Subscribe: Moved Temporarily
http://ivanbedrov.blogspot.com/feeds/posts/default
Added By: Feedage Forager Feedage Grade B rated
Language: Bulgarian
Tags:
да  за да  за  има  като  на  не  но  от  по  са  се  си  това  че  ще   
Rate this Feed
Rate this feedRate this feedRate this feedRate this feedRate this feed
Rate this feed 1 starRate this feed 2 starRate this feed 3 starRate this feed 4 starRate this feed 5 star

Comments (0)

Feed Details and Statistics Feed Statistics
Preview: Moved Temporarily

ИВАН БЕДРОВНЯКОИ МИСЛИ И ДРУГИ ИНТЕРЕСНИ НЕЩАLast Build Date: Sat, 25 Apr 2009 22:15:50 +0000

 Благодаря ви за успешното начало на ivanbedrov.com

Sat, 25 Apr 2009 15:34:00 +0000

Две седмици след като "се преместих" на ivanbedrov.com, новият сайт вече има близо 20 хиляди посещения. Голяма част от тях идват от тук. Затова благодаря на редовните си читатели. 

Вече имам Feedburner, Google Friend Connect, Networkedblogs - т.е. имате много начини отново да следите сайта. 

Ако сте забравили, можете да промените връзките си към новия сайт. Този ще е активен още малко време, но по-добре е да бъдете от първите и да се абонирате за новия ivanbedrov.com

Благодаря Ви.Обновете си връзката за Великден на ivanbedrov.com

Fri, 17 Apr 2009 20:34:00 +0000

Не върви да посрещнете празника със стари връзки.

Този блог вече е на ivanbedrov.comЗлатен конник на ivanbedrov.com

Sun, 12 Apr 2009 09:41:00 +0000

Златен конник, универсално зарядно и “Нобел” за НАТО. Що пък не!?!

и не забравяйте да актуализирате четеца си към новия блог :)

Благодаря на всички тези, които вече го направиха.Кралете на кризата … и малко кинти за Вълка между другото

Sat, 11 Apr 2009 16:27:00 +0000

(image)

Представете си, че имате едни пари накуп. Даже не едни, а няколко пъти по едни. А бе, много пари. Държите ги в една каса, а ключът от касата ви е вързан с ластик за врата, за да не го изгубите.

Да, ама след около три месеца ще ви вземат ластика с ключа от касата и няма да можете повече да пипате парите - онези, многото пари. Затова бързате да изхарчите колкото се може повече от парите, защото така може и нещо за вас да падне. Все пак, избори идват и ще има големи разходи.

Продължението е тук 
Заповядайте на ivanbedrov.com

Fri, 10 Apr 2009 13:48:00 +0000

След почти едногодишно туткане, след прехвърляне на голяма част от старите текстове, след като няколко пъти съвсем забравих за него, днес мога публично да ви поканя на новия ivanbedrov.com

Ще съм благодарен на всички приятели, които са ме включили в блогрола си или са ме линкнали по някакъв повод, да актуализират връзката. 

А ето го и най-новото:
Ордени в ръката и референдуми в главата

Wed, 08 Apr 2009 13:55:00 +0000

(image)

По стар навик твърде често наричаме развитите държави само с една дума – Запада. За много народи от бившия съветски съюз обаче, особено през последните години, ние сме Запада. Колкото и невероятно да ни звучи, колкото и да не харесваме заобикалящата ни реалност, за демократично мислещите хора в Молдова ние наистина сме Запада. Защото има много неща, за които могат да ни завиждат. България е член на Европейския съюз, на НАТО, в близките години вероятно ще въведе и еврото. За бившата съветска република и днес независима държава всичко това са непостижими за близкото бъдеще цели.

От три дни Молдова е в новините. Недоволни от изборите граждани демонстрираха в столицата Кишинеу, атакуваха парламента, призоваваха за нови избори. Комунистите спечелиха 50 процента в изборите, които според международни наблюдатели, са били съпроводени от многобройни нарушения. А властта забрани протестите да бъдат предавани от медиите, които по това време излъчваха народна музика. Само този факт е достатъчно доказателство, че Молдова не е демократична държава. Там, където властта може тотално да запуши медиите, имаме всичко друго, но не и свобода. На този фон ние наистина сме Запада.

