Subscribe: Snuppa
http://snuppa-annebritt.blogspot.com/feeds/posts/default
Added By: Feedage Forager Feedage Grade B rated
Language: Norwegian
Tags:
bare  ble  dag  fin  godt  hadde  han  litt  med  meg  noe  noen    også    siden  skal    tur  var 
Rate this Feed
Rate this feedRate this feedRate this feedRate this feedRate this feed
Rate this feed 1 starRate this feed 2 starRate this feed 3 starRate this feed 4 starRate this feed 5 star

Comments (0)

Feed Details and Statistics Feed Statistics
Preview: Snuppa

Snuppa

Updated: 2016-09-14T15:54:12.874+02:00

 Himmelske gode havrekjeks!

2013-02-13T22:48:04.307+01:00

Tenk at det allerede er onsdag igjen - lillelørdag. Dagene går så altfor fort. 

I dag har det vært en tung dag med bankende hodepine fra jeg sto opp til nå i kveld, men endelig gikk den vekk og jeg tenkte jeg måtte gjøre noe gøy, så da ble det å bake. Bake på en onsdag? Ja hvorfor ikke. Det har jeg gjort i dag og det resulterte i supergode havrekjeks som anbefales på det varmeste. De er kjappe å lage og smaker helt himmelsk :)

De kan spises alene eller med brunost... eller syltetøy... eller det du måtte ønske å ha på de.

Og så er det jo sunt med havregryn... :)

Oppskriften fant jeg her 

Havrekjeks
3 dl havregryn
3/4 dl sukker
150 g mykt smør
1,5 dl hvetemel

 Ha ingrediensene i en kjøkkenmaskin eller bland de for hånd.


Legg spiseskje store kaker på bakepapir, trykk dem flate med skjeen.
Stek 10-15 minutter på 175*
Kakene skal bli litt brune i kantene.
Avkjøl på rist, oppbevar i tett boks.

Og nyt.....
Om du bruker store havregryn blir kakene veldig sprø og går lett i stykker. 
Jeg brukte små havregryn og fikk da "tettere" kjeks.
Smaken er uansett fantastisk!!

HA EN FIN ONSDAGSKVELD VIDERE!
DET SKAL JEG MED DEILIGE HAVREKJEKS :)
Nytt år - nye muligheter

2013-01-04T17:45:21.114+01:00

Og året begynner kjempebra. Jeg er godt fornøyd allerede, etter bare 3 dager vel å merke :) Men .. men.. det er uansett en start :) Jeg har både fått vært i aktivitet hver dag og jeg har spist sunt. Hva mer kan man gjøre?
1. januar var mannen og jeg på tur med Linus, en liten tur, for å få en rolig start på treningsperioden min. Bilen er en ny street art her på Hjellestad. Var litt stilig. Ellers gikk turen bare rundt i nabolaget vårt.


Jeg kom meg over dørstokkmila (har ikke vært på treningsstudio siden i sommer) på onsdag og tok en tur på treningssenteret. Det var utrolig deilig å være i gang. Selv om jeg hadde gangsperr dagen derpå. Men det er vel sånn det skal være? ;)
Harde bud, men det var virkelig deilig :)

Torsdag gikk vi tur i Arboretet - Botanisk Hage. Det ble en minitur, for jeg hadde ganske gangsperr etter gårsdagens treningsstudio tur. Men deilig allikevel å få løst litt opp med en tur.

Og i dag gikk turen igjen til Botanisk Hage. Her er bilde tatt først i en vannpytt og så rett på treet. Synes det ble ganske stilig :)

Så er det helg allerede. Ha en super helg og slapp av.
Det skal jeg gjøre - innimellom treningsøktene :)

GOD HELG!

Godt Nyttår!

2013-01-02T21:25:45.617+01:00

Først vil jeg ønske alle et Godt Nyttår og velkommen inn i det nye året. Jeg ser jeg ikke har blogget siden september. Det er jo flaut. Mye har jo skjedd siden dess. Har vært i New York med familien noen dager. Og i romjulen var jeg på Geilo. Og jeg har strikket en god del julegaver, men.. men.. nok om det. Jeg skulle bare lage et lite innlegg for å ønske dere

Takk for det gamle
Og GODT NYTTÅR!

