Subscribe: Life is ahead. Dead already?
http://cnd-attempts.blogspot.com/feeds/posts/default
Added By: Feedage Forager Feedage Grade B rated
Language: Bulgarian
Tags:
аз  го  да  за  зле  ми  на  не  от  по  се  си  съм  те  ти  толкова  че  ще 
Rate this Feed
Rate this feedRate this feedRate this feedRate this feedRate this feed
Rate this feed 1 starRate this feed 2 starRate this feed 3 starRate this feed 4 starRate this feed 5 star

Comments (0)

Feed Details and Statistics Feed Statistics
Preview: Life is ahead. Dead already?

Life is ahead. Dead already?version 3.1.Updated: 2018-03-06T10:11:58.188+02:00

 Просто навици

2008-05-15T14:00:30.689+03:00

Знам заглавието, което ще сложа, преди да съм написала текста.
Лошото момиче затвърждава своите убеждения, че повечето неща са толкова повърхностни, далеч от всякаква представа.
Затворът, в който се намира съзнанието ми, убива. Просто съм още един случай. Случай на нещастие.
А той е причината за арогантността ми към другите. Желанието ми за нощен живот се изпарява така бързо, когато видя погледа му. Всеки път. Аз съм низша за него. "Опаковах нещата си и заминах с най-добрия ти приятел".
Той е задушаващ. Просто задушаващ. Арабин без път. Пустинята на сърцето му е огромна. Той свикна с мен и реши, че аз нямам чувства. Че съм редовната мацка с редовни интереси, с редовни мисли и нищо повече. И забравя каква бях преди 3 години. И колко съм същата. Иска да ме схлупи тук и да не мръдна. Никак. Никъде. А аз крещя, когато съм сама. Плача, когато съм сама. Смея се, когато съм сама. Сама.
Моите си неща, които върша, той не разбира. Няма и да разбере. Присмива се. Постоянно. Дразни се. И докато се опитвам да се преструвам, че не ми пука от това, той започва да се присмива и дразни на мен самата. На съществуването ми. А той самият никога не е поемал такива инициативи, никога не е имал тези възвишени духовни интереси, които определят младостта ми. Които представят младостта и на колегите ми. На приятелите ми. Той е материален. По-материален от всички, които съм обичала. А го обичам и ми е ужасно трудно. Той просто е някъде, където аз не съм. И няма да бъда. Пътищата ни се разминават пагубно, а аз трябва да избирам своя. Ако го избера по сърце, той ще бъде наранен. Ако го избера по разум - аз ще бъда наранена. До живот.
"Опаковах нещата си и заминах с най-добрия ти приятел".
Лошото е, че никой няма как да ми помогне. Сама се боря с тези сблъсъци в главата си, а отстрани изглеждам сигурно така спокойна, дори щастлива. А дали съм такава? Навици да опаковам нещата си и да замина. Без най-добър приятел, без приятел, просто да замина.2008

2009-03-20T13:16:02.682+02:00

По повод последната Коледа и последното посрещане на новата година:

Коледата беше нормална. Посрещането - също. С мили за мен хора.

А ето и първия постинг за 2008 г.:


