Subscribe: BgMagic
http://bgmagic.blogspot.com/feeds/posts/default
Added By: Feedage Forager Feedage Grade B rated
Language: Bulgarian
Tags:
да  за  карти  много  му  на  най  не  но  от  по  са  се  си  това  той  че 
Rate this Feed
Rate this feedRate this feedRate this feedRate this feedRate this feed
Rate this feed 1 starRate this feed 2 starRate this feed 3 starRate this feed 4 starRate this feed 5 star

Comments (0)

Feed Details and Statistics Feed Statistics
Preview: BgMagic

BgMagicТози блог е за всички фенове на илюзията надявам се да си прекарате добре времето в сайта.Updated: 2018-03-05T10:07:41.284-08:00

 Динамо !!!

2015-05-24T02:57:29.338-07:00

Стивън Фрейн (роден 17 Декември 1982), наречен още „Динамо“ е английски илюзионист. Той е отгледан от самотната му майка, а баща му е бил през повечето време в затвора. Дядо му е имал функцията на баща. Преди няколко години Динамо открива, че има болест на Крон. Когато за пръв път започва да прави опити с карти почувствал, че нещо липсва, тогава той решава да включи танц и елементи на хип-хоп музика в своите трикове. 19 годишен магьосникът с уникални умения, започва да ходи по представления и бил канен навсякъде и в крайна сметка става известен в световен мащаб за кратко време. Скоро започва да изпълнява триковете си за знаменитости като принц Чарлз, Колдплей и Парис Хилтън. В Ню Йорк, Стивън има възможност да представи номерата си пред свои колеги включително магьосници като Дейвид Блейн и Аарон Фишър. След невероятното си изпълнение публиката му дава името “Динамо”, което се превръща в легенда.Cobra Cut-Уникалното цепене с една ръка

2008-05-17T14:06:34.433-07:00

Кобра кът разцепването на карти е едно от най-екзотичните и най-красиви разцепвания на карти измислени до сега.То е много трудно за научаване , но също така с него може да съберете погледите на всички ваши зрители.А ето го и него:
allowFullScreen='true' webkitallowfullscreen='true' mozallowfullscreen='true' width='320' height='266' src='https://www.blogger.com/video.g?token=AD6v5dz7JQF4a3EeoR7HKID0hLLn0BFIRQxXmGAcCVJmTpi3LbYyOWuT2xfajUHB9nbd0lcen0vZc8uXpg2ugIEFXA' class='b-hbp-video b-uploaded' FRAMEBORDER='0' />Room 401-Умопомрачаващият сериал

2008-05-16T12:16:52.290-07:00

(image)
Room 401 уникален сериал включващ в себе си мистерия,илюзия и страх.Епизодите са малки ,но разтърсващи.Основават се предимно на илюзорното изкуство.След края на първия сезон сериала придоби голям успех.MTV си попълниха часовият диапазон с поредното си уникално и страхотно шоу.Като интересен факт около сериала може да се подчертае ,че стая 401 е стаята на болницата в която е починал великият Хари ХудиниЗащо фокусниците пазят ревниво илюзийте си!!!

2008-12-12T16:03:08.720-08:00

(image) Всеки професионален фокусник не само копира , но и създава фокуси.Повечето ги продават , но и има и фокуси неразкрити до сега.Илюзията като изкуство е съчетания между умения,физика,математика и др.Звучи сложно , но е така. Аз например съм силно привлечен от фокусите с огън. В България илюзорното изкуство е слабо развито.Тази вечер ми направи силно впечетление един от гостите на предаването на Милен Цветков.Някакъв илюзионист които показа няколко готини трика за съжеление го хванах на края когато показа един номер които го знаех , но определено направи силно впечетление както и на публиката така и на зрителите по телевизията сигурен съм.За жалост не можах да разбера името на този илюзионист , но ще потърся в свободното си време....Кутии за карти Българско Пройзводство :)

2008-02-03T10:57:18.258-08:00

Тези дни мисля да осъществя контакт с един много добър кард манипулатор.На години е малък , но за възраста си владее перфектно картите.Разбрах също , че този XCM(Extreme Card Manipulation) манияк е накарал баща си да му направи метални кутий за карти , а той ги окрасява стават много готини кутии.Поне така изглеждат.Тези кутий стават както и за съхранение на тесте така и за манипулаций много ми допадат.:)Бъдещето на www.bgmagic.blogspot.com

