Subscribe: Мислите на един луд
http://alexpetrov-moonrage.blogspot.com/feeds/posts/default?alt=rss
Added By: Feedage Forager Feedage Grade B rated
Language: Bulgarian
Tags:
Rate this Feed
Rate this feedRate this feedRate this feedRate this feedRate this feed
Rate this feed 1 starRate this feed 2 starRate this feed 3 starRate this feed 4 starRate this feed 5 star

Comments (0)

Feed Details and Statistics Feed Statistics
Preview: Мислите на един луд

Мислите на един лудИзтърканите проникновения на един иноваторско-плагиатски ум.Last Build Date: Fri, 03 Oct 2014 04:53:43 +0000

 Постигни детските си мечти

Sun, 29 Mar 2009 17:32:00 +0000

Това е една лекция на професор Ранди Пауч, преподавател по Компютърни науки в университета Карнеги Мелън. Той съобщава на тази лекция, че е болен от рак и му остават броени месеци живот, но това е само споменато, без въобще да му се придава значение. Това което е от значение в лекцията е да мотивира хората да изпълнят детските си мечти.
Основният принцип, който се споменава там е, че препятствията съществуват за да разделят хората, които наистина искат да постигнат нещо и "всички останали".
Нямам представа кога е изнесена лекцията, но клипът е качен в сървъра през Септемрви 2007 година. Ранди Пауч умира на 25 Юли 2008. Само начинът по който говори може да те вдъхнови, да те разсмее и да те мотивира. Това е човек, който наистина е променил света и наистина промени и мен, след като изгледах тази "последна лекция".
(image) (image) http://video.google.com/videoplay?docid=-5700431505846055184

Приятно гледане. Всичко добро.Ново произведение

Fri, 27 Mar 2009 23:14:00 +0000

Това е линкът към последната ми дигитална рисунка. Ще се радвам на всякакви мнения, критика, каквото и да е. :)

Страница в deviantArt
Линк за теглене в пълен размер

Всичко най-добро.Днес беше ли твоят ден?

Mon, 23 Mar 2009 18:54:00 +0000

Интересен начин на мислене на който се натъкнах е следният: може ли целият ти живот да се изрази от това, какво си преживял днес? Т.е. направил ли си всичко, което искаш да правиш в живота си днес (естествено, в общи линии). Много е мотивиращо като си зададеш този въпрос. Повечето хора си мислят, че животът е достатъчно дълъг и може да почакат докато направят това, което искат. За жалост, не знам защо, но бързам да живея. Като сякаш още от сега знам, че животът ще се изниже по-бързо отколкото мога да се осъзная... за това си давам газ и пълня дните си с нещата, които наистина искам да правя в живота си. Всеки ден, както се казваше в книгата, в която прочетох за гореспоменатият въпрос, е като едно малко копие на целият ти живот. Пример:

Нашият герой Спас иска от живота си да постигне нещата x, y и z.
1. Случай:
Спас има твърде много домашни задължения, зает е с уроци и работа и отлага работата по x,y и z за по удобно време.
2. Случай:
Спас има твърде много домашни задължения, зает е с уроци и работа, но е достатъчно умен за да погледне нещата и в переспектива и някакси успява да вмести графика си x,y,z.
3. Случай
Спас има твърде много домашни задължения, зает е с уроци и работа, но ги зарязва за да постигне x, y и z.

1. Случай, резултат:
Спас отлага и отлага x,y и z до момента в който усеща, че времето му на земята е накъсяло и:1. се отказва от "глупавите мечти", става "рационален" и се превръща в класически човек от средна класа със средни желания и средни възможности, или 2.пристъпва към Случай 3 от горните варианти и му става много по-трудно да се справи със всичко

2. Случай, резултат:
Пичът е супер зает... налага му се да бачка, да учи и на всичкото отгоре да се занимава с нещата, за които има страст (горкият), налага му се да се отпуска с тези x, y и z неща и постоянно е в динамика и на ръба на възможностите си... възможно е да се изтощи, но той знае рисковете на това да гони мечтите си... и рано или късно ги постига, като след това си поставя нови. В края на пътя си, вижда животът си като една сбъдната мечта.