Напоследък ролите ни взеха да се сменят. Усещам зависимостта да бъда с теб, до теб. Вече нищо не е толкова обикновено, на всичко се придава някакъв смисъл, капчица обич. Това ме свързва още повече и ме радва. Усещам и малко страх да не те отегча, въпреки че знам - не би могло да стане.
Стремя се да съм обичаща, подкрепяща - сега се уча на тези неща наистина и ми е малко трудно. Знам, че в другата стая ти спиш вече, а аз искам само да те гледам.. да те обичам с целостта си. Сълзите ми са радостни, топли, усмихващи се. Ти си тук. Аз не съм някъде, където ще ме е страх, където ще се побърквам от въпроси. Сега всичко е ясно, чисто, прекрасно. Не е било така никога. Пиша с буца в гърлото, защото знам, че думите ми могат да изразят само 1/3 от това, което чувствам. Ако напиша, че те обичам, няма да е достатъчно. Няма да е най-истинското "обичам те", защото си го чувал и ще го чуваш хиляди пъти. Но то е всичко, което мога да ти дам. Поне засега. Всичко, което има смисъл за мен. Всичко, което ме кара да се боря. Всичко, което ме крепи в този студ. Всичко, от което някога ти и аз сме имали нужда да знаем.
И ако трябва двамата с теб да се борим срещу целия свят, съм сигурна, че ще останем все така силни. И дори да звучи сладникаво, без капка болка или перверзия, това не значи, че не е истинско. И макар понякога да не ти го казвам, се чудя безкрайно как успяваш по толкова лесен начин да изтръгнеш тези най-съкровени емоции от мен, когато те се бяха заровили толкова надълбоко. Никой друг не би имал същото търпение. Никой друг не би ме чакал да бъде себе си наистина. А ти го направи. И ако кажа, че ти благодаря, би ли било достатъчно силно, за да ти се прииска просто да ме прегърнеш...
Обичам те. Ти знаеш през какво съм преминала, единствен ти знаеш. Благодаря ти.0 коментара

2007-12-14T12:58:03.243+02:00

Стоях на ръба на мечтите си, взирайки се в безкрая на съзнанието, чакаща отговори, търсеща мир за сърцето.
Всичко е било без смисъл, без бъдеще. Всичко е било напразно.
Промените ще настъпят скоро и аз ще забравя. Вчерашните мисли са днес порутени копнежи.
Зимните слънца дойдоха, ще ги гледам този път с по-голяма болка, с повече сълзи.
Това е всичко, от което имах нужда, а ти избяга.Промени/Backwards

2007-12-10T03:50:07.817+02:00

Чувствам странни неща. Обясними донякъде. Не знам къде да започна да пиша, при положение, че отдавна не съм била толкова объркана.
Случват се събития в живота ми, които не знам как да контролирам. И себе си също. Отказвам трезвомислието. Нуждата от емоции, която се зараждаше преди 2-3 публикация достигна кулминацията си и даде тласък на действия, за които по принцип не бих мислила толкова. А сега не престават да виреят в душата ми. Не е постоянно това състояние, но достатъчно често, за да правя равносметка на последните си 3 години.

Ароматите, които усещам, са толкова смесени, объркват ме, карат ме да гледам на толкова много и различни страни.
Има място за щастие, пък и тъгата все още не се е застопорила, така че да я усетя с пълна сила. Малко повече си позволявам напоследък, разбира се, че ме е страх от евентуални негативи, които ще си навлека евентуално. За сметка на това пак се почувствах силна в силата и битието си. Загубих себе си, намерих старите си толкова важни трепети. Няма да ги убивам този път, да видим до къде ще се докарам.
В крайна сметка, горното е най-важно. Нищо, че е не ми помага да се чувствам пълноценна. Всъщност аз винаги съм изпитвала това, но доста умело го прикривах до миналата зима. Някои неща все пак търпят промени.
За първи път от доста време бях себе си, преди 20 часа. Ужасяващ обрат за сърцето, но вече му беше време да се тренира. Стига толкова почивки. Повечко въздух в гръдния кош - повече удовлетворение. Дано все някак си ме разбереш. Да, използването на имена тук не е желателно.
Започвам да поставям барикади около личния си живот, по-скоро около неговото значение, евентуалното му разтълкуване от другите. Бях забравила ясните ограничения.
Сълзите ми са толкова горещи тези дни, едни такива мънички, бързо стичащи се, красиви на светлина. Много исках някой да ме снима полу-гола на изкуствена светлина, затъмнено заради едни определени извивки, но... няма кой.
Старая се да не се разочаровам и да не разочаровам. Второто е значително по-трудно и е така, защото ми липсва автоконтрол. Няма да спра. И ти го знаеш. Целувките са толкова наситени... предпазливи... нерутинни...0 коментара

