Subscribe: Filippas hverdagsliv
http://filippashverdagsliv.blogspot.com/feeds/posts/default
Added By: Feedage Forager Feedage Grade B rated
Language: Norwegian
Tags:
alle  bare  denne  går  hadde  litt  man  med  meg  mye  noen    når  også  oss    skal    var  veldig 
Rate this Feed
Rate this feedRate this feedRate this feedRate this feedRate this feed
Rate this feed 1 starRate this feed 2 starRate this feed 3 starRate this feed 4 starRate this feed 5 star

Comments (0)

Feed Details and Statistics Feed Statistics
Preview: Filippas hverdagsliv

Filippas hverdagsliv

Updated: 2016-09-07T21:30:53.203-07:00

 Litt mer fra New York

2013-04-26T22:53:52.346-07:00

Her kommer det litt mer fra turen til New York. Vi bodde meget sentralt rett ved siden av Washington square park. Her er inngangen til parken. Vi gikk gjennom parken første dagen, det var ikke en veldig stor park, men det er en grønn lunge midt i byen. Parkene i New York er veldig godt organisert. Her er det egne steder for barn med lekeplass og for hunder.Disse områdene er gjæret inn. Det er også benker rundt fontenene og det er egen plass for sjakkspilling. Den ene ettermiddagen vi gikk forvi parken var det full aktivitet  med sjakkspilling.
 
 Når det er fire damer på tur blit det litt shopping, her er min fangst fra første dagen. Det ble mer med hjem enn dette, men det var nok denne dagen jeg handlet mest. Det er mye gaver her til alle de hjemme. Vi shoppet mest i Soho hvor det er et meget godt utvalg av butikker. Jeg fant også en garnbutikk som fikk besøk som dere ser, men det ble bare med et nøste garn. Jeg kjøpte flere korte strømpepinner i bambus. Disse er geniale å strikke med for du slipper at pinnene er for lange og går inni hverandre når man strikker.
 På lørdagen når vi brukte dagen i 5th Avenue så vi masse mennesker som gikk rundt med hodeputer, når vi gikk forbi Washington Square Park stod det masse politibilder der og en ambulanse, vi lurte fælt på hva som skjedde der inne. Vi spurte på hotellet og fikk høre at det var "pillow figth" i parken. Det var altså organisert putekrig. Vi så på vår vandring enda flere med puter og Hilde fikk to unge menn til å demonstrere putekrigen for oss. Dette var en morsom vinkling på fysisk aktivitet som vi sikkert kunne fått til her hjemme også.
Det var opplevelsesrike dager i New York og byen har så absolutt gitt mersmak, dette er et sted jeg ønsker meg tilbake til.Jentetur til New York

2013-04-12T10:28:43.615-07:00

Dagene flyr avgåde og intensjonen var at jeg skulle oppdatere bloggen oftere, men ikke alltid det går som man har planlagt. Forige uke satte fire damer seg på flyet til New York. Vi har spart i lang tid og endelig var dagen her. Vi hadde ikke planlagt så veldig mye, men vi skulle shoppe og oppleve var vi enige om.
 Her står vi på toppen av empire state building og nyter utsikten. Vi var der rett etter det hadde åpnet og det var et meget effektiv system for å få alle til toppen. På toppen var det en flott utsikt og vi fikk et inntrykk av hvor stor byen egentlig er. Det var masse mennesker og det var ikke enkelt å få tatt bilder for alle var ute i samme ærend.
 Til jul ga jeg damene som skulle reise sammen en Fun bag bok om New York som vi leste. Den fortalte om Max Brenner og hans sjokolade resturant, denne hadde vi et ønske om å besøke. Vi begynte å spørre litt, men ingen kunne fortelle oss hvor den lå, på hotellet fikk vi hjelp. Vi lette litt for vi skjønte ikke helt hvor den lå, men på vei over en gate så snudde vi oss og der lå den, så da ble det å gå mot strømmen. Det var et populært sted og vi måtte vente 40 minutter for å få et bord.
 Jeg valgte den øverste milkshaken i menyen på bildet over, og den var utrolig mektig.
 Her er bilde som ble tatt av oss på vei opp i empire state building.
Det har vært en flott tur, vi gikk mye rundt og fikk med oss veldig mye shopping. Det kommer et innlegg om shopping og andre opplevelser om ikke så lenge.Lenge siden sist

2013-03-02T22:52:17.783-08:00

Det er lang tid siden jeg har skrevet noe på bloggen. Grunnen til dette er at jeg først slet med å få lastet opp bilder, så reiste jeg bort i 4 uker og hadde ikke fokus på bloggen. Det har blitt produsert endel strikkeplagg, men ikke alle jeg har bilde av. På bildet under her er et par votter som jeg fant oppskriften på i Bladet bunad. Dette stammer fra en gammel vott og det var også en historie med. Historien heter: Konfirmanten som snøa ned og handler om ei jente som tidlig fikk mye ansvar for småsøken og for å kunne gå for presten måtte hun gå veldig langt. Det var også bildet av orginalvottene. Jeg likte mønstret godt og det er enkelt å memorere. Vottene er strikket på pinne 2,5 med Raumas finull.
 
