Subscribe: GaN's Blog
http://ganspace.blogspot.com/feeds/posts/default
Added By: Feedage Forager Feedage Grade B rated
Language: Bulgarian
Tags:
Rate this Feed
Rate this feedRate this feedRate this feedRate this feedRate this feed
Rate this feed 1 starRate this feed 2 starRate this feed 3 starRate this feed 4 starRate this feed 5 star

Comments (0)

Feed Details and Statistics Feed Statistics
Preview: GaN's Blog

GaN's Blog.: Размисли и страсти :..Updated: 2012-06-21T23:42:14.218+03:00

 It's smarter to travel in groups

2012-03-06T21:54:04.538+02:00

Много забавни и оригинални реклами на "De Lijn".

Просто нямаше как да не ги споделя, защото са оригинални и добре направени.

Гледайте:

allowfullscreen="" frameborder="0" height="312" src="http://www.youtube.com/embed/mgCIKGIYJ1A" width="500">

allowfullscreen="" frameborder="0" height="312" src="http://www.youtube.com/embed/FjciiyV7_Dc" width="500">

allowfullscreen="" frameborder="0" height="312" src="http://www.youtube.com/embed/9OX8_7l4rf8" width="500">

width="500" height="312" src="http://www.youtube.com/embed/LuVPnW0s3Vo" frameborder="0" allowfullscreen>(image)Ден на траур

2011-06-16T15:49:03.670+03:00

снимка: dariknews.bg

Днес е поредният ден на траур. И отново заради трагедия с автобус.

"Истината" е, че всеки, който се е возил с въпросната фирма, чийто автобус претърпя катастрофа може да докладва поне две нарушения от всякакъв вид. "Истината" е, че всеки, който е познавал малко по-добре фирмата или хора, които са работили там е можел да предвиди подобна развръзка.

Но това няма никакво значение... сега...

От всичко, което се изприказва до сега по темата съм склонен да се съглася с едно - докато всички не започнем да си вършим работата и да спазваме правилата, подобни трагедии ще продължават да бъдат закономерност, а не инциденти.

Най-искрените ми съболезнования към близките на загиналите!

Поклон...(image)Ще си отворя църква...

2011-05-06T18:32:14.379+03:00

(object) (embed)


Мисля да си отворя една църква. Може първо религия да си измисля, та после да си направя църквичката, ама така или иначе определено ще счупя парата.

Дори и не подозирах с какви привилегии се ползват хората, които са в "бизнеса с църквите". Значи, нека видим:

 • Данъчните не могат да се доберат до теб.
 • Можеш да си правиш множество "под бизнеси" - даваш имоти под наем, продаваш ковчези, светена вода, свещи, кандила, каквото ти хрумне.
 • "Провеждаш" кръщенета, погребения, сватби и други много-пари-изискващи дейности.
 • Живееш охолно, караш последни модели на известни марки автомобили и никой не е в състояние да ти ги вземе.
 • Държавата за теб не съществува.

На всичкото отгоре нишата още не напълно разработена. Има там някакви православни, католици, евангелисти, адвентисти, други "-исти", но като гледам май "още може". Ще има хляб за още едни под слънцето.

Ама моля ви. Гледайте и се учете:


(object) (embed)


(object) (embed)


Мисля, че много ще ми ходи да съм в ролята на <някаква титла> Николай. То не изглежда много сложно. Обявявам, че съм от последователите на Великия GaN (т. нар. ганчовисти), спретвам една къщичка с мои снимки оформени като икони, обявявам се не за сина, ами за самия "най-голям шеф на Вселената" и хоп - веднага ще намеря няколко стотин малоумника да ми повярват ;)

И дебела книга ще си напиша - "Житие и страданье, великого Ганго", която разбира се ще е написана преди има няма 3-4 хиляди години. Не по-рано!

И гледайте само какви пари ще правя...(image)И пак емиграция...

2011-04-12T13:15:37.176+03:00


Вече си говорихме за нея. Не пълно, само от една страна, наблюдавайки...

И пак така, наблюдавайки, нека видим няколко новини.

Няма да ги коментираме, да ги осъждаме, задължително да им вярваме. Просто ще ги вземем предвид.


Да бях се опитал да ги подбера - сигурно нямаше да мога. Те сами се появиха последните няколко месеца. Модели, певица, футболист, Едвин...

И докато едно поколение се бори с друго (ТОВА срещу ТОВА), аз все пак си мисля, че ключът от палатката е по-скоро тук: Едно красиво място за живеене(image)Емиграция...

2011-04-04T14:44:21.388+03:00


Почнах да се плаша. Почти нямам приятели, познати или роднини, във възрастовата граница 18-35, които да не са се замисляли/обсъждали сериозно да емигрират от страната. До сега не бях ставал свидетел на подобно "явление".