2007-11-01T02:49:55.023+02:00

По някое време мислите ми летят. За теб, после спират и аз преставам да мисля за бъдещето си... с теб, без теб. Вече е късно за извинения, оправдания. Мрачно в душата ти, няма какво да си кажем. Просто няма. Мълчим, а аз не обелвам и дума дори с другите. Притеснено ми е от собствените си криволичещи изречение.
Малко боли като се замисля. Боли, че искам неща, които знам пределно, че няма да се случат... никога. Не и в този мой бленуващ живот.
Сънувам те. Пак. Днес, вчера, губят своя смисъл и крачим устремено напред към самотната си старост. Всичко е кратко, без позор, без възход. А се срамуваш да признаеш, че мислиш често за мен, за морето, което гледаше всяко лято, надявайки се, че това ще е последният път, в който ще бъдеш така сам. Както си сега, както съм аз. Сам. Вовеки сякаш. Вървиш назад, в спомените си, а времето е напред и не искаме да го погледнем.
Пренебрегвам всичко това и мисля за секундата. Моята. Страховете оставям на страна.
Само че ехото от любовта ми крещи. Толкова неумолимо и не знам как да успокоя душата си. Ето, вече привършва поредното ридание и аз пак съм адекватна. А не искам, не и сама.
Нямам какво повече да ти кажа, освен, че не спирам да те обичам. Обичам, обичам, обичам.
Толкова болезнено много, че не мога и да ти го докажа. Правя всичко наобратно и това е анти. Анти мен, анти теб, анти тях. Не е честно просто така да е устроен този мой свят, с всичките ми безумни принципи, които ръководят и теб. Защо не се бориш? Умираш. И аз с теб.
Сам.Бъдещ спомен

2007-10-10T15:22:10.506+03:00

(image)Все любима

2007-10-02T22:28:01.479+03:00

Дори когато напускаш. Дори когато лъжеш, за да напуснеш. А искаш ли? Напускам себе си, напускам настоящето. Умира ли? Живее след мен, след напускащите мисли. Летят над главата ми - бавно, славно. Умиращо, напускащо. Прекрасно. Свещена свобода. Анархистка свободия.
Посещавам човешките си черти, да видя дали не са загинали под влиянието на моето собствено безхаберие. Без вода. Без хляб, без нормала, гонещ бясно мен. Аз пък се крия. Както винаги. Този път тежи на плещите ми погледът им. Влиянието е малко по-силно от морала ми. Аз въобще имам ли такъв? Спирка пред "Пресата" и вече се мразя. И работата си мразя. И дразненията се обострят - притъпяват сетивата ми. След края на деня спя в сърцето си - оставям го на воля да живее, без притискане, без притеснение. За сметка тази, развивам мозъчните си ... вещества. Така ли го наричат. Развивам своя нормал. Успешно засега. Временно. После пак ще си поставя цел - магнетична, прекрасна, от моите си. Един мой блян знае за какво пиша, какво значи това. Спохожда спокойното ми сърце от време на време... през Септември. "Мой месец септември". Омразен. Тази година по-кратък. По-невъзможен и все по-муден. А училищните неволи само минават покрай мен. Покрай тази, която мечтаеше за учителя, за 99 страници от някой учебник, чието заглавие дори не знам. Трепетите са притъмнели за сметка на ярките ми копнежи - по напускането ми. 3 месеца и животът ми смени тоналността си. Високото стана достижимо. Ниското - аз. Вярвам им. Доверявам се. Пак. Копнея. Счупени копнежи. Остатъци. Малко съм объркана, всъщност. Не гледам много назад - това погубва моите малки радости. И пак се сливам с ума си - толкова банален, че не смея да отпия от бозата, която бих си купила преди десетина години. Сега пия само горчивината на най-сладкия гренадин и пак лъжа, че е така. Мисловната ми дейност е ограничена. Трия. Не слагам скоби. Губя. Мачове, титли, възможности за себе си. Къде отиваш? От къде се връщаш. Ще се разделим - така ми казват звездите, които построих за нас. И дори не осъзнавам сладостта на положения къртовски труд, който често ме сломяваше до припадък. Не, до истерична криза. Сега е друго - полудявам от липси. На това, на онова, на този, на онзи. Заменям острите си възбуди с вкусни шоколади. Къде отиваш? От къде се връщаш.
А когато на хубавата дата аз напусна, няма да се връщам и ще си починете. Край на острите забележки, на подмазващия ефект на усмивката. Ще се затворя в красотата на димния студ и ще бележа голове срещу теб, в полза на моите овехтели копнежи, които не умират. Безсмъртните мои, единствени, любими, нужни. Не искам да ги напускам, а те съвсем спокойно живеят някъде... там, където.Кредити

