Subscribe: Music
http://musicculture.blogspot.com/feeds/posts/default
Preview: Music

Music

Updated: 2012-04-15T22:01:01.711-07:00

 Лили Иванова засне ново видео на "Хазарт"

2005-01-21T05:05:35.486-08:00

(image)
Лили Иванова засне нов видеоклип на хита си "Хазарт" с участието на актрисата Татяна Лолова в казиното на луксозния Кемпински Хотел Зографски.

Според сценария на видеото театралната прима е в ролята на богата дама, която играе хазарт, а нейният късмет е певицата.

Премиерата на видеоклипа ще бъде на концерт, посветен на 70-годишнината от рождението на покойния поет Дамян Дамянов, който е автор на стиховете на тази и на още около 40 песни в изпълнение на Лили Иванова.

Съпругата на покойния поет Дамян Дамянов - Надежда Захариева, планува да организира концерт, който да се състои през април в зала 1 на НДК. Идеята е в него да участват най-известните поп певци, които да изпълнят песни по стихове на Дамян Дамянов. Сигурен участник в него е певицата, изпълнила най-много песни по негови стихове - Лили Иванова. Този концерт ще бъде част от честванията за 70-годишнината на поета, които започнаха на 19 януари. Само ден след рождената дата на Дамян беше представянето на двутомника с поезия и проза на обичания автор под формата на творческа вечер, на която актьорът Васил Михайлов прочете стихове на поета.

В момента телевизионен център Благоевград подготвя и филм, посветен на Дадян Дамянов, с участието на същия актьор. А самата Надежда Захариева посвети поредно стихотворение на своя любим.Георги Христов отпътува за Маями

2005-01-20T03:37:23.530-08:00

(image)

Георги Христов ще отпразнува рождения си ден в Маями заедно със своя колега и близък приятел Филип Киркоров и дъщерята на Алла Пугачова.

След изминалата година, през която мегазвездата на българската поп музика издаде новия си албум "ОЩЕ...", представянето му с мегаконцерт в София и трите големи благотворителни спектакъла във Варна, Русе и Пловдив, певецът прелетя зад океана, където на 28 януари ще посрещне рождения си ден.

Миналата година беше огромна стъпка напред в кариерата на Георги Христов. За много кратко време той успя да се завърне грандиозно на българската сцена и да привлече вниманието на цялата общественост и на музикалните специалисти, които го обявиха за Певец на годината.

Първото участие на Георги Христов на голямата сцена след близо четиригодишно мълчание беше рециталът му на концерт, организиран от Конфедерацията на независимите синдикати в България по повод празника на българската култура и на славянската писменост - 24 май. През юни певецът беше един от специалните гости на бенефиса на Нели Рангелова. Лятото изнесе рецитал на фестивала "Бургас и морето", а в последствие пя на концерти за празници на градовете в Несебър, Хасково и др. След големия си спектакъл в София, взе участие и в концерта "Младите таланти на България", който се състоя в Народния театър "Иван Вазов" под патронажа на министър-председателя на Републиката.
Само преди месец звездата на българската музика се завърна от Москва, където беше поканен да пее на благотворителен коледен бал с куверти на стойност 100 долара. Средствата от проявата бяха предоставени на домове за сираци у нас.