 Jeg har også laget Marius genser til Frida, hun er veldig fornøyd. For at genseren ikke skulle klø valgte jeg å strikke den i Drops Merino exstra fine. Genseren ble veldig myk og fin og Frida bruker den masse. Den er strikket så stor at jeg håper den passer neste vinter også. Mønstret er fra Marius boken, og jeg har strikket damestr XS. Jeg har valgt vrangbord istede for perlestrikk også har jeg felt litt ekstra i halsen så den ikke skulle bli så vid som orginalen er.
 I januar reiste jeg fra familien til AiR på Rauland for opptrening. Dette er et helt fantastisk sted og de fire ukene som jeg trodde skulle bli lange gikk utrolig fort. Det var fire innholdsrike uker med mye læring for kropp og sinn. En fantastisk opplevelse, men også veldig slitsom. Vi så fantastiske soloppganger over fjellet og vi opplevde kulde og snø, men det var absolutt vinter på sitt beste.
Jeg har truffet fantastiske mennesker som har satt spor og som jeg tar med meg videre. Det er kyttet bånd som er kommet for å bli. Vi deler opplevelser som er vansklelige å forklare for andre, men som for oss har vært nyttige og gode. Oppholdet bød på forkjellige mennesker og mye latter og morro.

Nå er vi tilbake i hverdagen, men vi har med oss opplevelsene og felleskape,t og kan ta fram de gode opplevelsene når vi ønsker det.Velkommen 2013, nye utfordringer og muligheter

2013-01-13T12:46:41.348-08:00

Nå var det meningen at jeg skulle vise fram Marius genseren til Frida som jeg har fått ferdig, men her sammarbeider vist ikke bloggen så jeg får ikke lastet opp bilder.

Her blir det produsert litt strikk selv om jeg ikke alltid får lagt ut bilder i bloggen av det jeg lager. Jeg er nok flinkere til å legge ut på facebook og Instagram.

Nå er det bare et par dager til jeg setter kursen mot Rauland og fire uker borte fra familie og venner. Jeg skal trene både kropp og hodet og finne igjen overskudd og glede. Jeg er veldig delt i forhold til å reise, jeg gleder meg, men samtidig så tenker jeg mye på hvordan de hjemme skal ha det når jeg blir borte så lenge. Jeg vet at de kommer til å klare seg helt fint, men samtidig er ikke jeg her og kan ha oversikten. Det blir sikkert veldig bra, selv om savnet nok kommer til å melde seg hos meg og dem. Nå er det ikke sånn at jeg ikke skal se de i det hele tatt på 4 uker, men vi får nok bare til å møtes en av helgene jeg er borte.

Hvis overskuddet er der i løpet av oppholdet så kan det hende at jeg får oppdatert bloggen, men det tørr jeg ikke love. Jeg ser fram til flott natur og flotte opplevelser i de fire ukene jeg skal være borte. Det er laget en plan for strikketøy som skal med til Rauland, lydbøker er lastet ned og lagt inn på Ipoden, jeg har en plan for hva jeg skal ha med av treningstøy, ski, spinningsko osv. Dette blir nok bra!Med ønske om en god jul

2012-12-23T22:31:29.740-08:00

Nå har julefreden senket seg her. Det å våkne i morges til julepyntet hus med alle julelukter var flott. Nå skal dagen nytes til samvær og tradisjonelle tv programmer før vi setter nesa mot Åros og julaften feiring, vi gleder oss. I natt har det kommet masse snø så juleidyllen er komplett. Det er noe eget med hvit jul, det er selve symbolet på ordentlig jul for meg.
I år har det flyttet inn noen flere Maileg nisser her hjemme, de er ikke de vanlige tøy nissene. Jeg syntes de var så søte så de måtte bare få lov til å bo hjemme hos oss. De er kjøpt hos Dorothea på Holmensentret, det er en butikk som har utrolig mye fint både interiør ting og klær.
 Jeg vil ønske alle en riktig god jul og håper alle får en flott julekveld, og noen fine juledager. Her er det program de første dagene. Disse dagene byr på masse god mat og hyggelig samvær. I en hektisk hverdag er det ikke alltid tid til å møtes, men i julen har vi både tid og anledning, det er så hyggelig.
Vi satser på noen flotte dager og håper snøen holder seg, så kan vi kanskje få tatt årets første skitur.