2008-12-12T16:03:08.959-08:00

(image)
Какво ще има за през 2008 година в блога ми.Разкрития на фокуси,новини,ще напиша първата си електронна книга за илюзията.
Имам взаймотношения с десетки фокусници , които ми помагат както и за статийте така и с идей по блога.Може да направя и форум.
Ще вложа много много труд в този блог , защото виждам че има много голям интерес към него.Искам също така да подчертая блога се обновява ежедневно или на максимум 2 дена.Трите най-важни тестета е живота на всеки фокусник!!!

2008-12-12T16:03:09.450-08:00

Трите най-важни карти в живота на един илюзионист са следните тестета:Bicycle,Tally Ho,Bee.

Тестетата "Bicyle"

Създадени през 1885 година в Сащ.Това са най-популярните карти в света както и най- старите.Ползвал съм ги който и вид да вземете те са номер 1.
80% от всички фокуси с карти са представени с тези тестета.Перфектна вцеплимост на картите една с друга.
Тестетата"Bee"

(image) Използват се в цял свят по казината.Издръжливи са.Нямат бяла линия отзад и това ги прави лесни за "second deal"


Тестета "Tally Ho"

(image)
Това за мен са народни карти с никакви отличителни белези ,но с перфектно качество и ниски цени.В Америка се използват главно при игрането на Покер и при манипулациийте с карти така наречения XCM(Extreme Card Manipulation)Честита Нова 2008 година!!!

2008-12-12T16:03:09.665-08:00

Честита Нова Година!!!Бъдете здрави,щастливи и дано ви се сбъдне всяка пожелана мечта.За себе си пожелавам да бъда приет успешно във Визше Учебно Заведение.Да бъда все така добър,справедлив и упорит.Пожелавам и много нови посетители на блога ми.

(image)10-те най-важни правила в илюзията!!!

2008-12-12T16:03:09.690-08:00

(image) 1.Никога не разкривайте фокусите,който презентирате.
2.Никога не представяйте трик,който не сте го тренирали над 100 пъти.
3.Винаги изглеждайте тайнствено и мистично.
4.За да презентирате фокуса си по-успешно винаги започвайте първо само с момичетата в близост до вас.
5.Запазете коронният си номер на края.
6.Изградете си програма от фокуси на база на уменията ви , не се надценявайте.
7.За успешни презентаций винаги вкарайте и номера с карти.
8.При манипулацийте с карти винаги използвайте"Bycycle"
9.Намерете си асистентка или асистент(взависимост от пола ви)
10.Бъдете прецизни и практиктикувайте редовно.Фокус наречен "Левитиращата чаша"

2008-12-12T16:03:10.312-08:00

Ефект:Фокусник взима чаша и показва ,че е празна.След това я хваща с две ръце и я пуска и чашата свободно лети в пространството.

Метод:Взимате една пластмасова или стереопорна чаша(може с тези от Макдоналдс)
Хващате ча(image) шата по този начин:


След това забивате показалеца на дясната или лявата си ръка взависимост с коя ви е по-удобно.
Когато направите това просто пускате пръстите които се виждат в предната част на чашата като внимавате само с показалеца
на който сте забили чашата.

(image)
След това правите бавни движения като придавате тайнственост на летенето ,а не стойте сковани.
Практикувайте движенията пред огледалото ,за да бъдете по убедителни.Успех!!!Как да разкъсате телефонен указател на две...

2008-12-12T16:03:11.098-08:00

Ако поразпитате около вас, има голям шанс някой да ви каже че е виждал как някой друг разкъсва телефонен указател. Повечето хора просто го приемат като подвиг на човешката сила. Целта на следващия параграф е да разкрие истината зад този номер и да покаже всъщност колко е лесно.Този трик съм го виждал да го прави Митьо Крика.
Виждъл съм също как и Крис Ейждъл в един от клиповете си го е презентирал.

Първо хванете горната част на указателя така че ръцете ви да са колкото се може по раздалечени една от друга /но все още да държите стабилно книгата/. На катинката долу дори виждате че показалеца и средния пръст на двете ми ръце не "обикалят" книгата. С палците натиснете книгата така че да се формира
U.
(image)


От тази позиция хванете здраво книгата с цели ръце и започнете да огъвате ръба й надолу.

