Subscribe: FENG SHUI - Harmoni i hemmet
http://fengshuiblogg.blogspot.com/feeds/posts/default
Added By: Feedage Forager Feedage Grade B rated
Language: Swedish
Tags:
alla  att  bort  där    ett  för att  för  här  inte  jag  man  med  och    skall    till  är 
Rate this Feed
Rate this feedRate this feedRate this feedRate this feedRate this feed
Rate this feed 1 starRate this feed 2 starRate this feed 3 starRate this feed 4 starRate this feed 5 star

Comments (0)

Feed Details and Statistics Feed Statistics
Preview: FENG SHUI - Harmoni i hemmet

Harmoni i hemmet- en enklare & skönare vardag...Updated: 2018-03-05T21:24:23.300+01:00

 Bloggen byter adress!!!

2013-09-05T08:52:39.880+02:00


Idag flyttar min blogg hem! :-)

Min kollega Therese ( Rum & Känsla ), som förutom Feng Shui-konsultar även gör hemsidor, anlitade jag i somras för att skapa en ny hemsida till mig. Och fr.o.m. idag finns alltså även min blogg där - allt enkelt och samlat på ett och samma ställe, vilket passar mig som handen i handsken ;-).

Den nya adressen är alltså: WANGBORGSHEM.SELitet lantliv

2013-09-03T11:54:43.142+02:00


Ah, vad det känns lyxigt att kunna skörda sina egna tomater som växt upp i ens egna kompostjord! Nu hoppas jag bara på att de är goda också ;-)


Utdrag ur Lantliv, nr 9/13, reportaget 24 kvadrat av Paradiset hos Johan Holm med familj:

"Blott 24 kvadratmeter stort förkroppsligar det ägarnas sommarbostadsfilosofi:

- Husets storlek är perfekt. Större än så behöver inte ett sommarhus vara. Det är tvärtom önskvärt att det inte är större, säger Johan Holm.."

".. i ett litet hus får bara de allra nödvändigaste funktionerna plats och det tycker jag gör sommarlivet okomplicerat. Den korta tid vi har ledigt varje år vill vi ägna åt att vara vid havet, äta god mat och umgås med vänner.."

"Johan tror att hans sommarlivsfilosofi är en reaktion på föräldragenerationens idoga arbete om somrarna som handlade om att ta hand om ägodelar och fixa. Det skulle åkas och slås på vatten, lagas trasiga pumpar och frusna rör, klippas gräsmattor...

- Jag vill inte vara slav under tingen. Jag strävar efter det enkla livet på landet och det står jag verkligen för."Simple kitchen

2013-08-30T16:03:15.286+02:00


"Jag har kastat och gjort mig av med det mesta, jag behöll inte mycket..." / Bruno K Öijer

Med tiden förändras ens behov, och det som igår kändes nödvändigt att äga är idag kanske helt överflödigt. Så har fallet verkligen varit med mitt kök - då vi flyttade hit för 4 år sedan kändes korridorköket helt okej i storlek. Idag skulle jag säga att det hade räckt gott och väl med bara en vägg till kök ;-). Behovet av att förvara blir mer och mer avlägset, i takt med att saker och ting skalas av, minimeras och utnyttjas på ett mera resurssparande sätt. Vårt kylskåp med dess frysdel är fortfarande i perfekt storlek för våra behov, men min drömspis idag är en inbyggd häll med endast 2 plattor ( det är ytterst sällan jag använt 3 st plattor samtidigt, och alla 4 har faktiskt aldrig hänt ).

Egentligen är det ganska fantastiskt att frånvaron av ting ger mera glädje än tingen i sig :-).Detaljer, detaljer...

2013-08-23T07:28:00.479+02:00


Man kan ju inte ha en korg med texten "Mail" om man har sina kokböcker där, det ger ju vilseledande signaler ;-)..

En del bryr sig inte om sådana här petitesser, själv har jag märkt varenda låda i vårt förråd med dess innehåll - trots att jag vet exakt vad som finns inuti dem ändå. Det är den där tydligheten som tilltalar mig :-).Mitt kök har blivit ännu lättare :-)

2013-08-19T10:22:33.861+02:00


Bara två kokböcker kvar nu ( inga sliskreceptböcker göre sig besvär längre i mitt kök ;-) )... och min egna lilla receptbok där favoriterna finns uppskrivna.

