Subscribe: QueenOfNight
http://queenofnight.bloggplatsen.se/rss/
Added By: Feedage Forager Feedage Grade B rated
Language: Swedish
Tags:
att jag  att  bara  där  ett  för att  för  han  inte  jag  med  när  och jag  och      till  var  är 
Rate this Feed
Rate this feedRate this feedRate this feedRate this feedRate this feed
Rate this feed 1 starRate this feed 2 starRate this feed 3 starRate this feed 4 starRate this feed 5 star

Comments (0)

Feed Details and Statistics Feed Statistics
Preview: QueenOfNight

QueenOfNight





 



flytt

Sun, 04 Nov 2012 21:14:00 +0100

Och jag finns någon annanstans.

Kontakta mig om du vill läsa mer.


Kärlek till er alla!




nytt cellprov/biopsi

Wed, 29 Aug 2012 18:45:00 +0200

Och så ringde hon.

Sjuksköterskan, för doktorn var inte där just då.

Och sade att jag måste göra en ny biopsi/cellprov.

För det andra jag gjorde i juli hade inte gått att bedöma.

Typ. Eller nåt.

Hon visste inte riktigt vad det var som hade hänt eller varför egentligen och det stod inte så mycket i datorn, men jag måste i alla fall dit och göra ett nytt.

För att vara på den säkra sidan.

Och det är jag tacksam för.

Även om jag nu fick en iskall klump i magen igen.

Burr vad jag avskyr cellförändringar. Det är liksom inte bara just då när de upptäcks.  Utan även 1,5 år senare så är det fortfarande struligt, trots att det är nästan prick ett år sedan jag opererades.


Jaja.

En glad nyhet är att jag i ett halvår framöver kommer att få jobba 87,5% istället för 75%. Min vanliga arbetsplats, men en kollega skall gå ner lite i tid för ett tag så det är därför. Najs som tusan och påskrivna papper idag.




Shopping - i fantasi och verklighet.

Sun, 26 Aug 2012 21:37:00 +0200

Idag har Tvåan och Trean gått på upptäcksfärd bland alla smycken jag samlat på mig genom åren. Härvor av trassel där halsband och örhängen ömsint lindat sig om varandra och vägrar släppa taget.

Trean provade örhängen på mig. I mina otränade och allergikänsliga öronhål som inte burit örhängen på väldigt länge. Men det gick.

"Mamma, blunda och tänk på något annat så gör det inte ont när doktorn sticker dig i örat!"


Idag har också en ny - för oss - säng begagnatshoppats och hämtats åt Tvåan. Stolt som en tupp och överlyckligt nöjd blev han minsann.


Och så fick jag tummen ur att äntligen slänga iväg lite klädbeställningar till Underbaringarna. Långkalsongerna var visst urvuxna och likaså strumporna.

Och Trean växer som ogräs och vill ha allt i rååååsa. Fast andra färger går också bra, för då låtsas hon bara att det är rosa ändå. Haha.

Tvåan varvar Hello Kitty med Blixten McQueen. Tights eller långkallingar allra helst. Han älskar rörelsefriheten i det kroppsnära. Och mycket färg skall det vara.

Ettan är noga med att det blir rätt stil för just honom. Han vill se ut som han själv vill och avskyr kläder som knölar sig. Så där är det mer kräset att handla. Men hans fötter växer. Och växer och växer. Vinterskor står näst på tur. I större storlek än vad jag har. 38-39 landar han på nu, för han vill ha plats för att vifta med tårna. Jag har försökt övertyga honom om DrMarten's kängornas förträfflighet (i en baktanke om att jag då kan få ärva hans kängor när han säkerligen växt ur dem om max ett halvår. Haha en liten Mamma får inte vara dum inte) men icke.


Men mest av allt idag.

Så är det så förunderligt skönt att kunna andas igen.

Känna sitt hus och veta att det fungerar.

Kunna släppa fokus och vardagsplanerande kring vattendrickande och toabesök och bara vara igen.

Istället se allt annat som vill göras. Som tigger om att bli gjorda. Pockar på uppmärksamheten. Och kanske behöver jag göra en lista även där.