(image)Продължавайте да огъвате докато държите много здраво. Корицата и страниците ще започнат да се късат, издавайки приятен пукащ шум. Накрая ще се озовете в ситуация като на долната картинка.
(image)

Сега продължете да огъвате двата ръба на книгата докато не я разделите напълно на 2 части.
(image)Историята на магичното изкуство

2008-12-12T16:03:11.332-08:00

1913г.-Хари Худини за пръв път изпълнява китайската водна клетка на мъченията. В това, което се превръща в една от най-великите му илюзии, той е вкаран с главата надолувъв воден контейнер, пълен до горе. След което задържа дъхът си за 3 минути. Неговатаилюзия все още учудва младите магьосници и днес. Всеки тест на издържливостта начовешкото тяло, дали в лед или във вода, могат да бъдат проследени до Хари Худини. 1921г. - Британския магьосник П.Т Селбит поставя жена в дървена кутия и започва да я реже на две. Той издига магията на друго ниво. Неговите последователи опитват да променят илюзията, правейки я по-кървава.1937г. - Раджа Рабоит изпълнява навярно най-изключителната версия на жената в дървената кутия. За пръв път Робърт Ек извиква на сцената доброволец от публиката да бъден разрязан. След изпълнението на илюзията близнакът на поставения човек изскача от кутията. Това което впечатлява публиката е, че човекът изскочил от кутията бил наполовина. Всъщност това било още от рождението му.1940г. - Херб Зароу създава изключителна манипулация за мешане на карти, която му розволява да знае местата на всяка карта в колодата независимо колко пъти е размешал тестето.1943г. - Менталисто Джоузеф Дуннингер, първият платен изпълнител, който имал свое радио шоу, бил първият който усвоил преимуществата на масовата медия. Според някой гласът на илюзиониста бил по-познат на публиката от тогавашния президент.1952г. - Тексасеца Дж.Б Бобо публикувал Модерната Магия на Монетата. До този ден на тази книга се гледа като на библия на манипулациите с монети.1953г. - Ед Марло, един от най-преуспелите известни магьосници, публикувал Картоиграча (Кардишан*). В книгата му той разкрива едни от най-пазените техники и тайни, които се използват и до ден днешен.1955г. - Великият Ранди прекарал един час и 44 минути във подсилан ковчег преди да му свърши кислородът, като по този начин подобрил рекорда на Хари Худини от 11 минути.(50 години по-късно Крис Ейнджъл изпълнил подобна каскада, където бил зарит под 1.8 метра земя, но издържал само 90 минути).1957г. - Брус Спанглер революционизирал "шоковата" магия със своят[...]Наближава Коледа!!!

2008-12-12T16:03:11.675-08:00

Скоро цяла България ще посрещне Коледа пожелавам на всички да си прекарате една страхотна,незабравима и красива вечер в компанията на любимите си хора.А на фокусниците влизащи в моя блог пожелавам да шашнат с някой интересен номер събралата се аудитория.Бъдете добри през празничните дни нека запомним с добро настъпващия празник(image)Един малък коледен фокус

2008-12-12T16:03:11.828-08:00

Сега ще ви разкрия едно дребно номерче.Напълно елементарно и не изисква никакви специални умения нито и никакви принадлежности.С него можете да зарадвате някои от близките си когато се съберете на коледната трапеза.Номерът е следният с него можете да разберете намислено от някого число.Ето го и него избирате един ваш познат ,роднина или който и да е.Приканвате го да измисли едно число от 1 до 50 като му казвате числото да е (image) двуцифрено и с нечетни цифри и разбира се да не го издава.След това казвате:"Не съм сигурен ,но мисля че твоето число е 37".А как се получава така ,че почти всички избират числото 37.С трите условия да е двуцифрено от едно до петдесет ние свеждаме нещата до 6 числа.Направено е социологическо проучване с което е открито ,че почти всички избират числото 37.Номерът не е 100% ефикасен ,но при когото стане той ще ахне с удивление.За един ден го пробвах на 5 човека на 3 от 5 човека номерът се получи , при което просто останах супер учуден ,но това си е чиста игра с мисълта.
Манипулации с карти(XCM)

