Subscribe: de-inn
http://de-inn.blogspot.com/feeds/posts/default
Added By: Feedage Forager Feedage Grade C rated
Language: Bulgarian
Tags:
Rate this Feed
Rate this feedRate this feedRate this feedRate this feedRate this feed
Rate this feed 1 starRate this feed 2 starRate this feed 3 starRate this feed 4 starRate this feed 5 star

Comments (0)

Feed Details and Statistics Feed Statistics
Preview: de-inn

de-innвентилирамUpdated: 2012-04-16T05:06:35.408+00:00

 ...

2007-06-05T10:44:59.699+00:00

хайде, deinn, време е да вървим.before&

2007-04-10T22:12:56.336+00:00

емоцията която ме изстреля в лондон преди три години
насъбрал съм я всичкатагордост

2007-01-29T17:52:28.300+00:00

махваш с лека ръка в посока цял проект заради нея.
иде ми да си изкрещя сливиците, след което да ти ги подам в торбичка.rant

2007-01-09T09:01:31.016+00:00

Вълшебниците от еPаy.bg, горди че се превръщат в payment processor, кротко са пропуснали подръжка за Safari на и иначе недодялания си сайт. Сега, проблемът е, че все повече кадърни хора разбираме че сайт се прави на staging сървър и се тества за функционалност на основните платформи и браузъри, както и за "ползваемост", преди да го пуснеш на масите. Някак си ми се ще (след като опъвам врат по цял ден за същото) да е незаконно пускането на услуга която не работи на всички съвременни компютри и потребители. Ще разбера ако някъде не поддържат изпаднал браузър като IE Mac, но ако имат потребител с увредено зрение? А такъв който не може да използва мишка (voice навигация = вариант)? Но гореспоменатия сайт е, по дяволите, горе-долу институция вече. А си позволяват опера-отговори като "използвайте друг браузър". Ха! Blast from the past... 2002 ли сме отново?рогачи

2006-12-18T22:39:52.943+00:00

христов и апостолов (vikbg.com) са лайна. ако не двамата, то христов със сигурност. след като снощи се прибрахме за да заварим строшена тръба и теч по пода, загубих два часа в най-досадното опаковане с тефлон и найлонови торбички, едва спах от притеснение дали долу няма да се разплуват неща и нещица, днес всичко мина граници.

на иначе бонбонения сайт на х&а, в секция контакти се мъдри един телефон, на който вдига З. с "да" или "ало" вече не помня, ангажира се с проблема, определя хлабаво време като "ще мина днес" и те оставя да гребеш. хм, иронично. не гребах, но в крайна сметка катилът не дойде, а бо викна предния катил, който когато му се обаждах да ни направи плочките, три дни ме зарибява че го боли кръста и в крайна сметка прибягнах до трети идиот на чиято глава трябваше да вися константно за да видя работата свършена.

хвани единия, удари другия. така получаваме универсалните си умения по в-и-к, електро-инсталации, ремотно-довършителни работи, дребни тенекеджийски услуги и т.н. и т.н.

вместо да си работя спокойно по сега закъснялия проект, да му еба майката проста.

сега пак чакаме майстор, този път за утре сутрин, в десет (и половина). според мен ако не закъснее направо няма да дойде.. дано греша.bb@скгт

2006-12-08T12:48:07.733+00:00

- Oyster карти пускат в градския транспорт!
- ... Айде почна се БигБрадър и тук.

Този страничен ефект е сред нещата, които не са споменати, естествено. Нещо повече, ако клиентите ще заплащат на време, вместо на спирки, то нека голямото набутване започне.. сега!

За сравнение, ето как работи съответната система в града с най-добрия транспорт в света:

Автобус: 1.20 точки билетче (примерно), което се продава от шофьора, покрай който минаваш винаги, защото се влиза от предната врата. Ако не платиш, автобусът не тръгва и спътниците ти те изхвърлят. До две спирки (hopper) има отстъпка. Над две спирки няма значение, градът е една зона. В центъра шофьорът не продава билети, защото е твърде натоварено, така че трябва да имаш закупен. На всяка спирка има машинка за билети, а не лелка. Машинките работят винаги. Шофьорите, някак, нямат достъп до събраните вече пари. Дневна карта, т.нар. Bus Pass - три точки, вози се колкото си щеш до четири сутринта на следващия ден.

