με εντολή του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Παναγιωτόπουλου και κατόπιν των αποκαλύψεων για την εγκατάλειψη της αμυντικής προπαρασκευής της χώρας, παρακάμπεται η τρόϊκα και ξεκινά πάλι το κορυφαίο οχυρωματικό έργο της διάνοιξης της αντιαρματικής τάφρου στον Εβρο! Το έργο, μετά την αποχώρηση του εμπνευστή του πρώην Α/ΓΕΣ Φ. Φράγκου, από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, όσο και αμ φαίνεται παράδοξο, εκτός από την τρόϊκα συνάντησε και πολέμιους εντός των ΕΔ, οι οποίοι και το είχαν σταματήσει με την συνηγορία της τρόϊκας. Το όλο κόστος ήταν μόνο 36.000.000 ευρώ και αφορούσε τα καύσιμα και τα ανταλλακτικά των συστημάτων του Μηχανικού που μέσα σε χρόνο ρεκόρ είχε ολοκληρώσει περίπου το 40% του όλου έργου.   Η διάνοιξη είχε περιοριστεί πριν από δύο μήνες σε μία βάρδια και εν συνεχεία σταμάτησε τελείως. Μετά τα δημοσιεύματα το θέμα τέθηκε σε διαβούλευση στο Επιτελείο και ο υπουργός ζήτσε ενημέρωση. Η απάντηση ήταν οτι "Πρέπει να κόψουμε κονδύλια", αλλά η ανταπάντηση του Π.Παναγιωτόπουλου ήταν ότι "Έχω ιδία άποψη. Το έργο πρέπει να συνεχιστεί έστω και με μία βάρδια" και έτσι τα έργα ήδη ξεκίνησαν. Με πλάτος στέψης 30-35 μέτρων βάθος 7 μέτρα, ύψος αναχώματος 7 μέτρα και εκτιμώμενη χωρητικότητα νερού με πλήρη πλήρωση 27.230.000 κ.μ. η τάφρος του Έβρου αποτελεί μία χαμηλού κόστους λύση, δεδομένου ότι κατασκευάζεται από τον ΕΣ,  για την εξουδετέρωση των τουρκικών συστημάτων ζεύξης υδάτινου κωλύματος. Δεν αποτελεί πανάκεια, αφού στην εποχή των αερομεταφορών τα στατικά οχυρωματικά έργα λίγα προσφέρουν, αλλά αν μελετηθεί καλά η διάταξη μπορεί να προσφέρει πολλά.  Σημειώνεται ότι ένα τμήμα της τάφρου προϋπήρχε στο προγεφύρωμα του Κάραγατς  αλλά μετά από την εξοπλιστική «κούρσα» του τουρκικού Στρατού για την απόκτηση μέσων που θα μηδένιζαν τον χρόνο διάβασης του ποταμού Έβρου, αποφασίστηκε η διεύρυνσης της και η επέκτασης της προς τον νότο ώστε να καλύψει το σύνολο της μεθορίου.  Μέσα σε τρία χρόνια η Άγκυρα προμ[...]Βρε καλώς τα παιδιά...

Sat, 06 Oct 2012 09:33:00 +0000
Προτιμούν facebook και twitter παρά το σεξ!

Sat, 06 Oct 2012 09:12:00 +0000

Η περιήγηση στο Facebook και το Twitter φαίνεται πιο δελεαστική από μια σεξουαλική σχέση ή το κάπνισμα, όπως προκύπτει από έρευνα που δόθηκε στη δημοσιότητα.

Τα αποτελέσματα της έρευνας δείχνουν πως η συμμετοχή στις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης--ακολουθώντας κάποιον στο Twitter ή αναρτώντας φωτογραφίες και σχόλια στο Facebook--είναι πιο ισχυρός πειρασμός από το σεξ και το τσιγάρο.

Η έρευνα διεξήχθη σε διάστημα μιας εβδομάδας στη Γερμανία από μέλη του πανεπιστημίου του Σικάγο.


"Είναι σαφώς πιο δύσκολο να αντισταθεί κανείς στην επιθυμία για τα μέσα αυτά γιατί είναι πιο εύκολα προσβάσιμα και δεν κοστίζουν πολύ", επισήμανε στους Los Angeles Times ο Βίλχεμ Χόφμαν, βασικός εισηγητής της έρευνας.