2008-12-12T16:03:12.053-08:00

(image) XCM(Extreme Card Manupulation) e понятие въведено по повод манипулациите с карти на много от америкастите илюзионисти.Тези манипулации за атрактивни привличат вниманието особенно на момичетата.С тях не веднъж съм спечелвал тяхното внимание.Тези манипулаций наподобяват различните видове разцепвания на тестето както се прави по казината с разликата в сложноста им.XCM е така да го нарека спорт за хора с много сръчни ръце.В Америка се правят съзтезания и става голямо шоу.Надявам с някой ден в родния ми град на намеря някой конкурент.Най-големите конкуренти са в София.Като цяло според мойте изчисления в България се занимавам с това малко над 100 човека според моите прогнозни изчисления.Манипулациите са трудни с обикновенни карти , но не и невъзможни.Аз използвам лично тестета Bicycle ,който няма възможност да си осигури тези тестета понеже в България е доста трудна тази процедура книжарници и всичко по 1лв. магазинчета бол.Най-професионалните карти в света "Bicycle"

2008-12-12T16:03:12.231-08:00

(image) Картите "Bicycle" са най-широко разпространените карти в сферата на магичното изкуство.Поради ниската си цена не само професионалисти ,но и аматьори могат да си ги позволят.Когато за пръв път се сдобих с едно тесте бях много щастлив.Те са удобни малко по-широки от нормалните макар че има различни разцветки и размери.Добро вцепление една с друга повърхноста им е много странна.Супер удобни са както и в Америка така и в България тези карти са широко разпространени по казината.Поради високото им качество са много удобни за манипулаций.В България такива карти струват 15-20 до 30 лв максимум ,а в Америка при поръчка на няколко тестета ще ви излязат около 2 до 5 долара на тесте.Среща с професионалист....

2008-12-12T16:03:12.388-08:00

Един ден обикалях центъра.Случайно разбрах ,че има един илюзионист в града.Намерих (image) местоположението на магазина и влязох в малкото уютно магазинче.Посрещна ме човек на еъзраст с име Розен.Говорихме и в крайна сметка ми разказа че навремето са били първи дружки с Астор и други работи.След като ми презентира няколко трика си закупих няколко фокуса тестета и други.Каза ми нещо от което ми стана някак си тягостно понеже той е човек на емоцийте.Каза знаеш ли каква е разликата между мен и Дейвид Копърфийлд това са парите мойто момче.Приказвахме още малко.Също така ми беше показал някакъв стол левеатиращ на стойност от 5000 и нещо евро от специален каталог..Сами си дайте сметка ,защо не се получават нещата с това прекрасно ,но също така и скъпо изкуство.Илюзията в България

2008-12-12T16:03:12.571-08:00

(image)
Познавам много илюзионисти и ще кажа само едно илюзията в България е на супер ниско ниво.В България се наемат фокусници само от бизнесмени.Един български фокусник взима около 30-40 лв. на половин часово шоу ,но за сметка на това харчи двойно повече.За някой може да се стори много но колегите им в Америка например вземат в пъти повече.В България има много добри момчета но това изкуство няма почва на развитие у нас.Единственият град в България който може да се каже че има някакви останки от това изкуство е София.Аз съм Русенец и ме е яд да кажа ,че познавам само един човек в града който се занимава професионално с това.Диян Костадинов един преупяващ български илюзионист.

2008-12-12T16:03:12.944-08:00

Диян Костадинов е роден на 21.01.1982.Още като (image) малък една от големите му страсти е била изкуството на магията.Неговият артистичен псевдоним е Hektor взет по идея от принца на Троя.На англиски се пише с C , но илюзиониста го променя на K , за да стане уникално.

Едни от най-големите му постижения са ето тези:

Български Национален Магически Фестивал проведен в Смолян през 2001 год.Специална награда от журито за перфектно представяне.

3-ти Балкански Конгрес на Илюзионистите в Белград пред 2002година.Трето място в категорията с манипулациите.

Магическия Фестивал в София през 2003 година.Присъдена награда Златния Цилиндър.

4-ти Балкански Конгрес на Илюзионистите в София през 2004 година.Втори в категорията с манипулациите.