Jag känner hur inspirationen sakta börjar flöda i ådrorna och lusten har väckts och tankar som att kanske kanske det vore en idé att göra om förrådskattvinden till klädkattvind för hela familjen. Eller i alla fall den vänstra långsidan. Den högra rymmer julsaker och minneslådor och metalkonsertströjor och dagböcker och min kemibok från högstadiet och och och.

Men den där andra långsidan. Där det mesta bara staplas och samlas fast som egentligen bara kan rensas. När "sen" har kommit. Och jag blir glad bara av tanken på hur bra det kommer att bli. När tiden och möjligheten finns.

Åh det bara kliar i fingrarna att få sätta igång. Samtidigt som jag njuter av att bara vila i tanken att det finns där i framtiden att göras och känna hur all inspiration bara virvlar omkring där inne. Levande och sprittande.

Åååh vi kan bo och leva i vårt hus!!!

(och förlåt kära Hus för att jag kallade dig "SKITHUS" så många gånger. Du vet att jag inte menade det ändå.)


Och så har vi spelat Monopol.

Åskan dundrade och var nästan mitt över oss ett tag.

Inga kontakter eller kablar fick sitta i och i rädslan att bli uttråkad så hojtade Ettan glatt: "Monopol Mamma!"

Och där blev vi sittandes på golvet.

Vi spelade och spelade och skrattade och surade och skrattade lite till. Över tur och otur och förlorade pengar och vunna leenden.

Kablarna sattes tillbaks, men ingen ville slita sig från spelet.

Bara godnattsagan blev mer lockande till slut och sömntunga gäspningar gjorde en liten Mamma alldeles sovtrött och jag kunde nog ha lagt mig för natten där vid åttasnåret när det var dags att jaga den äldsta Underbaringen i säng.

Imorgon fortsätter vi spela. Jag får tassa försiktigt till tandborstningen så jag inte rör till alla pengar och spelpjäser.




TACK

Sun, 26 Aug 2012 13:38:00 +0200

Tack vare fantastiska underbara hantverkare (en grävmaskinist och en rörmokare) så tog det bara en dags arbete för de nya rören att hamna i backen och dras om i hela huset.

Fast tack är liksom inte tillräckligt när man vet att människor har ställt upp långt utöver vad andra kanske skulle göra.

Bor ni i närheten och behöver namn och nummer till de allra bästaste så är det bara att ni hör av er så skall ni genast få namn och nummer.


Aaaah ljuvliga vatten!!!

Att kunna ge mina Underbaringar ett stort glas med iskallt rent vatten direkt från kranen när de känner sig törstiga.

Att kunna spola på toaletten och slippa cykla till mormor och morfar när de blir kissnödiga.

Att kunna duscha när vi vill och behöver.

Och att kunna laga mat med riktiga råvaror.


Jag är tacksam och lyckovarm i hjärtat av allas ansträngningar för att det här skulle lösas så snabbt och smidigt som det bara gick.

Och allt stöd och empati från familj, vänner, facebookbekanta och ortsbor.

Kärlek till er alla.


Nu är det bara tvättmaskinen som behöver komma igång. Att inte ha tvättat på en vecka märks i både tvättkorg och klädhögar haha.




svammel om kaos och tacksamt regn

Thu, 23 Aug 2012 09:32:00 +0200

Och jag gör mitt bästa för att göra det bra.

Eller i alla fall okej.

Åtminstone så det duger.

Så vi står ut.

Men ångesten och ovissheten river och sliter i mig.

Och snart står jag inte ut.

Min äldsta har slutat stå ut, men han är tapper och försöker ändå.


Och den där ovissheten.

Om kostnader.

Om tid.

Om ork.

Kanske kan vi inte ens bo kvar.

Kanske orkar jag inte ens bo kvar.

För jag orkar kanske faktiskt inte mer snart.

Trots att jag vet att jag vet att jag orkar. Innerst inne.

Men jag måste få vara i den känslan av o-ork en stund.

Att kanske orkar jag inte. Och då tänka alternativ. För att orka stå ut ännu ett litet tag.


Jag sade till min Ettan, att en mamma skall kunna ge sina barn ett fungerande hem där det finns vatten att dricka och laga mat med och en toalett att spola på. Att jag tycker att det här är skitjobbigt. Och jag gråter öppet och fräser ibland också över hur urtrist och onödigt det här är.

