Subscribe: Добре дошли при Уики !
http://wickywelcome.blogspot.com/feeds/posts/default
Added By: Feedage Forager Feedage Grade A rated
Language: Bulgarian
Tags:
да се  да  за  като  ми  на  не  от  по  са  само  се  си  така  това  че  ще 
Rate this Feed
Rate this feedRate this feedRate this feedRate this feedRate this feed
Rate this feed 1 starRate this feed 2 starRate this feed 3 starRate this feed 4 starRate this feed 5 star

Comments (0)

Feed Details and Statistics Feed Statistics
Preview: Добре дошли при Уики !

Добре дошли при Уики !Това е едно особено място, което е направено с цел да се почувствате удобно и конфортно, да си сложите краката на масата и докато пийвате дайUpdated: 2018-03-06T00:21:51.481-08:00

 Конкурс "Моята вселена"

2011-08-17T04:31:52.851-07:00

(image)
Един чудесен художник реши да направи конкурс за всички, които обичат рисуването!
За повече информация погледнете ТУК :)
Моя милост е поканена да участва в комисията!


ИнтервЮтата

2010-05-31T03:43:57.579-07:00

Привет! Не съм писала от цяла вечност, затова ето малко новости от мен:

Интервю в www.cgart.bg

Интервю в www.artandblog.comКой светна луната?

2009-11-27T01:45:27.789-08:00

(image)

Най-накрая имам честа да ви представя книжката "Кой светна луната?" - първата от поредицата "Туй-онуй", която се реализира изцяло с помощта на издателство Багри. И отново, съвсем накратко за книжката - това е приказка-игра. Към книгата има прикачен диск в който приказката оживява под формата на озвучено и анимирано филмче, а игрите могат да бъдат изиграни на компютър!

В сайта можете да си свалите картинки и да изиграете едно от нивата, което е на диска. Също така само в сайта можете да видите условията за доиграване на последните игри от книгата и диска!

Ето и линк към няколко от страниците в книжката.

И това е блога, който направих наскоро и който е специално за "Интересните детски въпроси". В него можете да пишете и споделяте с останалите какви чуднотии са измислили вашите хлапета и с какви странни въпроси ви затрупват :)

(image)
И анонса на книжката:
“Кой светна луната?” е един от многото любопиткови въпроси, които задават децата. Тук ще намерите един от възможните отговори, който е разказан в приказка, но не каква да е, а приказка-игра! Заедно с Любка и вещицата Звездна ще попаднете в истинско приключение от забавни игри, които не са само в книжката. Дискът, който ще откриете вътре, ще ви пренесе в света на Туй-онуй, където игрите от книжката оживяват и където можете да гледате филмчето, озвучено специално за най-малките! Така че, деца - забавлявайте се!
А вие, мили родители, играйте заедно с децата си - какво по-забавно от това?

Книжката излиза на Международния панаир на книгата в НДК на 2-ри декември до 6-ти декември.3 коментара

2009-08-10T01:58:31.453-07:00

(image) За незапознатите със случая: "Туй-онуй" е приказен свят, даващ отговорите на куп интересни детски въпроси, който ще пристигне до края на годината (надявам се:)) под формата на книга-игра с диск към нея.
В диска книгата "оживява", като интерактивна приказка.
Сайта ще бъде пуснат по-скоро (ще си кажа, като стане готов).
А още по-скоро ще пусна нов Туй-онуй-Блог за родителите, които биха се радвали да споделят интересните, шантави и странни детски въпроси, които техните хлапета им задават! :) Та това е само едно напомняне - ето и линк към предишните теми и картинки от книжката:СветовнИте пРиказки

2009-07-01T02:16:17.865-07:00

(image)
Излязоха първите приказки от новата поредица за деца на Софтпрес. Eто линк към всяка една:
Пепеляшка
Червената шапчица
Снежанка

И пускам по 1 от илюстрациите, за да добиете представа:)

(image) (image)

(image)МомИчеШки ИсториИ 2

2009-05-19T22:22:19.202-07:00

(image) На 21-ви май (четвъртък) откриваме втората част на изложбата, където ще се включи и моя милост! Ще е пълно с детски илюстрации, кукли и домашен шоколад! Грабвайте децата (вашите, на приятели или съседи :)) и идвайте! Мероприятието ще се проведе в Апартамента на малките пет кьошета до Уго. Откриването почва в 18:00 и ще продължи до към 20-21 часа!