God jul

Advent, juleforbredelser, forventninger og stress

2012-12-15T21:33:07.138-08:00

Dagene er travle, men ikke for travle. Her har jeg bestemt meg for at adventstiden skal være en tid med ro og kos. Vi skal ikke løpe rundt og stesse med alle gjøremål. Her skal vi ta tiden tilbake og gjøre en ting av gangen. Er det noe vi ikke rekker, så ja vel da rakk vi ikke det. Jul blir det uansett. Jeg har brukt tid på å tenke gjennom hva er det som er viktig for meg/oss for at vi skal få den gode julefølelsen. Må det være sånn at forventingne til samfunnet rundt oss og media er det som skal bestemme om vi har en fin julehøytid? Må vi for å føle oss vellykkede gå fra selskap til selskap, for meg er svaret nei, for andre vil svaret være noe annet. Jeg har brukt tid på å finne ut av hva er det som er viktig å gjøre i advenstiden og hva kan vi droppe fordi ingen har noe glede av det. Jeg har funnet ut at det er jeg som lager de høyeste forventingene til meg selv, der er ikke så viktig for de andre i familien og hvorfor i alle dager skal jeg da bruke tid på det. Noen forbredelser har jeg bare kuttet ut fordi det for meg er mer stress enn kos. For meg er det viktig at vi gjør noe sammen og har gode opplevelser sammen. Frida og jeg var på juleverksted med Husflidslaget og fikk laget flere ting. Dette var noen hyggelige timer som Frida og jeg hadde sammen. Vi har også vært på teater og sett på Mormor og de 8 ungene. Forige helg hadde vi den faste bakedagen sammen med Johanne, Henrik og Ragnhild. Da baker barna pepperkaker og mammane kromkaker. Veldig hyggelige timer. Jeg har også fått tid til noen flotte turer. Det er så flott å gå ut tidlig før sola har kommet helt opp. Det å møte naturen når sola kommer opp gir et flott skue. Det har vært noen kalde dager, men det er bare å kle seg godt så er det fantastisk å være ute. Det er også veldig få som går tur på denne tiden, så man får nesten gå helt alene. Bildene over her er fra en av turene rundt Semsvannet, her pleier det å være mange som går tur, men kombinasjonen tidlig morgen og kulde gjør at du nesten ikke møter noen ute. Her er en av tingene Frida laget på juleverkstedet med Husflidslaget. En veldig blid engel som skal få pynte opp en blomst i jula. Her er det enda tidlig morgen, alle i huset sover bortsett fra meg, jeg har kaffe i koppen og nyter et stille hus. Snart skal dagen inneholde noen gjøremål som har vært utsatt en stund, men som vi nå skal få gjort unna, så kan resten av dagen brukes til kos og ikke minst håndball finalen i EM. Ha en flott 3. søndag i advent alle sammen.[...]Ferdig bunad og snart jul

2012-12-12T20:49:59.496-08:00

Da er Asker bunaden til Stig ferdig. Det vil si jeg må strikke litt mer på den siste strømpa. Men den er ferdig til julaften. Jeg er ganske fornøyd med å ha sydd en herrebunad. Nå er det bare å sy frakken som hører til. Til høsten skal neste bunad i produksjon, da er det Ola sin tur til å få bunad. Vi har valgt å ha linskjorte til Stig sin bunad, det er egentlig en enkeler skjorte med som man syr på kurset, men fordi jeg har linskjorte og denne er veldig mye gulere falt valget på linskjorte til Stig også.

Nå er det ikke mange dagene igjen før vi kan møte julehøytiden, vi gleder oss til rolige dager med tid til hyggelig samvær og dager uten for mange forpliktelser. Jeg er snart i mål med alle gaver, men lista over gjøremål er fortsatt lang, men ikke uoverkommerlig.
I dag kommer det venninner av Frida hit for å ha juleverksted. Det gleder jeg meg til, vi skal lage marsipankuler med sjokolade, dekorere glass og kopper og dekorere lys. Jeg tror det blir en veldig hyggelig ettermiddag. Julemarked og 1. søndag i advent

2012-12-01T22:29:24.897-08:00

I går tok vi turen til Norsk flokemuseeum på Bygdø for å starte på adventstiden. Det er så flott å gå der og kikke i alle salgsbodene og se på de julepyntede husene. Julekurven under her er veldig gammel. De har laget en utstilling med jul gjennom 1000 år. Jeg vet ikke helt hvor gammel denne kurven er, men fin er den.
 Bildet under her er tatt i perstegården som er fra Leikanger i Sogn. Her så man hvordan de som hadde status og penger feiret jul. Jeg likte så godt denne oppsatsen med misteltein. Se den flotte bollen den står i.
 Her er vi på Enerhaugen og ser hvordan de her feiret jul, her var plassen dårligre og de hadde ikke like mye overflod som i perstegården, men å pynte til jul og gjøre det koselig gjorde de. Jeg liker så godt lappeteppet som ligger på senga. Det passer så godt til interiøret i denne stua. Det er så fantastisk å kunne gå rundt og bare nyte synet av det julepyntede museet og få julestemmningen. Det å ta turen innom folkemuseet før jul kan anbefales på det varmeste.
 Frida liker seg også godt her, og en fast tradisjon er å kjøpe pepperkake på pinne. Disse er store og hun klarer ikke å spise opp en sånn, men det må til. Det var kjølig i går så vi kledde oss godt.
I dag er det første søndag i advent og jeg har hengt opp adventstjernen og funnet fram staken. Lilla duk på stuebordet er på plass og lysfatet har fått lilla kubbelys. Jeg skal selv til en venninne på kreativ dag. Jeg skal gjøre ferdig noen julegaver når jeg er der, så det blir ikke startet noen nye prosjekter i dag. Nå skal adventstiden nytes til hyggelig samvær og koselige førjulsaktiviteter.Advent og juleverksted