3.Случай, резултат:
Спас решава да зареже работата от 8 до 5 за нещо по-неангажиращо и нископлатено, позанемарява домашната обстановка, сменя жилището с по-малко. Понякога му е трудно. Но той живее с мисълта, че всичко това има смисъл... гони мечтите си x,y и z. Накрая ги постига и си поставя нови... Накрая вижда животът си като труден, но имащ смисъл...

Спрете сега и помислете за секунда... Колко време би ви отнело да направите това, което наистина искате от живота си. Ако дам пример със себе си: рисуване 2-3 часа, скулптура: 1.5 часа, една тренировка: 1-2 часа, да излезеш с приятели 1-2 часа. в най-лошият случай- 7 часа. от 24 часа в денонощието - 7 са за сън, 8 за бачкане, остават още 9 часа - така че... успявам (хипотетично) да вместя всичко това в денонощието и даже ще имам 2 часа за един филм с пуканки. :D
Естествено в реалния живот няма да има нужда всичко наистина да се вмества в един ден. Не е нужно да тренираш всеки ден, за да постигнеш тренировъчните си цели. Не е нужно да рисуваш всеки ден, както да моделираш, освен ако нямаш краткосрочни цели (и срок от 3 месеца, като мен). Не е нужно всеки ден да си навън. Важното е да пазиш голямата картинка и да отделяш време на всичко. И най-важното... Кефи се на живота - ти си жив, имаш какво да ядеш, покрив над главата си, ако четеш този блог, комп с интернет и приятел в мое лице. Така че не може да имаш истински сериозен проблем. Живей си живота, мечтай и постигай мечтите си.

Всичко най-добро!
Kъм по-добро бъдеще

Tue, 17 Mar 2009 18:20:00 +0000

Чрез приятел попаднах на два филма, които промениха или по-скоро подобриха възприятието ми за света, в който живеем. Лошите новини са, че настоящето е доста неприятно, добрите новини - че всичко зависи от нас. Линковете по-надолу са за хора, които наистина искат да видят и разберат какво става с тях и край тях. За това е нужно да излязат от сигурността на собствените си предразсъдъци, за да попаднат в светът какъвто е. Може да звучи твърде крайно, но който смята това за глупости, е свободен да затвори прозореца и да не обръща внимание. За всички останали - приятно гледане.

Zeitgeist [Духът на времето]
Zeitgeist Addendum [Духът на времето 2 - Продължението]

Полезни сайтове свързани с тези движения са:
http://www.zeitgeistmovie.com/
http://www.thevenusproject.com/

Всичко най-добро!Готин клип от готин човек

Mon, 16 Mar 2009 11:02:00 +0000

Клипа си струва гледането - комбинация от скоростна рисунка, с много готини и мотивиращи мисли. Наслаждавайте се. http://www.youtube.com/watch?v=beM99eFb76c&feature=channelНяма време...