Влак: Шест зони. Еднопосочен билет в същата (понякога съседна) зона - 2.50 точки. Расте на няколко стъпки според дестинацията. Отстъпка ако се връщаш със същия билет. За вход/изход към/от перона има машинки през които се минава само с билет. Машинките работят винаги. Когато не работят, излизат проверяващи. Билети се продават на гише или от машинка на която има копче за всяка отделна станция/спирка. Където станциите са много, машинката е терминал с touch screen.

Метро: Като влака, но под земята.
DLR: Като метрото, но влакчетата нямат водач.

Навсякъде където се продават билетчета се продават и дневни карти. Travel Card за деня обхваща автобусния транспорт навсякъде и всичкия останал транспорт в зоните за които важи. Зоните са 1-2, 1-4, 2-6.

Ако пътуваш по релси преди 9:30 сутринта всички билети са по-скъпи с около 50%. Картите също.

Отгоре на всичко това (говоря единствено и само за градски превоз до тук) има и въпросния Oyster Card, с който се 'абонираш' за транспорта, който е персонален, подобен на електронните билети за метрото и работи на всичко изброено по-горе. Не го показваш никому. Навсякъде, където трябва, има електронен четец, на който опираш картата. Ако влезеш в- или излезеш от метрото -някак-, без да си опреш картата (напълно възможно, особено вечер), следващия път когато се моташ по транспорта те таксуват и за предния, както системата намери за добре (но не повече от 4 точки). По-добра инициатива от това не виждам. Естествено, персонализиран и напълно електронен, Oyster позволява да те следят къде ходиш. За да не обръщаш толкова внимание на този факт, билетите с Oyster са (понякога значително) по-евтини. Има система да не те оберат повече отколкото най-евтината комбинация от билети с които би могъл да стигнеш до същото място. Можеш да го завържеш към банковата си сметка, така че да се зарежда автоматично. Можеш да си събереш лог на пътуванията. Картите с повече отстъпка се издават със снимка на едната страна. На пропусквателните четци няма дисплей (няма и опашки).

Последно: Много билети са с размер на кредитна карта, но са от хартия. На гърба им пише: Ако по някаква причина пътуването ви се забави с повече от петнадесет минути спрямо разписанието, имате право да си поискате обратно парите за билет. За да направите това... [начин и координати].

Извод: някъде там.. скъпо, сложно, но цените са ясни, не те ментят, оперира се лесно и контактът с хора е ограничен до минимум.  някъде тук - скромни хора, задоволяват се с малко, да видим дали, отвъд предварителното закупуване на билет, обявената нова система ще е истински в услуга на ползващите я?кошер

2006-11-23T10:13:08.266+00:00

туелв факин колони'с е нашето. знаци по храните, под тях религиозни символи / лога. научих шестоъгълната звезда много малък но тогава ми беше поднесена като 'герба на израел'. сега всъщност виждам че си е баш generic работа.

без значение. цялата тая работа си я представям изолирана на два три космически кораба когато ни гепат силоните. и може би една от изначалните причини да се случи това въобще.

не мога да се концентрирам, тия дни.~

2006-11-09T12:51:18.200+00:00

Установих че колкото и да вентилира човек, идва един ден в който нищо не е в състояние да го спаси от прекомерното натоварване. Научавам това по трудния начин, на гърба на един от най-красивите и протекли забавно до половината си месеци в живота ми. Предната дефиниция предполага разнообразие от, примерно, три, другите два от които не помня ;

anyway, установих че ми писна от няколко неща, между които да гледам реклами по българската телевизия, да следя определени аспекти от политиката изкъсо, както и да се връзвам на всяко казано ми от работодател нещо. последното е от първостепенно значение, особено когато прекараш на легло една седмица и по-късно се окаже че това не просто ти се е случило.. а си е твое лично дело.

продължава да не ми остава достатъчно време да се занимавам с моите собствени проекти. но време има.. ъм, няма; създавам. you know, "Make Time", в кой филм го казаха? много точно.paypal.bg

2006-10-14T13:41:51.966+00:00

In October 2006, PayPal added 27 supported countries and regions: Andorra, Bahamas, Bahrain, Barbados, Botswana, Brunei, Cape Verde, Croatia, Fiji, Indonesia, Jordan, Liechtenstein, Maldives, Namibia, Philippines, Qatar, Russian Federation, Saint Kitts and Nevis, Saint Lucia, Togo, Tonga, Tunisia, Ukraine, United Arab Emirates, Vietnam, Samoa, and Trinidad and Tobago.

