Subscribe: Martin "mar7o" Antonov's blogspot
http://m-antonov-pk.blogspot.com/feeds/posts/default
Added By: Feedage Forager Feedage Grade B rated
Language: Bulgarian
Tags:
да се  да  за  както  които  на  не  от  паркур  по  през  се  съм  че  ще 
Rate this Feed
Rate this feedRate this feedRate this feedRate this feedRate this feed
Rate this feed 1 starRate this feed 2 starRate this feed 3 starRate this feed 4 starRate this feed 5 star

Comments (0)

Feed Details and Statistics Feed Statistics
Preview: Martin "mar7o" Antonov's blogspot

Martin "mar7o" Antonov's blogspot

Updated: 2014-10-07T07:06:04.357+03:00

 "И приказката продължи..."

2008-05-11T00:51:51.114+03:00

Здравейте скъпи приятели.
През последните 4-5 месеца може да се каже, че бях спрял или драстично намалил броя на тренировките,дали това се дължи на зимата или на други занимания,ще видим в последствие.

Наскоро имах кратък разговор с един мой приятел относно защо тренировките вече не са същите,защо вече немислим така за Паркур както мислехме едно време.Изведнъж и двамата забелязахме, че Паркура вече не ни интересува така живо, както беше преди едно лято.Стигнахме до заключение,че през последните няколко месеци освен зимата която ни попречи да тренираме,доста нови неща започнаха да ни интересуват.Аз лично започнах да карам сноуборд за през зимата,моя приятел започна активно да свири.Изведнъж от сънуване и мислене нон-стоп за Паркур,ние почти не се интересувахме от него.Ако преди се бе случило следното:"-Абееее виж каква мацка!-Зарежи мацката,виж кет лийпа", то сега бе така: "Абе виж кет лийпа бе!-Къф кет лийп бе виж мацката!"Просто изведнъж всичко се промени.

През последните няколко цедмици обаче,осъзнах,че нещо което съм градил над две години просто не мога да позволя да си отиде.Отново започнах тренировки, по няколко пъти в седмицата,с почти същите хора с които започнах да тренирам този спорт.Това донякъде ми върна силните и положителни емоции които бях изгубил с течение на времето.Всички сме доста извън форма, но се забелязва бързото възвръщане на желание,мислене и възможности.

В момента няколко болки в коляното и глезена ме спират да тренирам на 100%, но се надявам скоро всичко да отшуми и да започнем отново с пълна пара всичко което съм си наумил!Очаквайте в скоро време информация как вървят тренировките, и може би по-натам да заснемеме едно видео или пък да отидем до някой друг град!

Късмет приятели и се пазете!
-МартоМотивация и постижения!

2007-12-19T23:25:23.085+02:00

Добър вечер скъпи приятели!

През последния месец се чувствам толкова намерен, ако мога да се изразя така, толкова мотивиран и фокусиран, колкото не съм бил един път през изминалите 2 години от както тренирам...Може би най-накрая разбрах какво всъщност има значение, какво искам да постигна, и със сигурност знам как да го постигна!

Мотивацията, скъпи приятели, това е нещо много важно, нещо което ме изкара от гадостите и глупавите неща които си причинявах преди!Успях да се мотивирам и чрез силата на волята успях да променя толкова неща, да започна толкова нови и полезни занимания и в същото време мисля по-трезво от когато и да е било!

Нека си дойда на думата...Постиженията за които говоря в заглавието, са свързани изцяло с начина ми на живот през последния месец, неща които проумях и открих за себе си!Както някои от вас знаят, имах проблем с цигарите, щастливо мога да заявя, че от 2 седмици и повече не съм се докосвал до цигара, а и нямам намерение а и желание да го правя!През последния месец спазвах доста стриктно тренировката, която заедно с няколко човека изготвихме и предложихме във форума на ТМ!От един месец насам се храня толкова балансирано и пълно, че по добре не съм се чувствал никога!Съзнанието ми се прочисти, знам какво искам, знам какво трябва да направя за да постигна това което искам и мисля че вече направих първата крачка... :)

Благодаря приятели, че търпеливо прочетохте поста ми!Надявам се всеки да успее да намери своя собствен път...Но не забравяйте, че без помощ от приятелите ви, сте загубени! :)

С най-добри пожелания!
-МартоProjectname:Седмичен режим.

2007-12-09T18:52:19.060+02:00

Реших, че ако пускам отделна тема за всяка седмица ще стане прекалено разбъркано...за това мисля да пиша само в този пост, като го ъпдейтвам всяка вседмица!

Така нека започна...

Седмица 1:
Постигнати цели:

Тренировки - Успях да постигна целта за тренировките, въпреки че, не бяха всички силови!Проведоха се 2 ПК тренировки навънка, когато случихме на добро време, и една самостоятелно проведена силова тренировка в нас.