Og takk for alle hilsener og spor i 2012.Lunsjbesøk og pai :)

2012-09-13T15:35:24.198+02:00

I dag har jeg hatt besøk av en venninne. Hun skulle komme til lunsj, så da var spørsmålet hva jeg skulle lage. Tenkte først jeg skulle ha kyllingsalat, som alltid er godt, men hadde lyst å ha noe annet. Så lå hodet i bløt og søkte litt på nettet. Da kom jeg over denne fantastiske paien. Smakte knallgodt. Og venninne min sa hun trodde dette var den beste paien hun hadde smakt. Så da vil jeg gjerne dele oppskriften med dere. Oppskriften fant jeg her.Deler den her jeg, så slipper dere lete den opp :)OSTEPAI MED SALAT 1 Nå paibunn eller Maizena sinFyll:3 egg3 dl. lettmelk200 gr. revet Jarlsberg ost1/2 ts. salt1/2 ts. nykvernet pepperSalat:2 dl. blandede salatblader (jeg brukte bare ruccola)12 cherrytomater (jeg brukte litt ekstra)1 avocado1 vårløk (jeg brukte 2, siden de var veldig små)ca. 8 skiver spekeskinkeDressing:1ss olivenolje1 ss vann1 ss balsamicoeddik Bruk en paiform størrelse 24-26 cm. 1. Rull ut deigen og dekk former. Prikk med gaffel.Det er ikke nødvendig å forsteke bunnen står det i oppskriften, men jeg anbefaler 5 min forsteking.2. Fyll: Visp sammen egg, melk, ost, salt og pepper.Hell fyllet i pai skallet.Stek paien 200 grader, 25-30 min (litt avhengig om du har forstekt bunnen)3. Dressing: Bland ingrediensene til dressingen, smak til med salt og pepper.4. Salat: Grovstrimle salaten, og strø den over den ferdigstekte paien (avkjøl litt først)Legg tomater (delt i to), snittet vårløk og avocado i strimler oppå. Drypp dressing over.Dander skinkeskivene på rett før servering. Lykke til. Det smakte kjempegodt :)VEL, DET ER SNART HELG :) ØNSKER DERE EN FIN TORSDAG! [...]Skal det være en Squash?

2012-09-11T16:58:02.627+02:00

Føler jeg er blitt skikkelig turmenneske den siste måneden. Eller skikkelig var kanskje å ta litt hardt i.... Fikk et lite push av en venninne, der vi er en gjeng som skulle gå tur / trene hver dag i hele august. Det gikk over all forventning og nå fortsetter det også ;) Vel, har vel egentlig ikke noen unskyldning for ikke å gå tur - jeg har jo hund. Men det er ikke alltid like lett å komme seg ut både pga vær, vind og stive ledd, men foreløpig går det som en lek.Vi (min mann, hunden og jeg) pleier å gå i Botanisk Hage som ligger bare 5 min kjøretur fra her vi bor. Akkurat fin rundtur som vi bruker 1/2 time på. Ikke store turen, men det holder fint. Her hin dagen tillot vi oss å ta en Squash. Eller dvs, den lå på bakken, så vi reddet den fra døden og alle sneglene. Den hadde knekt av fra festet sitt. Da vi kom hjem var spørsmålet, hva skal vi bruke squashen til mon tro? Søkte litt på nettet og fant en god oppskrift som vi prøvde ut, med litt modifikasjoner. Det kan absolutt anbefales, og jeg vil gjerne dele den med dere. Squashgrateng med kjøttdeig. 500 gram kjøttdeig1 løk1 paprika1 boks mais1 fedd hvitløk1 boks (ca. 3 dl) hakkede tomater1,5 dl fløtesalt & pepper Ost Sett ovnen på 200 grader.Skjær squashen i skiver, dryss salt over, og la dem renne av seg i et dørslag.Hakk hvitløk, paprika og løk. Stek kjøttdeig, hvitløk, paprika og løk i en stekepanne. Tilsett tomater, og fløte. Kok opp og smak til med salt og pepper. Tilsett mais helt på slutten.La koke i ca. 10 minutter. Fordel kjøttsaus og squash i en smurt form. Strø over ost. Gratiner i en halvtime.Serveres gjerne med en salat til og/eller brød. Håper det faller i smak - det gjorde det her i huset.Ha en fin fin tirsdag. [...]Tjo hei