2012-11-24T23:26:25.579-08:00

I går var Frida og jeg på juleverksted i regi av Asker Husflidslaget. De hadde et helt bord fult av ideer og det var vanskelig å velge hva man ville lage. Dette var noen produktive timer hvor vi koste oss sammen. Det var noen hyggelige timer hvor man senker skuldrene og har kvalitetstid sammen. Dette er det godt mulig at vi gjentar til neste år. Frida fikk laget ganske mange ting og ville nok helst laget enda fler, men det er litt begrenset hvor mange ting på klarer å lage på 3,5 timer.Her ser dere noe av det hun har laget, det er litt flere ting også, men ikke alle tingene man kan avbilde nå i disse tider. Denne blide pepperkake damen er det første hun laget. Den tok litt tid fordi det skulle syst rundt hele.  En søt engel på pinne ble også til, denne står på en blomsterpinne og kan få pynte en juleblomst. En garnnisse måtte også få se dagens lys.Her var det godt med litt voksenhjelp når garnet skulle knytes sammen og hodet skulle på plass.  Nå nærmer vi oss adventstiden med stormskritt og jeg gjør som i fjor og bytter kalender med en venninne. Her er hennes gaver ferdig pakket inn, nå gjenstår det bare å møtes for å bytte kalender. Jeg kan absolutt anbefale å bytte pakkekalender med en venninnne! Det er så hyggelig med en liten pakke hver dag i desember. Her i huset er vi godt i gang med julegaveinnkjøpene. Jeg har fått kjøpt inn ganske mange gaver, og jeg gleder meg til å sette med ned å pakke dem inn. I år skal jeg forsøke å gjøre adventstiden og julehøytiden til en rolig begivenhet. Jeg skal ikke komme tilbake på jobb igjen og føle at jeg ikke har hatt ferie, det gjorde jeg i fjor og det var ingen god opplevelse. Jeg tror det er viktig at man tar seg tid til bare å være uten at det må skje noe hele tiden. Det skal legges inn dager hvor det ikke er noen planer for innholdet i dagen. Dager som inneholder samvær og hygge, og ikke andre forventinger enn at alle har det bra. Adventstiden er ofte så hektisk av sosiale og hyggelige ting at man da trenger noen helt rolige dager i etterkant. [...]Litt nytt har kommet av pinnene

2012-10-26T22:45:07.628-07:00

Det har kommet litt nytt av pinnene. I en hektisk hverdag er det utrolig deilig å kunne koble helt ut med litt strikking. Når jeg strikker får jeg bearbeidet alle sanseintrykkene fra dagen og tømt hodet for tanker. Jeg har funnet min måte å koble ut på, det er ikke sikkert dette fungerer for andre, men for meg er det en utmerket medtode.
Frida kom med et ønske om en Marius lue, da er ikke veien fra ønske til handling så lang her i huset, ihvertfall når det ikke er snakk om et stort plagg. Denne lua ble til forige søndag og Frida har siden brukt denne daglig. Det hvite du ser i vrangborden er innstrikket refleks. Det er strikket inn refleks i litt av det hvite mønstret også. Den lyser godt og det er en god måte å få barna til å syntes på i høstmørket.
 
 Denne halsen fikk jeg muntlig oppskrift på når jeg var på høstferie i Valdres. Den er strikket i Puno garn. Man legger helt enkelt opp 48 masker og strikker en firkant som når du syntes den er passe felles av og brettes. Så syr du sammen i hjørnene. Pynt med en knapp eller to og vips så har du en deilig og myk hals. Denne er også i daglig bruk nå. Jeg liker veldig godt den moten som er nå med ull, luer og halser. Det er ikke som når jeg vokste opp og vi helst ikke skulle ha lue eller andre varme ting.
Her er jeg den eneste som er våken, jeg sitter å nyter en god kaffekopp, har strikketøyet innen rekkevidde og møter dagen i et rolig tempo før vi skal ut i verden og ordne litt praktisk.
Nye prosjekter på gang