видя ли горе България? 'На, и аз търся в страницата им от три години време насам. Фиджи, човече, Намибия, Тонга и Самоа. Общо сто и три държави по света където има Paypal. Желание да се трупат (, перат, изнасят?) пари в Бг, колкото щеш. Желание да се въртят - май няма.н

2006-10-13T12:27:36.383+00:00

напрежение, напрежение, напрежение, напрежение, напрежение, напрежение, напрежение, напрежение, напрежение, напрежение, напрежение, напрежение, напрежение, напрежение, напрежение, напрежение, напрежение, напрежение, напрежение, напрежение.rp

2006-09-12T14:22:55.333+00:00

писал ли съм досега за това си разбиране? животът (ми) изглежда като шибана ролева игра, където е невъзможно да проимаш нещо без да пронямаш нещо друго. изглежда честно, нали? усещането е неприятно. особено в моментите, когато въпросното правило ти наложат от близка дистанция. тогава е като, предполагам, пейнтбол. лекé и тъпа болка. за съжаление дори емоциите не са положителни.

внезапно хич даже не ми се яде.

питам се понякога защо се блъскам всичкото си блъскане. осъзнал съм че съзнанието ми преминава на бавни обороти вече само в опит за самосъхранение, и, на това се надявам, с мързелът съм скъсал. мотивацията, естествено, е в бъдещето, но когато бъдещето стане настоящо, все някак си, отнякъде, се появява и настъпва моментът да ми се държи сметка. че се опитах да наваксам и за другите преди мен.

понякога се опитвам да отклоня деликатно този момент.
да предпазя някак от случването му.

познай.

какво ли е възпитанието в перфектност? висяща брадва над главата ти, която на първото грешно движение пада и те оставя да мислиш с врата си? бягаш като кокошка с прерязано гърло и търсиш сляпо, защото очите са на липсващата ти част. оправяй се с едните черва. ако си щастлив някой да ти събере двете 'половини', ще го бъде. но колко често това зависи от теб (мен самия?) се питам..

преди имаше къде да се оттегля. да се смотам и да се потопя, на тъмно, с нещо с което се споделяме взаимно за фон, музика, чай, одеало, незнам. безсънно-отворена уста пред екран който виждам но не гледам (или обратното).

сега вече не може.
пардон, няма къде.

ah, well..control spree

2006-09-06T10:04:21.303+00:00

концентрирам се над мълчанието тук, докато съм в очакване. обаче винаги избухвам в щура емоция когато видя една от следните две снимки

(image)
С/Станишев рецитира неуверено, докато Оли го гледа свирепо, тип "Внимавай в картинката!".

(image)
- Кунева, Кунева, докога ще я караме така.
- Г-н Рен, аз.. такова.

Лелята помежду им на втората снимка пък съвсем не бих коментирал. Снимките са, съответно, от news.bg и segabg.com. Пълен респект към фотографите.хаотични мисли

2006-07-12T21:52:32.586+00:00

каква ирония!първо искам да знам каква е целта на всичко това. има ли то смисъл, според какво беше там, примерно, паневритмията...какво е това въобще. кому е притрябвалоговоря за нещо, което самият не мога да обясня на себе си, камо ли ако се наложи някому другиго..сериозно, опитвам се да не съм егоист.достигнал ли съм до нивото в което това вече е така вплетено у мен, та дори не усещам когато съм. дали, като лудите, състоянието ми, ми се струва нормално и стабилно, а всъщност е далеч от това... . или не съм лабилен, но и не успявам да разбера неща които са.. отвъд мен? .. непоправими?.. свойски?.. коренящи се в нещо, което не познавам?психоанализата, мамка й и мръсна наука, тия неща ги огрява много бързо..стига да не я, ъ-ъ.. не 'презирах', мм... незачитахсериозно, мисля че не заслужавам това. макар да се опитвам да не съм егоист.т.е. опитвайки се да не съм, пак така смятам.това няма нищо общо с мен, освен че ми се случва.защо ли и аз веднъж да не избягам от отговорност? ей така.. по .. дамски. да си кажа - слаб съм, замалко съм, с колелото съм, не може да искам това от себе си. не ме интересува.или нещо подобно. колко точно универсален бива да съм, за да го прескачам тоя тест всеки.. път.ден.час?сериозно, не ми пука за почивката, за когато това не се... провежда. случва. смотва.непознатите са ми по-близки.мисля че отегчавам сродните си души.по начин по-голям от мен.или си говоря тук глупости на воля и си пиля ноктите.или не. ще ми се това да беше подредено. или, циничната, да се случваше на някой друг. да му бях.. зрител, слушател, задочен..непознат. аналитик.перфектност.химера.утопия.. грозна ламя която всъщност яхаш и тя се обръща и с едната си глава изяжда другата, на която седиш.. това трябда се  учи.. да не се случва.ваксина срещу философия. срещу идеализъм. срещу романтични желания. допинг за настояще. фокусираноосновава ли се ежедневната хорска добрина всъщност .. на неудобството? защо непознатите са учтиви един към друг? имат ли страхът, срамът, напрегнатостта, несвикналостта, (егоцентризмът?) нещо общо с това да делим едно и също пространство без да 1/ се качваме на главите [...]gzhandler