Преди по-малко от месец гражданите в Молдова гледаха подробни репортажи за държавното посещение на президента на една западна държава – България. Преди по-малко от месец, в разгара на предизборната кампания, президентът Георги Първанов беше гост на колегата си Владимир Воронин. Дори му връчи и орден „Стара планина“. В същото време Европейският съюз наблюдаваше с внимание предизборната кампания и провеждането на изборите, за да реши дали изобщо да размрази разглеждането на споразумението за асоцииране на Молдова. Две коренно различни оценки за властта в Молдова.

За съжаление този случай не е прецедент. Малко преди Коледа Георги Първанов беше на официално посещение в Туркменистан, където положи венец на мавзолея на Супармурат Ниязов, по-известен като Туркменбаши. Диктатор, който е провел едни от най-екстравагантните и ужасяващи експерименти със своя народ. Всичко това са знаци. Знаци от една страна от Запада, поне за народите на Молдова и Туркменистан. Това може само да откаже демократично мислещите хора в тези държави от желанието им за борба. Защото от нас те очакват ясни знаци за подкрепа на свободата и демокрацията, а не ордени и венци.

снимка: /ще го линкна, ако някой ми подскаже/
Размиване в пълен ход. И мъгла

Tue, 07 Apr 2009 13:49:00 +0000

(image)

Ако искате да участвате в изборите за европейски парламент, имате точно 19 работни дни преди крайния срок за регистрация в Централната избирателна комисия. Да, правилно прочетохте, остават ви точно 19 дни. И всъщност “остават” не е точната дума, защото вие не сте имали повече. Вчера Централната избирателна комисия определи крайния срок 12 май. До тогава обаче има Великденски и Гергьовденски празници и работните дни остават само 19. Това не е 12 без 5, както обичат да казват някои политици. Това е броени секунди преди 12. Това също така е точно обратното на fair play.

Запазването на неизвестността до последно се оказа най-предпочитаното оръжие от управляващите. На пръв поглед случайното споменаване на все по-нови и нови варианти за предстоящите парламентарни избори засега постига само едно – напрежение. Знаете за предложението бариерата за коалиции да бъде 8 %. Знаете и за останалата част от предложението – по още 1 % за всяка следваща партия в коалицията. Три партии в коалиция – 9 %. Четири партии – 10 %. Сметката е проста.

Никой обаче не поема публично отговорност за тези намерения. Днес имаме удобна позиция от БСП – обсъждаме вариантите, но не сме решили. Нито Да, нито Не. Днес имаше заседание на ДПС по изборните въпроси. Депутатите от движението обаче отказаха да съобщят публично какво са решили. Стремежът за запазване на неизвестността е очевиден. Но изборите наближават. Независимо дали прагът за коалиции ще бъде повишен или ще остане същия, ситуацията започва да излиза извън нормалността.

Това е безотговорна политика, т.е. без ясно поемане на отговорност за действията. Помните какво стана миналата седмица – прагът за преференции за евроизборите остана 15 %. При положение, че БСП уж искаше 10, НДСВ и опозцията – още по-малко, а ДПС изобщо не искаше преференции. Така никой не поема пряка отговорност за крайния резултат. Размиването е в пълен ход. И за съжаление продължава и с промените в закона за избиране на народни представители.

снимка: i-me-myself.sulekha.com
А трябва ли ни почтеност? Почтеност във всичко!

Mon, 06 Apr 2009 13:48:00 +0000

(image)

На днешния ден, точно преди 8 години, бившият български цар застана на поляната пред резиденцията във Врана, говори няколко минути, накрая каза „Бог да ни помага“, обърна се и си тръгна. И България вече не е същата, както обичат да казват някои. Дали тогава Царя отвори вратата към хаоса или сложи край на безсмисленото противопоставяне – оценките са различни, а и вие сте достатъчно информирани, за да прецените сами. Навършилото 8 години изказване на Симеон Сакскобургготски остана популярно като „обръщението от 6-ти април“.