Още по-любопитното е, че дори приятели, които спадат към групата на така наречените от мен "кухи патриоти/националисти" (или иначе казано - горд си, че си българин, ама и ти не знаеш защо, но е много важно да покажеш колко си горд и да го демонстрираш когато намериш за необходимо) също са започнали да обмислят начини за емигриране.

Плаша се... Но не защото съм против или съм от ония твърдо вярващи в безумието, че всички задължително трябва да стоим тук, независимо какво става, а просто от размерите на това "явление".

Вече може много да се спекулира защо става така, кой или какво носи "вината" и т.н. Едни ще посочат кризата, други правителството, трети колко сме прости по принцип, четвърти може да посочат за причина дори илюминатите. Това за мен няма значение, защото е лесно проверимо, ако някой реши да го мери.

Притеснявам се, че се случва и че едва ли някой може да предвиди (поне на този етап) какви ще са последиците.(image)И докато си почиваме от СРС-та и други скандали...

2011-03-10T13:33:04.508+02:00

... разни теми минават и заминават. Някои от тях присъстват по-активно в медиите, други не, но аз държа да обърнем внимание на няколко.

Всеки прави нещо, всеки бърза за някъде (някои дори бързат просто да не правят нищо), а определени казуси трябва добре да бъдат разгледани преди да бъдат дамгосани или с лека ръка "разрешени" от журналисти и политици. Ето какво ми привлече вниманието напоследък и си струва да се помисли преди да се "отсъди":

1. Столична община надхитри столичани - още декември обявиха новото райониране (презониране, прейониране или както там се казва) и то в контекста, че няма да вдигат данъци и такси. Разбира се никой не обърна внимание и когато хората си получиха писмата, в които е указан размерът на новите налози се случи ТОВА.

2. Нашумялото вече "тричане" - или един възобновен обичай, който разпали духовете на всеки, който се чувства компетентен по темата. Кога и защо ритуалите влизат в разрез със законите или изобщо "новото време" и кой "на чия страна" е - ТУК.

3. Новото избиране на фиксираните номера - едва ли към момента си даваме сметка каква промяна е всъщност това. И не, не говоря от гледна точка на икономически или други интереси, а чисто "ежедневно". Не им завиждам на хората, които все още ползват стационарни телефони. Малко повече информация - на много места (примерно ТУК).

Два не толкова сериозни, но струващи си вниманието казуси:

4. Как и защо се кръщава дупка (примерно ТУК)

и

5. Какво по дяволите е (Мини)Мол?! (определено - ТУК).(image)Right Persons - препоръчай точните хора

2011-01-28T15:07:33.156+02:00


Както сме набрали сила да се запознаваме с готини нови онлайн проекти, няма как да пропуснем една нова социална платформа, която изглежда доста обещаващо. Днес иде реч за:

Right Persons - препоръчай точните хора

Започваме, разбира се, със защо е интересен този проект?

Криза е. Търсещите работа са повече от предлаганите работни места. Да си намериш работа стана изключително трудно, освен ако не си егаси редкия специалист с много опит и желание да работиш за без пари ;))) Освен това много хора си мислят, че не можеш да почнеш работа "без връзки".

В такива времена се раждат оригинални идеи като Right Persons.

"Социалната платформа и съвременно професионално решение за достигане до кандидати, които не търсят активно работа" е направена изключително проста и интуитивна за ползване. Сайтът е приятен, лесен за навигация и много бързо човек може да се ориентира къде е попаднал и какво иска да му каже сайтът. А какво иска да ни каже той?

Идеята на RP е хора да препоръчват други хора (обикновено свои приятели и познати) за свободните позиции, които се обявяват. По този начин, ако аз попадна на интересна позиция, за която познавам точния човек, мога много лесно да го препоръчам. Той ще получи писмо с моето предложение и ще прецени дали иска да кандидатства, като аз от своя страна мога да проследя целия процес в профила си. Готино. И ако препоръчаният от мен човек после е нает, печеля точки, за които мога да получа награди. Човекът щастлив, че съм показал хубава позиция и аз доволен, че имам кяр от цялата работа :)

Самите предложения за работа идват от секцията, в която работодател може да публикува свободна позиция. Отново - лесно за ориентиране и информиране. Но аз не съм работодател, така че с това до тук.

Повече за проекта можете да намерите на сайта. Аз само ще добавя, че това за мен е нов, много интересен и предполагам по-полезен начин за търсене на работа. Времето ще покаже.