I förra veckan bar jag också iväg elvispen till Erikshjälpen... bara jag som använde den här hemma ( min man vispar alltid för hand ) och jag blev mer och mer besvärad av ljudet av den :-(. Tänk att det t.o.m. fanns en knapp på den med texten "Turbo"... för den som har extra bråttom då eller?
Nu får jag lust att säga som Katrin Zytomierska: "Vem f-n vill identifiera sig med det här?"
Jag eftersträvar ju ett enklare kök där det ges tid till bakningen, bojkottar Kitchen Aid samtidigt som jag tydligen haft en elvisp med turbo-effekt i mitt köksskåp... var det någon som sa hemmablind? ;-)

Och på tal om elvisp - hur många oanvända degkrokar måste det inte ligga och skräpa runtom i våra kök? Själv har jag aldrig någonsin satt i sådana i en elvisp, har Du? ;-)Rensar i min del av cybervärlden

2013-08-13T11:22:06.050+02:00


*Puh*.. Håller på att rensa och organisera den här bloggen just nu... får en del frågor om sådant jag redan svarat på så nu tar jag bort en massa onödiga inlägg och i fortsättningen kommer alla "Frågor & Svar" hittas under respektive rum eftersom många svar finns att finna i dessa kategorier i de fall jag inte tagit upp den enskild frågan särskilt. Likaså rensar jag bort onödiga kategorier och försöker lägga så få som möjligt på ett och samma inlägg.
Alla före&efter-inlägg buntar jag ihop till ett och samma, och tar bort "steg-för-steg"-inläggen.
Jag rensar också bort alla inaktuella inlägg som inte innehåller tips eller något annat jag vill förmedla...
Men nu tar jag en kaffepaus :-)Förvaring av olja och vinäger

2013-08-07T16:11:24.090+02:00


Det är något visst med rustika material i köksmiljöer tycker jag... det ger liksom matlagningsinspiration, till skillnad mot sterila och blanka material som snarare ger känslan av sjukhus..

I den här gamla lådan har jag ställt alla oljor och vinägerflaskor..En stol installerar sig i farstun...

2013-08-06T10:04:10.463+02:00

 

Antalet möbler här hemma blev plus minus noll när skåpet åkte ut, eftersom jag skaffat den här stolen istället... en in - en ut, alltså. Stolen är dock betydligt lättare än ett skåp, med den stora fördelen: den kan inte härbergera en massa grejer :-)

Har tidigare berättat om min fäbless för just omaka stolar... dessa är ju så flexibla; man kan ha stolen i hallen, i sovrummet, vid skrivbordet ( ja, såvida man inte arbetar för länge vid datorn då ;-) ), som extrastol vid matbordet etc., samtidigt som en ensam stol bryter av all likformighet.
Medan så snart man har två stycken av samma sort skapas en "stelare" känsla då paret stramar upp miljön ( därav att man ofta använder två-tal i t.ex. växter och lampor i de fall man vill ha ett striktare eller lugnare rum ).

I hörnet bakom stolen har jag hängt upp ljustuben ( som inte längre passade i vardagsrumshörnet sedan skrivbordet kom dit :-) ) men som synes blir den nästan osynlig mot en cremevit vägg, så jag har tänkt att måla både golvet ( som är jättefult på andra sidan ) och väggarna här. Skall också fixa ett litet fårskinn till stolsitsen, tills vidare har jag lagt dit en tovad sittdyna...
Annat som fått flytta från farstun är den lilla träpallen; som numera står i allrummet.
Så blir konsekvensen av att byta ut en möbel; då förändras hela rummet.Flytt-tips!

2013-08-05T12:34:52.989+02:00


Så skönt att tömma ett skåp! Rensade ur skåpet i farstun tills det knappt var något alls kvar... så skåpet fick åka ut det med - det har nu fått en ny bostad där det skall bli bokskåp i barnens rum :-).


När man pratar om flytt och mängden möbler och grejer man har så brukar vi alltid skoja om att vi får plats med alla våra saker på ett ordinärt släpvagnslass ( fast för vår del är det inget skämt då, hehe ). Och aldrig är väl ett lätt bagage så märkbart som då man skall flytta... Har man inte tyckt att mängden prylar man har varit besvärande förr så gör man det definitivt den dagen det skall till och flyttas... hur ofta hör man inte folk säga att "jag kommer aldrig att flytta igen!" efter att ha packat låda efter låda, burit, svettats, för att till slut pustat ut i sin nya bostad omgärdad av alla dessa kartonger som nu väntar på att bli uppackade och organiserade.

