Subscribe: GIDS Online - Nieuws
http://www.gidsonline.nl/servicearea/rss.aspx?m=home&f=rss
Added By: Feedage Forager Feedage Grade B rated
Language:
Tags:
bij  deze  die  door  hebben  jaar  meer  met  nieuwe  nieuws  ondernemers  vrouwelijke ondernemers  werkgever  werkgevers  werknemers 
Rate this Feed
Rate this feedRate this feedRate this feedRate this feedRate this feed
Rate this feed 1 starRate this feed 2 starRate this feed 3 starRate this feed 4 starRate this feed 5 star

Comments (0)

Feed Details and Statistics Feed Statistics
Preview: GIDS Online - Nieuws

GIDS Online - NieuwsGIDS Online - Nieuws Nieuws: Einde aan wanpraktijken bedrijf Eemshaven

Thu, 13 Dec 2012 00:00:00 GMT

Duizenden bouwvakkers van het Turkse bouwbedrijf Ha-Sa Insaat krijgen binnenkort een forse nabetaling van hun werkgever. Dat heeft de rechter in Groningen vandaag bepaald.
Jurisprudentie: Schelden op Facebook

Thu, 13 Dec 2012 00:00:00 GMT

Een werkgever krijgt klachten over een hulpmonteur. Deze zou de snoepkast van een klant hebben leeggehaald en nogal mopperen over de werkgever. De monteur is daarover aangesproken, maar dat heeft volgens de werkgever niet veel indruk gemaakt.


Nieuws: Rotterdamse bedrijven wisselen personeel uit

Thu, 13 Dec 2012 00:00:00 GMT

Om er voor te zorgen dat personeel in crisistijd niet angstvallig op dezelfde plek blijft zitten, hebben verschillende ondernemingen in Rotterdam de koppen bij elkaar gestoken. Zij willen personeel met elkaar gaan uitruilen. 
Artikelen: De dubbele pet van de vertrouwenspersoon

Thu, 13 Dec 2012 00:00:00 GMT

Zoekt uw organisatie een vertrouwenspersoon? Dan kunt u maar beter aandacht besteden aan het functieprofiel en de selectie. Want kandidaten moeten niet alleen goed kunnen luisteren, maar ook goed kunnen zwijgen. En bovendien zullen ze oplopen tegen lastige dilemma's.
Nieuws: Beste werkgevers hebben directeur in spijkerbroek

Thu, 13 Dec 2012 00:00:00 GMT

De populairste werkgevers van Nederland kenmerken zich door een informele werksfeer. Ook directeuren die aanwezig zijn op de werkvloer, interesse tonen en zelf hard meewerken blijken een bijzonder positief effect te hebben op de inzet van de medewerkers.
Nieuws: Schijnconstructie met flexwerker moet stoppen

Mon, 10 Dec 2012 00:00:00 GMT

De PvdA wil dat bedrijven niet langer personeel kunnen inhuren via andere bedrijven, om zo de cao te omzeilen. Tweede Kamerlid Mariëtte Hamer van deze partij zal minister Lodewijk Asscher (Sociale Zaken) vragen een einde te maken aan deze constructie.
Nieuws: Vooral jongere werknemers in flexibele contracten

Mon, 10 Dec 2012 00:00:00 GMT

Steeds minder werknemers hebben een vast contact. Er zijn meer werknemers met een flexibele arbeidsrelatie en zelfstandigen. Vooral werkenden jonger dan 35 jaar hebben minder vaak een vaste baan.
Nieuws: Verwachtingen HNW nog niet volledig gerealiseerd

Thu, 06 Dec 2012 00:00:00 GMT

Belangrijkste obstakels bij invoering van Het Nieuwe Werken zijn 'het kwijtraken van vastigheden', een managementstijl en organisatiecultuur die niet passen bij HNW, potentieel verlies van sociale cohesie en weerstand tegen verandering bij  managers.


Jurisprudentie: Loondoorbetaling bij cosmetische ingreep?

Wed, 05 Dec 2012 00:00:00 GMT

Als een werknemer door ziekte uitvalt, geldt er een loondoorbetalingsverplichting voor de werkgever. Of er daadwerkelijk sprake is van ziekte, is regelmatig onderwerp van discussie – zeker in het geval van een cosmetische operatie.
Artikelen: Bijna zeven procent van managers heeft leiderscapaciteiten

Wed, 05 Dec 2012 00:00:00 GMT

Wereldwijd heeft 1 op de 15 managers en professionals het in zich om uit te groeien tot een toekomstig leider. Een percentage van 6,7 procent.
Nieuws: Ook vrouwelijke ondernemers stuiten op glazen plafond

Wed, 05 Dec 2012 00:00:00 GMT

Vrouwelijke ondernemers groeien minder gemakkelijk door dan mannelijke ondernemers. Gebrek aan bedrijfseconomische - en bedrijfskundige kennis gecombineerd Vrouwelijke ondernemers groeien minder gemakkelijk door dan mannelijke ondernemers. Gebrek aan bedrijfseconomische - en bedrijfskundige kennis gecombineerd met een laag zelfbeeld zouden hier debet aan zijn.met een laag zelfbeeld zouden hier debet aan zijn.
Nieuws: Nederlandse pensioenstelsel veilig voor EU-regels