2012-09-10T19:47:59.591+02:00

Mye skjer på kort tid, eller det har vel egentlig ikke skjedd så mye, men jeg har blitt bitt av en hund og det var ikke noe vennlig bitt akkurat. Jeg gikk på tur med hunden. På en p plass like ved sto en dame med 4 Jack Russell hunder. Hun skulle akkurat til å ta hundene i bilen. Den ene hadde hun bundet i tilhengerfestet, ikke så lurt nei.... Hundeeieren hørte ikke at jeg kom og plutselig kom en av hundene bort til oss og skulle hilse på Linus. Det måtte han jo få lov til... og plutselig var de i full slåss kamp. Dumme meg, man tenker ikke klart i slike situasjoner, bøyde meg ned for å redde min lille søte hund... og da var det gjort. Den andre hunden likte ikke det, så han bet meg i hånden. Han hadde sikkert til hensikt å spise Linus til middag ;). Hundeeier kom løpende til, men da var jo allerede skaden skjedd... Vel, hun kjørte meg til legevakten og jeg måtte sy 7 sting.
Her er såret mitt. Ikke akkurat vakkert.


I tillegg ble Spania turen min spolert. Jeg skulle reise dit på lørdag som var. Hadde fått en gratis tur fordi jeg skulle jobbe noen dager, og fikk være der 1 uke mot at jeg betalte 600,-. Tenk, bare så lite for en syden tur, og så ble det ikke noe av pga infeksjon i såret. Hmrf... :(

Slik så det ut etter at det var sydd igjen, meget bedre.
Nei, nå får jeg slutte av med et finere bilde :) Med dette bildet vil jeg ønske dere en 
RIKTIG GOD MANDAGUt på tur - aldri sur.

2012-08-01T20:17:24.306+02:00

Kanskje på tide at det skjer en liten oppdatering her i bloggen. Og at det ikke lenger står God Påske, som begynner å bli en stund siden... faktisk 4 mnd siden siste innlegg. 

Vel, nå har jeg en grunn til å skrive her i bloggen. For jeg har vært på tur. Eller dvs, det har jeg jo vært før også, men nå skal jeg prøve å trene hver dag, med start fra i dag - 1 august. Så i hele august skal jeg gå en tur som varer 30 min ++, eller jeg skal trene. Altså aktivitet i hele august. Det skal bli deilig og får håpe at jeg klarer det. I dag gikk jeg i nærområdet, bare 34 min, som tilsvarte 1.37 km. Men det er jo en begynnelse :) 

Jeg har også meldt meg på BT sprek sin challenge. Der skal jeg gå i hvert fall 15 av 21 turer, men håper jo at jeg kan gå 21 siden jeg skal gå tur hver dag i august :) Meld deg på challengen også da vel. Du finner den her: Challenge BT Sprek .

Her er dagens bilder av dagens tur.
Ha en fin fin uke videre.GOD PÅSKE

2012-03-31T16:23:41.160+02:00

Da er vi kommet til Palmehelgen og påsken står for tur. Jeg gleder meg til litt hytte- og familiekos. Tenker det er flere enn meg som gleder seg til noen dager påskefri - bare kos og bare gjøre det vi har lyst til :)

Disse to luringene kjøpte jeg på en julemesse for mange år siden og de står alltid fremme, ikke noe jeg bare tar frem til påske, men det er jo litt påske over de. Det er jo haner :)

Jeg har strikket et par sokker til meg selv. De er stikket i Du store Alpakka sitt Sterk garn. Utrolig god garn å strikke med. På bråtet har jeg først strikket 2 rett og 2 vrang i 4 cm. Deretter har jeg strikket 2 runder med rett, 2 runder med 2 rett og 2 vrang. Synes det ble fint mønster.
Hælen har jeg strikket helt annerledes enn jeg pleier. Jeg strikker jo så løst, så derfor fant jeg en oppskrift på hæl uten å plukke opp masker etterpå. Synes selvfølgelig de andre hælene er finere, men denne ble helt grei den også. Her kan dere finne oppskriften om noen ønsker å strikke hæl litt annerledes. Og her er bilde av sokkene.