Дерзайте! :)(image)Termo - времето, на което разчиташ

2011-01-27T10:29:15.673+02:00


Нов сайт за времето се появи в мрежовия небосклон. И понеже изглежда, че не е просто поредният сайт за прогнозата на времето - реших да му отделя няколко реда. Иде реч за:

Termo.bg - времето, на което разчиташ

Сега. Отново - с какво е различен този сайт и защо му обръщаме внимание?

За разлика от останалите подобни сайтове в сегмента (някои от които очевидни хегемони :)), новият проект претендира за:

Termo.bg има за цел да улесни ежедневието на хората, които искат да планират своя ден, уикенд или почивка, предоставяйки полезни данни за времето.

С какво обаче от Termo ни помагат да организираме деня си?

След бърз оглед на страницата можем да видим, че сайтът предлага:

 • Актуална и 15 дневна прогноза за времето (цели 15 дена?! - браво бе!)
 • Закъсненията по летищата (ето това е нещо полезно)
 • Информация за условията в зимните курорти в страната и чужбина(който се кефи да си ги гледа - аз не :))
 • Актуалната пътна обстановка в страната (полезно)
 • Полезни новини и статии
 • И нещо наречено "фен зона" (какво по дяволите е това?! :))

Доста неща са направили колегите и според мен повечето полезни. И би трябвало да спрем до тук, ако в писмото, което получих не ми бяха посочили и facebook страницата си. Гледам, че там всеки ден пускат актуална прогноза за цялата страна. Добър ход, според мен.

Е, хайде стига. Успех на сайта. Интересно е дали формулата им ще е по-добра от другите сайтове в сегмента, защото тези предлагат наистина нещо различно.

Дерзайте! :)(image)Vivo - геосоциализирай се!

2011-01-26T09:06:59.547+02:00


Едни много готини хора стартираха един много готин проект, който няма как да не отбележа. Иде реч не за какво да е, а за:

VIVO.bg - Кажи ни къде си, а ние ще ти покажем света!

Сега. Логично възниква въпросът: Защо ми е важно това?

Преди всичко - това е новата мания. Геосоциалките набират все по-голяма популярност и то не без причина - всички им се кефим. Дори facebook сложи ръка върху желанието на хората да споделят къде се намират и с кого. Най-популярната услуга обаче е хАмериканска (foursquare.com) и на всичкото отгоре е доста скована. Логично бе на нашия пазар да се появи нещо подобно. Но реалността е друга. В нашето интернет пространство не се появи просто клонинг на набиращата популярност услуга, а нещо много по-добро - Vivo

Ето какво казват за себе си от сайта:

Vivo е твоят нов приятел в опознаването на света около теб. Vivo е едновременно уеб и мобилно приложение за изследване на твоя град. С него можеш да се свържеш с приятелите си от Facebook и Twitter, да се забавляваш с тях на познатите досега места или пък да откриваш нови и интересни места за посещение.

С Vivo можеш да споделяш с приятелите си къде в момента хапваш пица, играеш боулинг или четеш книга в парка. С Vivo можеш да разбереш и къде правят най-вкусната торта в града или къде са най-големите намаления по магазините, ако се чудиш какво да правиш в следващия час. Просто отбележи къде се намираш, а Vivo ще ти покаже интересните места наоколо.

Цитатът описва много добре услугата и ми спестява описанието от първо лице. Това, което ще добавя от мен е, че е много готино да споделиш къде се намираш и да видиш дали някой познат не е наблизо я за кафенце, я за нещо друго... А това, към което върви услугата ми харесва още повече. Редовен клиент си на дадено заведение и собствениците са умни - ето ти тука нещо безплатно, щото си нашият шеф :) Чудесен начин собствениците и клиентите да се опознаят и да си комуникират.

Освен това Vivo започна да прави и страници на събитията, които подкрепя. До този момент това са TwitterBloggerBeer, TEDxBG 2011 и TISEE 2011. Хем виждаш кой е на събитието, хем можеш да проследиш какво се пише за него. Ако се двоумиш дали да идеш или се чудиш дали е там човек, който ти трябва - отваряш и гледаш :)

Сега чувам, че работели над инструменти за бизнеса. Да могат собствениците да редактират информацията за заведенията, да обявяват промоции, раздават награди и т.н. Хайде по-бързо ги правете, че чакам да ударя някоя прИмоция :)))

Успех на vivo-вците и само да кажа - още си чакам значката! :)))(image)Ех, да им бях шеф на тия

2011-01-07T11:49:43.184+02:00

снимка: heraldika-bg.org

Вчера ми се наложи да отида до район Сердика по административни дела. Не ходя там за пръв път, но този път отидох за нещо, което идея си нямах нито къде, нито как трябва да се направи. И сега нямаше да пиша тези редове, ако не ме бяха ядосали...

