Subscribe: Хрониките на Винарния
http://yavorvalentinov.blogspot.com/feeds/posts/default
Added By: Feedage Forager Feedage Grade B rated
Language: Bulgarian
Tags:
Rate this Feed
Rate this feedRate this feedRate this feedRate this feedRate this feed
Rate this feed 1 starRate this feed 2 starRate this feed 3 starRate this feed 4 starRate this feed 5 star

Comments (0)

Feed Details and Statistics Feed Statistics
Preview: Хрониките на Винарния

Хрониките на Винарния

Updated: 2018-03-05T19:22:31.138-08:00

 Правни истории с горчив вкус

2009-02-27T05:39:45.150-08:00

Напоследък стана популярен в медиите случая със сестрите Белнейски, но всъщност такива случаи - бол у нас.

"Прокуратурата вече официално си има обвиняем за убийството на сестрите Росица и Христина Белнейски. В петък в сградата на Националната следствена служба (НСлС) в столицата окръжният прокурор на Пазарджик Иван Даскалов повдигна обвинение по чл. 116 от Наказателния кодекс на 29-годишният Лазар Колев с прякор Гангстера. Това стана в присъствието на адвоката му Марин Марковски. Водеща по делото ще е експертизата на доц. Мария Грозева, според която двете сестри са изнасилени и убити, след което телата им са подхвърлени в местността "Грамадите" между Пещера и Брацигово."

Защитникът смята, че Колев е изкупителна жертва, защото три години не се намери виновник за деянието. "Клиентът ми е удобен, защото няма алиби и не е бил в затвора по време на убийството. В един епичен процес невинността му ще бъде доказана", каза още Марковски.
В момента Лазар Колев излежава четиригодишна присъда в пазарджишкия затвор за грабеж. Освен това той е осъждан и за изнасилване на малолетно момиче.
От Правен свят.


Чудно как така изкупителни жертви са все разни с прякори Гангстера, Мафиота, Мутрата, Секирата и пр.Вавилон /Babel/ - САЩ

2007-06-20T03:52:54.566-07:00

Режисура: Алехандро Гонсалес
Година: 2006
Времетраене: 147 мин.

Участват: Брад Пит; Кейт Бланшет; Мохамед Акхзам; Ринко Кикучи
Imdb:
User Rating: 7.7/10

(image)


Филмът започва. Гледаш пустош. Няма „хора, къщи, салтанати”, а само камъни, пътечки и колиби. Озоваваш се в някакъв свят, чието местоположение може да се опише единствено като „на майната си” (в конкретния случай – Мароко). Чудиш се какво интересно би могло да се случи в това забравено от Бога място. И скоро разбираш. Контрастът те удря по главата. Една грешна стъпка, един импулс на някой, който е „никой”, на място, където е „никъде”, се клонира лавинообразно и нагло се настанява на няколко континента, с всичките си страшни и изумителни последици. Какъв друг коментар да остави човек, освен „Ебаси мамата!”. Този „ефект на пеперудата” в реално време, може да се стори доста ужасяващ, ако седнем да размишляваме върху него. Именно това е направил и сценаристът на „Вавилон”, Гилермо Ариага.

Брад Пит и Кейт Бланшет вече си станаха на възраст, което обяснява донякъде защо са отказали участие в „Изворът на живота”. Мениджърите им също са проявили далновидност, в резултат на което сега може да се радваме на стабилни акт
ьорски изпълнения от двамата в тази детайлно изпипана и прецизна драма. Образите на самите герои не са развити добре и пълноценно, защото главният герой тук не е от плът и кръв. Tой е друг. Той е невидим. Не е добре някакви холивудски звезди да го засенчват. Той не е вплетен в ужасените от страх и болка гримаси на Брад, или в обезсърченото и отчаяно лице на Ринко Кикучи (Чиеко). Просто си виси във въздуха. Направлява събитията с бруталната си невъзмутимост и малко по малко зрителят го опознава. Той е безчувствен, деен, своенравен, арогантен и не подбира. Играе на едро и не се отчита никому. Не цепи басма, не плаща данъци и не издава фактури. Днес може да ти връчи лотариен фиш за милиони, а утре да те остави без поколение.

Инцидентното преплитане на човешки съдби вече окончателно доби актуалност в киното, особено след „Смяна на платната”, ”Сблъсъци” и „21 грама” (от същия режисьор). Съпоставката с последния се налага сама, защото „Вавилон” носи аналогични послания, макар да не ги поднася по същия фрапиращ начин. И двата филма могат да накарат зрителя да се чуди дали си струва да се търси смисъл, или по-скоро всичко е безсмислено. Темата за случайностите и за това колко е чувствителна човешката съдба към външни влияния бе експлоатирана неотдавна и от Уди Алан в „Мач Пойнт”, та най-вероятно ще видим още такива филми в бъдеще. Което би било добре. Още повече, че критиците се показаха впечатлени, а 23 награди и 71 номинации говорят сами за себе си. И предполагат адекватни печалби.
"300" (2006) - САЩ

2007-06-19T04:35:24.754-07:00

Режисура: Зак СнайдерВреметраене: 117 мин.Участват: Дж. Бътлър; Лена Хедей, Доминик УестUser Rating: 8.1/10 Спартанците, според историята (и този филм), са най-добрите воини, размахвали някога меч по тази земя. Всякакви джедаи, гладиатори, самураи, смели сърца и шотландски бойци, могат само да им дишат прахта и да се надяват някога да станат оръженосци на спартанците. В бой, един спартанец се равнява на 29 карибски пирата, 45 фашиста, 14 рицаря и 82 зомбита. Четирима софийски хамалина са нужни за да се вдигне щита на спартанеца, а мечовете и копията им са с размерите на пилоните, които стърчат пред НДК. Елементарна сметка показва, че триста спартанеца всъщност не са никак безобидни. Те са единствените мъже, чийто жени ги съветват директно да ходят на война, без опасения, че може да им се случи нещо лошо. Като например да останат вдовици. Всъщност, спартанските съпруги са не по-малко опасни от мъжете си и абсолютно безпроблемно и прфесионално организират атентати и трепят нечестни политици, къде що сварят. Съдбата на всеки един спартанец може да бъде обект на цяла филмова трилогия, а камъните по този свят са твърде малко, за да им се вдигне подходящ паметник. Дотук става ясно, че 300 спартанеца са доста неприятна работа, особено ако са решили да се заяждат на дребно. Ако случайно някой реши да покорява света, по-добре да си няма вземане-даване с тях. Най-здравословно за него, би било да седи далеч от земите им, освен ако не разполага с ядрено оръжие в промишлени количества. Всички тези подробности явно се убягнали на персийския владика Ксеркс, чийто намерения спрямо спартанците са откровено агресивни. В този филм, той е изобразен като двуметров гигант с добре поддържани вежди и маниер, издаващ напреднал стадий на шизофрения. Милионната (250-700 хил., според Херодот и др. историци) му армия, включва всякакви изчадия, а стрелите от лъковете им могат да предизвикат ефект, подобен на слънчево затъмнение. Почти цялото действие на това зрелищно филмче се развива в прохода Термопилите, където по исторически данни, през 480 г. пр. Хр., банда от триста спартански воини, пръсва задниците на многохилядната армия на Ксеркс. Предвождани от Леонидъс (Дж. Бътлър, в сравнение с който Вин Дизел прилича на болнаво наркоманче), т[...]Мост към Терабития (2007) САЩ

2008-12-12T21:31:34.630-08:00

User Rating: 7.5/10 (7,299 votes)

Режусура: Габор Ксупо
Времетраене: 95 мин.