2007-08-22T23:17:12.198+03:00

Раздавам кредити, дават ми кредити, пари, финанси, икономика, банки, пари, основи на парите, ноу-хау за харчене, становище, клиент, важен, ужасен, неграмотен, глупав, арогантен, беден, изплашен, стар, остарял, дребнав, корав, кьорав, глух, ням, луд, българин, не говори български, турчин, българско име, турско име, циганин, готин, лош, предубеден, учуден, крясък, смях, флирт, аз, телефон, компания, мобилен, график, колеги, отпуски, шеф, шефка, страх, надежда, доказване, къде, защо, как, кога.

Няколко думи определят живота ми. Извинете, по-скоро даването на становища на милите клиенти. България е зле. По-зле, от колкото можете да си представите. България върви на зле, защото хората са зле. Народът е толкова зле, че няма синоним на прилагателното зле. Зле. Приемаш ли го или решаваш да го напуснеш? Зле-то. Навсякъде. И мирише, понякога лепне, понякога е сладникаво. Пречи да дишаш, но не можеш без него, защото си роден около него. Зле-то е майката, която кърми детето си до последно. То е желанието но всеки тревоман, на всеки педофил, на всеки маниак. Зле са те, зле сме ние. Зле е системата, зле са душите ни, които не смеят да я отхвърлят. Много е зле положението. Зле-то определя стъпките ти, стъпките на нероденото, стъпките на умиращия. То те преследва и ти не можеш да избягаш от него, защото си вече уморен от търсенето на причината защо всичко всъщност е толкова зле. То те мачка, издига те в култ и ставаш от зле по-зле. Умираш, раждаш се. Зле-то в България е толкова много, че чудесно изпълнява функициите на всемогъщ...Господ или дявол. Зле-то не те блъска, то те гали, кара те да го харесаш. Харесваш ли го? Не, направо си влюбен в него, не живееш без него. Зле-то те контролира, но ти си роб и теб това те стимулира да обичаш зле-то. И около теб виждаш все по-зле и по-зле. Държи те буден, но се чувстваш като парцал на следващия ден. Все едно два комара да жужат около ушите ти и да знаеш, че ще те пробият. Почти незабележимо. Зле-то е комар. Голям комар. И покер можеш да играеш, важното е да си зле. Колкото повече, толкова по-добре. Разновесието, балансът в и около теб е манипулируем от зле-то. То те дундурка цял живот и после умираш на неговото рамо. Това е естественото за теб, за нас. Зле сме....Работа по време на ваканция