Не успях да направя снимки, за да видите какво е положението там, но някои от вас (колкото и малко да сте), които четете тези редове със сигурност са посещавали това свидно късче администрация.

Макар да имаше огромно информационно интервю на партера, там, разбира се, пишеше кое къде е, но на мен това не ми помага, защото не знам в кой отдел трябва да отида, за да свърша работата, за която съм дошъл.

Логично, търся къде е "гише" информация. Никъде не пише. На първия етаж имаше две гишета, на които с големи черни и удебелени букви пишеше "Тук не е информация". Добре бе, а къде по дяволите е?!

Спрях един господин на пътя му от една стая към друга с въпроса: - Извинете, ще ме упътите ли къде е информацията? Отговорът бе очакван: - Няма такава - и си подмина нататък.

Десетина минути се лутах, докато накрая една добра администраторка се смили над мен да ми каже къде да отида, за да си свърша работата. И до тук викам добре. Хайде, голяма работа и се нареждам на опашката за касата. А там...

От 4 гишета работеха само 2. Но как работеха само... 20 минути чакам, за да успея най-накрая да вляза и за мое щастие служителката, която се падна на моето гише най-нагло държеше в едната си ръка мазна баничка и с пълна уста ме пита какво искам. През цялото време "докато ме обслужваше" тя не изпусна баничката, освен като се наложи да "пипне" клавиатурата пред себе си.

Излишно ме забави с безсмислени въпроси, но пък за сметка на това успя да ме информира и какво да правя от тук нататък. Благодарих и си заминах...

Загубих минимум 40 минути до час, за нещо, което можеше да стане за максимум 20. Отношението няма да го коментирам. На фона на това, което се случва на други места направо са добре - никой не ми се беше развикал. Но...

Ако аз им бях шеф на тия...(image)Аз не съм SEO експерт. Поне не до там...

2010-12-08T12:46:14.699+02:00

След получаването на неколкократни поздравления за нещо, с което нямам нищо общо, чувствам се длъжен да дам малко разяснение.

Може би заради името (явно сме малко Ганчовците в нета), много хора си мислят, че съм човекът зад http://ganbox.com/blog/ (дори връзка му давам :) ).

Е, не съм. Дори не познавам адаша, който го прави.

Дано повече няма погрешни впечатления :)

Дерзайте!(image)Чалга дерзания ;)

2010-11-29T14:07:01.710+02:00

Всички анти-чалга маниаци - моля да пропуснете долните редове. Иначе четете на изцяло ваша отговорност :)

Та, аз като един виден ценител на високото изкуство, сиреч съвременната поп-фолк музика, не мога да разреша един екзистенциален проблем - какво им липсва на тия хора дето правят песните...

Обяснявам с пример.

Ето тази песничка:

(object) (embed)

има отвратителен и безсмислен текст, но адски добре направен клип (тия, които го мислите за порно най-вероятно сте някакви набожни сектанти :) ).

А тази песничка:

(object) (embed)

има много приятен и мелодичен текст, но отвратителен клип.

Колеги, хайде стегнете се малко. Хайде малко професионализъм. Може ли да ми правите клипове все едно ги правите за 90-те години и да разваляте хубавите такива с текстове, които стават само за мъчение на военнопленници. Малко професионализъм, класа и вкус, моля :)

Хайде със здраве! :)(image)Кой ти е виновен, българино?

2010-10-06T12:17:23.086+03:00

Пълни ми се душата като чуя поредния сополанко или още по-зле, човек „на възраст”, да псува държавата, политиците, времето и каквото му/ѝ дойде на ум. Една блажена усмивка огрява лицето ми. И понеже съм добър човек, реших най-накрая да кажа кого точно трябва да псуваме, за да придобият насъщните ни проблеми образ, който спокойно можем да завържем на площада и замеряме с камъни. Затаете дъх! Барабани, моля! Пристав, да влезе подсъдимият. Виновният си ТИ! Да, недей гледа опулено монитора. Да, точно така – ТИ! Ти, който/която хвърляш цигарата си на земята и после се оплакваш, че ти е мръсно. Ти, който/която хвърляш боклука си през терасата на блока и се оплакваш, че никой не поддържа градинките. Ти, който/която си хвърляш боклука през прозореца на колата. Ти, който/която прибираш 1000 евро на ден и пускаш необмитени стоки през границата и обричаш десетки производители на глад, а после като дойде спекулата се оплакваш, че ти е скъпо. Ти, който/която си затваряш очите за контрабандата, а после се оплакваш, че детето ти няма къде в България да се лекува от наркозависимост. Ти, който/която си затваряш очите за трафика на хора и един слънчев ден разбираш, че са „изнесли” твоя роднина. Ти, който/която не си плащаш осигуровките, а после се оплакваш, че няма здравеопазване, пенсията ти е ниска и ще ходиш да мреш. Ти, който/която се съгласяваш да те осигуряват на минималната, а родителите ти ядат хляб и кисело мляко. Ти, който/която си клатиш краката и скатаваш от работа, а после мрънкаш за пари. Ти, който/която на маса си „силен”, а продаваш гласа си за кебапче и бира. Ти, който/която не си плащаш билета за градски транспорт, но искаш да се возиш в нови автобуси. Ти, който/която винаги си недоволен от обслужването, но за тебе думи като „Здравей/те”, „Добър ден”, „Извинете” и „Благодаря” са табу. Ти, който/която се сбива, за да разреши пътен инцидент, а после се оплаква, че в България няма ред. Ти, който/която даваш рушвет на катаджията, а после пищиш на умряло, че те е блъснал пиян. Ти, който/която не уважаваш държавните институции и техните представители, а след това с[...]За един чист Интернет