Τα πρόσωπα που συμμετείχαν στην έρευνα ήταν από 18 ως 85 ετών και χρησιμοποιούν συχνά τα

κινητά τους τηλέφωνα--smartphones--για να αναζητήσουν κάτι στο Διαδίκτυο ή να παρακολουθήσουν κάποιον από τους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης.

Όλοι οι συμμετέχοντες απάντησαν σε ερωτήσεις για το σεξ, το ποτό, το τσιγάρο και άλλους πειρασμούς. Από τις απαντήσεις τους προέκυψε πως η περιήγηση και συμμετοχή τους στα δίκτυα αυτά είναι ο πειρασμός στον οποίο δεν μπορούν να αντισταθούν.


Τέλος, η έρευνα έδειξε πως οι περισσότεροι είναι εξαρτημένοι από τη δουλειά τους, σε τέτοιο βαθμό που προτιμούν να εργαστούν από το να υποκύψουν σε κάποιον άλλο πειρασμό.


ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΙΤΣΙΚΗΣ: Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΘΑ ΔΙΑΜΕΛΙΣΤΕΙ Ο,ΤΙ ΚΙ ΑΝ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΚΕΜΑΛΙΚΟΙ.

Fri, 05 Oct 2012 08:55:00 +0000

Ο πλέον πολυσυζητημένος Έλληνας Τουρκολόγος, καθηγητής Δημήτρης Κιτσίκης, μιλάει αποκλειστικά στον "Ε. Κ."O καθηγητής Δημήτρης Κιτσίκης Στην Αθήνα για τις καλοκαιρινές του διακοπές βρίσκεται εδώ και λίγες ημέρες ο καθηγητής Διεθνών Σχέσεων στο Πανεπιστήμιο της Οττάβας και τακτικό μέλος της Βασιλικής Καναδικής Ακαδημίας Δημήτρης Κιτσίκης.Σε μια περίοδο που οι εξελίξεις στην Τουρκία βρίσκονται παγκοσμίως στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητος, οι πάντες καλούνται στα τηλεοπτικά παράθυρα να πουν την γνώμη τους, αλλά...... για τον καθηγητή Κιτσίκη υπάρχει αυστηρή απαγόρευση! Όχι τόσο γιατί επιμένει να δηλώνει ... Εθνικομπολσεβίκος και να θαυμάζει συγχρόνως τους Αξιωματικούς της 21ης Απριλίου, όσο εξαιτίας της παλιάς κόντρας του με τον κολωνακιώτη φίλο της παιδικής του ηλικίας κ. Χρήστο Λαμπράκη.Ακόμη και οι εχθροί του (που δεν είναι λίγοι) ομολογούν ότι ο Δημήτρης Κιτσίκης γνωρίζει καλύτερα από κάθε άλλον Έλληνα την Τουρκία και τα όσα κρίσιμα για τον ελληνισμό γεγονότα διαδραματίζονται εκεί. Σύμβουλος του μακαρίτη Προέδρου της Τουρκίας Τουργκούτ Οζάλ επί πολλά χρόνια, ο Κιτσίκης έχει επί χρόνια εσωτερική πληροφόρηση για την γειτονική μας χώρα, πράγμα που κατά καιρούς τον έχει βάλει στο στόχαστρο της ζήλειας των επικριτών του, οι οποίοι διαδίδουν για αυτόν διάφορα. Από το ότι υπήρξε πράκτορας της Τουρκικής ΜΙΤ, μέχρι ότι είναι ο Αρχηγός της 17 Νοέμβρη! Οι φίλοι του απαντούν ότι στην πραγματικότητα ο καθηγητής Κιτσίκης είναι ένας φανατικός Έλληνας με εξαιρετικά ενδιαφέρουσες και επικίνδυνα προχωρημένες απόψεις. Γιος του κορυφαίου καθηγητή του Πολυτεχνείου Νίκου Κιτσίκη και της θρυλικής Κολωνακιώτισσας κομμουνίστριας Μπεάτας Πετυχάκη, ο Δημήτρης Κιτσίκης ανατράφηκε σαν άθεος, αλλά από αντίδραση έγινε φανατικός Χριστιανός. Ο "Ελεύθερος Κόσμος" τον συνάντησε την περασμένη Τρίτη στο κτήριο του Δήμου Ζωγράφου (Αγ. Ιωάνν[...]