För den som bävar inför flytten och allt arbete som det innebär har jag följande tips:

* Slipp mycket av kånkandet genom att anordna flyttloppis!
Lika bra att rensa rejält innan flytten istället för att dra med sig allt till nya bostaden och där få ett kaos att sedan ta itu med :-(

 * Sälj bostaden mer eller mindre möblerad! ( har jag själv gjort ett par gånger )
Det innebär att Du kanske inte får lika mycket för varje möbel som Du skulle kunna få om Du sålde dem separat, men det är massor värt att slippa lägga energi på annonsering, besvara telefonsamtal och passa tider för olika - eventuella - spekulanter...

* Var särskilt noga med att inte flytta med saker som ger Dig negativ energi!
En flytt löser inte alla problem - har vissa saker påverkat Dig negativt i Ditt nuvarande hem så kommer de att göra detsamma i nästa bostad. Gör Dig själv en tjänst och välj bort sådant som bara ger Dig tråkiga vibbar.


En flytt är ju allt som oftast planerad sedan en längre tid, vilket betyder att det finns gott om tid att fundera ut vilka möbler som skall med etc., och den bästa starten Du kan få i Din nya bostad är väl att bara ha med Dig sådant som Du behöver och tycker om :-)Hudvård i sommartid

2013-07-28T14:36:52.383+02:00


Huden är kroppens största organ, och många naturhälsovetare brukar ge rådet att inte använda något på huden som man inte skulle kunna tänka sig att stoppa i munnen - för att undvika att utsätta sin kropp för onödiga giftiga ämnen. Själv är jag väl inte fanatisk vad gäller det här, men köper de få produkter jag använder i form av smink, schampo och tvål på antingen hälsokost eller Body Shop.

* Dyra fot- och badsalt är totalt överskattat, fungerar lika bra med vanligt grovsalt ... är det mentolet Du saknar så släng i en halstablett :-)

* Olivolja kan man använda om man blivit torr om huden - fungerar såväl till ansikte som till fötter. Tänk dock på att långvariga hudproblem vanligen kommer inifrån, och kan inte smörjas bort.

* Solskyddskrämer är något jag inte använder alls, jag tror faktiskt att huden kan tåla "normalt slitage" från såväl solen som vinden och vattnet ( och jag är inte så säker på att solskyddskrämernas ämnen är så nyttiga för den delen heller ). Mitt solskydd består istället av skugga eller kläder.

* Brun-utan-sol finns inte heller i mitt badrum, av samma anledning som ovan... en vanlig Brun-utan-sol-kräm från Nivea innehåller t.ex. följande ämnen:

Aqua
Glycerin
Dihydroxyacetone
Alcohol Denat
C13-16 Isoparaffin
Octyldodecanol
Cetearyl Alcohol
Glyceryl Glucoside
Caprylic/Capric
Triglyceride
C12-15 Alkyl Benzoate
Glyceryl Stearate SE
Ethylexyl Salicylate
Dimethicone
Sodium Cetearyl Sulfate
Xanthan Gum
Sodium Acrylate/Acryloyldimethyltaurate/Dimethylacrylamide Crosspolymer
Isohexadecane
Polysorbate 60
Sorbitan Isostearate
Sodium Metabisulfite
Citric Acid
Phenoxyethanol
Metylparaben
Linalool
Benzyl Alcohol
Parfum

Nej, jag är inte insatt i hur alla dessa ämnen påverkar vår kropp men ser det som högst osannolikt att de inte skulle ge någon reaktion alls ;-)

* Sist men inte minst; dricka vatten, sova ordentligt och röra på sig så kroppen har förutsättningar att klara av sin egen fuktförsörjning :-)Duschhörnan

2013-07-26T17:19:31.079+02:00


Så här blev alltså duschhörnan... rökfärgat glas ( rören till varmvattenberedaren och handduken speglar sig i glaset ) och vinklat hörn med mjuka kanter..

Enkla vikbara duschdörrar var inget alternativ här då det inte finns något fall mot golvbrunnen.

I och med denna förändring så blev det också en tom yta kvar dit tvättkorgen fick flytta.Slut på badandet...

