Subscribe: Tonjes hverdagsglimt
http://tonjeshverdagsglimt.blogspot.com/feeds/posts/default
Added By: Feedage Forager Feedage Grade B rated
Language: Norwegian
Tags:
ble  både  denne  godt  hun  laget  lite  med  meg    noe    også      var  veldig godt  veldig  år 
Rate this Feed
Rate this feedRate this feedRate this feedRate this feedRate this feed
Rate this feed 1 starRate this feed 2 starRate this feed 3 starRate this feed 4 starRate this feed 5 star

Comments (0)

Feed Details and Statistics Feed Statistics
Preview: Tonjes hverdagsglimt

Tonjes hverdagsglimt

Updated: 2017-11-01T04:24:51.083-07:00

 Scrappelyst - Grublis for februar

2016-02-25T02:13:40.640-08:00

Jeg har prøvd meg på Scrappelyst sin grublis for februar, til tross for at det er en skikkelig utfordring for meg. Eller kanskje akkurat derfor. Oppgaven går nemlig ut på å bruke trekanter, og det er en form jeg sjeldent bruker. Men jeg bestemte meg for å gi det en sjanse, og det løsnet da jeg først kom i gang. Det må også nevnes at dette er den første konkurransen jeg deltar i på flere år! Ganske så fornøyd med det. 


Gøy å scrappe igjen! Jeg har jo scrappet litt de siste årene, men det er lenge siden jeg virkelig har koset meg med scrappingen. Det gjorde jeg nå.

Blogg eller ikke blogg?

2014-01-02T14:38:08.447-08:00

Jeg er litt i tenkeboksen for tiden når det gjelder bloggen. Jeg har ikke helt engasjementet lenger merker jeg. Bloggen ble opprinnelig laget for å ha et sted å dele scrapping og papirglede, men jeg har scrappet utrolig lite den siste tiden og dermed har det blitt lite innlegg i bloggen også. Det har dessverre blitt lite fotografering også, men jeg håper det blir mer av det i 2014. Jeg er fremdeles veldig glad i foto og savner å ha tid og overskudd til det. Det er andre ting som opptar tankene og tiden, men forhåpentligvis vil det endre seg fremover. Jeg har innsett at jeg må satse på noen få ting fremfor alt som jeg vil, for tiden strekker ikke helt til. Et luksusproblem absolutt, så skal ikke klage på det. Enn så lenge er nok fremtiden for bloggen uavklart, jeg må vurdere det litt nærmere først.


Og så må jeg jo benytte anledningen til å ønske godt nyttår! Tenk, nå er vi på terskelen til 2014. Nytt år og nye muligheter, som det så fint heter. Vi har hatt en stille og rolig jul, der vi både har vært i sør og i nord. Nyttårsaften ble feiret med bryllup og det var en flott måte å gå inn i det nye året på! Nydeligste venninna mi var brud, og det var herlig å se hvor lykkelig hun er. Med en sånn start på det nye året, så må jo dette bare bli et flott år! Nå har vi enda noen dager med ferie før hverdagen starter igjen, og de skal nytes til fulle. Håper alle har hatt en fantastisk jul og nyttårsfeiring!
Et hjerte til tante...

2013-11-03T12:34:14.936-08:00

Her var det stille! Bloggen er blitt litt forsømt den siste tiden dessverre, men den er ikke glemt heldigvis. Jeg har hatt mer interesse for grafisk design og photoshop den siste tiden, og mindre interesse for scrapping. Men noe har jeg da laget. En LO som jeg har planlagt lenge, men som har vært vanskelig å lage. Da min tante døde av kreft i hjertet, så perlet min datter et hjerte til henne og spurte om tante kunne få det hjertet i stedet for. En nydelig tanke fra et barnesinn  Det handler denne LO'en om.

We heart it

2013-09-08T10:17:10.059-07:00

Jeg har oppdaget en fantastisk nettside, weheartit.com. Det er en nettside med flere tusen bilder som kan deles og videreformidles. Love it!