Kanske inte alla vill vara så ärliga mot sina barn, vare sig med känslor eller ord. Men jag vill vara ärligt öppen om hur jag känner och mår av det här. Fasader och masker ser mina Underbaringar igenom lätt som en plätt och det oroar dem mer om jag försöker spela och dölja. För då är det inte jag.

I vår familj är det okej att vara både orolig, ledsen och arg så väl som glad, lycklig och skrattig. Alla känslor får plats. Och vi pratar om allt. Det är så det är.


Försöker bringa yttre ordning på grund av inre kaos.

Plockar och grejar och dammsuger trots att det snart kommer stökas ner värre än någonsin.

Fast allt känns flottigt, kladdigt, orent.

Tänk att vatten och brist på det kan påverka så mycket.


En viktig livslärdom av det här äventyret kommer att bli medvetenheten om min egen vattenkonsumtion. Jag kommer nog att bli lite bättre på att inte slösa. För tänk. Vi spolar i våra toaletter med dricksvatten. Det är egentligen helt sjukt.

Just nu är jag tacksam för regnet som fortsätter komma, för då blir regntunnan full och vattnet kommer till användning till annat än att vattna rabatter.


Och det är skönt att gråta i regn.





Domen

Wed, 22 Aug 2012 16:14:00 +0200

Rörmokaren kom idag.

Och efter att ha rensat bort alla grodor och paddor och gammal isolering och grus där nere i mätarbrunnen, så fick jag skruva på vattnet ute i gatan. Jisses. Mätarens siffror bara rusade, medan vi klart och tydligt hörde hur det susade i rören i köket...

Så, allra mest troligt så är det ett rör som gått av. Under huset.

SKIT SKIT SKIT!!!

Som om det inte räckte med att jag i slutet på förrförra veckan fick beskedet att det i den ena skorstenskanalen mynnar ut ventilationsrör inbyggda i dubbla lager eternit...(snacka om tur jag har haft de senaste sex åren jag har eldat i öppna spisen som använder sig av just den rökkanalen!!! Överhettning eller soteld, så hade huset kunnat vara puts väck och jag hade fått uppleva en fjärde storbrand.) Så, det hålet behöver jag låta mura igen och sedan ta bort eterniten och dra helt nya ventilationsrör i hela huset. Jag tyckte att det räckte rätt bra med det.


Men i alla fall. Tillbaks till vattenläckan.

Så, vad blir nästa steg? undrade jag.

Ringa grävmaskinist som får gräva från gatan, in på tomten, runt huset och in under stengrunden.

Därefter kommer rörmokaren tilllbaks och lägger ner nya rör, drar in i huset och sedan behöver alla rören inne i huset bytas. På det viset kan man koppla ifrån hela det gamla systemet och jag slipper oroa mig för att fler gamla rör går sönder.

Och jag får vattenmätare direkt vid huset och jag kommer att kunna stänga av vattnet själv, utan att behöva ringa kommunjouren som får hacka upp asfalten för att komma åt...

Det är ju dock inte gratis direkt. Och går inte i en handvändning. Blä blä blä.

Men jag hade tur, för grävmaskinisten passerade mitt hus precis när jag och rörmokaren stod ute och pratade om honom. Så vi vinkade in honom och grävmaskinisten sade direkt: "jag kommer och gräver redan ikväll" och menade på att rörmokaren kunde börja med rören ikväll sedan också. "Klart hon måste ha vatten!!"

Men det blir någon gång i helgen i alla fall för rörmokaren är egentligen rejält krasslig och jag är så tacksam att han förstod paniken och kom till mitt hus idag ändå....


Försäkringsbolaget får jag dock ingen hjälp av överhuvudtaget. Jo, om själva huset hade skadats så hade jag kunnat få en viss kompensation. Men inte när ett rör springer läck och jag behöver gräva om allt och byta allt. Då får jag stå för allting själv. Och jag har känt mig dum och grundlurad och alldeles förtvivlad för att jag hela tiden betalat villaförsäkring och trott att jag varit tryggad... men icke.