(image)

Път към Терабития

Това е едно от онези сълзливи детски филмчета, по които незнайно защо, американците много си падат. Ако сте гледали трейлъра, вероятно ще очаквате пълна със специални ефекти фентъзи приказка, с ходещи и говорещи дървета, изскачащи овсякъде смърдящи тролове, триглави и четириглави змейове, елфи, феи, великани, принцеси и пр. творения на митологията.

Всъщност трейлърът е много добър, но леко заблуждава. Това е семейна драмичка за приятелството между две дечица, които тепърва откриват страстта си към изкуството и я експлоатират с измислици и фантасмагорийки. Филмче за отговорностите, препятствията, растежа, себеопознаването, приятелството и бла, бла, бла, т.е. все добре познати за жанра неща. Към края се намесва и смъртта, придружена с чувството за вина. Не липсва и трансформацията на лошото дете в добро дете, която става буквално за дни, сякаш добрия дух Каспър таман си е намерил ново телоубежище, а от предишната гадинка не остава и следа.

Терабития е въображаема приказна страна със зъл владетел, в която има междуособици и се явява малко опасна за живеене. Измислена е от главните герои на филма, с цел бягство от гадната реалност и за да може да си имат тяхно си място, което никой друг не знае. Там те са господари, силни са, а ако някой реши да ги тероризира, най-много да си го отнесе. Положението малко се скофтва по средата на филма, но то е може би защото сценаристите са попаднали в задънена улица и са търсели нов път за героите. В случая са избрали път нагоре, или по-точно казано надолу, което е крайно изтъркана позиция и аз не одобрявам. Особено ако става дума за деца.
Изкуствен интелект (САЩ)

2008-12-12T21:31:34.765-08:00

Режисура: Ст. СпилбъргОт: САЩВреметраене: 146 мин.Година: 2001„Дейвид е на 11 години. Тежи 60 паунда. Висок е 4 фийта и 6 инча. Има кестенява коса. Неговата любов е истинска. Но той не е.” Тази фантастична драма съвсем не слага акцента си върху житието и страданието на футуристичните киборги, въпреки че има и такъв момент. По-скоро става въпрос за привързаността човешка, и за това колко е неприятна несподелената любов. За да стане още по-неприятна, сценаристът я е направил вечна – т.е. вирее не в смъртен човек, а в безсмъртен робот. Главният герой е симпатично дете-киборгче, предназначено за отглеждане. Заместител на поколението, но с електронен чип, вместо хромозома. Извратена работа като цяло, но явно в Холивуд като цяло се смята, че бъдещето е извратено. Малкото роботче е поставено в много кофти ситуация - програмирано е да обича безрезервно майка си. Тя обаче още в началото на мувито, му бие шута. Така де – изоставя го. Зарязва го по класическия начин – самичко в гората, с мечките и вълците. Те, обаче желязо не ядат, та малкото киборгче не само оцелява, но и се впуска в единствената мисия, за която е програмирано: да търси жената, която обича. Следвано навсякъде от някаква изцапана вариация на малкия Коколино, която ходи и говори, роботчето „преживява” куп приключения в търсене на приказна фея, която знаела всичко, и която щяла да го превърне в истинско момче. Тогава майка му щяла да го обикне. В крайна сметка феята се оказва обикновена циркова атракция, компютър, на чийто хард се пази приказката за Пинокио. Дълго време след като майка му се е превърнала в прах и пепел, ненаситното и твърдоглаво човече продължава да я търси, защото смъртта не записана в програмния му код и то явно отказва да я разбере. Вижда, се че историята е привлекателна, а продуцентите не са оставили нещата само на ниво замисъл. По всичко личи, че този път са бръкнали малко по-дълбоко и в кесиите. Замайващата визия (типично за Спилбърг), завладяващата музика, чудесните изпълнения на Джъд Лоу, Уилям Хърт и Хейли Джоел-Осмънт, както и няколко брилянтни сценаристки финта, правят „Изкуствен интелект” да изглежда като нещо повече от обикновен фантастичен филм. Проектът всъщност е на Стенл[...]Интернет младежка медия "СветЪ" и как НЕ се прави по светЪ

2007-06-03T02:30:56.837-07:00

Оказва се, че интернет младежка медия „СветЪ” не е чак толкова „младежка”, колкото претендира леко неангажиращото й заглавие, а думите на „злите езици”, по повод медио-пародията там, съвсем не са плод на злоба. Малко преди да се ангажирам към „творческия процес” в тази медия, получих предупреждение от врели и кипели в БГ-журналистиката личности, че това само би ми навредило на биографията. Като капак на варела с плюнките и храчките дойде информацията, че нито стотинка нямало да взема за труда си в Интернет Младежката „Медия”. „Карай да върви", рекох си. Аз амбиции в публицистиката нямам, важното беше да се занимаваме с нещо. Тъй и тъй пиша по разни форуми и блогове, защо да не съм част от нещо по-мащабно. Оказа се обаче, че май единственото мащабно нещо в ИММ „СветЪ” е името им. От кухнята ме уведомиха, че при тях всичко се прави на добра воля (ок, нали), работният процес тече по кабела на ЛАН – мрежата ми, т.е. чрез форуми, e-mail, ЛС и пр. постижения на технологичния възход. Изчетох предългия документ с иструкции за ползване на форума (с цели 279 регистрирани потребителя), написах няколко думи за себе си в темата с представянето на екипа, а накрая получих и достъп до т. нар. работен панел, където се постват материалите за медията. Получих на своя mail и друга информация, главно свързана със сроковете за предаване на статиите и еднозначно напомняне да не ги пропускам. Моята рубрика с име „25-ти кадър” е за кино. Според предварителната ми нагласа под „Кино” се разбира КИНО, но се оказа, че в ИММ "СветЪ" не е съвсем така. Инструкцията ми гласеше да напиша рецензии за две "актуални" заглавия. Щом импулсът от прочетеното достигна до главния ми мозък, по навик или не, една червена лампичка започна да блещука и да внася известна светлина върху замъгленият ми от четене на тъпоумни наставления и упътвания ум. Намерих администратора на форума, за когото предполагах, че дирижира медията и с възможно най-кратки и ясни (да не му губя времето на човека) въпроси запитах „Що е то „актуален?”. - „Премиерни или предпремиерни” – гласеше краткият отговор и включваше неотменното за медията указание (сякаш съм някакъв имбецил) – „по кината”. Ами да, те премиерите с[...]Фонтанът

2007-05-25T12:31:31.011-07:00

Фонтанът

Година: 2006
Режисура: Дарън Арнофски
Участват: Хю Джакмън, Рейчъл Уайс, Елън Бърстин
Времетраене: 96 мин.
От: САЩ

(image)

Ако сте свикнали да гледате филми с бързоразвиващо се и локализирано действие, по-добре се откажете. Ако "Умирай трудно", "Глутница кучета" и "Ад под небето" са вашите кино-кумири, ако имате алергия към философията и ако трактатите върху различни житейски явления Ви причиняват свтовъртеж, гадене и обриви - значи това не е филм за Вас. Това е филм за космическия човек, който е освободил мисълта си, и я е пуснал да гастролира из безвремието. Филм за смисъла на живота, смъртта, любовта и още нещо. Филм за меланхолико-флегматици и платонико-утопици. За летящи из космоса Малки принцове с големи надежди, отглеждащи грозни дървета, вместо красиви рози.С две думи това е филм за тези, които обичат да си блъскат главите в стени от символики и да се мотаят из лабиринти от метафори.