Sun, 15 Mar 2009 18:22:00 +0000

Напоследък започнах да ценя много времето... Курсове, училище, тренировки, приятели. Много е трудно да вместиш всичко това в графика си. Но от друга страна, аз съм млад човек - на 18 години, целият ми живот е пред мен. Но дали? Тук ще споделя превода на един текст на Никълбек от песен от последния им албум. Мисля, че той е по-красноречив от всичко, което мога да кажа. Все пак, не аз работя с думи.Nickelback - If today was your last day/Ако днес бе последният ти денМоят най-добър приятел даде ми добър съвет.Той каза "Всеки ден е дар, а не законно право"Не оставяй никой камък необърнатНо остави страха зад тебОпитай пътят необходен,И стъпката ти първа, тя ще е най-дългаАко днес бе последният ти денАко утре бе твърде късноБи ли казал "Чао" на вчераИ би ли изживял момента всеки като твой последенДа оставиш стари снимки в миналотоДа дариш и последната стотинкаАко днес бе последният ти денДа вървиш против течението трябва да е начин на животКаквото си струва цената, си струва борбатаВсяка секунда е от значение, защото няма втори шансЗатова живей сякаш няма да има втори пътИ не живей животът си в неведениеАко днес бе последният ти денАко утре бе твърде късно Би ли казал "Чао" на вчераИ би ли изживял момента всеки като твой последен Да оставиш стари снимки в миналотоДа дариш и последната стотинкаИ би ли се обадил на приятели, които рядко виждаши дал живот на стари спомениБи ли простил на врагаи намерил онзи човек за когото мечтаешДа се закълнеш в БогЧе най-накрая ще се влюбишАко днес бе последният ти денАко днес бе последният ти денби ли оставил знаккато поправиш разбито сърцеЗнаеш, че никога не е твърде късноДа се целиш в звездитеНезависимо кой сиЗатова направи всичко нужноЗащото няма връщане назадв момент от този ти животНека нищо не те спираЗащото стрелките на времетоНе са никога на твоя странаНе претендирам за перфектен превод. Просто излагам идеите на песента.Какъв е смисълът на всичко, което пиша? Живейте живота си. Разберете какво искате и след това се борете за него. Много по-трудно е от това да живееш на автопилот, но и е адски забавно. Да не говорим за ентусиазма и очакването, както и понякога разочарованието - предпочитам това пред сивата еднаквост на дните, минав[...]Принципите на Ганди да променим света:

Mon, 09 Mar 2009 20:08:00 +00001. Промяна

“Вие трябва да бъдете промяната, която искате да видите в света.”

“Като човешки същества, нашето величие е не толкова в това да можем да съградим света отново - това е мит на атомната ера, - колкото в това, да можем да изградим отново себе си.”

2. Контрол

“Никой не може да ме нарани (обиди) без моето разрешение.”

3. Прошка

“Слабите не могат никога да простят. Прошката е качество на силните.”

“Принципът “Око за око” може само да доведе до пълното ослепяване на целия свят.”

4. Действие

“Един грам практика струва повече от цял тон с проповеди.”

5. Сегашният момент

“Не искам да предвиждам бъдещето. Загрижен съм само за настоящето. Бог не ми е дал контрол върху следващия момент.”

6. Всеки е човешко същество

“Аз съм обикновен човек склонен към грешки, както всеки друг смъртен. В същото време признавам, че имам смирението да изповядам грешките си и да преразгледам постъпките си.”

“Неразумно е да бъдеш прекалено сигурен в мъдростта на един човек. Здравословно е да си напомняш, че и най-силния може да прояви слабост, както и най-мъдрия може да сгреши.”

7. Постоянство

“Първо те игнорират, после ти се присмиват, после се борят срещу теб и после ти побеждаваш.”

8. Доброта

“Аз виждам само добрите качества у хората. Тъй като самият аз не съм безупречен, не бих си позволил да изпитвам недостатъците на другите.”

“Човек е толкова велик, колкото е работил за добруването на своя ближен.”

“Предполагам, че някога лидерството е означавало мускули, но днес то означава да можеш да се разбираш с хората.”

9. Щастие

“Щастието е тогава, когато това, което мислиш, това, което казваш и това, което правиш, са в хармония.”

“Винаги се стремете към пълна хармония на мисли, думи и действия. Винаги се стремете към изчистване на мислите си и всичко останало ще бъде добре.”

10. Развитие

“Постоянното развитие е природен закон и този, който постоянно се опитва да поддържа своите догми, за да изглежда последователен, изпада в затруднено положение.”