Så, jag har gråtit och svurit igår och idag. Rödögd på jobbet är bara förnamnet.


Men jag tröstar mig med.

Att när allt det här är färdigt, så vet jag att jag bor i ett vattensäkert hus.

Det är något positivt i allt det här eländet i alla fall.


Nu återstår bara att försöka inpränta i kroppen att den endast skall bli kissnödig mellan klockan 08.00-16.00

Och att slippa disk ett par dagar och äta mestadels pizza och thaimat låter inte heller helt dumt.




vattenläcka

Tue, 21 Aug 2012 21:57:00 +0200

Tänk att tystnad kan vara så befriande. Och hur man  kan lära känna ett hus på sex år, så att även de mest subtila ljud - eller snarare förändring i ljud - får ens kropp på helspänn och varningsradarn slår igång. Med full rätt. För när ljudet som av toalettbrus i köket aldrig slutade brusa. Så förstod jag att det inte var spolningsbrus. Utan något helt annat. Panikringning till älskade pappa som hörde hur nervös jag var och kom på stört. TACK! Han lyssnade i köket. Och sedan gick vi ut på gården och  hjälptes åt att lyfta på betonglocket till brunnshålet. Och istället för att se isoleringsmaterial och ett gäng grodor och paddor, så var hålet halvfyllt med vatten. SKIT SKIT SKIT!!! Jag började gråta. Det gick bara inte att stoppa. Först eldningsförbud förra veckan (ventilationsrör som går in i ena skorstenspipan... SKIT!) och nu det här. Ring kommunen, sade min far. Så jag samlade ihop mig så gott jag kunde och efter lite väntan så kopplades jag fram till SOS Alarm som skulle skicka ut en jourkille. Pappa åkte hem och mamma avlöste honom. Tillsammans så diskade vi undan. Fyllde kärl med vatten till toalettspolning och tandborstning. Vek tvätt och hängde tvätt. Och så möblerade vi om. Haha. Så typiskt oss liksom. Mammas förslag och jag var ju inte sen att haka på. Och åååh så skönt det var att hon fanns här medan jag väntade på jourkillen. Efter nån timme så ringde han och kom över och det är verkligen världens bästa jourkille. Han kunde inte hoppa ner i hålet på grund av allt mörker, vatten och gegga. Men han for tillbaks och hämtade grejer för att kunna stänga av vattnet ute i gatan. Fast först så var han tvungen att spetta upp asfalten för att kunna komma åt avstängningsmockafjongen, eftersom nötterna som asfalterat det uppgrävda för ett par år sedan, även asfalterade över alla såna grejer. Smart, va? I alla fall. Vattnet stängdes av och aldrig har väl tystnad känts så skön. Alltså, den jourkillens humor, värme, empati och hjälpsamhet  är värd hur mycket som helst. Han borde ha chefslön på kommunen. Jag upplevde samma sak när mitt stora träd rasade för något år sen, för då var det han som var först på plats då också. I alla fall, hans hjälpsamhet sträckte sig långt och efter en hel del tips för den närmaste tiden så känner jag mig lite lugnare. Imorgon blir det till att ringa rörmokare för att försöka klura ut var nånstans det läcker. Och jag är helt inställd på att det blir ett rätt stort projekt. Golvet måste nog definitivt brytas upp, för ingen verkar veta var rören går in i huset nånstans eller hur det ser ut där i krypgrunden. Men går det att fixa, så går det även att fixa en avstängningskran nere i "hålet" och då kan jag reglera vattenavstängningen själv från ovan mark. Men ändå. Varje gång jag har haft kontakt med kommunen eller värmebolaget (när vedpannan sprack för ett par år sedan och jag fick installera fjärrvärme istället. Då behövde avstängningen ute i gatan också grävas fram från asfalt och grus och skit) så har jag bara hört att det varit typ "omöjligt" att fixa mätare och avstängning inne i huset. Fast för ett par månader sedan så kom det en kommunkille förbi för att byta vattenmätare. Jag vet dock inte om det blev gjort någon gång, för han skulle återkomma en annan dag. Sade han när han kikade ner i hålet och såg paddorna och grodorna. Men han sade faktiskt att det kanske skulle kunna fixas med en kran nere i hålet. Men han visste ju inte eftersom han inte hoppade ner där nån gång... Jaja. Strul och krångel och jag ser hur kostnadsberget bara växer sig massivt skyhögt... SKIT SKIT SKIT. GRÅT GRÅT GRÅT. Och TACK TACK TACK!!!   Mina vänner som gett stöd och empati på Facebook, ni är underbara.   Jourkillens empati och sättet att hjälp[...]



söndagssviter

Tue, 21 Aug 2012 16:56:00 +0200

Lyssnar på förra veckans avsnitt av Project Runway under tiden jag skriver och läser runt på bloggar.

