Subscribe: КАФЕ РЕФОРМАЦИЯ
http://cafereformation.blogspot.com/feeds/posts/default
Added By: Feedage Forager Feedage Grade B rated
Language: Bulgarian
Tags:
Rate this Feed
Rate this feedRate this feedRate this feedRate this feedRate this feed
Rate this feed 1 starRate this feed 2 starRate this feed 3 starRate this feed 4 starRate this feed 5 star

Comments (0)

Feed Details and Statistics Feed Statistics
Preview: КАФЕ РЕФОРМАЦИЯ

КАФЕ РЕФОРМАЦИЯ

Updated: 2018-03-07T04:21:21.631+02:00

 14 февруари - какво празнуваме?

2011-02-14T10:31:44.629+02:00

Какво е 14 февруари отвъд католическите традиции и тримата Валентиновци, които католическата църква почита като светци? Защо точно 14 февруари? Какво точно значи това "Бъди моя Валентин"?Питали ли сте се някога?Както и много други "празници" в християнството, и този си има своята езическа предистория, и този е едно предрешено в "християнски одежди" поклонение на езически богове, съпроводено с определени ритуали и традиции.В древногръцкият календар периодът между средата на януари и средата на февруари бил месецът на Гамелион, посветен на свещения брак между Зевс и Хера.На 14 февруари в Древен Рим се чествал празникът на благородната Юнона - римска богиня, почитана като пазителка на домашното огнище и на Римската държава.На следващия ден, 15 февруари, пък бил празникът на Луперселия или Луперкалия. Думата идва от Лупус, което значи вълк. Смята се, че празникът е свързан с легендарната вълчица, откърмила основателите на Рим - Ромул и Рем.Жреците на култа Луперкалия – т.нар. луперции, се събирали в пещерата Луперкал, която свещената вълчица от легендата се предполагало, че е обитавала, и принасяли в жертва кози. Кръвта от жертвоприношенията след това бивала разпръсквана по улиците, а жреците тичали с кожите на пожертваните животни, вярвали, че това ще донесе плодовитост.Луперкалия бил местен римски фестивал. По време на този празник много от младите благородници и управници бягали голи през центровете на селищата, за смях и забава, и удряли минувачите със специални камшици. Жените от по-високите класи нарочно заставали на пътя им, и покорно като ученици в училище подавали ръцете си да бъдат ударени, заради поверието, че това помагало на бременните да родят по-лесно, а на яловите – да забременеят.По-разпространеният фестивал на Юнона Фебруа, се чествал в средата на февруари. Обичаят бил да се пишат на листчета имената на младите мъже и жени, и всеки си изтеглял случаен партньор, след което всички вземали участие в угощения и сексуални игри. Събраните по този начин двойки оставали заедно - на семейни начала, така да се каже, през следващата 1 година, а ако не се оженели, на следващия фестивал си изтегляли друга партньорка, и така, докато не си намерели ...съпруга.Ра[...]По-добре късно, отколкото по-късно

2011-02-03T17:46:53.178+02:00

от Галина Момчева Съзнателно не членувам в социалната мрежа Фейсбук, където отскоро – разбирам, се разгаря полемика за пасторски връзки със службите преди 10-ти ноември. По въпроса за ДС не мога да остана безхаберна. Както не съм била в годините, но на други обществени терени: медиите и директни акции, съпровождащи промените след 1989 г. По повод ребром поставения въпрос (за втори път) от простестантски лидери за двойственото поведение на пастори преди падането на Завесата, искам да добавя някои мисли, като вярвам, че основните аспекти по темата вече са коментирани от много хора. България не само, че няма своята революция срещу стария режим като унгарците, нито пък своята Пражка пролет. Тя няма и друго вече над 20 години – достойнството да прочете най-мръсните, дискредитиращи и съкрущаващи страници от своята най-нова история. Прочит, който ако се бе състоял нееднозначно на вярното време и по обща воля, на която държавниците щяха да се покорят, днес нашият народ щеше да е преживял катарзис, щеше да е очистил душата и националната си памет от най-изродената метастаза на комунизма, покварила българина масово – Държавна сигурност. Това обаче не се е случило досега, малките прелетни птички-предвестници пролет не правят... Не се е случило, но затова пък манипулациите с компрометираща информация станаха стил на управление. Станаха легитимна форма на отстрелване, не само на личности, но вече и на кабинети. Станаха основното блюдо в тв менюто и хапчето ни за сън преди лягане. Станаха вместо за срам – за гаргара на циниците, каквито накрая сме на път да се превърнем като нация. Горната констатация не е проблем на текста ми – нищо ново под слънцето... За сметка на това, актуален проблем за мен е (като вярваща в Исус и принадлежаща на църква „Прелом”) темата за пастори-доносници, която е поставена на разискване в мрежата.Тя буди въпроси:1.Защо бяха нужни цели 20 г., за да дойде на дневен ред въпросната тема: лидери с каква степен на духовна чистоплътност пастируват и водят Божия народ? 2.Защо инициативата за пречистването в общността на вярващите идва от водачи, а не от родените „в Дух и истина” синове и дъщери на Господ?3.Как Божиите хора, изповядващи вярата си от много повече от 20 г. продължават да съвместяват в съвес[...]Кой точно се е родил на 25 декември?

2010-12-26T01:55:44.815+02:00

Днес навсякъде можете да попаднете на възторжени реплики как Коледа/Рождество е „един от най-светлите християнски празници”. Хора, които не вярват в Бог, празнуват и честитят на поразия. Ритуалите се спазват. Даже някои ще наминат към някоя черквица да запалят свещичка, ей така, за здраве. После ще продължат да си живеят както намират за добре – някои от черквата директно ще отидат да се напият например… Колко от хората, дето уж днес празнуват рожденния Му ден, биха приели на ежедневна основа стандарта, по който същият този Христос определя кое е грях и кое е праведност? Не, спазването на някакви традиции са като вид суеверна „застраховка”, индулгенция, минимум, който хората „плащат” и който считат за достатъчен после да се наричат „християни”… Но понеже Бог не е застраховател, нито продавач на индулгенции, нека да видим всъщност какво празнуваме на 25 декември, какво плащаме и на кого. Така поне ще сме наясно от кого трябва да очакваме нещо в ответствие и на кого да се сърдим, ако това, което получаваме е … гадно. Понеже имаме невероятната склонност да бъдем атеисти през 98% от времето ни на тази земя, през останалите 2% да спазваме традиции, които дори не разбираме, но когато се случват трагедии в нашия живот или около нас – имаме безумната дързост да размахваме пръст към небето и да обвиняваме не „някаква сила”, не „космоса”, не някой от митичните богове, а именно – БОГ, бащата на Исус Христос. И така – какво общо има Христос с 25 декември? Исторически погледнато – НИЩО! В Рим, много преди Христос да се роди, се празнуват по това време т.нар. „сатурналии” – в чест на Сатурн, бог на слънцето, плодородието и пр. Ето какво откриваме в Уикипедия за тези празници: Сатурналии - при древните римляни празник в чест на бог Сатурн, с името на който жителите на Лациум свързвали земеделието и реколтата. Честването протичало през втората половина на декември - времето, когато завършвало жъненето. По времето на Сатурналиите /17 – 21 дек./ обществените работи били отменени, учениците не учили, забранено било да се наказват престъпниците. Робите през това време получавали допълнителни привилегии - те се освобождавали от повседневните си занимания, могли да носят pilleus /нещо [...]Имунизиран ли си срещу смъртоносния вирус "Ню Ейдж"?