Сън - Горе-долу успях да се впиша в границата на 8-10 часа сън, като за 1 седмица промених часът ми на ставане от 4 след обяд на 11 сутринта :)

Храна - Тук се държах доста несериозно, имайки в предвид, че само 1вия ден от седмицата ядох доста здравословно, като и поех достатъчно количество вода!


Като цяло Седмица #1 не мина толкова зле, но пак допуснах доста компромиси, което не искам да се случва!

* * *

През последния месец бях доста зает, след като почнах училище, след края на учителската стачка, и нямах възможност да пиша за Седмичния ми Режим!От сега на татък, мисля да прекратя този проект, тъй като от 2 седмици насам, седмичния ми режим от към тренировки е един и същ, остава само да внимавам какво ям! :)

Благодаря за вниманието ви, ако имам други идеи ще пиша...Чао за сега :]Седмичен Режим!

2007-10-29T00:45:44.227+02:00

Здравейте приятели!


От дълго време се каня да започна режим, в който ще съм постоянен и сериозен!Надявам се този път да е така!

От началото на следващата седмица смятам да започна нов режим едва ли не на живот!Имам в предвид режим на хранене,спане,тренировки и тн...Нека ви обясня нагледно как ще изглежда програмата ми...

Сън:
Знаете, че не е полезно да се спи по много, затова смятам да не надвишавам повече от 8 часа на ден!

Храна и Напитки:
Ще вкарам по-здравословни храни, както и възможно най-много протеини, калции и различни витамини!Повече плодове и зеленчуци!Ще избягвам максимално бързите закуски като МсДоналдс и КФС както и други...Също така ще гледам да пия минимум по 1,5л вода, и да избягвам изобщо алкохолни напитки (бира не се брои :) ).

Тренировки:
Поради застудяването на времето и неблагоприятните атмосферни условия, мисля през зимата да се съсредоточа на силовите тренировки!И както следва поне по 3 силови в къщи през седмицата...Събота или Неделя, това са дните в които евентуално при финансово спонсориране и желание остава време за тренировки в Залата или ако позволи времето даже Паркур навън!


Всяка седмица ще пускам нова публикация, описваща предната седмица...До каква степен съм успявал да се впиша в режима които искам да си създам, колко компромиса съм допуснал...Да се надяваме, че няма да са много!


Parkour / Паркур

2007-10-22T02:22:23.360+03:00

Здравейте отново!
Реших,че ако някой изобщо ще чете този блог,трябва поне да ви просветля както аджеба е Паркур.
За мнозина от вас Паркур-а е просто загуба на време, невинна детска игра и начин да не скучаем!Други си мислят,че сме "пичовете дето правят салта на НДК бе..." и "се мятат като маймуни".Трети ни мислят за подражатели на небезизвестния филм "Yamakasi" и от там ни викат Ямакашита...Но определения има много...за съжаление нито едно от тях не са верни.

Ще копирам малко от статия която превеждам в момента:
"Паркур (понякога съкратено ПК) или l'art du deplacement (изкуството на движението) е действие с цел предвижването от една точна до друга,възможно най-ефикасно и бързо, използвайки само възможностите на човешкото тяло.Предназначено му е да помага за преодоляването на препятствия, които могат да са всичко в обкръжаващата среда - от клонки на дървета и камъни до парапети и стени - както в извън градска така и в градска среда.

Паркур е психическа дисциплина която е трудна за категоризиране.Не е екстремен спорт,а изкуство или дисциплина наподобяваща самозащитата в бойните изкуства.Според David Belle, психическия аспект на Паркура е да преминеш през всичките препятствия по пътя ти както би го сторил при спешен случай.Когато сте изправени пред конфликт с човек,едни ще говорят,други ще се бият а трети ще избягат.Както бойните изкуства са средство за трениране за бой,Паркур е средство за трениране да летите.Поради факта че е труден за категоризиране, често се казва,че Паркура е в своя собствена категория : “Паркур е Паркур.”


Мисля, че след този кратък текст, източник на който е Wikipedia, ще ви стане поне малко по-ясно какво е това Паркур и какво правим ние...Надявам се ,че не го мислите вече за безсмислена игра, начин за губене на време!Ако е така съм постигнал целта си.Welcome!

2007-10-25T23:39:53.556+03:00

Здравейте на всички...

За тези които не ме познават нека се представя...Казвам се Мартин Антонов, на 16 години от град София,България!Занимавам се предимно с Паркур, от вече 2 години, както и с Tricking от вече над година.

В този блог,ще публикувам мои мисли, наблюдения, виждания по различни въпроси, оценки на положения както и много други неща, предимно свързани с Паркур/Tricking.

Всеки който има въпроси към мен, може свободно да ме потърси на имейла ми:enemy2all@abv.bg