Kikar till det ibland, men det är najs bara att höra programmet och allas röster. Lite sällskap här i köket medan Minstingarna tittar på Spöket Labanfilm i vardagsrummet.


Känns som att sviterna efter en supersuperb Skansensöndag och megamatad måndag börjar visa sig. Lite slött och slappt och sömnigt så där. Tröttmössetisdag. Och jag tänker att jag skall lägga mig tidigt ikväll.

Fast det vet jag ju att det inte kommer att hända. För när kvällen väl är här och Underbaringarna godnattsagade, påpussade och omstoppade, så njuter jag av tid när bara mina egna tankar hörs. Och ikväll är det ju dessutom tisdag. Nytt avsnitt av Project Runway. Yey!


Och idag flyttade ett gäng svanar.

Hösten är definitivt i antågande.

Mmm jag längtar verkligen klar och krispig luft, nattfrostigt gräs, rödkindade rönnbär och stolta trattisar i skogen.




Rosa jubel

Sun, 05 Aug 2012 12:21:00 +0200

Trean springer exalterat iväg och ropar lyckligt: "Tvåan, kom och titta, jag har fått rosa bajs!"

Tvåan släntrar långsamt mot toaletten. Lite lätt tveksamt, men nyfiket.

"Titta!!!" jublar Trean.

Tvåan tittar försiktigt ner och inspekterar upphovet till syrrans jubelyra.

Lägger huvudet på sned och kröker läpparna i ett glatt generat leende. Skratt i ögonen. Och utbrister imponerat: "Ooooooh!"


Vi åt färska rödbetor igår. Med smör.




Häcken full

Wed, 01 Aug 2012 10:45:00 +0200

Jag suger girigt i mig av semesterns sista skälvande stunder.

Njuter nuet med mina Underbaringar.

Gör ingenting. Skrotar omkring. Pysslar och grejar. Möblerar om och byter rum. Kompisleker. Och så stickar jag förstås.

Och äter choklad.


Idag var vi uppe sedan före 06.

Och innan klockan slog sju så stod jag med häcksaxen i högsta hugg.

(image)  

Upp till kamp!

För jisses vad häcken har växt på bara någon månad. Idag bestämde jag mig för att verkligen ta ner den ordentligt i hörnan vid korsningen också, så grensaxen blev min bästa vän för en stund. Och skottkärran. Hela släpkärran var till slut fylld med häckrens, grenar, löv och brännässlor. För mitt i ena kortsidan av häcken så är det ett megastort brännässleställe. Där försvann nämligen buskarna för snart sex år sedan, då jag nyinflyttad bestämde mig för att ta ner både häcken (där fick jag hjälp av trädgårdsmästare, för det var ingen häck. Det var bara en massa ihopvuxna träd, som var högre än huset) och bersån. Och det som motorsågades bort från bersån lastade jag på en stor traktorkärra - som backades in, just rakt genom häcken.

Nu ser det dock fint ut igen och jag planerar att köpa några aroniabuskar att plantera där.

Energi fick jag av Tvåan och Trean, som under tiden jag klippte lagade smultronsoppa med vinbär, vindruvor och äpple som de då och då kom ut och matade mig med. Gullungar! Det är så fantastiskt roligt att pyssla med sånt här som tar lite längre tid i trädgården, när jag vet att de har så skoj tillsammans och leker och busar under tiden. Mina fina Underbaringar.


I alla fall.

Några timmar senare, så kunde jag nöjd och glad pusta ut - med darrande händer och kroppen kliandes av imaginära fästingbett och reella myggdito.