2010-11-24T21:13:20.586+02:00

Залива ни огромна вълна. Глашатаите от масмедиите я наричат “Нова” – вълната, която ще роди Новата епоха, Новият ред, Новото човечество. Истерично се говори за децата-индиго, които са надарени свише да поведат невежите си братя и сестри към духовна революция на нашето съзнание. От почти всеки монитор, телевизор, книга, списание, вестник, брошура и... бррр, какво ли още не, ни огрява лъскавото личице на “положителното мислене”, приканяйки ни да тръгнем заедно с него на далечно пътешествие към дестинациите на Щастието, Славата, Богатството и Успеха.Озвезденият Паулу Коелю ще нарече такива пътешественици “Войни на светлината”, не по-малко именитият му колега Дан Браун пък ще припознае в това “универсалната духовност”, Джеймс Редфийлд ще се почувства като пророк и ще го провиди като “сътворяването на Рая на земята”, макар през миналия век вече да видяхме рухването на такива утопии като “хилядолетния райх” и Берлинската стена – символът на комунизма. Един призрак пада, обаче друг го замества и толкоз, защото както е казал нявга поетът: “Какво тук значи някаква си личност?”Не сте ли разбрали още, че на мода са апокрифните евангелия?! “Исус от обора” трябва да бъде изхвърлен вън, да бъде заклеймен като остарял, ретрограден и ужасно-ужасно нетолерантен. Новите евангелия вече звучат така: “Разцепете дърво и Той е там. Вдигнете камъка и ще Го видите.” Вече не ни трябва окървавен Месия, спасяващ ни от греховете ни, а Бог, който живее в нас въпреки тях и спомага за реализирането на нашия потенциал.Тоест Нов Бог, съответстващ на Новата Епоха на Водолея, в която чудесата и магиите (разбирай астрологията, магьосничеството, гадателството и ред други такива) ще ни въздигат все по-нагоре и по-нагоре. До върха на нашата Нова Вавилонска кула.Двухилядолетната невяста на Христос или ще участва в този пир под купола на небесата, макар писменото й завещание от Него да го нарича блудство и мерзост, или отказът от подмладяване и разкрасяване ще я прати на нейната собствена Голгота, подобно на Главата й.Среден път няма да има.Нали вече се ражда “новата общност от световни служители”, както е пророкувала още Алис Бейли – една от основоположничките на съвременния Ню Ейдж? “Те не принад[...]Къде са лидерите на нацията?!

2010-11-14T22:11:24.718+02:00

(image)
Къде са лидерите на нацията?
Определено това не са ББ и ГОЦЕ! Но къде са истинските лидери?

Какво морално право има една партия (дясна) да иска да се гласува за нея, ако в такъв момент е дебаркирала от мястото на национален лидер?

Ако няма какво да каже днес на хората, когато се случват неща, заробващи нацията ни, какво значение има утре какъв ще и е коментарът? Ако днес няма да ПОКАЖЕ позиция - там, на улицата, все тая утре какво ще КАЖЕ пред медиите!

В крайна сметка, знаем - празно няма, така че, когато една такава партия не си заема подобаващото място, то тя губи влиянието си, а в последствие загива, понеже съществуването и се определя от броя избиратели - част от които, например, днес бяха на улицата, протестирайки срещу Путинизацията на страната ни. Но те нямаха политически представител там!

Нищо, че точно ТЕ със сигурност не са били "пасивни", а са били от гласуващите по времето на изборите - дали са мандат с гласа си на една от тези партии (то те не са много..), но днес протестът им беше сметен под килима (отново), просто някаква шепа хора...

КЪДЕ беше днес политическата сила, която уж трябваше да е представител на именно тези избиратели?

Не беше ли редно ТЯ да организира такъв протест?

ТЯ да легитимира политическите искания и позиция на протестиращите?

Особено, когато така или иначе позицията е ясна, няма разминаване в мненията... Какво морално право има такава политическа сила да очаква моята подкрепа на следващите избори, ако е свела "представителството" и лидерството си до .. писане и изказване на коментари относно случващото се, все едно ми е "приятелче" във ФБ?

Време е да се появят НАЦИОНАЛНИ ЛИДЕРИ, притежаващи морална яснота, и освен - експертност, критичност и професионализъм, да са и достатъчно смели да излязат от партийното лидерство, и да застанат като лидери на НАЦИЯТА!

Нямам представа откъде и как, но трябва да се появят такива... Иначе простотията пак ще е на власт...Цинизмът на прехода или в памет на българската демокрация

