Subscribe: СЪЗДАЙТЕ СИ ПЕЧЕЛИВШ БИЗНЕС ОНЛА
http://promotebusiness.blogspot.com/feeds/posts/default
Added By: Feedage Forager Feedage Grade A rated
Language: Bulgarian
Tags:
Rate this Feed
Rate this feedRate this feedRate this feedRate this feedRate this feed
Rate this feed 1 starRate this feed 2 starRate this feed 3 starRate this feed 4 starRate this feed 5 star

Comments (0)

Feed Details and Statistics Feed Statistics
Preview: СЪЗДАЙТЕ СИ ПЕЧЕЛИВШ БИЗНЕС ОНЛА

СЪЗДАЙТЕ СИ ПЕЧЕЛИВШ БИЗНЕС ОНЛАЙННа този блог ще намерите информация как да подпомогнете своя онлайн бизнес. Съвети, техники за подобряване на видимостта и посещаемостта нUpdated: 2014-10-01T08:53:54.084+03:00

 НАПРАВЕТЕ ВАШИЯ САЙТ ПЕЧЕЛИВШ

2005-11-21T15:08:36.053+02:00

Има безброй начини да правите пари, директно или индиректно, от вашия сайт. Епродукти Продукти, продавани от традиционни магазини и доставяне по пощата Програми за присъединяване (affiliated programs) Промоция на събития Привличане на трафик към вашия традиционен бизнесРекламирайте вашия сайтДа имате сайт е едно. Да накарате хората да знаят за него - това е различно. Както с други аспекти на вашия бизнес, много е важно да накарате хората да възприемат активна позиция по отношение на вашия маркетинг и в резултат – да докарат трафик до вашия сайт. Поставете уеб-адреса си на следното: Визитни картички Писма и пликове Брошури Купони Факсове Рекламни материали Постери Бандероли Обяви във вестниците Координати в телефонния указател Писма за продажбите Прес-релизи Отстрана на вашата кола Промоционални материали като: чаши, химикалки, шапки, календари, тениски и т.н. Добавете файл с подпис накрая на всеки имейл, който изпращате, който да предлага безплатен отчет за вашия уеб-сайт. Използвайте нещо такова: “Научете кой използваше Street Smarts дълго преди The Apprentice да стане популярен. www.streetsmartsmarketing.com “Включете вашия уеб-адрес в края на вашето съобщение, записано но телефонния ви секретар. Поканете ги да посетят сайта ви за да получат безплатно материали или онлайн вестник.За да бъдете успешни в Интернет маркетинга, необходими са дисциплина и ангажираност. Както вече стана дума, това не е предложение за бързо забогатяване. Става дума за установяване на една система и използването й. Система, която може да ви донесе много пари с времето. Система, която ще ви разреши по-голям контрол върху начина на генериране на вашите приходи. Най-сетне, система, която ви осигурява възможност за множество направления, от които да печелите.Верният път към успехаСпечелете бързо авторитет и доверие с Ezine. Едно от най-силните маркетинг средства, което съм използвал в моя бизнес е Ezine. Това електронно списание или вестник, доставяни през Интернет чрез имейл или чрез автоматична отговаряща система. Ezine спомагат за утвърждаване на търговската ви марка на пазара, стабилни доходи от промоция на продукти и услуги и най-важното – доверие. Ezine следва да е на върха на вашия списък от стратегии за реализиране на маркетинга ви. Има редица преимущества от писането[...]АВТОМАТИЗИРАНЕ НА ВРЪЗКАТА С КЛИЕНТИТЕ