Триизмерният главен герой е клониран едновременно в съвременна клиника, на летяща между звездите сфера и в епична приказка. Въпреки това, на психологично ниво местоположението му си е едно и също: някъде между любовта, мъката и надеждата. Главната героиня пък страда от неприятен тумор в главата, който й е осигурил еднопосочен билет за Вечните ловни полета. Толкова много рев, сълзи и сополи не бях виждал откакто гледах с баба ми "Танцувай с мен" по националната телевизия. На Хю Джакман трябва да се признае истинска изкусност в пресъздаването на страданието. Сълзите текат от очите му като спукана водопроводна тръба (да не кажа "фонтан"), а лицето му се изкривява в такива гримаси, каквито и Брад Пит не правеше в секундите преди да гръмне Джон Доу в главата ("Седем").

Героят на Джакмън е обсебен от идеята да спаси умиращата си съпруга, а след смъртта й решава, че трябва да я съживи. За целта той търси помощта на дървото на живота, което пуска нещо като мляко. Това мляко се пие и в един момент се озоваваш някъде в космоса, сам с дървото, защото вече нищо живо не е останало, освен ти и то. Така вече, след дълго пътуване към умираща звезда, човекът се сеща, че смъртта не е чак толкова лоша болест. Цикълът с главно "Ц" върви в нормална последователност "живот-смърт", а не "живот-смърт-живот", или "живот-живот-живот". Оказва се, че вечното съществуване е някакво извращение, което само по себе си не е някаква нова концепция в киното, както и това, че "само един трябва да остане".

Мувито се отличава изкусни актьорски изпълнения, добра сценография и на места - с приятни специални ефекти. Изобщо, откъм визия са го докарали. Сценаристите, обаче определено са надценили интелектуалните способности на зрителя, а режисурата е мудна и дори досадна. Претенциите на филма са явно големи, с оглед на това, че засяга общочовешки проблеми, но и предизвиква мисловен запек у индивиди с Ай Киу в нормални граници. На финалните надписи човек се чуди дали да седне да мисли върху видяното, или направо да превърти лентата и да гледа филма отначало. От което естествено се отказва, освен ако няма много време за губене или страда от необуздано влечение към импресиите.Защо трябва да се борим със затлъстяването?

2007-05-25T12:29:24.687-07:00

Няколко причини да се борим със затлъстяването Без капчица женска свян поп-фолк дивата Василка (а.k.а. Азис) размахва натежалите си бутове под звуците на мазна чалга, а внушителното му шкембе застрашително виси напреки прозрачното парче плат, което си е увил около дирника. Това е гледката, която ми предлагат от NovaTV малко преди вечеря. Почти не ми прави впечатление. Звездата си е звезда, независимо от теглото. Т’ва Павароти, т’ва Брандо, де Вито, Гудман, Пеши, Уитакър – все са шишковци. А и явно сме свикнали. Тридесет и пет процента от европейците сме с наднормено тегло. Би било снобарщина ако ахна от отвращение при сценката с Кралицата на фолка. „Затлъстяването е състояние на прекомерно натрупване на мастна тъкан в организма и е следствие от дисбаланс между енергийните приходи и разходи” – пише в дебелите книги. Но това между другото. Важното е, че затлъстяването е грозно, лепне и никак не е еротично. Вярно, порноиндустрията напредна и вече предлага разписание с експресни влакове за всички пътници, включително и за дебелите, грозните и косматите. Но това, което виждаме късно вечер на порно-канала не е критерий. Да си дебел не е секси и точка. Скапан ген, мързел, обикновена лакомия, неправилно хранене, хормонални ексцесии или лош хороскоп? Няма значение, резултатът си е същият и е грозен. Повечето хора се борят със затлъстяването с всички средства. Едни разчитат на спорта и се потят като прасета във фитнес залите, други пазят диети, трети се сдухват с хирургични интервенции. Всеки шишко с метода си. Но има и други, които не обръщат внимание на сланинките. Тези винаги си имат причина да не отслабнат. Някои от тях дори се харесват така. „Аз съм приятно закръглена”, произнася с учудващо приятен глас и веднага след това вдишва поредната шоколадова вафла. Някои подхождат с особено нахалство. Те тотално изопачават, или направо въвеждат в употреба разни, иначе оригинални народни поговорки: „Под голям камък, голяма змия лежи” - бара се доволно за корема, сякаш там се крие някаква тайна магическа сила. „Добър майстор на голям тезгях работи” - опра[...]Десетте блондински заповеди

2008-12-12T21:31:34.991-08:00

- Русият е твоя цвят и да нямаш други цветове, освен него! - Изговаряй колкото може по-често имената на спонсорите и кедиторите си! - Бъди овца сред вълците и вълк сред брюнетките! - Почитай солариума, маникюра, фитнеса, парфюмите и сауната си! - Прелюбодействай! - Ако пожелаеш мъжа на ближния си, лъжесвидетелствай срещу ближната си! - Помни да осветяваш редовно любовниците си, а не само в неделята, когато мъжът ти е за риба. - Кради чужди идеи, за облекла и прически, и после лъжи, че са лично твои! - Интересувай се от имотите на приятелките и другарките си и ги пожелавай! - Ако някой убие другиго заради теб, не се чувствай виновна, но не забравай да искаш обезщетение! [...]Пазителят

