Subscribe: Последни постинги в cernodrimski.blog.bg
http://cernodrimski.blog.bg/rss.php
Added By: Feedage Forager Feedage Grade B rated
Language: Bulgarian
Tags:
во  да се  да  ден  еден ден  еден  на судбината  на  не  од  се  ураганот на 
Rate this Feed
Rate this feedRate this feedRate this feedRate this feedRate this feed
Rate this feed 1 starRate this feed 2 starRate this feed 3 starRate this feed 4 starRate this feed 5 star

Comments (0)

Feed Details and Statistics Feed Statistics
Preview: Последни постинги в cernodrimski.blog.bg

Последни постинги в cernodrimski.blog.bgПоследни постинги в cernodrimski.blog.bgPublished: Wed, 21 Mar 2018 17:15:40 +0200

Last Build Date: Wed, 21 Mar 2018 17:15:40 +0200

 Nagradena Pesna

Sat, 13 May 2017 23:59:11 +0300

 Ќе заминам утре како Безимен

Sat, 06 May 2017 23:25:18 +0300

 Ќе го врежам моето име во каменот И ќе заминам утре како Безимен А вие гледајте секој ден во она што беше вчераЕден ден,да еден ден

Sat, 06 May 2017 01:06:26 +0300

    Еден ден,да еден денНахранетего Пирејот

Thu, 04 May 2017 13:38:43 +0300

 Вечерва,некаде пред полноќ Ќе ги поканам Гавраните на последна Гозба Од чемерот кој остана по сите мртви деновиНе би можел да живеам без Поезиата

Wed, 03 May 2017 23:22:16 +0300

 Не би можел да живеам без Поезиата Зошто таа ми е се И болка,и здив,и насмевкаНезавршен Божји Сон

Tue, 25 Apr 2017 22:57:36 +0300

  Милион прашања со милион одговори денес се родија се прекрстија на некои чудни крстопатиДневникот на Една Куртизана

Sun, 23 Apr 2017 23:27:18 +0300

  За немирот на еден скитник Прочитав сосем случајно во дневникот на една КуртизанаДеновите се редеа,зрно по зрно,години

Sat, 22 Apr 2017 10:18:39 +0300

    Додека земјата сонливо дишешеОбред на Прадедовците

Fri, 03 Jun 2016 00:54:41 +0300

    Тишината има папсан, премален гласНов Облик

Sat, 28 May 2016 14:53:43 +0300

 Премалениот заод седна на каменот,сакаќи така да ги одмори своите последни мигови,и во тие мигови го гледаше Човекот. А тој..Започна со Света Вода,донесена од камен Манастир,да ја плакне  кожата од сите наслаги на стравот..нен...Дочека

Wed, 25 May 2016 21:33:09 +0300

   ’Ртеше во височините новата тишина Од оганот на неговата крвУраганот на Судбината

Tue, 24 May 2016 22:25:41 +0300

 Ураганот на Судбината   Ураганот на Судбината го поведе невиното синило од далечинитеВо кошула на Младоженец

Fri, 20 May 2016 00:34:32 +0300

Во кошула на Младоженец    твојот голем сон те чека нестрпливо

Sat, 14 May 2016 22:47:40 +0300

 Дождот само што не почна да врни,а Јас седев повторно на истото место на Кејот,исто како пред дваесет и неколку години во минатото,но сега Сам..седев гледаќи ги брановите на Вардар..чудно,беа исти како и порани,диви и непокорени,не...Имаше една историја

Sat, 14 May 2016 22:44:29 +0300

    Имаше една историја на грев и пеколОсама

Sun, 05 May 2013 00:42:47 +0300

     Килибарно Небо

Thu, 26 May 2011 23:07:24 +0300

Кехлибар небеСветлинна пътека

Wed, 06 Apr 2011 15:31:15 +0300

Светлинна пътекаРазговор с ангелът

Sat, 02 Apr 2011 15:11:26 +0300

Разговор с ангелът Не бях бесен, повече може да се кажи, че съм възмутен, огорчен от всички нанесени несправедливост, от всички напразно пролеани сълзи, от всички напразно прекарани мигове в проклетата самота, така огорчен, го соблеков ...Безсмислено е да се надяваме

Fri, 01 Apr 2011 02:17:54 +0300

Безсмислено е да се надявамеПоследно Пролет

Tue, 29 Mar 2011 21:30:54 +0300

Последно ПролетЗабравена печат

Thu, 24 Mar 2011 14:16:46 +0200

Забравена печатБезкрайно мълчание

Tue, 22 Mar 2011 23:16:07 +0200

Безкрайно мълчание


Не рони сълзи

Sat, 05 Mar 2011 19:48:42 +0200

Не рони сълзи Дошло е време лично либеСтудена скала

Sat, 05 Mar 2011 19:45:30 +0200

Студена скала


Тази вечер или в зората

Thu, 27 Jan 2011 02:06:45 +0200

Вечерва или во Мугрите    Prezemete besplatno

Sat, 18 Dec 2010 01:31:20 +0200

Prezemeteja besplatno najnovata stihozbirka na Nikodin Cernodrimski Prezemeteja besplatno najnovata stihozbirka na Nikodin Cernodrimski"Den Bez Videlina Nojk Bez Mesecina"od sledniot link http://cc.org.mk/index.php?option=com_d...Пиано Бладање

Wed, 15 Sep 2010 16:32:28 +0300

Пиано Бладање