Jeg vender nesen mot hytten vår på Oppheim på torsdag og krysser fingrene for sol og fint vær, men Vestlandet er Vestlandet, så det spørs vel om det holder... ;)

Med dette bildet vil jeg få ØNSKE ALLE EN SUPER PÅSKE - kos dere masse - det skal jeg!!!!
Turist i Fana

2012-01-29T17:06:48.382+01:00

Vi bor bare 15 min kjøring fra Fana Kulturpark - allikevel har vi ikke vært der særlig mye. Så i dag, på denne nydelige søndagen, gikk turen til Fana Kulturpark. De har brukt mange år på å lage parken. Det første vi møter er noen flotte benker. Videre innover er det en bro, et fint fossefall og et amfi. Stedet er en gammel prestegård.  Ved 850 års jubileet til Fana Kirke i 2003 var Kong Harald her for å markere jubileet. Samtidig åpnet han broen over Fanaelven, kalt "Kongebrua" som binder sammen nord og sørsiden av Kulturparken. Den er bygget av Bjarne Instanes til minne for sin sønn Dag som døde av kreft. Denne broen er Bjarnes minste prosjekt, men eneste som har blitt åpnet av en konge. Veldig flott bro.Her er Fana Kirke i bakgrunnen av fossen. Det lå isdråper på grenene som lå i Fanaelven. Her kommer noen bilder. I elven var det også en grein som lå med istapper. Det var ganske stilig.Det var midt på dagen, allikevel ble det litt trolsk steming av disse trærne med sånne spesielle greiner. Linus var også med på tur og han snuste rundt og koste seg som vanlig. Fana Kulturpark kan absolutt anbefales :)Ønsker dere en fin fin søndag og en fin fin uke :)[...]Oppsummering av julen 2011 og GODT NYTTÅR.

2012-01-28T14:29:24.423+01:00

I dag på årets siste dag må jeg nesten oppdatere bloggen min. Og siden det er så lenge siden sist, tenkte jeg å ta hele julen og nyttårshilsen i ett innlegg.

Kan jo begynne med å fortelle at jeg hadde juleverksted for tanteungene mine og da laget vi bl.a. hjerter av lufttørkende leire. Det kan absolutt anbefales. Den skulle tørke i 24 timer, men jeg lot den stå i 2 dager. Vi kjevlet leiren, la oppå en hekleduk for å få mønster og stanset ut hjerter av pepperkakeformer. Deretter kunne vi male hjertene og henge de på juletreet. De to øverste bildene viser prosessen.
De to nederste bildene er julegaver til venninner.

(image)
Linus koste seg med julegaver han også. Og pepperkakehuset må være med hvert år. Det pynter alltid pianoet og er blitt en tradisjon siden jeg var liten. Det er viktig å opprettholde tradisjoner.

På julaften var vi samlet med min familie. Min nevø Nikolas er nå snart 3 år og det var kjekt å se hvordan han koste seg både med å gi gaver og pakke opp gaver.
(image)

Vel, da vil jeg få ønske alle mine venner og ellers de som titter innom bloggen min

TAKK FOR DET GAMLE OG ET RIKTIG GODT NYTTÅR. HÅPER 2012 BLIR ET GODT ÅR FOR ALLE.Eplemuffins med rømme

2011-11-27T00:32:40.390+01:00

I morgen skal vi i dåp til min nevø og hans samboer. De fikk en jente for ca 4.5 mnd siden. Jeg skal være fadder, så nå må jeg stryke bunadsskjorten min så jeg er klar i morgen tidlig :)

Vi kunne gjerne lage en kake om vi ville, så jeg bestemte meg for å lage noe nytt. Eplemuffins med rømme. Det skal gjentaes en annen gang også, for det smakte nydelig. Er nok best varm og kanskje med litt krem til, men denne gang er de kald.

Jeg deler gjerne oppskriften for den fant jeg på denne siden.