2006-06-29T19:40:25.920+00:00

WHAT THE FLYING FUCK? MSIE + gzip + php на Хърикейн. Кой ги светна тия от Майкрософт че това е редно!? Губя си времето редовно с тия изчадия.generous architect

2006-05-29T20:56:47.046+00:00

3000% съм сигурен че ако друг правеше този тест попълвайки впечатленията си за мен щеше да е нещо полупротивоположно.

anyway, confidence:36, openness:34, extroversion:30, empathy:86, trust in others:10, agency:22, masculinity:58, femininity:8, spontaneity:60, attention to style:30, authoritarianism:46, earthy/imaginative:78(earthy), aesthetic/functional:70 (aesthetic).

Един вид, не ме притеснява дали андроидите мечтаят да имат електрически овце. Останалото ... well, "You value spending time alone—it is while reflecting on the world around you that you often learn something new about yourself or begin to understand something that's been bothering you."

Засилвам се да си напиша цял спомен за това от няколко дни вече. Мислите се подреждат из главата ми като тлъсти, сиви облаци, преди да се излеят. Остава въпросът дали обаче ще завали въобще... ........

2006-04-20T08:14:09.983+00:00

27от февруари насам съм на 27. понякога цифрата изглежда страшно, може би ако я пиша по-често ще взема да й свикна? или страшното е, че помня когато брат ми (който тези дни ми се сърди, вероятно осъзнал, че животът е къс и собственият е най-важен), беше на 27, а аз на 17. 96-та си беше една страшна година, след тежката загуба в семейството, аз бях четвърта година "Електроника" и биваше да гледам да се самоиздържам, с цел което не се вясвах за половината от часовете. може би единственият човек който ме е разбирал негласно тогава е била.. класната ми. до ден днешен нямам идея как й е хрумвало да извинява всичките ми отсъствия.защо ли пиша това (освен че определено Клогс има/т музикален пръст). от шест месеца насам съм с доста отворени сетива, а водя позатворен начин на живот. седмицата тази седмица е странна. хората сме някакви, зли. съдбата е (колко клиширано) някаква кучка..например днес проимах странната и стори ми се забавна идея да се облека неадекватно, да не се "среша" (чети 'разроша') и да се мотая наоколо. и.. подяволите, животът в българия е труден за .. грозните? в бонжур им трябваха точно четири секунди за да ме овикат, че гелът който съм се засилил да купувам не е тестер (разбирай, че го отворих да го помириша и за целта обрах половината капка от дупката отгоре, и избърсах така лепнещия си пръст в лабилно изглеждащата си коса, е нелегално) и да съм си го купел веднага, едва ли не. например по-онзи ден след двегодишно мълчание, ей така, адам реши да проговори и, всъщност според мен това беше целенасочено решение да се конфронтираме, не да си говорим. окей, запознахме диаметрално-противоположните си идеи за музикалната индустрия, той ми пробута последните си два албума на mp3. на следващия ден, онзи ден, пак се "разговорихме" (чети 'сблъскахме') и накрая, тъй като аз имам навика да се държа слабо емоционално в иначе силно-емоционални ситуации, нещата закономерно отидоха в зоната 'ти имаш нещо против мен. винаги си имал' и алабала. на което аз помислих, споделих, пак помислих, починах си и сетне се върнах при адам, обя[...]cast anchor

2006-04-11T13:32:23.656+00:00

болят ме китките
ненужен стрес
дишам прах
кулминация във взаимното ни неразбиране с дот
,
хане хукелберг<<

2006-03-28T08:57:30.356+00:00

RWD последните няколко седмици!!!
срез там с ножиците.
втори срез в началото на незаписаното.
лепи.
...не съм сигурен

2006-03-27T10:31:36.670+00:00

+feedback loop
налага ми се да тегля чертата някъде
и да подам минус за уравновесяване
в отговор ми се сърдят.~

2006-03-21T16:37:25.873+00:00

ок, сънувах, че парче с нещо средно между цилиндрична и конусовидна форма, се изхлузи от дясното ми око и падна на масата, оставяйки зееща дупка след себе си. паникьосан, се опитах да го вдигна и навра обратно на мястото му, но хлъзгавото нещо вече не влизаше, защото дупката се беше преместила или не ставаше. погледнах се в огледалото, наместо черното в ириса ми, имаше бяло кръгче.