2008-12-12T21:31:35.104-08:00

(image)
Филмът е направен като по учебник. Сценаристите са ползвали абсолютно всяко клишенце, до което са могли да се докопат. Неизброим е броят на заучените фрази и ситуацийки, а за американската пропаганда на тема "Велик е нашият войник" изобщо няма да отварям дума.
Поред:
- Още в началото на филма главният герой бива изоставен от жена си. Защо? Щото е женен за професията си. Пфу! (справка: "Обратна тяга" или "Последния бойскаут")
- Подготовката на новите кадри е тежка. Много са желаещите, но малко ще са одобрените. Над 50% ще отпаднат. Някои се явяват за Н-ти път (Виж. "Офицер и Джентълмен" и другите филми за военни академии).
- В школото отначало старшините са много свирепи и лоши и псуват наред, но когато нашите момчета се доказват и обучението свършва, началството омеква и става ясно, че много нежни душички се крият в тез злобни физиономии. (виж "Мъже на честта" и другите филми за военни академии)
- Нашето момче бива разпределено не къде да е след завършването на школото, а на самата Скала (The rock).
- То си мисли,че може да надмине учителя си и почти успява да си повярва, но там се намесва селската барманка, която знае историите на всички големи мъже в локала и тя го светка ,че "има и други едни рекорди".
- Не може да се мине без да се види ,че става въпрс за лоши момчета, които обичат да се бият по барове. После, естествено лежат в килия, но някой им плаща гаранцията. Друго хоби им е да свалят жени като оправдание да печелят пари (от бас). Това точно съм го виждал милион пъти и ми се драйфа.
- Трагедия е споходила главните герои и те са загубили "екипа си". Страдат от кошмари и видения, но успяват да се преборят със слабостта и мъката, както и с въпроса "Защо те,а не аз? ... Ех ,да можеше да съм аз".
- На мястото на старата легенда ще дойде нова ,млада легенда , а старата ще жертва живота си,з а да живее младата. Как?
- Естествено с любимия за жанра и крайно изтъркан номер с въжето, което се къса и двама не може да висят на него (виж. "Вертикална граница"). Толкова не им е стигнала фантазията на сценаристите.
- Погребение с почести и да не се забравя, че макар и умрял, неговият дух е още жив.
- Младото яре е на път да стане дърт пръч и така свършва филма, нали знаете - кръговрата на живота ("Обратна тяга")

Нужно ли е да казвам каква ми е тезата?:
На сценария му липсва всякаква оригиналност. Срам е за тия три стари кучета, че участват в това слабоумие, но приемам, че спешно са им трябвали пари.0 коментара

2007-01-02T04:22:43.772-08:00

Toп 50 на най-популярните романтични филми: 9-1

2008-12-12T21:31:35.192-08:00

50 - 30 29 - 2019-109 - 19.Колкото - толкова (1997)..............7.7/10 (57,285 votes) $313,300,000 За пръв път чух за този филм веднъж,когато играех на онази клоунска игра,в която трябва да обясните с жестикулации на някого името на определен филм и той да го познае. Прецакаха ме тогава. Но важното е,че не се почувствах прецакан,когато отидох да го гледам на кино. Това е един от така наречените road-movies: действието се развива в кола,на път,или в крайпътни кръчми и хотели. С две думи героите,които в случая са няколко тотални ненормалника, пътуват нанякъде. Джак Никълсън в тази си роля е може би един от най-колоритните образи,които някога ще видите,дори на кино. Тъжно е да го гледаш как заприличва на нормален човек в хода на филма. 8.Призрак (1990).................6.8/10 (25,596 votes) $517,600,000 Романтичен блокбъстър,изцяло изнесен от поддържащите актьори. Онзи грозен мъртвец,който научи Сам (Патрик Суейзи) да мести капачки,неприятният и алчен "най-добър приятел" и ненуждаещата се от представяне Ода Мей Браун (Упи Голдбърг с Оскар за ролята) така оцветяват пейзажа,че Сам и Моли (Деми Мур)наистина изглеждат като духове в сравнение. Разказва се за вечната любов,която остава дори в отвъдното и която дори смъртта не може да сломи. Финалът ни поднася мудна раздяла и се опитва да е хепи. Сам поема спокойно и щастлив пътя си към небитието и се загубва в ярката светлина в дъното на черния тунел. 7.Истински романс (1993)..............7.8/10 (36,466 votes) Този романтичен екшън на Тони Скот е събрал не съзвездие,а цяла галактика от знаменитости. Тук може да видите Вал Килмър,Гари Олдман и Брат Пит в толкова дребни ролички,че днес сигурно са забравили,че са участвали в тоя филм. А той самият може да се опише само по един начин: маниашки. Режисьорът е измъкнал най-доброто от най-добрите. Диалозите се подават на наизустяване,а музиката влиза в главата през ухото и сякаш забравя да излезне оттам. Екшънът и грозните картинки с убийства и побоища изобщо не пречат на романтиката. Наистина има нещо уникално в този филм. Само тук,сред хиляди романтики ще видите как главната героиня я смазват от бой и накрая пак ще въздъхнете и ще признаете,че нещ[...]Топ 50 на най-популярните романтични филми: 19 - 9

2007-06-06T12:24:32.146-07:00

19.Когато Хари срещна Сали (1989)................7.6/10 (30,599 votes) Ясно е като бял ден,че когато Хари и Сали са се срещнали са се влюбили,после е станал някакъв проблем,след това са се скарали ,а на края всичко е дошло на мястото си. Схемката е стара колкото самото кино,а може би и по-стара. Това, което наистина ще остане в историята от тоя филм е сцената с фалшивият оргазъм,който лицето Сали (в ролята Мег Райън) демонстрира в ресторанта пред лицето Хари (Били Кристъл). На последния направо му падна ченето в паницата от ужас. Тази сцена навярно преследва хиляди мъже,които трудейки се над/зад половинките си се питат дали леко не прекаляват. 18.Дневникът (2004)............8.0/10 (25,483 votes) В тоя филм има две истории. Едното действие се развива в днешни дни и разказва за двама старци,които си четат приказки. Второто действие се развива няколко десетилетия преди това и проследява любовната аферка на Ноа и Али,в която всъщност няма нищо интересно. Сълзлива история като всяка друга,с тази разлика че тук става дума за обич,която е преминала най-трудния тест - този на времето. Изведнъж се оказва,че двама изкуфели пенсионери могат да бъдат тройно и десеторно по-романтични от чифт щури и страстно влюбени младежи. 17.Апартаментът (1960).................8.3/10 (15,835 votes) Действащият Наказателен кодекс в РБ обявява за престъпник,този "който предоставя систематически помещение на различни лица за полови сношения или за блудствени действия" . Наказанието е лишаване от свобода до пет години. Именно това прави главният герой на този черно-бял филм,чийто сценарий се отличава с особена оригиналност. Джак Лемън и Шърли Маклейн изиграват едни от най-добрите си роли,а филмът съвсем заслужено има пет Оскара. 16.Ани Хол (1977)..............8.2/10 (30,290 votes) : #121 Няма как тази класация да мине без да се спомене името на Уди Алан. Разказва се за любовният живот на невротичния комедиант Алви Сингър. Това е филмът,който всеки един преводач сънува в кошмарите си. Героят на Уди Алан не спира да говори и всяка дума има някакъв свой смисъл и не е ясно каква част от смисълът е скрита в думите и каква е ясно изказана[...]Toп 50 на най-популярните романтични филми: 29 - 19