EPLEMUFFINS med rømme
ca. 18 stk med muffinsform, ca. 30 stk uten.
Du trenger:

2 egg
3 dl sukker
3 dl lettrømme (eventuelt rømmekolle for å gjøre muffinsene litt mer sunne)
2 ts bakepulver
3,5 dl hvetemel
Topping:
2 epler
Perlesukker
Kanel
Slik gjør du:
  • Pisk egg og sukker sammen med stålvisp. Du trenger ikke piske til eggedosis. Rør inn rømme. Rør så inn bakepulver og mel. That’s it! Røren blir noe tynn, men sånn skal den være.
  • Fyll muffinsformer ca. halvfulle, bruk gjerne muffinsbrett — da holder de formen bedre og du kan ha litt mer røre i.
  • Skrell epler og del de i biter på ca. 1,5 x 1,5 cm, og stikk de lett ned i hver muffins. Strø over kanel og perlesukker.
  • Stekes på rist midt i ovnen på 180 °C i ca. 20 minutter (ca. 25 minutter hvis du har fylt de mer enn halvfulle).
Så raske og enkle at jeg klarte det uten problem, de ble faktisk vellykket :)

Ha en fin helg videre.Bryllup

2011-09-27T15:45:57.184+02:00

Så er bryllupet til min bror overstått. Det var et nydelig bryllup med mange gjester. De giftet seg i Domkirken og selve festen ble holdt i Galleri Nygaten. Maten besto av 4 retter. Til forrett hadde vi Taskekrabbe med Aspargesmousse og Sitronkrem, til mellomrett hadde vi Breiflabb med Smørdampet Asparges og Gressløkveloule, til hovedrett hadde vi Langtidsstekt Kalvecoulotte (som smeltet på tungen) med Trøffelsaus og Selleripure og til dessert var det Bryllupskake og Kaffe avec. Det var nydelig godt. Brudeparet reiste på bryllupsreise til Maldivene om søndagen. Hadde ikke vært meg i mot det :)

Her er bilde av meg før bryllupet.   
Jeg laget bryllupskort både for mine foreldre, min søster og til oss selv. Her er kortene. De to øverste kortene har stempel fra Bildmålarne. Tusen takk for lånet av hjertekant puncher Anne Marit.
 Jeg ønsker dere alle en super uke. Jeg har ikke noe spesielt på plakaten denne uke, annet enn å slappe av og nyte livet. Så mitt motto er:  

 NYT LIVET - DET ER SNART HELG :)Litt håndarbeid

2011-09-18T21:03:16.049+02:00

Det er visst på tide at jeg oppdaterer bloggen min her :) Tiden går alltid alt for fort. Vi er allerede inni høst månedene. Kan ikke skryte av å ha hatt noe fin sommer, men høsten er vakker og koselig. Flotte farger ute og koselig med levende lys inne. Og bare 3 mnd og 1 uke igjen til jul. Huff... som jeg sa; tiden går for fort.

I helgen har jeg vært på Lupus konferanse i Oslo. Reiste innover på fredag, da hadde vi styremøte. Lørdag var det konferanse med mange interessante foredragsholdere. Og så overnattet jeg hos en venninne fra lørdag til søndag. En super helg.

Siden sist har jeg drevet med litt håndarbeid også. Jeg skal i bryllup på lørdag og siden jeg skal ha på meg en stroppekjole, måtte jeg hekle meg et svart festsjal. Har heklet med englemasker, så enkelt og i tillegg gikk det så fort. Brukte Sandnes sitt Kitten Mohair garn. Og oppskrift fra Drops.


En venninne av meg fikk en gutt for noen uker siden, så da tenkte jeg det var koselig å gi et vognteppe til henne. Det er heklet i Drops sitt Eskimo garn. Om du har lyst å prøve deg kan du finne oppskrift her.
Og teppet mitt ble slik.
Ønsker dere en fin fin søndagskveld og så kan jeg liksågodt ønske dere en fin uke også, for regner ikke med at jeg får skrevet noe denne uken. Jeg er jo ikke så veldig kjapp :)Så utrolig trist....

2011-07-23T17:57:57.199+02:00

Inntil klokken 15:26 i går var Norge en fredelig avkrok av verden. Den tiden er nå dessverre over. Sorg og sjokk preger Norge i dag.

Tankene mine går til de som har mistet sine kjære.Mine "nye" lysestaker

2011-07-04T12:00:17.485+02:00

Å være kreativ er kjekt :) Det har jeg vært :)

Var på loppemarked her tidligere i vår og kjøpte noen messing lysestaker. Fikk tips om at de kunne males hvite, så hvorfor ikke prøve det ut :)

Nå skulle jeg selvfølgelig tatt bilde før og nå, men det glemte jeg helt. Vel, alle vet jo hvordan messing lysestaker ser ut; her er i hvert fall det ferdige resultatet. Synes de ble fine jeg. Selv om jeg ser at malingen gjerne skulle vært matt istedenfor blank, men det får jeg tenke på neste gang.

