Subscribe: Forum WebHelp.pl
http://forum.webhelp.pl/feed.php?f=14
Preview: Forum WebHelp.pl

Forum WebHelp.pl



Najwieksze forum Webmasterskie w Polsce



Updated: 2018-03-22T12:11:20+02:00

 



Multimedia i Flash • https://mumybear.com/high-tech-cbd/

2018-03-22T12:11:20+02:00

High Tech CBD like the Hyde own family, her mother and father notion they'd attempted the entirety, consisting of a heavy regime of pharmaceutical drugs and painful procedures that also did not ease her circumstance. Her parents had watched a documentary of one of the first scientific marijuana dispensaries in California centered round testing their lines of CBD and different cannaboid content material.
https://mumybear.com/high-tech-cbd/

Statystyki: Napisane przez Hightechcbd — 22.03.2018, 12:11:20





Multimedia i Flash • Re: Nie działający swf

2017-04-10T11:21:21+02:00

Zastanów się nad tym czy podany plik jest zapisany w najnowszym formacie. Miałem podobny problem i okazało się, że poprosu zmieniłem typ zapisu i normalnie już wyślwietlało się to co chcę...

Statystyki: Napisane przez Jarumare — 10.04.2017, 11:21:21





Multimedia i Flash • Re: Nie działający swf

2017-03-23T23:41:49+02:00

Może aktualizacje systemu operacyjnego jakoś "nie wpływają" odpowiednio na sprawę.

Statystyki: Napisane przez Gracz82 — 23.03.2017, 23:41:49





Multimedia i Flash • Animowana Fiszka

2017-03-18T14:38:55+02:00

Witam. Mam problem, gdyż chciałem przygotować sobie fiszki, do nauki słówek z jezyka angielskiego, na moją strone. Chciałbym wykonać animacje w aligatorze, a następnie dodawać do niej słówka(baza danych sql, na jednej stronie słówko po angielsku na drugiej po polsku itd.) Jednak nie mam pomysłu jak można by to wykonać. Dodam iż nie liczę na gotowca, chciałbym tylko jakieś rady czy mój sposób myślenia jest wgl odpowiedni, czy należy to zrobić w jakiś inny sposób. Wspomnę, że dopiero zaczynam swoją przygodę z WEB-erką.

Statystyki: Napisane przez juniordeveloper — 18.03.2017, 14:38:55





Multimedia i Flash • Re: Jak wyłączyć autoplay w playerze ze streamingiem

2017-02-21T15:51:39+02:00

a na mojego zwykłego klikanego a href na obrazku by nie trzeba było czekać ;p

Statystyki: Napisane przez zlotowinfo — 21.02.2017, 15:51:39





Multimedia i Flash • Re: Jak wyłączyć autoplay w playerze ze streamingiem

2017-02-21T15:08:41+02:00

Zależy jak slider jest zaimplementowany. Zależy też ile masz innych grafik na stronie. Zdarzenie load czeka aż WSZYSTKO na stronie się załaduje. Więc wybór należy do Ciebie. Zauważ, że połączenie z serwerem może być problematyczne w dowolnym momencie, albo od strony użytkownika (jego łącza) albo od strony serwera (łącze, wydajność serwera, bieżące obciążenie serwera) jak i od wszystkiego po drodze pomiędzy użytkownikiem a serwerem, więc może być tak, że jakiś obrazek czy cokolwiek nie chce się załadować, długo to trwa, więc skrypt czeka i czeka i czeka a użytkownik się wkurza, bo klika w obrazek i nic się nie dzieje.

Statystyki: Napisane przez kuku — 21.02.2017, 15:08:41





Multimedia i Flash • Re: Jak wyłączyć autoplay w playerze ze streamingiem

2017-02-21T14:15:46+02:00

kuku napisał(a):
1. Szukamy wszystkich obrazków na stronie. Raczej tego nie chcemy, więc proponuję zmienić selektor z "img" na "[data-video]"
2. czekamy z przypisaniem reakcji na kliknięcie aż załaduje się cała strona łącznie z obrazkami. Jak użytkownik szybciej kliknie w obrazek to nic się nie stanie. Proponuję zmienić
Code: Zaznacz cały
$(window).load(function(){

na
Code: Zaznacz cały
$(document).ready(function(){



wszystko działa w sliderze więc obrazki nie ładują się wszystkie w chwili uruchomienia strony.
Czy w takim wypadku jest potrzeba zmieniać kod?