2007-01-02T04:26:39.629-08:00

29.Защо тъгува Гилбърт Грейп (1993)..............7.6/10 (23,261) votes Oще от заглавието става ясно,че това е един много обикновен филм,за обикновени хора,с обикновени проблеми. Тук става дума за обикновена романтика. Няма принцеси,жаби,каляски и тикви,няма вълшебни мечове. Гилбърт Грейп (Джони Деп) живее в съвсем малко градче,където всички се познават и няма нищо скрито покрито. Грижи се всеотдайно за по-малкото си братче-имбецилче (Лео ди Каприо,с номинация за Оскар за ролята) и помага на внушително затлъстялата си майка,която даже не може да излезне от къщата. Гилбърт е един добър и способен младеж,който е затворен в сивото провинциално ежедневие. Всичко това не му пречи да бъде влюбен в Беки,но тя само минава оттук с очуканата си каравана и след като си отиде,едва ли някога ще се върне. Та затова общо взето тъгува Гилбърт. 28.Нотинг хил (1999)......6.9/10 (36,820 votes) $363,000,000 Нотинг Хил би бил съвсем обикновено филмче от рода на "Сватбата на най-добрия ми приятел" ако не беше тънкия английски хумор,който се сипе на серии от всяка трета реплика на Хю Грант. Уилям е млад и хубав собственик на книжарница,чийто живот кардинално се променя,когато в нея влиза магнетичната супер звезда Ана Скот (Дж. Робъртс). Няма смисъл да разказвам по-нататък,защото е ясно какво става. Филмът би бил доста скромен,ако не бяха споменатите вече смехотворни диалози и комично безпомощната физиономия на Хю(Уилям). 27.The Terminal (2004)......7.1/10 (30,134 votes) $217,845,279 Романтичната линия на този филм е всъщност единственото му слабо място. Сюжетът те грабва мигновено. Режисурата все пак е на Стивън Спилбърг,а Том Ханкс и Катрин Зита-Джоунс са на обичайната си висота,кой с каквото Бог му дал. Източноевропейският емигрант Виктор Наворски,който говори чист български и никакъв друг език се оказва заклещен на Ню Йоркското летище за неопределено време. Благодарение на изобретателния си ум и прословутата източноевропейска приспособимост към всякакви обстоятелства може да се каже,че Виктор се устройва доста добре на летището и дори завърта любов с красива стюардеса. 26.Дневникът на Бриджит Дж[...]Защо пуснаха Ванко1? Подробно обяснение

2006-12-27T20:28:26.571-08:00

Защото лежа достатъчно!Какво стана и защо Ванко1 е навън? Защото не е осъден за трафик на хора.? Недоглеждане на магистратите или пропуск в работата на следствието - не е ясно. По презумпцията за невинност Ванко не е трафикант на хора,а е осъден по един безумен член от НК,който беше променен в частта със санкцията си съвсем основателно. За момента за Наказателното право Ванко е един прост сводник.Какво толкова е станало?1.Идеята за промяна в НК ,и по-специално 155-тия му член поначало не е лоша,защото в него се казваше следното:Ако аз днес свържа eдна готова проститутка с "клиент",утре извърша същото и взема част от таксата за "услугата" - лежа...10-20 години. В същата алинея бяха и съставите за престъпленята,извършени към малолетни. Очевидно това са 2 деяния с крайно различна степен на обществена опасност и не може да предвиждат еднакво наказание.Така беше и това е абсурдно,защото по настоящия НК присъдата за убийство е 10-20 години. Не може един убиец и един прохождащ сводник да бъдат еднакво общественоопасни.2.Стана ясно,че мозъкът на промените в НК е една личност от женски пол,доц. Момяна Гунева:"Въпросният текст фигурираше още в правителствения проект за големи промени в НК, внесен през април т.г.", съобщи за "Сега" вчера Яни Янев от НДСВ. Проектът е подготвен по поръчение на Министерство на правосъдието от работна група, ръководена от доц. Момяна Гунева."Всъщност специално тази промяна има разумно основание. Естествено,след като целият проект е бил отхвърлен ,това пък дава поле за размисъл доколко се налагат над 300 промени в настоящия НК,който си е окей. Всеки нормален мозък може да си направи извода.Впоследствие големият проект е върнат,но малка част от него (по "вина" на други -Дончева) бива гласувана и приета.3.Големият скандал гръмва,защото Ванко излиза и въпросът,поставен от медиите е "Кой е виновен?"4.С оглед горното конкретен виновник е трудно да се посочи,защото виновник няма,грешка няма,нищо лошо не се е случило. 3-те власти,обаче,подгонени от медиите,които чули,че Ванко е на свобода си прехвърлят топката,че и пре[...]Топ 50 на най-популярните романтични филми

2007-06-08T00:15:12.566-07:00

Топ 50 на най-популярните романтични филми Подборът е направен на основата на данни от www.imdb.com.,при отчитане на: - Рейтингът на филмите (imdb предлага система за рейтинг,ползвана от стотици хиляди потребители по цял свят) - Броят на гласовете - Касовият успех на филмите - Националността на филмите - Годината на производство 50. Мръсни танци (1987)..................5.9/10 (20,324 votes) Като бях малък на нашите се наложи да купят видеокасетата,защото сестра ми я наемаше през ден. Прибирайки се от училище с "Умирай трудно" под мишница с ужас установявах как Патрик Суейзи и Джени Грей отново подскачат на екрана на стария ни "Велико Търново 86". Сестрата не даваше и дума да се обели за смяна на лентата. Не можех да проумея какво толкова им харесват жените на тия танци. След години като гледах филма ми се стори не чак толкова лош,но в началото на 90-те го мразех. 49.Кънки с остър връх (1992) ............... 6.4/10 (4,901 votes) "Мръсни танци" на лед. Същата банална историйка. Този път ролята на учител се пада на нежната част в двойката. Мойра Кели изглежда двойно по-зла и тройно по-устата от Дженифър Грей. Диалозите са по-добре изпипани,а и филмът не е чак толкова ретро. Особено приятно изненадан бях на финала,който беше твърде скромен в сравнение с останалите филми от този калибър. Нямаше го онова разточително ръкопляскане,липсваха сълзите в очите и сополите в носовете на героите,нямаше ги и разчекнатите мутри на лошите герои. По всички правила на жанра героите се скараха,но това стана точно преди окончателно да се сдобрят. "Обичам те.... И аз тебе" ... Целувка. Аплаус. Финални надписи. Точка. Чиста работа! 48.Kъщата на духовете (1993)..............6.3/10 (4,276 votes) Дотук с наивната романтика. "Къщата на духовете" напълно си струва двата часа кириз в монитора. Филмът е направен по новелата на Изабел Алиенде. Актьорският състав включва Джереми Айрънс,Мерил Стрийп и Глен Клоуз,които ни поднасят безупречни изпълнения. Това е епична романтична сага,която разказва драматичната история на три поколения от едно Чилийско семейство. Престъпления,войни,п[...]За интеграционните на инвалидите