Har forresten sprayet de med hvit maling fra Europris :) og slik ble resultatet.

Kurs til Reuma Sol - Spania

2011-06-24T00:06:55.004+02:00

Har hatt en deilig uke på kurs til Spania - Alicante - Alfaz del Pi. Storkoste meg fra ende til annen. Så mange kjekke folk, godt kurs opplegg og også tid for ferie, fritid og opplevelser. Lenge siden jeg har tatt så mange bilder på tur. har laget til et lite bildegalleri. Vi var et reisefølge på ca 24 stk. Da vi ankom Alicante ble vi hentet av personell fra Reuma Sol (senter for behandlingsreiser for folk med reumatisme). På bussen sto dette skiltet. Ganske morsomt :) Dette er en del av Reuma Sol senteret. Det nederste bildet viser leiligheten vår til venstre. Bassengområdet var fantastisk og hadde 34 grader, så nydelig å løse opp stive muskler og ledd tidlig på morgenen. Her er noen bilder fra stranden i Albir. Vi hadde også en tur til gamlebyen i Altea. Den ligger rett ved Albir, byene går på en måte i ett. Gamlebyen ligger oppå en liten fjelltopp. Gatene er trange og husene er hvite og pene. En nydelig by! Vi spiste på Casa Vital, en restaurant eid av Åge Folkestad. Vi var også på kirkeplassen i Altea. Det er vanskelig å beskrive hvor vakker og stemningsfull selve kirken er. Den må bare oppleves. Vi fikk også oppleve en vintur til Parcent i Valle del Pop-dalen. Vi besøkte en koselig familiedrevet bodega og fikk smake på 5 forskjellige viner med guide. Etter vinbesøket kunne vi kjøpe vin med oss hjem. Jeg kjøpte en god dessertvin og en champagne. Etterpå spiste vi på en typisk spansk restaurant, der vi fikk enda mer rødvin :) Vi avsluttet med å kjøre en flott tur over fjellet. En dag reiste vi til den gamle maurerbyen Guadalest. Guadalest ligger i fjellene omtrent 25 km. fra Benidorm, og har mauriske røtter tilbake til ca. år 1000. Det opprinnelige Castell de Guadalest ble bygget av maurere i det 11 år-hundrede, for så å bli overtatt av kristne på 1300-tallet. Det er lite igjen av den opprinnelige borgen, den ble ødelagt av to jordskjelv i 1644. Du ser bare noen rester av den. Til gjengjeld er det en spektakulær utsikt over Guadalest-dalen der oppe fra. Det er betagende vakkert hvor enn du snur deg. Stedet er definitivt et sted du må dra om du er i Alicante-regionen.I Guadalest er det flere museum og der er også en flott kirke som er verdt et besøk. Jeg fikk dessverre ikke gått på noe museum for målet mitt var å komme opp på toppen så jeg kunne nyte utsikten og ta bilder. Det var ca 100 m oppover, stort sett trapper; tungt, men det gikk greit med god hjelp fra noen i reisefølget :) Dette skiltet sto på toppen av "fjellet". Noen av de andre jeg reiste sammen med hadde gått en tur til Fyret utenfor Albir (el Faro) en kveld og dit hadde jeg også lyst å gå. Turløypen ligger i enden av Albirbukta, med resteplasser og fin utsikt til Albir. De ville heldigvis gå turen en gang til :) Ble dessverre for sent til at vi kunne gå til fyret, men fikk en flott tur med nydelig utsikt. Bildereportasjen taler sitt eget språk. Forøvrig en av de mest besøkte beskyttede naturparker i Spania. Har fått oppleve masse. Ble også en del kurs. Kom hjem med masse gode minner og opplevelser.[...]Konfirmasjonskort

2011-05-19T11:51:58.104+02:00

Nå er det lenge siden jeg har laget noen kort. Heldigvis fikk jeg en forespørsel av en venninne som ønsket et gutte konfirmasjonskort. Alltid mye vanskeligere å lage gutte kort synes jeg, men mottager ble veldig fornøyd, så da er det jo greit :)

Dette kortet er med i utfordringen til Kreativ Hobby.


