Subscribe: Marketingfacts
http://www.marketingfacts.nl/dossiers/rss/
Added By: Feedage Forager Feedage Grade A rated
Language:
Tags:
actueel  als  bij  conversie attributie  conversie  data  die  eigen  hoe  laatste  met  nieuw  nieuwe  satelliet  twintigste  wat 
Rate this Feed
Rate this feedRate this feedRate this feedRate this feedRate this feed
Rate this feed 1 starRate this feed 2 starRate this feed 3 starRate this feed 4 starRate this feed 5 star

Comments (0)

Feed Details and Statistics Feed Statistics
Preview: Marketingfacts

Marketingfacts

Published: 2018-04-26T13:00:00+00:00

 Reclame: creatief bekroond, effectief beloond?

2018-04-26T13:00:00+00:00

Merkbouwers zijn acrobaten. Hun vak is één grote balanceeract: tussen wetenschap en praktijk, kennis en intuïtie, hoofd en hart, korte termijn en lange termijn, activatie en emotie, effectiviteit en creativiteit. Dat laatste is een valse tegenstelling. Want uit onderzoek blijkt dat een creatieve campagne bij voorbaat ook effectief is.  
CMO-principe voor customer data: niet omdat het kan, maar omdat het deugt

2018-04-26T09:00:00+00:00

Zeer recent had ik een interessante ontmoeting met een twintigtal top-CMO’s van Nederlandse bodem. De vraag die ik aan hen stelde: hoe gaan zij, anno 2018, om met het datafenomeen. In meerdere opzichten uitermate actueel. Actueel vanuit Europese regulering, actueel vanwege een enorme schaarste aan data-talent en wellicht het meest actueel door de recente Facebook-situatie: integriteit en vertrouwen. Duidelijk was dat alle drie de perspectieven nu zowel urgent als belangrijk zijn, en daarmee hoort 'data' zonder twijfel in het hoogst geprioriteerde kwadrant van de CMO-agenda.
SpinAwards is toe aan verandering

2018-04-26T05:13:00+00:00

De SpinAwards, de vakprijzen voor digitale marketing, zijn voor de twintigste keer uitgereikt. Aan MediaMonks, Vodafone, DDB & Tribal, KPN, VUmc en nog tientallen andere bureaus en klanten. Voor de twintigste keer alweer. De ooit zo 'nieuwe' media zijn dus inmiddels al lang niet zo nieuw meer - ook al komen er elk jaar weer nieuwe trends bij. Ook de SpinAwards zelf gaan nu veranderen: de drie oprichters dragen hun taken over aan een nieuw te vormen bestuur. Wat dat betreft was de twintigste editie een memorabele avond. 
ReclameReview: oceaan financiert z’n eigen klimaatonderzoek

2018-04-25T13:00:00+00:00

De oceaan kan zijn eigen klimaatonderzoek voor een deel financieren door bitcoins te minen met energie uit golfstromen. In deze commercial van de Tara Foundation wordt het project uitgelegd.
Het effect van buitenreclame: rumour around the Suitsupply-brand

2018-04-25T09:15:00+00:00

Kledingmerk Suitsupply is niet vies van een beetje provocatie. In zijn campagnes is het merk altijd nadrukkelijk aanwezig met erotisch getinte visuals van mannen en vrouwen. In de laatste reclame-uitingen, onder meer geëtaleerd in de abri’s van JCDecaux, stonden nadrukkelijk twee zoenende mannen centraal. Gevolg: tientallen vernielde abri’s, tienduizenden weglopers van Instagram en een stevige maatschappelijke discussie. Fokke de Jong, CEO en oprichter van Suitsupply: "Het blijft ongelooflijk wat een kus kan veroorzaken."
Hoe ga je om met de data van sollicitanten?

2018-04-25T06:00:00+00:00

Veel bedrijven hebben zich voorbereid op 25 mei, de dag van de AVG. De zaken zijn op orde. Maar is er gedacht aan de data die wordt verzameld tijdens het aannemen van nieuwe werknemers? De online vacaturebanken en apps voor recruiters zitten vol met data. Hoe ga je hiermee om als bedrijf? 
Chinese muur tussen journalistiek en commercie: pleidooi voor wederopbouw

2018-04-24T13:00:00+00:00

Het internet kwam met de belofte van gratis informatie, voor iedereen overal beschikbaar. Zowaar een mooi vooruitzicht. Maar gratis bleek een verkeerde voorstelling van zaken. We betalen een prijs, en die prijs bleek hoog. Dankzij het internet kregen we een nieuw betaalmiddel: je rekent af met persoonlijke gegevens. In de zoektocht naar waardevolle data werd het vertrouwen in de media als eerste geslachtofferd en weten we steeds minder vaak of we een bron wel kunnen vertrouwen. De vermenging van redactie en commercie is een gevaarlijke cocktail gebleken. 
Hoe millennial-marketing de toekomst van B2B verandert

2018-04-24T09:00:00+00:00

Tegenwoordig is 73 procent van de werkende millennials betrokken bij aankoopbeslissingen voor hun (eigen) bedrijf. Met de verwachting dat millennials binnen tien jaar de meerderheid van de wereldberoepsbevolking zullen uitmaken, zal deze koopdynamiek alleen maar toenemen. Dit maakt het steeds belangrijker voor bedrijven – vooral die met traditionele tactieken – om te leren hoe ze de nieuwste generatie B2B-klanten kunnen bereiken en er succesvol mee kunnen werken.
Omzeil de nadelen die kleven aan conversie-attributie

2018-04-24T06:00:00+00:00

Tot nog maar pas geleden was de wereld ingericht op last-click conversie-attributie. Heel kort door de bocht gezegd: het laatste kanaal dat een bezoeker aanlevert, krijgt 100 procent van de waarde. Dat dit in veel situaties niet ideaal is, moge duidelijk zijn. Maar wat wél ideaal is blijft onduidelijk. Conversie-attributie lijkt nu helemaal in de mode en geldt als oplossing voor het oneerlijk toekennen van conversies: de heilige graal voor het eerlijk toekennen van conversie. Ik heb echter mijn twijfels of dat wel echt goed werkt.
Satelliet-data voor de hele wereld

2018-04-23T13:00:00+00:00

Wie vroeger een satelliet wilde lanceren, moest over diepe zakken beschikken. Vandaag de dag schiet je al voor drie ton een satelliet de lucht in: 150.000 euro voor de bouw van de satelliet en hetzelfde bedrag voor de lancering. Nog steeds veel geld, maar een fractie van de oude kosten. Daarmee komen nieuwe toepassingen binnen bereik. "Met een mini-satelliet gaan we Internet of Things-data opvangen in de ruimte", aldus Thomas Telkamp, CTO en co-founder van Lacuna Space