2006-12-27T20:18:42.745-08:00

Ситуацията с приетите законови промени и ветото,наложено от президента Първанов е малко по-сложна,отколкото са я представили в повечето печатни издания.Ето какво пише в Стандарт:"Заради многото привилегии обаче броят на хората с документ за инвалидност нарасна рекордно и в бюджета се отвори дупка от 35 млн. лв. За да я намалят, депутатите орязаха интеграционните добавки на хората с увреждания. Президентът наложи вето, но народните представители го бламираха. Решението на МС бе взето часове преди президентът Георги Първанов да събере при себе си лидерите на организации на хората с увреждания. Той обяви, че не приема депутатските промени, но ще спази конституцията и ще ги подпише"1. В закона ,който урежда материята биват приети промени,на които президентът поставя вето. Ветото е поставено в хода на президентската кампания на Първанов и за нас,незапознатите остава въпросът дали не е част от нея.2. Въпросните промени се отнасят до материалните предпоставки за получаване на интеграционните пари. Целта на промените е вече да се преценява диференцирано,т.е. за всеки поотделно на кого и за какво да се дадат пари.Промените може да видите тук,чл.42 а-ж:Старият закон е тук:3. Нуждата да се преценява за всеки поотделно се аргументира с факта,че всеки нетрудоспособен има нужда от различно отношение,някои от пари за транспорт,други за жилище,трети за обучение и пр.4. Всъщност една от основните причини е,че удивително много са хората с фалшиви удостоверения на ТЕЛК (за инвалидност).Има случаи бол,и са достатъчно фрапантни.По стария закон ако един инвалид има определен процент нетрудоспособност минава по някоя от точките в член 42а и получава добавки, пари. Така от бюджета биха изтекли многосредства,които ще попаднат в джобовете на мошеници,снабдили се с Решения на Териториалните експерни лекарски комисии.Сега законодателите се опитват да запушат тази дупка, като дадат възможност да се преценява кой да вземе пари и кой да не вземе,без да са обвързани от разпоредбите на закона.Лично според м[...]Случката по действителен случай или на лов за сърдити старчета

2006-12-15T14:07:04.951-08:00

Днес решавам да изляза до магазина. На излизане от гастронома срещам един дядка,на поне 90 години,дребен,с шапка...Моли ме да му помогна да премине през една локва. Хващам го аз,минаваме локвата със скорост около 200 метра в час.

Вече на 10 метра от локвата дядката продължава да ме държи и иска да го закарам до "равното". Стигаме там след 5 минути - човечецът все още мe държи и се носи със ситни стъпчици в неизвестна посока...
-Абе ти къде живееш?Къде отиваш?

Започва се едно обяснение,от което става ясно,че клетият човечец нито знае къде отива,нито от къде идва...
Стигам кръстовището на "Гео Милев" и "Слатинска". Оня знае,че живее "нагоре",но там са две "нагорета" и той ги сочи и двете.
-Къде ти е личната карта бе?
-Вкъщи.
-Друг път да не си излязъл без нея! Кой се грижи за теб?
-Една жена. Една женица.

Какво да го правя се чудя. Оня не може да върви,но иска да пресича. Изглежда симпатяга в адската си безпомощност. Стана ми жал за него. Няколко пъти го оставях за да ходя да разследвам. Видях,че човекът има секретен ключ на шията - не е бездомен.

В разговора става ясно,че е излязъл 30 мин. преди да ме срещне,а твърди,че е минал разстояние,което не би могъл да мине за 30 мин. И не бил пресичал улица. Не е в ред човекът. Докато търсих по пощенските кутии в блока,пред който го намерих името,което твърди ,че носи той си седи там където съм го оставил,чакайки ме и изобщо не досажда на другите минувачи . По едно време го напъна зора и си свърши работата на улицата. Шашнах се. Инсценирах обаждане в полицията. Оня не се стресна. Вече щях наистина да звъня... Непрекъснато си бършеше носа и беше с две различни обувки. Опитах се да го вкарам в едно такси - от 4 таксиметри 1 се нави да го повози. Беше младо момче. Останалите бакшиши не ебаваха,един даже ми се скара,че му тръшкам вратата. Ставаше дума за 70-80 метра и за два кинта. Както и да е - дядката даже не можа да се качи в таксито - инвалид 90%. Започвам разпитване по околните магазини и най - накрая в един казаха,че го знаят. Не бил добре...

"Е мерси за информацията"...Не знаех. Както предполагах - от блока ,пред който го намерих. Айде наобратно. Тъй като не си знае нито името,нито етажа,нито апартамента оставих го там,във входа със заръката да пита някой от минаващите съседи кой му е апартамента. Докато излизах оня ме питаше къде съм го завел и как ще се прибере.

Никак не беше смешно. Особено като гледах физиономиите на "нормалните" хора,към които се обръщах с въпроса дали не го знаят случайно тоя. Не знам как да ви опиша реакцията на поне 5 човека,с които споделих проблема си.
Любезните изражения на тия смръшляци добиха тъпа,гузна незаинтересованост и с безизразна апатия слушаха какво им говоря. Да не би случайно и тях да се опитам да ги забъркам с лудия дядка...

Боже,колко мъка има по тоя свят,Боже!Моето Си Ви

2008-12-12T21:31:35.578-08:00

(image)

Родих се в тихата нощ на 01.08г. в бедното семейство на сексоложка и брачен консултант.От малък съм възпитаван във възрожденския дух на сексуалната революция. Закърмен съм с Бой Джордж, Мадона, Принс, а по-късно и великия Азис. Още в ранно детство имах възможността да опозная дълбоките дебри на женската психика и бях обучаван в древното изкуство на Тантра от чичо си Спиридон и леля Цура.

Крайъгълен камък в моето развитие се оказа постъпването ми на работа като игумен в девическия манастир "Св. Калашников" , кадето прекарах 2 незабравими години, посвещавайки битието си на отношенията "мъж-девствена жена" , достигайки в края на 2000-та година до едно завидно астрално ниво, за което дори самия Маркиз дьо Сад би ми завидял.

След като опознах тъй наречения нежен пол "отвсякаде" и "изоснови тъй да се каже, аз реших да се посветя на своята Y-хромозома и да постъпя като донаборник в небезизвестния Френски чуждестранен легион. Само за 1 година се издигнах от обикновен кашик до длъжността "главен снайперист-ординарец благодарение на набитото си око и на това, че винаги ги "нацелвах" точно кадето и както трябва

Следвоенния ми период бе белязан с идването на чичо ми Симеон (стара издънка на рода) от Испания на власт. Този факт отвори вратите ми кък частния сектор и аз станах новобогаташ и бизнесмен. Имам акции в АД " Блатна плесен" ( бисквитите, всички сте ги яли ) и съм едноличен собственик на "Мътеница, чесън и извара" EOOD, гр. Генерал Тошево.

Oще:
Имам смъртна присъда. Не можа да бъде изпълнена, защото електрическия стол даде на късо
Бил съм 1 година полицай в Ирак.
Шест месеца стаж на китоловен кораб.
Преброител на населението в Бомбай, Мексико сити и Токио
Три години нинджа в Бангладеш
Имам основна роля в атентата срещу папата, но ще мълча до гроб
Старшина в парашутната база в Косово.
За кратко управител на Бит-пазар "Малашевци" - гр. София ( видеопиратите още ме черпят, кат' ме видят )
В момента - шофьор на маршрутка в Москва.
Участвал съм с главни роли в продукциите на Парамаунт Шака Зулу"Злите мъртви 2"От тъп, по-смотан 3" и шед (ер малък) овъра ми - "Вдовицата в бяло и коминочистачът в розово"
Три пъти съм изкачвал К-2 откъм северния склон и имам 2 спускания от върха на Нанга Парбат до Кота нула със сноуборд (оттам са ми белезите).