моМичЕшки истоРии 1

2009-04-06T08:50:49.201-07:00

(image)
На 16 Април (четвъртък) в Апартамента (до малките пет кьошета) две мои приятелки и чудесни художнички - Пипи и Еличката - ще открият една Момичешка изложба пълна с красиви картини и приказни кукли. Изложбата ще остане да краси мястото един месец и на 14 Май ще открием заедно втората част на изложбата. За разлика от първата в която ще изобилстват самураи и целуващи се мацки - във втората ще има само детинщини, или иначе казано - трите (защото в нея ще се включа и аз) ще покажем само картини и илюстрации за децата и всички онези, които като нас са запазили една солидна доза детство в себе си :) Така че, ако обичате красивите неща, домашния шоколад и сангрията - заповядайте в Апартамента! Ако не успеете да си вземете картина - ще има картички за утешение!
(image)Кой е по-по-най?

2008-12-19T09:51:24.911-08:00

(image)

Извинете - оригиналното заглавие май е “Kreativ Blogger” и нямаше да е никак зле да знам от къде е тръгнало начинанието... Ето за какво иде реч:
Това са номинации за най-креативноинтересенглупоавтосмиленизабавенблог... накратко казано ;)
Моят добър приятел Бъкси взе че изненадващо ме номинира! Ха-така! И какво забавно има в моя скромен блог от който поизтупвам прахта от време на време незнам, но много му благодаря и сега ще "предам нататък" като започна с част 1 от регламента, а именно:

Трябва да изредя 6-те неща, които ме правят щастлива:

1. Близките ми (в това число и приятелите и семейстовто ми)
2. Рисуването=дишането
3. Доброто
4. Пътешествията и откриването на нови неща и преживявания
5. Доброто здраве (би ме направило наистина щастлива:))
6. Книгите, киното и музиката ги слагам под общ знаменател - интересни неща!

Стигаме много бързо до част 2 от регламента, където аз трябва да номинирам 6 човека за наградата“Kreativ Blogger”. Ииии те са:

1.Чилко, който ме изумява с познанията си и с това, че винаги знае всичко. Въобще - ако си търся нещо за купуване, за оправяне, за сглобяване, за слушане, абе сигурно ако ми трябва част за космическата ми совалка - Чилко е човекът! На него разчитам за най-яката музика и най-топлите току-що появили се трейлъри на филми, за които още не подозирам дори и какво по-хубаво от това да отидем с Чилко и Бъкси на кино ;)... Ами те са много нещата - затова няма да ги избрoявам, но Чилко е човекът! :)

2.KAG - един мой доста талантлив колега, който май е от мойта кръвна група (или поне така ми изглежда по декорчетата които пуска в блога си и само ме подразва, защото още не съм видяла филма, нооо - очаквам скоро включване!) Може да се похвали и с най-новата реклама, която направи - заслужава си да я видите!

3.Eeyore е толкова идеен писател и свежа личност! Ако прочетете малка част от Разказът (в тукашния блог) ще видите за какво иде реч... дет се вика - Тери Пратчет - репи да яде ;) Вербувала съм го да ми помага за книжката, която правя и съм радостна че прие!

4.Милва е художничка, чиито рисунки са по-различни и много емоционални и съм й много голям фен :P мога само да ти кажа да продължаваш в този дух смело!

5.Dash - Какво да кажа - един чудесен аниматор, който може да се сравнява само с режисьори като Спилбърг :P И който прави супер яки и сладурски рисунки! И от него чакам филмче!

Ами бях изчерпателна - сега сте вие на ред! Поздрави ;)Туй-онуй, това-онова и какво още...?

2008-12-05T04:40:51.728-08:00

(image)

Ами така де - страшно се зачудих за заглавието на поредицата с Любка (ето тук можете да видите за какво точно говоря)...
Като идеята е че искам някакво име или нещо такова, което да звучи забавно и добре - то ще оглавява цялата поредица (иначе всяка книжка ще си има име - първата се казва "Как свети луната?" ... примерно).
Работното име е Митове (но е твърде серизоно и хората си представят някакви гръцки и всякакви други митове, а се досещате че тук не става въпрос за това). А иначе историйките са едни мини митове за това как се случват нещата.
След това заглавието стана "Туй-онуй" но малко ми звучи оплитащо езика и се чудя?
Мордред ми даде една хубава идея - "Любопитанка" (нали и момиченцето са казва Любка)
от там може да се получи Любопитка, Любка-любопиткова :D Също така си мислех за Любопитково, но пък историите ще са шантави и не толкова наивни, затова ми се ще заглавието да е по-жаргонно, или някаква полуизмислена думичка. Иначе като краен вариант мисля да кръстя поредицата Любка :) Също така може да се заиграе с всички видове въпроси, които биха задали децата (как, защо, от къде, ама какво е това и т.н.) Мина ми през ум "Защото защо завършва на О" и такива разни неща :)
И така - тук някъде запецнах :) Затова - моля, чувствайте се поканени да помагате за името :)КомиКсова ИзложбА