2005-11-16T15:11:42.616+02:00

Поддържайте контакт посредством имейлиИзползването на файл – подпис с всеки имейл който изпращате е безплатна възможност да покажете себе си, продуктите или услугите, които предлагате, както и вашия бизнес като цяло. Ето един подходящ пример:„Току що появили се на пазара!!! 101 начина да се промъкнете при вашите клиенти. Твърде е възможно, това да е най-полезната книга за това как да спечелим препоръка и как да продаваме, която сте чели. Посетете http://www.kathleengage.com/marketingtools1.htm за да научите повече и да я поръчате.“ Обърнете внимание, че в този подпис се съдържа и адреса на сайта. Причината – желанието да се направи лесно достъпна за читателя предлаганата информация.Управлявайте вашите контактиЕдна от вашите маркетинг цели е да си осигурите ефикасен списък с потенциални купувачи и/или клиенти. Това ще ви облекчи при определяне на вашата стратегия на изпращане на съобщения, както онлайн, така и по традиционните начини. Често ще я срещнете охарактеризирана като създаване на база данни за маркетинг.Ето защо, предвидете ресурс за закупуване и инсталиране на добра база данни, позволяваща ви изпращането на групови съобщения. Основното, което груповото съобщение ви позволява да направите е да изпратите десетки и дори стотици съобщения наведнъж, като всяко от тях изглежда като че ли е индивидуално изпратено. Това е една страна от вашия маркетинг, без която трудно ще се справите.Автоматизирайте системата сиГолям недостатък на множество организации е липсата на навременна последваща връзка с клиентите им (follow-up). В други случаи такава въобще липсва. Автоматизирането на вашата система ви осигурява възможност за ефективно проследяване на реакциите на вашите клиенти.Много хора нямат и идея колко силен би могъл да бъде еМаркетинга. Също така многобройни са и тези, които не си дават сметка, че ако някой вече е запознат с вашата продукция или услуги и вече е купувал от вас, той е по-податлив на последващи предложения за продажба. Огромни средства се губят само благодарение на факта, че клиентите ви не знаят за вашето съществувание или, ако знаят, не получават второ повикване от вас в рамките на някакъв приемлив срок. Като допълнение, големи пари се губят също от неполагането на усилия за поддържане на името на [...]ОТ УСТА НА УХО - НАЙ-ДОБРАТА РЕКЛАМА

2005-11-10T17:52:00.896+02:00
ДЕМОГРАФСКИ АНАЛИЗ

2005-11-08T14:46:59.326+02:00

Продължение от КАК ДА ПЛАНИРАТЕ ВАШИЯ САЙТ


Той се отнася до проучване на определени групи от населението и съдържа такива характеристики като:

 • Пол

 • Житейски навици

 • Възраст

 • Брой на членовете в семейството

 • Образование

 • Доход на семейството

 • Географско разположение

 • Етническа и религиозна среда

 • Собственост на недвижими имоти

 • Политически пристрастия (в някои случаи)

 • Семеен статус

 • Професионален статус


 • Съвет: Колкото повече знаете за вашия потенциален пазар, толкова по-добре „прицелен“ ще е вашия маркетингов подход.


  Най-важни са ключовите думи


  След като дефинирате кой е вашия пазар, ще имате необходимост да определите кои ключове думи да използвате за да привлечете клиенти към вашите търговски предложения.

  Ключовите думи са думи, които се използват от Интернет търсачките за да намерят търсената информация. Разположете стратегически тези ключови думи в „тялото“ на вашия текст, заглавията и подзаглавията, както и във всяка тема или отчет, които смятате да разпространявате онлайн. Това е част от оптимизацията на вашия сайт. Ключовите думи, които използвате на вашия сайт ще имат изключително силно въздействие върху успеха му и върху класирането му от онлайн търсачките.


 • Мета тагове: Съществените тагове

  Мета таговете служат на търсачките да класифицират по-акуратно вашия сайт вв индексите си. Обикновено именно те са движещата сила, която докарва посетители на сайта ви. Въпреки голямата им важност, те не са единствените за които следва да се замислите за да увеличите трафика си.

  Мета таговете и Mета описанията се „шпионират“ от онлайн търсачките. Последните идзползват специални програми, наречени „шпиони“ (spiders) за да индексират съдържанието на сайта ви в техните бази от данни. Когато вашите страници са видими за шпионите, те намират отражение в търсачки като Google, Yahoo, MSN и т.н. Ако страниците на вашия сайт не са видими за търсачките поради мета-таговете си или зле написани описания, те просто няма да се появят в списъците.