2010-11-11T12:02:55.142+02:00

от Калоян Курдоманов Днес е 10.11. 2010 г., точно 21 години след онези събития, които ще останат запечатани в съзнанието ми завинаги.  Тези промени ме завариха петнадесетгодишен и някак си естествено се потопих в емоцията на новото време. Всички се радвахаме, за това което се случва и за страхотното безоблачно бъдеще, което (според мен по онова време) беше гарантирано. Помня колко навреме се появи превърналото се в хит парче на рок групата Скорпионс «The wind of change» (Вятърът на промяната). И наистина, тогаваше духаше вятър на промяна, който ни караше да виждаме ново бъдеще и изпълваше дробовете ни с нови мечти.  Хората излизаха по улиците някак си опиянени от усещането за свобода. За пръв път можехме свободно да мислим, да избираме бъдещето си и дори да мечтаем за по-добър живот. Отвори се нов свят пред нас, свят на надежда и очакване. Малко хора знаят днес, че тогава в центъра на столицата някогашната опозиция, в лицето на  СДС (за съжаление доста обезличена), проведе един от най-големите митинги организиран някога в Европа, като близо над един милион свободни българи се събраха да приветсват свободата и да участват в първите демократични избори след 45 години диктатура, комунизъм, насилие над личността и ограбено достойнство. Спомням си как на Великден за пръв път отидох в Православната църква да запаля свещ, не дори защото вярвах толкова много, а заради усещането че никой не ми пречеше да го направя. Спомням си Милена Славова и Васко Кръпката, станали символи на новите демократични промени, вдъхновяващи ни със своите песни. Спомням си първия митинг, на който отидох и държах високо вдигнат трансперант, на който беше написано «45 години стигат! Времето е наше!» И наистина вярвах, че времето е за нас - свободните българи. Спомням си как ходех от блок на блок и лепях плакати на СДС, понеже вярвах, че промяната е дошла и аз не бива да бъда безучастен, понеже няма подарена свобода. Всички се вълнувахме, спорехме, карахме се, понеже желязната завеса беше се разкъсала (поне за малко) и Берлинската сетна беше разрушена, поне отвън. Сега, 21 години по-късно, почти нищо от този ентусиазъм не остана. Преглеждайки телевизионните канали с надежда да видя някой от тях да от[...]"Поздравления за успешното убийство на още едно бебе"

2010-11-10T16:11:43.576+02:00

източник: Epoch TimesВторото дете на Шяо Айинг (Xiao Aiying) е родено мъртво след отровна инжекция. „Детето ми, толкова съжалявам! Ти ни напусна дори преди да можеш да видиш светлината“, стене майката след излизане от операционната зала. Животът на 8-месечния зародиш е прекратен от нискостоящ бюрократ в службата за семейно планиране на Китайската комунистическа партия…Съпругът на Шяо няма да остави нещата така. В неотдавнашна интернет-публикация със заглавие „Поздравления за кварталната служба на ул. „Юанданг“ (Yuandang), гр. Шямен (Xiamen), за успешното убийство на още едно бебе“, Луо Янгчуан (Luo Yanquan) ругае партийните служители за убийството на детето му. „Съпругата ми беше бременна в осмия месец, но понеже това беше второто ни дете, тя бе отвлечена от дома ни от кварталната служба на 10-ти октомври“, разказва Луо в интервю за Epoch Times.Когато директорът и още десетина души нахълтват в дома им, Луо е на гости при приятел. „Получих обезумяло обаждане от съпругата ми и се втурнах към къщи, но тя бе отведена“, каза той. Шяо е била държана над 40 часа и са й били отказвани свиждания.Луо се обърнал към директорът на службата, Лей Джинфенг (Lei Jingfeng), и предложил да плати глобата. Лей отвърнал, че двойката е нарушила правилото за семейно планиране с втората бременност. „Без значение дали е бременна в осмия или в деветия месец, трябва да има аборт!“, припомня си Луо думите на Лей от телефонния им разговор. „След като чух това, буквално рухнах“, разказва бащата. Чиновници в положението на Лей са често мотивирани от финансовите облаги, които получават за съвестното изпълняване на партийната политика. Инжекцията е поставена в 3ч. сутринта на 13-ти октомври и на следващата нощ бебето е родено мъртво. „Инжекцията вече го беше убила“, обяснява Луо.Съпругата му е задържана в болницата до възстановяването си. Протестите й срещу политиката за семейно планиране и насилственото й лечение просълзяват страничните наблюдатели, разказва Луо.За него Интернет е единственият начин да засегне въпроса за тази несправедливост. След публикуването на оплакването му той започва да получава заплашителни телефонни обаждания, настояващи да го изтрие. Казват му, че в противен [...]Кумирът на един "десен" Премиер

2010-11-11T12:17:50.802+02:00

Ето едно заслужаващо сериозно внимание изказване, направено от Бойко Борисов вчера в популярно предаване: "Една стотна от това, което е построил за България Тодор Живков и което е направено за тези години, да направим, да достигнем икономическия ръст на тогавашната държава, би било огромен успех за всяко правителство.”Вместо да го подминем като поредната медийна изява на българският министър-председател, с които вече всички сме привикнали до степен, че често и не обръщаме внимание какво точно казва, нека да ПОМИСЛИМ над казаното този път! Според изказването му би трябвало да разберем:1. колко много той се възхищава от Т.Живков като управник на България;2. според него управлението на Живков (съответно БКП) е направило много за благосъстоянието на България и за висок икономически ръст на българската държава;3. Борисов смята, че комунистическото управление е един светъл пример за успешно управление, по чиито стъпки трябва да се опитат да ходят всички следващи правителства (съответно и настоящето - на ГЕРБ!) И така, посоката на ГЕРБ е ясна - следва "светлия пример".Следователно, ако ПОМИСЛИМ малко, ще видим, че бихме могли предварително да знаем какви резултати ще постигне правителството на Борисов - достатъчно е само да си припомним фактологията относно реалните постижения на онова "успешно управление" на комунистическото правителство, начело с Т.Живков (който явно е личен пример за Борисов)... Всичко започва на 9.09.1944 - с обявяването на война от СССР на Бг и последвалите 3 години окупация. През тези 3 години е ограбено толкова, колкото не е изгубила Бг за двете световни войни общо! Когато се правят ТКЗС-та, Бг е разкъсвана от протести - протестират ЖЕНИТЕ, понеже законът е предвиждал съд и затвор за мъжете, ако дръзнат да направят това. Жените са питали - "Защо ни взимате хляба и го давате на руснаците?" По това време терористичната организация на БКП слага ръка над частната собственост, образованието, банките, застраховането, фабриките и всеки частен занаят, селскостопанската земя и горите, правото, свободата на словото, свободата на вероизповеданията, правото на протест, правото на справедлив съдебен процес, ... и т.[...]Синдикалните организации - поглед отвъд завесата