Och aldrig har väl frukosten smakat så gott (förutom på hotell haha) som då. Vallmofröfrallor med smör och herrgårdsost och grönsaker. Mums.

Och aldrig har väl en dusch varit så skön (förutom efter de uppfriskande och uppväckande morgondoppen i västkusthavet förra veckan). Speciellt som jag inte såg skymten av någon fästing. Just då, that is.


Nu tittar Tvåan och Trean på Kalle och Chokladfabriken. I sällskap med lite choklad förstås. Det går liksom knappt att titta på den filmen annars. Så det så.

När jag var liten så var den boken en av mina favoriter. Fast jag kunde bara läsa den på lördagar. Efter att jag varit till kiosken och fått godis ihopplockat från godissnurran bakom disken. I en sådan där påse med olikfärgade cirklar som gick i varandra. Oj, så full den där påsen kunde bli om man valde många sockerbitar.


Hmm.

Stickningen kallar.

Underbaringsgos likaså.

Och kanske en och annan bit choklad.




Rostider

Tue, 17 Jul 2012 11:25:00 +0200

Det doftar rosor i hela köket.

Violtoner och mycket citrus.

(image)  

Utspridda på kökshanddukar, ligger kronblad och avknipsade snart utblommade blommor.

Gårdagens kvällsregn ligger fortfarande tung mellan bladen och behöver rinna av.

(image)  

Att torka och förvara och använda i mat och bak när sommarlängtan sväller över bräddarna mitt i vintern.

Precis som vi njuter julmusik vid midsommar. Fast tvärtom.

Njuter dem även överallt i huset så länge det går. Snart är tiden för rosor förbi.

(image)  





Måndag

Mon, 16 Jul 2012 09:26:00 +0200

Och jag behöver drömma mig lite.

I äppelträdet hänger färgglada lyktor.

Regnfyllda dansar de i vinden.

Jag vill dansa där under jag också.


Forsatt sjukstuga här för övrigt.

Trean mår bättre vad gäller feber och myggbett, men ser hemsk ut i halsen fortfarande och det värker.

Tvåan fick feber och halsont sent igår kväll och stunder tillbringades med bunke framför sig, då illamående trängde sig på.  Ingenting kom dock. Och till slut somnade han och idag är han loj men inte lika varm.


Magiska måndag, morning på dig!






Leende sömnbrist

Sun, 15 Jul 2012 07:40:00 +0200

Och det har varit så lite sömn.

Minsta med halssjuka och frenetiska myggbett, feberyriga drömmar och panikvaknande.

Och det har varit så mycket närhet.

Svindlande stormande lycka och lugn trygghet och ovanlig vardag med bitar som faller på plats och.

Jag älskar. Njuter. Är.


Att släppa in och våga ta emot.

Det är grejen.


Och på så många plan. Alla faktiskt.

Så vill jag.

Och vågar.

Nu. Sen. Alltid.





Intensivt.

Wed, 11 Jul 2012 20:32:00 +0200

Det var så länge sedan jag skrev.

Kanske därför bloggen segar sig och inte hänger med i mina snabba tangenttryckningar och gör så att orden haltar.

Hmm nåväl. Jag skriver nog i ordprogram istället och kopierar in. Då kan jag åtminstone få låta tankarna flöda fritt utan att behöva stanna upp och fylla i tappade bokstäver.


Det har varit.

Ljuvliga veckor.

Turbulenta veckor.

Livsfyllda dagar.

Och överlevnadstimmar.

Kärlek och flyttkartonger, lycka och gråt.

Sena nätter och tidiga morgnar.

För att inte tala om de tusentals mygg som sticks och slås ihjäl, träd som klipps och pryds med kulörta ljuslyktor, rabatter som rensas, frön som sås, lekar som leks, skratt som skrattas och famnar som kramas.


Evighetslånga ledigheter som nu dock börjar naggas i kanten.

Men ännu ett tag.

Inga tider att passa och anpassa sig till. Allt ledigt och öppet.

Det är najs.

Igår kväll kom efterlängtat besök som omedvetet varit rätt nervöst.

Men på bara ett litet tag så förbyttes den nervositeten till glädje i magen.

Gillar!


Och en liten stund i morse.