За себи си мога да кажа, че (а ето и топ 5 на най-сериозните женски клишета):
Знам какво искам и как да го постигна!
Обичам да танцувам и да се забавлявам
Уважавам жената (редовно)
Обичам колите и високите скорости.
Също и екстремните спортове - сърфистите на Хавай ми плащат комисионна, защото като пръдна в Черно море и правя цунами в Тихия океан.Половината българки искали да са блондинки

2008-12-12T21:31:36.718-08:00

Наскоро извършено статистическо проучване показва,че една втора част от българките действително знаят какво искат и как да го постигнат: Те искат да бъдат истински блондинки! Задача трудна,но не и непосилна. За тях това е „въпрос на женска чест,не на игра”. Те трябва да постят 9 месеца в годината и да спазват 10-те блондински заповеди,а именно: - Русият е твоя цвят и да нямаш други цветове,освен него! - Изговаряй колкото може по-често имената на спонсорите и кедиторите си. - Бъди овца сред вълците и вълк сред брюнетките! - Почитай солариума,маникюра,фитнеса,парфюмите и сауната си! - Прелюбодействай! - Ако пожелаеш мъжа на ближния си – лъжесвидетелствай срещу ближната си. - Помни да осветяваш редовно любовниците си,а не само в неделята,когато мъжът ти е за риба. - Кради чужди идеи,относно облеклото и прическата си и после лъжи,че са лично твои!- Интересувай се от имотите на приятелките и другарките си и ги пожелавай! - Ако някой убие другиго заради теб,не се чувствай виновна,но не забравай да искаш обезщетение. Освен това блондинката не трябва да забравя,че за нея мълчанието наистина е злато. Тя трябва да говори само когато я питат нещо и да се въздържа да споделя идеи ако иска да успее. Блондинката трябва да бъде солидарна с другите блондинки и да участва активно във Свещената война срещу брюнетките. Тя трябва строго да осъжда разказвачите на вицове за блондинки и да ги лишава от секс,когато може. Въпреки всичи трудности, житието и страданието на блондинката протичат под надслов „Целта оправдава средствата”. Въпросната цел,макар и в контраст с правилата, включва успешно дипломиране, солидно имотно състояние и завидна кариера. Тъй като блондинката изживява себе си като жена-котка,в преследването на целта си тя неизбежно прибягва до логичното средство : свързва се с човек – пингвин. [...]Рецензии за филми

2007-05-25T11:56:58.063-07:00

Момиче за един сезон - 2005Imdb: 6.4/10 Година: 2005Режисура: Питър и Боби ФарелиЕто го поредният кандидат за наградата "Свинете ядат помия, да им продаваме помия". Трябва да се признае, че "Помни Титаните" е истинска класика в сравнение с това. Дрю Баримор е голяма сладуранa - kеф ми е да я гледам. Гледал съм почти всичко с нея след "Отровната Айви", което си е серизна жертва от моя страна. Хубавото е, че е предсказуема и винаги знаем какво да очакваме от нея. А именно - една добричка, вечно усмихната, приятна кукличка с влажен поглед и много сексапил. Винаги ще се нацупи нещо и винаги в края на крайщата ще се върне при любимия си, защото тя е жена, която застава зад мъжа си "но медър уат". Де ги тия жени?...Нема! Перфектното гадже е тя. И дотук. "Целуни ме" и "Сватбата на певеца" поне бяха смешни. Но тук... тук няма нищо смешно. Има някакъв непознат за мен "тип" с дебилска физиономия и маниер, който се утвърждава във филмите с Дрю като "идеалното мъжленце".Т'ва Клинт Истууд, т'ва Джак Никълсън са си някакви тъпаци, дето нищо не разбират от чувства и изобщо не влизат в класацията. Та въпросният тип си има и психологически проблем - голям ФЕН е...Но не в буквалния, добър смисъл на думата, а е фен на бейзбола. Фен в клинична фаза. Достоен за съжаление бунак, който още в началото на филма бива прибран от майка Тереза, опс - Дрю Баримор, под нейното топло крилце и после в нейното толпло легълце.Той, обаче се осира тотално, когато започват плейофите и бива зарязан брутално. Край на безплатният обяд? "Нова надежда" за американските романтични комедии? Не. Следват "Любовта отвръща на удара", "Завръщането на Дрю"и "Чувствата атакуват". Модерна приказка, за модерни хора, в скоби - тупани.Реванш (Rebound) - 2005Режисура: Стив КарЖанр:КомедияУчастват: Мартин ЛоурънсВ тази удивително малоумна "комедия" Мартин Лоурънс продължава да залива зрителя с клишираните си и втръснали мимики, пръдливите звуци, УестСайдНига интонацийки и пр. дебилщини. Изпъкналите му, жабешки очички все так[...]За астрологията и останалите шарлатани

2006-12-13T22:51:57.281-08:00

Нужно е да се отбележи,че астрологията има едно сериозно качество,което никак не е за подценяване. Още от малък имам навика да питам по-знаещите и разбиращи от мен за нещата,занимаващи съзнанието ми. Като всеки нормален пубертет и аз по някое време започнах да се интересувам от жени. Футболът вече не ми се виждаше тъй привлекателен,както напращелите и хикикащи се кокетно/истерично мои съученички. По едно добро стечение на обстоятелствата,в онези години един от най-добрите ми приятели беше,да го наречем Джони - соло-китарист в моята група, истински гуру-сваляч,капацитет в междуполовите отношения,републикански рекордьор в категория "получени валентинки" и всеобщ любимец на Люлинските девойки. Когато недоумението ми,относно другия пол достигна върховите си граници, аз отидох при него и потискайки гoрдостта си му казах: "Пич,дай някакви напътствия,че не им разбирам нищо от това,което ми говорят,а пък и те мене не ме слушат". Тогава Джони ме погледна приятелски,със съчувствие в очите и ми каза:- Тъп си,бате! Ако им говориш за китари,футбол и за снощното напиване-ще си останеш девствен.- Ми кво да пра'а,ебе ми се... - измънках.- Трябва да им говориш за нещата,които ТЯХ ги интересуват.- Е аз от гримове и прически не разбирам...- Споко,ти и да разбираш,не мо'е да знаеш повече от тях,ще те затапват непрекъснато. Трябва ти нещо,от което и те не разбират,ама ги интересува. Дай 300 кинта на заем,че баща ми скри ракията и ще ти кажа.- Ето... - коремът ми къркореше,но онова,което се надигаше в слабините ми бе по-силно.- Астрология ,брато. За още 300 ще ти дам едни книжки,дето кат' ги прочетеш и ще те слушат така,както Моисей (или който там беше) е слушал 10-те Божи заповеди.- Ама големи ли са?- Големи са,ама и голема работа вършат...Така започна моето обучение в астрологията...През 99-та бях достигнал невиждани за БГ висоти,изкарвах добри пари с хороскопите (тогава не бяха популярни програмите за изготвянето им),а с Кашпировски и Люмиер имахме [...]За рускините и порното