2013-07-25T20:53:44.072+02:00


Ja, vi har precis tagit ut det här fina badkaret som jag gillade så mycket - p.g.a. att avloppet här är anpassat för fritidshus och har så liten dimension; vilket resulterade i att vi titt som tätt fick översvämningar då vi skulle släppa ut vattnet efter badet.
Det är sådant man kan leva med ett tag, men i längden blir det otroligt irriterande... och när dessutom badrumsgolvet lutar åt fel håll så blev det en ständig energitjuv... till slut började man dra sig för att tappa upp ett bad eftersom efterarbetet var så trist..
Det finns liksom roligare saker att ägna sig åt än att skrapa vatten över halva golvet, böka sig in under ett badkar och rensa avlopp :-(.

Alternativet vi hade var att göra om hela avloppet eller byta till dusch, så nu i veckan har vi haft vvs:aren här som satt upp en duschhörna istället. Den gör sig förmodligen inte alls lika bra på bild som ett tassbadkar, men vår vardag blev i alla fall betydligt enklare :-).
Oplanerade förändringar...

2013-07-24T13:56:32.185+02:00


Senaste tiden har det skett en hel del förändringar i vårt hem, varav några helt oplanerade... t.ex. så behövde svärfar några smidiga stolar med hög rygg till sitt lilla köksbord, så han fick ta våra. ( Nej, vi skall inte köpa nytt utan jag räknar lugnt med att några andra med lämplig form kommer att dyka upp i sinom tid - begagnade stolar är ju något av det lättaste att få tag i! )

En möbel som däremot kommer lämna ett större tomrum efter sig, men som vi av praktiska skäl inte kan ha kvar, skall jag berätta om i morgon... :-)Ett annat sovrum på vår tomt...

2013-07-23T08:20:37.936+02:00


Det här tältet sorterade under kategorin "används eller skänks bort" i vårt förråd... min man har haft det i flera år och aldrig ens öppnat förpackningen(!).

Så på hans första semesterdag i år satte vi upp det i ena hörnet av vår tomt, och sov givetvis i det på natten... och bestämde oss för att inte rensa bort det ;-). Så lätt att plocka ner och ta med om man åker iväg någonstans, och så ljuvligt att tälta i sin egen trädgård..hehe...Vårt Gästrum EFTER

2013-08-10T12:02:09.785+02:00


I dessa semestertider känner man sig verkligen rik som har en gäststuga:


* Det finns alltid plats för övernattande gäster

* Ingen behöver coachsurfa då sängar och madrasser redan är på plats

* Gästerna slipper sova omgärdade av massa andra grejer utan kan få ett lugnt och skönt sovrum med dörr att stänga om sig

* Gästerna kan låsa sitt hus om så önskas

* Är man inte hemma när gästerna anländer så är det bara för dem att inkvartera sig i "sitt" hus


Numera har våra gäster inte tv i sitt allrum och i år har jag också förenklat för mig själv med att de får ta med eget sänglinne. Däremot går fortfarande tankar om ett litet, enkelt wc-rum därute i förrådsdelen... är ju onödigt med större förråd än man absolut behöver ;-)..

HÄR kan Du se hur Allrummet i gäststugan ser ut!

Och vill Du se hur detta rum ser ut i egenskap av mitt Massagerum så kan Du se det HÄR!Från balkong till altan...

2013-07-04T09:52:59.901+02:00


Någon som minns denna bild; som det såg ut då vi flyttade hit till stugan i juni 2009?

När man bor i villa brukar det ju kallas altan, men det här har hela tiden känts som en balkong ;-)...


En del har tyckt att vi borde bygga in den för att få större boyta, men aldrig att jag skulle bygga bort min absoluta favoritplats på hela huset! Och dessutom behöver vi ingen extra yta; vad skall vi ha den till?
Andra har tyckt att vi borde bygga ut den en bit för att få en större altan, men aldrig att jag skulle vilja förstöra balansen på huset ;-)... det skulle krävas en väldigt stor altan för att bibehålla byggnadens proportioner, och det är inte aktuellt för oss..

Något som däremot varit ett problem med denna balkong är att trappan upp till den var placerad längst bort ifrån balkongdörren - vilket innebar att halva ytan var ett gångstråk ( på Feng Shui-språk: flödet mellan dörr och trappa skapade disharmoni ). Därtill så hindrade räcket en del av vår utsikt, visserligen såg vi tjärnen och bergen, men vi såg ingenting av vår gräsmatta.