2010-09-17T08:51:40.297+03:00

(object) (embed)

ИнтернетЪ днес е отвратителен. Навсякъде порно, особено детско такова, вируси, злонамерени сайтове и прочие нарушаващи психичното ни здраве "неща". Няма ли край?

Има! Видеото в началото разкрива перфектния начин за разрешаване на "проблема". Подкрепете тази благородна кауза! Опазете себе си и бъдещите поколения!

Какво трябва да направите?

Всичко е перфектно описано тук: Нужда от действие – филтриране на Интернет – 28-29.09.2010

Още ли сте на тази страница?(image)Social Media CSI: Кучката с кученцата

2010-10-10T01:21:35.421+03:00

Мълниеносно се разпространява видеото с младото русо момиче, което изхвърля малки кученца в река. Едно видео, което оставя много хора отвратени, някои безразлични, а предполагам, че има и някаква извратена част, която се наслаждава?!

Ето го и самото видео. Моля, хората, които много обичат животни и лесно се разстройват да не го гледат.


(object) (embed)

Масово интернет потребители започнаха да издирват кое е въпросното момиче. Примери: ТУК и ТУК. Набеден за съучастник е един младеж от Босна и Херцеговина (тук), а някои твърдят, че вече са я открили.

Набедена за злодеянието към момента е Antonia Miskic (тук и тук). Вече има и няколко facebook страници по темата. Едната, втората и третата.

Слуховете са, че "случката" е станала в Bugojno, Босна (град с население от 50,000 души), а злочестата река е Vrbas. Нищо обаче не е потвърдено официално.

А ето какво казват от Telegraph и AFP: Teenage girl throws puppies into a river in online video & Video of girl throwing puppies into river sparks outrage

Не искам да коментирам самото видео и въпросите, които повдига. Нека видим дали и ако да, за колко време ще бъде намерено момичето и какво ще последва.

Който може да помага и да ъпдейтва!(image)На крив поп певец медията му пречи

2010-06-28T15:49:29.778+03:00

На 05.06.2010 г. в предаването „Станция Нова” (познайте по коя телевизия) Орлин Горанов, Мариана Попова и Атанас Янкулов коментират поп музиката в страната и какъв ѝ е аджеба проблемът.Останах меко казано разочарован. Който иска да отиде на novatv.bg и да изгледа интервюто.Гледам, слушам и това, което запомних от цялото интервю бе следното:Според горе изброените поп чада, българската поп музика нямала своя медия, малко я „пускали” по медиите в страната и това ѝ бил проблемът, защото видиш ли, иначе интелигентните зрители и слушатели слушали и гледали само това, което им пускат медиите. Също така можем да разберем, че поп музиката била култура, която трябва да се субсидира от държавата, а не да зависи от пазара. Едва ли не хората правят култура, ама не срещали подкрепа от никой и затова били в „такова състояние”. След това пък зачекнаха, че пазарът ни бил малък и направиха „крайно уместно” сравнение със САЩ. Естествено, не можа да се мине без обичайното заклеймяване на „чалгата”, въпреки признанието от страна на всички гостуващи, че всъщност те са успешни и имат много добър бизнес модел, което разбира се, е малка и незначителна сама по себе си подробност.Моля всички, които по някаква причина са се вързали на приказките на родните ни „поп икони” да прочетат следните определения: Масова култура и Популярна култура. Цитирам:Терминът „масова култура“ в най-общия си смисъл означава популярна култура, която получава медийна разгласа и в резултат на широко пазарно разпространение - тя единствена дължи съществуването си главно на обстоятелството, че се самоиздържа.Всичко, което е модерно и се харесва на повече хора, повлича след себе си огромен брой почитатели и подръжатели, а именно това описва най-добре масовата култура. Масовата култура се стреми да привлича общественото внимание и интереси върху себе си и успява да влияе върху неговото мнение.И да се разберем за нещо – масовата култура не е „Културата” (може да му кажете и висока култура), която именно се „субсидира” от държавата.Нашите поп певц[...]Как чета?!