Лошата новина е, че 8 години по-късно почти всички изречения от обръщението могат да бъдат повторени. И ще бъдат също толкова актуални. Още по-лошата новина е, че популизмът продължава да процъфтява и абсолютно същите констатации и призиви чуваме от напористи лидери на по-нови партии. Да си припомним – преди 8 години Царя говори за „мъката и нарастващият гняв на много хора“. И каза, че „Не е нито морално, нито политически оправдано, че по европейски стандарти повечето хора у нас, включително в селата и малките градове, живеят в мизерия, докато някои политици тънат в необяснимо охолство.“

„Нарастващият гняв“ и „необяснимото охолство“ са характарестики и на днешния ден. Дори гневът е повече, а охолството е по-голямо. Разликата е само една – че охолството вече не е необяснимо. Всичко е ясно. Всичко е прозрачно. Схемите за подчиняване на властта на ясно различими икономически интереси са пред очите на всички. И още един цитат отпреди 8 години - „Необходими са незабавни промени на политическата система и на нейния морал. Трябва почтеност. Почтеност във всичко!“ Кой не би се подписал под това? И кой ли не повтаря заклинанието за промяна на политическата система.

За почтеност и морал вече пък не е прилично да се говори. 8 години по-късно виждаме млади лидери като Яне Янев, които повтарят същите неща. Като например: „въвеждане на правила и институции, насочени към премахване на корупцията, която се е превърнала в главен враг на България.“ Това са думи на Сакскобургготски и на неговите днешни ученици. Популизмът може да бъде много различен. Може да ви залее под формата на крещящи младежи, може и да ви достигне като говорещ тихо и изглеждащ благо възрастен човек. Затова 6-ти април е важна дата в българската история. Дори и само да ни подсеща за популизма.  

снимка: НДСВ
Нагли чиновници с хотели

Fri, 03 Apr 2009 15:22:00 +0000

(image)

ВАЦ-овите вестници съобщиха за една твърде любопитна случка от родопското село Борино. Става дума за един нов хотел – не толкова голям, но все пак хотел със спа център. Собственик на половината хотел се оказал бившият шеф на фонд "Земеделие" за Смолянска област господин Али Таир. До тук нищо странно. Сигурно много е работил и затова има хотел. Но все пак има и нещо странно – хотелът е финансиран с 221 хиляди лева от програма “Сапард” през 2006-та година. По същото време нашият герой е бил шеф на фонд "Земеделие", който пък разпределяше парите по “Сапард”.

Ще кажете - конфликт на интереси. Да, ама не е точно така. Нашият герой е напуснал фирмата, когато е станал шеф на фонд "Земеделие" в Смолян. А когато напуснал държавната работа, веднага се върнал в същата фирма. Формално няма конфликт на интереси. Формално той е отпуснал пари на фирма, в която към онзи момент не участва. Формално може би не точно той е взел окончателното решение за субсидията, а някой друг във фонда. Формално всичко може да изглежда така. И въпреки това случката мирише.

Но освен, че мирише, случката е и едно важно предупреждение. Че дълго очакваният Закон за предотвратяване и разкриване на конфликт на интереси всъщност не лови подобни случки. Въпреки, че това е крещящ конфликт на интереси и грубо използване на служебното положение за лични облаги, чисто формално нашият герой не е бил в ситуация на конфликт на интереси. Само един закон очевидно няма да свърши работа, ако не е придружен от данъчен контрол за произхода на средствата за притежавани и ползвани имоти и още по-важно – ако не е придружен от гражданска нетърпимост към подобни случки.

