Subscribe: Моят блог
http://voyager123bg.blogspot.com/feeds/posts/default
Added By: Feedage Forager Feedage Grade B rated
Language: Bulgarian
Tags:
Rate this Feed
Rate this feedRate this feedRate this feedRate this feedRate this feed
Rate this feed 1 starRate this feed 2 starRate this feed 3 starRate this feed 4 starRate this feed 5 star

Comments (0)

Feed Details and Statistics Feed Statistics
Preview: Моят блог

Моят блог

Updated: 2014-10-02T08:32:03.080+03:00

 за блога

2004-11-28T23:39:08.570+02:00

До тези който четат тоя блог:

Хора, това не стана както го исках. Исках нещо, в което в кратка форма да описвам факти, събития и мой мисли от живота ми.. Нещо като смесица на стиловете от блоговете на няколко човека, които чета с интерес. Не стана. От сега нататък смятам да блогвам по-рядко, но по-качествено за сметка на това. Трябва и да пообърна малко внимание на външния му вид на блога... и при първа възможност да сменя хостинг-а.New adventure entry

2004-11-28T23:10:51.686+02:00

В петък (при това вечерта) /27.11/ разбрах, че има двудневен поход по маршрута Златица -> х. Свити Плаз (1 ден) -> х. Паскал -> Пирдоп (2 ден).

И... с незнам какъв акъл реших да се включа :). Гледах на събитието като на едно приключение, нещо от което отчаяно имах нужда... И така, в 7:25 в събота сутринта се озовах на централна гара. Помолих да прередя няколко човека, че влака тръгваше в и 35... За мое щастие хората ми влязоха в положението, и ме пуснаха да ги прередя... Билета го купих от каса 13... Помислих си: Хмм... добре почва начинанието ;). Малко кофти ми стана, че трябваше да пререждам хората, но... миналото не подлежи на корекции.

След това слязохме на Златица на гарата, и оттам преход до хижата..

Самата хижа не беше кой-знае какво, дори си нямаше електричество (имаше, в интерес на истината точно за 1 час... после нафтата свърши и агрегата "увяхна"). Нищо... Обстановката беше хмм... романтична със свещите, жалко само че си нямах компания (от женски род)... От нашата група имаше няколко колежки, ама всичко заето.

Другата компания (в хижата) бяха някакви възрастни хора, дето си празнуваха рожденния ден на единия... Много свежи "старчоци", защото старчоци не им приляга особенно... Въпреки приликата на външен вид. Те на дух (пък и от поведение) го докарваха на 15-16 годишни. Много весели хора ;). Яко шоу направиха. Като се направих по едно време на DJ, като им пуснах оная ми ти "ламбабамба"... ;))) Жалко, че точно след това спря тока. По едно време взеха да пеят ¨Yellow submarine¨... :))).

Хипер весело стана по едно време, нашия водач като взе китарата и изпълни няколко песнички от неговото време... :))) Имаше естествено и всички задължителни за такива мероприятия случки /яко простотии, много смях, малко студ на сутринта.../

А по време на самия преход се дивях на това колко красива е планината зиме... То сега като се замисля май няма сезон, в който да не ме кефи... :) трябва май по-честичко да се организирам на туризъм... Много е добро. Планината е толкова величествена и красива... Жалко, че не си взех фотоапарата да пощракам малко... Но в бързината човек не винаги може да се приготви много добре.

На втория ден питах хижаря защо точно "Свити плаз", и той ми отговори, че това било защото ветровете свистели... И оттам и свити. Имах и някой въпроси за местната история, за местни легенди, но това ми любопитство остана неудовлетворено... :(.

