Subscribe: усмивка
http://bojo-tigar.blogspot.com/feeds/posts/default
Added By: Feedage Forager Feedage Grade C rated
Language: Bulgarian
Tags:
ако  го  да  за  или  на  не  ни  но  по  са  се  си  ти си  ти  тъгата  ще   
Rate this Feed
Rate this feedRate this feedRate this feedRate this feedRate this feed
Rate this feed 1 starRate this feed 2 starRate this feed 3 starRate this feed 4 starRate this feed 5 star

Comments (0)

Feed Details and Statistics Feed Statistics
Preview: усмивка

усмивка

Updated: 2014-10-02T22:08:48.488-07:00

 чувството да си щастлив

2008-12-08T23:05:41.969-08:00

(image)
Романтиката е „качество” на душата, което всеки носи в себе си. Някои хора са по-малко романтични, други повече… Някои се опитват да го прикрият, други дори успяват… Но романтиката си е там – в душите ни!
Романтиката не е вечеря на свещи! Всичките свещи на света не биха могли да добавят топлина в сърцето и пламък в очите, ако те не са вече там… или ако няма кой да ги види.Романтиката не е рози! И най-простото цвете, ако носи жадувано и чакано послание, ще е стотици пъти по-романтично от изящна роза, подарена по задължение. Стига да има кой да разчете посланието.
Да помисли любимия ти за теб – дали ти е студено или си жаден, дали си гладен или уморен, е много по-романтично и мило, от цвете, свещи или какъвто и да е предмет, изпразнен от чувства и съдържание….Цветята овяхват, свещите догарят, но чувството за грижа, проявена от любимия към нас, не се забравя! Предметите са си предмети – чувствата и емоциите в тях влагат човеците!
Погледнете любимия, намерете пламъчето /дори да го е скрил дълбоко!/, поддържайте го пламтящо и всеки един ден за вас ще бъде празник на Романтиката.тъгата-човешко чувство

2007-02-12T22:47:51.898-08:00

Кой е измислил Тъгата?Какво ни кара да бъдем тъжни, дори когато сме щастливи?Човек може да е щастлив като цяло, но тъжен понякога. Това не го прави нещастен, дори напротив! Тъгата ни прави по-добри, по-истински и по-щастливи! Единствено, не ни прави по-красиви, но пък…. жертвата си струва!
Кой е измислил Тъгата?Може би самото Щастие! Да, вероятно е то! Няма кой друг да е!Ако я нямаше Тъгата, не бихме разбрали, че сме щастливи – с хората около нас, с това, което правим, от това, което сме!Тъгата идва в момент на умора, на размисъл, на преоценка, или може би, просто, в момент на … тъга.Тя идва, когато човек е сам със себе си /в ума и сърцето си/ и му напомня какъв е в действителност – под дрехите, зад усмивката и обичайното добро настроение.И ако, това, което виждаш в момент на тъга ти харесва – значи ти си един наистина щастлив човек!
P.S. Този, който никога не е тъжен, по-щастлив ли е? Едва ли…..мисли и чувства

2008-12-08T23:05:42.104-08:00

(image)
Съвършенството, също като свободата, е чувство…. Всеки го носи в себе си и го дава на другите, но само на тези, които могат да го усетят! Съвършена е капката роса, която, плъзгайки се по стръкчето тревичка, сякаш й мие очичките, и нежно я буди за новия ден… Съвършена е дъгата, която се усмихва и ни мами към хоризонта… Съвършен е облакът, който плува грациозно, докато ангелчетата спят в него…Съвършени са очите, в които се отразява красотата на изгряващото слънце и му се усмихват… Съвършено е сърцето, което чувства топлина в студа и вижда светлина в тъмнината…Съвършена е мисълта, която ни води към търсене на съвършенството….
А ти, който търсиш съвършената жена, погледна ли дъгата? Почувства ли росата? Тя е там и те чака, защото ти си стръкчето трева, ти си хоризонта, ти си облакът… Тя те чака, защото дъгата не е същата, ако хоризонтът не е с нея, росата не е същата, ако тревичката не е там, ангелчето не е същото, ако облакът го няма, очите не са същите, ако слънцето не изгрява в тях…. Тя е там, … и ти си там! Защото съвършенството е като свободата…то е чувство за двама!усмивка

2008-12-08T23:05:42.285-08:00

(image)

Усмивката е най-красивото творение на природата. Чудели ли сте се защо няма грозни булки? Или защо малките деца са “сладки”? Много е просто - защото са усмихнати!Ако всеки от нас се усмихва един път повече всеки ден, в сравнение с предишния, животът ни и светът около нас ще станат по-красиви и по-добри.Усмивката е най-силното оръжие, известно на човека! Опитайте! Усмихнете се на някой, който идва с цел да ви обиди или нарани!


Събуждайте се с усмивка!


Ако, докато заспивате, си мислите за нещо приятно и красиво, то неминуемо на другата сутрин усмивката ще е на устните ви и ще ви чака! Усмивката е безценна! Тя помага на хората да бъдат по-добри! Но помага най-вече на тези, които се усмихват!


Усмихвайте се и денят ви ще бъде светъл и зареден с положителни емоции!