Papirene jeg har brukt er bl.a. fra Bo Bunny og Til Konfirmanten er fra Kreativ Hobby. Kriteriet for å være med i konkurransen var at det skulle være brukt et stempel fra de.

HA EN SUPER TORSDAG.GRATULERER MED DAGEN.

2011-05-17T20:52:46.172+02:00

Vi har hatt en strålende 17 mai. Sto opp tidlig for å lage til 17 mai frokost. Gjestene (Stig sin familie) kom kl 11 og var vel fornøyd med det flotte koldtbordet Stig hadde laget til. Bilde glemte jeg helt å ta, men nå blir det i hvert fall kommentert ;) Vi spiste spekeskinke, fenalår, laks, eggerøre, jordbær, diverse oster, sild og egg, rømmegrøt, røkt sommerskinke og potetsalat. Så nydelig :)

Deretter gikk jeg i besøk til min familie med akkurat den samme maten ;) Stig var hjemme med Linus, som nå er mye bedre heldigvis.

Da jeg kom hjem regnet det mye og samtidig tittet solen frem, så da fikk vi en fin regnbue.

Bildene viser min nevø Nikolas, min søster og meg - og til slutt regnbuen.Ha en super dag videre og Gratulerer med dagen alle sammen.Det er vår i luften

2011-05-05T11:00:07.925+02:00

Dagene blir lysere, været blir finere - det er vår :) En sånn deilig følelse!

Legger ved dikt av Bjørnstjerne Bjørnson som jeg synes er nydelig og passer så godt til våren :)
Jeg giver mit Digt til Vaaren,
skjøndt endnu den ej er baaren,
jeg giver mit Digt til Vaaren
som Længsler til Længsler lagt.
Saa slutter de to en Pagt —-:
at lokke paa Sol med Liste,
saa Vinteren Nød maa friste,
at slippe et Kor af Bække,
saa Sangen ham maa forskrække,
at jage ham ud af Luften
med idelig Blomsterduften, —-
jeg giver mit Digt til Vaaren!

En av de nydelige soldagene vi hadde her i Bergen var jeg i Aboretet. Her er en liten fotosession:

HA EN FIN VÅRDAG VIDERE :)Vidunderklutene

2011-05-03T13:06:54.262+02:00

Hvem hadde trodd at jeg skulle skrive et eget innlegg om vasking og rengjøring? Om Nilles vaskekluter? Føler meg nesten som superkvinne :) Noe jeg absolutt ikke er. Men disse kan absolutt anbefales. Disse klutene koster bare 49,- pr pakke og er helt fantastisk. Det er en pakke med 2 kluter; èn til vask og èn til tørk av vinduer og speil. Man bruker den gule kluten til vaskingen, bløter den i vann. Ingen såpe er nødvendig. Den blå kluten benytter man til å tørke av vinduet - og det er alt! Resultatet er fine og rene vinduer uten nalstriper eller skjolder. Enkelt og greit og anbefales på det varmeste :) Så løp og kjøp!Bølgeteppe

2011-04-11T13:13:47.060+02:00

I lang lang tid har jeg hatt lyst til å hekle et bølgeteppe slik som dette. Måtte bare finne en passende anledning, og endelig skulle det komme en jentebaby. Så da var det bare å sette igang å hekle et vognteppe. Jeg tok en tur til Marie forrige fredag så jeg kunne få gode instruksjoner. Jeg bruker heklekrok nr 8. Ganske tykk og uvant, men blir mye fortere ferdig :) Garnet jeg bruker heter Viking Naturgarn 100% ull. Og her er jeg i gang.
Min nevø hadde bursdag 30 mars og fylte 2 år. Tiden går så altfor fort. Da strikket jeg en stripete genser til han. Brukte Pickles sitt merino baby garn og det var så utrolig deilig strikke med. Både nevøen og mammaen ble storfornøyd.
Ute er det deilig vårvær. Så kjekt at våren er på vei.

Ha en super vårdag!Dagens bilder

2011-03-22T16:01:40.990+01:00

Bloggingen går det svært dårlig med ser jeg. Har ikke kikket så mye her inne og da jeg så innlegget med "Godt Nyttår" var det på tide å skrive noe nytt :) Tragisk.... ja ja. Mye har skjedd siden Nyttår, men jeg velger å skrive om nåtiden.