Както и да е, въпреки неудобствата си изкарах страхотно. Препоръчвам ви и на вас, вместо да седите тука и да четете не чак толкова добрите ми опити да опиша живота си, отидете на планина... Радвайте се, че имаме такава чудна природа.Още няколко дена от моя живот

2004-11-28T23:15:42.500+02:00

Последните няколко дни бях "на високи обороти". В събота си минах CCNA1 нивото, не толкова успешно колкото исках (90%, допуснах някой грешки в бързината, които мисля можех да ги избегна...). Не това е важното в момента. В четвъртък предстои контролно по "мрежова сигурност", и съм твърдо решен да отида и там да видя какво знам... Надявам се и да успея да попрочета нещо по темата дотогава.

Напоследък ми се върти една една идея из главата - авторите на линукс-бг споменаха нещо че ще организират лекции... Обадих им се, и им казах че ще помогна с каквото зависи от мене, но... никакъв отговор почти седмица от тях. Незнам, може и да са се отказали, но ентусиасти определено има. Аз съм един от тях. Мисля, ако те не предприемат в скоро време нещо, да го направя аз. Защото все пак това е хубава идея, която си заслужава да се реализира. Страх ме е, че нямам необходимите организаторски умения които би изисквала тази работа. Страх ме е и че може и да се проваля... но както наскоро прочетох в една много хубава книга, подарък от добър приятел, "човек се страхува, докато не дойде момента за действие... тогава страхът става безсмислен, и човек забравя за него". Може би момента за действие е близко... Само бъдещето ще покаже това.За периода докато бях offline

2004-11-28T22:27:58.063+02:00

Почти нищо ново под слънцето нямаше докато не блогвах... Кандидатирах се за член на студентски съвет, ама нещо не се получи, не събрах нужния брой гласове... надявам се да съм им полезен поне с идеи. По принцип моето верую е, че "на вълкът врата му е дебел защото си върши работата сам".И наистина искам системата да се промени към по-добро.

Днеска ми казаха на нетсек-а една много добра новина - другата седмица има тестове, и аз въпреки че не съм от СУ ще участвам... ще се постарая да не се изложа. Все пак това е предмета, който в момента ме вълнува най-много. Въпреки (или може би именно защото) каквото науча/направя там е за мен. Толкова за нетсек-а... сега за другите предмети малко. Днеска имахме тест по "полу-проводникови елементи", а вчера беше ред на "електрически машини и устройства". Бях се подготвил по-добре за ему-то, че ми е на текуща оценка. По ппе само погледнах за какво става въпрос. Мисля, че времето за тестовете беше прекалено много (или съм започнал да мисля на по-бързи обороти!?! пък може и защото не бях много добре подготвен...), защото бях сред първите предали. Във вторника не успях да отида на нетсек (избори за сс), и днеска научих че са говорили за ВПН... Идеята ми е ясна, но ме интересуват по-конкретни неща... Е, ще трябва сам да си помогна... като попрочета по темата. Междувременно започнах и работа по един интересен проект, но да видим какво ще излезе... по-нататък според както се развият нещата ще кажа повече :). Засега толкова от мене, до скоро!Рожден ден - 2-а серия ;)

2004-11-07T18:43:44.016+02:00

Днес реших да напиша малко за това как протече рожденния ми ден... Около 3 часа в петък реших, че е време да почвам с подготовката, защото вечерта щяха да дойдат гостите.
Попрекалих малко с подготовката, признавам си, но какво да се прави... очаквах да дойдат повече хора, отколкото всъщност дойдоха(имаше такива, които нямаха възможност да дойдат) и да стане голям купон, с много народ и т.н., но стана съвсем друго - дойдоха част от мойте най-близки приятели, и си изкарахме наистина страхотно.
Около 9 почнаха да пристигат гостите... Е, радвам се, че не стана голям купон. Стана нещо по-добро.
Един от най-добрите подаръци които получих за рожденния ми ден беше една книга, която днеска, при първа възможност я изчетох от началото до края.
Съботата не беше много хубав ден за науката... Отидох с главоцеп на циското, едвам издържах. От предвидините за изследване през събота проблеми почти нищо не можах да изследвам поради обстоятелства независещи в голяма степен от мене, но... :) нищо. Ще гледам демонстрациите на нетсек-а в четвъртък. Пък до тогава... един куп offline задължения. Сигурно няма да мога да блогвам всеки ден, затова не се учудвайте ако видите един пост за всички offline дни.Анти Бигбрадър манифест

