Subscribe: FaTe
http://today-s-the-day.blogspot.com/feeds/posts/default
Added By: Feedage Forager Feedage Grade C rated
Language: Bulgarian
Tags:
блог  да  за  който  много  може да  на  най  от  по този  по  се  си  този начин 
Rate this Feed
Rate this feedRate this feedRate this feedRate this feedRate this feed
Rate this feed 1 starRate this feed 2 starRate this feed 3 starRate this feed 4 starRate this feed 5 star

Comments (0)

Feed Details and Statistics Feed Statistics
Preview: FaTe

FaTe

Updated: 2014-10-04T23:43:20.943-07:00

 0 коментара

2007-12-06T12:00:53.254-08:00

Общуването с блог

Времето, в което живеем е време на динамиката и глобализационните процеси. Информацията и комуникацията се превръщат в основни критерии за икономически растеж и играят ключова роля за преодоляването на географски, социални и културни граници. Така формирането на информационно общество със специфични изисквания към неговите граждани става процес и приоритет, от който зависи и който води до развитието на цивилизацията през тази епоха.
Виртуалната среда на компютърната комуникация предлага нови методи за социална връзка между хората, а взаимодействието "човек-компютър" предизвиква промени в традиционните социални, морални и културни практики. Един от най-актуалните нови начини за общуване е общуването чрез блогове.
Блогът днес е нещо много интерактивно. Съществуват над 50 милиона блога и няколко милиона блогъри по света. Някои от тях се изхранват от блогването, други печелят допълнителни приходи, а трети - те го правят за удоволствие и развлечение. В блога можеш да пишеш както лични впечатления, така и да добиваш такива за близки и далечни познати от техните блогове съответно. Можеш и да се разхождаш из блогове на непознати хора. Добрият блогър се стреми да пише полезни и информативни статии. Такива, каквито решават проблем, отговарят на въпрос, или ни учат нови умения. Но най-голямото предимство на блога е възможността за създаване на контакти. Защото всеки с опит в интернет знае, че блоговете са много повече от място за публикуване на съдържание. Те са общества. Когато посетител коментира, добрият блогър веднага отговаря и прави дискусия. Задава допълнителни въпроси, интригува читателя. По този начин той превръща обикновения посетител в редовен посетител.
Но все пак при блоговете основната идея е споделянето. Зад всеки блог за разлика от форумите например има лице (понякога няколко), което всъщност се явява автор и който малко или много в някаква степен е еднолично ангажиран със съдържанието на въпросния блог. Блогът е нещо далеч по-лично и навярно заради това някак си като стереотип за блог най-сериозна скорост е набрал жанра личен блог - т.е. нещо като дневник на неговия автор - дневник, който се споделя в мрежата и в който той сам решава какво да пише. Блогът може да бъде среда за комуникация, а може да бъде и медия - пространство, в което се популяризират проекти, събития, идеи. Но най-впечатляващото е, че блогът е нещо съвсем достъпно, лесно и не отнемащо много време. На практика всеки с достъп до мрежата може да си направи свой блог за не повече от 5 минути и по този начин да си създаде възможност за комуникация с целия свят. А оттам нататък човек сам решава до каква степен да се ангажира и колко време да отделя в грижата за своето пространство.
Чрез блога човек представя себе си. Така всъщност се доближават хора с общи разбирания и възприятия и това се получава неволно и толкова бързо, колкото никой друг начин на общуване не може да предложи. Блогърите се групират по общности но различните общности имат допирни точки и така става обменянето на идеи и опит като виртуалната същност на общуването с блог прави възможно преодоляването на географските, социалните и изобщо всякакви граници. Най-хубавото на блоговете обаче е свободата да изразяваш себе си и идеите си, да споделяш онова, което те вълнува, да откриваш съмишленици или опоненти, да споделяш и получаваш информация от други блогъри и по този начин да общуваш по-пълноценно от много други възможни начини.