А тези случки са навсякъде около нас. И след като чиновници на по-ниски нива са оставени да действат по този начин, можем само да подозираме как действат началниците им. И най-страшното в тази случка: Нашият герой е бивш активист на ДПС. Твърди, че сега е атакуван, защото работи за ГЕРБ. Да виждате някъде нетърпимост? Едните са го вкарали в схемата, а другите го приемат, може би защото вече е в схемата. Това е най-страшното. Че хора като нашия герой са търсени от партиите, вместо да бъдат тотално изолирани. Но все пак, последната дума имат избирателите. Или поне искаме да вярваме, че е така.

снимка: Валентин Ханджиев, в-к "24 часа"
Първанов загуби от Първанов с 1:2

Thu, 02 Apr 2009 13:45:00 +0000

(image)

Президентът Георги Първанов рядко изказва публично позиции по актуални въпроси. Затова днешното изявление на Първанов беше наблюдавано с интерес. Накратко – президентът се закани да предложи референдум за въвеждане на мажоритарни избори и да наложи вето на закона за изборите, ако бариерата за влизане в парламента за коалиции бъде увеличена от сегашните 4 процента. Това е добра новина. И добра новина е не точно позицията на президента, колкото това, че има позиция. Какво има обаче отвъд думите.

Президентът може само да предложи на парламента да свика референдум. Няма никаква логика в това да мислиш, че мнозинство, което предпочете пропорционалната система, ще насрочи референдум по същия въпрос. Въпреки, че няма логика, това не е достатъчна гаранция, че няма да се случи. И какво би станало тогава? Ако имаме едновременно и парламентарни избори, и референдум за изборите, това ще внесе нова доминираща тема в предизборната кампания. А именно – за и против мажоритарното гласуване.

Появата на нова доминираща тема означава изтласкване на други основни теми. На тези избори най-важното за българските граждани е да чуят коя партия или коалиция какво предлага за преодоляване на кризата. Кой какви качества има, какво е показал досега, каква визия чертае. Преодоляването на кризата е важната тема, която ще доминира кампанията. Да се опитваш по изкуствен начин да вкараш друга тема, която може само да размие истинската тема, е най-меко казано нечестно спрямо българските граждани.

С подобни изказвания президентът дава сериозни доводи на законодателите да не му разрешат да свиква референдуми. И още един плюс и един минус от изказването на президента. Плюсът – Първанов обеща да наложи вето на закона, ако управляващите вдигнат бариерата за влизане в парламента за коалиции. Минусът – не каза нищо по рекордно увеличения и рекордно висок за Европейския съюз депозит, който партиите и коалициите трябва да платят, за да участват в изборите.  

снимка: в-к "Стандарт"
А като мине първи април...

Wed, 01 Apr 2009 14:47:00 +0000

(image)

Както всяка година на първи април, някои медии публикуваха измислени новини. И някои от тях наистина бяха смешни. В края на деня обаче се оказа, че не всички смешни, невероятни и абсурдни новини са измислени. В края на деня вече е ясно, че първи април си отива, а абсурдните новини си остават с нас. Сред тези новини се нарежда абсурдното поведение на депутатите от мнозинството във връзка с поисканите от МВР промени в Закона за електронните съобщения. Там вече наистина не е ясно точно какво става. Ясно е само, че не става както трябва.

Днес промените, които дават на МВР неограничен и безконтролен достъп до данните от интернет и телефонния трафик, отново бяха включени в дневния ред на парламента. Кое е абсурдното? Ами ето това – преди една седмица тези промени също бяха в дневния ред. Тогава лично председателят на парламента Георги Пирински реши, че те ще влезнат отново в залата едва след като вътрешната и транспортната комисии имат становища. А заседанието на вътрешната комисия беше планирано да започне след заседанието на парламента. Т.е. бележката, която ви трябва сутринта, ще ви я издадем следобед.

Въпреки това очевадно разминаване, някои дори използват думата „беззаконие“, мнозинството продължава да упорства. Какво тук значат някакви си правилници и закони!Атаката обаче е на повече от един фронт. Покрай отвличането на бизнесмена Киро Киров, МВР продължава да тръби колко по-лесно щяло да им бъде, ако не се налагало да търсят прокурори и съдии и когато си решат, просто да си подслушват и следят. Този елемент стана задължителен за всяка публична проява на високопоставена фигура от МВР.