2004-11-11T21:51:01.633+02:00

Няколко причини да не гледаш и да не се интересуваш от шоуто Big Brother:
Анти BigBrother Manifest
9: Някакси не ви ли се струва глупаво че БГ шоу, което (май) ще става Н1, е било хит преди 3 години по белия свят? И не засилва ли това чувството у вас за това че България изостава в някой отношения от белия свят?Рожден ден - 1-ва серия ;)

2004-11-04T22:18:20.586+02:00

Днеска е първата част от рожденния ми ден(или по-точно казано - 1-вия ден). Работата е там, че много съм бързал да се родя преди 19 години и няколко часа, и съм се родил по-рано отколкото е трябвало. Затова, не са ме записали на 5, а когато е изтекъл някакъв TTL и, изненада - доктора казал "ша живей"(не като при мрежите - ша мре...), във дневниците им там или каквото е за 5-и е нямало място за мене... и така по документи се водя на 4-ти. Много яко. Част от хората ми честитиха рожденния ден днес, а друга част очаквам да го направят утре. Както и да е, този рожден ден беше доста натоварен... имах един куп упражнения, който в крайна сметка ще доведат до един куп протоколи, имаше и един "прозорец", който оползотворих отново в библиотеката... там все пак там има поне 1 интересна книга...(всъщност видях и някакви по програмиране на С, който също може да ги чета по-натам. Има и програмиране за линукс.) както и да е, прочетох каквото ми трябваше, и се чувствам готов за експериментите в събота... После дойде ред на още едно упражнение, и след това неусетно дойде времето за нетсек-а. Това определено са лекциите, на които ходя с кеф. Но... мей-то май ще си вземе своето... утре, и в понеделник...
Както и да е, на нетсек-а казаха че следващата седмица са демонстрациите. Много готин подарък. Получих и колет от моите близки, който съдържаше полезни и хубави подаръци :).А, swaret --update;swaret --upgrade си е свършил работата... много яко.Още един ден отмина

2004-11-28T23:33:06.896+02:00

Още един ден си отиде, без да се случи кой-знае какво. Отидох за първите часове, после огладнях нещо, отидох на стол, оттам реших че е дошло времето да се разплатя с "бирниците", отидох и си платих наема, платих си и интернета, при доставчика като им питах има ли някаква възможност _някога си_ да се поупражнят нещата, който учим на нетсек-а, ми казаха НЕ категорично. Дори казаха, че моя блок бил крайно трасе, ама щели да пускат кабели от там за полицаите... и ме питаха:
"как мислиш ще се почувства ушев ако иска нет, а няма нет??" Питах ги има ли проблем по-елементарните атаки да си ги тествам, въпроса май беше риторичен... Няма да ги тествам тези неща в лана. Все пак не искам да ми дръпнат кабела заради простотия... Мислех и да ги бъзикна, че са ми дали курсова работа да срина някои по-значим доставчик, ама... :) в тях е силата на кабела, и незнам как ще приемат подобно изказване... :) Отидох в библиотеката по някое време около 1, седях там до 3, уж щях някакви ел. машини да уча, но... очите ми се залепиха за "Защита от хакерски атаки..." видях, че в тази книжка освен упоменатите от Маниакса атаки на миналата лекция, съществуват и не малко други. То това ми беше ясно и без книгата... Интересното беше, че в книгата пишеше какви точно, и механизма им на действие... Интересна книжка.

После ходих на английски, и там както обикновенно за малко да заспа от скука... Как може да има толкова безинтересни часове? Учим там как са устроени двигатели, и то на английски. Много скучна работа.