Herlige høstbilder i herlige farger Personlig familietre

2013-09-03T13:20:06.083-07:00

Jeg har laget et personlig familietre til Eplabutikken min, og ble veldig fornøyd med resultatet. Hva syns dere? Jeg har lenge ønsket meg et familietre, så tror sannelig jeg skal printe ut et til meg selv og ramme inn. Først skal jeg se om jeg får plass til neste slektsledd også!

Postkasse

2013-08-28T10:58:17.408-07:00

Panduro har fått inn disse skjønne små postkassene i sin nye kolleksjon, og det klarte jeg ikke å motstå! Jeg hadde en lekepostkasse når jeg var liten (eller streng tatt en pappeske som mamma og tante lagde postkasse av..) og den elsket jeg. Så jeg tenkte snuppa mi ville sette pris på en postkasse. Både hun og jeg ble fornøyde med det ferdige resultatet. 

Ønskeliste fra Moolo

2013-08-20T09:05:00.193-07:00

Har en drøm har en fantastisk give away, der man kan vinne et gavekort på 1000 kr fra nettbutikken Moolo. Denne sjansen vil jeg selvsagt ikke gå glipp av, for der er det mye flott! Som dette fantastiske servicet fra Bloomingville, elsker mønsteret. Eller de flotte veskene fra Dixie!


*Krysser fingrene*Jeg har åpnet butikk på Epla!

2013-08-06T22:03:35.760-07:00

Veldig spennende og skummelt på samme tid! Jeg har endelig gjort det som jeg har tenkt på ei stund nå, nemlig åpnet min egen butikk på Epla. Foreløpig er det kun grafiske trykk jeg selger i butikken. Grafisk design er noe som ligger mitt hjerte veldig nært, og jeg elsker å skape egne uttrykk i photoshop. I tillegg er jeg glad i ord, så den perfekte kombinasjonen er print med ord fra hjertet! Derav navnet på butikken: Hjertedesign. Kanskje vil jeg legge ut andre ting også etterhvert, det får tiden vise.

Jeg håper du vil besøke Hjertedesign!

(image)

Et lite utvalg av grafiske trykk jeg har designet, og som ligger i nettbutikken.

(image)

[Trykk på bildet for å komme til butikken]You grow too fast

2013-08-05T12:38:36.342-07:00

Da begynner sommeren å bli på hell, og det nærmer seg mørke høstkvelder med innekos og scrapping. Kanskje ikke helt lov å si at man gleder seg til høsten *hehe* Men det kan faktisk bli for mye sommer for en stakkars finnmarking også! Her er en LO med bilde av snuppa fra hun var 4 år gammel. Fargekombinasjonen er turkis og brunt - mine farger, og glitter selvsagt! detaljbilde
Gjenskinn på rub-onsen med målebånd dessverre, det er brunt i virkeligheten.Poul Pava ♥

2013-08-02T13:00:31.874-07:00

Jeg elsker termokoppene mine med design av Poul Pava. Det er mange år siden jeg kjøpte dem, og jeg er fremdeles like glad i dem. Så dere kan tro jeg ble begeistret når jeg så at Kitchn har fått en hel kolleksjon med Poul Pava. Og jeg ønsker meg alt! Jeg liker så godt det barnslige designet, blir i godt humør av det rett og slett! Foreløpig har jeg bare glasskrukkene, de pynter så fint opp på kjøkkenbenken min (for øyeblikket bak en haug med rot... Men ellers pynter de veldig fint opp altså).


Se så masse fint!Gatekunst

2013-07-08T14:05:50.282-07:00

Jeg syns gatekunst er utrolig fascinerende (og da mener jeg på ingen måte tagging eller grafitti, litt talent må være innblandet..). Det er bare helt utrolig hvor masse flotte motiver det fins rundt omkring i verden. Mange av motivene her fins blant annet i London og Paris. Og det er et stort mangfold! Det er både humoristiske motiv, kunstneriske og motiv med politisk agenda. Her er et lite utvalg, både i 3D og 2D.Banksy er en gatekunstner som er legendarisk, og hans motiver er ofte politiske, filosofiske og anti-militære. Jeg liker veldig godt hans motiver, og har akkurat kjøpt en bok på ebay med hans motiver. Gleder meg til den kommer! Her er et av hans verk, fra Boston.[...]Fugleuro