Hade vi alla våra barn samlade. I vaket tillstånd. Mina som är småstora och Kärlekens som är vuxen.

Fyra rödhåriga i huset, om vi räknar katten. Och det gör vi. Fast jag är ju bara fusk förstås. Men mina fräknar är äkta.

Sedan for min Ettan till en kompis och för ett tag var vi en för lite.

Det varade dock endast just en liten stund, för snart klevs det in genom dörren och räkna, räkna, räkna så var de sju barn i olika åldrar som virvlade in och ut ur huset resten av dagen tills kvällen kom.


Intensivt härligt magisk onsdag.

Lek och skratt och bus och stoj.

Tvåan har precis nattats. Sommartider ger senare vanor. Och jag riktigt märker hur han njuter av att få "vara uppe längre". Få hänga med de lite större en stund extra.

Trean slocknade efter en intensiv lekdag med halsvärk och ett "jag är varm i pannan, Mamma!"

Ettan har återvänt tillsammans med övernattningskompis. Tvspel och fnitterviskningar till långt in på natten räknar jag med.


Och jag längtar hem min Kärlek. Fast jag kommer att sakna hans rödhårigas närvaro.




In My Dreams

Fri, 15 Jun 2012 22:58:00 +0200

Tiden.

Bara försvinner.

Sömnlös. Tankefylld. Skrotar runt i musiklistorna.

Denna.

(object)




Sen måndagskväll.

Mon, 21 May 2012 23:16:00 +0200

Ord.

Och text.

Kan skapa rent fysiska reaktioner.

Och jag blir svindlig av alla känslor.


Jag älskar't.

Och jag älskar Dig.


Snart stundar tindrande tisdag.

Tänker tiden kan flyga fort till fredag.




Härlighelg och pianospel

Mon, 21 May 2012 00:05:00 +0200

Ovanlig vardag med härlighelg.

Långhelg. (även om jag var tvungen att jobba på fredagen)


Som ett gäng ungar. Varav tre är av mitt eget kött och blod. Övriga tillkommer i olika mängd och konstellationer, men står mig minst lika nära rent känslomässigt.

Som härjar runt i trädgården. Studsar på studsmatta, klättrar i träd, experimenterar med vatten och bakpulver, fikar picknick, busar, bråkas, kivas och samsas.

Som att Finaste bakar munkar med rosa glasyr och hjärteströssel.

Som att pussa på Underbaringar och Finaste.

Pannkakor, sena kvällsfilmer, oro för krasslig (gammel)mormor. Och en trygg famn som bäddar ner sig bakom mig i soffan med varmaste täcket, bara för att jag inte kan somna förrän jag vet hur det har gått. Vilket betydde mer än vad ord kan uttrycka.

Njuta varm choko på blå utemöbler.

Riva lite kirskål.

Plantera stockrosor.

Räfsa och kratta och klippa.

Småprata med spontanbesökare.

Pussa ännu mer på Underbaringar och Finaste.

Och plötsligt.

Så står det en pianofröken i trädgården och frågar om hon får öva hos oss.

På pianot jag vill bli av med och som tillfälligt står på altanen.

Det är ostämt som tusan, men hon behöver öva fingrarna inför en uppspelning.

Så vi fikar medan hon spelar piano på altanen.

Bara så där.

Som den mest självklara saken i världen.

För klart det alltid kommer förbi en pianist och frågar om hon får spela i trädgården. Eller?!

Musik. Skratt. Ret. Skrik. Mera bus och skratt. Njutigt livfullt.

Som i en film. Nästan. Men verkligt. Och så där helknasigt underbart som det bara kan bli ibland.

Och jag känner hur vårt hus är en så himla bra samlingsplats.

För allsköns figurer och aktiviteter.

Och det skulle kunna utvecklas till att bli en ännu bättre samlingsplats. Med lite mer medveten tanke bakom.


Jag ser framför mig en lekande, levande trädgård.

Pianospel på altanen. Med tillhörande svängom på de grånande ooljade tiljorna.

Rollspel i bersån.

Kurragömma bakom husknuten.

Stickjunta.

Poesikvällar under äppelträdet.

Fikor och samtal.

För och mellan alla åldrar.

Spontana infall och planerade sammankomster.