четвърти пореден път боледувам от респираторно заболяване, като поне веднъж на болест, не успявам да спя поради това. смятам че тук има нещо, което ме кара да боледувам така, почти по един и същ начин, последните два пъти абсолютно аналогично - тежка хрема и сетне гърло и кашлица. трябва да съм напълно луд за да го нарека 'настинка', след като в по-суров климат изкарах близо две години без да се разболея, пак движейки се ежедневно сред хора и всичко останало.

прах, мисля си.
твърде много прах.~

2006-03-16T10:56:33.796+00:00

тъжен съм. шведите ме нервират. щуро е да разглезиш някой донякъде и когато спреш да го глезиш, той да продължи да се глези, нещо като номера с режисьора на клипа - 'ще го оправим в пост-продукцията' и иска чудеса от хората зад монтажната маса. странна нация са шведите. супер работлива и мега-мързелива интелектуално. мисля, че не ги разбирам. вярно е, че съм ги 'възпитал' в това че с база-данни и сървър човек далеч може да стигне, но те наистина ме връщат назад във времето.

това което ме дразни най-много в същност е липсата на каквото и желание да експериментират със средството направено по тяхна поръчка и мярка. докато не предлагаха дизайн а само променяха беше окей. сетне дизайнът който предлагат взе да става недовършен и безмълвно биваше да го правя. от известно време решението им стъпва в по-високите области на продуктовия дизайн (горд съм по дяволите) - там където можеш да свършиш много повече с продукта, отколкото изглежда ти се позволява, стига да си отделиш малко време за мисъл.

тази им несклонност ми причинява страшни грижи. другото което ми причинява подобни грижи е когато очите на някого станат на доларчета и спре да се съобразява, спре да се интересува и най-вече, спре да се държи на положение. днес получих страхотен флейм, който едва ли някога ще забравя. макар и вината за него да е била основно у мен, невъзможността на някого да претегля нещата реално и да види наличното освен липсващото, ми е непонятна.

заради което може би с тях ще се разделим.

edit: цитирам the art of looking sideways: "some people only see the cost, not the value"..

2006-03-09T20:44:45.476+00:00

искам всичките си стари .тхт писания.
искам да им направя ремикси.!LIMIT

2006-02-15T16:10:52.456+00:00

Как да обичаш Microsoft? Разбирам, дават работа на хиляди хора по света, но така им промиват мозъците. Част от нервите ми от последните две години са пръснати по въпросната компания и нейния така инак хвален и уж топ-класен продукт - Microsoft SQL Server. Ами окей, иди дойди, но сме 2006-та! Програмирането вече няма нужда да е винаги на ниско ниво, а работи добре ако улеснява живота на програмистите.

И така.

MySQL: Select * FROM [table] ORDER BY [column] LIMIT 10,20
MSSQL: този линк.

Ей така на ум не се бях смял скоро. Инак ми се плаче като го гледам, защото ме канят да пиша тия дивотии на цял работен ден (нещото от което лично избягах). Не го виждам да стане!wtf

2006-02-14T19:49:29.350+00:00

С малки изключения, всички снимки-победители в World Press Photo 2006 излъчват депресия или агресия. WTF? Откога в света остана само това за отразяване? Не може. Невъзможно е човек да си дойде от брега на морето, където всъщност живеят някакви спокойни хора, които всеки по своя си път и като почнат да си пречат един на друг са толкова необичайни, та ги дават по телевизията на сапунени опери.. и да се сблъска с това, което (окей) е навсякъде, на място където прави особено много впечатление. Въобще всичко това е накриво. Всичко.носталгия?

2006-01-15T14:38:03.786+00:00

слушам bronchusevenmx и гледам снимка на манхатън, на която 'близнаците' още са там. ще ми се да преподредя цялата тая стая. тя е.. затлачена. zoom out. фрактално.