Subscribe: Åsassticksida
http://asassticksida.bloggagratis.se/rss/
Added By: Feedage Forager Feedage Grade B rated
Language: Swedish
Tags:
att sticka  att  bara  ett par  ett  finns  här  inte  jag  lite  man  med  och    sticka    till  var  är 
Rate this Feed
Rate this feedRate this feedRate this feedRate this feedRate this feed
Rate this feed 1 starRate this feed 2 starRate this feed 3 starRate this feed 4 starRate this feed 5 star

Comments (0)

Feed Details and Statistics Feed Statistics
Preview: Åsassticksida

Åsassticksida

 Blå flätor

Sat, 09 Aug 2014 20:27:00 +0200

Det blev ett till par strumpor med flätor. Dessa strumpor är så väldigt roliga att sticka så jag var tvungen att göra ett par i en blå färg. Fast jag har stickat en anna mudd den här gången. Bara en vanlig resårstickad mudd.


(image)  
Babyfluff

Sun, 06 Jul 2014 17:59:00 +0200

Inga strumpor på nålarna just nu.

Däremot lite nya bebisar bland släkt och vänner. Och det tycker jag är jätteskojigt. Då får jag sticka lite babyfluff som jag kallar det. Det är så mysigt och man minns hur det var när ens egna var små och man stickade små gulliga ting åt dom. Här är ett set som är stickat i drops baby merino, men mönstret kommer från sandnes garn. Jag ska bara sy fast ärmarna på tunikan så är den färdig men jag håller på att blocka delarna. En liten mössa och ett par strumpor ska också stickas.


(image)   (image)   (image)  
Sommarstrumpor

Sun, 29 Jun 2014 08:10:00 +0200

Värmen verkar inte riktigt infinna sej här i norr, så det är väl bara att köra stenhårt med stickorna. Dom här tog lite längre tid att sticka då det är mycket flätstickning. Roligt men tidskrävande. Garnet är sweetgorgiayarn från www.garngorgen.se och färgen heter raspberry. Underbart garn att sticka med. Mönstret är Rhiannonsocks och kommer från www.cookiea.com.


(image)   (image)  
Astrakan

Sat, 31 May 2014 23:13:00 +0200

Den här sockan heter Astrakan och är designad an Kamilla Svanlund. Hon har massor av fina sockmönster på Ravelry. Hon har även gett ut en jättefin bok tillsammans med Clara Falk som heter Vantar för alla årstider och den är helt underbar. Den finns att köpa bl. a på adlibris. Jag har stickat i wollmeise och färgen heter Rosenroth. Väldigt svår färg att fotografera, så det blir inte den bästa bilden.


(image)  
Värmen har kommit till norr.

Sun, 25 May 2014 10:25:00 +0200

Egentligen behöver man väl inte yllestrumpor nu, men jag är som mest kreativ den här tiden på året. Inte så trött och hängig och det är ljust länge på kvällen. Ja, nästan hela natten. Strumporna är stickade i wollmeise och nu ser man nästan att det minskar i restgarnskorgen men än är det mycket kvar.


(image)   (image)  
Nä men hej igen

Wed, 14 May 2014 13:49:00 +0200

Ett par sockar till. Den här gången med en istickshäl. Väldigt enkelt sätt att sticka häl på. Bra passform blir det också. Jag är inte så duktig på att förklara hur man gör men på you tube finns det massor av små videor hur man gör.

Jag har stickat i wollmeise garn då jag försöker göra av med mina restgarner. Det minskar sakta men säkert.


(image)  
Sockutmaning

Tue, 13 May 2014 17:05:00 +0200

Eftersom det är år och dag sedan jag skrev något här så gör jag väl ett litet nytt försök.

På instagram håller vi på med en sockutmaning. Min utmaning var att sticka ett par sockar i månaden och försöka göra mej av med lite restgarner. Fast inspirationer går på högtryck så det har blivit lite.

Bilder säger ju mer än ord, så här kommer några.


(image)   (image)   (image)   (image)  
Long time, no see

Mon, 27 Aug 2012 08:33:00 +0200

Oj, det var väldigt länge sedan jag var här. Naturligtvis smattrar stickorna på som vanligt, men just idag tänkte jag visa en liten finurlig App som jag har köpt från App-store. Jätte-smart liten grej för oss alla som är flitiga användare av Ravelry. Vet inte om den finns till android-telefonen då jag använder I-phone. 

Ta ett foto och sen kan man skicka det direkt till sin project sida på Ravelry. Yarma heter den. Kostar bara 7 kronor.


(image)  
Häst-tokig

Thu, 24 Nov 2011 20:39:00 +0100

Yngsta dottern är lika häst-tokig, som hennes mamma är stick-tokig. Jorid Linvik har helt underbara mönster som är lätta att sticka efter. Beställ och betala på internet och sedan tar det någon timme så får man mönstret som pdf-fil på e-mail. Hur enkelt som helst. Jag har stickat ett till par vantar med löjnants-hjärtan (annan designer) och nu håller jag på med ett par häst-vantar till lillan som hon kan skryta med i stallet.


(image)   (image)  
Halv-vantar

Thu, 10 Nov 2011 08:12:00 +0100

Då Kung Bore envist vägrar att visa sig, så vi kan klä oss i stora, mysiga stickade plagg så får vi väl köra på eleganta prylar istället. Halv-vantar kan man ju faktiskt ha på sej som prydnad eller bara för att värma handlederna. Det är ju inte sommarvärme direkt. Dom här har jag stickat till min granne.


(image)   (image)  

Shoppingtur.