  Следва... • КАК ДА ПЛАНИРАТЕ ВАШИЯ САЙТ

  2005-11-08T15:11:06.263+02:00

  Дизайнът на вашия сайт следва да бъде разглеждан като същинска част на общия план по изграждането му. Кой да създаде вашия сайт: вие или платен уеб дизайнер? Съществуват множество софтуерни пакети, които ви предоставят възможност да създадете сами вашия сайт. Предимството на този подход е, че можете да спестите пари. Все пак, важно е да отчетете колко време ще ви отнеме разработката и поддръжката на сайта, качеството на общия му изглед, както и какви са вашите планове за доразработването и обогатяването му. В много случаи, ако наемете външен дизайнер, ще получите добро обслужване и ще спестите доста време.

  Съвет: По-ниска цена не винаги означава по-добра сделка. Може би за вас ще е по-добре да работите с някого, който ще ви струва повече, но същевременно ви дава това, от което имате нужда.


  Планиране и организация на вашия сайт


  Винаги е за предпочитане да инвестирате повечко време в етапа на планиране на вашия сайт. Така ще се подсигурите много повече отколкото ако просто механично започнете да добавяте компоненти към него. Първият подход би ви спестил време, пари и неминуеми разочарования.

  Помислете също и за основната идея на вашия сайт. Базирано на основната ви цел и съобщението, което искате да изпратите до клиентите си, определете за вас самите от какво точно имате нужда на сайта си за да го направите напълно функционален? В зависимост от типа дизайн и дизайнерска компания с която работите, тя може да ви предоставя или не съдържание за вашия сайт. В някои случаи вие ще трябва да се заемете сами с подготовката им.

  Ако не сте добър в писането, обмислете възможността да платите на някого, който да напише текстовете за вас.

  За съжаление много хора погрешно смятат това за потенциално поле за икономии. Резултатите много често са плачевни.

  Преценете какво съдържание и основни характеристики да присъстват на вашия сайт

  Основен принцип при подбора на информация за вашия сайт е да осигурите безплатна информация по някои важни въпроси, както и място, където посетителите да могат да оставят информация как да влезете в контакт с тях. Тази организация е предпоставка за успешен бизнес както онлайн така и офлайн.

  Сега да поговорим за дизайна на сайта и съображенията за подбор на съдържанието му. Какво може да съдържа той?

  • Снимки и графики
  • Заглавия
  • Описание на продукти
  • Информация от печатни източници
  • Биографична информация
  • Каталози
  • Информация за контакти
  • Предлагани услуги
  • Безплатни предложения
  • Съдържание на Ezine
  • ...


  Как да се „прицелим” в подходящата аудитория?

  Както често се случва и при традиционните бизнеси, стартирането на бизнес без да е точно определена целта му обикновено причинява огромни проблеми. Същото се случва и при Интернет базираните бизнеси: неопределеността при избора на целеви пазари е често срещана грешка при създаването на бизнес-сайтове.

  Ако вашият бизнес налага клиентите ви да разполагат с ваша снимка или снимки на продуктите, които предлагате, подсигурете се като направите необходимата информация лесно достъпна на сайта ви. Щом получите запитване, само насочете клиентите си към подходящата страница. Това ще им спести време, а на бизнеса ви ще осигури предимства, доколкото това не е все още честа практика.

  С други думи, от момента в който определите до каква степен вашите продукти са подходящи за Интернет, следващата ви задача е:

  Следва…  ИЗБЕРЕТЕ КАК ДА ИДЕНТИФИЦИРАТЕ ВАШИЯ САЙТ (DOMAIN)