Så härom kvällen satte jag provisoriskt upp en skärm på kortsidan, tog bort trappan ( som hade ruttnat och ändå behövde bytas ut ) och "skalade av" räcket så pass att där blir plats för en ny och bredare trappa åt "rätt" håll.
Så här ser det ut just nu:


Och följande skall göras:

* Ta bort räcket på kortsidan samt flytta den lilla stolpen ( som skymtar bakom skärmen ) längst ut till vänster i bild, mot vita hörnbrädan; så att de två stolparna markerar entrén till altanen.

* Bygga en trappa motsvarande stolparnas bredd, med rejälare steg som man kan sitta på om man så önskar.

* Sätta upp skydd för hela kortsidan.

* Bygga ett "kryss" i räcket framåt, så att farstubrons utseende upprepas och stugan på så vis känns mera enhetlig - samtidigt som utsikten inte blockeras.


Nu får vi plats med vårt större, bruna, bord här, liksom att vi har en hörna där vi kan sitta 4 pers runt bordet utan att någon behöver sitta med ryggen mot trappan eller flytta på sig för att någon skall passera mellan dörr och trappa... och först nu känns det som en altan!Compact living för garderoben

2013-08-19T12:22:29.481+02:00

Jag har en förkärlek för kläder som enkelt kan vikas ihop och tar minimalt med plats där de förvaras...

Det är ju ingen konst för oss som inte har så mycket kläder att få plats med dessa på en liten begränsad yta, det skall villigt erkännas ;-)... men även om man är modeintresserad och har samlat på sig en hel del kläder genom åren så finns det mycket yta att frigöra genom att organisera dessa på ett smart sätt!

Följande organisering har modeexperten och skribenten/författaren Karina Ericsson-Wärn, hämtad ur hennes bok Chic - den kompletta garderoben:

"Många tror att själva garderoben måste vara stor för att den ska fungera. Faktum är att en vanlig standardgarderob med överskåp räcker. Jag vet, för utöver ytterplagg och underkläder ryms alla mina kläder i en standardgarderob. Men jag har utnyttjat den maximalt. I överskåpet hamnar sådant som ska vila sig till nästa säsong. På sommaren ligger där halsdukar, stickade tröjor och för tjocka kavajer. Längst in och högst upp, i silkespapper, ligger sådant som har ett affektionsvärde och ska sparas.

  I garderoben hänger från vänster till höger: kavajer, skjortor, tröjor, toppar, kjolar och klänningar. Genom att de längsta plaggen hänger på sidorna bildas ett hålrum i mitten där kartonger och lådor får plats. På garderobsgolvet står tre halvgenomskinliga plastlådor staplade på varandra. Den ena är fylld med skor och skorna ligger i sin tur i skopåsar eller i hushållsplastpåsar. Den andra är fylld med aftonväskor, och den tredje är fylld med skärp och andra utrymmeskrävande accessoarer. Några skokartonger ryms också. Ovanpå plastlådorna står ett par handväskor som är fyllda med ännu ej öppnade strumpförpackningar.

På garderobsdörrens insida hänger en lös vägg med sexton förvaringsfickor, fördelade på fyra rader. Översta raden innehåller fyra par skor i olika stil för inomhusbruk - från Dr Scholls till ett par sylvassa YSL-stilettos. Andra raden innehåller nylonstrumpbyxor, sorterade efter hur slitna de är..."

"I den tredje raden finns kortsockor, knästrumpor, nätstrumpor, stayups och strumpor som kräver strumpeband. I den sista raden fylls ett fack av hoprullade skärp, ett annat av scarfar och hårband och ett tredje av solglasögon. Sista facket är fullt av smått och gott: miniplastfickor med säkerhetsnålar, band av olika slag, sparade etiketter och prislappar ( bra att ha kvar när kläderna eventuellt ska säljas )."Perspektiv

2013-08-19T08:24:38.077+02:00


"- Vad är det för glädje att vara rikast på kyrkogården?"
/ Sven-Harry Karlsson ( som skänkt bort det mesta av sina pengar )


I julas såg jag även ett citat av någon vars namn jag inte kommer ihåg just nu, men som sade ungefär så här: Hur dum är man som samlar på sig alltmer proviant ju närmare slutet man kommer?