2010-11-04T13:00:13.257+02:00

oт Александър ДжорговВ медииното пространство наскоро отново изпъкна образа на синдикалните организации, представени като защитници на трудовите хора, усилено преговарящи с правителството за по-добри условия на труд, вдигане на осигуровките и минималната работна заплата. Време е за нов поглед над дейността на синдикалните организации и над последствията от тяхните действия. Истината е, че синдикалните организации защитават интересите основно на определени групи от хора. Като краен резултат техните действия водят до намаляване благосъстоянието на населението като цяло поради директно нарушаване принципите на свободния пазар. "Завоеванията" на синдикатитеПропонентите на синдикалната дейност с гордост развяват извоюваните социални придобивки: минимална работна заплата, най-дългият отпуск по майчинство в ЕС, увеличаване на осигуровките и т.н. Никой не отрича правото на достойно заплащане, добри условия на труд и майчинство. Големият въпрос е, това ли е начинът за подобни социални придобивки в една работеща пазарна икономика?Защо в страни като Германия и Сигнапур и доскоро Хонг Конг няма минимална работна заплата? Защо в същото време техните поданици се радват на явен просперитет? Защо в страна като САЩ синдикатите са бледо подобие на своите европейски колеги и в същото време американците са достигнали такъв стандарт на живот? Нима тези страни нямат нужда от силни синдикати, който да защитават интересите на работниците?! Ще потърсим отговорите на тези и подобни въпроси, разглеждайки естеството на синдикалната дейност и приципите на свободния пазар. Синдикалната дейностВ повечето случаи, когато чуем за стачки и активни синдикални действия, това засяга като цяло определени съсловия работещи: полицията, учителското съсловие, транспортните работници, леярите в Кремиковци и т.н. Когато изкуствено и под натиск, а не възоснова на пазарни принципи се увеличава заплащането на дадена категория работници това води до следните последствия: Ако конкретната група са държавни служители тогава, “извоюваното” допълнително възнаграждение трябва да се вземе от друго перо на бюджета, или пък [...]Колко точно държавата краде от теб и децата ти (в цифри и проценти)!

2010-11-04T14:21:40.108+02:00

от Георги Бакалов Първоначално качих това като коментар към блога на моя приятел Сашо. После реших да кача и в моя блог, за да стигне до повече хора.За съжаление, комунизмът научи хората как да смятат в училище и как да не смятат след като завършат. Понеже, ако започне човек да смята, може и да стигне до факти, и заключения, които ако стигнат до повече хора, може да доведе и до революция.... всъщност, като говорим за революция, питам се - защо не? Ами сигурно понеже няма достатъчно революционери, кой знае? И, за да няма объркване - не говоря за някаква пролетарска революция! Говоря за бунт срещу самодоволните, оядените, мазните доганогоцета (да, от днес това е нова дума в българския език!), корумпираните псевдо-всичко персонажи, които вече 20 години държат България в орбитата на Москва, миналото и назадничавостта.Е, кой знае пък, може след този постинг на някой да му заработи "I'm mad" машинката отвътре и да вземе, че да направи нещо по въпроса. Ето и нашият пример за това точно колко държавата краде от теб и децата ти в цифри, и проценти. Тук няма да говорим за големите промишлени престъпления, изземването на имоти, земи и заводи. Тук ще говорим за ежемесечния грабеж и пирамидата наречена "социално осигуряване".Знам, че Сашо в блога си говори за Бисмарк и Рузвелт... аз предлагам да оставим Америка и историята на социалното осигуряване настрана и да погледнем собствената си пирамида - днес, сега, в България. Тя е била в действие вече от много години, но проблемът е, че хората са кондицирани да носят каквото им стоварят на гърба жреците на култа към държавата, без да си задават въпроса: какво всъщност се случва тук? Грабеж. Това е краткият отговор. Всеки месец държавата ти "удържа" (разбирай - ОТНЕМА) близо 40 процента от дохода с т. нар. "социални осигуровки". С тези капитали, държавата-картел (или иначе казано монополист на властта и силата), те уверява, че ще се погрижи за твоето бъдеще. Е, това обаче тя не го прави, никога не го е правила и няма и да го направи! Тя взима пари от теб днес и сега, и плаща пенсии на възрастните (като краде по-голямата част от парите). Тези пенсии обаче осигуряват мизерия, а не доходи з[...]Задължителното вероучение - един съвременен кръстоносен поход

2010-09-30T14:36:57.766+03:00

от Даниела Трифонова, преподавателВъпросът относно религиозното обучение в страната ни напоследък отново излезе на дневен ред, след предложението от страна на Светия синод за задължително изучаване на обсъждания предмет в училищата, с явен акцент „Православие”. Доколко това е приложимо на практика и какви биха били последствията? Като основен мотив за отправеното предложение защитниците на задължителното религиозно обучение сочат тежката духовна криза, в която е изпаднала страната ни и семействата в частност. Възможно ли е обаче тези иначе мотивирани искания да се окажат един съвременен кръстоносен поход срещу изконните права на родителите ЕДИНСТВЕНО ТЕ да определят дали детето им да получава религиозно образование или не, право, формулирано в Декларацията за премахване на всички форми на нетърпимост и дискриминация, приета на Общото събрание на ООН (25.11.1981г.). Къстоносен поход и срещу свободата на съвестта, свободата на мисълта и свободния избор на религиозни или атеистични възгледи (които според Конституцията ни са „ненакърними”). Държавата би трябвало да съдейства за установяването на атмосфера на търпимост между отделните религии. Следвайки подобна логика е повече от необходимо да си дадем сметка за основателните (в този случай) искания, които биха последвали от страна на други вероизповедания и тяхната религия да се изучава като задължителен предмет, което ще ескалира конфликти на верска основа, поради промотирането на едно вероизповедание и дискриминирането на друго . Преформулирането на първоначалното предложение на Светия синод или с други думи обсъжданата напоследък възможност за хибридно изучаване на Православие, Ислям, Будизъм, Морал и Етика или пък категоризирането им в три модула: Православие, Ислям и Етика би създало предпоставка за злоупотреби, свързани с принудително и поголовно ислямизиране (процеси, които са доказан факт в момента в Родопските райони) . Би трябвало да си дадем сметка и за липсващите на този етап подготвени за тази цел преподаватели и подходящи учебници. Вероятно липсата на преподаватели мотивира предлож[...]"9-ти септември" или Голямата лъжа спрямо българския народ

2010-09-13T17:02:19.650+03:00

от Калоян Курдоманов"Една лъжа, повторена сто пъти, става истина." Йозеф Гьобелс“Пропагандата ни помогна да дойдем на власт... Пропагандата ще ни помогне да удържим властта... Пропагандата ще ни помогне да завоюваме целия свят.” Йозеф Гьобелс "Ние трябва да казваме истината, истината и само истината. Но не цялата истина." Йозеф ГьобелсМисля, че ако днес някой ме попита как бих коментирал датата 9-ти септември 1944 г. и последвалите я събития, оставили трайно негативен отпечатък върху психиката, икономиката и политиката на страната ни, спокойно мога да цитирам Гьобелс. В продължение на 45 години БКП работи неуморно да изгради една мощна пропаганда, с която да убеди един изстрадал народ в една очевидна, но чудовищна, лъжа.За съжаление, тази лъжа е толкова дълбоко вкоренена в съзнанието на мнозина, че ще мине още дълго време, преди повечето хора да започнат да си задават въпроса дали всичко това, което знаят, е наистина истината. 