2010-06-04T08:00:03.887+03:00

Преслав иска да знае как чета. Защо, бе Преславе, защо?! Дори не съм ти от "първите любими блогъри" :))) Но понеже съм "ЗА" каузата, а и Литературата днес ми е свидна, ще отговоря на многото въпроси.Предупреждение: Това е от ония блог игри дето блогърите пишат лични и безинтересни за повечето от вас неща. Четете на своя отговорност!Тъй, давай да започваме.Похапваш ли докато четеш? Ако го правиш, коя е любимата ти “храна за четене”?Като цяло избягвам. Рядко ми се случва да хрупам нещо от сорта на ядки например докато съм вперил поглед в черния текст.Какво обичаш да пиеш, докато четеш?Нямам особени предпочитания към питие докато чета. Най-често кафе или чай.Отбелязваш ли си някакви пасажи и моменти книгите или идеята да драскаш по книгата те ужасява?Мразя да драскам по книгите си. Опитвам се да съхранявам книгите си относително добре и драскането по тях е едно от нещата, които според мен ги "загрозява", да речем.Как отбелязваш последната прочетена страница – книгоразделител, кучешки ушички (като прегъваш листа отдолу), оставяш книгата отворена?Предимно помня страницата, до която съм стигнал. Рядко поставям каквото имам под ръка. Случвало ми е е да слагам билет от градския транспорт, парче от вестник, парче от кутия цигари - каквото има наоколо.Художествена или нехудожествена литература? Или и двете?От няколко години насам не чета художествена литература. Безинтересна ми е. Скоро обаче обмислям "да се пробвам" пак :)Държиш ли да прочетеш главата до края, преди да оставиш книгата, или можеш да си спреш по всяко време?Да. Не довършвам глава само ако се налага или бързам.Можеш ли да захвърлиш книгата, ако авторът те дразни?Всичко може, но по-скоро не. За мен е важно посланието, не толкова личността.Ако попаднеш на непозната дума, спираш ли, за да потърсиш някъде значението?Да, ако не съм успял да ѝ извадя значението от контекста.Какво четеш в момента?"Маси и власт" на Елиас Канети.Коя е последната книга, която си купи?Четвъртата ми поред книга за НЛП, от която останах много разочарован. Едни и същи н[...]10 малки тайни?!

2010-06-03T11:07:54.904+03:00

(image)
Направо бях изключил за любезната покана от страна на Натали и оригиналната такава от страна на единствения по рода си Елф относно поредната "разголваща" блог игра.

Иде реч за т. нар. "10 малки тайни". От къде им идват тия идея на тия хора - да се не начуди човек. Както и да е. От уважение към горепосочените чада на нашето съвремие, няма как да пропусна.

Моля, незаинтересованите да не продължават с четенето.

Не, че покрай блоговете и социалните медии човек може да има много тайни, но все пак. Ето няколко любопитни "тайни" за мен:

 1. Не обичам насилието. Имам тежка ръка, набил съм много хора, но и много бой съм ял. Равносметката - безсмислено е. Да се избягва.

 2. От години не ми харесва да чета художествена литература. Безинтересна ми е.

 3. Мисля прекалено много. Сиреч, прекалено много обмислям/премислям факти, събития и случки около мен.

 4. Импулсивен съм. Макар да не личи, има неща, които лесно ме трогват - било то положителни или негативни.

 5. Всяко мнение ми е важно. Може да не съм съгласен с позицията на някой и остро да споря, но внимателно слушам мнението на човека срещу мен.

 6. Гледам редовно "Панорама", "Сеизмограф", и "На 4 очи".

 7. Имах един странен период в 3 и 4 клас, когато давах парите си за закуска за в. "24 часа". Всяко междучасие "откривах" новини :)

 8. Обожавам народните танци. Имам 12 години "опит" в самодеен състав.

 9. Тренирал съм кикбокс, борба и футбол.

 10. Винаги съм се интересувал от хората, как те мислят и си взаимодействат. Като малък си правих и експерименти :)))

Хайде, стига толкова. По-любопитните да ми звъннат.
(image)Животът бил игра...