Har man svårt att rensa bort sina oanvända prylar så kan det faktiskt hjälpa att tänka ur ett lite längre perspektiv - i synnerhet om materiella ting tagit makten över livet därhemma...
Vad betyder den där byrån som står i förrådet om 10 år? 20 år? 30 år?
Hur sannolikt är det egentligen att Du kommer få användning av alla grejer Du har i Ditt förråd just nu?
Och hur troligt är det att Du kommer att sakna de där sakerna?Rensa som terapi & Nya rutiner

2013-06-10T14:39:15.926+02:00


Först och främst: Tusen TACK för alla värmande kommentarer och mail jag fått efter mitt förra inlägg!!!
Och tack till Er kunder jag haft senaste veckan som givit mig något annat att tänka på!

Jag skrev i förra inlägget att jag rensade bort hundsakerna från vårt hem, och hur än jobbigt det är med rensning när någon närstående dött så är det också ett slags terapi. Genom att gå igenom och rensa bort så "möter" och bearbetar man sina känslor och tar ett "materiellt" avsked via de ting som väcker massa minnen...

Användbara hund-tillbehör lämnade vi in på Erikshjälpen. Hundmaten och märgbenen gav vi till kenneln/pensionatet här i byn där jag lämnat mina hundar senaste nio åren. Jag har dock sparat en låda ute i förrådet med matskålarna, koppel ( Moffe gick så gott som aldrig i koppel under sin levnadstid så det är nästan i nyskick ) och spårlina + sök-rulle eftersom det kan tänkas att jag kommer att bli med hund igen... för att vara hundägare är en livsstil som jag tror att jag inte kommer att vilja lämna. Men först skall jag låta tiden gå ett tag, och pröva på att leva utan hund.. något som verkligen är en utmaning när rutinerna sitter i ryggmärgen. Så från dag 1 skaffade jag mig en ny rutin: 1 timmes promenad varje morgon runt byn ( istället för den tidigare skogspromenaden vid lunch ), liksom att jag kände behovet av förändring i vårt hem:

* Jag kastade ut några halvtrötta krukväxter på komposten och ersatte med ett par vaser med sådant som växer på vår tomt

* I hörnet på balkongen där han brukade ligga har jag satt en låda med tomatplantor

* I rabatten i vårt norr-hörn har jag ställt tillbaka ljushållaren ( som han alltid spratt bort då han grävde sin ligg-grop ;-) ) och lagt ut fina stenar runtom

* I vår sovalkov har jag ställt in en pall på den plats han brukade sova om nätterna

Små, små förändringar som konkretiserar att det inte längre är som förut.Dödergök

2013-05-31T10:44:29.439+02:00


Jag skulle inte säga att jag är direkt vidskeplig av mig... men jag brukar alltid för mitt inre registrera vilket väderstreck som göken hörs från.. och det var bara i förra veckan jag sa till min man att jag hoppades att göken inte skulle höras från Söder.. för Södergök är Dödergök...

Så i veckan insjuknade hastigt och oväntat vår älskade, sprallige Moffe.. och vi blev tvungna att avliva honom på kvällen.
Tidiga morgonen därefter satt vi tysta och drack kaffe på farstubron, och min man konstaterade: "-Hör Du vart göken gol?"
Det var förstås Söder...

Idag gol göken från Öster ( Östergök är Tröstergök ) och jag försöker sakta anpassa mig till ett liv utan hund ( haft hundar sedan jag var barn ), allt medan jag städar bort hans saker..
Vårt hem har aldrig varit så tomt som nu - han fattas mig något oerhört :-(

( Moffe blev nästan 10 år, hans sista dag låg han som vanligt i skuggan i vår rabatt i norr-hörnet och tittade på alla småfåglarna :-) )


Sågverket

2013-08-07T07:12:54.123+02:00


I söndags var vi och fikade på Sågverket som ligger i Rö, bara en liten bit härifrån... jag har tipsat om detta ställe tidigare här på bloggen men då hette det Solebo och drevs i annan regi - nu har två unga män tagit över stället och renoverat så att det blivit så här fint!

Här finns café och restaurang, vandrarhem och konferensutrymmen, badtunna och bastu... jag gillar speciellt att de fokuserar på att allt inte behöver vara så komplicerat, utan istället enkelt :-)

Har Ni vägarna förbi Höga Kusten i sommar så är mitt tips att Ni stannar för fika på detta ställe!Mina balkongtips i Yippie

2013-05-23T08:33:57.652+02:00


I nya numret av Härnösandstidningen Yippie, nr 5/13, finns mina tips på hur man kan fixa till sin balkong inför sommaren...Tornado Alley

2013-05-22T18:25:24.690+02:00


Med anledning av senaste tornadon i USA så känns detta som ett högst aktuellt exempel på hur viktigt ämne Feng Shui är, d.v.s. att vi bör anpassa oss till naturen istället för att försöka övermanna den.