2012-10-14T00:31:26.955-07:00

Å ha høstferie i nærheten av Husfliden pleier å resultere i garnkjøp og denne ganger var ikke annerledes enn de andre. Jeg har beige sofa og tenkte at jeg måtte friske litt opp i denne. Derfor ble det kjøpt inn litt Finull i friske farger. Her ser dere første lappen ferdig, jeg har heklet noen flere og satser på en litt stor pute til sofaen. Fra før har jeg strikket en beige pute med brunt hjerte.
 Finull har så mange flott farger og det var ikke enkelt å bestemme seg, men tilslutt gikk det. Jeg hadde et ønske om at fargene jeg valgte skulle gi meg litt energi, noe disse fargene gjorde.
Det er stadig noen nye prosjekter jeg har lyst til å begynne på, men jeg har bestemt meg for at jeg skal gjøre ferdig endel nå før det kommer noe nytt på pinnene.
Jeg holder også på å sy Askers herrebunad så jeg har nok å drive med. Det er veldig gøy å sy bunad og de andre damene jeg går på kurs med er så koselige. De fleste syr til sønnene sine, vi er bare to som syr til mannen vår. Nå er bunaden snart klar til første prøving, jeg gleder meg til å se resultatet.
 
Her skal vi feire litt i dag, mannen har bursdag så vi skal bake eplekake etter bursdagsbarnets ønske. Ha en fin søndag alle sammen.Lenge siden sist, men jeg lever fortsatt

2012-10-10T03:24:56.122-07:00

Her kom hverdagene med et brak, så tiden ble veldig knapp. Jeg er i gang med å sy bunad til Stig, så en kveld i uka går med til det. Jeg får strikket litt og vært sosial selv om dagene er hektiske. Her er det Ola som har fått nye sokker. De er strikket på pinne 2,5. Jeg er ikke så veldig glad i flerfarget garn, men tenkte at disse kunne han bruke på jobb.
 
 
Høstferien tilbragte vi i Tisleidalen sammen med Vibeke, Elise, Noah og Nora. Det var noen flotte høstdager. Vi tok oss en tur til Valdres folkemuseum hvor det var en tråbil utstilling og en fin drakt og bunads utsilling. Vi hadde med oss strikketøy og hva er vel mer naturlig enn å strikke litt underveis. Her strikker jeg på sokkene til Ola som på bildet over er ferdige.
 
 (image)
Det er så deilig å komme seg bort noen dager når man har ferie, det å få nye inntrykk og opplevelser gir et energi påfyll som er kjerkomment nå på høsten. Nå går vi mot stadig mørkere tider og da er det deilig å få fylt på med litt sol og dagslys.Tilbake til hverdagen

2012-08-18T01:09:01.372-07:00

Da var hverdagen tilbake igjen, her har jeg jobbet en uka alt og nå er det meste klart til skolestart. Vi kan tenke tilbake på deilige soldage, men også mange regnværsdager. Vi har hatt mange flotte opplevelser i sommer som vi kan minnes på mørke høstkvelder. For egen del syntes jeg det er deilig å være tilbake i hverdagen etter et lengre avbrekk. Jeg gleder meg til mørke høstkvelder hvor vi kan tenne lys og krype opp i sofaen.

Bildet over her er fra småbruket som mamma og hennes søster eier. Her har jeg mange gode barndomsminner fra, det er en flott plass og jeg skulle gjerne tilbrakt mer tid der, men hverdagen er ofte så hektisk og helgene har så mye innhold av aktiviteter at tiden ikke strekker til. Men i løpet av høsten skal jeg komme meg en tur eller fler dit.
Her i huset hersker det komplette kaos, vi pusser opp bad. Når vi kom hjem fra Mallorca hadde Ola revet alt og fått lagt ny gulvvarme sammen med Morten. Nå er membrand lagt og de er i full gang med fliselegging som de har bestemt skal være ferdig denne helgen. Så i dag skal jeg ut for å handle litt småtteri også må det bestemmes hvilken dusj, vask og innredning vi skal ha. Jeg har en formening om hva vi ønsker, så gjenstår det å finne ut om butikkene har det vi ønsker til en fornuftig pris. Jeg gleder meg til badet er ferdig. Neste helg vil jeg tro at vi kanskje er nesten i mål. Bilder kommer når badet er blitt presentabelt.Fra varmt til kaldt

2012-08-07T11:01:23.989-07:00

Da har vi kommet oss hjem etter to flotte uker på Mallorca. Det har vært varmt og deilig for solhungrige norske turister. Det ble mye basseng og soling, men dette ble faktisk kjedelig etterhvert. Jeg trakk meg etterhvert inn i skyggen med hekletøyet eller bok. Jeg hadde lydbøker på I poden, men det ble for varmt å bare ligge å høre på. Vi hadde to dager hvor vi ikke var ved bassenget. Den ene av dagene tok vi turen til Palma sammen med broren min og svigerinne og Kusinen til Stig med familie. Vi leide oss en bil, vi var litt spente for alle sier at det ikke er lurt å kjøre inne i Palma, men vi fant et parkeringshus i nærheten av Katedralen og slapp å rote oss inn i selve bykjernen.
 Vi ville se Katedralen og den er like flott som den var i fjor. Det var bare vi som hadde sett denne tidligre og det gjorde ingentin å se den en gang til. Når vi var ferdige i Katedralen gikk vi videre i gamlebyen, der er det flott med de trange gatene, vi stoppet for noe å drikke også var det å finne igjen en butikk med karameller og kjeks som vi hadde vært i før. Vi gikk litt feil først, men så var vi på rett spor, etter at denne butikken var avlagt et besøk så gikk turen til Disney butikken hvor barna fikk handlet litt.
Når vi var ferdige der så gikk mennene å satte seg på en severing på toget, så gikk noen av oss damene på shopping. Det ble ikke den store shoppingen, men jeg fikk meg en ny veske. Lunchen spiste vi her mens vi så på alt livet som var på torget.