Източник: http://silvermountain.wordpress.com/2008/06/13/gandhi/


Надявам се да помогне. Помогна на мен.
Четирите елемента - Вода

Sat, 07 Mar 2009 16:02:00 +0000

Това е последният поуст от поредицата. Ще си говорим за водата и къде се намира тя в нашите тренировки. Освен в буквалният смисъл, който просто немислимо да не се спомене, водата има и по-дълбоко значение.
Но първо очевидното - пийте достатъчно вода и течности. Не прекалявайте с алкохола, това дехидратира и изтощава, скъпо е , а и обикновено води до повече неприятни, отколкото приятни случки. По време на тренировка винаги взимайте бутилки с половин-един литър вода за себе си. Между различните упражнения и движения, спирайте да си поемете въздух и по глътка вода. Не пийте по твърде много наведнъж - ще ви докара дискомфорт и вероятно ще намали качеството на тренировката. Дотук с очевидното.
Сега по-малко очевидното. Водата като елемент е нашата способност за адаптация - на умът и тялото - към околната ни среда. Не е никак лесно за постигане да можеш да се движиш навсякъде с еднаква ловкост и лекота. Важно е обаче да се свикне със всякакъв вид препятствия - не търсете стандартните оградки и стени - нека средата определя движението, а не движението - средата. По-просто казано, вместо да избирате перфектната стена за някое движение, намерете подходящо движение за всяка стена. :) Това е духът на водата - нищо не може да я спре накъдето се е запътила, тя ще се деформира по нужният начин, за да стигне крайната си дестинация.
Което ни води към доста популярният в ПК средите термин - флоу (от англ. език "flow"). Флоу е способността да се движиш във всяка възможна среда, като навързваш движенията плавно и без промяна в скоростта ти на движение (в перфектният случай поне). Флоу е просто една думичка, но за разберете за какво става дума, просто трябва да излезете и да се движите. Опознайте собственият си свят. Той е страхотно място - място на възможности, за този който ги вижда и място на ограничения, за този, който пропуска възможностите.

Приятни и ползотворни тренировки!Четирите елемента - Огън

Sat, 07 Mar 2009 15:25:00 +0000

Огън е следващият елемент, за който ще пиша. Той е елемент, на който са присъщи динамиката, пламенността, но и непостоянството.

Къде се намира огънят в нашите тренировки? Той е вътре в нас. Той е желанието да продължиш, да тренираш, да се справяш, независимо от всичко останало. Огънят е нашата интелектуална мощ и воля. Той се захранва от преживяванията, от целите и желанията ни. Как да го държим жив - това е труден въпрос, но лично за себе си имам няколко отговора:
- както казва Мечо Пух: "Колкото повече, толкова повече". Тренирайте редовно и с удоволствие. Поставяйте си цели и ги постигайте. Това ще ви кара да поставяте нови, по-високи цели.
- огънят е по-силен, ако горят купчина съчки, отколкото ако всяка гори поотделно - срещайте се с други практикуващи, разменяйте знание, споделяйте тренировки и приятни преживявания. Така те ще ви дърпат нагоре и вие тях също
- Напомняйте си какво искате от живота. Ако това, което правите в момента ви отдалечава от целите ви в живота - спрете. Захванете се с нещо полезно. Животът е хубав ако се живее активно, а не реактивно.
- Заснимайте прогреса си. Напомняйте си, че се движите в правилна посока. Това не значи да се снимате всяка тренировка. Просто пазете приятните моменти, за да ви напомнят колко път сте изминали.

Поддържайте огъня жив. А ако някой път ви трябва помощ, намерете ме. :D

PS: Ха, една година след последният поуст. Може би не съм бил готов да водя редовен блог. Не знам дали още съм готов. Само времето ще покаже.

Приятни тренировки и прогрес на всички!Четирите елемента - Земя

Wed, 26 Mar 2008 11:50:00 +0000

Как е земята под краката ви? Твърда, мека, хлъзгава? Ходенето, бягането, движението ви над нея получава ли се? Плавни ли сте? Защо ли въобще ви задавам тези въпроси? Земята не е одушевен предмет, тя не чувства, не би се разсърдила ако й свършим нещо зло или се държим грубо с нея... Е да, ама не! Земята всъщност според много вярвания е одушевена - тя си има собствени енергии и начини да комуникира с нас. Я ми кажете вкусни ли са картофите, краставиците и доматите, които ядете? А засищат ли ви? Дават ли ви енергия? Да? Е как мислите, от къде идва тази енергия. От Земята, естествено. Когато ние я нараним, разбираме нейният гняв. Всички елементи си влияят. Ние хвърляме боклуците си по майката Земя, поради това, въздухът се затопля, прииждат проливни дъждове и бурни ветрове. Небето ни сипе със огнени светкавици. И защо е всичко това? Точно защото се държим със Земята без подобаващото уважение. Но този блог не е на тази тема. Нека се обърнем към по-практични размисли (не че тази тема не е важна, но просто няма връзка със темата на блогът ми).