Tornado Alley är den plats som, av helt naturliga skäl ( kall luft norrifrån möter varm luft söderifrån ), har de flesta och kraftigaste tromberna... varje år dör i genomsnitt 60 amerikaner av dessa.

Naturkatastrofer förorsakade av vind eller vatten ( Feng Shui ) visar gång på gång vilka platser vi inte bör bosätta oss på... men lyssnar vi till naturen?

( Bild Wikipedia )Intervju med mig på podcast

2013-05-15T10:21:32.755+02:00


Ve och fasa, det ligger nu en liten intervju med mig ute på Innerstrengthblog som drivs av journalisten Petra Axlund Stegman...

Haha, om jag skall vara ärlig så har jag faktiskt ända sedan intervjun gjordes gått och väntat på att det skall dimpa ner ett mail i min mailbox där det står att "tyvärr kunde din intervju inte användas" och att vi skulle vara tvungna att göra om alltihopa ;-)... för det blev en hel del strul..:

Första gången vi skulle ha intervjun satt jag här hemma vid skrivbordet... vi fick avbryta efter några meningar eftersom att min täckning för ip-telefoni var alldeles för dålig så ljudet klippte hela tiden.. ( vanlig telefonintervju var inte möjlig då Petra bor i USA och jag inte har fast hemtelefon ).
Vi bestämde då att göra ett nytt försök en annan dag om jag kunde ta mig in till Härnösand där det är bättre täckning..

Jag tar då alltså bilen in till stan och ställer mig mitt på en stor parkering där jag beräknar att täckningen skall vara optimal och där det för närvarande inte står så många andra bilar. Det är årets hittills varmaste dag så jag får ha fönstren öppna för att inte få värmeslag ( japp, jag är väldigt värmekänslig ;-) )... jag har dock inte tänkt på att ta med något underlägg till laptopen så den får jag ställa på golvet nedanför passagerarsätet så att inte den blir överhettad också.. När Petra så ringer ser jag knappt var den där svara-symbolen är för solen lyser rakt in på skärmen, men jag lyckas i alla fall trycka rätt.. :-)

I början av intervjun råkar min kabel till headsetet lossna så vad jag minns nu så ropar jag "hallå?" flera gånger ( vet inte om Petra klippt bort detta för jag har faktiskt inte vågat lyssna på intervjun själv ännu...ehrm.. :-) ), kort därefter kommer en bil och lämnar av en person alldeles bredvid mig och gasar på rejält innan han drar iväg..hahaha..
Sedan stör vinden mitt ljud så jag blir tvungen att stänga fönstret och sitta i den där hettan resten av intervjun... det är inte särskilt lång tid, men gissa om det blev varmt :-(

Och så gjorde jag alla de klassiska misstagen:

* Pratade för fort *check*
* Glömde bort hälften av det jag tänkt säga *check*
* Tog inte med någon fusklapp *check*

Det var min allra första radiointervju... det kan ha varit min sista också ;-)Homestyling Sovrum

2013-05-14T08:20:57.920+02:00


Jag brukar sällan "plocka in" saker till en bostad som skall säljas, snarare är det så att man måste rensa bort massor för att rummen skall se luftiga och fräscha ut...

I det här hemmet hade dock ägaren redan gjort sig av med det mesta inför flytten, så här valde jag att ta in ett par ting:

* Överkast samt ett par kuddar till sängen ( det är aldrig roligt att som spekulant få titta på en obäddad säng, det känns alltför intimt.. :-(  )

* Utemöbler till altanen ( har man en altan eller balkong så är det stor skillnad på hur den upplevs ifall den är tom respektive möblerad, en tom balkong känns endast: tom :-( )


Man tjänar på att använda "Feng Shui-glasögon" även när man möblerar inför en försäljning, i just detta fall innebar det att sängen är placerad i kraftposition, att man inte placerat någon möbel som blockerar det naturliga gångstråket mellan ingång och balkongdörr, samt att den befintliga gardinkappan får hänga kvar då den effektivt bromsar upp flödet, utan att reducera alltför mycket av ljuset - så att det inte blir utsidan som tar överhanden.