På vei tilbake til Port de Alcudia skulle vi bare kjøre litt småveier for å ta en kaffe, denne avstikkeren resulterte i en tur på noen timer for vi satte nesa mot Soller og Port de Soller. Her kunne man velge å kjøre opp og ned fjellet eller å kjøre tunnel. Alle ville gjerne kjøre fjellet, bortsett fra meg som ikke er så glad i å kjøre bil på smale svingete veier. Det ble en lang tur, og når vi endelig var framme i Port de Soller var jeg ganske lettet og veldig kvalm. Port de Soller er et idyllisk sted som absolutt var verdt turen, men neste gang skal vi kjøre i tunellen!!!! Turen sluttet ikke her, for vi måtte jo til alcudia igjen og den turen gikk på andre veier som var minst like svingete. Jeg var ganske kvalm da vi nærmet oss mål.
Fantastisk tur til Stadt

2012-07-16T11:50:13.920-07:00

Jeg har vært på en liten "husmorferie" til Stadt. Årsaken til denne turen var at Kristin kusine skulle feire rundt tall. Vi startet turen på torsdag morgen og planen var å stoppen når vi ønsket. og å oppleve masse på den lange turen til Stadt. Her er over strynefjellet, vi droppet å kjøre tunnelen og valgte den gamle "litt smale" veiene. Det var et fantastisk skue på den første delen av veien med grønne vann og fine fosser. Det var ikke like fint når vi nærmet oss Stryn sommeralpinbakke. Her hang tåka tjukk og det var ikke mulig å se så mye mer en lyktene på bilen foran. Vi brukte vel 12, 5 timer på turen til Stadt med alle stopp. Det går fort litt tid når 9 damer skal på do og kjøpe kaffe også kanskje man har ombestemt seg litt fordi noen andre hadde kjøpt noe som så godt ut, så da må man inn å shoppe igjen :))) Når vi kom fram til Leikanger på Stadt så fikk vi servert en fantastisk rømmegrøt som Odd Bjørn hadde kokt sammen med kokka som hadde arbeidet på pensjonatet vi bodde. Pensjonatet er nå i Odd Bjørn og Jorunn sitt eie og drives ikke som pensjonat, men vi var så heldige at vi fikk være her i helgen. Et fantastisk sted med sjel og ikke minst et fantastisk vertskap. Fredagen gikk turen til Indre Fure som er et lite sted på Stadt med noen få fastboende. Vår endestasjon for dagen skulle være Ytre Fure hvor Odd Bjørn er vokst opp, her er det ikke veiforbindelse. Derfor skulle vi gå denne turen. Det ble en flott tur, i mye ulent terreng. Stormen Dagmar hadde gjort et godt innhogg enkelte steder, og stien vi skulle gå på. Dette bød derfor på noen ekstra utfordringer underveis. Dette ble en fantastisk tur! Lørdag skulle vi til Selje og besøke et galleri. Dette var et helt fantastisk sted og her var det vanskelig å gå uten at man hadde kjøpt med seg litt. Det var så mange fantastiske bilder, for ikke å snakke om kunstnerene som hold til her som bød på seg selv. Her er utsikten fra galleriet og mot Ytre og Indre Fure. Et fantastisk flott landskap, man blir helt overveldet av all naturen vi har opplevd og ikke minst alle de fantastiske mennenskene jeg har vært på tur med og ikke minst møtt. Dette har vært en opplevelse fra start til slutt.[...]Ferie uten og med sol

2012-07-01T23:31:34.251-07:00

Snart er det vår tur til å reise bort og nyte sol og varme. Det ser vi fram til. Det er ikke mye strandvær her hjemme om dagen. Vi gleder oss til varme dager med tid til bare å være og nyte varme og fri.

 Nå har jo Frida og jeg fri, men det er mye som skal gjøres og ikke minst så må vi ha litt innhold hver dag. Det er ikke gøy å være 10 år og ikke ha noen å leke med fordi alle er på leire eller på ferie. Da må man finne på noe. Foreløpig har vi vært en tur på stranda, hatt besøk av både barn og voksne. Den første ferie uka gikk fort. Denne uka vet vi ikke helt hva vi skal finne på.