Statystyki: Napisane przez grzesiekodjozefa2 — 21.02.2017, 14:15:46





Multimedia i Flash • Re: Jak wyłączyć autoplay w playerze ze streamingiem

2017-02-21T13:46:27+02:00

@zlotowinfo: jeśli chodzi o wyjaśnienie tego kodu to:
1. ma zależność od jQuery
2.
Code: Zaznacz cały
$(window).load(function(){

czekamy aż strona się załaduje łącznie z obrazkami
3.
Code: Zaznacz cały
$('img').click(function(){

gdy się załaduje, to szukamy WSZYSTKICH obrazków na stronie i definiujemy im funkcję reagującą na kliknięcie
4.
Code: Zaznacz cały
video = ' src="https://www.youtube.com/watch?v='+ $(this).attr('data-video') +' " allowfullscreen frameborder="0" scrolling="no" width="100%" height="100%">';

gdy nastąpi kliknięcie na obrazek, to tworzymy sobie do "zmiennej" video tekst, który przypomina kod HTML z >, gdzie jako src iframe trafia to co jest w atrybucie data-video na klikniętym obrazku
5.
Code: Zaznacz cały
$(this).replaceWith(video);

zastępujemy kliknięty obrazek ramką iframe

Widzę 3 problemy:
1. Szukamy wszystkich obrazków na stronie. Raczej tego nie chcemy, więc proponuję zmienić selektor z "img" na "[data-video]"
2. czekamy z przypisaniem reakcji na kliknięcie aż załaduje się cała strona łącznie z obrazkami. Jak użytkownik szybciej kliknie w obrazek to nic się nie stanie. Proponuję zmienić
Code: Zaznacz cały
$(window).load(function(){

na
Code: Zaznacz cały
$(document).ready(function(){

3. video jest zdefiniowane bez var, dlatego nazwa wycieknie do globalnej przestrzeni nazw. Proponuję zmienić "video = ..." na "var video = ..."

Statystyki: Napisane przez kuku — 21.02.2017, 13:46:27





Multimedia i Flash • Re: Jak wyłączyć autoplay w playerze ze streamingiem

2017-02-21T13:32:10+02:00

tak. ten kod mam w osobnym pliku. Łatwiej mi wtedy zmieniać odpowiedni stream w osobnym pliku niż w głównym. Więc identyfikator obrazka zbędny.
a dolar to rozpoczęcie polecenia jquery (przepraszam jeżeli dokładniej nie potrafię wytłumaczyć.

Szukam jeszcze kogoś od jquery by pomógł mi zmienić tą funkcję data-video na taką by pobierała dane z pliku txt bo nie radzę sobie z tym ponieważ pliki z tym kodem będą trwale zaszyfrowane więc kłopotliwe będzie ciągłe wprowadzanie nowych danych i nowe szyfrowanie za każdym razem.

Statystyki: Napisane przez grzesiekodjozefa2 — 21.02.2017, 13:32:10





Multimedia i Flash • Re: Jak wyłączyć autoplay w playerze ze streamingiem

2017-02-21T13:24:44+02:00

dodaj bibliotekę jquery-1.8.3

Statystyki: Napisane przez grzesiekodjozefa2 — 21.02.2017, 13:24:44





Multimedia i Flash • Re: Jak wyłączyć autoplay w playerze ze streamingiem

2017-02-21T12:23:39+02:00

coś ten twój kod mi nie chce działać, napewno dobry wkleiłeś?