Земята е основна повърхност по която се движим ние, докато тренираме - било то бетон, скали, камъни, пясък, трева, почва - всичко това е земя. Към всеки вид повърхност трябва да си изградим усещане, да се стараем да се нагодим. Не може да тренираме само на зелена тревичка, или да си чупим само главата в бетона. Това, надявам се стана ясно. Друго нещо - повечето (включвам себе си в числото) трениращи Паркур, които познавам не знаят как да се възползват от Земята, какво може да им даде тя. Истината е, че ако имаме търпението да се научим да кацаме правилно, самата земя ще ни помага да се придвижваме по-бързо. При всяко кацане, скок, стъпка трябва да се опитваме да галим земята, а не да я нагрубяваме. По 2 принцип на механиката на Нютон - ако ние галим Земята, то и тя ще ни гали. Т.е. по-малко набити пети, по-малко подути глезени и по-бързо придвижване. Постарайте се да галите Земята със всяка своя стъпка. Резултатът (ако имате търпениет0) е гарантиран.Четирите елемента - Въздух

Wed, 26 Mar 2008 11:26:00 +0000

Как е дишането ви? Добре? Всичко си ви е наред, имате въздух, дишате си го? А наскоро да сте се чувствали буквално "живи"? Да сте се докосвали, да сте усещали въздуха край себе си и вътре в себе си? Предлагам ви да опитате. Упражнението е лесно: във всеки един момент, когато сте далеч от някой голям замърсител (главна улица, индустриална зона и прочие), просто започнете да дишате, но не по автоматичният начин, по който всички останали го правят, за да останат живи - дишайте дълбоко и бавно, усещайте всяка глътка въздух, всяка глътка живот. Ако вложите това намерение - намерението наистина да живеете, а не да поддържате жизнените си функции (да вегитирате), то всяка глътка въздух е важна и ще ви се отплати с нови физически и ментални сили.

От по-практична гледна точка правилното дишане би помогнало във почти всеки аспект от живота - от тренирането, постигането на плавност в движенията (това е доста трики, ако не можеш да дишаш добре, аз самия още съм много зле в тази област), до да кажем говоренето пред хора. Дълбокото и спокойно съзнателно дишане може да успокои и вас самите, ако нещо ви гложди. Така, че не пренебрегвайте дишането. То ще ви даде много повече от кислород.Първи пролетен ден

Thu, 21 Feb 2008 15:42:00 +0000

"Пролетта дойде-е-е, къде си бе момче?", както пеят Ъпсурт. Ето, тя дойде и в България, поне временно. Топло време, галещо слънце и цял град за трениране из него - как да им устоиш. Та излезнах днес за тренировка и се оказаха няколко неща:

Тренирането по-рядко само на паркур и разнообразяването на дисциплините се отразява много добре. Откакто пак започнах тай чи наблюдавам много добри резултати.

Както започне тренировката, така ще свърши! Днешната започна със спокойствие, направих някои нови неща, които преди ми бяха много страшни, почувствах се перфектно.

Позагубил съм малко от към сила, но съм качил отскок. И двете ще се подобрят с времето и търпение.

От тук нататък ще тренирам, когато ми се тренира и съм в настроение. На сила хубост не става.