До 1971 г. в учебниците по история ни учат, че случилото се на тази дата е народно въстание. След това, по желание на другаря Т. Живков, се възприема терминологията "социалистическа революция". Истината, за съжаление, е доста по-цинична и жестока.В действителност, на 9-ти септември 1944 г. се случва военен преврат, а някои историци – като проф. Пламен Цветков – твърдят, че дори е повече от преврат. Според него става въпрос за военна окупация от страна на Червената армия, която сваля правителството на Константин Муравиев и на негово място поставя просъветския Кимон Георгиев. 

Ето и малко фактология в тази посока. На 26-ти август 1944 г., под заплахата от настъпващата Червена армия в Румъния, правителството на Иван Багрянов обявява неутралитет на България във войната между Германия и Съветския съюз. То се разпорежда германските войски да напуснат страната, а отказващите да бъдат разоръжени. Същевременно, българското правителство започва в Египет сепаративни преговори за мир с Англия и САЩ, като се надява да издейства настаняване на английски и американски войски в България. На 2-ри септември 1944 г. е образувано правителство на БЗНС Врабча 1 [...]Наистина ли родителите ви подкрепят за предучилищната за 5 годишните, г-жо Банковска? Или ги оставяте без избор?

2010-09-01T00:28:32.269+03:00

Днес слушах едно типично за ГЕРБ, популистко, искам да кажа, интервю, дадено от г-жа Галина Банковска пред радио Фокус.В него тя заяви неколкократно, че нямат намерение да се оттеглят от идеята си за стартиране на предучилищна за 5 годишните деца.Твърдеше много убедено (колкото папагал налапал нова фраза), че имат масова подкрепа за този проект от 83% от родителите.... е, оставали там някакви си 17%, но какво са няколко хиляди души, ще им намерят цаката и на тях.Твърдеше също и че на инсценираната кръгла маса, на която е обсъждана идеята за тази предучилищна са били поканени ВСИЧКИ заинтересувани и ВСИЧКИ са дали своята безрезервна подкрепа. Но по-скоро поканени са били всички, които биха подкрепили идеята на управляващите.Не е ли странно, след като масово в интернет , а и в медиите, се разпространяват подписки срещу тази идея, инициирани от родители, подкрепени от различни организации, изведнъж нито една от тези заинтересувани страни не са били поканени на въпросната кръгла маса?!Но нека помислим за тези родители, които подкрепят идеята.ЗАЩО подкрепят? Какви са интересите им?Безспорно е, че родителите виждат възможност в този проект да спасят положението с нуждата от грижа за детето, докато са на работа, а и семейния бюджет, понеже тази грижа няма да им струва нищо, по-добре и от детска градина...Естествено, има и други мотиви. Но те звучат повече като опит някой да убеди сам себе си, че постъпва правилно - така децата се били "социализирали", имали потенциал да научават много неща в по-ранна възраст...Е, тези аргументи бързо биха отпаднали, ако някой се сети да хвърли поглед на резултатите, които държавата и държавното образование постигат в областта на социализирането и образоването при децата, например от институциите за деца, пошло наречени "домове".Ако ви се струва пресилено и си кажете - "е, моето дете все пак ще се прибира вечерта в къщи, няма да е (съвсем) изоставено", добре, нека видим какво е успяла да постигне родната образователна система в стандартните държавни училища - влезте в един 6/7/8 или 11 клас и останете поне за два учебни часа. И наблю[...]Насилствено християнство

2010-08-26T11:04:34.821+03:00

(image) от Христо Кънев, баща

На последното заседание на Светия Синод на Българската православна църква е взето решение за провеждане на национално литийно шествие, което да подкрепи задължително обучение по религия-православие в българското училище.

Случая не е прецедент. Историята на земите ни е пълна с "християнизиране" чрез насилие. Мнозина властимащи бъркат ролята, в която са поставени и започват да се вживяват в спасители на всичко живо, но - според своите виждания!

Основата на демокрацията е правото на избор. В медицина, религия, обучение, отделната личност може да избере. Правото на избор или свободната воля е едно от нещата, върху които дори и Господ не посяга. Той каза на човека да избере, а след това да носи последствия от своя избор.

(image) БПЦ обаче подскочи по-високо и от Господ. Напълно противоположно на всички образци на демокрацията, на справедливото общество, на правото на личността да избира, да носи отговорност за избора си, БПЦ реши, че нашите деца ще учат задължително религия - православие.

Аз съм християнин, според религиозните си убеждения. Искам децата ми да знаят и да се придържат към християнските библейски ценности, да знаят за Бога. Но задължителната религия-православие ми прилича на задължително здравеопазване от вида - този е твоят лекар и това е - няма друг!

Днес ли нашата БПЦ започна да развива тези насилствени идеи или отдавна са чакали удобен момент за религиозно насилие над съгражданите си над народа?

Възмутен съм от проявената склонност към диктатура и опит за поредния кръстоносен поход. Доброто не се постига чрез насилие, а чрез любов!Палячовщина по герберски, или: простотията на един министър

2010-08-18T20:09:57.997+03:00

ГЕРБ осигуриха зрелищата...Остава да видим докъде ще стигне хляба...Започва да става ясна ролята на министъра без портфейл (и не само без портфейл, и други неща очевадно му липсват). И тя е - шутът на едно неможещо правителство. Правителство, което явно също смята своя работодател - българския народ, за "шибан".За сравнение:За шега, написана във ФБ по адрес на политически опонент, конгресмен незабавно подава оставка.Виждате ли разликата?Е, днес БоДи не пропусна да пусне нов "бисер", наричайки лидера на СДС "политически лилипут", понеже е поискал оставката му...Какво ще е утре?Наистина, може ли това да си го позволи един министър? Министър на българите в чужбина? Същите българи, които нарича "шибани"?Всъщност НИЕ, българският народ, ЩЕ ПОЗВОЛИМ ЛИ ТАКОВА ОТНОШЕНИЕ и ПОВЕДЕНИЕ от страна на един министър?И може ли това да е народ - дето търпи министър, на когото плаща заплата, и който го нарича в прав текст "шибан", който дори не прави опит за извинение, а напротив - шикалкави и продължава да демонстрира своята неприязън и презрение към същия този народ?Не е ясно защо ГЕРБ търпи безропотно лиготиите и простотиите на този палячо, вместо да му поискат оставката. Но е ясно, чебългарският народ трябва да покаже, че има достойнство и ДА ПОИСКА ОСТАВКАТА на този свой служител!А ако ГЕРБ си го харесват толкова - да си ходят заедно с него![...]Къде е границата между демократичната толерантност и здравия разум?