2013-06-08T11:26:42.555-07:00

Denne flotte fugleuroen laget jeg og snuppa for ei stund siden. Den er laget av papir, etter mønster fra DETTE inspirasjonsheftet fra Panduro. Natalie har selv valgt ut alle mønsterpapirene, og jeg syns det ble kjempefine kombinasjoner - helt objektivt selvsagt. Mellom fuglene så er det små metallbjeller i ulike farger. Søte små ugler og pip-piper 


Her i Tromsø har vi hatt en helt nydelig vår, vi er nå inne i den tredje uken med finvær. Og da snakker vi 25-30 grader hver dag, sol og blå himmel. Nesten så vi ikke tror det selv. Håper inderlig det varer utover sommeren, men det er kanskje mye å håpe på.Fra scrappetreffet

2013-05-25T07:11:26.750-07:00

For noen uker siden var jeg og snuppa på scrappetreff på K1, og jeg har jo ikke vist frem det jeg laget der. Vi fikk laget en del, begge to. Det var mange spennende utfordringer og konkurranser, og masse trivelige folk. Natalie hadde masse vinnerlykke, og vant blant annet to stempler og et minialbum. Flott scrappetreff der vi kosa oss begge to! Den første LO'en laget jeg til utfordringen som gikk ut på å lage noe typisk for din stil. Og denne LO'en føler jeg er veldig meg! Glitter, sepiabilde, restepapir, bruk av stempler og clusterstil. Til og med fargene er veldig meg, jeg elsker disse fargene!


Og charms må vel sies å være veldig meg det også! Stempel fra Wenche & Katrine. Hjertebakgrunnen er fra Panduro.


Denne LO'en laget jeg til en utfordring som gikk ut på å lage noe med andre former enn firkantet, og da fikk jeg brukt dette nydelige arket som jeg har hatt liggende ei stund. Herlige bilder av Natalie som hopper tau i øsende regnvær.


Til slutt fikk jeg laget en tag med et trykk som vi fikk i goodiebagen. Jeg har bevisst valgt å ikke ha tekst på, på denne måten kan jeg tilpasse tagen til alle anledninger, f.eks. hvis jeg plutselig skulle trenge et gratulasjonskort.

Nostalgi

2013-04-28T09:51:46.755-07:00

Det ble et gammeldags og nostalgisk uttrykk på denne LO'en. Bildene er fra nyttårsaften 2009. Jeg har redigert bildene slik at de har svake fargetoner og sepiafarge, noe som ga et gammeldags preg. Jeg syns det passet veldig godt, siden teksten på LO'en ble litt vemodig. En glitrende LO i sølv og rødtoner. Jeg har blitt veldig glad i glitter, både på det jeg lager og på klær og tilbehør.De siste bildene....

2013-04-20T06:59:53.160-07:00

...i marsprosjektet mitt. Omsider.. *host* Den siste uken i mars var påskeuken, så dette blir en kort oppsummering av hvordan påsken vår var.Små søte påskekaninerSnuppa begynner å få en liten sminkesamling, i takt med at interessen for sminke og jålerier øker *hehe*Det er mye rart på kjøpesenter i påsken! Denne merkelige figuren kom hoppende når jeg og ei venninne var på kafe. Han insisterte på at vi måtte ta bilde før han løp videre... Vi er kreative og har laget noen ugler som skal henges opp (det ferdige produktet får jeg vise frem senere).Natalie har selv valgt mønsterarkene, er hun ikke flink!Legofestival på Vitensenteret, her er noe av det folk har bygget.Vi bygget også et lite kunstverk til utstillingen.Påskeaften og påskeeggjaktEgget ble funnet til slutt, i vaskemaskinen!Rar påskehare.... Eller... Snuppa fant ut hvem som gjemte egget,og det var ikke påskeharen!Roen og freden har senket seg, påskegodteri og solo[...]Designkonkurranse

2013-04-02T10:57:29.231-07:00

Kremmerhuset arrangerte en designkonkurranse på bloggen sin for ei stund siden, der utfordringen gikk ut på å lage design til servietter. Vinneren vil få sitt design på Kremmerhusets servietter. Dette syns jeg hørtes spennende ut, så jeg sendte inn et bidrag. Jeg vant dessverre ikke, men ble omtalt som en av favorittene på Kremmerhusets blogg, og det var jo veldig hyggelig. 