Аде момчета и момичета, желая на всички да започнете пак с тренировките и да си пожънете резултати от зимната почивка (или подготовка). Приятно движение!Красотата на движението

Mon, 07 Jan 2008 19:13:00 +0000

Отвори се въпрос в форума за красотата на движението и дали тя е важна. Този въпрос направи един паралел между двете ми страсти - рисуването и движението като цяло.От различни статии, главно от http://www.androidblues.com/visualperception.html аз разбрах какво точно ние приемаме за красиво или грозно като визуално възприемане - независимо какво гледаме картина на хора, дървета или.... речни камъни. Принципът е един и същ и този вид естетика е почти еднаква при всички, тъй като се определя от начина по който работи зрението ни.От друга страна има и един субективен фактор - нашите собствени разбирания за естетика.Ще започна от общите принципи за естетика, споменати в статията, към която дадох линк по горе.За да е красиво едно движение (както и картина) се изискват някои или всички тези неща:1. Детайлност или сложност2. Промени или разнообразие3. Разлика в Пространствата ( в статията по-горе е споменато като Граница на различните зони в картина - но точно така се постига и движението)1. Детайлността и сложността е първото, което се стреми всеки отдаден на движение човек да подобри - учим нови волтове, нови салта и нови прийоми за движение - детайлността идва в това, че всеки от тези прийоми е различен по външен вид и усещане. Всяко ново движение изпъква и дава допълнение към стила ни - ако се стремим към стил, или пък нов начин да се придвижиш по-бързо - ако целим ефективност. Това е най-лесния за осъзнаване принцип - колкото повече - толкова повече.2. Ако детайлността се състои в различните движения, то промените и разнообразието са навързването на различни детайли, да правиш различни неща - да има някаква промяна. На никой не би му било интересно да гледа на клип или на живо едно и също движение n пъти без никаква промяна. Промяната е "солта" на живота.3. Последния принцип не е свързан с самото движение а по-скоро с обстановката. Може да имаш богат арсенал, да го комбинираш разнообразно, но ако всеки път е на едно и също място и при едни и и същи условия - отново няма да е едно красиво движение.Следователно - красиво е движението, което е от различни детайли, разнообразно комбинира[...]Няколко забележки за фитнес тренировките

Sun, 06 Jan 2008 17:52:00 +0000

Несъмнено е доказано, че най-ефективният откъм бързина начин за силово трениране е тренирането с тежести, но какви опастности и капани крие то? Тук ще споделя:
  • Изисква се много почивка. Много хора, включително и аз са правили грешката да тренират до скъсване всеки ден в фитнеса едни и същи мускулни групи (очевидно, с цел да ги засилят) но това е голяма грешка. При ежедневно натоварване на една и съща мускулна група се изчерпват всичките й запаси от енергия (под формата на глюкоза, вода и соли) и тя започва да разгражда собствените си белтъчини за да се храни. Това на прост език казано, значи, че колкото повече прекалявате с тренирането на една мускулна група, толкова повече се намаляват способностите й и обемът й.
  • Освен това за да бъде почивката ефективна, трябва да е съпроводена от хранене. Катаболитните процеси (или строенето на нещо ново) изискват енергия, материал и време. И енергията и материалът се набавят чрез храната - въглехидрати и мазнини за енергия, белтъчини за материал. За да разберете по-добре нещата свъзани с храненето може да ви помогне ето този сайт http://www.zdravoslovno.com/ там има информация за всички най-важни елементи на храненето.
  • Друг проблем на фитнеса е, че се работи с тежести и ако се прекали с тежестта стават зулуми и с тялото и с уредите. А не искаме това. За това не се правете на здравеняци, а преценявайте правилно възможностите си. Защо да сложиш 50-60 килограма на щангата, без да си загрял и да си скапеш ставите?!? Убягва ти целта на фитнеса - тя е да ставаш по-силен, а не да те боли да отслабваш и да ти се скапва настроението. Затова keep it real. Никакви големи тежести, а просто градация от малкото нагоре, докъдето са ти възможностите
  • Което навежда на друг въпрос. Колко тежест точно е нормално да се използва - това съм го чел и доколкото съм го изпробвал действа - 80% от тежестта която можеш да вдигнеш само веднъж е идеалният вариянт за трениране. Загрявката можеш да направиш с 60% да кажем. Например, ако от лежанка вдигаш максимум 60 килограма за 1 повторение, направи 1 серия 10 повторения с 30 кила за загрявка и 1/2 серии с тежест от 45-50 кила. Това ти гарантира максимален резултат (но само ако следваш предишните ми съвети). Всички повторения трябва да се правят с максимална скорост, но и с максимален контрол, което значи да няма удар по ставите, да няма разтежения, да няма болка (поне болка причинена от удар или разтежения, естествено е да има някаква търпима мускулна болка, все пак не се вдигат малко кила)
  • Специфичен съвет за трасьори и фрирънъри - фитнесът е само средство към по-добро изпълнение и трениране на дисциплините - той не е самоцел. Ако ходите на фитнес за да се покажете или пък за да ставате мутри, добре, но пък това ще ви попречи за тренировките по паркур или фрирън.
В общи линии това е. По принцип съм фен на чистото трениране на пк или каквото и да е, но краткият ми опит показва, че без сурова физическа подготовка няма да стане номера. Няма нищо лошо, докато навън е -10 градуса да отидете в топлия фитнес и да жертвате малко пот за личната си кауза. Успех занапред!Зимния сън свърши - бягането в снега започва.