Gitarrspel och barnbus.

Riddarsvärd och målarpenslar.

Läxläsning och historieberättande.

Bullbak och sockerkaksmums.

Bridge och finsnickeripyssel.

Eldslukare och jongleringsbollar.

Ligga-i-gräset-och-titta-på-molnen och fotbollstrixande.


Ett sammelsurium av underbarheter som förenar människor.

Det vore nåt.





Helgens nu.

Sun, 13 May 2012 23:01:00 +0200

Fotbollssammandrag.

Skogspromenad.

Drömmar. Bakade.

Drömmar. Talade.

Och Ettan överraskade med deg till skurna chokladkakor när jag kom hem från jobbet på fredagen.

Varm choklad.

Och premiärklippning av gräs. Med nya klipparen dessutom.

Uteplatsfix.

Regn.

Hagel.

Solsken.

Sockerkaksbak. Med spraygrädde. Hallon. Och strössel.

Lasagne.

Och vegokorv med översaltade makaroner.

Ogräshack.

Godis och blickar som fastnar.

Tvätt tvätt och tvätt.

Borta-övernattningar.

Studsmattehopp.

Tillsammans.


Sorl och syskonkiv.

Kyssar och kramar.

Bus och buller.

Kittel och kel.

Önskningar och ögonblick.

Självklarhet och choklad.

Ovanlig vardag. Fast helg.

Söndag som blev saknig.

Filurar fantastisk framtid.

Längtar var dag.


Älskar.






o-bra

Wed, 09 May 2012 16:24:00 +0200

Jag är bra på rätt många saker.

Men nu kommer ett erkännande.

Jag är alldeles vansinnigt fruktansvärt o-bra på att längta.

I alla fall ibland.

Missförstå mig rätt.

Att längta är ljuvligt och vackert sårbart och jag njuter av längtansilningar som strömmar genom kroppen.

Oftast.

Men ibland är jag så fantastiskt usel på att längta.

Då, när dagarna, timmarna, minuterna, sekunderna känns som evigheter varendaste en och tickar på så långsamt så jag nästan tror att tiden har stannat.

(varför kan tiden inte stanna när man verkligen vill frysa stunderna?!)

Och just idag är jag o-bra.

På längtan. Och på avstånd.

För jag längtar så det värker.

Efter en kyss.

En famn.

En sticksig haka.

Och en ylletröja att borra in näsan i.


(object)


För övrigt så är jag även rätt o-bra på att skicka in VAB-blanketter till Försäkringskassan.

Men väldans bra blir det, när klumpsumman väldigt välkommet kommer.





Slow söndag

Sun, 06 May 2012 15:33:00 +0200

Njuter sekunder, minuter, timmar.

Slow söndagsförmiddag.

Blev till lunch.

Och eftermiddag.

Teckna lite. Prata. Kittla. Skratta. Krama.

Studsmatta och kompislek.

Ungar i en strid ström ut och in genom dörren.

Äventyr bakom varje vrå.


Och jag njuter Nuet.

Varje sekund, minut och timme.

Med gråten i halsen och kärleken svindlande.

Allomfattande.

Snart är det jobbdags.

Och många sekunder, minuter, timmar tills vi ses.




(object)

When your body's had enough of me
And I'm layin flat out on the floor
When  you think I've loved you all I can
I'm gonna love you a little bit more


Come on over here and lay by my side
I've got to be touchin you
Let me  rub your tired shoulders
The way I used to do
Look into my eyes and give me that smile
The one that always turns me on
And let me take my hair  down
Cause we're stayin up to greet the sun


And when your body's had  enough of me
And I'm layin flat out on the floor
When you think I've loved  you all I can
I'm gonna love you a little bit more


Got to say a few  things that have been on my mind
And you know where my mind has been
I  guess I learned my lessons
And now's the time to begin
So if you're feelin  allright and you're ready for me
I know that I'm ready for you
We better  get it on now
Cause we got a whole life to live through


And when your  body's had enough of me
And I'm layin flat on the floor
When you think  I've loved you all I can
I'm gonna love you a little bit more


And when  your body's had enough of me
And I'm layin flat on the floor
When you  think I've loved you all I can
I'm gonna love you a little bit more