  2005-11-08T15:07:34.520+02:00

  Изберете идентификация за вашия сайт, известна като URL. Каквото и име да изберете, старайте се то да е кратко и да отразява точно предназначението му. Можете да използвате името си, особено ако то е свързано с търговската ви марка. Ако сте ориентирани към международен бизнес, можете да потърсите в базата данни на Whois.net. Друг чудесен източник на информация е GoDaddy.com. Всеки от тези сайтове позволява не само търсене, но и регистрация на вашия домейн.При избора на име за вашия бизнес, от полза ще бъде да включите в него всичко, което е значимо за да представите вашата продукция. ИЗБЕРЕТЕ ПОДХОДЯЩ ИНТЕРНЕТ ДОСТАВЧИК И ХОСТ ЗА ВАШИЯ САЙТЗа да използвате успешно Интернет за вашия маркетинг и за позициониране на бизнеса ви, ще имате нужда от добър сървър, който да „подслони” вашия сайт, както и от Интернет доставчик (ISP). Както често се случва с малките и средни бизнеси, икономиите започват именно оттук. Това е голяма грешка! За да участвате в света на Интернет маркетинга и за да бъдете възприемани на сериозно от клиенти и конкуренция, вие абсолютно задължително се нуждаете от добър Интернет доставчик и хост сървър. Ако искате да създадете впечатление за стабилен бизнес, забравете за безплатните интернет доставчици и домейни. Оставете ги за хората, които използват Интернет само като хоби или за семейните сайтове. Евтино може да означава безплатно, но ефективността винаги изисква да се инвестира в услуги, които ви се отплащат с подобряване на облика на вашия бизнес, както и с качеството, необходимо ви за да останете конкурентноспособни.За да не сме голословни, ето кратък лист на недостатъците на бизнес употребата на безплатни услуги:• Ще създавате впечатление за непрофесионалност. Нищо повече или по-малко.• Колкото по-познат става вашия бизнес, толкова ще се засилва това усещане • Компанията, която ви предлага набора от безплатни услуги може да промени политиката си или да фалира, което и в двата случая буквално ще ви остави в невъзможна ситуация.• Безплатните услуги предлагат винаги по-ограничен набор от услуги. Повечето от доставчиците на „безплатен Интернет” си запазват правото да рекламират на вашите страници посредством банери, поп-ъп пр[...]  ИНТЕРНЕТ САЙТОВЕТЕ В ПОЛЗА НА РЕАЛНИЯ БИЗНЕС

  2005-11-08T15:06:42.000+02:00

  Уважаеми съблогници, (хммм, измислих нова дума, а?)Без да искам да засягам някого, намирам, че безкрайни оплаквания по този или онзи повод с нищо не допринасят за подобряване на положението ни. Ето защо, а и като отчитам спецификата на този сайт, който хоства блога, искам да предложа на вниманието на всички ви моето мнение по повод на нещо практично: използването на интернет маркетинга като средство за подобряване на бизнеса.Тъй като това, което искам да изложа пред вас е сравнително дълго като съдържание, смятам да го развивам постепенно и да го предлагам на вниманието ви в последователни съобщения.Ето първата част.===========Всеки ден все повече хора започват да използват това, което ни предлага Интернет за да проучват дадени компании, да определят нивото на доверие към една или друга организация, или просто за да пазаруват онлайн.Ако вие също сте участник в тази надпревара, но не разполагате с добре оптимизирана система за да се възползвате от предимствата, които Интернет ни предлага, скоро ще се окажете безнадеждно изостанали.Съществуват множество основания за да станете реален играч в света на Интернет. Едно от основните, за да бъдете разглеждани като заслужаващ доверие бизнес вие трябва да присъствате на Интернет. Другите основания са:• За да станете по-лесно достъпен и повишите вашата „видимост”• За да понижите цената на традиционния маркетинг на вашата компания• За да повишите възвращаемостта на всеки вложен в маркетинг инициативи лев• За да разработите и поддържате доверие в бизнеса си• За да привлечете посетители към сайта си или бизнес адреса на компанията ви• За да повишите степента си на печалба• За да увеличите скоростта, с която бизнесът ви отговаря на клиентите ви.За да може вашия бизнес не само да оцелее на съвременния пазар на стоки и услуги, но и да процъфтява, необходимо е той да е правилно изграден, а вие трябва да имате ефективна система за привличане на посетители, за предоставяне на информация, за продажби на продукти и услуги и за поддържане на връзка с потребителите на вашия продукт след сделката.Много хора са под въздействие на погрешната представа, че ако техния бизнес е насочен единствено [...]