Sun, 06 Nov 2011 21:25:00 +0100

Jag har varit i Stockholm den här helgen. Närmare bestämt på Älvsjömässan och syfestivalen. Oj, vad mycket det finns att shoppa där. Man blir alldeles snurrig av alla garner och tyger. Det finns även en hel del workshops där man får prova på en hel del olika saker. Jag träffade på den kända designern, Johanne Landin, som sålde mönster till sina otroligt fina mössor och vantar. Naturligtvis var jag tvungen att köpa ett par stycken. En del har jag köpt förut på nätet. Ett par böcker blev det också. Garn har jag så det räcker, så det köpte jag inget.


(image)   (image)  
Var är vinterkylan??????

Wed, 02 Nov 2011 21:16:00 +0100

Det är den 2 november idag och det borde vara jättekallt och marken borde vara täckt av någon decimeter snö. Men idag har det varit 8 plusgrader och snön lyser inte vit på taken. Den lyser med sin frånvaro. Jag tycker väldigt mycket om sol och värme men när det är vinter så ska det vara på riktigt med snö och kyla, inget sånt här blask. Stickar lite vantar för kylan lär komma förr eller senare. Det här är Kristines lyre flower mittens och mönstret finns att köpa på Ravelry. Det finns flera olika mönster att välja mellan. Jag har stickat 2 par med vit huvudfärg, men olika färg på blommorna.


(image)   (image)  

Mitt hemliga skåp.

Sun, 30 Oct 2011 10:21:00 +0100

Tänkte visa en bild på mitt allra hemligaste. Här är mitt skåp som innehåller mina skatter. 99% av garnet är wollmeise, men tyvärr så är det så svårt att få tag på. Man måste verkligen vara på hugget när Claudia uppdaterar i shopen. Det sker vanligtvis på fredagmornar, men då vi är X antal personer runt om i hela världens som sitter och stalkar så är det bara tur och lite skicklighet som avgör om man lyckas checka ut med något i shopping-korgen. Däremot har jag hittat en annan butik på nätet som har underbart garn. Det är Dye for Wool. Jag köper garnet som innehåller 75% merinoull och 25% mullbärssilke. Helt underbart att sticka med och silket gör att det blir en sån vacker glans. Finns i mängder av vackra färger.


(image)   (image)  
Min favoritdesigner.

Sat, 29 Oct 2011 21:49:00 +0200

Jag har inte slutat med stickningen bara för att jag är dålig på att uppdatera här på bloggen. Tänkte att det var dags nu att göra ett litet inlägg. Min favoritdesigner vad det gäller sjalar är Kitman Figueroa. Hon designar sjalar som är helt otroliga att sticka. Mönstrena är väldigt välskrivna och lätta att förstå, även om dom nu är på engelska. Dessutom är det både chart och text. Det finns allt ifrån väldigt lätta mönster till lite svårare med mönsterstickning även på dom aviga varven. Fast jag gillar när det är lite svårare mönster. Här kommer ett litet urval av hennes mönster som jag har roat mj med att sticka.                 [...]Tillfälligt vår,eller.........

Mon, 07 Mar 2011 14:07:00 +0100

Solen skiner och det droppar från taken. Snacka om att det är vårkänslor i hela kroppen. Men jag antar att det bara är tillfälligt, för inte kan väl våren redan vara här? Inte ovanför Polcirkeln i alla fall. Vi ska väl luras att lägga långkalsongerna långt in i garderoben. Men inte jag. Veckan efter midsommar kan man fundera på om det är dax att ta av dom när man sitter på sparkstöttingen och dricker kaffe. Stickningen hänger med året om även om jag är lite dålig på att lägga ut bilder. Här kommer foton på några nya sjalar.


(image)   (image)   (image)   
Midvintersol.

Fri, 21 Jan 2011 11:22:00 +0100

Färgen på midvintersolen är verkligen speciell. Jag tycker nästan att färgen på det här garnet är så nära man kan komma. I alla fall när den visar sej här ovanför Polcirkeln. Det är inte så lång stund på dagen den är uppe men den är såååå välkommen.

Mönstret heter Damask, och även denna gång är det Kitman Figueroa som har designat den. Garnet är wollmeise i färgen Sonne.


(image)   (image)   
11 sjalar under 2011.

Wed, 12 Jan 2011 17:22:00 +0100

På Ravelry har jag gått med i en grupp där man ska sticka 11 sjalar under 2011. Här kommer nummer 2 för i år. Det är Taj-Mahal i wollmeise. Färgen heter Aquarius. Även det här mönstret är designat av Kitman Figueroa.


(image)   (image)   (image)    
Ett bildlöst inlägg.

Mon, 10 Jan 2011 20:49:00 +0100

Idag kommer inga bilder från mej, men jag länkar till en kanonfin video som som Ann i Norge har gjort. Hon är makalöst duktig på att sticka och här har hon gjort en video på hur man stickar en short-row häl. Jag använder ofta den tekniken. Det blir en fin och och enkel häl.
Nedräkning.

Wed, 05 Jan 2011 20:31:00 +0100

Det här året hade jag tänkt att jag skulle försöka sticka av mitt garn som jag här hemma och inte köpa så mycket nytt. Egentligen borde det stå köpstopp som rubrik, men det vet ju alla hur svårt det är att låta bli när man ser alla vackra garner. Senast igår kom det en liten leverans från www.garnkorgen.se Men det var bara lite nya sticknålar då jag har lyckats bryta av någon sticka. Jag älskar verkligen knit-pros utbytbara stickor. En ny sjal har det blivit också. Peacock shawlette heter den och finns på Ravelry.


(image)   (image)   (image)   
Lite bättre sjalbilder.

Tue, 04 Jan 2011 22:10:00 +0100

Tänkte inte skriva så mycket, bara lägga in lite bättre bilder på dom senaste sjalarna. Vi har väldigt kallt här just nu. Det har pendlat mellan -30 och -35 grader idag. Inte så skönt.


(image)   (image)