Ако има контрол над МВР, не могат да разкриват отвличанията. Ако няма контрол над МВР, ще могат да разкриват отвличанията. Това е толкова нелогично, колкото нелогичен е и пътят на промените из тъмните ъгли на парламента. Тези промени се появяват ту в някоя комисия, ту в залата, но никога по обичайния ред – така както предвижда правилникът. Утре сутрин исканите от МВР промени ще бъдат гласувани. Може и да бъдат приети. А някъде в ранния следобед очаквайте отвличанията да бъдат разкрити, поръчковите убийци - заловени, а автокрадците – осъдени. Лошото е, че първи април си отива, но абсурдните новини – не.  
Сергей пише писмо след писмо

Tue, 31 Mar 2009 15:25:00 +0000

Ако отворите сайта на правителството, ще разберете, че премиерът Сергей Станишев е изпратил писмо до председателя на Европейската комисия Жозе Мануел Барозу за засилване на сътрудничеството в областта на европейските фондове. От сайта на правителството обаче няма да разберете, че това писмо е отговор на едно писмо от вчера, което Барозу е изпратил до Станишев. И в което за пореден път Барозу отхвърля идеята на Станишев. Нарича я “неподходяща” за страна-членка и припомня, че България първо трябва да покаже конкретни и видими резултати, за да мотивира партньорите си да изпращат още експерти и средства. Благодарение на вестник Дневник знаем и за това писмо.Но в случая не е най-интересен опитът на правителството да скрие писмото на Барозу и да представи писмото на Станишев като някаква нова инициатива. А то всъщност си е поредната маневра след категоричен отказ. По-интересно е какво точно пише българският премиер. Станишев иска да има възможност експерти на Европейската комисия да предоставят на България техническа помощ по конкретни въпроси. Иска специализирани и задължителни обучения на чиновници, които работят с фондовете. Иска и стажове в европейски институции.Разбира се, че това са все полезни неща. Само че те и сега съществуват. И техническата помощ, и стажовете, и обученията – всичко това го има от дълги години. А ако правителството иска да ги увеличи, нищо не му пречи да го направи. Защо трябва да изпраща поредица от писма и да говори за нови механизми, надграждане и веднъж да говори за експерти в управлението, после за назначаване на чужденци в администрацията, а сега всъщност ставало дума за стажове. Признавам си, че вече не мога да разбера какво точно иска или предлага българското правителство.По-важното обаче е, че много по-грамотни от мен хора, също нищо не разбират. За мое успокоение и председателят на Европейската комисия не разбира. И въпреки дипломатичността си, Барозу все пак казва в писмото си, че вече са уморени да помагат на България. На фона на тоталното неразбиране, поне едно нещо разбрах. Правителството иска пом[...]Няма как да стане

Mon, 30 Mar 2009 13:43:00 +0000

(image)

Прави ли ви впечатление колко загрижени напоследък са управляващите за съдбата на туризма в условията на криза. Днес вицепремиерът по икономическата политика Ивайло Калфин спомена за възможността дори държавните институции да доплащат всяка пета нощувка на служителите си, стига да почиват в България. Преди два дни премиерът Станишев призова българите да почиват в България като антикризисна мярка. Това прави впечатление – туризмът, туризмът, все едно друго няма.

Правителството не демонстрира подобна загриженост например за млекопроизводителите, за леката промишленост, за тежката индустрия. Не. Техен приоритет е туризмът. Да, туризмът е огромен сектор от българската икономика. Да, в туризма работят много хора. Да, туризмът привлича пари към България. Правителството обаче няма да получи очакваната съпричастност от българските граждани и всички знаем защо. Защото искат от нас да проявим солидарност и да се почувстваме в една и съща общност с големите играчи в туризма.