2008-12-12T21:31:36.840-08:00

(image) Преди 5 месеца реших да се оженя. Баща ми ми каза,че най-добре да взема някоя яка селянка с големи цици,по възможност чиста и недокосната от лудостта на съвремието ни. Така стигнах до сибирското село Прецакушничка ,кадето намерих своята настояща изгора - Олга (тогава Недолюбкина по фамилия). Сватбата се състоя по бързата процедура и аз реших да я доведа тук и да запълня кардиналните пропуски във възпитанието и,допуснати от нейните родители. За целта купих някои детски книжки за "птичките и пчеличките" и зачаках у нея да се събуди необходимия за целта ми интерес. Междувременно я научих да пуска телевизора и да играе на по-елементарните игри,вървящи с уиндоуса.
За зла участ се наложи преди 2 седмици да замина в неочаквана командировка и оставих Олга сама у нас с изрични инструкции към Немската ми овчарка Рони да се грижи за жена ми. Когато се завърнах се оказа,че незнайно как съпругата се е научила да тегли видеофайлове от Internet и намерих на хард диска си качени около 68 ГБ хард порно...
В къщата беше ХАОС. Стените бяха изрисувани с различни атрибути от човешкото тяло,а някои рисунки изобразяваха невиждани от мен сцени и пози,за които създателите на Кама Сутра не са и сънували . Кучето се беше скрило под леглото и скимтеше жално жално. На акрана на компа ми се виждаха около 40-50 броя от малките черни прозорчета,които сладур.cом ползва за свое ай си киу - около 30-40 стройни момчета се бяха яко наточили на моята все още неопетнена съпруга и бълваха неприлични предложения. Едно парче неразопакован шпеков салам се разполагаше на чаршафите ми незнайно защо...
За два дена успях да почистя,но оттогава живота ми се промени - жена ми се оказа невиждано нимфо. Отслабнах с 8 кг.,нямам време да работя,чудовището не ме оставя да спя по цяла нощ. Направих огромна грешка - подадох се на молбите й за рождения си ден да получи белезници и камшик.Тази сутрин се събудих вързан,последва НАЗИДАТЕЛЕН бой...
Добре че съседите чули моите крясъци,та повикали полиция-това ме спаси. За Нова година тя иска костюм на Батман - незнайно защо много я възбужда Човекът - прилеп. Няма да и го купя,защото знам че ще ме накара всяка нощ да спя надолу с главата.
Отчаян съм.Промит мозък ли си?

2006-12-14T10:37:04.804-08:00

1.Гледахте ли Биг Брадър?а) гледам си кефаб) да,всяка вечер го гледах. Бизнесът ми е да продавам вуду-кукли Лиляна,печеля добре - още вървят.По-преди продавах Райна,а преди това - Елена.в) не,слушах го по радиото. Телевизора го продадох и с парите пуснах 200 смс-а за Миро - още миналата година.г) ne go gledam,no go durpam ot arenata da praa keef. shtoto ne iskam da pulna joba na P4Fд) Разбира се - 24 часовия канал.е) Гледах го докато бех вътре,откак ме изгониха немам време,щото хода по други предавания.2. Кой е най-великия футболист на света?a) Йохан Кройфб) Аертон Сена рулллллзв) Вини Джоунс,но само докато игра в Левски..И то след контузията в главата.г) nai-dobriq e Gonzo,shoto wkara 2 gola na CSKAд) Ми всеки знае - Роналдиное) Най-добрия не знам кой е,ама Ивана пее много хубаво.3.Каква музика слушате?а) Хубава,слушам разни банди.б) Зависи кой пита - за пред нашите - народна,за пред гаджето - чалга,за пред приятелите - рок,за пред сърбите -техно,за пред българите - наше.в) Слушам стари градски в изпълнение на баба ми и то ънплъгт версии само.г) rap i r n' b.д) Фолк и чалга.Гергана,Азис,Райна...изобщо - големите имена в българската музика.е) ГръТСка музика и класическа цигулка.4.Какви филми гледате?а) Смилени,с неочакван край.б) Гледам всичко,което го има на кино,но само до средата,после ме гонят,щото много пръцкам.в) Документални филми за войната и за серийните убийци.Искам някой ден да участвам в такъв.г) Gledam samo ke4 i ujasi.д) Гледам само това,което си струва,не си губя времето - последно гледах Кинг Конг,а после Хари Потър.е) Романтични комедии с елементи на разсъждение.5.Кой управлява света?а) Ще ви кажа ,ама друг път.б) Масоните държат ножа и хляба. Жена ми е еврейка,та на сестра и на мъжа и чичо му има бизнес с братовчеда на един,който е кръстник на син на масон. Оттам знам.в) КГБ-то. Питайте ги каде скриха ракетите на Садам,дето щеше да ги продава на Усама и как държат американците на мушката с тях...Ама то не може само да се пише,требе и да се чете.г) pаyforfreeд) американците и Джордж [...]Маймуната е в депресия!

2008-12-12T21:31:37.149-08:00

08.12.2006 г.Маймуната страда от тежка физиологична деформация и е в депресия. Деформацията се изразява в това,че космите на мънкито растат бакуърдс,т.е. в обратна посока. Маймуната не чувства болка,но е морално ,психически и емоционално угнетена. Депресията се задълбочава поради суетността на маймунката,която сега е в размножителен период. Има опасност тя да получи НР (нервно разстройство),а се знае,че на човекоподобните НР не им се отразява добре на плодовитостта. Нищо чудно догодина зоопаркът да остане без шимпанзета и орангутанчета,които са любимци на децата.09.12.2006 г.Тъжни новини. Маймуната вече не яде нищо,дори препарирани банани. Има висока температура. Лекарите я лекуват с бета каротен ,но той не й понася и поврща. С аскорбинова киселина не може да се лекува,защото И причинява проблеми с шофирането и вчера имаше жертви на Граф Игнатиев.Маймуната е на смъртния си одър. Призовавам всички врачки и екстрасенси да помогнат на маймуната ,защото иначе ще ми тежи на съвестта.А,и още един симптом. Червеният гъз на маймуната позеленя...10.12.2006 г.Слава Богу маймуната се закрепи. Вчера беше много зле,но днес се посъвзе. Дойде ми идеята да приложим на маймуната небезизвестната в близкото минало порнотерапия на доктор Големан Млекоцистернин от Русия. Маймуната започна да свиква с руското порно и вече повръща само ,когато й го пуснем,а през останалото време ...не повръЩа. Така повръщока намаля с 67 % за един ден. Температурата е стабилна,закова на 39.5 градуса.Зеленият гъз придоби лек розово лилав отенък и не се знае дали ще тръгне към червено или към синьо. Очаквам ефекта от свещичката,но е трудно ,защото маймуната има разстройство...11.12.2006 г.Maймуната е олекнала 5 кг,но се закрепи. Сега ходи на физеотерапия за задника си,защото вече не може да го ползва по предназначение. Маймуните рядко си седят на гъза,а на тази и се наложи цяла седмица да лежи болна,последваха деформации на задн[...]