След това говорих със един сисадмин, той се нави събота да правим простотии, ще осигури каквато техника поискам (смятам да тествам arp-poisoning, и още няклко неща, но... да не казвам голяма дума.), но ще трябва и да намеря времето да се подготвя като хората... Там има едно сусе 9.1, на което установих че му липсва доста от това, което имам тука като наличност... в краен случаи ще ида там с харда :). Безкрайно съм благодарен на Александър, че е написал 2 протокола, но по-важното - беше ги шернал за света....:). И благодарение на това, успях да драсна няколко маила, и да напиша този пост, и да си легна по-рано отколкото ако не беше. Дано не ме издънят. Утрото ще покаже...Един типичен ден

2004-11-02T23:40:29.296+02:00

Ходих на училище днес, то почти всеки ден ходя де,почти разбрах по ТЕ как се решават задачите(което също става почти всеки път като имаме ТЕ... проблема е че не остава свободно време за _тези_ неща извън училище... може би е дошло времето на създаването на 2do списъци).Поканих и още няколко човека на рождения си ден, който се очертава да бъде доста интересен :).Най-интересното от деня беше... вечерта. Разговарях с преподавателите на нетсек-а, казах им че са ´the best´, те ми казаха ако искам няма проблем да се включа и аз някъде там по някой проект, дето ще задават и на редовните си студенти. Споменаха и за демонстрации, които предстоят скоро време... това определено ще си заслужава вниманието.Дори нямам търпение да видя това, което го учим там реализирано... Ехх как ми се иска нетсек-а да беше на мястото на теоретичната електротехника например... но не е. За сега толкова от мене, че ми се спи та 2 не виждам, само 1-ци и 0-и. Утре ще бъде тежък ден, и още по-тежка нощ...Сефте

2004-11-28T23:25:44.470+02:00

Здравей свят! (спомням си, че първата програма която написах изкарваше нещо подобно) Това е първият ми постинг, първоначално имах незнам, някакви опасения че блогът може да бъде опасно нещо, в смисъл информацията, която споделяш може един ден да се обърне срещу теб.. Но... :) видях, че хора, който уважавам, си имат блогове, на опънфеста в София също една от лекциите беше за блоговете,осъзнах че аз съм този, който определя какво ще пише и какво не, и ето ме сега пиша. Днеска... в общи линий беше ден за почивка(такива дни напоследък са голяма рядкост. гледам на тях като на някакви бисери). Ето какво по-интересно ми се случи днес: - събудих се; седнах пред PC; Сетих се за едни досадни протоколчета, дето трябва да се пишат... защо не са измислили системата по малко по-различен начин? Аз примерно бих ги направил да се продават с повечето неща написани, 5 мин. преди съответното упражнение се прочита теорията,която е написана на човешки език, в краен случай С ;), правят се изследванията и сметките на място, предава се протокола, 5 мин. след упражнението е излязло от кеша какво е било... ;) останала е само "ядката" или основната цел на упражнението (която от да се научи нещо полезно ми се струва се е изместила към "да има там да се гърчат студентите"). Незнам, може би защото интересите ми до голяма степен не съвпадат с това, което се преподава, и поради тази причина го уча само защото така трябва(принципно грешен подход при ученето, но какво да се прави... възгледите ми за това какви знания ще са ми необходими от тук нататък, не съвпадат(за съжаление) със преподавания ми към момента в любимото МЕИ материал.(Е, има и едно приятно изключение... ама няма да им правя реклама. Пък и... то се води под шапката на МЕИ, ама извън материала, и също доволно скъпоплатено)). За сметка на това, лекциите на които ходя допълнително в СУ са страшно интересни, защото засягат точно нещата, където имам някакви знания, като ги допълват и обобщават... Напоследък чета доста по материалите дадени към курса там. Жалко, че няма да държа изпит върху тия неща там... :(. - Прочетох 11 глава от CCNA1 и не открих нищо ново.. трябва да си измисля някакво лабче като о[...]