Statystyki: Napisane przez zlotowinfo — 21.02.2017, 12:23:39





Multimedia i Flash • Re: Jak wyłączyć autoplay w playerze ze streamingiem

2017-02-21T12:07:02+02:00

ja poprostu wolę proste metody, które w pelni rozumiem ja i pewnie każdy takową zrozumie
nie umiem pisać takich funkcji ze znakami dolara

spróbuję przeanalizować tę funkcję
ja sugerowałem ci stworzyć iframe z obrazkiem i podmienic src na adres youtube
twoja funkcja wyświetla obrazek i podmieni obrazek na iframe
czy to napewno na wszystkich przeglądarkach zadziała prawidłowo?

nie ma tam sprawdzania identyfikatora obrazka więc jak rozumiem kliknięcie na dowolny obrazek na stronie otworzy youtube, co chyba nie jest do końca prawidłowe
chyba że twoja strona to tylko ten jeden obrazek

Statystyki: Napisane przez zlotowinfo — 21.02.2017, 12:07:02





Multimedia i Flash • Re: Jak wyłączyć autoplay w playerze ze streamingiem

2017-02-21T00:45:19+02:00

Wybacz.
Gdy jest się laikiem i mimo swego wieku (52 wiosny) próbuje się coś stworzyć posiadając minimalną wiedzę to wychodzi takie rozwiązanie jakie udało mi się stworzyć samemu (a raczej z pomocą googla i swojego podejścia do kreatywności)

Kombinowałem z wieloma opcjami by nie dopuścić do autostartu streamu.
Myślę że ta opcja praktycznie działa na tym samym zakresie co Ty przedstawiłeś.
Wyświetla się obrazek a po kliknięciu ładuje się dopiero iframe ze streamem co bardzo pomaga gdy streamy są w sliderze i nie ładują się wszystkie ramki na raz a wywoływane są dopiero po kliknięciu w obrazek.

Nie miej do mnie pretensji jeśli moje myślenie jest złe. Staram się zawsze coś wykombinować samemu bez ciągłego użalania się że nikt nie chce pomóc.
W tej chwili też mam kolejny problem dotyczący pobierani danych z txt i za nic nie potrafię sobie z tym poradzić. Dałem nowy temat ale pewnie nikt nie odpowie i trzeba samemu jakoś szukać drogi wyjścia.

Nie zabieram pracy ludziom którzy na co dzień zajmują się programowaniem :) Gdy potrzebowałem strony firmowej czy innych projektów płacę ludziom którzy się na tym znają. A to tylko mały własny autorski pomysł (zabawa w Steve'a Jobsa który chyba zawsze grał udając się zna na tym co robi) który sam rozwijam przy okazji się ucząc i czasami potrzebna mi pomoc takich osób jak Ty.

Statystyki: Napisane przez grzesiekodjozefa2 — 21.02.2017, 00:45:19





Multimedia i Flash • Re: Jak wyłączyć autoplay w playerze ze streamingiem

2017-02-20T19:52:57+02:00

nie lubię aplikować czyjegoś kodu którego w pełni nie rozumiem (tak jak tego, to coś z dolarem nie czaje)
czemu nie mogłeś poprostu pokazać obrazka a po jego kliknięciu zmienić src elementu iframe?

ja bym np zrobił pliczek loadera wywoływany
loader.htm?img=1.jpg&url=https://www.youtube.com/watch?v=
który by pokazywał obrazek a po kliknięciu go przekierowywał na url

możesz wyjaśnić jak ta twoja metoda działa?

Statystyki: Napisane przez zlotowinfo — 20.02.2017, 19:52:57





Multimedia i Flash • Re: Jak wyłączyć autoplay w playerze ze streamingiem

2017-02-20T17:02:38+02:00

zlotowinfo dzięki za pomysł.
Po Twoim wpisie próbowałem tej opcji ale to nie dawało efektu. Nadal stream się uruchamiał mimo przykrycia ramką z img.

Jednak dzięki Tobie wpadł mi pomysł i z pomocą gugela mam rozwiązanie.
Podaje je dla potomnych:)

Dzięki temu skryptowi player ładuje się dopiero po kliknięciu w img dzięki temu można umieścić kilka playerów na stronie w których nie można wyłączyć autostartu.

Code: Zaznacz cały
(image)


jednak potrzebuje jeszcze kolejnej pomocy w nawiązaniu do tego ale to już w nowym temacie.

Statystyki: Napisane przez grzesiekodjozefa2 — 20.02.2017, 17:02:38