2010-07-29T20:31:09.812+03:00

Днес който се е разходил в Софийският център - от Президентството до НС, неминуемо се е усещал по-скоро в Турция, отколкото в България.Протестът на българските мюсюлмани срещу върнатия от Върховния съд начело на мюсюлманското вероизповедание у нас Недим Генджев събра над 3 000 мюсюлмани, които като един скандираха - малко на Български, повече на турски.Центърът на Българската столица беше огласен от религиозни песни във възхвала на Аллах. Докато множеството се придвижваше от Президентството към Народното събрание, скандиранията бяха заменяни единствено с религиозни фрази и песни, разбира се - на турски. Впечатляваща беше организацията и дисциплинираността, която показа тълпата. Присъстващите бяха от деца до старци, но всички като малка армия, скандираха в един глас и вървяха заедно. На казаното от техния предводител - Мустафа Хаджи, реагираха задружно, потвърждавайки думите му с викове "Винаги" или "Никога" (поне това разбрах, понеже беше на български) Мустафа Хаджи се обяви срещу „хората, които не са мюсюлмани, а се опитват да учат на ислям и определят колко силно се чуват минаретата". Той поиска да бъде възобновен строежът на джамията в Бургас, а също и да бъде построена втора джамия в София, както и да бъдат отворени отново молитвените храмове в Стара Загора и Кюстендил. Не пропусна да засегне и темата със забрадките на "техните жени", дебело подчертавайки, че никой няма да им казва да ги махат, понеже "не са ли те част от техните религиозни традиции и вяра"... Накрая фокусът в изказването беше към това, че те имат задължение да запазят религията си такава, каквато техните предци са им я завещали и да я предадат на следващите поколения. Мустафа Хаджи нахъсваше хората, че сега като се приберат по домовете си, може да бъдат арестувани, бити, изтезавани, но трябва да понесат достойно мъченията - като пророците от Корана... Всъщност, цялата атмосфера там беше заредена с войнственост. Всички присъстващи - от голям до малък, показваха отношение на превъзходство и готовност да получат каквото искат н[...]ОТВОРЕНО ПИСМО до г-жа Цецка Цачева и г-н Бойко Борисов във връзка с промените в Закона за народната просвета

2010-07-29T09:10:04.618+03:00

(публикувано тук с любезното съгласие на авторката г-жа Анелия Донева - http://cchery.blog.bg )ОТВОРЕНО ПИСМОдог-н Бойко Борисов – министър-предстедател на РБ,г-жа Цецка Цачева – председател на НС на РБ,с копие до Министър Сегрей Игнатов – министър на образованието, младежта и науката,във връзка с одобрените от правителството промени в Закона за народната просвета и Проекто-закона за общественото образованиеУважаема г-жо Цачева,Уважаеми г-н Борисов,Това, заради което се обръщам към вас, не е молба за спонсорство, за искане на още пари, за помощ и т.н. Обръщам се към вас чисто и просто като майка. Затова и настоящето писмо няма да е сух текст – една майка винаги влага емоция, когато става въпрос за децата й. Правя го само и единствено от мое име, защото знам, че ако някога се наложи, ще застана зад всяка дума в това писмо без да ми се налага да се разочаровам от поредното мълчание на българите.Пиша ви за нещо съвсем конкретно – няма нужда от общи думи, когато става въпрос за българските деца и тяхното образование. Вчера, г-н Борисов, на заседание на министерски съвет сте одобрили промени в Закона за народната просвета и наесен 5-годишните българчета ще трябва да влязат в нов етап от живота си – подготовката за училище. Г-н Борисов, г-жо Цачева, кога последно сте се грижили за дете на 5 годинки?!? Кога за последно сте общували с такава „аудитория”?!? Кога за последно сте наблюдавали 5-годишни деца, които искат неистово да играят, не да клюмат глави на чинове?!?!Ще кажете сега, ама те няма да са на чинове, няма да е като училище, ще е същото като в детска градина. Добре! Защо тогава като ще е същото, ще се променя нещо?!? Промените не са ли плод на желанието нещо да се измени и подобри?!?!Мисля, г-н Борисов и г-жо Цачева, че вие се опитвате да решите проблема с липсата на места в детските градини в големите градове на страната. И да ви питам – само големите градове на България ли са важни?!?! Само те ли са България?!? И кое е по-важно – да има места за децата в градините или да има качество и резон в образованието?!?! [...]НОВ БЪЛГАРСКИ ХРИСТИЯНСКИ РОМАН-ПРИТЧА, НАПИСАН С МИСЪЛ И СЪРЦЕ ЗА СПАСЕНИЕ НА ДУШИТЕ

2010-07-31T21:38:25.433+03:00

(автобиографичен разказ от автора на книгата "ПРОКЛЯТИЕТО НА ВЪЛЧАТА ДЕВА" Ангел Ангелов)*Може би бях някъде в трети или в четвърти клас, когато редовно започнах да заспивам с една прекрасна, обаче тайна като ерес мисъл – когато порасна, да напиша книга, която да направи много от лошите и нещастни хора по света по-щастливи и по-добри. Разбира се, страхувах се да споделям мечтата си с когото и да било, защото бях сигурен, че е прекалено красива... че въобще не може да се изпълни някога... и че едва ли аз ще стана толкова достоен, толкова способен, та това да ми се отдаде.Помня как бях убеден, че не е възможно точно на мен да се случи.Години по-късно вече – като закоравял безбожник, отрекъл се от чистата си детска мечта и полудял окончателно по червената чума на комунизма, аз престанах да вярвам в подобни млечно-розови залъгалчици. Пишех плющящи като революционни знамена пролетарски стихове, докато все повече и повече надигах стаканите с елексира на порока. Само пред избрания кръг на най-близките си приятели четях нещо (не) по-различно: порнографските си поеми. С тях си отдъхвах сладко-сладко от амбициозното си казионно словослагачество.Ала в един миг сякаш комунизмът се сгромоляса, повличайки в руините си яловото ми вдъхновение. То отстъпи място на объркването, на усещането за безпътица и страх от бъдещето в моето сърце. Моят любим идол, когото така пламенно защитавах от посегателството на Америка и на Запада, заради когото пишех гневни писма на Рейгън и бях готов да му спретна втори атентат (стига да можех), задето го наричаше "Колос с глинени крака", сега се беше превърнал само в едни панелни останки.И ме беше оставил сам.Сам като скитник и бездомник.Бях изгонен от един брутално изфабрикуван рай.И тогава се появи… тя.Същата Вавилонска блудница, само че облечена не с войнишка куртка, нахлупила будьоновка и обута с ботуши, а сияеща в царствени, ослепителни доспехи.Като болшинството от хората от бившия соц-концлагер аз тръгнах да диря спасението в "опиума на религията". Ма[...]ЗАЩО НЕ Е ДОБРА ИДЕЯ ОСИНОВЯВАНЕТО НА ДЕЦА В ХОМОСЕКСУАЛНИ БРАКОВЕ/ДВОЙКИ