Гражданите обаче не сме в тази общност. Не ние изсякохме десетилетните гори на Слънчев бряг, за да построим комплекси от типа на Младост и Люлин. Не ние извършихме стотиците заменки на плажни ивици, дюни, рибарски селища, за да бъдат застроени, въпреки че са защитени територии. Не ние допуснахме подобно чудовищно строителство, след което не останаха нормални места по българското черноморие. Вероятно много пари бяха изпрани там. Как тогава да демонстрираме солидарност? Солидарност демонстрират те.

Помните как премиерът откри незаконен лифт над Благоевград, а той пък взе че спря и всички разбраха, че е незаконен. Знаете как държавата тръгна да подарява земи, за да развиват някои голф туризъм. Знаете за втория, вече успешен опит на социалния министър да изпрати малка група от няколко хиляди пенсионери на море, като от цялата работа най-доволни са хотелиерите. И след всичко това, сега министрите ни призовават да проявим солидарност, за да не фалират някои от спонсорите. Е, няма как да стане.

снимка: Юлия Лазарова, в-к "Капитал"
Наше дело правое!

Sun, 29 Mar 2009 09:55:00 +0000

(image) Млади и не толкова млади социалисти са направили сайта dupka.net за дупките по улиците на София. Снимат дупки, забавляват се, дори събират пари с SMS-и, за да ремонтират дупки.

Сегааааа ... 

Че има дупки, има. Че не е гот това, не е гот. Че не виждаме общината да има визия за развитието на града, не виждаме.

Ама точно вие ли, бе!??!

Очаквам със същата сръчност да направите сайт GAGAUZ.NET - където няма да има снимки, защото нови пътища и магистрали просто няма.

Може да продължите и с новия сайт на правителството - GOVERNMENT.NET, в който може и нищо да не слагате, защото заглавието казва всичко.

заглавие: Й.В.Сталин и В.М.Молотов /известен с коктейлите си и с договора си с Рибентроп/

снимка: Бистра Величкова, e-vestnik.bgСоломон Паси роди

Fri, 27 Mar 2009 21:27:00 +0000

Роди общност.Тази история е уникална. Не заради Соломон Паси, не заради RE:TV, най-малкото заради мен. А заради солидарността, която роди общност. Или пък общността роди солидарност. Не знам.До вчера не приемах за сериозен израза "блогърската общност", защото това са хиляди различни хора и няма как да бъдат заградени с този етикет. Това, че пиша свободно в интернет, няма как да ме направи подобен на хиляди други, които споделят в мрежата какво са яли, с кого са се скарали, с кого са спали.В сряда вечерта Соломон Паси изказа личното си мнение, че в блоговете има простотия, че няма нищо естетично и че телевизията трябва да излъчва позитивния образ на страната. И неговото лично мнение прозвуча наравно с мненията на блогърите, които цитирам.Изобщо не съм съгласен с неговото мнение, но всяко мнение е еднакво важно. И има еднаквото право да бъде чуто. Но пък когато представител на властта се опитва да съветва как медиите да подбират новините си, усещането е много, ама много ретро. И точно тук идва огромната ми изненада. Защото го чух от широко скроен човек, известен дори с прекалената си екстравагантност.Огромна изненада има и в лавинообразната реакция на блогърите, които се обидиха от думите на Паси, въпреки че и те са просто лично мнение. Получи се интересен сблъсък между правото да изказваш лично мнение и правото на другия да изказва лично мнение.С една дребна подробност - че едното лично мнение е на човек от властта.Поводът вече ми се струва дори смешен. Добрата новина е, че свободните хора в интернет реагират като общонст. А надеждата е, че ще реагират така и при по-сериозни поводи.снимка: т.е. колаж от Иван Стамболов с участието на Иван Стамболов, който се очертава като най-големия виновник. Неговият блог беше последния цитиран преди случката.Ето част от лавината:/без претенция за изчерпателност и без подреждане/http://komitata.blogspot.com/2009/03/blog-post_27.htmlhttp://sulla.bg/2009/03/27/833.htmlhttp://nellyo.wordpress.com/2009/03/27/retv/http://www.gatchev.info/blog/?p=757http://nname.org/2009/03/27/монката-е-взел-да-изперква/http://veselaj.blog.bg/viewpost.php?id=314003http://marfiland.blogspot.com/2009/03/prostotii.htmlhttp://pido[...]Lehman Brothers повлече и МВР

Wed, 25 Mar 2009 21:44:00 +0000

(image) Фалира Lehman Brothers и нещата тръгнаха надолу. Сега очакваме да фалира и МВР.