2010-06-02T08:00:06.977+03:00

(object) (embed)

Министерството на физическото възпитание и спорта ме изненада доста приятно. Според информацията към видеото, което виждате по-горе, песента "Животът е игра" е част от кампанията "Аз обичам спорта".

Цитирам:

Kампания "Aз обичам спорта" на Министерството на физическото възпитание и спорта. В клипа участва световният шампион по Бокс от 2009г. Детелин Далаклиев, вратаря на ФК Левски - Георги Петков, както и актьора Тончо Токмакчиев.

Похвално, наистина.

Смислен текст, приятна мелодия, позитивно послание, щипка популярни личности в точния контекст, професионално заснемане... Абе, това в България ли е правено?!

Е, не е трудно да видим кой е основният спонсор, но да го наречем бял кахър това.

Моите поздравления за "получения продукт".

Очаквам още! :)
(image)"Путинизмът" - новата "експортна стока" разработена в Русия

2010-03-22T10:00:02.935+02:00

(image)
В четвъртък (18.03.2010 г.), Евгений Дайнов представи новата си книга: Моделът "Станишев" ПУТИНИЗАЦИЯТА на България.

Имах удоволствието да присъствам на краткото представяне. Беше кратко, стегнато и забавно. Присъстващите - доволно малко, но качествени :)

До сега успях да прочета само първата глава и книгата вече успя да ме грабне. Както споменаха на представянето - езикът не е високопарен, всичко е простичко обяснено и лесно смилаемо.

За да провокирам интереса ви, нека цитирам какво е това животно "путинизацията":

"Путинизъм" - това е състояние на обществата, които са се опитали да направят "прехода" между комунизма и демокрацията, но не са стигнали отсрещния бряг. На някакъв етап са изгубили ориентация, а междувременно тесен властови елит, предвождан от решителна авторитарна фигура, успява да превземе държавата и да постави под свой контрол всички нейни ресурси - властови, икономически, човешки и духовни...

Препоръчвам (ако се интересувате от материята) да прочетете тази книжка. Дайнов може да е всякакъв (това го казвам за всички, които ще се захванат за политически принадлежности и пр.), но не еднократно е доказал едно много простичко нещо - човекът може "да мисли" - нещо, което все по-трудно се среща в милата ни родина, колкото и тъжно да звучи.

Нескопосаното ми ревю-анонс приключи. Не сте малки - за повече информация има търсачки или както казват лелките - "Гугъла".
(image)Горките Nestlé

2010-03-22T08:00:05.463+02:00

(object) (embed)

Have a break? from Greenpeace UK on Vimeo.


Ако още не сте разбрали, Нестле успя да катастрофира във facebook отчасти поради своя грешка и отчасти поради "атака" от страна на Greenpeace.

Две "събития" накърниха имиджа на компанията и успяха да превърнат страницата ѝ в социалната мрежа, в място, където хората да анти-фенстват.

Събитие 1: Модераторът на facebook страницата на компанията "напада" потребителите:

(image)
(image)
Събитие 2: Greenpeace подхваща кампания срещу компанията, заради палмовото масло използвано в продуктите ѝ (видеото в началото).

Източници: CNET News Adage.com SKY News Guardian Greenpeace и още много други.

П.П. Четете подробна и преведена информация при специалистите в областта. Аз само маркирам и ви давам източниците :)
(image)Ало, държавата! Какво е да си националист в България?!

2010-03-17T01:36:00.319+02:00

(image)
Тази вечер, информация от ИА "Фокус" мълниеносно обиколи родното интернет пространство. Иде реч, скъпи приятели, за следната новина:

„Турското робство” спира презентация за 3-ти март в контингента в Афганистан

Четеш и си казваш: Какво по дяволите?!

С леко допълнение можете да видите новината и ТУК, а своевременна реакция на историк - тук: Проф. Георги Марков: "Турско робство" е исторически термин. А МО ме потресе!

А иначе казусът е абсурден. Нормално е и повече от естествено майор Даниела Благоева да използва термина "турско робство". Просто така са я учели на времето в училище. И мен така са ме учили, и аз използвам този термин, пък ако ще и да ме наречете "националист" за това.

Реакцията на МО е абсурдна, детинска и меко казано погрешна. Заплюйте ме, но в собствената ти армия да те нарекат националист за нещо подобно си е направо публично самоубийство. Иди после да "браниш страната си", гаден/гадна националист/националистка такъв/такава!

Сценарият е ясен. Очаквайте утре в централните новини, гости в студия на предавания, дебати и т.н. Бройте 3 до 14 дни и всичко ще отшуми.

Дерзайте, националисти такива (разбирай всички хора, които са учели за "турско робство" в училище)!
(image)Бихте ли ме глобили, г-н Полицай? Ако е удобно...