Enkelt design med mine favorittfarger, polkadotter, og mitt favorittmantra.
Veldig meg med andre ord!Skissedilla # 203

2013-03-31T12:10:24.648-07:00

Jeg likte veldig godt ukens skisse hos Skissedilla, så den måtte jeg prøve meg på. Her er resultatet. Jeg har lekt meg med maling og mist. Liker godt bilder i svart/hvitt eller sepia, da er fargemulighetene uendelige. 


*Endelig hull i ørene*


Sommerfugler på rad og rekke


Alt kan komme til nytte i scrapping. Denne blomsten har vært på et gammelt gratulasjonskort (masseprodusert altså, ikke hjemmelaget :))Skissedilla # 202

2013-03-24T05:35:33.933-07:00

Det er en evighet siden sist jeg var med på Skissedilla. Noe som er synd, for jeg liker veldig godt å scrappe etter skisser. Så jeg skal forsøke å bli flinkere til å rekke fristen, for det er ofte der problemet ligger. Scrappelysten har vært litt laber i det siste (ehem, det siste året...), så jeg bruker ofte lengre tid på LO'ene.


Dette herlige bildet har jeg vist frem før, av min venninne, datteren hennes og datteren min, springende bortover kantsteinen. Jeg liker bildet veldig godt! Og bildet var perfekt til å symbolisere foreldrerollen. Teksten på LO'en er som følger:

"Alltid et skritt bak..
Foreldres oppgave er å gi barna rom til å oppdage verden, og gjøre egne erfaringer.
Som foreldre kan vi ikke styre retningen, men vi kan alltid være der om dere skulle trenge det."*Detaljbilde*
Bildet på Pebblesen er fra Dawn Inskip design.

Og her er ukens skisse.Earth hour

2013-03-23T14:52:25.088-07:00

I kveld var det Earth hour, en time der alle slukker lysene for miljøet. Først og fremst er det en symbolsk handling der meningen er å øke bevisstheten på miljøet og utfordringene jorden står overfor. Og det er noe verden trenger! Vi er dessverre alt for flinke til å lukke øynene for ubehagelige problemer, og klimaendringene er for alvorlige til å la være å bry seg om.


For meg personlig er Earth hour en fin tradisjon, som vi er med på hvert år. Det er for en viktig sak, som vi vil sette fokus på. Og koselig er det også, med masse tente stearinlys. På vedovnen min står tre lysholdere, som alle har affeksjonsverdi. Det høyeste glasset fikk jeg av bestefaren min, det andre har ei god venninne malt til meg, og det fremste har datteren min lagd i barnehagen Bursdagskort med sommerfugler

2013-03-21T01:10:49.192-07:00

Kanskje jeg skal vise frem bursdagskortet jeg lagde til datteren min. Det var både bursdagskort og en del av gaven, for gaven var hull i ørene, og det er jo ikke det letteste å pakke inn. Så bak på kortet skrev jeg at hun skulle få hull i ørene - Selv om hun nok hadde forstått det uansett, for jeg kjøpte ett par øredobber til henne også. Både bursdagskortet og gaven ble godt mottatt


Bursdagskortet ble et fargerikt kort med sommerfugler. Pyntet med blomster, både papirblomster og metallblomster. De minste rosene i sølv er laget av metall. Liker de veldig godt, for de gir gjerne det lille ekstra til prosjektene.

Travle mars...

2013-03-19T03:52:18.830-07:00

Tida flyr avgårde, og jeg henger visst ikke helt med. Men prosjektet går sin gang, og her er de neste bildene. Mars er en travel måned, med bursdagsfeiring og påsken rett rundt hjørnet. I år har også en del andre ting falt på denne måneden. Heldigvis er det koselige ting 


En mørk og stormfull aften.... Her var det virkelig vinterstemning ute, med vinden som ulte og tett snøbyger. Trolsk og vakkert! Mars er ikke vårmåned her i nord, det skal være sikkert!


Prosjekt kakebaking.. Dagen før snuppas bursdag, og hun ønsket seg bamsekake. Så da ble det selvsagt det


Gaveåpning før bursdagsselskapet. Her åpner hun gaven fra meg, som var hull i ørene. Hele jenta var et stort glis når hun fant det ut, det har vært et stort ønske for henne det siste året.