2010-06-21T00:06:26.297+03:00

В ПАСЕ на 29 май тази година беше разгледан доклада на Андреас Грос за сексуалната дискриминация. По време на дебатите в резолюцията на ПАСЕ отпаднаха 4 пункта от предложените в първоначалния доклад.Един от тези пунктове беше за разрешаването на осиновяване на деца в хомосексуални двойки. ПАСЕ прие, че всяка страна членка на ЕС трябва да решава автономно тези въпроси с оглед най-добрите интереси на децата.Разбирам, че желанието за създаване на семейство и отглеждане на деца е един напълно естествен стремеж, който биха могли да имат включително и хора с хомосексуална ориентация, но Закона за закрила на детето, различни европейски директиви, както и здравия разум ни задължават да разгледаме възможността за осиновяване и отглеждане на деца в хомосексуални бракове от позицията доколко това ще е в интерес на детето, а не - на желаещите да го осиновят.Разбира се, според законодателството на страната ни, хомосексуалните бракове не са разрешени, така че говорейки за тях, що се отнася до България, по-скоро имаме предвид хипотетичните такива или - възможностите деца да бъдат осиновявани от някой с хомосексуална ориентация, който вероятно живее с партньор от същия пол.Моята позиция по въпроса е, че не е в интерес на децата да бъдат осиновявани и отглеждани в хомосексуални бракове, или дори от един осиновител с хомосексуална ориентация.Причините да смятам така са основани както върху статистика и различни научни изследвания по въпроса, така и от чисто човешката гледна точка, че всяко дете има право да израсне в най-добрата среда, която да му даде свобода да се самоопредели като личност, да получи възможност да расте в хетеросексуална среда, наблюдавайки и двата пола точно през най-чувствителните начални тийнейджърски години до навършване на пълнолетие и едва след това да бъде приет като «свободен» и «съзнателен» неговият избор на сексуална ориентация.Факт е, че 26% от 12 годишните момчета и момичета се чувстват несигурни за своята сексуална ориентация, н[...]Защо Европа и мюсюлманите говорят на различни езици

2010-06-15T18:12:43.494+03:00

ДАТСКИЯТ ПСИХОЛОГ НИКОЛАЙ СЕННЕЛС ЗА КУЛТУРНИТЕ И ПСИХОЛОГИЧЕСКИ ПРЕЧКИ ПРЕД МЮСЮЛМАНСКИТЕ ИМИГРАНТИ НА ЗАПАДпревод и уводен коментар: Милен Радев*Предлагам на читателите следния разговор на редактора на американското консервативно издание Frontpage Magazinе Джейми Глазов с датския психолог Николай Сеннелс. След неколкогодишна практика в затвор за младежи в Копенхаген Сеннелс издаде неотдавна книгата "Сред престъпници-мюсюлмани. Моят опит като психолог за Копенхагенската община". Преведена е вече на няколко езика. Предстои излизането й на английски по-късно тази година.Имам резерви към част от тезите на автора. Имам и забележки особено по приложимостта на предлагани от него мерки за справяне с растящото социално напрежение в Западна Европа вследствие трудно управляемия приток на имигранти от Близкия и Среден Изток.Въпреки това препоръчвам настоятелно текста заради оригиналния, нескован от лицемерните принципи на „политическа коректност” поглед на практик в психологията на пребиваващите в чужда и възприемана от тях като враждебна културна среда мюсюлмани. Николай Сеннелс поставя жизнено важни въпроси, принципно свързани с интегративната способност на мюсюлманските имигранти (подчертавам последното понятие, тъй като традиционното и многогодишно локално съжителство на религиозни и етнически общности функционира на по-различна основа)Същевременно държа да обърна внимание и на нещо неочаквано, което ми направи впечатление след вникване в разсъжденията на Николай Сеннелс. Без кой знае какъв възторг, но с чувството за определено просветление установявам, че описаните от него психологически характеристики на имигрантите от мюсюлмански културно-религиозни общности ми се сториха доста познати.Сблъсъкът на личностния модел, изградил се в традиционното западно либерално общество с този, произлязъл от една нетолерантна, скована от авторитети и пречупваща индивида среда, разкрива немалко паралели с нашите и обществен[...]За Бербатов и нашата национална идентичност

2010-05-15T15:44:40.963+03:00

oт Александър ДжорговПрез изминалата седмица от родната преса научихме, че най-успелия български футболист през последните години спира участието си в националния отбор. И докато тази новина едва ли би предизвикала вниманието на онези, които не се интересуват от спорт, то тя е показателна за начина по-който ние се отнасяме към успелите в една или друга степен българи. Вярно е, че през последните години пресата засипваше с критики представянето на Бербатов, като в същото време с трепет следеше преди година и половина дали ще се осъществи трансфера му в Манчестър Юнайтед, един от най-именитите световни клубни отбори. Целта на този материал не е да коментирам изявите на Бербатов, а по-скоро обществените реакции, които говорят много за нашия национален манталитет и неговата връзка с националната ни идентичност. Бербатов е видимо засегнат, причините в известна степен са ясни: всички критики и обиди, които се изляха по негов адрес. Разбира се, когато приноса ти към националния отбор е недооценен и всяка капка патриотизъм може да се изпари от теб. Лично за мен не представлява интерес дали критиките към него са основателни или не, а свръх големите очаквания, които се поставят към хора като него. От една страна очакванията ни, а от друга склонността ни да събаряме сънародниците си когато успяват в една или друга степен.Смея да твърдя, че част от тези очаквания се основават на присъщото ни идолопоклонство, че някой или постиженията на някой ще ни накарат да се почувстваме по-добре за себе си. За известен период той успява донякъде да запълни тази роля, но започне ли с провалите, готови сме да го разпънем на кръст. Проблемът е в нас, не в Бербатов, Веселин Топалов или някой друг. Да, постиженията на Бербатов или някой друг в даден момент, ни дават чувство на гордост като българи, но моя въпрос е къде е източникът на национална гордост и самочувствие, когато идолите в народното самосъзнание се провалят или тогава когато стане явн[...]Marx Kampf