Wed, 02 Jan 2008 13:21:00 +0000

След около седмица купони малко сън, много ядене и никакво трениране, време е да се хващам отново на работа. Засега целите са, както съм ги споменал в предишния пост. Едно много хубаво допълнение към всичко това е бягането в снега. Поради ниската температура, сърцето е по-активно от обикновено, поради снега, теренът е хлъзгав и иска повече усилие за предвижване и пазене на по-добър баланс. Една идеална тренировка, особено ако имате приятни горски кътове като местното Тюлбе. Само, че внимание - натоварванията в студено от всякакъв вид трябва да са умерени - тялото използва повечето складирана енергия за поддържане на телесната температура - всяко прекаляване с натоварването може да се последва от хипотермия, особено, ако човек не е облечен добре.Зимен растеж

Sun, 23 Dec 2007 16:15:00 +0000

Е, ето го и първия пост на моя личен блог свързан с тренировките ми.Нека първо се представя: аз съм Александър Петров, на 17 години от Казанлък, България. Занимавам се с спортът le parkour от около година. Водя си този блог не толкова като съвети към който и да е друг, а като личен дневник.Резюме:Дата 23.12.07На какво наблягам в момента: Физическа подготовка, възтановяване от леки травми, почивка, храненеЦели: по-голяма сила в крайниците и ядрото, подобряване на отскокаНачини на постигане:От два месеца насам почти не съм тренирал техники.Не го правих го поради 2 травми, причинени от постоянното ми бързане и непреценяване (което всячески се опитвам да преодолея) и двете за щастие отшумяха. В това време обаче не можех да стоя и да бездействам (още един мой недостатък). Та в това време наблегнах на трениране чрез класическите упражнения с тежестта на тялото: Лицеви опори, опори от стойка на ръце, коремни преси, пистолети (клекове на 1 крак), скачане на въже, олимпийски плонш (или познатата от йога поза "Гарван") Постижение:Някои от силовите ми показатели са се подобрили (за мен не толкова значително, но е нещо). Лицеви опори (обикновени) Max = 55/серияНабирания - длани напред (средно широк захват) Мах= 17/серияКоремни преси (обикновени, свити крака) = 250/серия (мога и повече, не се моря много)Опори от стойка на ръце Мах = 12/серияПистолети Мах= 7 на крак/серияОтскок от място = 2.50 м.Днес поради хубавото време направих една опреснителна тренировка на техника в местно училище. Правих на практика каквото ми се искаше, просто да разцъкам. Получи се добра тренировка, въпреки че бях спал 5 часа (тези дискотеки.... знам, чалгар съм, ама как да не отидеш на дискотека с класа си преди Коледа. Грехота е! :) )Както споменах, получи се една добра тренировка, в която си правих каквото ми душа искаше. Навън беше 11 градуса, но толкова горещо ми стана, че си карах по потник. Спотът представлява върволица от рейлове и стени. Нещата, които ми направиха впечатление - по-голяма увереност в тялото ми (неприсъщо за мен). При няколко комбинации се оказа, че вече б[...]