Og ikke før var bursdagsselskapet over, så var det klart for overnattingstur for trinnet til Natalie. Her er jentene kommet seg i soveposene, men mye hvisking og tisking gjenstår så klart.Fotoprosjekt for mars ♥

2013-03-14T12:17:25.136-07:00

Jeg hadde et lite fotoprosjekt i august, der jeg tok et bilde hver dag. Og dette likte jeg veldig godt, så jeg har bestemt meg for å ha et fotoprosjekt nå i mars også. Et bilde hver dag som på en eller annen måte symboliserer den dagen. Her er de første fem bildene


Jeg har en utrolig kreativ datter, hun kan lage de utroligste ting av pappesker og de tingene hun har til rådighet. Her har hun laget køyeseng og trapp til bamsen sin.


Jeg var en tur innom bruktmarkedet i byen som er første helg hver måned. Og det var lurt! Jeg fant spake til Wii'en, vi manglet akkurat en spake. 10 kr for en spake verd 500 kr må vel kalles et bra kjøp. Og så knallrosa da, jeg har bare sett svarte og hvite i butikkene.


Denne skjønne lappen jeg fikk av snuppa må jo bare foreviges! 


Nå er jeg jo på stadig leting etter meg selv, men her er målet!


Bare noen dager igjen til snuppa fyller 8 år, og da må mor selvsagt lage bursdagskort! Så det er kveldens prosjekt.Mor & datter

2013-03-06T02:26:52.225-08:00

Da har jeg forsøkt meg på en LO i C&S stil. Jeg fikk plutselig så lyst til å scrappe i Clean & simple. Et bilde av meg og snuppa på nyttårsaften i 2009. Mye bling på LO'en som ikke kommer så godt frem på bildet, det glitrer i både pynt og bokstaver. Mønsterpapir fra Making memories.


[Trykk på bildet for å se det i større versjon]


Et nydelig stempel fra Wenche og Katrine. Fremhevet med et lite hjerte.
Et enkelt lite ord som virkelig illustrerer bildet 


Et av mine favorittstempler, et snøfnuggstempel fra Panduro. Det har jeg brukt mye. Pyntet med bling selvsagt.Årets bursdagsinvitasjon

2013-02-28T01:58:16.191-08:00

I neste uke fyller jenta mi 8 år, noe som selvsagt skal feires stort. I år blir det feiring på lekeland (noe som er en naturlig løsning ettersom vi ikke har plass til 18 jenter hjemme...). Bursdagsinvitasjonene er laget i photoshop, til stor glede for bursdagsjenta. Hun setter stor pris på personlige invitasjoner. Slike invitasjoner lagde jeg når hun ble 5 år og 6 år også. I fjor flyttet vi rett etter bursdagen hennes, så da ble det ikke tid til det. Så da ble gleden desto større når hun fikk det i år.


(Credit: Greymouse Manor Winter Ball - Lorie Davison
Alice au Pays des merveilles - Bee
Pixie far away - Ellie Lash
Kiss me, Sweetheart Alpha - Ellie Lash)Februar ♥

2013-02-25T03:16:15.321-08:00

Nå er snart februar over, og jeg kan ikke begripe hvor tiden blir av! Var det ikke nettopp vi begynte på 2013? Dagene er fylt med hverdagsaktiviteter, og vi har kost oss med vinter og snø den første perioden av året. Det ser ut som det er over nå, for ute tiner snøen i rekordfart nå. Det er flom i store deler av Troms faktisk. Forhåpentligvis kommer det frost igjen snart, for det er alt for tidlig for den slags vær. Denne uken er det vinterferie, og vi hadde håpet å dra på noen skiturer og aketurer. 


Som dere ser av bildene har vi blant annet laget fuglemat til sultne småfugler, dekorert rommet til Natalie, og ellers er vi hver uke med på skirenn her i Tromsø. I mars planlegger jeg et nytt lite fotoprosjekt. Lite scrappeaktiviteter nå, så da fokuserer jeg mer på foto.

Ønsker alle en fin vinterferie