Wed, 05 Dec 2012 00:00:00 GMT

Nederland staat 'geen verrassing' te wachten bij nieuwe EU-regels voor pensioenfondsen. Dat zei Europees Commissaris Maros Sefcovic woensdag tijdens een gesprek met leden van de Tweede Kamer.
Nieuws: Een veelzijdig perspectief op Human Resource Management

Tue, 04 Dec 2012 00:00:00 GMT

Het Departement Human Resource studies van Tilburg University heeft ter gelegenheid van haar 25 jarig bestaan een boek uitgebracht met daarin recente ontwikkelingen op het HR vakgebied en een doorkijk naar de toekomst. Het combineert vernieuwende wetenschappelijke inzichten met inzichten vanuit de praktijk. Een rijk en waardevol boek dat leuk is om te lezen.
Nieuws: Grijze druk blijft ondanks AOW-plan stijgen

Sun, 02 Dec 2012 00:00:00 GMT

Ondanks de versnelde verhoging van de AOW-leeftijd blijft het aantal pensioengerechtigden de komende jaren sterk toenemen ten opzichte van het aantal werkenden. Dat meldt adviesbureau Mercer.
Nieuws: Zakelijke e-mail steeds meer vanuit bed verstuurd

Thu, 22 Nov 2012 00:00:00 GMT

Zakelijke e-mails beantwoorden vanuit bed, het wordt steeds gewoner. Meer dan de helft van 1.000 mensen die door een Amerikaanse softwaremaker voor mobiele veiligheid werden ondervraagd geven toe in bed e-mails te beantwoorden en/of te lezen.
Nieuws: Talentontwikkeling staat vaak los van strategie

Thu, 22 Nov 2012 00:00:00 GMT

Hoe hoger in de organisatie de verantwoordelijkheid wordt genomen voor talentmanagement, hoe succesvoller dit is. Toch zien veel bedrijven talentontwikkeling nog vaak los van de organisatiestrategie.


Artikelen: 'Over twee jaar zit iedereen op Twitter'

Thu, 22 Nov 2012 00:00:00 GMT

Iedereen zal over twee jaar gebruikmaken van communicatiemiddelen zoals Twitter. Dat zegt advocaat Christiaan Alberdingk Thijm. Hij zal tijdens het middagcongres Social Media Code uitleggen waarom werkgevers en werknemers daar nu al afspraken over moeten maken, en hoe ze dat kunnen aanpakken.
Opinie: Toekomst

Thu, 22 Nov 2012 00:00:00 GMT

De man op de cover, John Boudreau, is een Amerikaan. Hem op de cover zetten was een weloverwogen beslissing: als je een goeroe tot je beschikking hebt, dan zet je hem op de cover. Dat is een breed nageleefde tijdschriftwet. Want mensen (ja, ookHR-professionals) hebben een sluimerend verlangen naar leiders.
Jurisprudentie: Te warm onder de voeten?

Thu, 22 Nov 2012 00:00:00 GMT

Twee werknemers zijn werkzaam bij een verpakkingsfabrikant. Eén werknemer is rotatiedrukker en de andere zogenoemd visueel inspecteur. Ze zijn al een aantal jaren in dienst en er zijn geen klachten over deze werknemers. Totdat ze zonder veiligheidsschoenen gaan werken.
Nieuws: Rekenregels ministerie SZW gepubliceerd

Wed, 21 Nov 2012 00:00:00 GMT

Het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid heeft op Rijksoverheid.nl de nieuwe rekenregels voor 2013 gepubliceerd.
Nieuws: Ondernemende werknemer is meestal man

Wed, 21 Nov 2012 00:00:00 GMT

In Nederland heeft 7,9 procent van alle werknemers een leidende rol in het ontwikkelen van nieuwe activiteiten voor zijn of haar werkgever. Ondernemende werknemers zijn vooral hoog opgeleide mannen en hebben een hoog inkomen.
Nieuws: Werkgevers zoeken nieuwe vormen cao-overleg

Tue, 20 Nov 2012 00:00:00 GMT

Veel werkgevers zijn op zoek naar nieuwe vormen voor hun cao-overleg. Vooral bij ondernemingen die met vakbonden onderhandelen, leeft de wens om méér werknemers te betrekken bij de arbeidsvoorwaardenvorming.
Nieuws: Meer en langer verzuim door depressiviteit

Tue, 20 Nov 2012 00:00:00 GMT

Somberheid kost werkgevers steeds meer geld. Voor het tweede jaar op rij noteren we een explosieve toename van het aantal werknemers dat uitvalt met een depressie.
Nieuws: Financieel directeuren bezorgd over verloop

Mon, 19 Nov 2012 00:00:00 GMT

In Nederland maken zes op tien (60%) van de financieel directeuren zich zorgen over het verlies van hun beste medewerkers in het komende jaar.

Nieuws: Ook voor commissaris geldt: 'Bezint eer ge begint'

Mon, 19 Nov 2012 00:00:00 GMT

Commissarissen die het meest worden gewaardeerd en het meest effectief functioneren blijken die commissarissen te zijn die voorafgaand aan het kennismakings- en benoemingsproces al due diligence afwegingen maken. Deze due diligence richt zich op de reputatie van de organisatie, op de kwaliteit van de voorzitter van de RvC, op de kwaliteit van de Raad van Bestuur (RvB) en de continuïteit van de organisatie.