И Сергей Станишев, и Бойко Борисов вече твърдят, че кризата е привнесена отвън.

Сигурно и в МВР кризата е привнесена отвън. А къде е "отвън"?

1. Сирищник

2 .Херсон

3. Плевен

4. Банкя

5. Кула

Имате право да посочите повече от един отговор.

на снимката: Михаил Миков в центъра на кризата, някъде в САЩ
Ритай боклука и бягай по магистралата

Mon, 23 Mar 2009 21:16:00 +0000

(image) "Станишев праща цигани да вадят боклука от кофите, да го ритат и да бягат."

Бойко Борисов, 22 март 2009г. на тротоара пред Министерския съвет

"През последните 20 години не е имало толкова много пуснати магистрали."

Сергей Станишев, 23 март 2009г. в залата на бившия Партиен дом

И аз съм виждал цигани да вадят боклука от кофите. Е, не го ритат и не бягат, ако не ги подгони някой скинар. Сега поне знам кой ги праща.

А с магистралите нямам сили дори да се шегувам.

И най-смешното е, че тия сладури се представят като алтернатива един на друг.

снимка: NetinfoАко бяхме монархия...

Sun, 22 Mar 2009 14:39:00 +0000

(image) Ако бяхме монархия, Соломон Паси щеше да има повече шансове да оглави НАТО. Всъщност той си има Величество в партията НДСВ, но и това се оказва недостатъчно.

По повод новината, че датският премиер Андерс Фог Расмусен е получил подкрепата на САЩ за нов генерален секретар на НАТО, си казах: Ей, тия малките европейски монархии пак се уредиха. След холандеца Схефер, идва датчанинът Расмусен. 

После започнах да връщам лентата. А лорд Робъртсън? И той дойде от монархия. Преди него пък беше Хавиер Солана. Испания да не е република?!

Преди Солана е бил Вили Клаас. Аз само ще напиша, че той е бил белгиец, а вие си отговорете монархия или република е Белгия.

Е, има и изключения. От 1988г. до 1994г. начело на Алианса е бил германецът Манфред Вьорнер. /малко след входа на Южния парк в София можете да видите паметник на Вьорнер/.

А преди Вьорнер? Отново белгиец...

Едва ли има някакво логично обяснение този факт. Просто така се е получило.Как Новото време се самоизключи от т.нар. Дясна коалиция

Mon, 16 Mar 2009 21:21:00 +0000

(image) Е, как? Абсолютно самостоятелно, как! Сам самичък, в първо лице единствено число Емил Кошлуков отмаза всички замазвания за желанието на "Новото време" да стане част от Дясната коалиция.

Ти къде си, бе пич?! Тук ли си, за да правиш коалиция или си в няква къща със Софи Маринова, за да си правиш гъдел? Емил Кошлуков е в т.нар. къща на VipBrother3.

В същия ден заместник-председателят на въпросната партия обяснява как и те трябва да са там.

Ами, просто не става. Едните работят преди изборите, другите се пличкосват с Гала, Софи и другите випове. "Новото време" was here! 

Ако случайно се договорят за някаква коалиция, кой ще подпише споразумението? Ако си написал пълномощно, така ли се прави изобщо?