2008-11-04T05:40:23.370-08:00

(image)

Хайде пак да се похваля - за мен е чест, че ме избраха да участвам в изложба на българските комикси във Финландия! И то редом с Никола Тороманов и Христо Комарницки. Ето тук има малко повечко инфо. А като кликнете върху снимката - разгледайте какво има на масата - там са както старите - така и новите броеве на списание Дъга. За който още незнае - Чилко и Бъкси бяха именно от екипа на новата Дъга - така че поздрави и на тях!
А на тази снимка е и пълномощня министър Мая Константинова, която е открила изложбата.Хихихахахахохохохелоуиииннн :)

2008-11-02T13:16:02.553-08:00

(image)

И такааа... малко със закъснение, но все пак Честит Празник на всички тикви и вещици (или иначе казано - братя и сестри:)
Пускам няколко снимки за доказателство как посрещнахме празника и се наплашихме едно хубаво! Само че съм снимала само в началото, затова ще помоля за съдействие и останалите фотогфаии и режисьори да се включат. Ето моите снимки:
И сега очаквам включване от Чилко и Сашо! И мерси за поздрава, Бъкси :PКухНенскИ сЛоН на Красимир Машев

2008-08-26T00:08:31.698-07:00

(image) Това е една книга, която нарисувах за "Жанет 45" и взе, че излезе още в началото на лятото. Пълна е с весели гатанки и забавни стихчета. Ако някой смята, че може да се справи с предизвикателството на загадките - може да опита, но да има предвид, че картинките са достатъчно подвеждащи и може да остане изненадан :)
Ето няколко странички:
(image) (image)

(image)РецЕпТиТЕ нА МаТи :)

2008-06-10T13:21:42.622-07:00

(image)
На 3-ти юни ще е премиерата на книжката! И скоро очаквайте по книжарниците ;)
"Рецептите на Мати" е детска книжка с истински готварски рецепти! Пълна е с цветни илюстрации за помощ на децата ;) А страничките охаят на различни вкусни нещица (като кокос и ягодки:))
Авторката на книжката е Диляна Янева - една голяма сладурана, която придава носталгично приятно детско усещане със своите живички и весели рецепти, като "Вкусните соленки с ким на Баба Огняна" или "Кълбо от спагети, но не за плетене, а за ядене - на 4 куки" и т.н. в този аромат и облаци от брашно са всички рецепти:)
А илюстрациите разбира се са на моя милост...

И сега добавям и малко снимки :)
Кликвайте директно, за да видите снимките!

Това съм аз преди да почне патардията!

Ето как изглеждаха масите (на които щяха да се правят тортите) - преди да дойдат дечурлигата!

И ето как изглеждаха, като се появиха всички :)

Междувременно това е авторката (жената с хубавото герданче:))

А това е сладката ми кръщелница Йоанна, която се опитваше да ме хване непрекъснато:)

И не се отказваше :)

Когато успявах да се спася за малко си пийвах винце

Или тежкарски слагахме автографи, както си му е реда...

... и още:

И докато се усетим от вкусните манджи правени по рецептите от книжката, не остана почти нищо (май и Йоанна късне се е усетила:))

И благодаря на Тишо за снимките (затова го няма никъде на тях:))Туй-Онуй

2009-01-08T02:14:29.532-08:00

(image) Запознайте се с Любка! Казва се така заради нездравото любопитство, което проявява! Тя е новото главно геройче в Митовете, които се превърнаха в нещо мааалко по-различно...
(За филмчетата с Митовете бях писала по-надолу в предишните постове).
Превърнаха се в книжки с игри към които ще има и флаш-игри (първата ще пусна скоро).
Туй са първите няколко странички от първата книжка, като ще има и въведение, което сега рисувам. Та така - книжката е само в начален етап, но като за "извън работна дейност" - толкоз време успявам да си открадна за сега.
Идеята ми е това да са едни неинформационни книжки за живота около нас, които да веселят дечицата и да ги забавляват, а не да ги обучават кое как трябва да се прави в буквалния смисъл. По-скоро ще ги учат на това кое и как могат да променят, да измислят, да счупят и въобще - да си правят каквото си искат:)
И да - ако се почувтсвате вдетенени - заповядайте!
(image)

(image)

(image)

(image)

(image)
Страничките не са съвсем поредни... :)В къщата на вещицата

2008-12-29T14:45:40.266-08:00

Тази картинка пак е към идеята с Митовете (за която пуснах тема преди време) :

(image)РАЗКАЗЪТ

2007-11-18T05:34:17.337-08:00

Привет на всички! Това е игра. Вие можете да определите съдбата на един герой, като продължите историята.