5-ти Балкански Конгрес на Илюзионистите в Инстанбул през 2006 година.Трети в категория "Микромагия" и специална награда за чудесни манипулации.
Възможно ли е радио да изчезне в пространството?

2008-12-12T16:03:18.194-08:00

(image)
Да възможно е!!!Това ще ви докаже в клипа си един много добър умен и работлив човек.Благодаря ти юри за всичко което съм научил от теб.И най-вече че ме надъха до полуда към нещото наречено илюзия.А ето ви и малко информация за този човек.
Име:Юрий
Възраст:31 години
Местоположение:София
Занимава се с фокуси:от 5 години
А ето го и въпросният клип:
http://www.vbox7.com/play:0099876dDavid Blaine Биография

2007-11-26T01:38:17.131-08:00

(image)
(image)
(image)
David Blaine е роден в Бруклин на 4 Април 1973 година.Той е известен американски фокусник и каскадьор.
Той популялизира името си като демонстрира фокуси на улицата.Неговият баща е афро-пуерториканец ,а майка му Патрис Уайт е била от еврейски руски произход.Раждане на Илюзията

2007-09-08T03:32:13.365-07:00

(image)
Най-старите сведения за магичното изкуство датират от 2600 г. Пр. Хр.През 1823 г. Хенри Уесткар открива папирус от древния Египет, който съдържа най-древния разказ за магьосник именуван Джей Ди и поканен в двореца да изнесе пред фараона Хеопс магически сеанс.Той демонстрира фокус, в който симулира обезглавяване на една гъска.След като всички присъстващи са убедени в обезглавяването, животното изненадващо възстановява главата си, свободно размахва крила и отлита.Същия фокус бил повторен с пеликан и дори със затворник на фараона.Естествено в папируса не е описана тайната на изпълнението на фокуса и днес можем само да гадаем каква е техниката на неговото изпълнение.Именно забулената в тайна техника на фокусите е дала възможност на най-добрите магове в древността да станат приближени към двора на владетеля и техните умения да се използват за манипулиране на подданиците .Cyril Takayama Биография

2007-11-26T01:38:17.131-08:00

(image)
Cyril Takayama е американец роден през 1975 година с баща японец и майка французойка.
Той говори толкова добре английски колкото и японски а може би и малко френски.На 10 годишна възраст той започва да се занимава с фокуси.
На 12 родителите му го запосват в академията"Магически Замък" в Холувуд,Лос Анжелис.На 19 годишна възраст той е на първо място в международната федерация за илюзорни науки.
Неговите магии са много добре познати особено неговата "бургер" магия която хваща веднага окото на публиката.Criss Angel Биография

2008-12-12T16:03:18.867-08:00

(image) Criss Angel е роден на 19 Декември,1967 година и е израстнал в Източен Мидъл,Ню Йорк.
Той е разтял с любов към музиката,свирейки на барабани и с необикновен интерес съм илюзията.
Двама от неговите идоли фокусници са Хари Ходини и Ричарди.Също голямо влияние върху него е оказал и баща му, особено по-време на голямата му битка с рака до самата му смърт през 1998.Като тинейджър той изявава уменията си на фокусник на рожденни дни частни партита и в нощни клубове.На 18 години Ейнджъл има пиротехнически лиценз.Също така той има 7ма степен черен колан а също така и постижения в танците и гимнастиката.
Крис участвал в банда наречена"Angel Dust" и с приятелят му Клей Скот който е продуцент му помага за създаването на музиката в шоуто на Крис"MindFreak"
Първата му стъпка в света на илюзията Ейнджъл прави на Madison Square Garden през 1998.Крис след това основал шоу на Бродуей наречено mindfreak което започнало на 6 януари 2003 с почти 600 представления.Той има много телевизионни участия като например:The Science Of Magic, More Science Of Magic, the ABC Family special Mindfreak, and the Sci-fi channel's Supernatural.
Шоуто му MindFreak се излъчва по канала А&Е всяка сряда от седмицата.Първи и втори сезон са излъчени от хотел Аладин във Лас Вегас а 3ти в хотел Луксор пак във Лас Вегас.Той има много спечели награди който ги е постигнал със голяма вяра и много работа и най вече заради любовта си към фокусите.