2007-07-23T20:14:39.369+03:00

Ходя на работа. Не ми харесва. Гадни колеги, голяма част от тях. Елементарни, предубедени, не ме кефят. Тъпи клиенти. От време на време мъже с готин глас. Хубави шефове. Готина шефка. Не знам. Коя е? Коя съм аз?
Компютърът си стана мой. За първи път започнах да бленувам за зимата - за миналата зима. Когато всичко мое беше хаос. Сега е подредено - устройва ме, но не достатъчно. Винаги липсва нещо. Липсва ми кислород - физически, наистина. Не мога да дишам, задушавам се от собственото си тяло. Чувствам жажда, притеснявам се. От себе си, от това, в което може би се превръщам? Ставам ли по-студена на фона на жегата?
Нещата са ол кърект или ол фъкд ъп? Не ме интересува. Искам него. Влюбвам се отново, хубаво е. Обаче нещо... трудно го показвам. Май той го чувства. Обичам го. Да. По моя си начин. Дано спи спокойно, дано не му преча.
Не се харесвам напоследък, но и това не ми пречи кой знае колко. Всъщност всичко ли е толкова наред?
Не ми се ходи на работа. Ходя с отвращение. Абсолютно. И тези магнитни карти - все едно някой отчита времето до смъртта ми. До раждането на егоиста? До края на приказните мисли? С толкова гадни колеги и тъпи клиенти направо се чувствам смазана. Културен шок, ебало си е майката.
Само това успявам да напиша. На работа утре по време на ваканция - шибан късмет.Ужасяващ бъг. Изгубена в изгубеното

2009-03-20T13:39:42.187+02:00

Като малко дете съм. Беззащитна, отчаяна. Не мога да променя ставащото, разстройвам се. Искам просто веднъж всичко да е наред, да не се налага да се притеснявам от най-малкото, направо да изпадам в ужас. Не е честно, никак... Какво бъркам, не мога да разбера. Тотално изгубена. Помощ!posted @ 3:17 PMJun 29, 2007posted @ 2:01 AMПак дойде ред да пиша. Разсеяно, спящо, притеснено. Нещо пак не е наред и аз трябва да се оплача. Май за първи път пиша от този компютър тук, от моя компютър вече. Май старият ми липсва. Този ми е като чужд. Много. Пак ме заболя.Изморена съм от нищото, което ме заобикаля, завладява, пие и яде от мен. Аз съм си виновна за всичката чувствителност. Бие в сърцето ми. Ударите ехтят в главата ми. Пак боли. Боли така, както беше преди 6 години. Когато те обичах и вярвах, че ще дойде ден, в който ще мога да те напсувам. Не мога. Поощрявам душата ти. Защо? С какво го заслужи. Аз съм си виновна за това състояние.Не ми се учи, не ми се работи. Искам да спя и да плача, да плача и спя. И отново. За нищо друго не ме бива, самооплаквам се. Тежко ми е, опитвам се да не обръщам внимание, но всичко ме натъжава. Влизам в лоша сцена, трябва да се оттърся, знам го, но е трудно. Креща вътрешно. И ти го чуваш. Не ти пука. Не, ти имаш милиони. Аз имам 20 лева за тази седмица, иначе животът ми ще бъде провален. Похарчи 5 песо от парите си и ми се обади, за Бога! Не искаш. Страх те е, че ще изневериш на статуквото, създадено от теб самия или на стереотипите, в които учиш да живее дъщеря ти. И тя ще е същата като теб, колкото и да я хвалиш - слабоумно лайно. Естествено, нали й промиваш мозъка всеки ден. Ще бъде по-голяма курва и от жена ти. Ясно ти е, но ти е трудно да си го признаеш. Ебаси комбинацията - майка фризьорка, баща - перверзен информатик. Горкото детенце. Мислиш, че си нещо повече от боклук? Грешиш, ти си по-зле и от това. Не те мразя, не бих и могла, но ми писна от шибаните си мисли за теб, постоянно, невидимо присъствие. Ще те нагрубя един ден много лошо и тогава ще разбереш, че съм пораснала и не вярвам на всичките ти измислици, на фалшивия ти живот. А ми липсваш безумно. Майната ти, Луис.Вече трябваше да започна да уча.Разлюбих единия от шестимата, ако н[...]0 коментара

2007-07-02T15:09:45.041+03:00