Правила на играта:

1 Правило - няма никакви правила, които да ви ограничават.
2 Правило - абсурдно е тогава да ги наричаме правила
3 неПравило - необходимо е само да прочетеш първо историята, ако е много дълга може да прочетеш само последните писания!
4 неПравило - всеки си пише колкото иска и каквото си иска - стига по някакъв начин да продължи "пътя" на "него" (така наричам за сега нашия главен герой).
5 неПравило - по някое време пътя на нашия разказ ще преминава в блога на някой съмишленик и така ще проследим не само пътя на "него", но и на
самия ни разказ и неговите познанства!
------------------------------------------------------------------------------------------------

РАЗКАЗА:

Тръгна. Трябваше да отиде много далече, но на картата пътя стигаше само до по-близко. Сви картата и подсвирквайки си почти наум захлопа със сандалите по пътя. Не че имаше път - по-скоро си беше неговия път. Така неусетно измина поне няколко часа, а всеки знаеше, че часовете не се минават така лесно. Понякога като се захванеш и доста трудно можеш да изкачиш дори половин час, а цели няколко наведнъж си беше доста добро постижение. Той се замисли и така стигна до първото място, на което спря. Беше розова привечер и валяха бели пролетни мъхчета все едно се опитваха да имитират отминалата зима, но твърде неуспешно бих казала...
Декор от "Митове"

2007-11-15T13:25:06.546-08:00

(image)
Това е декорче по един мой проект за детски анимационен сериал, който ще се разказва за едно твърде любопитно момиченце и неговата мила баба, която е подложена на изпитанието да отговаря на всички странни детски въпроси. За помощник използва една дебела стара книга (както си е редно) в която има приказки даващи отговорите за появата на всички неща, като се почне от въпроси "Как свети луната?" и се стигне до "Още ли имам таласъм под леглото" или "Морето по-голямо ли е от нашата вана?".
Ако трябва да определя нещо като идея на Митовете - тя е, че света е точно такъв какъвто си го представяме и че всяко дете има способността да променя този си свой свят!

ФрЪц - ФръЦ

2007-11-17T10:25:13.572-08:00

(image)

Малко да се похваля - грабнах много нахално не една ами две първи награди в тазгодишното Кoмпютърно пространство - за Компютърна графика и за Уеб дизайн (категорията Изкуство и култура). Ако не вярвате - ето тук можете да разгледате Компютърно пространство 2007
В категорията Компютърна графика спечелихме с тази книжка.
И като казвам спечелихме имам предвид и дизайнера Чочо (Стойчо Чакъров), който докара така добре вида на книжката, както и издателството Сирма Медия.
Относно сайта, който спечели за уеб - трябва много да благодаря на Тихомир Петков - Круси (и да го цункам много) за това, че ми изтърпя всички прищевки докато пишеше скрипта за сайта :)Юхуууу! Happy Halloween !!!

2007-10-30T15:31:58.332-07:00

Скъпи ми вещици и уважаеми вещерлъци! Да ви е тиквен деня! Черна котка... бял котак - за късмет ;) Хвърлете чесън през рамо (и внимавайте за вампира отзад - и той е човек... или поне е бил...).
Много усмивки през този ден - и все зловещи, та да стресирате колкото се може повече мъгали!
Хайде наздраве или по-иначе казано - на тикви, прилепи и всякакви нощни бухали и такива ми ти работи... та за какво говорех - а да:

Сега - тук е мястото където искам вие дейно да се включите в писанията и да си пишете на воля за каквото хелоуинско си щете:Началото

2007-10-30T00:06:48.114-07:00

И така се започна...
Незнам дали някой ще ми чете писанията, но какво пък - аз и преди съм си писала сама (подобно е на това да си говориш сам)
Но тук е малко по-лесно да се фръцкам, като има нещо ново или просто да си мрънкам...