Subscribe: Yane Dimitrov
http://yanedimitrov.blogspot.com/feeds/posts/default
Added By: Feedage Forager Feedage Grade C rated
Language: Bulgarian
Tags:
blog ът  агресия  да  за  или  като  на  не  но  от  по  разбира се  се  средство за 
Rate this Feed
Rate this feedRate this feedRate this feedRate this feedRate this feed
Rate this feed 1 starRate this feed 2 starRate this feed 3 starRate this feed 4 starRate this feed 5 star

Comments (0)

Feed Details and Statistics Feed Statistics
Preview: Yane Dimitrov

Yane Dimitrov

Updated: 2014-10-04T21:35:53.461-07:00

 Особености на комуникацията посредством Blog

2007-12-06T16:40:16.482-08:00

Blog-ът (съкр. от Web log) представлява новонашумяла форма на мултимедийно общуване по интернет. За разлика от сайтовете за запознанства, форумите и чатовете, blog-ът е място където можеш да изразиш своето мнение и чувства без да станеш жерва на агресия или непрязън от страна на други потребители (а повярвайте - в Интернет пространството агресия и негативна спонтанност колкото щеш!).

Споделяйки мисли, чувства, мнение по дадена тема или предоставяйки снимки или видео чрез блог потребителят по-пълноценно, и най-важното - по-безопасно, изразяа позицията си в света. За разлика от другите начини на комуникация, блогът (не всички, разбира се) не предразполага към агресия и насилие, а напротив - дава на потребителя поле за изява като същевременно го предпазва от негативното влияние на някои user-и.

Разбира се, че ако се допитаме до някои тесен специалист в тази област и го попитаме кой от начините за комуникация е по-полезен за нашето психическо (дори и физическо) здраве, то отговорът ще е ясен - face to face. Но ако сме на ясно с плюсовете и минусите на тази нова форма на комуникация, ние ще сме в благоприятна позиция да се възаползваме максимално от възмойностите, които тя ни предлага.
Като цяло блогът те първа започва да навлиза в широка употреба, като модерно средство за комуникация на Информационното общество. Това не е случайно с оглед на преимуществата си пред останалите форми за масова комуникация. Да вземем например паралела блогове - медии. Медиите (за момента) представляват най-разпространеното средство за масова комуникация, но дали представят нещата от живота такива, каквито са? Цензурата в медиите за съжаление съществува параду куп причини, политически игри и т.н. Но цензура в блоговете няма - там изложените наща са от реалния живот и нищо чудно в бъдеще да изместят масмедиите от първенствуващото им място в информационния свят на обикновения човек.......