Subscribe: nameless sights
http://blacksunspot.blogspot.com/feeds/posts/default
Added By: Feedage Forager Feedage Grade B rated
Language: Bulgarian
Tags:
ако  да се  да си  да  за  ми  много  на  не  но  от  са  се  си  трябва да  че  ще 
Rate this Feed
Rate this feedRate this feedRate this feedRate this feedRate this feed
Rate this feed 1 starRate this feed 2 starRate this feed 3 starRate this feed 4 starRate this feed 5 star

Comments (0)

Feed Details and Statistics Feed Statistics
Preview: nameless sights

nameless sights

Updated: 2014-10-05T00:02:03.858-07:00

 До Съдбата

2006-01-18T23:16:29.800-08:00

Не знам дали т.нар. Съдба или някаквато там Висша сила чете блогове, но все пак ще пробвам да й кажа нещо.
"Виж сега, ако ще объркваш ОЩЕ НЕЩО, моля, ако е възможно, забъркай го днес-утре, та да имам поне малко време да си преосмислям плановете, а?"Промените

2006-01-10T10:14:47.663-08:00

Не ми спори напоследък писането. Сигурно, понеже мислите ми са заети с твърде много и належащи неща. А те идват от наложената промяна, тотална, в битието ми. А аз съм много консервативен човек. Е, поне така се самоопределям. Но, определено не обичам промените. А сега ще се наложат много такива. Та, казвам, ако все пак някой се отбива да чете тук, да знае, че ще има един интервал от неписане. Ще падне едно мъкнене, едно тичане, оххх, все едни такива неприятни неща. Да сменяш работа е гадно, а като сменяш освен нея, и града - още повече. Твърде много ако-та, твърде много неизвестни... Но пък пред мен са и много предизвикателства, много възможности, а даже и приятели : ). Еййй, а може и да си имам нет и в къщи... :)Да бъде слънце!

2006-01-06T10:19:53.780-08:00

Навън е кучешки студ - валят мокри парцали сняг, а вятърът ги шиба в лицето. Не можеш даже да видиш накъде вървиш. И ето - реших да изгрея слънцето :). Може би няма да разберете този коментар. Но, ако сте достатъчно наблюдателни, ще схванете за какво говоря.Без коментар

2006-01-04T00:12:49.666-08:00

(image)На прибежки и припълзявания

2005-12-31T03:24:34.333-08:00

Така дойдох до кварталния интернет клуб. Оказа се, че и днес работят. Обаче наоколо е малък Ирак. А е още обяд. До довечера може да стане и голям. /Ще трябва да свикнeте с черния ми хумор. Някои му викат английски. Не знам защо :)/
Мисля, че са пуснали някакъв нов модел пиратки - гърмежите могат да те оглушат за доста продължително време. Една гръмна до прозореца, та ушите ми продължително след това бяха заглъхнали. Много ли би било крайно, ако поискам да ги забранят?! Ама наистина! Дотам ли стигнахме, че да не можем да се веселим и забавляваме по други начини - поне безопасни за околните? Струва ми се, че и с пиратките ще се случи както обикновено става в милата ни родина - трябва да стане голям сакатльк, и тогава изведньж да започнат едни проверки, едни заседания, едни репортажи и разследвания... А дотогава? На прибежки, припьлзявания и по-далеч от терасите на блоковете :)
Весело посрещане на новата година :)Опашки

2005-12-29T10:28:42.686-08:00

Първият пост в блоговете често е посветен на разни неща от рода на цел и задачи на въпросния блог. Е, няма да ги разяснявам тези неща. Една от причините е, че и аз все още не съм наясно с тях :).
Ще започна директно и по същество. Бюрокрацията! Кой ли я обича?! Но и какво ли правим, за да стане тя по-поносима. Кое ме провокира да пиша за нея? Като начало - опашките. В коя държавна институция ще ви посрещне усмихнат служител, ще ви упъти, ще ви посъветва и помогне? Не. Там най-често ще видите малко позабравените опашки от соцвремената. Да, има и места, където умни хора веча са ги избегнали. Но, за съжаление, това са изключения. В данъчното - опашки. В Здравна каса - опашки. В НОИ - опашки. В РДВР сектор Лични документи - ОПАШКИ! Да, другите упорито ги избягвам, но за издаване на лична карта няма начин - отиваш! Отиваш, ама отпред се вие половин улица опашка, и то навън, на студа. Започваш да се чудиш - да чакаш и да се разболееш, или да се направиш на разсеян и отново да отложиш за друг път?! Да си призная - отлагах - неведнъж. Но всеки път опашката си беше там. Подсетиха ме да отида към края на работния ден. Нямало опашка. ОК. Отидох. Е, то опашка нямаше, но и банката отсреща, където трябваше да си платя таксата, вече не работеше :). Поне успях да разбера каква ще е черешката върху тортата - ГЛОБА! Понеже личната ми карта е открадната. Наивно попитах "Но как така? Защо?" "-Защото не сте я опазили!" Още по-наивно се опитах да обясня, че ме ограбиха, нямаше начин да я "опазя". Уви. И така - ще ме глобят, понеже са ме нападнали и ограбили, а аз не съм се опазила!!! Да! Ще ми трябва време да го асимилирам това. И ще трябва да се подаде декларация, от която ще решат каква да ми е глобата. Но декларациите се подават в определен час. Когато опашката е в апогея си :).
Чудя се кой трябва да отнесе глоба за това, че не ми е създал сигурност, въпреки данъците, които плащаме, и които отиват и за тая цел? А кого да глобя, ако чакам 2-3 часа на студа и се разболея?