2010-05-14T08:28:18.737+03:00

автор: д-р Любомир Канов*Проблемът с Маркс и неговото учение – марксизма не е в това, че става дума за зловеща аномалия, погубила безчислено множество невинни хора, нито пакостната им роля в разрушаването на човека, религията, цивилизацията и природата през целия нещастен ХХ век, а в техният изумителен и привидно напълно неоправдан успех. Нито повсеместното опровергаване от опита на обществото на това, маскирано като наука социално инжинерство, нито безпримерната жестокост на последователите му Ленин, Сталин, Мао, Пол Пот, Кастро, ЧеГевара и сатрапите от Чаушеску, през Живков до вожда Ким Ир Сен и безумния му син, който обрича на глад и недохранване децата на страната си. Цялото пространство от Берлин, през Катин, през Беларус до Чукотка и Колима и от Хавана през Тирана до Пхенян беше и все още е осеяно с костите и безименните гробове на погубените, над които продължава да се вее по паметниците каменно-чугунената брада на главестия истукан, син на онова племе, което беше открило Господ преди всичките народи по света, за да може безбожникът да Го обяви за опиум за народите. Защо този фалшив пророк, който въпреки всичките жертви принесени пред олтара на секуларния материализъм, все още развява брадата си из цялата планета и постоянно отнякъде се втурва на сцената на историята?Ето, виждаме го, вечно същият, но вечно предрешен, днес да наднича иззад рамото на затлъстял венецуелски диктатор, утре като водач на “национално-освободително движение”, което изисква непременно реки и езера от кръв, а понякога и като европейски червен терорист с Калашников в ръка, подхващащ борбата срещу “класовия враг” и срещу капитализма отново и отново. Не се оказаха достатъчни нито Голодомора в Украйна, където марксистите от НКВД и ЧК инструктирани от прилежният Каганович и танцуващият гопак Хрушчов превърнаха едни от най-работливите и кротки земеделци на Европа в канибали, които изяждаха умрелите си от глад деца. Не беш[...]Китайци (може и да са) открили Ноевия ковчег в планината Арарат

2010-04-29T22:08:22.409+03:00

Само да отбележа, че откритието все още не е потвърдено от независими източници и може да не е това, което изследователите се надяват, че е.

Това е един материал на сп. Time, ако ви интересува.

 

(image)

в. Труд | 2010-04-29 | 00:01:01

АНКАРА - Изследователи евангелисти от Турция и Китай съобщиха, че са открили останките на Ноевия ковчег в планината Арарат, предаде Би Би Си.

Части от дървен скелет били намерени под снега на 3500 м над морското равнище през октомври м. г. На такава височина не растат дървета, нито има следи от човешко присъствие. Въпреки това изследователите открили в леда дървени парчета с дължина до 20 м и останки от древна конструкция с обиколка 100 м, в която можело да се влезе.

“Не е 100% сигурно, че сме открили ковчега, но мислим, че е 99,9%", уверява Ян Вън Чен от базирания в Хонконг “Международен институт на Ноевия ковчег". Взетите проби от изотоп 14 (радиоизотоп на въглерода, б. р.)доказвали, че дървеният скелет е на възраст 4800 г. Не за първи път някой търси Ноевия ковчег, но досега не е имало случай да се представят материални доказателства", пише в. “А Бе Се".

Историята за Ноевия ковчег е разказана в Битие 6:9 от Стария завет. Бог наказал развратените човеци, като потопил земята във вода. Преди това предупредил праведния Ной да построи кораб (ковчег) и да прибере вътре жена си, тримата си синове и по едно мъжко и женско животно от всеки вид. Те прекарали скрити в ковчега 1 година, докато траело наводнението, и така били спасени биологическите видове. Според Библията ковчегът заседнал в планината Арарат, на границата между Турция, Армения и Иран.

 

Posted via web from ОТ ПОКРИВА
Училищата са държавни, но учениците не са!

2013-02-27T13:05:20.930+02:00

О  Б  Р  Ъ  Щ  Е  Н  И  Е *от Райчо Владимиров Дончев, живущ в гр. София, жк. Люлин УВАЖАЕМИ  ДАМИ  И  ГОСПОДА, С това обръщение искам да ви информирам и да насоча  вниманието Ви към един много важен момент от развитието на демокрацията в Република България. 
    Като се каже думата „демокрация”, едва ли не се разбира, че трябва да се съгласяваме, да приемаме и да сме толерантни към всички, които са решили да живеят според собствените си разбирания за добро и зло, за грях и престъпление, за налагане на някаква „нова ценностна система”, според която съществуващата ценностна система, която се е изграждала в България от векове, дори хилядолетия, е вече толкова остаряла, че е необходима нова, чрез която да се предефинират брак, семейство, грях, добро и зло, правилно и неправилно, морално и неморално....
    Казваме, че комунизма си отиде, но всъщност най-уродливото му дете „атеизма” остана и се развива много добре и в тази атеистична среда, културата и ценностната ни система се разглеждат само като поле, в което се кръстосват различни временни интереси, налагани от различни лобита в парламента и извън него.
    Културата и ценностната ни система са атакувани по много направления и от много организации, но най-агресивните в това отношение са гей организациите, които от години предлагат и афишират техните виждания и разбирания за брак, семейство, добро и зло..., които нямат нищо общо с нашата култура и ценностна система, която е изградена на основата на християнските добродетели и ценности.     Най-потърпевши от липсата на истинска ценностна система в България са децата. Техните още съвсем чисти души са като бял лист хартия и какво ще бъде написано на този бял лист зависи от всички нас, на кого ще разрешим да пише върху него. Ако оставим гей организациите да имат свободен достъп до нашите училища и дори до детскит[...]ЧЕРНОБИЛ - 26 аплил 1986г.

2010-04-27T17:33:34.221+03:00

На 26 април 1986г. става най-тежкият инцидент в историята - Чернобилската авария.
Радиоактивност 100 пъти над тази от бомбандировките над Хирошима и Нагасаки обгръща света.
Над 600 млн. души в Европа и 4 млрд. по света са засегнати от аварията.
Загиналите са над 100 хил.
Инвалидидите над 1 млн.


(object) (embed)


(object) (embed)


(object) (embed)

(object) (embed)


(object) (embed)