I dag blir Kine 25 år, så da må vi nok innom med gaver til henne i dag. Foreløpig er sola på plass og vi planlegger en tur på stranda, men når jeg seg på værmeldingen så skal det vist komme litt vått ned fra himmelene i dag også.


Et av kortene fra treffet

2012-06-03T10:00:22.019-07:00

Her er et av kortene jeg laget på treffet på Lyngås. Det var et kort det var morsomt å lage samtidig som det var enkelt. Jeg laget noen når jeg først var i gang. Totalt på treffet laget jeg 8 kort. Det var noen i annen teknikk også.  Jeg fikk låne et stempel av Monica som jeg syntes var veldig morsomt det står:

Kvinner er engler
men når noen ødelegger
vingene deres
flyr de videre
på et kosteskaft
ingen kan si at de
ikke er fleksible....

Jeg koste meg veldig på treffet og gleder meg til høsten hvor det blir arangert flere treff.

I dag har vi vært på besøk hos Kine og Liam, planen var egentlig at vi skulle dra til Frognerparken, men det begynte å regne så da endret vi planer. Etterhvert klarnet det opp og vi tok turen til Villa Malla hvor dagens middag ble inntatt. Det blåste ganske surt der ute, men en varm sommerdag må det være supert å tilbringe tid på strandet der ute. Nå skal kvelden nytes i ro og fred. I morgen er det en ny uke med nye muligheter.Lørdag med utsikt til mental selvpleie

2012-06-02T00:13:14.506-07:00

På torsdag leverte jeg inn eksamen, det var en utrolig deilig følelse. Nå er jeg ferdig og må bare vente på resultatet. Er veldig spent på hvordan jeg har klart meg på eksamen. Nå har jeg studert i mange år, nå skal jeg ha en pause. Planen er at jeg nå skal kunne fylle helger og fritid med noe annet enn pensum og oppgaveskriving. Slippe at man har pensum hengende over seg som man burde lest og ikke minst ikke ha dårlig sammvittighet fordi man gjør andre hyggelige ting.

I dag skal lørdagen nytes sammen med mange papirglade damer. Det gleder jeg meg veldig til, her skal det skravles, klippes, limes og resultatet blir kanskje et kort eller fler. Dette skal bli en dag med ren vitamininnsprøytning for meg. Kanskje jeg får lagt ut resultatene i bloggen i løpet av neste uke.

 Jeg har vært litt dårlig på bildefronten i det siste, så da får denne karen her æren av å pryde dagens innlegg, han har jo masse ull og som kjent så er jeg veldig opptatt av ull, ikke bare som klær, men også som garn.


1 Kommentarer

2012-05-11T11:29:47.803-07:00

Da var det jammen meg fredag igjen. Denne helgen skal brukes til konfirmasjon og håndballcup. Frida skal spille sin første cup med laget noe vi gleder oss til å være med på. Hun har til og med fått Ola til å love å være med for å se på laget hennes.
Dette skiltet lurer jeg på om jeg skal kjøpe meg og henge opp på arbeidsrommet på jobben. Jeg burde sikkert kjøpe to så jeg kan ha et hjemme også :)


I påsken var vi en tur i København og i en av sidegatene til Strøget fant jeg disse trærne. For en strikker så er det fantastisk å se bruk av stikk på en ny måte. Nå vet jeg jo at det er gjort tilsvarende andre steder, men dette er første gangen jeg ser det. Vet ikke helt om jeg ville hatt sånt på trærne her hjemme.


 Vi var innom ILIUM i København og der fant jeg denne fine matboksen, jeg angrer for at jeg ikke kjøpte den. Er det noen som vet om den er til salgs i Norge? Jeg ønsker meg veldig en sånn, tror de hadde den i rosa også.

Nå skal jeg svinge meg rundt her og få laget en ostekake til en kollega som har konfirmasjon i helgen. Så skal jeg forhåpentligvis få sett litt av hockeykampen som går i kveld mellom Sverige og Russland.Ferdig sjal og bunad

2012-04-19T12:24:58.667-07:00

(image) Her går det tid mellom hver oppdatering, men det er så mye annet å bruke tiden sin på. Jeg trener masse og det gir resultater i form av bedre humør og ikke minst bedre kondisjon. Jeg har de siste ukene funnet ut at jeg har muskler på uante steder.