I dag har min kjære, Linus og jeg vært på tur i Botanisk Hage i Arboretet. Deilig vårfølelse og hele 8 grader. Forbrente noen kcal også :) selv om det ikke var noe racer tempo.
Her er et bilde av Linus. Han er nå 7,5 mnd. Han har vokst mye siden vi fikk han. Er han ikke skjønn?

Disse leggvarmerne strikket jeg til min niese til bursdagen hennes. De ble veldig godt mottatt. Hun er 8 år og virkelig strålte da hun fikk de. Og sa så fint: "det er så kjekt når noen strikker noe til meg. Det ønsker jeg meg oftere". Så frister absolutt til gjentagelse. De er strikket i Drops Karisma.
(image)
I det siste har jeg også fått laget noen kort på bestilling.


Ha en super dag videre. Det skal jeg ha. Så håper jeg det ikke blir så lenge til vi sees igjen :)GODT NYTTÅR!

2011-01-02T00:22:58.200+01:00

Sier som i overskriften; Godt Nyttår alle sammen.

Det ble dessverre ikke noe blogging siste dagen i fjoråret. Tenkte jeg kunne ta det første dagen i år istedenfor, men den gang ei, litt for sen, men allikevel - klarte det nesten :)

Siden jeg ikke fikk blogget julaften må jeg bare få vise dere et bilde av Linus. Det var stas på julaften med pakker til han også. Han koste seg virkelig. Artig å se han åpne gaver.

Vi har bare slappet av i romjulen og gjort ingenting, annet enn litt besøk. Nyttårsaften var stille og rolig hjemme med mine foreldre på besøk. Jeg tenker alltid at jeg skal ta bilde av fyrverkeriet, men siden det blåste full storm her, ble det dårlige bilder. Kunne ikke ta frem stativet pga vinden, men det ble da noe lignende.Og med dette vil jeg igjen få ønske dere et GODT NYTTÅR. Vi får håpe 2011 blir et godt år på alle områder, både når det gjelder helse, lykke og glede.1 søndag i advent

2010-11-28T21:38:43.505+01:00

Tiden går altfor fort. Jeg er ikke noen racer på blogging heller. Men nå fant jeg ut at det var på tide å blogge litt om hunden vi har fått. Vi har kjøpt en dverg dachs. Han ble født 3 august og heter Linus, oppkalt etter han som oppfant Linux, mannen sitt ønske :) Det er en virkelig hjerteknuser. Men gir oss også mye hodebry. Og ikke får vi gjort noe særlig heller. De sier det er 10 ganger mer arbeid enn med en unge, så da har vi litt å henge fingrene i.
Her kommer noen bilder av det nye familiemedlemmet.


I dag er det 1 søndag i advent. Og snart er det jul.

Ha en super søndag videre og en riktig god adventstid :) Det skal jeg i hvertfall.Snø i oktober

2010-10-21T12:02:11.605+02:00

I følge en eller annen spåmann skal dette bli den verste vinter på mange år. Vel, kan nok være noe rett i det når det allerede i går begynte å snø her i Bergen. I går kveld så det slik ut her utenfor:Det var jo egenltig litt koselig. Og inne tente vi stearinlys og følte det nærmet seg mot jul, kanskje litt tidlig. For å gjøre det ekstra koselig bakte jeg Lapper eller Sveler som det også heter. Dette er verdens beste Lapper, så tenkte jeg ville dele oppskriften med dere.LAPPER1 kopp sukker2 kopper kefir3 kopper hvetemel2 egg1 ts. natronlitt hornsaltNatron og hornsalt røres ut i kefirmelken. Alt blandes.Røren bør stå i 1/2 timeVi våknet til snø i dag igjen. Det var lavet ned her utenfor. Bilen har jeg nettopp børstet av, men den så slik ut. Trengte visst ikke måke den, for nå har det begynt å snø igjen. Akkurat nå når det var så fint med opplett. Måtte ta bilde av utsiken, ser virkelig koselig ut, kom også litt sol. Ja ja, det begynner vel å regne i morgen kjenner jeg Bergen rett. Men akkurat nå kan vi nyte snøen utenfor som daler ned. Og inne på hobby rommet mitt lager jeg julekort, men hører ikke på julemusikk. Synes kanskje det er litt tidlig :)Ha en super uke videre alle som titter innom! Og kos dere med eller uten snø![...]