П.П. познаваме се с Емо Кошлуков и го харесвам. Кефи ме дори. Уважавам това, което е преживял. Но... изборът е на изборите, а не във VipBrother3...Кое ме прави различен от Сергей

Mon, 16 Mar 2009 06:59:00 +0000

Той е плащал на катаджия. Аз не съм.Той е създавал корупция. Аз не съм.Вероятно затова не се харесваме.Пред в-к "24 часа" министър-председателят Сергей Станишев признава, че е давал подкуп на катаджии."- Наистина ли никога не сте давали подкуп на катаджия?  - Ще излъжа, ако кажа, че не съм давал. Смятам, че това беше грешка, с която не се гордея."Различни сме. Или аз не ставам за гражданин на управлявана от него държава, или той не става за мой премиер.П.П. юристите ще кажат по-добре, но в Наказателния кодекс открих следния текст:"Чл. 304. (Изм. - ДВ, бр. 51 от 2000 г., изм. - ДВ, бр. 92 от 2002 г.) (1) Който предложи, обещае или даде дар или каквато и да е облага на длъжностно лице, за да извърши или да не извърши действие по служба или загдето е извършило или не е извършило такова действие, се наказва с лишаване от свобода до шест години и глоба до пет хиляди лева."снимка: БГНЕС[...]Е, докога ще се занимаваме с тоя?!

Sat, 14 Mar 2009 20:10:00 +0000

(image) Румен Петков again!

Както се изразяват рапърите, R 5kov RULZ!

Днес се разкрещял като овластен запалянко и окуражавал полицаите да бият съдиите на баскетболния мач Спартак Плевен - Лукойл Академик. 

Не е лесно да си полицай. Какви ли не недоразумения ти се правят на началници.

Властелинът на Братя Галеви, Куйович, Муйович и оня третия - Уйович, съвсем се е разпищолил. Вероятно това е имал предвид Станишев.

Но добре, че я има прогресивната общественост на Червен бряг. Издигнали R5 отново за водач на листата на БСП в Плевен. Така още дълги години ще запазим светлия образ. Или просто ще имаме ФЪН /както казват не само рапърите/Заповядайте на мило тържество в МВР

Sat, 14 Mar 2009 15:54:00 +0000

(image) Колкото повече тържества в МВР, толкова по-малко катастрофи по пътищата!

Не, не съм аз идиотът. Полетът на фантазията не ми достига, за да измисля подобно нещо.

"Шофьорските книжки на младите водачи ще се връчват вече на официални церемонии в отделите “Пътна полиция”. Целта е да се внуши на новите шофьори отговорно поведение на пътя и да се намалят катастрофите, предизвиквани от водачи без опит и стаж зад волана."

Така започва официалното съобщение на пресцентъра на МВР. 

Малко съм скептичен към подобно начинание. Те и министрите встъпват в длъжност на официални церемонии, но това не им пречи после да се омазват до уши.Споразумението между СДС и ДСБ - Документът

Tue, 10 Mar 2009 20:33:00 +0000

(image)
(image)
(image)
Поради големия интерес и поради уважението към документите, публикувам проекта за споразумение между СДС и ДСБ. Документът беше изпратен до медиите от пресцентъра на ДСБ. Предположих, че за вас е по-интересно да видите документа, отколкото да четете преразказани части от него.

Какво мислите?Половин милион за Жени

Sun, 08 Mar 2009 08:44:00 +0000

(image) На 28 септември 2007г. парламентът избра 11 членове на Висшия съдебен съвет. Дали депутатката Жени Живкова е била на работа в този ден, дали е гласувала изобщо, дали е знаела за какво гласува...

Година и половина по-късно 540 000 лв. от бюджета на съдебната власт се отправят към фирмата на Жени Живкова "Жени стил". 

"Жени Живкова облича магистрати в сатен", гръмко обявява стандартният приносител на подобни новини, издаван от един редови орденоносец. И понеже е неделя, и понеже е 8-ми март, научаваме какво точно и с какви платове ще шие Жени, но не научаваме как точно тя е била избрана за тази отговорна задача.

Няма смисъл да коментирам дали това е конфликт на интереси, защото благодарение на някои съпартийци на Жени Живкова, Законът за предотвратяване и разкриване на конфликт на интереси все още не е заработил.

Просто не е гот.