2010-03-15T09:51:44.676+02:00

Здравейте,По повод все по-занемарените пътища в родината, реших да изкажа моята гледна точка. Надявам се да впечатля поне няколко водачи, пък ако получа и отговор на въпроса, който ме гложди отскоро, би било чудесно. Ще започна с кратък преразказ на всичките ми 4 срещи с органите на КАТ:1. Карам си по "ген. Данаил Николаев" с 83км/ч., спира ме полицай с радар, представя се, иска ми документите и ме вика при патрулката. Обяснява ми нарушението и последствията - акт, без книжка за 1 месец, глоба няколко стотин лева, ходене до Варна (там е регистрирана колата) в работен ден. След неловко мълчание, полицаят започва приятелски разговор: "Какво работиш? Какво правиш в София? За къде си се разбързал?" Отговарям кратко и продължавам да чакам. След втората неловка пауза, колегата му спестява неудобството с викове: "Чисти! чисти!". Учтивият полицай ми връща набързо книжката и с вик "86км/ч" се втурва да спира връхлитащото такси. Понеже не разбрах какво става, изчаках още малко, при което катаджията ме подкани: "Тръгвай си, услуга ти правим." – Ами... благодаря...2. Завивам си от "Сливница" наляво по "Мария Луиза", спира ме полицай, представя се, документите, нарушението (левия завой е забранен, има 5 знака), какво работя, ходене до Варна, неловко мълчание… И познатия финал "Айде бегай, да не правиш повече така :) " - Ами... пак благодаря…3. Спирам на забранено място до гарата. Връщам се след малко и колата я няма, отивам на паркинга и пак познатата схема - работа, акт, Варна, "да не правиш повече така"... Но този път имаше интрига - "Ела тука зад фургончето за малко" - там не снимат камерите - и култовото: "Писахме ти само фиш за 20 лв., пък ти ако искаш да почерпиш нещо…" - "Ами нямам" - отговарям виновно и си взимам колата. Не им благодарих…4. Карам си около Омуртаг, спират ме, не се представят, документи, винетка - Опааа май ми трябваше винетка, фургончето, глобата (май няма акт), неловкото мълчание и "айде бягай"... Ами… пак благодаря…Само че, тоз[...]Да се посмеем петъчно

2010-03-12T12:00:10.706+02:00

Днес съм решил да се погрижа за доброто ви настроение.Да, да - знам! На много не ви е до смях, разни такива неща, но без малко веселие не може. Затова се облегнете хубаво на столчето, диванчето, леглото и прочие "твърда" и мека мебел, и се насладете на готините видеа.За тези, които са гледали някои или всички от тези видеа - честито! :) Тези, които не са - яко, а? :)))[...]Месопотамия – следи в пясъка

2010-03-10T08:00:00.507+02:00

(object) (embed)

От кой друг, ако не от Руслан ще науча за нещо интересно, което предстои. Казвам ви, абонирайте се за блога му - няма да съжалявате.

Та, с какво ме обогати този път интелигентният младеж...

Иде реч за, както изглежда, един интересен филм:

За да запази стила си и в този документален филм /15 пореден/ режисьорът Стилиян Иванов включи не само кадри „от мястото на събитието“, но и игрални сцени. Текстът зад кадър е задочен диалог между писар живял преди 5 000 години в земите на древна Месопотамия и съвременна изследователка. В една от старите зали на библиотеката на софийския университет героинята във филма попада на почти разпаднала се книга и глинени плочки, които съдържат непознати за нея символи и рисунки. Интересът й към тях се засилва, когато разбира, че това са текстове, в които се съдържат послания към човечеството от времето на шумерите и акадците. Екранният разказ започва от третото хилядолетие преди Христа, превръщайки десетки научни теории и приказни истории в документален филм.

„Месопотамия – следи в пясъка“ е разказ за боговете и вярата, за любовта и секса, за търговията и дипломацията на древния свят. Филмът е резултат на едно дълго пътуване подкрепено от Нажар травъл и Мото Пфое – 20 000 км., 3 000 музейни експоната, 30 археологични обекта, заснети от оператора Мирослав Евдосиев.

Особен интерес представляват разкритията за: истинския образ на богинята Ищар – жена-богиня покровителка на войната и секса, но не и на майчинството; за първообраза на библейския Бог – роден в пантеона на Месопотамия 2 000 години преди да го опише Стария завет; за човешките жертвоприношения – средство, с което хората общували с боговете в продължение на хиляди години; за живия и до днес език на Христос – ще чуете думите, с които божия син е проповядвал Словото; за най-старата азбука в човешката история…

Цък тук за източника.

Изглежда интересно. Ще го очакваме с интерес...
(image)