Camomille sjalet er ferdig og har vært i bruk. Et deilig sjal som kommer til å bli mye brukt til høsten og vinteren. Sjalet er helt greit å strikke, det er bare ganske kjedelig å strikke alle spissene.
(image) Her er jeg på julaften i min selvsydde bunad. Det er Asker sin festbunad jeg har sydd. Jeg er veldig fornøyd, det eneste er at den er for stor så nå skal den sys inn før jeg skal i konfirmasjon. Til høsten skal jeg begynne å sy Asker sin herrebunad til Stig. Det gleder jeg meg til. Jeg har kjøpt inn strømpepakken sånn at jeg kan strikke disse før kursstart.
Dagene går fort her og helgene enda fortere. Jeg har begynt å jobbe 20% og det er deilig å være på jobb. Utfordringen blir å ikke jobbe mer enn de 20%. Denne helgen skjer det masse, fredag skal jeg på scrappetreff sammen med mange hyggelige damer. Lørdag skal jeg være med på dåp, før vi skal ha bursdagsfeiring for Frida på Build a bear butikken og på Peppes. Søndag skal Frida spille håndballkamp, så jeg vil tro at denne helgen kommer til å gå fort.Bogstad gård

2012-04-02T00:47:42.684-07:00

(image) I går var vi en tur på Bogstad går for å se på dyrene. Det var sause, lam, kuer,kaniner og hester. Vi dro dit sammen med Liam og Kine. Vi møtte Petter og Ida der som hadde med seg avlastingsbarnet de har. Vi hadde det veldig hyggelig, men det blåste veldig kaldt, så vi holdt ikke ut så lenge. Men vi var ikke ferdige med å være på tur, så da tok vi turen til Frogneseteren hvor vi spiste lunch.
(image) Kine og Liam var med hjem hit etter turen og det var en trøtt liten gutt som kom hit, han trengte en liten lur mens vi andre spiste middag.
Litt kreativ produksjon innimellom

2012-03-21T12:25:00.611-07:00

(image) Her går mye av tiden med til å trene for å finne overskudd. Nå trener jeg ikke bare styrke, men har begynt med litt spinning også. Deilig og vondt på samme tid å trene, men det gjør mest godt. Når jeg ikke trener så blir det litt oppgaveskriving, jeg kjenner at det skal bli deilig når jeg kan levere inn eksamensmappa. Da skal jeg ta meg en pause fra studier for en tid. Ellers så strikkes det litt. Jeg har begynt på en monsterbukse til Liam, han må jo ikke fryse til vinteren, så da var det bare å sette igang.

(image) Jeg har startet på et par sokker i Wollmeise, jeg er ikke så glad i så mye fargeskrift i garn, men til helt enkle sokker går det vel greit. Sønnen er glad uansett hvordan sokkene ser ut så lenge de er i ull og er strikket av mamma. Det er ikke noen vits å strikke avanserte mønster når det er så mye farger i garnet for da blir mønstret borte.
Her går det sakte men sikkert framover og jeg skal få lov til å jobbe litt etter påske. Jeg skal begynne veldig forsiktig med 20% og se hvordan det går. Jeg har vært innom på jobb noen ganger og det er så hyggelig å møte alle de flotte kollegaene og elevene. Jeg kjenner at det føles riktig når jeg er i klasserommet. Jeg gleder meg til å starte litt igjen, men jeg har lovet legen at jeg skal sette grenser og ikke trappe opp for fort. Jeg tror det er lurt å høre på hva legen sier.Sjal og servietter

2012-03-15T01:29:03.002-07:00

Jeg får ikke skrevet når jeg har lastet inn bilder. Seviettene i innlegget under fikk jeg tak i på Dorothea butikken på Holmensentret. Er de ikke morsomme, jeg har tenkt til å gi de bort til en som disse passer godt til.

Nå er sjalet Cammomille ferdig, det var drøyt å strikke alle taggene, men jeg er superfornøyd med det ferdige resultatet. Det er strikket i orginalgarnet og er veldig mykt og godt.

Her går dagene til trening og litt mer trening, men det er litt igjen før jeg når toppformen.


Vår i lufta

2012-03-03T00:06:57.978-08:00

Det er vår i lufta og det er mye lysere, når jeg våkner om morgningen høres fuglekvitter. Det er en god følelse å kjenne at våren er på vei og etter den kommer sommeren. Alle årstider har sin sjarm og jeg har egentlig ikke noen klar favoritt. Det er nydelig med lyse dager og kvelder, men når høsten kommer så hilser jeg den også velkommen.(image) Her smelter snøen og vi kan begynne å se plenen, men det kan fortsatt komme snø, men jeg håper ikke det. Det er selvfølgelig synd for skiføret at det smelter, men det er fortsatt snø i fjellet. Vår i lavlandet betyr bare at man må reise litt for å finne skiføret, men det er alltid hyggelig med en tur.

Denne helgen har med seg noen hyggelige planer og noen plikter. I dag skal vi i bursdag til mamma som hadde bursdag på onsdag. Det blir feiret sikkelig dette året i og med at mamma bare har bursdag hvert fjerde år. I morgen står det håndball kamp på planen også må jeg skrive en oppgave til studiet mitt. Det er ikke så mange innleveringer igjen før jeg er ferdig. 1. juni er det mappe innlevering og jeg skal ta meg en skikkelig pause fra studier.

(image) Nå nytes det en kopp med te før vi skal ta i bruk dagen. Her må vi ut i verden for å handle litt mat og nødvenigheter før vi skal i bursdag. Kanskje vi må innom å kjøpe noen blomster som kan gi oss litt vårlig følelse i stua.